Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χειροβομβίδα στο Φανάρι
  • [02] Σταθερή η υγεία της μικρής Μάναρ
  • [03] Ανατροπή φορτηγού με υδροχλωρικό οξύ
  • [04] Επίσκεψη Καραμανλή στη Σαμοθράκη
  • [05] 3ο Ελληνοτουρκικό Δημοσιογραφικό Συνέδριο
  • [06] Οι αποφάσεις της Ιεραρχίας
  • [07] Ζητούν την απελευθέρωση της Σγκρένα
  • [08] Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Μπακούμπα
  • [09] Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας
  • [10] Μπάγερν 5 αστέρων
  • [11] Έσωσε την παρτίδα
  • [12] Ισόπαλες Άρσεναλ-Σέφιλντ Γιουν.
  • [13] Μίλησε η… εμπειρία
  • [14] "Επιστρέφει" το Vioxx
  • [15] Ξεπερνώντας το hangover
  • [16] Νέο Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ
  • [17] Ισόπαλες Προοδευτική και Παναχαϊκή
  • [18] Εκτός ο Τζιοβάνι και στην Κρήτη
  • [19] "Θετικός" ο Σπυρόπουλος

    [01] Κόσμος

    Αποσυνδέθηκε πριν εκραγεί Χειροβομβίδα στο Φανάρι

    19/2/2005 1:35:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/2/2005 4:06:14 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105.8

    Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα στο Φανάρι, όταν οικοδόμοι που πραγματοποιούσαν επισκευαστικές εργασίες εντόπισαν χειροβομβίδα μεγάλης ισχύος στην στέγη του Πατριαρχικού Οίκου. Σύμφωνα με τις τουρκικές αστυνομικές αρχές, η χειροβομβίδα ήταν οπλισμένη. Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς της τουρκικής αστυνομίας, που έσπευσαν στο Φανάρι μετά από ειδοποίηση των κλητήρων. Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Κουμουτσάκος καταδικάζει ως ακραία συμπεριφορά και πράξη μισαλοδοξίας το γεγονός. Κατόπιν οδηγιών του υπουργείου των Εξωτερικών, οι ελληνικές διπλωματικές αρχές στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη έχουν ήδη εκφράσει την ανησυχία τους στις αρμόδιες τουρκικές αρχές και έχουν ζητήσει την ενίσχυση μέτρων ασφαλείας του Πατριαρχείου.

    Αρκετές φορές έχουν σημειωθεί εκρήξεις στο Φανάρι από χειροβομβίδες που είχαν ριφθεί από την περιοχή πίσω από το Πατριαρχείο και είχαν πέσει στο ίδιο σημείο, δηλαδή στη στέγη του Ναού.

    Η τελευταία ένταση στο Πατριαρχείο είχε σημειωθεί όταν κατά τον εορτασμό της γιορτής της Θεοφανείων ακροδεξιοί είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή. Κατά τις ημέρες εκείνες είχαν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας γύρω από το κτίριο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

    [02] Κόσμος

    Σπάνια γενετική ανωμαλία Σταθερή η υγεία της μικρής Μάναρ

    19/2/2005 5:11:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μια πολύωρη και δύσκολη επέμβαση πραγματοποιήθηκε, στα περίχωρα του Καΐρου. Με απόλυτη επιτυχία, ομάδα Αιγύπτιων γιατρών κατάφερε μετά από 15 ώρες, να αφαιρέσει το ένα από τα δύο κεφάλια, με τα οποία ήλθε στον κόσμο πριν από 10 μήνες η μικρή Μάναρ Μάγκεντ. "Η κατάσταση του παιδιού είναι σταθερή και καθησυχαστική. Η θερμοκρασία του και οι σφυγμοί του είναι φυσιολογικά. Τα ζωτικά του όργανα λειτουργούν ικανοποιητικά και ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική θεραπεία που του χορηγείται ", δήλωσε ο Ναζίφ Χεφάνουι, διευθυντής του παιδιατρικού νοσοκομείου, όπου έγινε η εγχείρηση. Σύμφωνα με τους γιατρούς, αυτή η σπανιότατη γενετική ανωμαλία με την οποία ήλθε στον κόσμο η μικρή Αιγύπτια, οφείλεται στην ύπαρξη ενός δίδυμου εμβρύου, με το οποίο ήταν ενωμένη στο κρανίο. Να σημειωθεί ότι το περιττό κεφάλι που αφαιρέθηκε από τη μικρή Αιγύπτια ήταν σε θέση να χαμογελά και να ανοιγοκλείνει τα μάτια.

    Σε μια παρόμοια περίπτωση που εμφανίστηκε πριν από ένα χρόνο στη Δομινικανή Δημοκρατία, η εξέλιξη του δεύτερου εμβρύου σταμάτησε, με αποτέλεσμα να μην αναπτύξει κορμό.

    [03] Κοινωνία

    Σε συναγερμό Πυροσβεστική και Αστυνομία Ανατροπή φορτηγού με υδροχλωρικό οξύ

    19/2/2005 2:44:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/2/2005 6:24:22 μμ)

    Συντάκτης:

    Σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκε το κοντέϊνερ, στο οποίο εντοπίστηκε διαρροή υδροχλωρικού οξέως, στο Κερατσίνι. Το φορτηγό που μετέφερε κοντέϊνερς που περιείχαν σε κιβώτια υδροχλωρικό οξύ (υγρά για μπαταρίες), ανετράπη το πρωί του Σαββάτου, στη συμβολή των Λεωφόρων Δημοκρατίας και Σχιστού, στο Κερατσίνι. Συνελήφθη ο οδηγός της νταλίκας. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης μετέβη στη περιοχή για να εποπτεύσει τις ενέργειες των αστυνομικών και πυροσβεστικών Δυνάμεων, που ήταν άμεσες και αποτελεσματικές. Ισχυρές πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο, για την αποφυγή ατυχήματος και κυρίως έκρηξης.

