Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ώρα της κάθαρσης
  • [02] Γερμανία: Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου
  • [03] Κόλλησαν στο άδειο Αλκαζάρ
  • [04] Την έστειλε στο (Κατσ)ουράνια
  • [05] Πράσινη η πρώτη κούπα
  • [06] "Τεσσάρα" η Ξάνθη
  • [07] Περίπατος για πρωτοπόρους
  • [08] Κρατάει το ρετιρέ ο Εθνικός
  • [09] Ανοιχτοί λογαριασμοί

    [01] Κοινωνία

    Συνεδρίασε η Ιεραρχία Η ώρα της κάθαρσης

    18/2/2005 8:10:00 πμ

    Συντάκτης:

    Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Παρασκεύη η έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας, η οποία θα συνεδριάσει και το Σάββατο. Το πρωί, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στην εισήγησή του ζήτησε ταπεινά συγνώμη από τον πιστό λαό και τον κλήρο και παραδέχθηκε πως όλοι είναι υπεύθυνοι για τα όσα συμβαίνουν. "Είμαστε υπόλογοι γιατί οχυρωθήκαμε στο νομικό τύπο και αγνοήσαμε την ουσία", τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος. Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στον μητροπολίτη Αττικής, λέγοντας χαρακτηριστικά "δεν μας έφταναν οι κασέτες έχουμε και τις αποκαλύψεις για τις υπέρογκες τραπεζικές καταθέσεις σε περίοδο φτώχιας και ανεργίας". Ο κ. Χριστόδουλος επιτέθηκε και στον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο, ο οποίος είχε αφήσει αιχμές για καθυστέρηση στη διαδικασία αυτοκάθαρσης της Εκκλησίας. Στο μεταξύ, ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του Αρχιεπισκόπου, με αίτημα την παραίτησή του, δίχως όμως η πρόταση να γίνει δεκτή. Αύριο θα συνεχισθεί η συζήτηση και θα επακολουθήσει ψηφοφορία επί των προτάσεων για την κάθαρση στην Εκκλησία.

    Τα μέτρα που προτείνει ο Αρχιεπίσκοπος

    Η μεγαλύτερη ευθύνη της Εκκλησίας είναι οι επίορκοι κληρικοί, των οποίων τα βασικά αδικήματα είναι η φιληδονία και η φιλαργυρία, είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

    Όσον αφορά τις δικές του ευθύνες τόνισε "εάν για κάτι μέμφομαι τον εαυτό μου είναι ότι δεν διέπραξα τίποτα εκ του πονηρού, είναι ότι από ευαισθησία έναντι των προσώπων, δεν μίλησα σκληρότατα για ατοπήματα και παρεκκλίσεις. Πολλά εξ εκείνων που συμβαίνουν, ομολογώ ότι δεν τα γνώριζα" κατέληξε ο κ. Χριστόδουλος.

    Στην εισήγησή του, ο Aρχιεπίσκοπος αντιτίθεται στον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας και προτείνει σειρά μέτρων μεταξύ των οποίων είναι:

    Η δημιουργία συμβουλίου πέντε κληρικών δίπλα στους μητροπολίτες. Η υποβολή από κάθε ιεράρχη αντίγραφο του Ε9. Η θέσπιση νομοθετικής ρύθμισης για το πόθεν έσχες των κληρικών, ενώ καθιερώνεται απλότητα στην αρχιερατική εμφάνιση και απαγορεύονται τα φιλοδωρήματα. Η ταχύτατη εκδίκαση των υποθέσεων για παραπτώματα κληρικών. Στις δίκες να γίνεται δεκτός λαϊκός συνήγορος. Η καθιέρωση του θεσμού των δικαστικών συμβούλων στα συνοδικά δικαστήρια. Η αυστηρή τήρηση των ηλικιών που πρέπει να χειροτονούνται οι κληρικοί. Η δημιουργία σχολής επιμορφώσεως των στελεχών της Εκκλησίας.

