Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ιερά Επίθεση" κατά ΜΜΕ, πολιτικών, δικαστών
  • [02] Προχωρά η Ιερά Κάθαρση
  • [03] "Απειλεί" ο Έβρος
  • [04] Εν αναμονή των αποτελεσμάτων στο Ιράκ
  • [05] Αναποτελεσματική η κατεδάφιση σπιτιών
  • [06] Ράμσφελντ εφ’ όλης της ύλης
  • [07] Ανοικτοί λογαριασμοί στο ΟΥΕΦΑ
  • [08] Πρώτη προπόνηση για Καραγεωργίου
  • [09] "Ποιος από τους καλεσμένους με παντρεύεται;"
  • [10] Μέθυσε με …στοματικό διάλυμα
  • [11] Παραγουάη: Νεκρή η κόρη πρώην προέδρου
  • [12] Ένταση στις σχέσεις Γεωργίας-Ρωσίας

    [01] Κοινωνία

    Διαδικτυακή αντεπίθεση από το site της Εκκλησίας "Ιερά Επίθεση" κατά ΜΜΕ, πολιτικών, δικαστών

    17/2/2005 9:43:00 πμ

    Συντάκτης:

    Αίσθηση έχει προκαλέσει κείμενο, που δημοσιεύτηκε χθες ως είδηση στην επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδας για να αποσυρθεί στη συνέχεια και να επανεμφανιστεί όχι ως είδηση πια ,αλλά ως "άποψη". Πρόκειται για ένα κείμενο, που έχει την υπογραφή "Ανάλυση της Μονάδας Διαδικτύου" και καταφέρεται εναντίον πολιτικών, δικαστών και ΜΜΕ. Στο μεταξύ σειρά μέτρων για την αυτοκάθαρση της Εκκλησίας, τα οποία θα εισηγηθεί ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στην έκτακτη σύνοδο της Ιεραρχίας, αύριο και μεθαύριο, ενέκρινε χθες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με στόχο να αποτραπούν στο μέλλον φαινόμενα διαφθοράς Ιεραρχών σαν αυτά, που αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα. Τα μέτρα περιλαμβάνουν εκσυγχρονισμό της εκκλησιαστικής δικαιοσύνης, συμμετοχή του χαμηλόβαθμου κλήρου και των λαϊκών στη διοίκηση της Εκκλησίας, πληρέστερο έλεγχο των οικονομικών της, χειροτόνηση κληρικών μόνον εφόσον έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, καθιέρωση του πόθεν έσχες για τους ανώτερους κληρικούς αλλά και απαγόρευση στους μητροπολίτες να ζητούν χρήματα για μυστήρια.

    "...που έπνιξε όχι την Εκκλησία αλλά τα ΜΜΕ"!

    Βάλλει ευθέως εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του περιβάλλοντος του ενώ κατηγορεί για αφασία τους δικαστές!

    "Πως έγινε και όλες οι δικαστικές αρχές, οι κατά νόμον υπεύθυνες να υπερασπίζουν θεσμούς αλλά και απλούς Έλληνες πολίτες από τον διασυρμό, να έχουν πάθει όλες μαζί αφασία;".

    Σε άλλο σημείο εκφράζεται η απορία γιατί "όταν οι σύμβουλοι του τότε Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη αποκαλύφθηκε ότι έπαιξαν στο χρηματιστήριο και επωφελήθηκαν, τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν με το θέμα το πολύ μια εβδομάδα, και όχι με ολοσέλιδα, μολονότι το περιβάλλον του Πρωθυπουργού κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε στην καταλήστευση του ελληνικού λαού. Εδώ έχουμε επί μήνα ολοσέλιδα για «το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου», μολονότι ούτε ο Γιοσάκης ούτε ο Βαβύλης μετείχαν ποτέ στο περιβάλλον του Προκαθημένου, μολονότι δεν ήσαν ποτέ άνθρωποι, που βρίσκονταν κοντά του"!

    Ενώ το αποκορύφωμα έρχεται όταν ο συντάκτης του κειμένου φτάνει στο σημείο να γράψει: "Άλλα μέλη του πολιτικο-δημοσιογραφικού θίασου, που κατευθύνεται από τους γνωστούς κύκλους, λένε ότι ο χωρισμός θα επιτρέψει στην Εκκλησία να ασχολείται μόνο με τα πνευματικά της καθήκοντα κι όχι με παρεμβάσεις της στην πολιτική. Προσπαθούν λοιπόν να μας πείσουν ότι η Εκκλησία θα ασχολείται μόνο με τη μετά θάνατον ζωή, και θα αφήσει στα χέρια του γνωστού θίασου".

