Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιερές κόντρες...
  • [02] Νέα στοιχεία στην υπόθεση Βαβύλη
  • [03] Ο Γιοσάκης στην Αρχιεπισκοπή
  • [04] Barbie εναντίον Teddy
  • [05] "Αντίο" στον τροχό
  • [06] Πυρά στην κυβέρνηση για τη ΔΕΗ
  • [07] Στους δρόμους οι συνταξιούχοι
  • [08] Καταιγιστικές εξελίξεις στη Δικαιοσύνη
  • [09] Ψήφος εμπιστοσύνης στον Κορέι
  • [10] Πέντε "μνηστήρες" για την Ολυμπιακή
  • [11] Η ανάπτυξη της Ηπείρου
  • [12] Έτοιμος ο Κατσουράνης
  • [13] Άδειες εξέδρες στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ
  • [14] Γκολ με… πίστωση
  • [15] Η Αγωνόδικος αποφάσισε
  • [16] Δέκατος ο Τριποδάκης στο αλπικό σκι
  • [17] Ριζικές αλλαγές στην Υγεία
  • [18] ΟΦΗ: Πολλά προβλήματα αλλά και αισιοδοξία
  • [19] Πάλι πρόβλημα με Κατεμή
  • [20] Βαρύτατη ποινή για τον Μπαλτά

    [01] Κοινωνία

    Διαψεύδουν αλλήλους Ειρηναίος - Χριστόδουλος Ιερές κόντρες...

    24/2/2005 10:15:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/2/2005 6:13:07 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΝΕΤ

    Νέους τριγμούς προκαλούν στην Εκκλησία οι καταιγιστικές αποκαλύψεις για τις σχέσεις Γιοσάκη - Βαβύλη με την Ιεραρχία καθώς και τα οικονομικά σκάνδαλα με πρωταγωνιστές Ιεράρχες. Μπαίνοντας σε φάση ανοικτής σύγκρουσης πλέον η Αρχιεπισκοπή διέψευσε μεν τον ισχυρισμό του Πατριάρχη Ιεροσολύμων ότι, ο Βαβύλης είχε σταλεί στα Ιεροσόλυμα προσωπικά από τον Χριστόδουλο, προκειμένου να ενισχύσει την άνοδο του Ειρηναίου στον πατριαρχικό θρόνο, κάνοντας λόγο για μεθοδευμένη απόπειρα σπίλωσης του αρχιεπισκόπου, αλλά προχθές αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι, έχει συναντηθεί με τον προφυλακισμένο Γιοσάκη, κάτι που μέχρι τώρα διέψευδε κατηγορηματικά. Την παραίτηση του Χριστόδουλου, ως μόνη λύση, ζήτησε ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash. Εξάλλου σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ 105,8 αναμένονται, ακόμα και σήμερα παραιτήσεις στο περιβάλλον του Χριστόδουλου. Στο μεταξύ δεσμεύτηκαν χθες από ισραηλινό δικαστήριο όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για χρέη σε ιδιωτική εταιρεία

    Κατέθεσε ο αδελφός του Βαβύλη

    Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις και για τη δράση του Απόστολου Βαβύλη. Όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, η πρώην σύζυγος του, Μάλυ Κοέν, είχε τον Ιανουάριο τηλεφωνικές επικοινωνίες με πρόσωπο ή πρόσωπα ,τα οποία καλούσαν από την Ταϊλάνδη από συγκεκριμένα σταθερά τηλέφωνα και από δυο με ελληνικούς αριθμούς κινητά τηλέφωνα, την περίοδο που σύμφωνα με μαρτυρίες ο Βαβύλης εθεάθη στη χώρα. Η πυκνότητα των κλήσεων ήταν μεγαλύτερη κατά την διάρκεια τηλεοπτικών εκπομπών που αναφέρονταν στον καταζητούμενο Βαβύλη.

    Στο μεταξύ στην Ασφάλεια Αττικής εμφανίστηκε σήμερα και κατέθεσε ο αδελφός του Απόστολου Βαβύλη, Διονύσης, ο οποίος είπε στους αστυνομικούς ότι, επισκεπτόταν τον καταζητούμενο στο διαμέρισμα της οδού Μελά στο Χολαργό και τελευταία φορά τον είχε δει τα περασμένα Χριστούγεννα. Μάλιστα, είπε ότι του είχε δώσει για τις μετακινήσεις του και τη μοτοσικλέτα του. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος μετείχε στην ίδρυση της "Μάγκνα Γκρέτσια".

