Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έντονα προβλήματα λόγω ισχυρών ανέμων
  • [02] Καταιγίδες και ισχυροί νοτιάδες
  • [03] Ορίζεται εφέτης ανακριτής για τους επίορκους
  • [04] Απελπισμένος για …σούσι
  • [05] Αβέβαιη η επόμενη μέρα στο Λίβανο
  • [06] Άνοιξε η προθεσμία για τους εκπαιδευτικούς
  • [07] Πολύνεκρη έκρηξη σε ορυχείο στην Κίνα
  • [08] Επιθέσεις εναντίον ...Αγίου Βαλεντίνου
  • [09] Εφαρμογή των αυξήσεων στα ταξί
  • [10] One man show
  • [11] Ψάχνουν τη νίκη στη Κυψέλη
  • [12] Παρανυφάκι που …γαβγίζει
  • [13] Κουνήθηκε η Σουμάτρα
  • [14] Κίνα: Σεισμός 6,2 Ρίχτερ

    [01] Κοινωνία

    Δεμένα τα πλοία - Ακυρώθηκαν πτήσεις Έντονα προβλήματα λόγω ισχυρών ανέμων

    15/2/2005 9:06:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/2/2005 11:44:19 πμ)

    Συντάκτης:

    Έντονες βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι επικρατούν σε ολόκληρη τη χώρα. Απαγορεύθηκε ο απόπλους λόγω των θυελλωδών ανέμων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Δυο πλοία προσάραξαν το πρωί της Τρίτης ανοιχτά της Χίου και του Πειραιά, λόγω θαλασσοταραχής. Στη Μαρίνα της Ζέας, μεγάλα κύματα έσπασαν λιμενοβραχίονα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν περίπου 30 σκάφη αναψυχής που είναι δεμένα στο λιμάνι. Το πρωί μια γυναίκα μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο νοσοκομείο από την οδό Μιχαήλ Μελά 1, όταν έπεσε πάνω της ένα μεγάλο κλαδί δέντρου που έσπασε από τον αέρα. Λόγω της κακοκαιρίας εκτεταμένα προβλήματα ηλεκτροδότησης εμφανίζονται σε πολλές περιοχές της χώρας, από την πτώση δένδρων ή άλλων αντικειμένων στα δίκτυα της ΔΕΗ.

    Διακοπές ηλεκτροδότησης

    Επίσης, 250 κλήσεις έχει δεχθεί μέχρι τώρα, η Πυροσβεστική για κοπή δένδρων, απομάκρυνση αντικειμένων και αποκόλληση τεντών από διαμερίσματα, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, στην Αττική. Εκτεταμένα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση προκαλεί από το πρωί η κακοκαιρία. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται σε τμήματα των δήμων Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Βάρκιζας, Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Ψυχικού, Σπάτων, Κηφισιάς, Νέας Ιωνίας, Νέου Ηρακλείου, Αιγάλεω και Κάλαμου. Εκτιμάται ότι χωρίς ρεύμα είναι 10.000 νοικοκυριά στην Αττική σε σύνολο 2.500.000.

    Προβλήματα υπάρχουν στη Θήβα, τη Λειβαδιά, τη Χαλκίδα, το Αλιβέρι, την Κάρυστο και τα Οινόφυτα, ενώ τη νύχτα είχε διακοπή στη Νίσυρο και την Τήλο. Τα συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση των ζημιών σε συνεργασία, όπου χρειάζεται, με την Πυροσβεστική για να κοπούν τα κλαδιά που έχουν πέσει στα καλώδια.-

    Σοβαρά προβλήματα στις απογειώσεις και προσγειώσεις των αεροσκαφών στο Ελευθέριος Βενιζέλος έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή. Από το πρωί ακυρώθηκαν οι πτήσεις προς Μυτιλήνη, Χανιά, Νάξο, Πάρο και Θεσσαλονίκη, ενώ δεν προσγειώθηκαν στα Σπάτα δύο αεροσκάφη των Ολυμπιακών Αερογραμμών, που έρχονταν από Θεσσαλονίκη και Τελ Αβίβ.

    Ακόμη, 130 επιβάτες της Ολυμπιακής Αεροπορίας ταλαιπωρήθηκαν, όταν το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση 901 Θεσσαλονίκη - Αθήνα δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", λόγω των ισχυρών πλάγιων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Για το λόγο αυτό το αεροσκάφος επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και επρόκειτο να αναχωρήσει στις 11 το πρωί.

    Κλειστό το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, καθώς και το λιμάνι λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, ενώ δεν λειτουργούν πολλοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί του νησιού λόγω της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στο κέντρο εκπομπής Παντοκράτωρα.