    Και ως επίλογο ας αναφέρουμε το εξής: "Και μέσα σε αυτό τον οχετό λάσπης και βρώμας υπονόμων που έπνιξε όχι την Εκκλησία αλλά τα ΜΜΕ, κανείς δεν επισήμανε με προσοχή την αρετή που επέδειξε ο Αρχιεπίσκοπος, αρνούμενος να καλύψει τον εαυτό του"...

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προχωρά η Ιερά Κάθαρση

    Σχετικά Links:

    Το κείμενο

    [02] Κοινωνία

    Αμετακίνητη για τον Αττικής η Διαρκής Ιερά Σύνοδος Προχωρά η Ιερά Κάθαρση

    16/2/2005 5:42:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στην Εκκλησία για την προετοιμασία της έκτακτης σύγκλησης της Ιεραρχίας την Παρασκευή. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε τα μέτρα που θα προτείνει ο Αρχιεπίσκοπος για την κάθαρση και απέρριψε το αίτημα του Μητροπολίτη Αττικής να ανασταλεί εν μέρει η ποινή του. Την ίδια ώρα, ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος, ο οποίος καλείται να δώσει εξηγήσεις για τις σχέσεις του με τον Αρχιμανδρίτη Κουλουσούσα, περνά στην αντεπίθεση δηλώνοντας ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των συκοφαντών του. Στο μεταξύ, δυο επιστολές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, προκαλούν αίσθηση. Η μία είναι αυτή του Απόστολου Βαβύλη προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο στην οποία εκφράζει απογοήτευση για την απομάκρυνση του και η άλλη του Πατριάρχη Ιεροσολύμων προς τον Αριέλ Σαρόν, από την οποία προκύπτει η πρόθεση του Ειρηναίου να μεταβιβάσει την περιουσία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στο κράτος του Ισραήλ.

    Διαμαρτύρεται ο Αττικής

    Επιστολή διαμαρτυρίας για την αυστηρή ποινή που του επιβλήθηκε και η οποία αφήνει ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο της οριστικής απομάκρυνσης του από το θρόνο, έστειλε ο Μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμονας, ο οποίος τελεί υπό εξάμηνη διαθεσιμότητα.

    Ο Παντελεήμονας χαρακτηρίζει άδικη και παράνομη την απόφαση και ζητά να του επιτραπεί η λειτουργία εντός των ορίων της Μητρόπολης Αττικής και να παραμείνει στην μητροπολιτική οικία.

    Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος απέρριψε το αίτημα ενώ ενέκρινε ομόφωνα τα μέτρα που θα εξαγγείλει ο Αρχιεπίσκοπος την Παρασκευή στην έκτακτη σύγκλιση της Ιεραρχίας.

    Στην αντεπίθεση ο Θεόκλητος

    Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος, χαρακτήρισε αποκυήματα φαντασίας τα σενάρια για τις σχέσεις του με τον Σεραφείμ Κουλουσούσα δηλώνοντας ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των συκοφαντών του.

    Αφορμή οι εξηγήσεις που του ζήτησε την Τρίτη η Σύνοδος για δημοσίευμα της εφημερίδας Αυριανή, στο οποίο ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Κουλουσούσας, φέρεται να αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στην Καρδίτσα.

    Ο Σεραφείμ Κουλουσούσας χειροτονήθηκε το 2001 από τον μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και αποσπάστηκε στο ιδιαίτερο γραφείο του Αρχιεπισκόπου.

    Τιμωρήθηκε ο μοναχός που οπλοφορούσε

    Την ίδια ώρα, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος ανακοίνωσε τα πειθαρχικά μέτρα που επέβαλλε στον Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Φαρμάκη ο οποίος οπλοφορούσε

    Μεταξύ άλλων του επεβλήθη η αφαίρεση του τίτλου του Αρχιμανδρίτη, πεντάμηνη αργία και πεντάμηνος περιορισμός στη Μονή της Χρυσοπηγής.

    Νέες αποκαλύψεις

    Η Ιερά κάθαρση στην Εκκλησία προχωρεί, την ώρα που δυο επιστολές που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας προκαλούν και πάλι αίσθηση.

    Η μία είναι η επιστολή - εξομολόγηση του Απόστολου Βαβύλη, (τη δημοσιεύει η Ελευθεροτυπία) στον Πατριάρχη Ειρηναίο, στις 3 Δεκεμβρίου του 2001 στην οποία δηλώνει "διωκόμενος, πληγωμένος και αδικημένος" για το γεγονός ότι ο Ειρηναίος τον απομάκρυνε λίγο μετά την εκλογή του στο θρόνο.

