Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες εξελίξεις για τα κυκλώματα
  • [02] Απαγόρευση εξόδου για την Ηλία
  • [03] Ιερά πυρά από τα... Καλάβρυτα
  • [04] Επίθεση Παπανδρέου από την Κρήτη

    [01] Κοινωνία

    Νέες εξελίξεις για τα κυκλώματα

    22/2/2005 9:09:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την ώρα που φουντώνουν οι φήμες για την παράδοση του Απόστολου Βαβύλη, νέα στοιχεία για τις σχέσεις του με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Όπως μετέδωσε αποκλειστικά η ΝΕΤ, ο Πατριάρχης Ειρηναίος, είχε δώσει κατάθεση στις ισραηλινές Αρχές σχετικά με το παρασκήνιο της εκλογής του και το ρόλο των Βαβύλη και Τριανταφυλλάκη. Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία προκύπτουν για τη σχέση του Αρχιμανδρίτη Γιοσάκη με την Αρχιεπισκοπή. Σύμφωνα με κατάθεση που έδωσε αυτοβούλως ανώτατος δικαστής εφέτης, ο Γιοσάκης μεσολάβησε δύο φορές προκειμένου να του κλείσει ραντεβού με τον Αρχιεπίσκοπο, ενώ ήταν παρών και κατά τη διάρκεια των επισκέψεων. Η εν λόγω κατάθεση έχει διαβιβαστεί στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργο Σανιδά. Στο μεταξύ, αργά το βράδυ της Τρίτης, υπέβαλε την παραίτησή του ο πρόεδρος της επιτροπής παραλαβής του ασύρματου συστήματος επικοινωνίας της Αστυνομίας, αστυνομικός διευθυντής, Βασίλης Ταρνάρης, που φέρεται αναμεμειγμένος στην έκδοση της πλαστής ταυτότητας του Βαβύλη.

    Προϊόν φωτομοντάζ οι ροζ φωτογραφίες εναντίον του Τιμόθεου

    Σύμφωνα με τα έγγραφα που εξασφάλισε ο ανταποκριτής της ΝΕΤ στα Ιεροσόλυμα, Πάνος Χαρίτος, ο κ. Ειρηναίος κατέθεσε ότι ο ίδιος ο Βαβύλης του είχε πει ότι οι ροζ φωτογραφίες που είχαν κυκλοφορήσει πριν την εκλογή του νέου Πατριάρχη Ιεροσολύμων και αφορούσαν τον Μητροπολίτη Τιμόθεο ήταν προϊόν φωτομοντάζ.

    Μάλιστα, ο κ. Ειρηναίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πίσω από το φωτομοντάζ να βρίσκεται ο Βαβύλης ή ο Τριανταφυλλάκης. Σε ερώτηση σχετικά με το εάν ο εκείνος είχε παραγγείλει τη δημιουργία των φωτογραφιών αυτών, ο κ. Ειρηναίος ξέσπασε λέγοντας ότι όλα αυτά είναι ψέματα.

    Υπενθυμίζεται ότι οι ελληνικές Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο έκδοσης εντάλματος σύλληψης για τον Γιάννη Τριανταφυλλάκη. Το ένταλμα θα εκδοθεί για υπόθαλψη εγκληματία σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες προέβη ο Τριανταφυλλάκης προκειμένου να διασφαλίσει τη μη σύλληψη του Βαβύλη. Παράλληλα, κινήθηκε διαδικασία προκειμένου να του αφαιρεθεί το πιστόλι που έχει με μόνιμη άδεια.

    Στον Κορυδαλλό ιερέας και στενός συνεργάτης του Γιοσάκη

    Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή του, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εκφράζει "τη λύπη και την οδύνη" του για τα δημοσιεύματα εφημερίδων, που φέρουν τον Πατριάρχη Ειρηναίο να διαπραγματεύεται την πώληση εδαφών στα Κατεχόμενα. Η ανακοίνωση διαψεύδει και καταδικάζει τα δημοσιεύματα και κάνει λόγο για "άδικο πόλεμο".

    Στο μεταξύ, στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται ο ιερέας, και στενός φίλος του Αρχιμανδρίτη Γιοσάκη, Κύριλλος Σταυρόπουλος, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας στη Μονή Οσίου Θεοδώρου, στα Κύθηρα.