    [04] Πολιτική

    Επίσκεψη Καραμανλή στη Σαμοθράκη

    19/2/2005 3:18:00 μμ

    Σκληρή γλώσσα για την οικονομία χρησιμοποίησε από τη Σαμοθράκη, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κάνοντας λόγο για πολύ σοβαρό δημοσιονομικό ζήτημα στο οποίο οδήγησαν τα κρυφά χρέη και τα δημόσια ελλείμματα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Καραμανλής στις τοπικές κοινωνίες με ταχύτερη και διατηρήσιμη ανάπτυξη, περισσότερες θέσεις δουλειάς και καλύτερη ζωή στην περιφέρεια, τονίζοντας την επιμονή της κυβέρνησης στη συνεννόηση και τη συστράτευση βάσει κοινών στόχων, την ενότητα και την ομοψυχία των Ελλήνων. Ακόμη, δεσμεύτηκε για άμεση καταβολή αποζημιώσεων όσον αφορά τις ζημιές κτηνοτρόφων και γεωργών εντός 3μήνου και εξήγγειλε την κατάρτιση ειδικού προγράμματος για τη Σαμοθράκη.

    Τουριστική πολιτική

    Ο κ. Καραμανλής ικανοποιώντας χρόνια αιτήματα των κατοίκων του νησιού εξήγγειλε τη μελέτη για τη δημιουργία αεροδρομίου και την επίλυση των προβλημάτων στη στέγαση των σχολείων, ενώ όσον αφορά την τουριστική πολιτική έκανε λόγο για αναντικατάστατο πλεονέκτημα που έχει η Σαμοθράκη σε πολιτιστικό επίπεδο.

    Νωρίτερα, περιηγήθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Σαμοθράκης, όπου ενημερώθηκε για τις ανάγκες και τα προβλήματα που υπάρχουν στην τουριστική του αξιοποίηση.

    [05] Πολιτική

    Συνάντηση Ρουσόπουλου - Αταλάι 3ο Ελληνοτουρκικό Δημοσιογραφικό Συνέδριο

    19/2/2005 3:03:00 μμ

    Συντάκτης:

    Συνάντηση είχε το Σάββατο ο υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος με τον Τούρκο ομόλογό του Μπεσίρ Αταλάι, κατά την διάρκεια των εργασιών του 3ου Ελληνοτουρκικού Δημοσιογραφικού Συνεδρίου. Η κατάσταση που επικρατεί στο ραδιοτηλεοπτικό χώρο της Ελλάδας και της Τουρκίας, ήταν το θέμα της συνάντησης. Διοργανωτές του συνεδρίου είναι η Ελληνοτουρκική Ομάδα Πρωτοβουλίας και την Νομαρχία Αθηνών. Οι εργασίες του συνεδρίου που ξεκίνησαν σήμερα και θα ολοκληρωθούν αύριο, περιλαμβάνουν δύο ενότητες, για την "Προοπτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση" και την "Ανασκόπηση των τελευταίων χρόνων".

    Ποιοι συμμετέχουν στο συνέδριο

    Ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι "η ποιότητα των μεταξύ μας σχέσεων εξαρτάται από τη βούλησή μας να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες δράσεις που θα μας φέρουν πιο κοντά στο μέλλον που οραματιζόμαστε για τις χώρες μας, αλλά και την ευρύτερη γειτονιά μας".

    "Ο αγώνας για αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών, χωρίς υπερβολές, παραμορφωτικούς καθρέφτες και δαιμονοποιήσεις, είναι βάση και προϋπόθεση του κοινού μας οράματος για το μέλλον", είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Επικρατείας.

    Να σημειωθεί ότι στο Συνέδριο, το οποίο συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή, συμμετέχουν 40 τούρκοι δημοσιογράφοι, μεταξύ των οποίων οι Ερντογούλ Οζγκιόκ ( "Χουριέτ"), Μεχμέτ Αλί Μπιράντ ("CNN Turk"), Μεχμέτ Γιλμάζ ("Μιλιέτ"), Ισμαήλ Καπάν ("TGRT"), Ογκιούζ Χακσεβέρ ("NTV"), Σαχίν Αλπάι ("Ζαμάν") και Ζεϊνέπ Οράλ ("Τζουμχουριέτ").

    Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν είναι οι Γιάννης Μιχελάκης (ΑΝΤ1), Μπάμπης Κούτρας ("Ελεύθερος Τύπος"), Παντελής Καψής ("Τα Νέα"), Γιάννης Πρετεντέρης (Mega), Κώστας Σπυρόπουλος (ΕΡΤ) και Πάσχος Μανδραβέλης ("Απογευματινή").

    Τα μέλη της Ελληνοτουρκικής Ομάδας Πρωτοβουλίας είναι οι Γιάννης Τζαννετάκος, Πάνος Κολιοπάνος, Άλκης Κούρκουλας, Οκτάι Εκσί, Νουρ Μπατούρ και Χαλούκ Σαχίν.