    Η δεύτερη είναι αυτή που έστειλε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος προς τον Αριέλ Σαρόν στις 10 Ιουλίου του 2002.

    Στην επιστολή αυτή, εκφράζεται η πρόθεση του Πατριάρχη να μεταβιβάσει στο κράτος του Ισραήλ την ακίνητη περιουσία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

    Την επιστολή αυτή δημοσίευσε η εφημερίδα Απογευματινή.

    Ο Βαβύλης ζήτησε από τον Θηβών να τον χειροτονήσει

    Στο μεταξύ, με επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρειου Πάγου Δημήτρη Λινό, ο μητροπολίτης Θηβών Ιερώνυμος θέτει τον εαυτό του στη διάθεση της Δικαιοσύνης για να δώσει περαιτέρω στοιχεία για την υπόθεση του Απόστολου Βαβύλη.

    Στην αναφορά που κατέθεσε προν τον κ. Λινό, δηλώνει ότι προ τριετίας τον είχε επισκεφθεί ο Απόστολος Βαβύλης, συνοδευόμενος από Αρχιμανδρίτη και του ζήτησε να τον χειροτονήσει κληρικό.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Πάρτε γενναίες αποφάσεις"

    Τα καταφύγια του Βαβύλη

    Παρεμβάσεις υπέρ Χριστόδουλου

    [03] Κοινωνία

    Σε επιφυλακή ο νομός "Απειλεί" ο Έβρος

    17/2/2005 10:51:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/2/2005 11:50:33 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Εξαιρετικά δύσκολη και μη ελέγξιμη για τις επόμενες ώρες κρίνεται η κατάσταση σε Έβρο και Άρδα . Σοβαρό κίνδυνο για μεγάλες καταστροφές, κυρίως σε καλλιέργειες, εγκυμονεί η άνοδος της στάθμης των ποταμών, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, αλλά και της ανόδου της θερμοκρασίας που έχει ως αποτέλεσμα να λιώνουν τα χιόνια. Αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες έχουν ήδη πλημμυρίσει, το νερό σκέπασε λεωφορεία και αυτοκίνητα, και το χειρότερο είναι πως η στάθμη των ποταμών ανεβαίνει και άλλο. Ήδη έχουν διαρραγεί δύο αναχώματα στις όχθες του ποταμού. Συνεργεία της Νομαρχίας βρίσκονται από χθες στην περιοχή για τα απαραίτητα έργα. Ο νομός βρίσκεται σε επιφυλακή και η Πολιτική Προστασία με κατεπείγον σήμα προς τους κατοίκους ζητεί να απομακρυνθούν όλοι από τις επικίνδυνες περιοχές. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι πλημμυρισμένες εκτάσεις ξεπέρασαν τις 20.000 στρέμματα.

    Ελεγχόμενες πλημμύρες

    Τόσο η τουρκική όσο και η βουλγαρική πλευρά αδυνατούν να συγκρατήσουν τους τεράστιους όγκους νερών των ποταμών που καταλήγουν στον ποταμό Έβρο, με αποτέλεσμα η στάθμη των υδάτων, στο σταθμό μέτρησης του Πυθίου , να βρίσκεται 20 εκατοστά πάνω από το όριο επικινδυνότητας και συναγερμού, δηλαδή στα 5 μέτρα και 90 εκατοστά.

    Στο φράγμα του Κυπρίνου , η στάθμη του νερού μετρήθηκε στα 5 μέτρα και 50 εκατοστά, 80 εκατοστά ψηλότερα από το όριο επιφυλακής.

    Να μην πλησιάζει κανείς τις όχθες του Άρδα και του Έβρου, ζήτησε μέσω της ΝΕΤ 105,8 ο αντινομάρχης Έβρου, Μιχάλης Κουγιουμτζής , προσθέτοντας πως γίνονται προσπάθειες για μια ελεγχόμενη πλημμύρα του κάμπου.

    Μάλιστα, νωρίτερα την Πέμπτη, επιχειρήθηκε "ελεγχόμενη πλημμύρα ", σε έκταση 8.000 στρεμμάτων στο ανάχωμα του Πυθίου, προκειμένου να εκτονωθεί προσωρινά η κατάσταση.

    Ήδη από εχθές, εξαιτίας της υποχώρησης των αναχωμάτων, έχουν σημειωθεί πλημμύρες στις περιοχές Ψαθάδων, Βρυσικών, Κουφοβούνου, Ελληνοχωρίου, Κορνοφωλιάς, Χειμωνίου, Θουρίου και στον κάμπο Ορεστιάδας.