    Τέλος, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη πρόταση της Ιεραρχίας για σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Ελέγχου και πρόσθεσε ότι όταν υποβληθεί επισήμως το αίτημα η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί αφού πρώτα το εξετάσει.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απαγόρευση εξόδου για την Ηλία

    Ιερά πυρά από τα... Καλάβρυτα

    [02] Κοινωνία

    Εντατικά οι έρευνες για τους επίορκους δικαστές Απαγόρευση εξόδου για την Ηλία

    22/2/2005 2:24:00 μμ

    Συντάκτης:

    Θέμα ημερών ή και ωρών φαίνεται ότι, είναι η παράδοση του διαβόητου καταζητούμενου Απόστολου Βαβύλη στις ελληνικές αρχές, αν λάβει εγγυήσεις για την ασφάλεια του, μετά και τη χτεσινή συνάντηση του απόστρατου αξιωματικού Ιωάννη Τριανταφυλλάκη με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινό και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Στο μεταξύ απολογήθηκε σήμερα στην ανακρίτρια Ιωάννα Μίχα η πρωτοδίκης Αντωνία Ηλία για τη μη υποβολή δήλωσης Πόθεν Έσχες τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η κ Ηλία φέρεται να υποστήριξε ότι η μη δήλωση δεν έγινε με δόλο, αλλά από αμέλεια, ενώ κατά την 4ετία αυτή δεν άλλαξαν τα περιουσιακά της στοιχεία. Η κ. Μίχα της επέβαλε τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

    Στο μικροσκόπιο η υπόθεση Λυμπέρη

    Υπενθυμίζεται ότι η Ηλία έχει παραπεμφθεί με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για ηθική και υπηρεσιακή ανεπάρκεια αλλά και για τις ευνοϊκές αποφάσεις της σε υποθέσεις του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη, τις οποίες χειρίστηκε επανειλημμένως.

    Στα πλαίσια της έρευνας, που διεξάγει ο Άρειος Πάγος σχετικά με τους επίορκους δικαστές εξετάζεται και η υπόθεση του ψυχιάτρου Πέτρου Λυμπέρη και συγκεκριμένα της κλινικής Κασταλία με τις παράνομες συνταγογραφήσεις, υπόθεση, που επίσης χειρίστηκε η Ηλία.

    Εξάλλου κατάθεση στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου έδωσε και ο ιερομόναχος Ιγκόρ Κλοπόνιν, στον οποίο η πρωτοδίκης επιδίκασε 480 χιλιάδες ευρώ ως αποζημίωση για τροχαίο ατύχημα. Εξηγήσεις, στον αρμόδιο αρεοπαγίτη Χρήστο Μπαλτά έδωσε σήμερα και ο αντιεισαγγελέας Εφετών Νίκος Αθανασόπουλος.

    Στο μεταξύ ανοίγει και ο φάκελος της πρώην πρωτοδίκου Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια καθώς ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς έχει εντολή να εξετάσει όλες τις υποθέσεις ανακρίσεων, που χειρίστηκε η Μπουρμπούλια για τις εταιρείες φούσκες του Χρηματιστηρίου.

    Ενταλμα σύλληψης και για τον Τριανταφυλλάκη

    Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο έκδοσης εντάλματος σύλληψης για τον απόστρατο αξιωματικό της αστυνομίας Γιάννη Τριανταφυλλάκη. Το ένταλμα θα εκδοθεί για υπόθαλψη εγκληματία σχετικά με τις ενέργειες του Τριανταφυλλάκη να διασφαλίσει τον Απόστολο Βαβύλη προκειμένου να μη συλληφθεί.

    Επίσης σήμερα θυροκολλήθηκε στην έπαυλη του Τριανταφυλλάκη στην Ραφήνα κλήση για να εμφανιστεί σε δικαστήριο στις 7 Μαρτίου σε δικαστήριο που εκδικάζεται μαζί με άλλον αξιωματικό της αστυνομίας για την πλαστή έκδοση ταυτότητας του Βαβύλη από το αστυνομικό τμήμα Καπανδριτίου. Επίσης κινήθηκε η διαδικασία να του αφαιρεθεί το πιστόλι του που έχει με μόνιμη άδεια.