    Στις 6 το πρωί μικρό φορτηγό πλοίο προσάραξε στις βραχονησίδες Σκροφες ανοιχτά από τη ραδα του λιμανιού του Πειραιά. Οι δυο ναυτικοί που επέβαιναν μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο super puma την Ελευσίνα.

    Στη Χίο, έντονες βροχοπτώσεις και ισχυροί νοτιάδες σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κατολισθήσεις στον δρόμο έξω από τον Πύργο και στην περιοχή του Κάμπου Βουρλιωτών. Εκατό μέτρα από τις νοτιανατολικές ακτές της Χίου προσάραξε τα ξημερώματα το σημαίας Αγίου Βικεντίου πλοίο "Ελλάντα". Στο πλοίο επιβαίνουν 18 αλλοδαποί ναυτικοί, όπου είχε ξεκινήσει από το Μαρόκο με προορισμό την Τουρκία. Ο πλοίαρχος δεν έχει ζητήσει τη συνδρομή του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, γιατί όπως δήλωσε, δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα και αναμένει συνδρομή ρυμουλκού για την αποκόλληση του πλοίου.

    Χιονοπτώσεις στα ορεινά

    Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το επόμενο τριήμερο στις ορεινές περιοχές της Ηπειρωτικής χώρας και πιθανώς σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο.

    Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων - Τρικάλων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Καταιγίδες και ισχυροί νοτιάδες

    [02] Κοινωνία

    Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων Καταιγίδες και ισχυροί νοτιάδες

    14/2/2005 1:05:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/2/2005 10:18:01 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Δευτέρας. Όπως ενημερώνει η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, θα σημειωθούν πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ενώ οι νοτιάδες θα φτάσουν ως και τα 11 μποφόρ. Στην Αττική πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις πρωινές ώρες της Τρίτης. Παράλληλα, οι νότιοι άνεμοι από τη νύχτα θα ενισχυθούν στα 9 και πιθανώς πρόσκαιρα στα 10 μποφόρ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το επόμενο τριήμερο στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και πιθανώς σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν την Τρίτη και στην υπόλοιπη χώρα. Ήδη, λόγω των θυελλωδών ανέμων απαγορεύθηκε ο απόπλους από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από τη γ.γ. Πολικής Προστασίας και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, ώστε να παρέμβουν άμεσα εάν αυτό απαιτηθεί.

    [03] Κοινωνία

    Εξηγήσεις Τσέβη για τις σχέσεις της με Γιοσάκη Ορίζεται εφέτης ανακριτής για τους επίορκους

    15/2/2005 10:48:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/2/2005 11:01:26 πμ)

    Συντάκτης:

    Σήμερα συγκαλείται η Ολομέλεια του Εφετείου Αθηνών για τον ορισμό εφέτη, που θα αναλάβει το έργο της ανάκρισης, στις υποθέσεις των επίορκων δικαστών. Στο μεταξύ εξηγήσεις για τις σχέσεις της με τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη, καλείται να δώσει σήμερα ενώπιον του επιθεωρητή Χρήστου Μπαλτά, η πρωτοδίκης Παναγιώτα Τσέβη, ενώ άρχισαν ήδη οι καταθέσεις μαρτύρων για την υπόθεση της πρωτοδίκου Αντωνίας Ηλία. Εξάλλου το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του προέδρου πρωτοδικών Ευάγγελου Καλούση, ο οποίος έχει παραπεμφθεί για μαστροπεία ενώ καταγγελίες των εμπλέκουν σε υποθέσεις χρηματισμού και εκβιασμών, ζήτησε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Πλήρης κάθαρση στη Δικαιοσύνη"

    [04] Παράξενα

    Απελπισμένος για σούσι

    15/2/2005 10:42:00 πμ

    Συντάκτης:

    Θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μία τραγική περίπτωση ομηρίας των πελατών και του προσωπικού ενός ολόκληρου εστιατορίου, με φοβερές συνέπειες, εάν δεν επρόκειτο για την περίπτωση ενός απεγνωσμένου Ιάπωνα που ήθελε απλώς να φάει. Ένας εξαγριωμένος, λοιπόν, Ιάπωνας εισέβαλε με άγριες διαθέσεις σε ένα κατάστημα και απείλησε να αυτοκτονήσει εάν οι υπάλληλοι του εστιατορίου δεν τους σερβίριζαν ένα από τα ακριβότερα γεύματα με σούσι. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 68χρονος άνεργος, έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του, στη δυτική Οσάκα, και στη συνέχεια όρμησε σε ένα γειτονικό εστιατόριο απαιτώντας να φάει. Η πράξη του αυτή, όσο παράλογη κι αν φαίνεται, δε στερείται λογικής καθώς ο 68χρονος δήλωσε απελπισμένος καθώς το κράτος σταμάτησε να του δίνει επίδομα με αποτέλεσμα να μην έχει χρήματα να φάει.