    Από τον κίνδυνο πλημμύρας φαίνεται να έχει ξεφύγει προς το παρόν το Διδυμότειχο, καθώς πτωτικές εμφανίζονται οι τάσεις της στάθμης του νερού του Ερυθροποτάμου , που εχθές έφτασε οριακά στο ύψος του αναχώματος, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους κατοίκους.

    [04] Ιράκ

    Ανακοινώνονται σήμερα το μεσημέρι Εν αναμονή των αποτελεσμάτων στο Ιράκ

    17/2/2005 10:43:00 πμ

    Συντάκτης:

    Σήμερα επικυρώνονται τα αποτελέσματα των ιρακινών εκλογών της 30ης Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή της χώρας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της επιτροπής, Άντελ Αλ-Λάμι, η ανακοίνωση και η επικύρωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στις 16:00 (15:00 ώρα Ελλάδας) σε συνέντευξη Τύπου, ενώ θα γίνουν γνωστά και τα ονόματα των υποψηφίων που εξελέγησαν. Ο κ. Αλ-Λάμι προσέθεσε ότι η επιτροπή ολοκληρώνει την εξέταση των 48 συνολικά ενστάσεων που κατατέθηκαν από διάφορους συνδυασμούς και υποψήφιους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έκκληση για εθνική ενότητα

    Εκλογές στη σκιά της βίας

    [05] Μ. Ανατολή

    Δεν μειώθηκαν οι επιθέσεις αυτοκτονίας Αναποτελεσματική η κατεδάφιση σπιτιών

    17/2/2005 9:44:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Επιτροπή του ισραηλινού στρατού πρότεινε να σταματήσει η κατεδάφιση των σπιτιών των Παλαιστινίων καμικάζι, αφού αποδείχθηκε ότι το μέτρο αυτό δεν αποτρέπει τις επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, αναφέρεται σε άρθρο της εφημερίδας "Χααρέτζ". Σε έκθεση της επιτροπής προς τον αρχηγό του γενικού επιτελείου, Μοσέ Γιααλόν, επισημαίνεται πως οι κατεδαφίσεις προκαλούν μεγαλύτερο κακό παρά καλό, αφού ενισχύουν το μίσος και την εχθρότητα των Παλαιστινίων προς το Ισραήλ. Ρουκέτα τύπου Κάσαμ εξερράγη το πρωί της Πέμπτης σε οικισμό Εβραίων εποίκων στο νότιο τμήμα της λωρίδας της Γάζας, δίχως να υπάρξουν θύματα ή ζημιές, ανακοίνωσαν στρατιωτικές πηγές στην Ιερουσαλήμ.

    Αύξηση των επιθέσεων

    Από τότε που εφαρμόστηκε το μέτρο αυτό, 20 οικογένειες Παλαιστινίων έχουν παραδώσει τους γιους τους πριν πραγματοποιήσουν την επίθεση, φοβούμενες πως θα χάσουν τα σπίτια τους, υπογραμμίζεται στην έκθεση.

    Περισσότερα από 270 σπίτια οικογενειών καμικάζι στη Δυτική Όχθη έχουν κατεδαφιστεί από τον ισραηλινό στρατό από τα μέσα του 2002. Την ίδια περίοδο οι επιθέσεις αυτοκτονίας αυξήθηκαν αντί να μειωθούν, καταλήγει η έκθεση.

    [06] Κόσμος

    Ράμσφελντ εφ όλης της ύλης

    17/2/2005 7:22:00 πμ

    Συντάκτης:

    Αλ Κάιντα, Συρία και Γκουαντάναμο βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ. Μιλώντας ενώπιον της Γερουσίας, ο κ. Ράμσφελντ, επικαλούμενος στοιχεία της αμερικανικής αντικατασκοπείας, επανέλαβε ότι το τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα σχεδιάζει και νέες επιθέσεις στο αμερικανικό έδαφος τονίζοντας ότι οι "επιτυχίες των ΗΠΑ" σε Ιράκ και Αφγανιστάν, δε σημαίνει ότι ο πόλεμος εναντίον της οργάνωσης του Μπιν Λάντεν έχει τελειώσει. Μάλιστα, επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται τη βοήθεια των συμμάχων τους, προκειμένου να επιτύχουν το στόχο τους. Στη συνέχεια, ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας κατηγόρησε τη Συρία για τη στάση που κρατάει λέγοντας ότι "προκαλεί ζημιά" στην ευαίσθητη περιοχή της Μέσης Ανατολής και κυρίως στις προσπάθειες της Ουάσινγκτον για τη σταθεροποίηση και τον εκδημοκρατισμό του Ιράκ.