    [06] Κοινωνία

    Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες στη Μ.Πετράκη Οι αποφάσεις της Ιεραρχίας

    19/2/2005 1:58:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/2/2005 6:32:01 μμ)

    Συντάκτης:

    Οι προτάσεις του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, για κάθαρση στην Εκκλησία, ενεκρίθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία από την ολομέλεια της Ιεραρχίας. Η πρόταση για την σύσταση ανωτάτου οργάνου ελέγχου όλων των καταγγελιών στην οποία θα προεδρεύει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ενεκρίθη, ομόφωνα. Στην επιτροπή θα μετέχουν μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου, Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Νομικού συμβουλίου του κράτους. Νέος μητροπολίτης Πατρών εξελέγη ο μέχρι σήμερα αρχιγραμματέας της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Σκλήφας. Η Ιεραρχία ολοκλήρωσε τις εργασίες της και από τη Κυριακή θα αρχίσει να εφαρμόζει ορισμένα μέτρα που προτάθηκαν, όπως για παράδειγμα, η απλούστευση των ιερατικών αμφίων. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Ιεραρχίας υπήρξαν έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των Ιεραρχών.

    Σκληρές αντιπαραθέσεις

    Κατά την έναρξη των εργασιών σημειώθηκαν σκληρές αντιπαραθέσεις μεταξύ Αρχιεπίσκόπου και πολλών Μητροπολιτών, όταν ο κ. Χριστόδουλος επιχείρησε και επέβαλε να γίνει πρώτα η εκλογή νέου μητροπολίτη Πατρών και στη συνέχεια να συζητηθούν οι προτάσεις του για την κάθαρση στους κόλπους της Εκκλησίας.

    Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος αποχώρησε από την ψηφοφορία, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακό τρίκ του οποίου τα δεινά θα φανούν αργότερα, προσθέτοντας ότι "τα μέτρα αδυνατούν να εξασφαλίσουν την κάθαρση".

    Επίσης, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος κατηγόρησε τον εκπρόσωπο Τύπου του Αρχιεπισκόπου Επιφάνιο Οικονόμου ότι στήνει καταγγελίες σε βάρος Μητροπολιτών.

    Νέος μητροπολίτης Πατρών εξελέγη ο μέχρι σήμερα αρχιγραμματέας της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Σκλήφας. Στο τριπρόσωπο ψηφοδέλτιο που καταρτίστηκε αρχικά, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου έλαβε 66 ψήφους (σε σύνολο 71 παρόντων αρχιερέων), ο αρχιμανδρίτης Κύριλλος Κωστόπουλος 26 και ο αρχιμανδρίτης Συμεών Χατζής 23.

    Στην τελική ψηφοφορία ο Χρυσόστομος Σκλήφας, που υποστηριζόταν από τον Αρχιεπίσκοπο, πήρε 66 ψήφους και είναι πλέον ο νέος μητροπολίτης Πατρών.

    Ο νέος μητροπολίτης Πατρών γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1958 και ο πατέρας του ήταν ιερέας. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τριπόλεως και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1981 χειροτονήθηκε διάκονος και το 1983 πρεσβύτερος και τοποθετήθηκε αμέσως ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Μαντινείας. Υπηρέτησε ως δάσκαλος στην δημοτική εκπαίδευση και ως καθηγητής στην Παιδαγωγική Ακαδημία Τριπόλεως.

    Επί 17 έτη ήταν ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγ. Νικολάου Μαντινείας, ενώ το 1993 προσελήφθη στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου όπου υπηρέτησε κατ' αρχήν ως κωδικογράφος και εν συνεχεία ως γραμματέας των συνοδικών επιτροπών Τύπου και μοναχικού βίου, ενώ από το 2000 υπηρέτησε ως γραμματέας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η ώρα της κάθαρσης

    [07] Κόσμος

    "Το έθνος βρίσκεται κοντά στη σινιόρα Σγκρένα" Ζητούν την απελευθέρωση της Σγκρένα

    19/2/2005 6:02:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με πρωτοβουλία της εφημερίδας της αριστεράς Ιλ Μανιφέστο, πραγματοποιείται διαδήλωση στη Ρώμη, για την απελευθέρωση της Ιταλίδας δημοσιογράφου. Οι γονείς της Τζουλιάνα Σγκρένα, απεσταλμένης της εφημερίδας στο στο Ιράκ και πολιτικές προσωπικότητες της αντιπολίτευσης βρίσκονταν μεταξύ των διαδηλωτών, που κατέκλυσαν το κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας. "Η σημερινή πορεία δείχνει ότι ολόκληρο το έθνος βρίσκεται κοντά στη σινιόρα Σγκρένα", δήλωσε ο Ρομάνο Πρόντι, ηγέτης της ιταλικής κεντροαριστεράς και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η εκδήλωση προσέλαβε και σαφείς πολιτικούς τόνους, καθώς πολλοί διαδηλωτές καλούσαν με τα συνθήματά τους τον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι να αποσύρει τα ιταλικά στρατεύματα από το Ιράκ. Η Ιταλία διατηρεί στο Ιράκ 3.000 στρατιώτες, την τέταρτη σε μέγεθος ξένη δύναμη μετά την αμερικανική, τη βρετανική και τη νοτιοκορεατική.

    Η 57χρονη Σγκρένα είναι έβδομη στη σειρά των Ιταλών που έχουν απαχθεί έως σήμερα στο Ιράκ. Ένας άλλος δημοσιογράφος, ο Εντζο Μπαλντόνι ο οποίος συνελήφθη όμηρος τον περασμένο Αύγουστο, δολοφονήθηκε από τους απαγωγείς του.