    Περίμενε τρώγοντας μπανάνες

    Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση και μετά από περίπου μία ώρα κατάφερε να τον ακινητοποιήσει. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο εστιατόριο, ο 68χρονος απαιτούσε να φάει σούσι καλμάροντας την πείνα του με μπανάνες, ενώ έπινε ασταμάτητα αλκοολούχα ποτά και κατανάλωνε διατροφικά συμπληρώματα.

    Πάντως, τελικά δεν έγινε γνωστό εάν το αίτημά του πραγματοποιήθηκε καθώς η αστυνομία αρνήθηκε να απαντήσει εάν τελικά του σερβιρίστηκε σούσι.

    [05] Μ. Ανατολή

    Αύριο η κηδεία του Χαρίρι Αβέβαιη η επόμενη μέρα στο Λίβανο

    15/2/2005 9:43:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/2/2005 11:32:21 πμ)

    Συντάκτης:

    Σε ύψιστη επιφυλακή βρίσκονται οι λιβανικές ένοπλες δυνάμεις ενώ ισχυρές δυνάμεις του στρατού έχουν αναπτυχθεί από το πρωί στα κεντρικά σημεία και στα δημόσια κτίρια της Βηρυτού, μετά τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι, που απειλεί να βυθίσει τη χώρα σε μια νέα περίοδο αστάθειας. Η πρωτεύουσα του Λιβάνου θύμιζε πάντως σήμερα το πρωί πόλη-φάντασμα, καθώς παρέμειναν κλειστά τα σχολεία, τα καταστήματα και οι τράπεζες λόγω του τριήμερου πένθους, που κήρυξαν οι αρχές,αλλά και της έκκλησης της αντιπολίτευσης για γενική απεργία. Την ίδια ώρα σε ανακοίνωση, που αποδίδεται στην Αλ Κάιντα και δημοσιεύτηκε στο Ίντερνετ αποκρούονται οι κατηγορίες ότι, οι Ισλαμιστές βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία Χαρίρι, υποστηρίζοντας ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται οι μυστικές υπηρεσίες της Συρίας, του Λιβάνου ή του Ισραήλ. Την ανακοίνωση υπογράφει η Οργάνωση της Αλ Κάιντα στην Ανατολή και δημοσιεύεται σε ισλαμική ιστοσελίδα, που συχνά χρησιμοποιείται από την οργάνωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

    Σκοτάδι καλύπτει τους αυτουργούς

    "Η κατηγορία ενάντια στους Τζιχαντιστές και τους Σαλαφιστές για ό,τι συνέβη στη Βηρυτό είναι πλήρως κατασκευασμένη...Η προτεραιότητα των ομάδων της Τζιχάντ στην Ανατολή είναι η υποστήριξη του λαού του Ιράκ και της Παλαιστίνης και όχι η ανατίναξη αυτοκινήτων. Πρόκειται για επιχείρηση που σαφώς σχεδιάστηκε από μια κρατική μυστική υπηρεσία... Επιρρίπτουμε την ευθύνη είτε στη Μοσάντ, είτε στο συριακό καθεστώς ή στο λιβανικό καθεστώς", τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Ο Τύπος στη Βηρυτό εκτιμά ότι, η χώρα θα βυθιστεί σε μια περίοδο αβεβαιότητας και αστάθειας, μια ανησυχία, που μοιράζονται και τα υπόλοιπα αραβικά μέσα ενημέρωσης, ενώ από την πρώτη στιγμή αρκετοί αναζήτησαν τα αίτια στις τεταμένες σχέσεις του Λιβάνου με τη Συρία. "Στόχος της επίθεσης ήταν να τρομοκρατήσει τους πολιτικούς, που ίσως σκέφτονται να υποστηρίξουν την αποχώρηση των στρατευμάτων της Συρίας από τον Λίβανο", εκτιμούν και οι Τάιμς

    Στο μεταξύ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι, έκανε έρευνα στην κατοικία του Παλαιστίνιου ισλαμιστή, που εμφανίστηκε στο βίντεο να αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση και το οποίο μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα, ωστόσο πολλοί μιλούν για προπέτασμα καπνού, που κρύβει σκοτεινά κίνητρα.

    Η συριακή ηγεσία έσπευσε πρώτη να καταδικάσει την επίθεση, διαψεύδοντας οργισμένα τις καταγγελίες, πως η Δαμασκός βρισκόταν πίσω από την επίθεση, που κόστισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους ενώ συντάσσεται με τον Γάλλο Πρόεδρο Ζακ Σιράκ, που ζήτησε άμεση διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών.