    "H Συρία βοηθάει τις τρομοκρατικές οργανώσεις"

    Οι Σύριοι "διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία του Ιράκ και αρνούνται να τα αποδεσμεύσουν. Προστατεύουν μέλη του Μπάαθ. Κατέχουν το Λίβανο. Διευκολύνουν, με τη βοήθεια του Ιράν, την είσοδο της Χεζμπολάχ στο Λίβανο και στο Ισραήλ", είπε υποστηρίζοντας τα λεγόμενά του.

    Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακάλεσε "επ αόριστον" την πρέσβειρά του στη Δαμασκό.

    Αλλαγές στο Γκουαντάναμο;

    Ο κ. Ράμσφελντ αναφέρθηκε και στο θέμα των φυλακών του Γκουαντάναμο υποστηρίζοντας το σχέδιο, ύψους 42 εκ. δολαρίων, που προβλέπει τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης με στόχο την προσαρμογή τους με τη Συνθήκη της Γενεύης.

    Στο θέμα των μακροχρόνια κρατουμένων στο Γκουαντάναμο αναφέρθηκε και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου, στρατηγός Ρίτσαρντ Μάγερς, ο οποίος δήλωσε ότι οι Αρχές προσανατολίζονται προς το μοντέλο της μακροχρόνιας κράτησης επειδή "υπάρχουν ορισμένοι που είναι τόσο κακοί ώστε δε θα θέλατε να αφεθούν ελεύθεροι".

    Υπενθυμίζεται ότι στο Γκουαντάναμο κρατούνται περίπου 550 άνδρες, οι περισσότεροι από τους οποίους συνελήφθησαν στο Αφγανιστάν το 2001 και θεωρούνται ύποπτοι για τρομοκρατία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αμερικανικές πιέσεις κατά Συρίας

    [07] Ποδόσφαιρο

    Ανοικτοί λογαριασμοί στο ΟΥΕΦΑ

    17/2/2005 11:03:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στον Δ γύρο του Κυπέλλου UEFA πραγματοποίησαν ο Άγιαξ και η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας που επιβλήθηκαν επί των Οσέρ (Γαλλία), Φέγενορντ (Ολλανδία)με 1-0 και 2-1 αντίστοιχα. Με νίκη 2-0 επί της ρουμανικής Στεάουα Βουκουρεστίου προχώρησαν οι "νυχτερίδες" της Βαλένθια, ενώ ισόπαλες αναδείχθηκαν οι Πάρμα-Στουτγκάρδη (0-0), Παρτιζάν-Ντνίπρο (2-2), Σαχτόρ Ντόνετσκ- Σάλκε (1-1). Εξάλλου αναβλήθηκε η συνάντηση Αούστρια Βιέννης (Ελβετία)-Αθλ. Μπιλμπάο (Ισπανία) λόγω της συνεχούς χιονόπτωσης στο "Έρνστ Χάπελ".

    Επίδειξη δύναμης έκαναν οι "Νυχτερίδες"

    "Με το ένα πόδι" στις 16 βρίσκεται από χθες η Βαλένθια, καθώς στο "Μεστάγια" οι "νυχτερίδες", μία κλάση ανώτερες από τη Στεάουα Βουκουρεστίου, φιλοδώρησαν τους Ρουμάνους με δύο γκολ και έχασαν κι άλλες ευκαιρίες για να δώσουν στη νίκη τους διαστάσεις θριάμβου. Το σκορ για τους Ισπανούς άνοιξε στο 38 ο Ντι Βάιο, κάνοντας το 1-0, ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο 55 ο Αϊμάρ.

    Ελαφρύ προβάδισμα ο "Αίαντας" Βραχεία" κεφαλή στην υπόθεση πρόκριση απέκτησε ο Άγιαξ, καθώς η ομάδα του Άγγελου Χαριστέα δεν μπορεί να επαναπαυτεί για τη ρεβάνς επί γαλλικού εδάφους. Το μοναδικό γκολ σημείωσε στο 37 ο Βραζιλιάνος Μάξουελ Αντράντε, μετά από συνδυασμό με τον Φαν ντερ Φααρτ, που τραυματίστηκε στο 78 και αντικαταστάθηκε από τον Λίντγκρεν. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι, παρά την πίεση των Ολλανδών για ένα δέυτερο τέρμα, έχασαν στο 55 μία καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσουν σε 1-1 με τον Μπενιανί Μουαρουβάρι

    "Στάθηκαν όρθιοι" οι Πορτογάλοι Αποφασισμένοι να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα στη Λισαβόνα, εμφανίστηκαν οι Ολλανδοί της Φέγενορντ, που στο 7 "πάγωσαν" το "Χοσέ Αλβαλάντε", καθώς προηγήθηκαν 1-0 με γκολ του Μ. Γκουρ. Η Σπόρτινγκ όμως δεν το έβαλε κάτω, αφού κατάφερε στο 22 να ισοφαρίσει 1-1 στο 22 με τον Γκουστόντιο και να μπει στη θέση του οδηγού στο 36με το τέρμα του Λίεντσον, που διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Στη συνέχεια οι Πορτογάλοι αν και από το 63 αγωνίστηκαν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Γκουστόντιο με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 63, κράτησαν ανέπαφη την εστία τους, ενώ πέντε λεπτά πριν από το τέλος ο προπονητής της Σπόρτινγκ, Πεσέιρο, αποβλήθηκε μετά από έναν διαξιφισμό που είχε με τον βοηθό του διαιτητή.