    Ταυτόχρονα, όμως, ανέφερε στους αστυνομικούς που έκαναν τα διάφορα ερωτήματα ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις δραστηριότητες του αδελφού του και για όσα έχουν αποκαλύψει τις τελευταίες μέρες τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Όπως είπε, μετά τα Χριστούγεννα δεν έχει ξανασυναντηθεί ούτε έχει επικοινωνήσει με τον Βαβύλη ούτε τηλεφωνικά.

    Εξάλλου σε κατάθεση της χθες στην Ασφάλεια Αττικής, η πρώην σύζυγός του Βαβύλη υποστήριξε ότι, δεν τον έχει συναντήσει από το 2001. Ωστόσο, σύμφωνα με την Ασφάλεια, έχουν βρεθεί στο διαμέρισμα, της οδού Μελά, στον Χολαργό, αποτυπώματα της σε κινητά και ακίνητα αντικείμενα και αναμένεται να κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση.

    Στην Ασφάλεια Αττικής προσήλθε και ο απόστρατος αξιωματικός, Γιάννης Τριανταφυλλάκης, προκειμένου να καταθέσει τα όσα γνωρίζει σχετικά με τη δραστηριότητα αλλά και το πού πιθανόν να βρίσκεται ο καταζητούμενος Απόστολος Βαβύλης. Ο κ. Τριανταφυλλάκης σε όλα τα ερωτήματα που του έθεσαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, αλλά και στα ερωτήματα των δημοσιογράφων αργότερα, απαντούσε με τη στερεότυπη φράση "τα έχω πει στον εισαγγελέα".

    Δεσμεύτηκε η περιουσία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

    Στο μεταξύ στην ενεργοποίηση δικαστικής απόφασης για το «πάγωμα» των τραπεζικών λογαριασμών του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και την προσημείωση των οικοπέδων στην ευρύτερη περιοχή της μονής του Προφήτη Ηλία, προχώρησε την Τετάρτη η εταιρεία South African Israel, για όφειλες ύψους 8 εκατομμυρίων δολαρίων. "Το Πατριαρχείο θα εξοφλήσει σύντομα τα χρέη του προς την εταιρεία", δήλωσε μιλώντας στη ΝΕΤ ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Βαγγέλης Μαυραγάνης.

    Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

    "Για την υπόθεση του ABU TOR, δηλώνουμε ότι, ο μακαριστός Πατριάρχης Διόδωρος (σ.σ. προκάτοχος του Πατριάρχη Ειρηναίου) είχε κάνει μία συμφωνία ενοικιάσεως μακράς διαρκείας για μία συγκεκριμένη περιοχή ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων στα Ιεροσόλυμα με την ονομασία "ABU TOR" μετά της εταιρίας Cidron Corporation.

    Μετά την παρέλευση ορισμένων ετών από την υπογραφή της παραπάνω συμφωνίας, και ενώ ο Πατριάρχης Διόδωρος βρισκόταν εν ζωή, με έγγραφό του ο τότε αρχιγραμματέας του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων μητροπολίτης Βόστρων, Τιμόθεος, ανακοίνωσε τη διάλυση της συμφωνίας αυτής.

    Το αποτέλεσμα ήταν η εταιρία, που είχε αρχίσει τις εργασίες στην προαναφερθείσα περιοχή και είχε προβεί σε δαπάνες, κατέφυγε στη Δικαιοσύνη ζητώντας αποζημίωση, η οποία ανέρχεται σε 8 εκατομμύρια δολάρια. Το Δικαστήριο με απόφασή του, που εστάλη σήμερα στις τράπεζες δέσμευσε τους σχεδόν ανύπαρκτους λογαριασμούς του Πατριαρχείου, προς ικανοποίηση του αιτήματος της συμβεβλημένης με το Πατριαρχείο εταιρείας.