    Το κλίμα στη συνεδρίαση ήταν τεταμένο, καθώς ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του Αρχιεπισκόπου με αίτημα την παραίτησή του, καθώς τον θεωρεί υπεύθυνο για τα σκάνδαλα που συγκλονίζουν την Εκκλησία. Η πρόταση του μητροπολίτη απορρίφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία, καθώς 67 ιεράρχες την καταψήφισαν, τέσσερις δήλωσαν παρών, δύο ψήφισαν λευκό, υπήρξε μία ψήφος διαμαρτυρίας και ένας Ιεράρχης τάχθηκε υπέρ της πρότασης.

    Την ίδια ώρα, οι αποκαλύψεις συνεχίζονται δημιουργώντας νέες αναταράξεις στον εκκλησιαστικό χώρο. Ο Απόστολος Βαβύλης εμφανίστηκε και πάλι με νέα επιστολή, στην οποία αναφέρει ότι είχε την τύχη αλλά και την ατυχία ταυτόχρονα να γνωρίσει τον Αρχιεπίσκοπο, ενώ ισχυρίζεται ότι για τα όσα έχει καταθέσει εις βάρος του Πατριάρχη Ειρηναίου, διαθέτει έγγραφα και ντοκουμέντα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Θέλει να παραδοθεί ο Βαβύλης

    Απειλές από τον Αττικής

    Διαδικτυακή επίθεση και αναδίπλωση

    Η κρίση κλονίζει τους θεσμούς

    [02] Κόσμος

    Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο Γερμανία: Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου

    19/2/2005 7:48:00 μμ

    Συντάκτης:

    Βρετανικό τουριστικό λεωφορείο ανετράπη το Σάββατο το πρωί, στον αυτοκινητόδρομο Α6 μεταξύ του Καϊζερσλάουτεν και του Μάνχαϊμ, στη νότια Γερμανία. Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της, ενώ 21 άτομα τραυματίσθηκαν. Επτά τουρίστες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Όλοι οι τραυματίες εκτιμάται ότι είναι Βρετανοί που μετέβαιναν στο χιονοδρομικό θέρετρο Τσίλετραλ της Αυστρίας. Σύμφωνα με τις αρχές, ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχο πάνω στο χιονισμένο οδόστρωμα και το όχημα ανετράπη.

    Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι από τις αρχικές έρευνες διαπιστώθηκε ότι το όχημα δεν ήταν εφοδιασμένο με τα ειδικά αντιολισθητικά ελαστικά για το χιόνι και ο οδηγός είχε αναπτύξει μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτή που επέτρεπαν οι καιρικές συνθήκες.

    Η 57χρονη γυναίκα που σκοτώθηκε ήταν η ξεναγός, η οποία "εκτοξεύθηκε" μετά την πρόσκρουση του οχήματος στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

    [03] Ποδόσφαιρο

    Κόλλησαν στο άδειο Αλκαζάρ

    19/2/2005 10:05:00 μμ

    Συντάκτης:

    Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν ο δεύτερος και ο τρίτος του βαθμολογικού πίνακα. Οι "Θεσσαλοί" που δεν είχαν την συμπαράσταση του κόσμου τους λόγω της γνωστής τιμωρίας, παρέμειναν στο "λευκό" μηδέν με την ομάδα της Λειβαδιάς και έχασαν την ευκαιρία να την πιάσουν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

    Τα αποτελέσματα

    Προοδευτική-Παναχαϊκή 2005 1-1

    Ακράτητος-Ποσειδών Νέων Πόρων 2-0 α.α.

    Λάρισα-Λεβαδειακός 0-0

    [04] Ποδόσφαιρο

    Την έστειλε στο (Κατσ)ουράνια

    19/2/2005 9:48:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Κατσουράνη, που πέτυχε τα δύο γκολ της ομάδας του, η Ένωση επικράτησε του Γηραιού. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, στο ΟΑΚΑ που είχε αρκετό κόσμο, βρέθηκε να χάνει στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, όμως ο Έλληνας διεθνής με δύο πολύ όμορφα γκολ κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι για την ομάδα του και να πάρει την πολύτιμη νίκη. Ο Φορτούζι είχε ανοίξει στο 47 για τους φιλοξενούμενους, ενώ τα γκολ για τους γηπεδούχους ήταν από τον Κατσουράνη στο 71 και στο 78.

