Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τραγωδία με πέντε ορειβάτες στο Μαίναλο
  • [02] Η κρίση κλονίζει τους θεσμούς
  • [03] Γάμος ο αγχολυτικός
  • [04] Οι δημοφιλέστεροι για το Δήμο της Αθήνας
  • [05] Απεργία σε ΟΤΕ και Τράπεζες
  • [06] Καπάρωσε τη 2η θέση
  • [07] "Ροπαλιά" Ηρακλή στον ΠΑΟΚ
  • [08] Πιο κοντά στην παραμονή
  • [09] Εντυπωσιακά μπερδέματα
  • [10] Βασιλιάς Άιβερσον
  • [11] ΠΑΟΚ: "Πέρασε από τη Γλυφάδα"
  • [12] Δεύτερη ήττα για την Άρτα
  • [13] Εκτονώθηκε η κρίση στην ΕΟΕ
  • [14] Κοιτάει από ψηλά η Γιούβε
  • [15] Γ' Εθνική: Ακλόνητα τα φαβορί
  • [16] Από κοντά η Γιουνάιτεντ
  • [17] Άλμα UEFA ο ΟΦΗ

    [01] Κοινωνία

    Καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα Τραγωδία με πέντε ορειβάτες στο Μαίναλο

    13/2/2005 2:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/2/2005 6:40:00 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Πέντε ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι έξι τραυματίστηκαν ελαφρά από χιονοστιβάδα που τους καταπλάκωσε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στις 1.30 το μεσημέρι, στη θέση Οστρακίνα στο Μαίναλο. Τα θύματα ειναι τρεις άντρες και δύο γυναίκες, από τα 32 μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Αθηνών, που είχαν πάει για εξερευνήσουν την περιοχή. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Για την αναζήτηση των ορειβατών πήραν μέρος ελικόπτερα, ένα "σούπερ πούμα", 50 πυροσβέστες και μία ομάδα της ΕΜΑΚ 15 ατόμων. Οσον αφορά τα αίτια της τραγωδίας, οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι η χιονοστιβάδα προκλήθηκε από μετακίνηση ελικοπτέρου, το οποίο μετέφερε αθλητές από χαμηλότερες σε ψηλότερες πίστες.

    [02] Κοινωνία

    Δέσμη μέτρων θα ανακοινώσει ο Αρχιεπίσκοπος Η κρίση κλονίζει τους θεσμούς

    13/2/2005 1:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/2/2005 7:40:54 μμ)

    Συντάκτης:

    Κλονισμό της εμπιστοσύνης στην Εκκλησία και σοβαρό τραυματισμό της εικόνας του Αρχιεπισκόπου, καταγράφουν δυο δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, το 53% των ερωτηθέντων, θεωρεί ότι η διαφθορά στην εκκλησία, έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και επιρρίπτει σε ποσοστό 68% ευθύνες για την εκκλησιαστική κρίση στον Αρχιεπίσκοπο. Κλονισμό στην εμπιστοσύνη των πολιτών σε κορυφαίους θεσμούς διαπιστώνει και δημοσκόπηση της Κάπα Research, με την πλειοψηφία των ερωτηθέντων να βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας. Την ίδια ώρα, ο απερχόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος από το Λιτόχωρο δήλωσε "η Δημοκρατία έχει από μόνη της τη δυνατότητα να κάνει αυτοκάθαρση", παρεμβαίνοντας με έμμεσο τρόπο στο δημόσιο διάλογο των τελευταίων ημερών.

    Τα μηνύματα του κόσμου

    Οι αποκαλύψεις για τα κυκλώματα διαφθοράς στην Εκκλησία, συνταράσσουν την κοινή γνώμη και φαίνεται ότι πλήττουν τον θεσμό της Εκκλησίας αλλά και τη δημοτικότητα του ίδιου του Αρχιεπισκόπου.

    Αυτό τουλάχιστον αναδεικνύεται στις δημοσκοπήσεις της VPRC και της Κάπα Research, που έγιναν για λογαριασμό των εφημερίδων "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" και "Το Βήμα της Κυριακής".

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, το 53% των ερωτηθέντων, θεωρεί ότι η διαφθορά στην εκκλησία, έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια έναντι του 38% που απαντά ότι η κατάσταση παραμένει ίδια όπως πάντα.

    Επιπλέον, το 68% επιρρίπτει ευθύνες για την εκκλησιαστική κρίση στον Αρχιεπίσκοπο έναντι μόλις του 18% που τον θεωρεί άμοιρο ευθυνών.

    Από την έρευνα δεν προκύπτει ζήτημα απομάκρυνσης του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας, καθώς το 62% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής ηγεσίας και μόλις το 21% ζητά την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research για το "Βήμα της Κυριακής", το 66,7% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του στους θεσμούς, ενώ το 79,5% εκτιμά, ότι τα φαινόμενα διαφθοράς θα υπάρχουν πάντα.

    Παράλληλα, το 64,7% αντιμετωπίζει θετικά το διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους.

    Σε ποσοστό πάντως, 70,3% έχει θετική γνώμη για τον Αρχιεπίσκοπο και το 52,6% δεν βλέπει, μετά τα τελευταία γεγονότα, αμφισβήτηση της σημερινής ηγεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδας.

    Δέσμη μέτρων για την κάθαρση

    Σε μία προσπάθεια να βρει διέξοδο από την κρίση ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, επιδίδεται σε μαραθώνιο επαφών με Μητροπολίτες επιδιώκοντας συναίνεση ώστε να εγκριθούν ομόφωνα από την Ιεραρχία τα μέτρα για την κάθαρση.

    Στα μέτρα που σχεδιάζει να ανακοινώσει προς το τέλος του μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπεται και η είσοδος του λαϊκού στοιχείου στην Εκκλησία, ο εκσυγχρονισμός και η διαφάνεια στην εκκλησιαστική δικαιοσύνη και στα οικονομικά.