    "Στραβοπάτησε" η Παρτιζάν

    Παρά τις αμέτρητες ευκαιρίες που είχε η Παρτιζάν δεν κατάφερε να πάρει την νίκη στον πρώτο αγώνα με την Ντνίπρο, αφού έμεινε στο 2-2 και έδωσε έτσι ένα αρκετά σημαντικό πλεονέκτημα στους φιλοξενούμενους. Οι Σέρβοι προηγήθηκαν στο 12' με τον Οντίτα, όμως στο 28' ο Ναζαρένκο ισοφάρισε σε 1-1. με την συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών η Παρτιζάν πήρε προβάδισμα και πάλι με τον Οντίτα. Το 2-2 έγινε στο 57' από τον Ρουσόλ και τελικά ήταν και το αποτέλεσμα του αγώνα, αφού οι προσπάθειες των Σέρβων σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο απέβησαν άκαρπες.

    Προβάδισμα η Σάλκε

    Στον αγώνα της Ουκρανίας η Σάλκε πήρε γρήγορο προβάδισμα με τον Αΐλτον, που άνοιξε το σκορ μόλις στο 7' και από εκεί και πέρα παραδόθηκε στην Σαχτάρ που σε όλο το υπόλοιπο διάστημα προσπαθούσε να ισοφαρίσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι για τον στόχο της που ήταν η νίκη. Αυτό μπορεί να μην το κατάφερε κυρίως λόγω κάποιων κακών επιλογών στην τελική προσπάθεια από τον Αγκαχόγουα, αλλά τελικά ο Μπραντάο τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, έδωσε τουλάχιστον το γκολ που διατηρεί τις ελπίδες για την πρόκριση μέσα στην Γερμανία.

    Το πανόραμα της φάσης των "16"

    Πάρμα (Ιταλία)-Στουτγκάρδη (Γερμανία) 0-0 Σπόρτινγκ Λισ. (Πορτογαλία)-Φέγενορντ (Ολλανδία) 2-1 Αούστρια Βιέννης (Ελβετία)-Αθλ. Μπιλμπάο (Ισπανία) αναβλήθηκε Παρτιζάν (Σερβία/Μαυρ.)-Ντνίπρο (Ουκρανία) 2-2 Βαλένθια (Ισπανία)-Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) 2-0 Αγιαξ (Ολλανδία)-Οσέρ (Γαλλία) 1-0 Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Σεβίλη (Ισπανία) 1-0 Σαχτόρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Σάλκε (Γερμανία) 1-1 Γκράτσερ (Αυστρία)-Μίντλεσμπρο (Αγγλία) 17/2 Χέρενφεν (Ολλανδία)-Νιουκάστλ (Αγγλία) 17/2 Βασιλεία (Ελβετία)-Λιλ (Γαλλία) 17/2 Αλεμάνια Ααχεν (Γερμανία)-Αλκμάαρ (Ολλανδία) 17/2 ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 17/2 Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)-Σαραγόσα (Ισπανία) 17/2 Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Σοσό (Γαλλία) 17/2 Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 17/2

    [08] Ποδόσφαιρο

    Πρώτη προπόνηση για Καραγεωργίου

    17/2/2005 11:28:00 πμ

    Συντάκτης:

    "Και με τη βούλα" προπονητής του ΠΑΟΚ, είναι εδώ και λίγη ώρα ο Νίκος Καραγεωργίου, που διαδέχθηκε στην τεχνική ηγεσία του δικέφαλου του Βορρά τον Αυστριακό Ρολφ Φρίνγκερ και σήμερα θα πραγματοποιήσει την πρώτη προπόνηση με τη νέα του ομάδα. Ο πρώην τιμονιέρης της Ξάνθης, βρέθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, όπου μετά από συνάντηση που είχε με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Γιάννη Γούμενο διευθέτησαν και τις όποιες λεπτομέρειες υπήρχαν στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας τους. Σε προφορική συμφωνία που έγινε χθες ο κ. Καραγεωργίου είχε δεχθεί να αναλάβει τον ΠΑΟΚ μέχρι τέλους της περιόδου με ένα συμβολικό αντίτιμο με προοπτική να ανανεώσει τη συνεργασία του για την επόμενη χρονιά.