    Όλα τα λεφτά το δεύτερο

    Χωρίς καμία φάση ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε ένα παιχνίδι κέντρου με μόνα χαρακτηριστικά το πάθος και τη δύναμη.

    Στο δεύτερο μέρος ο Ηρακλής αιφνιδίασε τους γηπεδούχους και άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα, από τη σέντρα του Επαλέ από τα δεξιά, ο Φορτούζι βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής και πλάσαρε ιδανικά, πάνω στην κίνηση, τον Χιώτη, δίνοντας προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς (0-1).

    Το γκολ αφύπνισε τους πάικτες τους Σάντος που από εκεί και πέρα άρχισαν να χάνουν πολές ευκαιρίες. Στο 57`, η ΑΕΚ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Κατσουράνης βρήκε ωραία τον Λυμπερόπουλο, αυτός έστρωσε με το κεφάλι την μπάλα για τον Ιβιτς, το σουτ του οποίου απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Αμπάρης. Στο 61` οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» εκ νέου το γκολ με τον Μάλμπασα να κάνει τη συρτή σέντρα, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Ιβιτς σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι κι απομακρύνθηκε.

    Η υπεροχή της ΑΕΚ καρποφόρησε στο 71. Από την εκτέλεση κόρνερ του Σέζαρ, ο Μόρας έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Κατσουράνης τη δεύτερη στέλνοντας την μπάλα στο βάθος της εστίας του Αμπάρη κάνοντας το 1-1.

    Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και πέτυχε την ολική ανατριπή στο 78 με τον ίδιο παίκτη. Από την εκτέλεση φάουλ του Σέζαρ από τα αριστερά, ο Κατσουράνης έπιαε καταπληκτική κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του γκολκίπερ του Ηρακλή, διαμορφώνοντας το 2-1 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

    Διαιτητής: Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανία)

    Κίτρινες κάρτες: Κόντης, Αμπάρης, Κ. Καπετάνος, Παπαζαχαρίας, Σεγκιρί, Κατσουράνης, Σοάρες

    Οι συνθέσεις:

    ΑΕΚ: Χιώτης, Μάλμπασα, Μπρούνο Αλβες, Κωστένογλου (65` Κυριακίδης), Μόρας, Κόντης, Ρούσεφ (50` Σοάρες), Κατσουράνης, Κωνσταντινίδης (50` Ίβιτς), Λυμπερόπουλος, Ζούλιο Σέζαρ.

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Αμπάρης, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Σνάουτσνερ, Σεγκιρί, Πουρσανίδης, Ιωάννου, Δρούγας (36` Κ. Καπετάνος), Φορτούζι, Επαλέ (66` Κεϊτά), Π. Καπετάνος (83` Παπαποστόλου).

    [05] Μπάσκετ

    Πράσινη η πρώτη κούπα

    19/2/2005 8:44:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/2/2005 11:00:26 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένα παιχνίδι αντάξιο του ονόματος και της ιστορίας και των δύο ομάδων, ήταν ο σημερινός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο Μπάσκετ. Οι "πράσινοι" κατάφεραν να επικρατήσουν με 72-68 και να κατακτήσουν τον πρώτο τίτλο για φέτος. Εκτός από την κούπα, σπουδαία σημασία έπαιξε και η ψυχή του ΠΑΟ που στο πρώτο ημίχρονο έχανε από τον Άρη με 17 πόντους. Όμως η κλάση και η εμπειρία των παικτών του μέτρησε στην επανάληψη και στην τελική επικράτηση. Από την άλλη οι "κίτρινοι" του Τσαρλς Μπάρτον μετά το πρώτο εκπληκτικό 20λεπτο, "έπεσε" και σε συνδυασμό με τα πολλά φάουλ των παικτών, ήρθε τελικά η απώλεια του Κυπέλλου. Πολύ καλοί για τον Παναθηναϊκό οι Αλβέρτης και Λάκοβιτς και για τον Άρη ο Καστλ. δεκάλεπτα: 18-24, 29-38, 43-44, 72-68.