    Επιδιώκεται ακόμα, ο αυστηρός έλεγχος, ώστε να μην εντάσσονται στην Εκκλησία ανάξιοι κληρικοί , ενώ είναι πιθανή και η καθιέρωση "πόθεν έσχες" για Μητροπολίτες και όσους εργάζονται σε τομείς οικονομικής διαχείρισης.

    Το πρωί, ο μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος, μετά τη λειτουργία στο ναό της Αγίας Τριάδας Πειραιώς, αναφερόμενος σε όσα είπε πρόσφατα ο αναπληρωτής Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι "η Εκκλησία έχει τη δυνατότητα να κάνει κάθαρση η ίδια, και όχι η κυβέρνηση".

    Όμως και άλλοι αρχιερείς αναφέρθηκαν στις εξελίξεις στους κόλπους της Εκκλησίας.

    Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, που χειροτόνησε έναν νέο κληρικό αναφέρθηκε στους πειρασμούς που υπάρχουν μεταξύ των κληρικών και οι οποίοι δημιουργούν την κρίση. "Οι σαρκικές απολαύσεις, το χρήμα και η εξουσία, είναι οι τρεις πειρασμοί" είπε ο κ. Άνθιμος, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι κληρικοί θα υπομένουν μέχρι να νικήσει η Εκκλησία.

    Ο πνευματικός αδελφός του αρχιεπισκόπου, μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην ασημαντότητα των κληρικών μέσα στους οίκους του Θεού, χαρακτηρίζοντας τους "σκουπίδια" και "σκουλήκια", που αποκτούν αξία μόνο γιατί αγιάζονται μέσα στους ναούς.

    Τη Δευτέρα θα συνέλθουν εκ νέου οι Συνοδικοί Ιεράρχες υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου, ενώ στα τέλη του μήνα θα συγκληθεί εκτάκτως η Ιεραρχία.

    Παρέμβαση Στεφανόπουλου

    Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος από το Λιτόχωρο παρεμβαίνοντας με έμμεσο τρόπο στον δημόσιο διάλογο των τελευταίων ημερών, δήλωσε ότι "η Δημοκρατία έχει από μόνη της τη δυνατότητα να κάνει αυτοκάθαρση . Συγκεκριμένα, ο κ. Στεφανόπουλος, αντιφωνώντας τον δήμαρχο της πόλης Γιώργο Παπαθανασίου, ο οποίος του επεσήμανε ότι "ο καθαρός και ειλικρινής πολιτικός του λόγος σηματοδοτεί τον δημόσιο βίο και πρέπει να δείχνει τον δρόμο σε νεώτερους πολιτικούς άνδρες", αναφέρθηκε στο δημοκρατικό πολίτευμα της Ελλάδα το οποίο, όπως σημείωσε, "μπορεί να συγκριθεί αφόβως και υπερηφάνως με οποιοδήποτε άλλο πολίτευμα της Δύσης".

    Παράλληλα, τόνισε ότι μέσα στο δημοκρατικό μας πολίτευμα παρουσιάζονται φαινόμενα που δεν είναι επιθυμητά, ωστόσο - όπως είπε - "η Δημοκρατία έχει τη δυνατότητα της λειτουργίας της βάσει των θεσμών της και θα αποδειχθεί ότι και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να λειτουργήσει για να επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα χωρίς καμία παρέμβαση βίαιης ή εξωτερικής δύναμης ".

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σε άλλο σημείο της ομιλίας του άφησε αιχμές και για την πολιτική των ΗΠΑ, αλλά και άλλων δυτικών δυνάμεων, στον αραβικό κόσμο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Και πληροφοριοδότης της ΕΛ. ΑΣ ο Βαβύλης

    Μέτρα για την κάθαρση στην Εκκλησία

    Συναίνεση για αυτοκάθαρση της Εκκλησίας

    Κουβάρι δίχως άκρη...

    Αρνείται τα πάντα ο Λ. Στάθης

    [03] Υγεία

    Ο υγιής γάμος ελιξήριο ζωής Γάμος ο αγχολυτικός

    13/2/2005 11:49:00 πμ

    Συντάκτης:

    Ένας γάμος, εφόσον φυσικά είναι υγιής, είναι το καλύτερο φίλτρο προστασίας για την υγεία σας και ένα ελιξήριο ευτυχίας. Αυτό τουλάχιστον, επισημαίνουν Αμερικανοί επιστήμονες που πραγματοποίησαν πολυετή έρευνα σε 22.000 άτομα ηλικίας από 50 ως 60 ετών. Όπως διαπίστωσαν, τα ζευγάρια που μένουν ενωμένα μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος, δεν είναι μόνο πιο ευτυχισμένα αλλά και υγιέστερα από τους χωρισμένους και όσους είναι πιστοί εργένηδες.. Ακόμα και αν ξαναπαντρευτούν, προσθέτουν, οι πληγές που αφήνει στη ψυχή τους ο πρώτος γάμος δεν μπορούν να θεραπευθούν.

    Σε πλεονεκτική θέση οι παντρεμένοι

    Η έρευνα ξεκίνησε το 1992.

    Κάθε δυο χρόνια, οι 22.000 άνθρωποι που πήραν μέρος στην έρευνα, απαντούσαν σε σχετικό ερωτηματολόγιο.

    Στο πέρασμα των χρόνων, διαπιστώθηκε ότι όσοι έμεναν παντρεμένοι και είχαν έναν υγιή γάμο, ήταν σε καλύτερη πνευματική, σωματική και ψυχική υγεία.

    Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γάμος λειτουργεί και ως το καλύτερο αγχολυτικό.

    "Σ ένα υγιή γάμο το να μπορεί κανείς να μιλά στον σύντροφό του για τα προβλήματά του, είναι ένας τρόπος να απαλλάσσεται από το άγχος" τονίζει η Λίντα Γουέιτ, Αμερικανίδα καθηγήτρια Δημογραφίας που παρουσίασε τα πορίσματα της σχετικής έρευνας σε συνέδριο του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Οικογενειακών Μελετών.

    Και αυτό προσθέτει, ο κόσμος πρέπει να το γνωρίζει και από κει και πέρα να κάνει φυσικά τις επιλογές του.