    Σύσσωμη η διεθνής κοινότητα καταδίκασε τη δολοφονία, ενώ οι ΗΠΑ κάνουν λόγο για κτηνώδη φόνο αλλά και για "συριακή κατοχή στο Λίβανο". Ο Χαρίρι είχε παραιτηθεί από την πρωθυπουργία τον Οκτώβριο ενώ πρόσφατα είχε συνταχθεί με την αντιπολίτευση ζητώντας απόσυρση των συριακών στρατευμάτων.

    Η αντιπολίτευση από τη μεριά της υποστηρίζει ότι, πίσω από τη δολοφονία του Χαρίρι βρίσκεται το λιβανικό καθεστώς και η Συρία, με δεδομένο ότι ο εκλιπών είχε συνταχθεί το τελευταίο διάστημα με εκείνους που ζητούν την αποχώρηση των συριακών δυνάμεων από το Λίβανο.

    Η διοίκηση του λιβανικού στρατού ανακοίνωσε χθες γενική επιστράτευση και προχώρησε στη λήψη μέτρων σε διάφορες περιοχές για την "περιφρούρηση της σταθερότητας".

    Χθες το βράδυ μάλιστα, ο στρατός και η αστυνομία εμπόδισαν αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που θέλησαν να συγκεντρωθούν μπροστά από τα γραφεία του λιβανικού παραρτήματος του συριακού κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ στη Βηρυτό.

    Η κηδεία του Χαρίρι θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη το μεσημέρι στη Βηρυτό, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή της οικογενείας του.

    Ανήσυχος ο λιβανέζικος Τύπος

    Σε μια περίοδο αβεβαιότητας και αστάθειας θα βυθίσει τη χώρα η δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου, Ραφίκ Χαρίρι, εκτιμούν σήμερα πολλές εφημερίδες στη Βηρυτό.

    "Ο Χαρίρι είναι νεκρός και ο Λίβανος βυθίζεται στο χάος", γράφει η εφημερίδα Ας Σαφίρ. "Με ένα χτύπημα και μόνο μία έκρηξη, ο Λίβανος αποκεφαλίστηκε. Εμφανίζεται ως μια ακέφαλη χώρα, ανοικτή σε όλους τους ανέμους και η ελπίδα να βρει τη θέση και το ρόλο του στην Ανατολή εξανεμίζεται", προσθέτει η εφημερίδα.

    "Ήθελαν να σκοτώσουν την ελπίδα", είναι ο τίτλος της γαλλόφωνης Οριάν λε Ζουρ, η οποία σημειώνει ότι, οι Λιβανέζοι υπολόγιζαν στον Χαρίρι για την ενίσχυση της ανάπτυξης της χώρας, με δεδομένο ότι, ο εκλιπών ήταν δισεκατομμυριούχος και θεωρούνταν πατέρας του μεταπολεμικού οικονομικού θαύματος στο Λίβανο.

    Η εφημερίδα δημοσιεύει στην πρώτη της σελίδα έκκληση του Ουαλίντ Τζουμπλάτ, ηγετικού στελέχους της αντιπολίτευσης ,προς τον λαό του Λιβάνου να αντιμετωπίσει "το καθεστώς των δολοφόνων".

    Για την Αν Ναχάρ ,όργανο της αντιπολίτευσης, "η κόλαση κυρίευσε και πάλι τη Βηρυτό". Η εφημερίδα ζητεί "διεθνή προστασία" και καλεί το λαό του Λιβάνου "να μετατρέψει τη θυσία του Χαρίρι σε μιά νέα ανάσταση κυνηγώντας στις ελεύθερες εκλογές της Άνοιξης την εξουσία".

    Η γαλλόφωνη Ντέιλι Σταρ προειδοποιεί ότι, ο Λίβανος βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπος με τις οδυνηρές στιγμές ενός εμφυλίου πολέμου και η Αλ Μουστάκμπαλ, ιδιοκτησίας του Χαρίρι, εκτιμά ότι, ο πρώην πρωθυπουργός "μαρτύρησε για τον Λίβανο" και δημοσιεύει στην πρώτη σελίδα τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι πίσω από τη δολοφονία είναι η Συρία και το καθεστώς του Λιβάνου.

    Με το βλέμμα στραμμένο στο Συμβούλιο Ασφαλείας

    Τους πρεσβευτές των χωρών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ενημέρωσε χθες βράδυ ο Λιβανέζος ΥΠΕΞ Μαχμούντ Χαμούντ για τη σημασία, που αποδίδει η χώρα του στη "σταθερότητά της", έπειτα από τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι.