    Έχοντας βρεθεί σε αυτή τη δυσχερή κατάσταση παρά τις διαπραγματεύσεις των δικηγόρων των δύο πλευρών για την άρση της δέσμευσης εις βάρος του Πατριαρχείου, κατάσταση την οποία παραλάβαμε ως κληρονομιά από τους προκατόχους μας, θα προβούμε στην αντιμετώπιση και αυτού του χρέος συγκεντρώνοντας μέρος του ασύλληπτου αυτού ποσού".

    Παρέμβαση Αλαβάνου

    Ανοιχτή κοροϊδία προς το λαό χαρακτηρίζει τα περί αυτοκάθαρσης ο Αλέκος Αλαβάνος, σε παρέμβαση του για την κρίση στην Εκκλησία.

    " Ο Μυστικός Δείπνος ανάμεσα σε δικαστικούς, τον Αρχιεπίσκοπο και εγκληματίες ιερωμένους, το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιερουσαλήμ που έχει γίνει Οίκος Εμπορίου δείχνουν πια ότι έχουμε μία τερατογένεση" τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ επιρρίπτοντας ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στη σημερινή αλλά και την προηγούμενη κυβέρνηση.

    Παράλληλα, επανήλθε στην πάγια θέση του ΣΥΝ για διαχωρισμό Εκκλησίας κράτους τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "τα σιαμαία, κράτος και εκκλησία, πρέπει να χωριστούν αμέσως ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα στοιχεία στην υπόθεση Βαβύλη

    Ο Γιοσάκης στην Αρχιεπισκοπή

    Βροχή αποκαλύψεων...

    [02] Κοινωνία

    Τον είδαν και στην Ταϊλάνδη Νέα στοιχεία στην υπόθεση Βαβύλη

    23/2/2005 10:12:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με καταιγιστικό ρυθμό συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση Βαβύλη. Καταθέτοντας στην Ασφάλεια η πρώην σύζυγος του, η Μάλι Κοέν δήλωσε ότι από το 2001 δεν είχε οποιαδήποτε σχέση μαζί του και αρνήθηκε ότι είχε επισκεφθεί κάποιο από τα διαμερίσματα του. Ωστόσο, νέες πληροφορίες, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ΝΕΤ, δείχνουν ότι σε ένα από τα διαμερίσματα Βαβύλη στο Χολαργό, βρέθηκε αποτύπωμα της και μάλιστα σε σταθερό αντικείμενο του σπιτιού, πιθανότατα σε ένα τραπέζι. Παράλληλα, όπως αποκαλύπτεται σε αποκλειστικό ρεπορτάζ της ΝΕΤ, η κα Κοέν, είχε τον Ιανουάριο επικοινωνία στην Ταϊλάνδη με συγκεκριμένα σταθερά τηλέφωνα και με δυο ελληνικούς αριθμούς κινητών τηλεφώνων, την περίοδο που σύμφωνα με μαρτυρίες ο Βαβύλης εθεάθη στη χώρα.

    Στο οικογενειακό του περιβάλλον εστιάζονται οι έρευνες

    Όσοι ισχυρίζονται, ότι συνάντησαν το Βαβύλη στην Ταϊλάνδη συμμετείχαν στην αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή και αναφέρουν, ότι τους συστήθηκε ως Έλληνας αστυνομικός που υπηρετεί στην Ελληνική πρεσβεία της Κίνας.

    Όπως φαίνεται, οι κάτοχοι των τηλεφώνων με τους ελληνικούς αριθμούς απαντούσαν στην κλήση αφού προηγουμένως είχαν δεχθεί προειδοποιητική αναπάντητη κλήση.

    Μάλιστα, οι κλήσεις προς και από την Κοέν, ήταν συχνότερες και με μεγαλύτερη διάρκεια τις ώρες που εκπομπές αποκάλυπταν νέα στοιχεία για την δράση του Βαβύλη.

    Στο μεταξύ για την υπόθεση Βαβύλη κατέθεσαν σήμερα ο Απόστρατος Αστυνομικός, Γιάννης Τριανταφυλλάκης και ένας ξάδερφός του, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του καταστήματος στην οδό Δημητσάνας το οποίο στο παρελθόν ήταν κατάστημα όπλων και ανήκε στη μητέρα του Βαβύλη.