    [04] Πολιτική

    Δημοσκόπηση της RASS για τις δημοτικές εκλογές Οι δημοφιλέστεροι για το Δήμο της Αθήνας

    13/2/2005 12:44:00 μμ

    Την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Χρήστο Αγραπίδη, θα ξαναψήφιζαν πάνω από το 60% των Αθηναίων και το 49% των Πειραιωτών, σύμφωνα με έρευνα για τις δημοτικές εκλογές που πραγματοποίησε η εταιρεία RASS για λογαριασμό της εφημερίδας "ΠΑΡΟΝ". Στις πρώτες θέσεις, ως καταλληλότεροι Δήμαρχοι για την πόλη της Αθήνας, βρίσκονται ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης και ο υπουργός Δημόσιας Τάξεως Γιώργος Βουλγαράκης. Ακολουθούν η Λιάνα Κανέλλη, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και από το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Δημαράς.

    [05] Κοινωνία

    Για εθελουσία και ασφαλιστικό αντίστοιχα Απεργία σε ΟΤΕ και Τράπεζες

    13/2/2005 5:05:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ

    Απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει για τη Δευτέρα η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ. Συγκεκριμένα, αύριο οι τράπεζες θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΟΤΟΕ, μετά τη διακοπή του διαλόγου μεταξύ των διοικήσεων των τραπεζών, των εργαζομένων και της κυβέρνησης, με θέμα το ασφαλιστικό του κλάδου. Εξάλλου, 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ με αίτημα να μην προχωρήσει το μέτρο της εθελουσίας εξόδου που προωθεί η διοίκηση του οργανισμού, αν πρώτα δεν εξασφαλιστούν ικανοποιητικά κίνητρα αποχώρησης των εργαζομένων. Λόγω της απεργίας δεν θα λειτουργήσουν τα 550 υποκαταστήματα του ΟΤΕ σε όλη την Ελλάδα, καθώς και τα τηλεφωνικά κέντρα που δίνουν πληροφορίες καταλόγου.

    [06] Μπάσκετ

    Καπάρωσε τη 2η θέση

    13/2/2005 7:29:00 μμ

    Συντάκτης:

    Και οι δύο ομάδες ήθελαν πολύ τη νίκη που θα σήμαινε πολλά για τη συνέχεια. Τελικά η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη άντεξε στο τέλος στην πίεση του "κιτρινόμαυρων" και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα με 75-71. Κορυφαίος για την ομάδα των Βορείων Προαστίων, ο Βασίλης Σπανούλης που πέτυχε 22 πόντους. Τα δεκάλεπτα: 15-15, 36-28, 55-49, 75-71.

    Τρίποντη ευτυχία

    Στο ξεκίνημα το Μαρούσι μπήκε αποφασισμένο και βρέθηκε από νωρίς μπροστά στο σκορ. Με τον επιθετικό οίστρο των Σπανούλη, Στεφανίδη, Πόποβιτς, Μπουντούρη, πέτυχαν 8 τρίποντα στο πρώτο μέρος και οδηγούσαν με άνεση την πρωτοπορία. Κάποια στιγμή το ταμπλό έγραφε +14 για τους γηπεδούχους, 36-22, αλλά τελικά με κάποιες αναλαμπές στο τέλος η ΑΕΚ μείωσε σε 36-28.

    Στο δεύτερο ημίχρονο για κάποια στιγμή τα τρίποντα σταμάτησαν να μπαίνουν για τους γηπεδούχους, αφού η Ένωση άρχισε να πιέζει αποτελεσματικά στην άμυνα αλλά και να μειώνει σιγά σιγά τη διαφορά. Το αποτέλεσμα ήταν να φτάσει τη διαφορά στο -3 και να δίνει ελπίδες στον Φώτη Κατσικάρη για τη συνέχεια.

    Εκεί όμως άρχισαν και πάλι τα τρίποντα και με τον Σπανούλη να πετυχαίνει αλλά τέσσερα και συνολικά 6 στο παιχνίδι, άνοιξε και πάλι τη διαφορά φτάνοντας στο +13. Η ΑΕΚ πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, όμως οι γηπεδούχοι κράτησαν τη νίκη με το τελικό 75-71, με το απίστευτο ποσοστό 16/28 τρίποντα και μόλις 8/34 δίποντα.

    Οι συνθέσεις:

    ΜΑΡΟΥΣΙ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Στιούαρτ 8 (1), Μπουντούρης 15 (3), Σμίλιανιτς, Σέκουλιτς 2, Τζόουνς 5, Σπανούλης 22 (6), Κολόκας, Πόποβιτς 14 (4), Στεφανίδης 6 (2), Καράγκουτης 3

    ΑΕΚ (Φώτης Κατσικάρης): Λόλις 20 (1), Ζήσης 14, Πελεκάνος 3, Κους, Χατζής 9 (1), Νίτσεβιτς 11, Γλυνιαδάκης 2, Παπανικολάου 2, Τσιάρας, Μπουρούσης 2, Μπέιλι 8

    [07] Ποδόσφαιρο

    "Ροπαλιά" Ηρακλή στον ΠΑΟΚ

    13/2/2005 7:04:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σ΄ ένα φτωχό σε ευκαιρίες παιχνίδι ο Ηρακλής κατάφερε να πάρει τη νίκη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης απέναντι στον ΠΑΟΚ, με ένα γκολ του Φορτούζι στο 65ο λεπτό. Έτσι, η νεανική ομάδα του Σάββα Κωφίδη πήρε μια νίκη που της επέτρεψε να απεμπλακεί από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και να ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον της στην Α΄ Εθνική. Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ έχασε πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια που καταβάλει για να βγει στο κύπελλο UEFA.

    Άγχος για τη νίκη

    Το άγχος για τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, οδήγησε τις δυο ομάδες της Θεσσαλονίκης, να προσέξουν τα νώτα τους και να προσπαθούν με αντεπιθέσεις να φτάσουν στο γκολ.

    Αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής, ήταν να δημιουργηθούν λιγοστές φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες.

    Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στον Ηρακλή και δημιουργήθηκε στο 3΄όταν ο Λαγός εκτέλεσε φάουλ, κι ενώ η μπάλα κατευθυνόταν στον Σεγκιρί, παρενεβλήθη ο Ζωγραφάκης και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 19΄ η άμυνα του ΠΑΟΚ ολιγώρησε, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβαση του Τοχούρογλου προ του Καπετάνου.

    Στο 31΄ ο Επαλέ πάσαρε στον Καπετάνο, που σούταρε από καλή θέση πάνω στον Ουντέζε, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα φάουλ του Μέγκαχεντ απείλησε την εστία του Αμπάρη που είδε τη μπάλα να φεύγει άουτ.

    Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά και στο 55 έχασε την ευκαιρία να ανοιξεί το σκορ όταν ο Εγκωμίτης δέχθηκε ωραία πάσα από τον Σαλπιγγίδη αλλά νικήθηκε από τον Αμπάρη. Ο γκολκίπερ των «κυανόλευκων» αντέδρασε το ίδιο θετικά και στη φάση του 60ου λεπτού, όταν με τα πόδια εξουδετέρωσε την προσπάθεια του Σαλπιγγίδη.

    Μια φάση που όπως αποδείχθηκε ήταν καθοριστική για τη συνέχεια του αγώνα, αφού πέντε λεπτά αργότερα ο Φορτούζι έκανε το 1-0 για τον Ηρακλή, κι αφού προηγουμένως ο Καπετάνος είχε αποτύχει να κάμψει την αντίσταση του Τοχούρογλου. Στη συγκεκριμένη φάση οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για οφ-σάιντ.

    Κι ενώ όλοι θα περίμεναν ότι ο ΠΑΟΚ θα εντείνει τις προσπάθειές του για να ισοφαρίσει, ήταν ο Ηρακλής που έχασε δύο καλές ευκαιρίες στο φινάλε του ματς, με τον πολύ δραστήριο Παντελή Καπετάνο: στο 84΄ ο φέρελπις επιθετικός έπιασε σουτ και ανάγκασε τον Τοχούρογλου σε δύσκολη απόκρουση, ενώ με τη λήξη της κανονικής διάρκειας ανακόπηκε την τελευταία στιγμή από την άμυνα του "δικέφαλου του βορρά".

    Διαιτητής: Γιάννης Σπυρόπουλος

    Κίτρινες: Παπαζαχαρίας, Λαγός-Ζωγραφάκης, Ουντέζε

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Αμπάρης, Σεγκιρί, Σνάουτσερ, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Πουρσανίδης, Ιωάννου, Λαγός, Π. Καπετάνος (89΄ Διαμαντίδης), Επαλέ (87΄ Κεϊτά), Παπαποστόλου (63΄ Φορτούζι).

    ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Ζησόπουλος, Κουτσόπουλος, Χασιώτης, Μέγκαχεντ (87΄ Καραδήμος), Ουντέζε, Ζαβαντίας (61΄ Μαλαδένης), Εγκωμίτης, Ζωγραφάκης, Γιασεμή (61΄ Μίετσελ), Σαλπιγγίδης.

    [08] Ποδόσφαιρο

    Πιο κοντά στην παραμονή

    13/2/2005 6:49:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τέσσερα γκολ, αρκετές φάσεις και πολύ δύναμη ήταν η εικόνα του παιχνιδιού στην έδρα της γηπεδούχου. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή κατάφερε να πάρει το πολύτιμο τρίποντο από τους "κίτρινους", φτάνοντας τους μάλιστα στη βαθμολογία. Από την άλλη η ομάδα του Παράσχου, έδειξε καλά στοιχεί μόνο στο β μέρος και υπέστη την ήττα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι φιλοξενούμενοι είχαν τέσσερις σερί ισοπαλίες, ενώ δεν είχαν δεχτεί τέρμα για 400 και πλέον λεπτά. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 μέσα σε ένα δίλεπτο (20 Κουλακιώτης, 22 Τσίγκας), ενώ για τη Χαλκηδόνα μείωσε ο Παππάς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Κυριάκος, στο 85΄.

    Ήθελε τη νίκη

    Αναγνωριστικά ξεκίνησε και για τις δύο ομάδες το πρώτο μέρος. Μετά όμως από το πρώτο δεκάλεπτο οι "γαλάζιοι" πήραν τον έλεγχο και σε δυό λεπτά πέτυχε δύο γκολ. Στο 20 με τον Κουλακιώτη και στο 22 με τον Τσίγκα με ωραίες προσπάθειες και σουτ. Στο τέλος όμως του ημιχρόνου η Χαλκηδόνα ξαναμπήκε στο παιχνίδι με τον Παππά να πετυχαίνει το 2-1 και να δίνει νέο ενδιαφέρον για τη συνέχεια.

    Μην έχοντας να χάσει τίποτα η ομάδα της Νίκαιας, μπήκε πολύ πιο δυνατά και αποφασισμένα στην επανάληψη. Μάλιστα στο 50 έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση αλλά ο Ζαχαρόπουλος δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπαρτζώκα. Στο 67ο λεπτό ο Αλέξης Αλεξανδρής αντικατέστησε τον Τσίγκα, γνωρίζοντας την «αποθέωση» από τους φιλάθλους της Καλλιθέας. Κι ενώ η Χαλκηδόνα εξακολουθούσε να υπερέχει, να δημιουργεί φάσεις αλλά να μην μπορεί να τις ολοκληρώσει (σουτ άουτ του Μόγιο στο 74΄), η Καλλιθέα έφτασε στο τελικό 3-1 με γκολ του Κυριάκου στο 85΄, και αφού προηγήθηκε ωραία ασίστ του Αλεξανδρή.

    Κίτρινες: Καρατζάς, Κουτσοσπύρος, Μπαρτζώκας, Ντραγκίσεβιτς-Παππάς, Κορακάκης, Ηλιόπουλος.