    "Τους ενημερώσαμε, πως ο Λίβανος αποδίδει μέγιστη σημασία στη διατήρηση της σταθερότητάς του και σε περίπτωση, που συγκληθεί το Συμβούλιο Ασφάλειας, θα πρέπει να υπογραμμίσει τη δέσμευσή του στην κυριαρχία, στην ανεξαρτησία και στην ενότητα του Λιβάνου, καθώς και στην σταθερότητά του, η οποία εξασφαλίζει και τη σταθερότητα όλης της περιοχής", τόνισε στους δημοσιογράφους ο Χαμούντ.

    "Κάθε πλήγμα εναντίον αυτών των αρχών θα έχει αρνητικές συνέπειες για τη σταθερότητα της περιοχής", τόνισε ο Λιβανέζος υπουργός.

    Ο ίδιος υπογράμμισε, πως ο Λίβανος δίδει μεγάλη βαρύτητα στις αποφάσει,ς που ο ΟΗΕ προτίθεται να λάβει στο πλαίσιο αυτό, τονίζοντας ιδιαίτερα, πως αναμένει μία δήλωση της προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας τις ερχόμενες ώρες, έπειτα από σχετικό αίτημα των ΗΠΑ, στο οποίο συνεπικούρησε η Γαλλία.

    Ο Υπουργός εξήγησε, πως ο Λίβανος κρίνει, πως "το εγκληματικό χτύπημα", που κόστισε τη ζωή στον Χαρίρι, αποσκοπούσε στην "αποσταθεροποίηση του Λιβάνου και στην αναστάτωση της ασφάλειάς του".

    Σε επιφυλακή και το Ισραήλ

    Στο μεταξύ σε κατάσταση επιφυλακής μετά τη χθεσινή επίθεση είναι και το Ισραήλ. Όπως δήλωσε ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος, "η επίθεση χθες Δευτέρα στη Βηρυτό, που στοίχισε τη ζωή του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι, αναγκάζει το Ισραήλ να βρίσκεται σε επιφυλακή στα βόρεια σύνορά του".

    "Πρέπει να επαγρυπνούμε διότι αυτή η δολοφονία δημιουργεί τον κίνδυνο αστάθειας στο Λίβανο, την οποία είναι πιθανό να εκμεταλλευτούν αντί-ισραηλινά στοιχεία", τόνισε ο ίδιος αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. "Δεν μπορεί να αποκλειστεί το σενάριο κλιμάκωσης της βίας στα σύνορα με το Λίβανο", υπογράμμισε.

    Ο Iσραηλινός αξιωματούχος είπε ακόμα, πως το καθεστώς της Συρίας είναι ο πρώτος ύποπτος για τη δολοφονία του Χαρίρι, "που συνδέεται με τις μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες έχουν μακρά πείρα σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις ή με τρομοκρατικές ομάδες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν σχέση με τη Δαμασκό". Χθες εξάλλου ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ υπέδειξε τη Συρία ως υπεύθυνη για την επίθεση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νεκρός ο πρώην πρωθυπουργός του Λιβάνου

    [06] Κοινωνία

    Άνοιξε η προθεσμία για τους εκπαιδευτικούς

    15/2/2005 11:20:00 πμ

    Προκηρύχθηκε διαγωνισμός του ΑΣΕΠ που αφορά 1658 θέσεις εκπαιδευτικών λειτουργών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο διαγωνισμό λήγει την 15η Μαρτίου και οι αιτήσεις υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ μόνο ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή στην διεύθυνση: ΑΣΕΠ Προκήρυξη 1Π/05, Ταχ. Θυρίδα 14304 ΤΚ 11510 Αθήνα.

    Σχετικά Links:

    http://www.asep.gr

    [07] Κόσμος

    Πολύνεκρη έκρηξη σε ορυχείο στην Κίνα

    15/2/2005 7:41:00 πμ

    Συντάκτης:

    Έκρηξη μεθανίου σε ανθρακωρυχείο σημειώθηκε στην επαρχία Λιαονίνγκ στην βορειοανατολική Κίνα. Τουλάχιστον 203 έχασαν τη ζωή τους και 22 τραυματίστηκαν, ενώ 13 εργάτες έχουν παγιδευτεί. Η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε αμέσως μετά το συμβάν, την Δευτέρα το απόγευμα, ενώ διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθεί η αιτία του δυστυχήματος. Οι τοπικές αρχές έσπευσαν αμέσως στον τόπο της έκρηξης, μόλις ανακοινώθηκε το συμβάν. Τα δυστυχήματα στα ανθρακωρυχεία της Κίνας είναι συχνό φαινόμενο, λόγω των πλημμελών μέτρων ασφάλειας.