    Από ένα ημίχρονο

    Ένα νόμισμα με δύο όψεις ήταν το παιχνίδι. Στο πρώτο δεκάλεπτο και οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι και καμία δεν μπορούσε να ξεφύγει. Στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ο Άρης με τρίποντο του Καστλ πήρε μία διαφορά 6 πόντων για την ομάδα του.

    Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Μπάρτον συνέχισε σε ένα εκπληκτικό τέμπο, ενώ οι "πράσινοι" έδειχναν να μην μπορούν να βρουν λύσεις ούτε στην άμυνα αλλά ούτε και στην επίθεση. Έτσι στο 17 οι "κίτρινοι έφτασαν να προηγούνται με 17 πόντους και να φαίνονται το μεγάλο φαβορί. Το τάιμ άουτ του Ομπράντοβιτς και οι φωνές του, βοήθησαν τον ΠΑΟ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, να κλείνουν την διαφορά στο -9.

    Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟ άρχισε δυνατά και με τον Κουτλουάι και τον Λάκοβιτς να παίρνουν τα πάνω τους και την άμυνα του "τριφυλλιού" να δείχνει φτιαγμένη από γρανίτη, επανήλθε στο σκορ και έδωσε νέα εικόνα στο παιχνίδι.

    Το τέταρτο δεκάλεπτο παρέμεινε εξίσου συγκλονιστικό με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ. Όμως από τη μία τα πολλά φάουλ που χρεώθηκαν οι παίκτες του Άρη σε συνδυασμό με τις λύσεις από τη γραμμή των 6,25μ., αλλά και περισσότερο από τη ρακέτα, (τα πολλά φάουλ των Στακ και Σκορτσιανίτη έκαναν πολύ εύκολο το έργο του Φέμερλινκ και του Μπατίστ), από τον Παναθηναϊκό, οδήγησαν τον ΠΑΟ στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, φτάνοντας τις 8 συνολικά και πλέον είναι ο πολυνίκης μαζί με τον Άρη.

    Διαιτητές: Κορομηλάς, Βορεάδης, Ταβουλαρέας

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 8 (2), Καλαϊτζής 1, Παπανικολάου, Λάκοβιτς 15 (2), Μπατίστ 12, Φέμερλινγκ 4, Χατζηβρέττας, Τσαρτσαρής 14, Διαμαντίδης 6, Σκεπάνοβιτς 9 (2), Κουτλουάι 3 (1)

    ΆΡΗΣ: Κόλινς 21 (4), Καστλ 11 (1), Κυρίτσης 1, Ραίτσεβιτς 1, Τζόνσον 2, Ασημακόπουλος 3, Μεσεριάκου 6, Πάντιους 9 (1), Καραποστόλου, Στακ 6, Σχορτσιανίτης 8

    Σε απολογία λόγω άρνησης

    Σε απολογία θα κληθεί ο Άρης για την άρνησή του να παραλάβει τα μετάλλια από το μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΚ, κ. Βυτζιλαίο. Για τη συμπεριφορά αυτή, ο Άρης κινδυνεύει με τιμωρία, όπως προβλέπει σε ανάλογες περιπτώσεις το πειθαρχικό δίκαιο της ΕΟΚ. Ο προπονητής, πάντως του Άρη, Τσαρλς Μπάρτον, εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου πως ο ίδιος δεν γνώριζε ότι παραλαμβάνει μετάλλια και ο ηττημένος και τόνισε πως δεν είχε πρόθεση να φανεί ασεβής στην ομοσπονδία ή στον αντίπαλό του Παναθηναϊκό.

    ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ: "Κρίθηκε στις λεπτομέρειες"

    "Πιστεύω ότι ήταν ένα εκπληκτικό παιχνίδι για το θεσμό του Κυπέλλου κι όπως όλοι γνωρίζετε με δύο διαφορετικά ημίχρονο. Στο πρώτο εμείς είχαμε 17 λάθη γιατί ο Άρης έπαιξε πολύ καλή άμυνα και λόγω της δικής μας μη ικανοποιητικής συγκέντρωσης. Στο δεύτερο παίξαμε πολύ καλύτερα, ιδιαίτερα στην επίθεση. Στην άμυνα είχαμε την ίδια απόδοση, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο. Είμαι ικανοποιημένος που στη διάρκεια του παιχνιδιού δεν υπήρξε επεισόδιο, ούτε στις κερκίδες, ούτε στους πάγκους. Χαρήκαμε όλοι έναν αγώνα με υψηλό επίπεδο σε αθλητικά πλαίσια."