    [09] Παράξενα

    "Ποιος από τους καλεσμένους με παντρεύεται;"

    17/2/2005 9:16:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/2/2005 10:56:16 πμ)

    Συντάκτης:

    Καμία γυναίκα δε θα ήθελε ποτέ να βρεθεί στη θέση της. Ούτε και κανένας άντρας. Το να σε παρατήσει ο μέλλων σύζυγος ή η μέλλουσα σύζυγό σου σύξυλο λίγο πριν τη γαμήλια τελετή δεν είναι εύκολο πράγμα. Μία Ινδή νύφη, όμως, η Σούγκι, φαίνεται ότι ήταν αποφασισμένη να κάνει αυτό το γάμο, πάση θυσία. Ακόμη και χωρίς τον αγαπημένο της. Έτσι, όταν ο γαμπρός λάκισε την τελευταία στιγμή, εκείνη δεν πτοήθηκε και απευθυνόμενη στους καλεσμένους, ρώτησε ποιος θέλει να την παντρευτεί. Το παράξενο είναι ότι βρέθηκε αντικαταστάτης του γαμπρού και ο γάμος έγινε τελικά με μικρές αλλαγές. Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαμε να αναγνωρίσουμε και κάποια ελαφρυντικά στο γαμπρό καθώς, όπως φαίνεται, ο γάμος θα γινόταν όχι από αίσθημα αλλά από συνοικέσιο.

    Το έσκασε μετά από μάχη

    Μάλιστα, ο παρ ολίγον γαμπρός επικαλέστηκε σοβαρούς λόγους για να αποφύγει το κρέμασμα. Φτάνοντας στον τόπο της τελετής είπε ότι η Σούγκι δεν ήταν η ίδια κοπέλα που του είχαν συστήσει όταν έγινε το προξενιό και το έσκασε.

    Οι συγγενείς της νύφης έδρασαν άμεσα και έπεσαν πάνω του για να μην μπορέσει να το σκάσει. Εκείνος, όμως, ήταν αποφασισμένος να φύγει και μετά από πάλη, κατάφερε να τους ξεφύγει.

    [10] Παράξενα

    Μέθυσε με στοματικό διάλυμα

    17/2/2005 8:30:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/2/2005 9:38:37 πμ)

    Συντάκτης:

    Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει για περιπτώσεις αλκοολικών που, όταν δε βρίσκουν να πιουν ένα ποτό με αλκοόλ, καταφεύγουν σε διάφορα άλλα αλκοολούχα σκευάσματα, όπως για παράδειγμα κολόνιες. Η περίπτωση όμως μιας 50χρονης Αμερικανίδας ξεπερνά κάθε φαντασία καθώς αποφάσισε και τα κατάφερε να μεθύσι με στοματικό διάλυμα! Το πρωτότυπο αυτό μεθύσι αποκαλύφθηκε όταν η Αμερικανίδα αφού κατανάλωσε τρία ποτήρια ενός ισχυρού τέτοιου διαλύματος πήρε το αυτοκίνητό της για να οδηγήσει. Η επήρεια του στοματικού διαλύματος φαίνεται ότι ήταν άμεση καθώς η 50χρονη οδηγός μέθυσε και όχι μόνο δεν είδε το κόκκινο, αλλά έπεσε και πάνω στο μπροστινό αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει περιμένοντας να ανάψει το πράσινο!

    Μετά το ατύχημα, η αστυνομία της έκανε αλκοτέστ από το οποίο προέκυψε ότι στο αίμα της βρέθηκε αλκοόλ τρεις φορές πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια. Μετά από έρευνα, βρέθηκε στο αυτοκίνητό της και το πειστήριο του εγκλήματος καθώς οι αστυνομικοί ανακάλυψαν το μπουκάλι του στοματικού διαλύματος.

    Και αν αναρωτιέστε πώς μπορεί κάποιος να μεθύσει με στοματικό διάλυμα, σας πληροφορούμε ότι ορισμένες μάρκες περιέχουν αλκοόλ ακόμη και σε ποσοστό 27%, δηλαδή τη διπλάσια ποσότητα από αυτή που περιέχει το κρασί.

    Άμεση ήταν η αντίδραση της εταιρείας, που παρασκευάζει το στοματικό διάλυμα, η οποία με ανακοίνωσή της κάνει γνωστό στο κοινό ότι στις οδηγίες αναφέρεται ρητώς πως το διάλυμα θα δεν πρέπει να καταπίνεται και ότι αν η χρήση του σκευάσματος γίνεται σωστά, δε δημιουργούνται προβλήματα στην οδήγηση.