    [08] Κόσμος

    Ισλαμικές οργανώσεις είχαν προειδοποιήσει Επιθέσεις εναντίον ...Αγίου Βαλεντίνου

    15/2/2005 8:46:00 πμ

    Συντάκτης:

    Τέσσερις βόμβες εξερράγησαν κατά την διάρκεια εκδήλωσης για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στην Ντάκα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 16 άνθρωποι. Φανατικοί μουσουλμάνοι στο Μπαγκλαντές τοποθέτησαν τις βόμβες στην φοιτητική εστία του πανεπιστημίου της Ντάκα την ώρα που εκατοντάδες φοιτητές παρακολουθούσαν εκδήλωση με αφορμή την "Χριστιανική εορτή των ερωτευμένων". Από τις εκρήξεις προκλήθηκε πανικός στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για την εκδήλωση. Ισλαμικές οργανώσεις στο Μπαγκλαντές είχαν προειδοποιήσει ότι θα εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον εκείνων που θα παραστούν σε εκδηλώσεις για τον Άγιο Βαλεντίνο. Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν τη Δευτέρα σε άλλη έκρηξη βόμβας που είχαν τοποθετήσει οι Ισλαμιστές σε έκθεση βιβλίου στην πανεπιστημιούπολη, όπου θα διεξάγονταν εκδηλώσεις για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

    [09] Οικονομία

    Εφαρμογή των αυξήσεων στα ταξί

    15/2/2005 11:12:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πρεμιέρα εφαρμογής των αυξήσεων στα κόμιστρα των ταξί η σημερινή. Όσοι χρησιμοποιήσουν ταξί θα δώσουν αντίτιμο προσαυξημένο κατά 8,3%, καθώς η "σημαία", από 75 λεπτά που είναι σήμερα, πηγαίνει στα 85 λεπτά, η μονή ταρίφα από 28 στα 30 λεπτά, η διπλή από τα 53 στα 56 λεπτά, ενώ η ελάχιστη αποζημίωση διαμορφώνεται στα 1,75 ευρώ από 1,60 που είναι σήμερα. Πάντως, οι οδηγοί των ταξί, που έχουν ζητήσει αυξήσεις 10% σε όλους τους συντελεστές, δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από τις αποφάσεις του υπουργείου Οικονομίας και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων. Σημειώνεται ότι ζητούν "σημαία" στο ένα ευρώ, ελάχιστη διαδρομή στα 2 ευρώ για την Αττική και στα 2,2 ευρώ για την επαρχία.

    [10] Μπάσκετ

    One man show

    15/2/2005 10:32:00 πμ

    Συντάκτης:

    Δυο ημέρες μετά την 60αρα στους Μάτζικ ο Αλεν Αϊβερσον, σαφώς επηρεασμένος από τη νέα σελήνη συνέχισε τις απίστευτες εμφανίσεις του και πετυχαίνοντας 38 πόντους κόντρα στους Νικς, έκανε δώρο τη νίκη στους Σίξερς. Συν της άλλης στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα, με μαγική κίνηση βρήκε τον τρόπο, παρότι κλεισμένος από δυο αντιπάλους να βγάλει μαγική ασίστ στον Μαρκ Τζάκσον που πέτυχε το νικητήριο καλάθι. Με τον καλύτερο τρόπο εκμεταλλεύτηκαν την ήττα των Σπερς οι Σανς, που με 42 πόντους και 12 ριμπάουντ του Έιμαρ Στούνταμαϊρ έκαμψαν την αντίσταση των Τζαζ και πέρασαν στην κορυφή της βαθμολογίας του ΝΒΑ.

    Αποτελέσματα - Βαθμολογίες

    Φιλαδέλφεια-Νέα Υόρκη 106-105

    Φιλαδέλφεια Σίξερς: Κόρβερ 12, Ουίλιαμσον 19, Ντέλαμπερτ 3, Αϊβερσον 38, Ιγκουοντάλα 8, Τζάκσον 22, ΜακΚι 2, Σκίνερ, Ντέιβις, Όλι 2.

    Νιου Γιορκ Νικς: Τ. Τόμας 9, Κ. Τόμας 6, Μοχάμεντ 4, Μάρμπουρι 32, Κρόφορντ 19, Σουίτνι 9, Ουίλιαμ 8, Μπέικερ 3, Χάρνταγουεϊ 11, Αρίζα 2, Νόρις 2.

    Σάρλοτ-Πόρτλαντ 77-80

    Σάρλοτ Μπόμπκατς: Ουάλας 14, Έλι 16, Μπρέζετς 10, Χαρτ 12, Ρας 7, Θ. Σμιθ 4, Μπόγκανς 4, Ρόμπινσον 3, Καπόνο 3, Στ. Σμιθ 4.

    Πόρτλαντ Μπλέιζερς: Πάτερσον 17, Ράτλιφ 1, Πρζιμπίλα 19, Στούνταμαϊρ 17, Βαν Έξελ 9, Μάιλς 15, Τέλφερ 2, Αουτλο, Αντερσον.