    Όσον αφορά τον Απόστολο Βαβύλη έγινε γνωστό ότι δεκάδες αστυνομικοί τον αναζητούν σε όλη την Ελλάδα όπου σε συνεργασία με Μητροπολίτες έγιναν έρευνες και σε μοναστήρια χωρίς να βρεθεί. Επίσης κινήθηκε διαδικασία μέσω Ιντερπόλ για τη σύλληψή του στο εξωτερικό εφόσον εντοπιστεί.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στα ίχνη του ανθρώπου-φάντασμα

    [03] Κοινωνία

    Υπαίτιος ο Χριστόδουλος, λέει ο Αμβρόσιος Ιερά πυρά από τα... Καλάβρυτα

    22/2/2005 1:24:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Εφημερίδα Απογευματινή

    Συνεχίζονται οι αναταράξεις στους κόλπους της Εκκλησίας, καθώς καθημερινά δίνεται τροφή με τις αποκαλύψεις, την ίδια ώρα, που δίνουν και παίρνουν τα σενάρια παράδοσης του καταζητούμενου Απόστολου Βαβύλη αν λάβει εγγυήσεις για την ασφάλεια του. Στο μεταξύ σαφείς αιχμές κατά του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου αφήνει σε σημερινή συνέντευξη του στην εφημερίδα Απογευματινή ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος τονίζει μεταξύ άλλων ότι, υπαίτιος για την περιπέτεια, στην οποία μπήκε η Εκκλησία είναι ο Χριστόδουλος αφού, όπως λέει, αυτός είναι ο ηγέτης. Ο Αμβρόσιος, εκφράζει φόβους ότι, η περίπτωση Βαβύλη είναι μια ωρολογιακή βόμβα, με στοιχεία που αγγίζουν ακόμη και τα εθνικά θέματα ενώ όσον αφορά τον προφυλακισμένο αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη ο μητροπολίτης Καλαβρύτων αναφέρει ότι, τον προόριζαν μέχρι και για αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου. "Η Ιεραρχία έπρεπε να πιάσει τον τράγο από τα κέρατα", λέει χαρακτηριστικά ο Αμβρόσιος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στα ίχνη του ανθρώπου-φάντασμα

    Ανώτατο Συμβούλιο Ελέγχου στην Εκκλησία

    [04] Πολιτική

    Τραγικό χαρακτήρισε το έργο της κυβέρνησης Επίθεση Παπανδρέου από την Κρήτη

    22/2/2005 7:21:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στην Κρήτη βρίσκεται από το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου στα πλαίσια της διήμερης περιοδείας, που πραγματοποιεί στο νησί. Μιλώντας από τα Χανιά και Ρέθυμνο εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Ο λαός, τόνισε, εξέλεξε τη Νέα Δημοκρατία πιστεύοντας, ότι θα πάει τη χώρα μπροστά, ωστόσο 11 μήνες μετά τις εκλογές "στη χώρα υπάρχει κλίμα απαισιοδοξίας, ηττοπάθειας και απογοήτευσης και το κλίμα αυτό υπάρχει και σε εκείνους που ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία". Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι η Κυβέρνηση αντί να ασχοληθεί με τα προβλήματα της χώρας, ασχολείται με τη δυσφήμιση του έργου του ΠΑΣΟΚ, πράγμα, που σημαίνει δυσφήμιση του έργου του ελληνικού λαού και της χώρας.

    Στο επίκεντρο αγροτικό και εξωτερική πολιτικη

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τραγικό και έργο καταστροφής την πολιτική της κυβέρνησης μέχρι σήμερα, ενώ την επέκρινε και για έλλειψη πολιτικής στον αγροτικό τομέα, όπου, όπως είπε, δίνει μόνο υποσχέσεις και αμφισβήτησε την ικανότητά της να διαπραγματευτεί με επιτυχία το Δ ΚΠΣ

    Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε ο κ. Παπανδρέου όσον αφορά και την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε ότι έχει κατεβάσει πολύ χαμηλά τον πήχη, ώστε να θεωρεί επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής μια συνάντηση του Πέτρου Μολυβιάτη με την Κοντολίζα Ράις ή του κ. Καραμανλή με τον κ. Μπους.

    Ικανοποίηση από τις εσωκομματικές εκλογές

    Όσον αφορά τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, ο Παπανδρέου εξέφρασε την ικανοποίησή του από την προσέλευση στις εκλογές του κόμματος την προηγούμενη Κυριακή για την ανάδειξη των συνέδρων.

    "Η προχθεσινή μέρα ένωσε γενιές, ένωσε παλιούς με νέους και ντόπιους με μετανάστες. Όταν λειτουργούμε με κανόνες και αξίες, πρόσθεσε, όλοι χωρούν και προχθές χώρεσαν 303.000 μέλη και φίλοι του Κινήματος" δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Τέλος, με αφορμή ένα κρητικό μαχαίρι, που του προσφέρθηκε ως δώρο ο κ Παπανδρέου ανέφερε, ότι είναι γνωστό πως τα κρητικά μαχαίρια είναι αιχμηρά, αλλά το πιο αιχμηρό, που έχει το ΠΑΣΟΚ είναι οι δημοκρατικές αξίες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 22 February 2005 - 21:56:04 UTC