    Στη συνέχεια ο "Ζοτς" πρόσθεσε: "Οι λεπτομέρειες κρίνουν τον νικητή σ έναν τελικό. Είχαμε και την τύχη με το μέρος μας, π.χ όταν ο Κουτλουάι έβαλε ένα τρίποντο από τα 10 μέτρα στο τέλος του Α΄ ημιχρόνου και όταν ο Αλβέρτης στο τέλος του αγώνα. Εκτός από τύχη είχαμε και γνώση: π.χ. όταν ο Λάκοβιτς τιμώρησε τον Μεσεριάκου μ΄ένα τρίποντο, αφού είχαμε διαβάσει την άμυνα. Συγχαρητήρια στους παίκτες του Παναθηναϊκού για την θέληση που επέδειξαν. Ήταν ένα Κύπελλο που το κατακτήσαμε δίκαια. Είχαμε δύσκολο δρόμο με Ολυμπιακό και ΑΕΚ εκτός, τον ΠΑΟΚ στους ημιτελικούς κι έναν άξιο αντίπαλο στον τελικό. Συγχαρητήρια στους Ξανθόπουλο, Ντούσαν Σάκοτα, αλλά και Ντάριλ Μίντλετον που έχουν μερίδιο για την κατάκτηση του τροπαίου αυτού, αν και δεν αγωνίστηκαν. Ευχαριστώ και στον κόσμο που μας πίστεψε, ακόμη κι όταν ο Άρης είχε οικοδομήσει μεγάλη διαφορά." Πάντως, ο Ομπράντοβιτς αρνήθηκε να καταθέσει την άποψή του για την κατάργηση του φάιναλ φορ και την κατάργηση πώλησης εισιτηρίων.

    ΜΠΑΡΤΟΝ: "Τι άλλο να πω;"

    "Δεν υπάρχουν πολλά να πεις. Προφανώς δεν αισθάνομαι καλά. Θα έλεγα ότι αισθάνομαι ένα κενό. Χάσαμε το Κύπελλο αν και παίξαμε πολύ καλά. Δεν τα καταφέραμε. Έδωσα συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα μετά το παιχνίδι. Tί άλλο να πω;"

    Ο προπονητής του Άρη εξήγησε στη συνέχεια πως δεν μπορείς να προγραμματίσεις σε ποιο χρονικό σημείο θα ήθελες να οικοδομήσεις διαφορά: "Πολλοί θα έλεγαν ότι το πιο κρίσιμο σημείο ήταν όταν ο Παναθηναϊκός κάλυψε τη διαφορά, αλλά εγώ δεν το πιστεύω αυτό. Ήταν φυσιολογική αυτή η εξέλιξη, όταν αντιμετωπίζεις μία ομάδα, όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Επίσης θεωρώ πως ο Λάκοβιτς έκανε πολύ καλές φάσεις κι έδωσε λύσεις σε κρίσιμα σημεία, αλλά πιστεύω πως και το επιθετικό φάουλ του Ράιαν Στακ μας αδικεί."

    Όσο για την απόδοση των παικτών του είπε: "Πιστεύω ότι οι παίκτες μου ανταποκρίθηκαν στις συνθήκες του αγώνα. Δεν είμαι απογοητευμένος από την εμφάνισή τους. Δεν είχα αρνητικά σχόλια να τους κάνω στα αποδυτήρια. Κάναμε κάποια λάθη, τα οποία βέβαια προήλθαν από την πίεση που μας άσκησε ο Παναθηναϊκός."