    [08] Ιράκ

    Ανέλαβε την ευθύνη ο Ζαρκάουι Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Μπακούμπα

    19/2/2005 2:13:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/2/2005 2:45:59 μμ)

    Συντάκτης:

    Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν, από επίθεση αυτοκτονίας σε παγιδευμένο αυτοκίνητο, στη Μπακούμπα, βόρεια της Βαγδάτης. Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση του Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι, σύμφωνα με ανακοίνωση της. Νωρίτερα, ο ιρακινός στρατός είχε ανακοινώσει το θάνατο δύο Ιρακινών, ενός στρατιώτη και ενός πολίτη, από την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου στην είσοδο του αρχηγείου της αστυνομίας στην πόλη αυτή που απέχει 60 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της ιρακινής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο καμικάζι έριξε το γεμάτο εκρηκτικά όχημα πάνω στο φυλάκιο της εισόδου λίγα μόλις λεπτά μετά την εκεί άφιξη του στρατιωτικού διοοικητή της επαρχίας Ντιγιάλα, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Μπακούμπα. Ο Ιορδανός Ζαρκάουι, που έχει διεκδικήσει την ευθύνη για πληθώρα επιθέσεων και απαγωγών στο Ιράκ, έχει επικηρυχθεί από τις ΗΠΑ για 25 εκατ. δολάρια.

    [09] Ιράκ

    Χωρίς τέλος οι αιματηρές επιθέσεις Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας

    19/2/2005 1:09:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/2/2005 6:41:20 μμ)

    Δεκαεννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 40 τραυματίστηκαν, όταν λεωφορείο ανατινάχτηκε στη σιιτική συνοικία Χανταμίγια της Βαγδάτης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και πηγές του αμερικανικού στρατού, ένας άνδρας ζωσμένος με εκρηκτικά μπήκε μέσα στο λεωφορείο και ανατινάχτηκε. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή το λεωφορείο ανατινάχτηκε δίπλα ακριβώς από ένα οδόφραγμα που είχε στηθεί για να εμποδίζει την προσέγγιση των οχημάτων σε σιιτικό τέμενος. Εν τω μεταξύ, τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν από βλήματα όλμου που εκτοξευθηκαν σε τζαμί της σουνιτικής συνοικίας Ανταμίγια βόρεια της Βαγδάτης . Σύμφωνα με την αστυνομία τα βλήματα έπεσαν κοντά στο τζαμί Αν Νίντα της σουνιτικής αυτής συνοικίας, δεν έχει εξακριβωθεί ωστόσο από πού εκτοξεύθηκαν.

    Συνέχεια επιθέσεων

    Νωρίτερα, άλλα τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν και 37 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε μέσα σε σκηνή που είχε στήσει μία οικογένεια σουνιτών για να δεχθεί τα συλλυπητήρια συγγενών και φίλων, μετά την κηδεία μιας γυναίκας που είχε σκοτωθεί από άλλη επίθεση αυτοκτονίας, στην ίδια περιοχή. Όπως εξήγησε μέλος της οικογένειας του εκλιπόντος, ένας άγνωστος εισέβαλε στη σκηνή με ποδήλατο και ανατινάχτηκε. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε απέναντι από ένα σουνιτικό τζαμί στη συνοικία Μπάγια της Βαγδάτης, όπου πλειοψηφεί ο σιιτικός πληθυσμός. Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων από τη σημερινή επίθεση θα αυξηθεί.

    Πέντε Ιρακινοί πολίτες σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίσθηκαν, στη διάρκεια μάχης μεταξύ ανταρτών και Αμερικανών στρατιωτών , έξω από την κωμόπολη Χάσουα, 40 χιλιόμετρα από τη Βαγδάτη.

    Η μάχη έγινε στη διάρκεια της νύχτας, στην κωμόπολη Χάσουα, στο λεγόμενο "Τρίγωνο του Θανάτου", όταν οι αντάρτες επιτέθηκαν εναντίον βάσης των αμερικανικών δυνάμεων. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση από τον αμερικανικό στρατό για την επίθεση.

    [10] Ποδόσφαιρο

    Μπάγερν 5 αστέρων

    19/2/2005 7:03:00 μμ

    Συντάκτης:

    Υποτίθεται πως ήταν ντέρμπι η αναμέτρηση της Μπάγερν Μονάχου με την Μπορούσια Ντόρτμουντ, όμως το 5-0 μόνο αποτέλεσμα ντέρμπι δεν μοιάζει. Οι Βαυαροί ήταν αποφασισμένοι να διατηρηθούν στην κορυφή της βαθμολογίας, παίρνοντας την νίκη, δεν σταμάτησαν όμως εκεί αφού εκμεταλλεύτηκαν και την ανυπαρξία της Ντόρτμουντ μέσα στο γήπεδο και την "φιλοδώρησαν" με πέντε τέρματα, εκ των οποίων τα τρία σημείωσε ο Μακάι. Η Μπάγερν ήταν εκρηκτική από το ξεκίνημα και μόλις στο 5' ο Σαλιχάμιτζιτς άνοιξε το σκορ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ξεκίνησε το "κρεσέντο" του Ολλανδού επιθετικού, κάνοντας το 2-0. Στο 28' ο Πιζάρο έκανε το 3-0 και από εκεί και έπειτα η παράσταση μετετράπη σε ενός ρόλου με τον Μακάι στο 34' και το 55' να διαμορφώνει το τελικό 5-0. Η Μπάγερν έτσι έφτασε τους 44 βαθμούς στην βαθμολογία και ξέφυγε από την Σάλκε με την οποία ισοβαθμούσε και την οποία περιμένει αύριο να δει τι θα κάνει στον αγώνα με την Γκλάντμπαχ. Στο μεταξύ, η Καϊζερλάουτερν του Γιάννη Αμανατίδη ηττήθηκε στο Αμβούργο από την ομώνυμη ομάδα με 2-1. Ο διεθνής άσος βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα της «Λάουτερν», αλλά αντικαταστάθηκε στο 60΄ από τον Κάρστεν Γιάνκερ. Το Αμβούργο προηγήθηκε με τα γκολ των Τακαχάρα (29΄) και Μορέιρα (40΄), ενώ η Καϊζερλάουτερν μείωσε με τον Αλτιντόπ (52΄).