    Ντιτρόιτ-Μιλγουόκι 107-83

    Ντιτρόιτ Πίστονς: Πρινς 13, Ρ. Ουάλας 17, Μπ. Ουάλας 11, Χάμιλτον 16, Μπίλαπς 17, ΜακΝτάις 6, Χάντερ, Αρόγιο 15, Μιλισιτς 8, Ντουπρί 2, Τζένκινς 2.

    Μιλγουόκι Μπακς: Κούκοτς 6, Σμιθ 11, Γκάτζουριτς 10, Ουίλιαμς 2, Μέισον 6, Βαν Χορν 9, Τζέιμς 13, Πακούλια 4, Στρίκλαντ 18, Χάμιλτον 2, Σαντιάγκο 2.

    Νέα Ορλεάνη-Ουάσινγκτον 98-96

    Νιου Ορλίνς Χόρνετς: Λιντς 6, Ροτζερς 12, Μπράουν 13, Ντικάου 10, Σμιθ 18, Τζέικομπσεν 8, Αντερσεν 16, Νάχμπαρ 15.

    Ουάσιγκτον Ουίζαρντς: Τζέιμσον 30, Τζέφρις 4, Χέιγουντ 8, Αρίνας 34, Χέιζ 8, Ράφιν, Ντίξον 8, Πρόφιτ 2, Τόμας 2, Μπλέικ.

    Φοίνιξ-Γιούτα 136-128

    Φοίνιξ Σανς: Ρίτσαρντσον 22, Μάριον 18, Στούνταμαϊρ 42, Νας 19, Τζόνσον 13, Μπαρμπόσα 9, Βόσκχουλ 6, ΜακΚάρτι 7.

    Γιούτα Τζαζ: Κιριλένκο 11, Μπούζερ 14, Οκούρ 6, Λόπεζ 4, Μπελ 22, Χάρπρινγκ 16, Γκίριτσεκ 9, Έισλι 20, Κόλινς 7, Σνάιντερ 10, Χάμφρις 5, Μπόκαρντ 4.

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

    ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ Βοστώνη 26-26 Φιλαδέλφεια 26-26 Νιού Τζέρσεϊ 22-29 Τορόντο 21-31 Νέα Υόρκη 20-32

    ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ντιτρόιτ 31-19 Κλίβελαντ 29-20 Σικάγο 24-23 Ιντιάνα 24-26 Μιλγουόκι 20-29

    ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Μαϊάμι 39-14 Ουάσινγκτον 30-21 Ορλάντο 27-24 Σάρλοτ 10-39 Ατλάντα 10-39

    ΔΥΣΗ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Σαν Αντόνιο 40-12 Ντάλας 33-16 Χιούστον 31-21 Μέμφις 30-22 Νέα Ορλεάνη 11-41

    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Σιάτλ 35-13 Μινεσότα 25-27 Ντένβερ 23-28 Πόρτλαντ 21-29 Γιούτα 17-34

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ Φοίνιξ 41-12 Σακραμέντο 33-18 Λ.Α. Λέικερς 25-24 Λ.Α. Κλίπερς 23-28 Γκόλντεν Στέιτ 14-37

    [11] Μπάσκετ

    Ψάχνουν τη νίκη στη Κυψέλη

    15/2/2005 10:16:00 πμ

    Συντάκτης:

    Η ήττα του Πανελληνίου στη Λάρισα έφερε τον σύλλογο των "Ολυμπιονικών" σε οριακό σημείο όσον αφορά την υπόθεση παραμονή. Στη Κυψέλη όποιον και να ρώταγες τις τελευταίες εβδομάδες θα σου έλεγε ότι σε δυο παιχνίδια θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη. Σε αυτά με Πανιώνιο και Λάρισα.. Τα πράγματα δεν ήρθαν όμως όπως τα περίμεναν, αφού η ομάδα του Κώστα Πετρόπουλου γνώρισε και στα δυο την ήττα με αποτέλεσμα τώρα να ψάχνουν τη νίκη για να αυξήσουν τις ελπίδες τους για παραμονή. Στο επόμενο παιχνίδι με το Μαρούσι, στο κλειστό της Κυψέλης, ο Πανελλήνιος θα προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις του για την επίτευξη του στόχου, αν και την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, δύσκολα θα μπορέσει να τη νικήσει.

    Πετρόπουλος: "Θα το παλέψουμε"

    Πάντως στη Κυψέλη όσο ζουν ελπίζουν Και αυτό φαίνεται και από τις δηλώσεις του Κώστα Πετρόπουλου, που τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής, έχει αποδείξει ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες θα το παλέψει μέχρι τέλους.