    Σε ερώτηση γιατί δεν εμφανίσθηκε στην παραλαβή των μεταλλίων, ο Μπάρτον δήλωσε άγνοια: "Δεν το ήξερα, μόλις τελείωσε το παιχνίδι έφυγα. Δεν ξέρω τι έκανε η υπόλοιπη ομάδα. Γι΄αυτό δεν πήγα να παραλάβω τα βραβεία. Λυπάμαι, το μυαλό μου ήταν αλλού. Ήμουν απογοητευμένος, δεν είχα την πρόθεση να δείξω έλλειψη σεβασμού στην Ομοσπονδία ή στην αντίπαλη ομάδα." Ο Βασίλης Βουρτζούμης παρέλαβε τα μετάλλια, αφού η ομάδα αρνήθηκε να εμφανισθεί. Με τιμωρία κινδυνεύει ο Άρης. Τέλος, ο Μπάρτον αρνήθηκε να σχολιάσει τη διαιτησία.

    Οι παίκτες

    Ο Γιώργος Καλαϊτζης ήρθε στη συνέντευξη Τύπου αντί του αρχηγού Φραγκίσκου Αλβέρτη, γιατί ο τελευταίος περνούσε εκείνη την ώρα από ντόπινγκ κοντρόλ: "Είμαι χαρούμενος που κατακτήσαμε το Κύπελλο. Όλη η πορεία μας ήταν δύσκολη ως εδώ. Πήραμε τη νίκη στο τελευταίο παιχνίδι. Κάναμε 30 λάθη και παρ όλα αυτά ο Παναθηναϊκός ήταν και πάλι νικητής. Αυτό τα λέει όλα για την ομάδα μας. Κερδίσαμε έναν τίτλο και έχουμε μπροστά μας άλλους δύο. Οσο για αυτό που είπε Ασημακόπουλος πρέπει να σας πω ότι μόλις τελειώνει το παιχνίδι η ένταση τελειώνει," είπε ο Καλαϊτζής αναφερόμενος στο θερμό εναγκαλισμό Αλβέρτη και Ασημακόπουλου, αν κι ο ένας ήταν νικητής και ο άλλος ηττημένος.

    Αντώνης Ασημακόπουλος: "Αναμφίβολα ήταν ένας μεγάλος τελικός, στο όνομα και στην πράξη. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ήταν ένα παιχνίδι για γερά νεύρα. Μας πείραξε πολύ η ήττα. Θέλαμε το Κύπελλο. Είχαμε προετοιμαστεί για αυτό. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες μου και να ευχαριστήσω πολύ τον κόσμο που μας έδινε δύναμη.

    Όσο για τη μεγάλη διαφορά που οικοδόμησε ο Άρης, αλλά την απώλεσε ο Ασημακόπουλος δήλωσε: "Όταν δεν τελειώσει ένα ματς δεν σου ανήκει τίποτα. Δώσαμε το εκατό%. Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος πρέπει να κοιταζόμαστε στον καθρέφτη και να αισθανόμαστε υπερήφανοι για το σημερινό ματς." Τέλος, ο Ασημακόπουλος ρωτήθηκε για τον εναγκαλισμό του με τον Αλβέρτη μετά το τέλος του αγώνα: "Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να προσέχουμε και όσοι υπηρετούμε το άθλημα να δείξουμε το δρόμο. Πρέπει ν αναγνωρίζουμε ορισμένους ανθρώπους για την αγωνιστική αξία τους και την ηθική τους πλευρά."

    [06] Ποδόσφαιρο

    "Τεσσάρα" η Ξάνθη

    19/2/2005 8:14:00 μμ

    Συντάκτης:

    Άλλο ένα βήμα προς την έξοδό της στην Ευρώπη έκανε σήμερα η Ξάνθη, που μέσα στο γήπεδό της επικράτησε του Απόλλωνα Καλαμαριάς με 4-1, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικός το πρώτο μέρος, όπου μάλιστα τα τρία γκολ σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα τριών λεπτών. Στο 15' ο Καράμπας εκτέλεσε φάουλ και ο Κούσας στην προσπάθειά του να διώξει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του, στο 16' ο Κλέμπερ πέρασε και τον τερματοφύλακα και έκανε το 2-0 και στο 17' ο Απόλλωνας μείωσε με τον Μουζαουί. Η Καλαμαριά πάντως αντέδρασε και αντιστάθηκε στην Ξάνθη μόνο στο πρώτο μέρος, αλλά στην συνέχεια ήρθε και η κούραση που την κατέβαλε.