    ΚΑΛΛΙΘΕΑ : Μπαρτζώκας, Γκεοργκίεφ, Τελκίνσκι (59΄ Ουάνγκα), Βόκολος, Κουλακιώτης, Τζωρμπατζάκης, Ντραγκίσεβιτς, Κυριάκος, Κουτσοσπύρος (76΄ Αγγελόπουλος), Καρατζάς, Τσίγκας (67΄ Αλεξανδρής).

    ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Ανδριόλας, Σωτήρχος, Γελαδάρης, Ντάγκας, Δήμος, Κορακάκης, Παππάς (73΄ Μόγιο), Κούτσης, Κόρμπος (66΄ Αλ Τζάχερ), Ζαχαρόπουλος, Ηλιόπουλος (83΄ Μασάδο).

    [09] Ποδόσφαιρο

    Εντυπωσιακά μπερδέματα

    13/2/2005 5:18:00 μμ

    Συντάκτης:

    Γεμάτη ντέρμπι ήταν και η σημερινή 18η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Β Εθνικής κατηγορίας Ποδοσφαίρου. Το ντέρμπι κορυφής έγινε στη Λειβαδιά, όπου ο τοπικός Λεβαδειακός υποδέχτηκε τον Ακράτητο. Οι δύο ομάδες μετά από ένα πολύ συναρπαστικό παιχνίδι, δεν κατάφεραν να σκοράρουν και παρέμειναν στο "λευκό" 0-0, παρά τις πολλές και καλές ευκαιρίες που είχαν. Αυτό σημαίνει πως αύριο αν η Νίκη Βόλου επικρατήσει του Εθνικού Αστέρα, η κορυφή θα έχει τρεις κατοίκους στην κορυφή.

    "Πλησίασε" η Λάρισα

    Κερδισμένη από τη σημερινή αγωνιστική μπορεί να θεωρηθούν οι "βυσσινί", που επικράτησαν με 0-2 της Καλαμάτας εκτός έδρας και έφτασαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Τα γκολ για τους νικητές πέτυχαν οι Μαγρής (51) και Αγκούνα (78). Πολύ κοντά της βρίσκεται πλέον και ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος στις καθυστερήσεις του αγώνα κέρδισε τον Πανσερραϊκό σε ένα ακόμα ντέρμπι σήμερα, με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Σαϊτίδης.

    Σημαντική νίκη και για την προοδευτική που απέδρασε από την έδρα του Ατρόμητου με 1-0 με γκολ του Φραντζέσκου. Στο παιχνίδι που έκλεισε τη σημερινή ημέρα Απόλλωνας Σμύρνης και Ηλυσιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1.

    Τέλος, άνευ αγώνα, ο Πανηλειακός πήρε το παιχνίδι από τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας που ως γνωστόν έχει αποβληθεί από το Πρωτάθλημα.

    Τα αποτελέσματα

    Παναχαϊκή 2005-Καστοριά 0-1 ( 5 Σουλτάνος)

    Απόλλων Αθ.-Ηλυσιακός 1-1 ( Ζαφειρόπουλος 34 Ηλυσιακός, Δημητρακόπουλος 64)

    Ατρόμητος Αθ.-Προοδευτική 0-1 ( Φρατζέσκος )

    Λεβαδειακός-Ακράτητος 0-0

    Ολυμπιακός Βόλου-Πανσερραϊκός 1-0 ( Σοϊτσίδης 90 πέναλτι)

    Καλαμάτα-Λάρισα 0-2 (51 Μαγρής, 78 Αγκούνα)

    Ποσειδών Πόρων-Πανηλειακός 0-2α.α.

    Εθνικός Αστέρας-Νίκη Βόλου 14/2

    Η Βαθμολογία σε 18 αγώνες

    ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ

    ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. Β.

    1. Λεβαδειακός 18 9-7-2 4-5-0 5-2-2 19-7 34

    . Ακράτητος 18 10-4-4 6-1-2 4-3-2 22-12 34

    3. Λάρισα 18 9-4-5 7-0-1 2-4-4 24-12 31

    . Νίκη Βόλου 17 9-4-4 5-1-2 4-3-2 20-10 31

    5. Καστοριά 18 8-6-4 5-4-0 3-2-4 27-12 30

    . Ολυμπιακός Βόλου 18 9-3-6 7-1-1 2-2-5 19-9 30

    . Καλαμάτα 18 8-6-4 5-3-1 3-3-3 17-11 30 8. Πανσερραϊκός 18 8-5-5 5-4-0 3-1-5 13-13 29

    . Πανηλειακός 18 8-5-5 5-2-2 3-3-3 20-13 29

    . Προοδευτική 18 8-5-5 6-3-0 2-2-5 19-13 29 11. Ηλυσιακός 18 6-6-6 4-2-3 2-4-3 25-23 24

    12. Απόλλων Αθ. 18 6-5-7 4-3-4 2-2-3 15-20 23

    13. Παναχαϊκή 2005 18 5-4-9 3-3-3 2-1-6 17-21 19

    14. Εθνικός Αστέρας 17 4-5-8 2-3-3 2-2-5 12-17 17

    15. Ατρόμητος Αθ. 18 1-1-16 0-0-9 1-1-7 5-45 4

    16. Ποσειδών Ν. Πόρων 18 0-0-18 0-0-10 0-0-8 0-36 -9

    * Ο Ποσειδώνας Νέων Πόρων υποβιβάστηκε στη Γ` εθνική

    [10] Μπάσκετ

    Βασιλιάς Άιβερσον

    13/2/2005 3:30:00 μμ

    Συντάκτης:

    Έσπασε όλα τα κοντέρ και έκανε τους πάντες να υποκλιθούν. Ο λόγος γιατν Άλεν Άιβερσον, ο ποίος σταμάτησε στους 60 πόντους στο παιχνίδι τον Σίξερς με τους Μάτζικ. Ο "Άιβι" ξεπέρασε έτσι το προηγούμενο ρεκόρ του που ήταν 58 πόντοι εναντίον του Χιούστον τον Ιανουάριο του 2002. Βέβαιο λόγος για τη νίκη δεν χρειάζεται να γίνει αφού οι Φιλαδέλφεια επικράτησαν άνετα με 112-99. Αξίζει να σημειωθεί πως τελευταία φορά που παίκτης του ΝΒΑ είχε σπάσει το φράγμα των 60 πόντων ήταν πέρυσι τον Μάρτιο, όταν ο Τρέισι ΜακΓκρέιντι πέτυχε 62 πόντους για το Ορλάντο εναντίων των Ουίζαρντς. Από τους ηττημένους, ο Στιβ Φράνσις σημείωσε 32 πόντους με 13 ριμπάουντ, αλλά η ομάδα του γνώρισε την 14η ήττα της στις τελευταίες 17 εκτός έδρας αναμετρήσεις. «Δεν το συνειδητοποιείς, αλλά όταν το κοινό αρχίσει να σε επιδοκιμάζει, τότε αισθάνεσαι ένα ρίγος,» δήλωσε ο Άιβερσον.