    "Είναι προφανές ότι θα παλέψουμε μέχρι το τέλος. Βλέπω ότι οι εμφανίσεις της ομάδας, αλλά και ο τρόπος της ήττας πεισμώνουν τους παίκτες, οι οποίοι καθημερινά είναι και καλύτεροι και επιδιώκουν τη νίκη απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Στη Λάρισα, μ εξαίρεση ένα πεντάλεπτο παλέψαμε πολύ και δείξαμε ότι είμαστε ακόμη ζωντανοί. Είναι, βέβαιο ότι μία νίκη μπορεί ν αλλάξει άρδην την κατάσταση. Ελπίζουμε να την πετύχουμε επί του Αμαρουσίου, το οποίο ωστόσο είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος.", δήλωσε ο "Νουρέγιεφ' στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ, δίνοντας το σύνθημα για τον υπέρ πάντων αγώνα για την παραμονή.

    Ο προπονητής του Πανελληνίου, για τον δύσκολο αγώνα της τετάρτης δεν θα έχει και πάλι στην διάθεσή του τον Γκάρι Τρεντ, ο οποίος ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας (ισχιαλγία) και θα επισκεφθεί την Πέμπτη τους γιατρούς, προκειμένου να διαπιστωθεί η εξέλιξη της κατάστασής του και ν αποφασιστεί η ημερομηνία επιστροφής του στην ενεργό δράση.

    [12] Παράξενα

    Παρανυφάκι που γαβγίζει

    15/2/2005 12:12:00 πμ

    Συντάκτης:

    Ετοιμάζεστε να παντρευτείτε το έτερόν σας ήμισυ και ανησυχείτε για τις λεπτομέρειες; Αν έχετε ήδη βρει παπά και κουμπάρο αλλά σας λείπει το παρανυφάκι, μια μελλόνυμφη από την Μεγάλη Βρετανία σας δίνει την πιο καινοτόμο ιδέα που θα μπορούσατε να βρείτε. Η Σόνια Ουάιλντ θα ανέβει σύντομα τα σκαλιά της εκκλησίας έχοντας ως παρανυφάκι την σκυλίτσα της! Σύμφωνα την ίδια, η Λούσι, το χαριτωμένο τετράποδο, είναι η καλύτερη φίλη της και δεν θέλει καμία άλλη δίπλα της αυτή τη σημαντική ημέρα της ζωής της. Όπως ομολόγησε η κ. Ουάιλντ, ο ιερέας έπαθε σοκ όταν άκουσε την απόφασή της να ντύσει παράνυφο τη σκυλίτσα, χαρακτηρίζοντάς την ό,τι πιο τρελό έχει ακούσει τα 26 χρόνια που ιερουργεί. Πάντως, ο παπάς ξεπέρασε το σοκ και η μέλλουσα νύφη ψάχνει να βρει το κατάλληλο νυφικό για τη σκυλίτσα της.

    Εμείς να της ευχηθούμε βίον ανθόσπαρτο και καλούς απογόνους!

    [13] Κόσμος

    Συχνό φαινόμενο Κουνήθηκε η Σουμάτρα

    15/2/2005 8:06:00 πμ

    Συντάκτης:

    Σεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε την νήσο Σουμάτρα της Ινδονησίας, χωρίς να προκαλέσει θύματα. Η δόνηση σημειώθηκε στις 01.49, ώρα Ελλάδος και το επίκεντρό της εντοπίζεται 214 χλμ στον Ινδικό Ωκεανό, δυτικά του Παντάνγκ, πρωτεύουσας της Δυτικής Σουμάτρας. Σύμφωνα με το Γεωολογικό Ινστιτούτο του Χονγκ Κονγκ μέτρησε τη δόνηση στους 6 βαθμούς Ρίχτερ. Οι σεισμοί και οι ηφαιστειακές εκρήξεις είναι συχνό φαινόμενο στο αρχιπέλαγος της Ινδονησίας.

    [14] Κόσμος

    Κίνα: Σεισμός 6,2 Ρίχτερ

    15/2/2005 7:32:00 πμ

    Ισχυρή σεισμός μεγέθους 6,2 της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε σήμερα το πρωΐ σε απομακρυσμένη κι αραιοκατοικημένη ορεινή περιοχή της επαρχίας Ζινζιάνγκ στη βορειοδυτική Κίνα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει πληροφορίες για θύματα, ή πιθανές ζημιές. Το επίκεντρο του σεισμού, που σημειώθηκε στις 01.38 ώρα Ελλάδος, εντοπίζεται στο Γουσί, 40 χλμ βορειοδυτικά της πόλης Ακσού, σύμφωνα με το Κρατικό Γραφείο Σεισμολογίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 15 February 2005 - 9:57:11 UTC