    Ανέβασε "ταχύτητα" η Ξάνθη

    Όπως ήταν φυσικό, το παιχνίδι δεν μπορούσε να συνεχιστεί σ' αυτούς τους ρυθμούς. Βέβαια η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, αλλά ο Μουζαουϊ στο 33' και ο Μπαϊκαρά στο 41' δεν κατάφεραν να σκοράρουν από καλή θέση κι έτσι ολοκληρώθηκε το ημίχρονο. Στην επανάληψη η Ξάνθη επέβαλε πλήρως το ρυθμό της και με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου πέτυχε το τρίτο γκολ. Στο 55' ο Μαχράτζε σέντραρε από δεξιά και ο Λαμπριάκος με κεφαλιά έκανε το 3-1. Και στο 73' πέτυχε τέταρτο γκολ, όταν ο Μαχράτζε μπήκε πάλι από δεξιά, γύρισε στον Γαρπόζη κι αυτός την έστειλε από κοντά στα δίχτυα. Έτσι διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα.

    Διαιτητής: Σκουφίτσας (Αθήνας) Κίτρινες: Αντζας, Πρίττας, Γαρπόζης, Σίκοφ, Ζαφειρόπουλος, Μουζαουϊ, Κούσας, Ηλιάδης ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Ζαπρόπουλος (46' Βοζάμπαλ), Σίκοφ, Μαχράτζε, Αντζας, Κάραμπας (53' Τοροσίδης), Πρίττας, Μπαϊκαρά, Κλέμπερ (76' Καζάκης), Λαμπριάκος, Γαρπόζης. ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ.: Ζαφειρόπουλος, Φυντανίδης, Ν.Α.Παπαδόπουλος, Νικολόπουλος, Σπυρόπουλος (62' Παππάς), Ν.Χ.Παπαδόπουλος, Κούσας (87' Ουέλινγκτον), Ηλιάδης, Βέλα Τζούνιορ, Κλέιτον, Μουζαουί (89' Ορφανός).

    [07] Βόλεϊ

    Περίπατος για πρωτοπόρους

    19/2/2005 9:13:00 μμ

    Συντάκτης:

    Εύκολο απόγευμα για τους πρωτοπόρους είχαμε κατά την 17η ημέρα του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α1 ανδρών, αφού με άνετες νίκες προχώρησαν τόσο ο Ηρακλής (3-0 το Παγκράτι), όσο και ο Ολυμπιακός (3-0 τον Μίλωνα) με τον Παναθηναϊκό (3-0 την ΑΕ Νίκαια).

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    Παναθηναϊκός-ΑΕ Νίκαια 3-0 (25-18, 25-15, 25-20) Μίλωνας-Ολυμπιακός 0-3 (22-25, 21-25, 20-25) Παγκράτι-Ηρακλής 0-3 (17-25, 21-25, 16-25) Εθνικός Αλεξ/λης-Ρέθυμνο 3-0 (25-22, 25-20, 25-23) ΠΑΟΚ-Ορεστιάδα 3-0 (25-15, 25-17, 25-17) Πανελλήνιος-ΕΑ Πατρών 20/2 Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες) 1. Ηρακλής 48 51-9 2. Ολυμπιακός 43 45-10 3. Παναθηναϊκός 34 39-21 4. ΠΑΟΚ 32 39-26 5. Ε.Α. Πατρών 30 35-24 (16αγ) 6. Πανελλήνιος 29 34-24 (16αγ) 7. Α.Ε. Νίκαια 22 29-37 8. Ορεστιάδα 20 27-39 9. Παγκράτι 18 25-41 10. Εθνικός Αλεξ/λης 10 15-44 11. Ρέθυμνο 9 14-46 12. Μίλωνας 8 17-49

    Περίπατος για ΠΑΟ στις γυναίκες

    Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι κορυφής κόντρα στον Πανελλήνιο για την 19η ημέρα του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α1 γυναικών, αφού επικράτησε 3-0 σετ του αντιπάλου του και κατάφερε να φύγει από την Κυψέλη με τους 3 βαθμούς της νίκης.