    Νίκησαν οι Πρωταθλητές

    Στις υπόλοιπες δύο αναμετρήσεις της ημέρας οι Πρωταθλητές Ντιτρόιτ Πίστονς δεν συνάντησαν καμία αντίσταση από τους Ουάσινγτον Ουίζαρντς και με καθοδηγητή και σκόρερ τον Τσόνσι Μπίλαπς με 21 πόντους, τα "πιστόνια" επικράτησαν με 107-86, ενώ στο Μιλγουόκι οι Μπακς έκαναν πολύ καλό παιχνίδι και επικράτησαν άνετα την Ατλάντα με 113-83. Πρώτος σκόρερ των «ελαφιών» ο Μέισον με 23π. (επτά παίκτες σημείωσαν διψήφιο νούμερο πόντων).

    Φιλαδέλφεια-Ορλάντο 112-99

    Ντιτρόιτ-Ουάσινγκτον 107-86

    Μιλγουόκι-Ατλάντα 113-83

    [11] Βόλεϊ

    ΠΑΟΚ: "Πέρασε από τη Γλυφάδα"

    13/2/2005 7:07:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σπουδαίο παιχνίδι ήταν το ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟ και των "ασπρόμαυρων" στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής. Οι φιλοξενούμενοι κατάφερανη τελικά στο τάι μπρέικ να νικήσουν με 2-3 σετ και να πλησιάζουν στην βαθμολογία. Παράλληλα οι πράσινοι παρέμειναν μεν στην τρίτη θέση, όμως πλέουν νιώθουν την ανάσα της ΕΑ Πατρών, τον Πανελλήνιο και τον ΠΑΟΚ. Η εν γένει αγωνιστική παρουσία του Παναθηναϊκού την εφετινή περίοδο, που χαρακτηρίζεται από μεγάλη αστάθεια, ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο την παρουσία του στην πρώτη τετράδα, αφού η μεν ΕΑΠ απέχει μόλις έναν βαθμό, ενώ ΠΑΟΚ και Πανελλήνιος (έχει έναν αγώνα λιγότερο) έπονται σε απόσταση 2 βαθμών. Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-3 (25-20, 23-25, 15-25, 25-20, 12-15).

    [12] Δεύτερη ήττα για την Άρτα

    13/2/2005 7:35:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με δύο ήττες αποχαιρέτησε το ευρωπαϊκό Κύπελλο χάντμπολ γυναικών η Αναγέννηση Άρτας. Στον δεύτερο αγώνα της για την φάση των "16" η ομάδα του Μιχαήλ Αξένοφ, ηττήθηκε και πάλι από την ουγγρική Φερεντσβάρος με 44-21 (ημ. 19-12) η οποία είχε επικρατήσει επίσης με 40-33. Τα γκολ της Αναγέννησης σημείωσαν οι: Νιτσάι, Μπαλάφα, Σκουτέλα, Λεμπέντεβα 1, Ζίντλοβα 10, Βέμη 1, Φωτιάδου 3, Στανκούτε 6, Δήμου.

    [13] Εκτονώθηκε η κρίση στην ΕΟΕ

    13/2/2005 6:44:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε κινήσεις εκτόνωσης της κρίσης, ώστε να δημιουργηθεί κλίμα συναίνεσης και να πραγματοποιηθούν επιτέλους οι εκλογές της ΕΟΕ, προχώρησε την Κυριακή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός. Σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις, αύριο Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της σύγκλησης της Ολομέλειας σε σώμα, δεν πρόκειται να συμμετάσχουν οι τέσσερις νέες ομοσπονδίες που επήλθαν μετά από τη διάσπαση της Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας (μπόμσλεϊ, λούντζ, κέρλινγκ και χόκεϊ επί πάγου), απόφαση που πάρθηκε από κοινού από τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη τους και δημοσιοποιήθηκε με κοινή δήλωσή τους. Παράλληλα οι εκπρόσωποι των 10 ομοσπονδιών οι οποίοι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στο Πρωτοδικείο καταθέτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά των τεσσάρων ομοσπονδιών, αποσύρουν τις προσφυγές τους. Στη θετική αυτή εξέλιξη, οδηγηθήκαμε, μετά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχε ο κ. Ορφανός, με εκπροσώπους από όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές και έτσι αύριο ο Μίνως Κυριακού, θα εκλεγεί νέος πρόεδρος της ΕΟΕ.