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    Αμβούργο-Καϊζερσλάουτερν 2-1 Μπόχουμ-Φράιμπουργκ 3-1 Μπάγερν Μονάχου-Ντόρτμουντ 5-0 Μάιντς-Αρμίνια Μπίλεφελντ 0-0 Νυρεμβέργη-Λεβερκούζεν 2-4 Βόλφσμπουργκ-Χάνσα Ροστόκ 4-0 Ανόβερο-Βέρντερ Βρέμης 1-4 Στουτγκάρδη-Χέρτα Βερολίνου 20/2 Γκλάντμπαχ-Σάλκε 20/2 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 22 αγώνες) Μπάγερν Μονάχου 44 Σάλκε 41-21αγ. Βέρντερ Βρέμης 40 Λεβερκούζεν 38 Αμβούργο 37 Χέρτα Βερολίνου 36-21αγ. Στουτγκάρδη 35-21αγ.

    [11] Ποδόσφαιρο

    Έσωσε την παρτίδα

    19/2/2005 6:24:00 μμ

    Συντάκτης:

    Χρυσός αποδείχτηκε εν τέλει ο βαθμός που απέσπασαν οι Κερκυραίοι στο Νησι των Φαιάκων. Και αυτό γιατί μέχρι το 65 ο Ιωνικός προηγείτο με 0-2, όμως τελικά οι γηπεδούχοι κατάφεραν εν μέρει να ανατρέψουν το σκορ. Από την άλλη η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει το τρίποντο που θα την πήγαινε πιο μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Τα γκολ της Κέρκυρας σημείωσαν οι Φοφόνκα (69΄) και Νινιάδης (+90΄ πεν.), ενώ ο Ιωνικός είχε προηγηθεί με τους Μπουγκάνεμ (28΄ αυτογκόλ) και Κοϊμπρα (59΄). Η Κέρκυρα τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Σφακιανάκη στο 47΄.

    Ανατροπές

    Και οι δύο ομάδες κατέβηκαν με επιθετικό σχήμα από την αρχή καθώς στόχο είχαν μόνο τη νίκη. Παρ όλα αυτά μέχρι το 29 δεν υπήρχε ρυθμός και οι δύο αντίπαλοι δεν δημιούργησαν ευκαιρίες. Στο 29΄όμως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν και να προηγηθούν στο σκορ. Ο Μακόρ εκτέλεσε φάουλ και ο Μπουγκάνεμ με κεφαλιά πέτυχε το γκολ που έδωσε το προβάδισμα. Η Κέρκυρα άρχισε να επιτίθεται πιο πολύ αλλά τελικά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

    Τα πράγματα δυσκόλεψαν στο δεύτερο ημίχρονο για την Κέρκυρα καθώς με την έναρξη βρέθηκε να παίζει με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Σφακιανάκη. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι "μπλε" και στο 59 όταν ο Οφρυδόπουλος εκτέλεσε φάουλ, ο Κοϊμπρα «έπιασε» την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βεζυρίδη, με αποτέλεσμα ο Βολιβιανός στράικερ να πάρει το «ριμπάουντ» και να σημειώσει το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων.

    Το γκολ αυτό έριξε σε λήθαργο τους παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου, οι οποίοι πίστεψαν πως το ματς είχε τελειώσει. Όμως οι Φαίακες δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Έτσι πρώτα ξαναμπήκαν στο παιχνίδι στο 69 ΄, όταν ο Μπεκιάι απέκρουσε το σουτ του Γήττα, αλλά η μπάλα κατέληξε στον Φοφόνκα, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα του Ιωνικού. Η μείωση του σκορ έδωσε την έναρξη για περισσότερη πίεση στην ομάδα του Φοιρού που κυριάρχησε και στο 90 κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι, όταν ο Φοφόνκα κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Ισά, ο Κασναφέρης κατελόγισε πέναλτι και την «εσχάτη των ποινών» μετέτρεψε σε γκολ ο Νινιάδης.

    Κίτρινες κάρτες: Σφακιανάκης, Γήττας, Τσιμπλίδης, Οφρυδόπουλος.

    Κόκκινες κάρτες: Σφακιανάκης (2 κίτρινες).

    Οι συνθέσεις:

    ΚΕΡΚΥΡΑ: Βεζυρίδης, Γεωργίου (39΄ Ιωάννου), Σύρος, Σφακιανάκης, Κόλτζος, Μπράγκα (64΄ Γκίμπρο), Μπουγκάνεμ, Γήττας, Νινιάδης, Φοφόνκα, Ντεμπά (61΄ Εντιαγέ).

    ΙΩΝΙΚΟΣ: Μπεκιάι, Οφρυδόπουλος, Ισά, Ουκάρ, Μελαμπιανάκης, Βουρεξάκης, Νατσούρας, Λετιέρι, Τσιμπλίδης (73΄ Ντα Κόστα), Μακόρ (89΄ Μάγγος), Κοϊμπρα (70΄ Γαβριλόπουλος).