    Τα αποτελέσματα της 19ης ημέρας:

    Ηρακλής-Μαρκόπουλο 0-3 (17-25, 12-25, 17-25)

    Πανελλήνιος-Παναθηναϊκός 0-3 (19-25, 17-25, 24-26)

    Βριλήσσια-Σίρις Σερρών 3-1 (15-25, 25-23, 25-21, 27-25)

    Άρης-Βύρωνας 3-1 (25-22, 31-29, 17-25, 25-23)

    Ολυμπιακός-Απολλώνιος 0-3 (25-27, 16-25, 17-25)

    Λάρισα-Φιλαθλητικός 0-3 (17-25, 9-25, 14-25)

    Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 19 αγώνες)

    1. Παναθηναϊκός 56-10 54

    2. Φιλαθλητικός 50-16 47

    3. Πανελλήνιος 50-20 45

    4. Απολλώνιος 51-26 44

    5. Μαρκόπουλο 39-30 32

    6. Βριλήσσια 39-36 29

    7. Σίρις Σερρών 35-37 25

    8. Ηρακλής 30-42 23

    9. Άρης 27-48 17

    10. Ολυμπιακός 23-48 15

    11. Βύρωνας 16-51 10

    12. Λάρισα 5-8 1

    [08] Κρατάει το ρετιρέ ο Εθνικός

    19/2/2005 10:19:00 μμ

    Συντάκτης:

    Άνετα ο Εθνικός πήρε τους πόντους της νίκης από τον εκ των ουραγών του Πρωταθλήματος της Α1 Πόλο Ανδρών, ΠΑΟ και παρέμεινε μόνος πρώτος, χωρίς να χρειάζεται να περιμένει τι θα γίνει στον αγώνα ντέρμπι Πανιωνίου-Ολυμπιακού που αναβλήθηκε. Στα άλλα παιχνίδια η Βουλιαγμένη κέρδισε τα Χανιά, η Γλυφάδα τον Ηρακλή, η Πάτρα επικράτησε του Π. Φαλήρου εκτός έδρας και το ίδιο έπραξε και η Χίος κόντρα στον ΠΑΟΚ.

    Τα αποτελέσματα

    Βουλιαγμένη-Χανιά 11-10

    Εθνικός-Παναθηναϊκός 10-7

    Γλυφάδα-Ηρακλής 9-4

    Π. Φάληρο-Πάτρα 6-7

    ΠΑΟΚ-Χίος 6-10

    * Το ματς Πανιώνιος-Ολυμπιακός αναβάλλεται για τις 23/2 (20.00)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 15 αγώνες)

    1. Εθνικός 28

    2. Πανιώνιος 24-14αγ.

    3. Ολυμπιακός 22-14αγ.

    4. Χίος 19

    5. Γλυφάδα 18

    6. Πάτρα 16

    7. Χανιά 15

    . Βουλιαγμένη 15

    9. Π. Φάληρο 7

    . Παναθηναϊκός 7

    11. ΠΑΟΚ 5

    12. Ηρακλής 0

    * Ο Ολυμπιακός έχει έναν μηδενισμό και -2 βαθμούς

    [09] Ανοιχτοί λογαριασμοί

    19/2/2005 9:17:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/2/2005 9:27:56 μμ)

    Συντάκτης:

    Το τελικό 9-9, άφησε τις δύο ομάδες στα ίσα για τον επαναληπτικό της 5 ή 6 Μαρτίου, όπου και εκεί θα ξεκαθαρίσει το ποιος θα βρεθεί στον τελικό. Οι "πάνθηρες", θα έχουν πλέον βέβαια πολύ δύσκολη αποστολή στο Βελιγράδι. Πάντως οι «νεοσμυρνιώτες», «πλήρωσαν» την αστοχία τους στον παίκτη παραπάνω, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι στα τρία πρώτα επτάλεπτα δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάποιο τέρμα σε επτά σερί προσπάθειες (σ.σ. συνολικά 1/9), τη στιγμή που η Παρτιζάν είχε 5/5 στο ίδιο διάστημα. Τα επτάλεπτα: 1-3, 3-3, 2-3, 3-0.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 19 February 2005 - 21:54:54 UTC