    Στη μαραθώνια κατάθεση του ο Τριανταφυλλάκης αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τον Απόστολο Βαβύλη, την κοινή τους δράση για την εκλογή του Ειρηναίου, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο παρέλαβε την επίμαχη επιστολή Βαβύλη, την οποία προσκόμισε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ως μεσάζων .

    Όσο για τον ξάδερφο του Τριανταφυλλάκη από την εξέταση δεν προκύψε ότιήταν υπάλληλος του Βαβύλη, αλλά το κατάστημα φαίνεται, ότι ήταν έδρα του ιδρύματος "Μάγκνα Γκρέτσια" που δραστηριοποιούνταν στην Κάτω Ιταλία.

    Όπως είπε, ο Απόστρατος Αστυνομικός του είχε ζητήσει την άδεια να δηλώσει ως διεύθυνση του Ιδρύματος τη διεύθυνση του καταστήματος και αυτός δεν είχε αντίρρηση.

    Την ίδια ώρα στο στενό οικογενειακό περιβάλλον του Βαβύλη εστιάζονται οι έρευνες για τον εντοπίσμό του.

    Από την Ασφάλεια Αττικής έχει σταλεί σήμα στη Μαγνησία προκειμένου να ληφθεί κατάθεση από τη μητέρα του Βαβύλη, ενώ αναζητείται για να καταθέσει και ο αδελφός του, στο όνομα του οποίου ήταν η μοτοσικλέτα με την οποία κυκλοφορούσε ο καταζητούμενος.

    Στο μεταξύ, το απόγευμα αναστάτωση προκλήθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, λόγω της έντονης φημολογίας, ότι ο καταζητούμενος με το χίλια πρόσωπα νοσηλευόταν εκεί.

    Αμέσως ελέγχθηκαν εξονυχιστικά όλοι οι χώροι και το βιβλίο κίνησης ασθενών δε διαπιστώθηκε, όμως να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο κανείς με το όνομα Απόστολος Βαβύλης. Τα μέτρα ασφαλείας στο νοσοκομείο παραμένουν αυστηρά και ελέγχονται όλα τα οχήματα, που εισέρχονται και εξέρχονται από αυτό.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ο Γιοσάκης στην Αρχιεπισκοπή

    [03] Κοινωνία

    Βόμβα Ειρηναίου για Βαβύλη Ο Γιοσάκης στην Αρχιεπισκοπή

    23/2/2005 7:47:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η σχέση του Αρχιεπισκόπου με τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη, μία από τις πτυχές της εκκλησιαστικής κρίσης, έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα μετά την κατάθεση δικαστικού στον αρεοπαγίτη Χρήστο Μπαλτά. Ο δικαστής κατέθεσε ότι ο Γιοσάκης είχε μεσολαβήσει για δυο συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο, οι οποίες μάλιστα έγιναν παρουσία του αρχιμανδρίτη. Με ανακοίνωση της η Αρχιεπισκοπή επιβεβαίωσε ότι ο Γιοσάκης συνόδευε πράγματι το Φεβρουάριο του 2004 δικαστικούς στη συνάντηση που είχαν με τον Αρχιεπίσκοπο. Επισημαίνεται ωστόσο, ότι ο κ. Χριστόδουλος δεν γνώριζε ποιος είχε μεσολαβήσει για τη συνάντηση και ότι εσφαλμένα και για λόγους κακώς νοούμενης ευγενείας, δεν ζήτησε την αποχώρηση Γιοσάκη από τη συνάντηση. Αργά το βράδυ της Τετάρτης για πρώτη φορά, ο Πατριάρχης Ειρηναίος παραδέχτηκε δια του εκπροσώπου του Τύπου στην Αθήνα, ότι τον Βαβύλη έστειλε στα Ιεροσόλυμα, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Απαντώντας, η Αρχιεπισκοπή διέψευσε κατηγορηματικά τις δηλώσεις του κ. Ειρηναίου.

    Η θέση της Αρχιεπισκοπής

    Μιλώντας στη ΝΕΤ 105, 8 ο εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Αθήνα, παραδέχτηκε ότι τον Απόστολο Βαβύλη έστειλε στα Ιεροσόλυμα ο Αρχιεπίσκοπος για να βοηθήσει στα μέτρα ασφάλειας.

    Το ίδιο επιβεβαίωσε και ο Μητροπολίτης Ναζαρέτ Κυριακός , με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό.