    [12] Ποδόσφαιρο

    Ισόπαλες Άρσεναλ-Σέφιλντ Γιουν.

    19/2/2005 4:48:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τον επαναληπτικό θα χρειαστεί η Άρσεναλ για να κάμψει την αντίσταση της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, αφού στην σημερινή μεταξύ τους αναμέτρηση για τον 5ο γύρο του κυπέλλου Αγγλίας, δεν κατάφερε να πάρει την νίκη και έμεινε στο 1-1. Οι "κανονιέρηδες" με ενδεκάδα κυπέλλου, αναγκάστηκαν να αγωνιστούν από το 35' με δέκα παίκτες αφού αποβλήθηκε ο Ντένις Μπέργκαμπ και στο 78' ο Ρομπέρ Πιρές που είχε περάσει ως αλλαγή άνοιξε το σκορ. Το παιχνίδι συνέχισε να είναι μοιρασμένο στα λίγα λεπτά που απέμεναν και στο 90' σε μια αντεπίθεση, ο Σεντερός ακούμπησε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή του Αλμούνια και οδήγησε τον Άντι Γκρέι στην λευκή βούλα, από όπου και ευστόχησε. Το 1-1 αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς οι οποίοι θα λυθούν στον επαναληπτικό σε ημερομηνία που θα αποφασίσει η ομοσπονδία.

    [13] Μπάσκετ

    Μίλησε η εμπειρία

    19/2/2005 4:36:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η εμπειρία του παραπάνω χρόνου που έχουν στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ, αποδείχτηκε σημαντική στην αναμέτρησή τους με τους πρωτοετείς, στο φετινό All Star Game. Οι δευτεροετείς με μπροστάρη τον Καρμέλο Άντονι, ο οποίος σημείωσε 31 πόντους και αναδείχτηκε και πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα, είχαν περισσότερες λύσεις και έτσι δεν άφησαν πολλά περιθώρια αντίδρασης στους νέους! Εκτός από τον Άντονι, 26 πόντους είχε ο Μπος, 21 ο Κόρβερ και 20 ο Τζέιμς. Για τους πρωτοετείς τρεις παίκτες είχαν από 17 πόντους και αυτοί ήταν οι Άλεν, Ντένγκ και Τζέφερσον.

    "Δευτεροετείς": Αντονι 31, Μπος 26, Κόρβερ 21, Τζέϊμς 20, Ρίντνουρ 12, Γουέϊντ 12, Χάουαρντ 7, Χάσλεμ 4. "Πρωτοετείς": Αλεν 17, Ντενγκ 17, Τζέφερσον 17, Χάουαρντ 14, Γκόρντον 13, Σμιθ 12, Ιγκουαντάλα 11, Ούντριχ 5.

    [14] Υγεία

    Με απόφαση συμβουλευτικής επιτροπής "Επιστρέφει" το Vioxx

    19/2/2005 11:50:00 πμ

    Συντάκτης:

    Στα ράφια των φαρμακείων θα κάνει και πάλι την εμφάνισή του το φάρμακο Vioxx για την αρθρίτιδα, το οποίο είχε βρεθεί "ένοχο" για καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια και είχε αποσυρθεί από την αγορά τον Σεπτέμβριο. Συμβουλευτική επιτροπή ειδικών στις ΗΠΑ αποφάνθηκε με μικρή πλειοψηφία (17- 15) ότι το φάρμακο είναι αρκετά ασφαλές ώστε να διατεθεί προς πώληση, παρά τον αυξημένο κίνδυνο να προκαλέσει καρδιακή προσβολή. Επίσης, τα ανταγωνιστικά αναλγητικά Celebrex και Bextra της Pfizer Inc., για τα οποία είχαν εκφραστεί αντιρρήσεις λόγω του αυξημένου κινδύνου καρδιακών προβλημάτων από τη λήψη τους, θεωρήθηκαν αρκετά ασφαλή ώστε να διατεθούν προς πώληση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Χιλιάδες κρούσματα καρδιοπάθειας από το Vioxx

    Αποσύρεται το Vioxx

    Σχετικά Links:

    Merck

    [15] Ζωής ...σΤάσεις

    Συμβουλές πριν και μετά το "άγριο" ξενύχτι Ξεπερνώντας το hangover

    19/2/2005 2:12:00 μμ

    Συντάκτης:

    Χθες βράδυ ήπιατε λιγάκι παραπάνω και σήμερα το πρωί πληρώνετε το τίμημα: το κεφάλι σας κοντεύει να σπάσει, όλα γύρω σας γυρίζουν και το στομάχι σας είναι σαν να ταξιδεύετε με 10 μποφόρ. Με δυο λόγια, υποφέρετε από το σύνδρομο της επόμενης ημέρας, το κοινώς λεγόμενο hangover. Ο όρος περιγράφει την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε όταν ξυπνάτε έπειτα από μια νύχτα μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ. Επειδή όλοι το έχουμε ζήσει και όποιος το αρνείται μάλλον λέει ψέματα, παρακάτω θα βρείτε έναν οδηγό με συμβουλές για πριν και μετά το "άγριο" ξενύχτι, που θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα και να διώξετε τις ενοχές από τη συνείδησή σας.

    Των φρονίμων τα παιδιά

    Σύμφωνα με πολυάριθμες έρευνες, το hangover οφείλεται στον μεταβολισμό του αλκοόλ στο σώμα και εξαρτάται από την ηλικία και την ικανότητα των ενζύμων του οργανισμού να αντεπεξέλθουν.