    [14] Ποδόσφαιρο

    Κοιτάει από ψηλά η Γιούβε

    13/2/2005 6:22:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το θετικό αποτέλεσμα της "Κυρίας", την έφτασε στους 53 βαθνιλυς, οπότε ότι και αν κάνει η Μίλαν στο βραδινό παιχνίδι με τη Ρετζίνα, δεν θα την γκρεμίσει από την κορυφή. Βέβαια σε περίπτωση νίκης Πρωταθλήτριας θα τη φέρει κοντά στους δύο βαθμούς. Το σκορ για τους "μπιάνκονέρι" άνοιξε ο Ιμπραΐμοβιτς μόλις στο 1 της αναμέτρησης και στο 49΄ ο Καμορανέζι, ενώ για την "Ούντινε" μείωσε ο Ντι Μικέλε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

    Ανεκμετάλλευτη ευκαιρία

    Την ήττα της Ουντινέζε, δεν εκμεταλλεύτηκε η Σαμπντόρια, καθώς έχασε από τη Λιβόρνο με 1-0 (82΄ Λουκαρέλι), ούτε όμως κι η Παλέρμο που αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την αήττητη εδώ και εννέα αγώνες Μπολόνια. Ο Λούκα Τόνι έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 35΄, όμως ο Αλβανός Ιγκλι Τάρε ισοφάρισε στο 76΄ για τη Μπολόνια Στα άλλα η Λέτσε συνέχισε να διατηρείται στην πρώτη δεκάδα του Καμπιονάτο, μετά την άνετη νίκη της επί της Κίεβο με 3-0. (27΄ Κόναν, 74΄ Βαλντές, 77΄ Βούτσινιτς), ενώ σημαντικές νίκες στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον υποβιβασμό πέτυχαν η Μπρέσια (2-0 την Κάλιαρι) και η Φιορεντίνα (2-1 την Πάρμα που πλέον βρίσκεται στο χείλος του «γκρεμού»)

    Κερδισμένη η Ίντερ

    Εχτές το βράδυ, οι "νερατζούρι" πέτυχαν σπουδαία νίκη επί της Ρόμα με 2-0 και ανέβηκαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Μαντσίνι, ο Σάσα Μιχαΐλοβιτς με τα δύο γκολ που πέτυχε. Νίκη και για τη Λάτσιο επί της ουραγού Αταλάντα.

    Τα αποτελέσματα

    Λάτσιο-Αταλάντα 2-1

    Ιντερ-Ρόμα 2-0

    Μπολόνια-Παλέρμο 1-1

    Μπρέσια-Κάλιαρι 2-0

    Φιορεντίνα-Πάρμα 2-1

    Γιουβέντους-Ουντινέζε 2-1

    Λέτσε-Κιέβο 3-0

    Λιβόρνο-Σαμπντόρια 1-0

    Σιένα-Μεσίνα 2-2

    Ρετζίνα-Μίλαν 13/2

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 24 αγώνες)

    Γιουβέντους 53

    Μίλαν 48 -23αγ

    Ιντερ 42

    Ουντινέζε 40

    Σαμπντόρια 38

    Παλέρμο 36

    Ρόμα 35

    Κάλιαρι 33

    Μπολόνια 32

    Λέτσε 32

    Ρετζίνα 32

    [15] Ποδόσφαιρο

    Γ' Εθνική: Ακλόνητα τα φαβορί

    13/2/2005 5:50:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τον παράγοντα έδρα εκμεταλλεύτηκαν οι ΠΑΣ Γιάννενα και Καβάλα και με εντυπωσιακή απόδοση φιλοδώρησαν με τρία τέρματα, Παναιτωλικό και Αναγέννηση Άρτας αντίστοιχα. Οι δυο ομάδες παρέμειναν πρώτες στον Βόρειο όμιλο, ενώ επτά βαθμούς πίσω τους η Βέροια ευελπιστεί σε "στραβοπάτημά" τους, για να διεκδικήσει την μία από τις δυο πρώτες θέσεις που οδηγούν στη Β' Εθνική. Η "βασίλισσα" της Μακεδονίας, πέρασε σήμερα από τον Εύοσμο επικρατώντας του Αγροτικού Αστέρα με 4-1. Στο Νότιο Όμιλο, Θρασύβουλος και Αχαρναϊκός έπιασαν στην κορυφή το Χαιδάρι που όμως σήμερα είχε ρεπό. Η ομάδα των Άνω Λιοσίων επιβλήθηκε του Κερατσινίου με 1-0, ενώ η ομάδα του Μενιδίου, δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στον Πάμισο, τον οποίο νίκησε με 3-1. Μεγάλη νίκη και για τον Εθνικό με 2-0 στο Μαρκόπουλο.

    Αποτελέσματα - βαθμολογία

    Βόρειος Όμιλος

    Αναγέννηση Καρδίτσας-Ένωση Θράκης 1-0 ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 3-1 Απόλλων Λάρισας-Κοζάνη 0-1 Αγροτικός Αστέρας-Βέροια 1-4 Θερμαϊκός-Λύκοι 1-0 Πτολεμαίδα-Παύλος Μελάς 1-0 Καβάλα-Αναγέννηση Άρτας 3-0 Δόξα Δράμας-Λαμία 1-1

    * Ρεπό: Πανδραμαϊκός

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    Καβάλα 38 ΠΑΣ Γιάννινα 38 Βέροια 31 Αναγέννηση Αρτας 28 Ενωση Θράκης 27 Αναγ. Καρδίτσας 27 Δόξα Δράμας 26 Λαμία 24 Κοζάνη 24 Πτολεμαϊδα 22 Θερμαϊκός 21 Παύλος Μελάς 21 Αγροτικός Αστέρας 20 Παναιτωλικός 17 Λύκοι 16 Πανδραμαϊκός 12 Απόλλων Λάρισας 10

    Νότιος Όμιλος

    Μαρκό-Εθνικός 0-2 Αθηναίς-Πάμισος Μεσσήνης 4-2 Αχαρναϊκός-Θύελλα Πατρών 3-1 Βύζας Μεγάρων-Ατσαλένιος 1-1 ΠΑΝΟ Μαλίων-Ηρόδοτος 2-0 Αχαϊκή-Λήλας Βασιλικού 1-0 Θρασύβουλος-Κερατσίνι 1-0 Ρόδος-Άγιος Δημήτριος 1-0

    * Ρεπό: Χαϊδάρι

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    Χαϊδάρι 38 Αχαρναϊκός 38 Θρασύβουλος 38 Εθνικός 32 Ρόδος 30 Αχαϊκή 24 Θύελλα Πατρών 21 Λήλας Βασιλικού 19 Πάμισος Μεσσήνης 19 Κερατσίνι 19 ΠΑΝΟ Μαλλίων 19 Ηρόδοτος 18 Αγιος Δημήτριος 18 Ατσαλένιος 18 Μαρκό 14 Βύζας Μεγάρων 12 Αθηναϊς 12