    Το γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής διέψευσε τις πληροφορίες και σε ανακοίνωσή του, τονίζει, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ουδέποτε έστειλε κανένα "στα Ιεροσόλυμα ως επίσημο ή ανεπίσημο εκπρόσωπό του προκειμένου να συμβάλλει δήθεν στην εκλογή του μακαριοτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίο στο αξίωμα αυτό ή να τον ενισχύσει δήθεν μετά την εκλογή του",

    Το κείμενο συνεχίζει "απλώς διερωτώμεθα όπως διερωτάται και ο κάθε καλόπιστος πολίτης αυτής της χώρας, πού ακριβώς εδράζονται οι ισχυρισμοί του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων όπως αυτοί διατυπώθηκαν από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Ναζαρέτ κ. Κυριακό".

    "Προκαλεί τουλάχιστον θλίψη η προσφυγή στη λογική των επικοινωνιακών αντιπερισπασμών από την πλευρά προσώπων που οφείλουν να φυλάττουν Θερμοπύλες σε ένα χειμαζόμενο Πατριαρχείο, το οποίο ο ελληνισμός περιβάλλει με την αγάπη και τον σεβασμό του" καταλήγει

    Νωρίτερα, για μεθοδευμένη προσπάθεια σπίλωσης του Αρχιεπισκόπου την οποία όπως επισημαίνεται δεν θα ανεχθεί περαιτέρω, μέσω χαλκευμένων ειδήσεων οι οποίες διαρρέουν για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες έκανε λόγο ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, απαντώντας στα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και συνδέουν τον κ. Χριστόδουλο με τον Ιάκωβο Γιοσάκη.

    Έτσι, αν και επιβεβαιώνεται ότι ο Γιοσάκης πράγματι συνόδευε το Φεβρουάριο του 2004 δικαστικούς στη συνάντηση που είχαν με τον Αρχιεπίσκοπο, επαναλαμβάνεται προς πάσα κατεύθυνση ότι κ. Χριστόδουλος "ούτε είχε αλλά ούτε έχει οιανδήποτε σχέση μαζί του" καθώς και το ότι "ουδέποτε τον τοποθέτησε σε οιανδήποτε επιτελική θέση στην Ιερά Σύνοδο ".

    Όπως υπογραμμίζεται, ο Αρχιεπίσκοπος δεν ήταν δυνατόν να γνώριζε ποιος είχε μεσολαβήσει για τα ραντεβού με τους δικαστικούς, καθώς για οποιοδήποτε θέμα, συνεννοείται αποκλειστικά και μόνο με τα μέλη του ιδιαιτέρου γραφείου του.

    Και αποδίδεται σε σφάλμα αλλά και λόγους κακώς νοούμενης ευγενείας , το γεγονός ότι ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας δεν εξέφρασε δυσαρέσκεια για το ότι ο Γιοσάκης ήταν παρών στις συναντήσεις και δεν ζήτησε την αποχώρηση του.

    Η παρουσία του Γιοσάκη στη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τους δικαστικούς, αποτελεί όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ένδειξη συστηματικής σχέσης, επικοινωνίας, επαφής και συνεργασίας κάποιου ή κάποιων δικαστικών τον οποίο και επιστράτευσε ή επιστράτευσαν με τον προφυλακισθέντα αρχιμανδρίτη.

    Μια ένδειξη, που όπως προστίθεται, αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς όντως ο Γιοσάκης συνόδευε δικαστικούς και με την παράκλησή τους παραβρέθηκε στη συνάντηση με τον μακαριότατο.

    Στην ανακοίνωση διαψεύδεται επίσης επίσκεψη Γιοσάκη και του Αντιεισαγγελέα Εφετών κ. Νίκου Αθανασόπουλου στην οικία του Αρχιεπισκόπου.

    Η υπόθεση του Μητροπολίτη Χίου

    Στη μακροσκελή ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, ζητείται επίσης από τους δυο Μητροπολίτες, οι οποίοι φέρονται, σύμφωνα με ρεπορτάζ και δημοσιεύματα των Μ.Μ.Ε., να είναι συνδικαιούχοι λογαριασμών δυσθεώρητου ύψους σε τράπεζα των Η.Π.Α, να παρουσιασθούν ενώπιον της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την επόμενη Τρίτη 1η Μαρτίου και να δώσουν εξηγήσεις για το θέμα.