    Βασικός κανόνας πριν βγείτε είναι να μην ξεκινήσετε με άδειο στομάχι. Το φαγητό είναι πολύ σημαντικό, αφού μπορεί να αναχαιτίσει την απορρόφηση του αλκοόλ. Αν δεν σας βρίσκεται κάτι πρόχειρο για να "τσιμπήσετε", ένα ποτήρι γάλα είναι αρκετά καλό για υποκατάστατο. Σε καμιά περίπτωση μην επαναπαυθείτε στα ξηροκάρπια που θα σας φέρουν με το ποτό, γιατί σίγουρα θα επιβαρύνετε το στομάχι σας.

    Επίσης, πριν ξεκινήσετε από το σπίτι ενυδατωθείτε σωστά. Πιείτε όσα περισσότερα υγρά γίνεται (όχι αλκοόλ ε;) αφού κάθε ποτήρι νερό ή χυμό που θα καταναλώσετε πριν βγείτε θα αποδειχθεί διπλό το επόμενο "δύσκολο" πρωί. Άλλωστε, το αλκοόλ είναι διουρητικό και συνεπώς τα υγρά αυτά πρέπει να αναπληρωθούν.

    Κι αν τυγχάνει να παίρνετε κάποιο φάρμακο, καλό θα είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

    Δείξτε "χαρακτήρα"

    Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ενυδάτωση είναι επίσης σημαντική. Βασικό ρόλο όμως διαδραματίζει και κάτι άλλο: προσέξτε τι πίνετε! Σε γενικές γραμμές, τα ποτά που έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ είναι πιο επικίνδυνα, ενώ άλλα, όπως το κόκκινο κρασί, εξαιτίας της σύνθεσής τους, μπορεί να είναι πιο βαριά.

    Καλό θα είναι να πίνετε ένα ποτό την ώρα, αφού τόσος περίπου είναι ο χρόνος που χρειάζεται το ήπαρ για να διασπάσει το αλκοόλ. Φυσικά, μην παραλείψετε να πιείτε εναλλάξ με το ποτό σας νερό ή χυμούς.

    Εξίσου σημαντικό είναι να αποφεύγετε τις εμπνεύσεις και τους πειραματισμούς. Με άλλα λόγια, πίνετε το ίδιο ποτό και το ίδιο σφηνάκι. Για παράδειγμα, αν καταναλώνετε βότκα μην "χτυπήσετε" σφηνάκι Β52, αλλά ένα σφηνάκι βότκας ή έστω με αυτή ως βάση.

    Επίσης, αποφεύγετε τα ποτά με εφέ του στυλ πολλά χρώματα και ζαχαρωμένα ποτήρια, που μπορούν να αποβούν "μοιραία", αφού "χτυπάνε" περισσότερο.

    Καινούργια μέρα ξημερώνει το πρωί

    Κι αν τελικά υποκύψατε στον πειρασμό του αλκοόλ και ξυπνήσατε με hangover; Κακά τα ψέματα, θεραπεία δεν υπάρχει. Υπάρχουν όμως τρόποι για να κάνετε τον οργανισμό σας να αισθανθεί καλύτερα.

    Μόλις γυρίσετε σπίτι πιείτε όσο περισσότερο νερό μπορείτε πριν πέσετε για ύπνο. Το επόμενο πρωί, για να αποφύγετε την αφυδάτωση, πρέπει να καταναλώνετε φρέσκους χυμούς φρούτων ή λαχανικών. Ιδιαίτερα ευεργετικός είναι ο χυμός ντομάτας ή πορτοκαλιού, που είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Β. Επίσης, καλό θα είναι να αποφύγετε τον καφέ γιατί έχει διουρητικές ιδιότητες και επιδεινώνει την κατάσταση στο ήδη ταλαιπωρημένο στομάχι σας, διότι προκαλεί συστολή στα αιμοφόρα αγγεία.

    Για να περάσει η ναυτία, ένα μήλο ή μια μπανάνα (και τα δυο μαζί ακόμα καλύτερα) χτυπημένο στο μπλέντερ με λίγο πάγο μπορεί να αποδειχθεί "σωτήριο". Επειδή "σύμμαχος" του hangover είναι το γεμάτο στομάχι, φάτε ελαφρά. Προτιμήστε τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες που δίνουν ενέργεια, όπως λευκό ψωμί με μέλι, και αποφύγετε τις λιπαρές, το γάλα και τις φυτικές ίνες, γιατί θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

    Όσο κι αν αισθάνεστε ότι το πάπλωμα σας έχει πλακώσει, ένας περίπατος στη φύση και τον καθαρό αέρα θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα, αφού το οξυγόνο θα τονώσει την εγκεφαλική σας λειτουργία, που σίγουρα λόγω του ποτού θα έχει πέσει σε "χειμερία νάρκη".

    Φροντίστε και το σώμα

    Εκτός όμως από τον οργανισμό, η υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ βλάπτει και το σώμα.

    Μια βουτιά στην μπανιέρα, την οποία εννοείται ότι έχετε γεμίσει με ζεστό νερό και άφθονο αφρόλουτρο, είναι ό,τι καλύτερο για να απομακρύνετε τις τοξίνες. Μετά το μπανάκι, απλώστε στο λαιμό και το πρόσωπο μια ενυδατική κρέμα, για να επαναφέρετε το φυσιολογικό pH του δέρματός σου.