    [11] Κόσμος

    Θύμα απαγωγής Παραγουάη: Νεκρή η κόρη πρώην προέδρου

    17/2/2005 9:03:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Νεκρή βρέθηκε την Τετάρτη, στο υπόγειο ενός σπιτιού της πρωτεύουσας Ασουνσιόν, η κόρη του πρώην προέδρου της Παραγουάης, Ραούλ Κούμπας, πέντε μήνες μετά την απαγωγή της. Ο υπουργός Εσωτερικών Νέλσον Μόρα επιβεβαίωσε ότι το πτώμα ανήκει στη Σεσίλια Κούμπας, 32 ετών, η οποία είχε απαχθεί από ενόπλους σε μικρή απόσταση από το σπίτι της στην Ασουνσιόν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το πτώμα της Κούμπας εντοπίστηκε σε μια υπόγεια αίθουσα που συνδεόταν μέσω ενός τούνελ με το σπίτι όπου την κρατούσαν οι δράστες.

    Διασυνδέσεις με FARC;

    Η αστυνομία έχει συλλάβει πολλούς υπόπτους, μεταξύ των οποίων και τον ηγέτη μιας τοπικής αριστερής οργάνωσης που πιστεύεται ότι έχει διασυνδέσεις με τους αντάρτες των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC).

    Την περασμένη Δευτέρα, ο γενικός εισαγγελέας της χώρας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι έχει στοιχεία που δείχνουν ότι ο ύποπτος, Οσμάρ Μαρτίνες, είχε επαφές με τις FARC, όμως παραμένει ασαφές αν η οργάνωση αυτή έπαιξε κάποιο ρόλο στην απαγωγή.

    Ο Ραούλ Κούμπας, ένας εύπορος επιχειρηματίας που υπήρξε πρόεδρος της Παραγουάης για ένα χρόνο περίπου (1998-99), είχε πληρώσει λύτρα τον περασμένο Νοέμβριο για την απελευθέρωση της κόρης του, αφού διαπραγματεύτηκε με τους απαγωγείς της μέσω e-mail.

    Στη συνέχεια, όμως, οι δράστες τού είπαν ότι τα χρήματα αυτά συνιστούσαν μόνο μία αποζημίωση και διέκοψαν κάθε επαφή μαζί του.

    [12] Κόσμος

    Λίγο πριν την επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΕΞ στη Γεωργία Ένταση στις σχέσεις Γεωργίας-Ρωσίας

    17/2/2005 7:44:00 πμ

    Συντάκτης:

    Λίγες ώρες πριν την επίσημη επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, στη Γεωργία, η Γεωργιανή ομόλογός του, Σαλομέ Ζουραμπισβίλι, τον κατηγόρησε ότι αρνήθηκε να παραβρεθεί σε τελετή προς τιμή των στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ Γεωργίας και Αμπχαζίας. Ο κ. Ζουραμπισβίλι χαρακτήρισε την ενέργεια "ελάχιστα φιλική" και "καθόλου ικανοποιητική" τονίζοντας ότι η κατάθεση στεφάνου κατά τη διάρκεια μιας επίσημης επίσκεψης είναι σύμφωνη με τους διεθνείς κανόνες πρωτοκόλλου. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η χώρα της "δεν προτίθεται να κλιμακώσει την ένταση" στις σχέσεις της με τη Μόσχα και επιθυμεί τη συνέχιση του διαλόγου. Από την πλευρά του, ο κ. Λαβρόφ εξέφρασε την ελπίδα να μη δημιουργήσει προβλήματα το γεγονός αυτό και να αποδειχτούν παραγωγικές οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.

    Μάλιστα, υποστήριξε ότι προτίμησε να μην επισκεφθεί το μνημείο καθώς, λόγω της υπάρχουσας έντασης, μια τέτοια κίνηση δε θα βοηθούσε στη δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας για την επανέναρξη των συνομιλιών με στόχο τον τερματισμό της κρίσης στη Γεωργία.

    Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1990, οι συγκρούσεις του γεωργιανού στρατού με τους αυτονομιστές της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας οδήγησαν στην ντε φάκτο ανεξαρτητοποίηση των δύο περιοχών.

    Η Μόσχα δεν αναγνωρίζει την αυτονομία ούτε της Αμπχαζίας ούτε της Νότιας Οσετίας, ωστόσο ασκεί μεγάλη επιρροή στις περιοχές αυτές όπου έχει πολλά οικονομικά συμφέροντα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 17 February 2005 - 9:56:51 UTC