    Οργισμένος, ο Μητροπολίτης Χίου, τον οποίον άγνωστος με email κατήγγειλε για καταθέσεις δισεκατομμυρίων σε τράπεζα της Νέας Υόρκης και για τέσσερις κοινούς λογαριασμούς με τον Αττικής Παντελεήμονα με συνολικό ύψος καταθέσεων 17 εκατομμύρια δολάρια, διαψεύδει κατηγορηματικά τα πάντα.

    Παραδέχεται ότι διαθέτει λογαριασμό 250.000 ευρώ, τα οποία προτίθεται να διαθέσει άμεσα για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Παράλληλα δήλωσε ότι δεν είχε σχέσεις με το Μητροπολίτη Αττικής και δεσμεύθηκε ότι θα θέσει το ζήτημα στη ΔΙΣ την Τρίτη.

    Ο αποστολέας του ηλεκτρονικού μηνύματος αυτοσυστήνεται ως Στέλιος Καρράς και δηλώνει ότι είναι υπάλληλος της αμερικανικής τράπεζας.

    Το θέμα του Επιφάνιου

    Την ίδια ώρα, η Αρχιεπισκοπή δηλώνει ότι η υπόθεση του Αρχιμανδρίτη Επιφάνιου, ο οποίος ήρθε σε επαφή με φυγόδικο για να εξαγοράσει επιβαρυντικό υλικό για κάποιον Μητροπολίτη, θα ερευνηθεί , παρά το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του.

    Ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε εντολή σε Επίσκοπο να διενεργήσει επείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση προς πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης του π. Επιφανίου, ο οποίος τελεί εν αδεία.

    Το θέμα έχει παραπεμφθεί και στη Δικαιοσύνη.

    Για το θέμα έχει ενημερωθεί εγγράφως από τον π. Επιφάνιο ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Δ. Παπαγγελόπουλος και ο Αρχιμανδρίτης θα καταθέσει αγωγή στον φυγόδικο για βάναυση προσβολή της προσωπικότητας του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βροχή αποκαλύψεων...

    Νέες αποκαλύψεις για τα κυκλώματα

    Απαγόρευση εξόδου για την Ηλία

    Ιερά πυρά από τα... Καλάβρυτα

    [04] Παράξενα

    Barbie εναντίον Teddy

    24/2/2005 6:58:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στον πυρετό των Ολυμπιακών Αγώνων ζει το Βερολίνο. Μπορεί οι επόμενοι χειμερινοί Αγώνες να είναι το 2006 στο Τορίνο, ωστόσο, στην γερμανική πόλη θα διεξαχθούν στις 6 Μαρτίου οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες για παιχνίδια. Η Barbie και τα γνωστά σε όλους λούτρινα αρκουδάκια θα αναμετρηθούν σε μια σειρά από αγωνίσματα, διεκδικώντας μια θέση στο βάθρο. Μεταξύ άλλων, τα αγαπημένα παιδικά παιχνίδια θα αγωνιστούν σε άλματα με σκι από κεκλιμένη μπάρα, σε ένα είδος κανόε καγιάκ, καθώς και σε ένα πρωτότυπο "κυνηγητό", το Yetigate. Φυσικά, οι επιδόσεις των παιχνιδιάρικων "αθλητών" εξαρτώνται από τους χειριστές τους, οι οποίοι καλούνται να ξεπεράσουν εαυτόν, αλλά και τους αντιπάλους.

    Εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλους και ας νικήσει ο καλύτερος!

    [05] Υγεία

    Τεχνητή αδαμαντίνη κλείνει τις τρύπες στα δόντια "Αντίο" στον τροχό

    24/2/2005 6:08:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: New Scientist

    Ένας λόγος για τον οποίο αποφεύγουμε τον οδοντίατρο είναι σίγουρα ο τροχός. Λίγοι εξάλλου είναι αυτοί που καταφέρνουν να μείνουν ψύχραιμοι, όταν κάθονται στην οδοντιατρική καρέκλα με το στόμα ανοικτό και αντικρίζουν το "φοβερό" εργαλείο. Τέλος στους φόβους των ασθενών, αλλά και περισσότερη ευκολία στους γιατρούς υπόσχεται να προσφέρει μια αλοιφή με τεχνητή αδαμαντίνη, που δημιούργησε ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου Οδοντιατρικής FAP στο Τόκιο. Η δρ. Καζούε Γιαμαγκίσι και η ομάδα της κατασκεύασαν μια πάστα με υδροξυαπατίτη, την ουσία από την οποία αποτελείται το σμάλτο των δοντιών, η οποία μπορεί να επιδιορθώνει μικρές τρύπες από τερηδόνα, χωρίς να απαιτείται χρήση τροχού και σφραγίσματος.