    Κι επειδή όλοι ξέρουμε για τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες στα μάτια, βρέξτε ένα ύφασμα με κρύο νερό και τοποθετείστε το στα κλεισμένα σας μάτια για 10 λεπτά. Για πιο "βαριές" καταστάσεις, βάλτε το βρεγμένο ύφασμα πρώτα στην κατάψυξη για περίπου 3 λεπτά, ενώ αν αγαπάτε τη φύση, βάλτε στα μάτια σας φέτες αγγουριού ή πατάτας.

    Πάντως, μην περιμένετε θαύματα! Τα έντονα συμπτώματα του hangover υποχωρούν κατά τη διάρκεια της μέρας, αφήνοντας πίσω τους μια αίσθηση δυσφορίας και κούρασης. Την επόμενη φορά λοιπόν φροντίστε να διασκεδάσετε, χωρίς να γίνετε "σκνίπα"!

    [16] Πολιτική

    Νέο Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ

    19/2/2005 7:38:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το νέο Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ εξέλεξε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος κατά τη συνεδρίαση της. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ στο Πολιτικό Γραφείο εξελέγησαν οι: Αρβανιτάκης Δημήτρης, Γόντικας Δημήτρης, Κουτσούμπας Δημήτρης, Κωνσταντινίδης Θεοδόσης, Λουκάς Στέφανος, Μαρίνος Γιώργος, Μπέλλου Ελένη, Παρασκευάς Κώστας, Τζιαντζής Θόδωρος και Χαλβατζής Σπύρος. Την σύνθεση του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ συμπληρώνει η Αλέκα Παπαρήγα, που έχει ήδη εκλεγεί γ.γ. της Κεντρική Επιτροπής του κόμματος.

    [17] Ποδόσφαιρο

    Ισόπαλες Προοδευτική και Παναχαϊκή

    19/2/2005 5:24:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το τελικό 1-1 ανέβασε την ομάδα του Κορυδαλλού στους 30 βαθμούς ενώ οι φιλοξενούμενη παρέμειναν στην τελευταία ουσιαστικά θέση του βαθμολογικού πίνακα με 20(στην τελευταία βρίσκεται ο Ποσειδών Νέων Πόρων που έχει μηδενιστεί). Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ζαϊμι στο 61 και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Αργυρόπουλο στο 69΄. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Παναχαϊκή τελείωσε τον αγώνα με εννιά παίκτες, καθώς στο 88΄ αποβλήθηκε ο Πρινς και στις καθυστερήσεις ο Βιντόγεβιτς, αμφότεροι με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

    [18] Ποδόσφαιρο

    Εκτός ο Τζιοβάνι και στην Κρήτη

    19/2/2005 4:22:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η χθεσινή ήταν άλλη μια ημέρα χωρίς κανονική προπόνηση για τον τζιοβάνι, που έτσι συμπλήρωσε μια ολόκληρη εβδομάδα ακολουθώντας ατομικό πρόγραμμα, λόγω της επέμβασης που έκανε στα δόντια του μια ημέρα πριν τον αγώνα με την Σοσό. Αποτέλεσμα ήταν μετά από εκείνο το παιχνίδι ο Μπάγεβιτς να τον κρατήσει εκτός αποστολής και για τον αγώνα με τον Εργοτέλη, κάτι που επιβεβαιώνει πως το κλίμα είναι πολύ βαρύ για τον Βραζιλιάνο μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Μάλιστα όπως φαίνεται αυτή η φορά δεν θα έχει την κατάληξη των προηγούμενων, αφού ακόμη και ο ίδιος ο Σωκράτης Κόκκαλης φέρεται να έχει δυσαρεστηθεί με την στάση του παίκτη, ενώ υπάρχει πλέον και το ενδεχόμενο να επιβληθεί κάποιου είδους τιμωρία. Εκτός από τον Τζιοβάνι πάντως στην Κρήτη δεν ταξιδεύει και ο Ιεροκλής Στολτίδης, τον οποίο ο Σερβοέλληνας τεχνικός αποφάσισε να ξεκουράσει, αφού μάλιστα είδε πως ο Θανάσης Κωστούλας μπορεί να καλύψει πολύ καλά το κενό στην άμυνα και μπροστά από αυτήν.

    [19] Ποδόσφαιρο

    "Θετικός" ο Σπυρόπουλος

    19/2/2005 3:58:00 μμ

    Συντάκτης:

    Βαρύ είναι το κλίμα που επικρατεί στην Νέα Σμύρνη μετά την είδηση πως ο Νίκος Σπυρόπουλος βρέθηκε "θετικός" σε χρήση τεστοστερόνης. Στην εξέταση των ούρων του 21χρονους ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου και της Εθνικής Ελπίδων ανιχνεύτηκε υψηλό ποσοστό τεστοστερόνης, ωστόσο μέχρι αυτό να επιβεβαιωθεί και από το δεύτερο δείγμα, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να είναι κάτι οργανικό και τίποτα ύποπτο. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης ενημερώθηκε αμέσως για το θέμα, ωστόσο δεν έχει κάνει κάποια κίνηση για αυτό εν αναμονή της δεύτερης εξέτασης. Το ίδιο ουσιαστικά ισχύει και για τον παίκτη, ο οποίος "έπεσε από τα σύννεφα" στο άκουσμα της είδησης, ενώ θα εξ αιτίας αυτού του γεγονότος θα μείνει και εκτός αποστολής για τον σημαντικό αγώνα της ομάδας του με τον ΟΦΗ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 19 February 2005 - 17:55:31 UTC