    [16] Ποδόσφαιρο

    Από κοντά η Γιουνάιτεντ

    13/2/2005 5:36:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ακόμα μία πολύ καλή εμφάνιση και νίκη για τους "κόκκινους διαβόλους", οι οποίοι συμπλήρωσαν 3,5 μήνες και 16 αγώνες χωρίς ήττα στην Πρέμιερ Σιπ και έδειξαν πως περνάνε περίοδο εξαιρετικής φόρμας. Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε ο Γουέιν Ρούνι με προβολή στο 68΄, και το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε με αυτογκόλ του Ρίτσαρντ Νταν, εφτά λεπτά αργότερα. Πλέον η Γιουνάιτεντ διατηρήθηκε στους 9 βαθμούς πίσω από την Τσέλσι, και κράτησε τις κάποιες ελπίδες που έχει για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

    Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία

    Μάντσεστερ Σίτι-Μάντσεστερ Γ. 0-2

    (68΄ Ρούνι, 75΄-αυτ. Νταν)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 27 αγώνες)

    Τσέλσι 68

    Μάντσεστερ Γ. 59

    Άρσεναλ 54 -26αγ

    Έβερτον 48

    Λίβερπουλ 43

    Μίντλεσμπρο 41

    Μπόλτον 40

    Τσάρλτον 38 -26αγ

    Τότεναμ 36 -26αγ

    Αστον Βίλα 35

    Μάντσεστερ Σίτι 33

    [17] Ποδόσφαιρο

    Άλμα UEFA ο ΟΦΗ

    13/2/2005 4:48:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/2/2005 7:02:12 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παρά το ότι δέχθηκε "ψυχρολουσία" αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 14ο λεπτό (Ντεμπά), ο ΟΦΗ ανέκαμψε και με αντεπίθεση διαρκείας νίκησε στο Ηράκλειο την Κέρκυρα με 3-1 (43΄ Μαχλάς, 58΄ Ντεγιάνοφ, 66΄ Νουαφόρ). Με αυτή τη νίκη η ομάδα της Κρήτης, έμεινε ζωντανή στο κυνήγι των θέσεων που οδηγούν στο κύπελλο UEFA, ενώ η ομάδα του νησιού των Φαιάκων, μετά την ήττα της δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.

    Δαιμονισμένο εικοσάλεπτο

    Ο ΟΦΗ μπήκε με επιθετική διάθεση, απέναντι σε μια ομάδα που κατέστησε εξ αρχής σαφές ότι θα προσπαθήσει να αιφνιδιάσει με κάποια αντεπίθεση. Πραγματικά, οι γηπεδούχοι έχασαν μια καλή ευκαιρία στο 9΄ με τον Μαχλά (σουτ άουτ από πάσα του Ντεγιάνοφ), όμως οι παίκτες της Κέρκυρας ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν πρώτοι, όταν στο 14ο λεπτό ο Νιρέν Ντεμπά έκανε το 0-1 αφού είχε δεχθεί άψογη μεταβίβαση από τον Νινιάδη. Οι γηπεδούχοι έχασαν νέα ευκαιρία τρία λεπτά αργότερα, με τον Νουαφόρ να προσπαθεί εις διπλούν, αλλά ανεπιτυχώς, να «νικήσει» τον Βεζυρίδη.

    Οι Κρήτες απώλεσαν κι άλλη μεγάλη ευκαιρία στο 40΄, όταν ο Μαχλάς ανάγκασε τον Βεζυρίδη σε εντυπωσιακή απόκρουση, και ο Γήτας στην εξέλιξη της φάσης πρόλαβε τον Σταυρακάκη και απομάκρυνε. Ωστόσο, η επιμονή των ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ "ανταμείφθηκε" στο 43΄, όταν ο Μαχλάς πήρε την κεφαλιά σε κόρνερ του Ντεγιάνοφ και ισοφάρισε (1-1).

    Ένα "εκρηκτικό" εικοσάλεπτο στην επανάληψη έφερε τους γηπεδούχους σε θέση ισχύος, καθώς τους επέτρεψε να πάρουν διαφορά δύο γκολ και ουσιαστικά να "κλειδώσουν" το ματς. Συγκεκριμένα, στο 58΄ ο Ντεγιάνοφ έκανε το 2-1 με ένα πολύ δυνατό σουτ, ενώ στο 66΄ ο Νουαφόρ "κεραυνοβόλησε" τον Βεζυρίδη γράφοντας το 3-1. Η συνέχεια της αναμέτρησης δεν επιφύλαξε ιδιαίτερες συγκινήσεις, αφού ο μεν ΟΦΗ αρκέστηκε στα "κεκτημένα", ενώ οι παίκτες του Γιώργου Φοιρού δεν πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να ανατρέψουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα. Παρ΄ όλα ταύτα, στο 85΄ ο Αρβανίτης έδιωξε επί της γραμμής σουτ του Αντωνίου αποτρέποντας το 3-2.

    Διαιτητής: Βασίλης Τεροβίτσας

    Κίτρινες: Αδάμος, Μαχλάς, Μπελεβώνης, Μαχλάς-Μπουκάνεμ, Ντεμπά, Ριμπέιρο, Σφακιανάκης, Νινιάδης, Γήτας

    ΟΦΗ: Σηφάκης, Αδάμος, Πίτσος, Κουνενάκης, Αρβανίτης, Μπελεβώνης, Σταυρακάκης (77΄ Κουτσουρές), Μαχλάς, Ντεγιάνοφ (82΄ Τριανταφύλλου), Νουαφόρ (86΄ Κολιτσιδάκης), Χατσατριάν.

    ΚΕΡΚΥΡΑ: Βεζυρίδης, Σφακιανάκης, Αμανατίδης, Σύρος, Μπουκάνεμ (71΄ Γκίμπρο), Ριμπέιρο, Ντεμπά (67΄ Εντιαγιέ), Νινιάδης, Φοφόνκα, Γήτας, Μπράγκα (45΄ Αντωνίου).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 13 February 2005 - 17:55:38 UTC