    Ευκολία αλλά και κίνδυνοι

    Τα βακτήρια του στόματος παράγουν οξέα που διαβρώνουν το σμάλτο των δοντιών. Όταν η τερηδόνα βρίσκεται στο αρχικό της στάδιο, οι τρύπες στην αδαμαντίνη είναι υπερβολικά μικρές για να καλυφθούν με τις ρητίνες των σφραγισμάτων και ο οδοντίατρος χρειάζεται να μεγαλώσει την τρύπα με τον τροχό.

    Η αλοιφή του ινστιτούτου FAP αποτελείται από κρυστάλλους υδροξυαπατίτη, μια σκληρή ασβεστούχο ουσία από την οποία αποτελείται το σμάλτο των δοντιών. Έτσι, ο τροχός γίνεται περιττός, αφού οι κρύσταλλοι ενσωματώνονται στη δομή του δοντιού και μπορούν να σφραγίζουν αποτελεσματικά τις μικρές τρύπες από τερηδόνα σε διάστημα μόλις 15 λεπτών.

    Ωστόσο, η μέθοδος αυτή είναι τόσο επικίνδυνη, όσο και αποτελεσματική. Οι οδοντίατροι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς η αλοιφή είναι τόσο όξινη, ώστε μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επώδυνη όταν έρθει σε επαφή με τα ούλα.

    Σχετικά Links:

    Ινστιτούτο Οδοντιατρικής FAP

    [06] Πολιτική

    Στη Δικαιοσύνη φάκελος με αδιαφανείς υποθέσεις Πυρά στην κυβέρνηση για τη ΔΕΗ

    24/2/2005 7:15:00 μμ

    Συντάκτης:

    Επίθεση στην κυβέρνηση η οποία, όπως είπε, αποδέχεται και καλύπτει τις πρωτοβουλίες του Προέδρου της ΔΕΗ Ιωάννη Παλαιοκρασσά, εξαπέλυσε ο Χρήστος Παπουτσής, με αφορμή την παραίτηση Νέζη από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της επιχείρησης. Ο Συντονιστής Παραγωγής και Εμπορίου του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη ΔΕΗ, τονίζοντας ότι ακολουθεί πολιτική εξαναγκασμού σε παραίτηση των υψηλόβαθμων στελεχών σε όλους τους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης. Χθες, πάντως ο Πρόεδρος της επιχείρησης Ι. Παλαιοκρασσάς παρέδωσε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ογκοδέστατο φάκελο που φέρεται να περιέχει στοιχεία για αναθέσεις έργων της ΔΕΗ με αδιαφανείς διαδικασίες .

    Φάκελος με αδιαφανείς διαδικασίες

    Χθες ο Στέργιος Νέζης, ανακοινώνοντας την παραίτηση του άφησε αιχμές κατά του Προέδρου της ΔΕΗ, κάνοντας λόγο για "συνεχιζόμενη δυσλειτουργία της Επιχείρησης που οφείλεται αποκλειστικά στις αντιθεσμικές παρεμβάσεις του προέδρου του Δ.Σ στη διοίκηση της εταιρείας".

    Λίγο μετά την παραίτηση του Στέργιου Νέζη, ο πρόεδρος της ΔΕΗ Ι. Παλαιοκρασσάς, γνωστοποίησε ότι παρέδωσε στις δικαστικές αρχές φάκελο με υποθέσεις που αφορούν πτυχές της λειτουργίας της επιχείρησης στο παρελθόν.

    Ο ογκοδέστατος φάκελος φέρεται να περιέχει στοιχεία για αναθέσεις έργων της ΔΕΗ με αδιαφανείς διαδικασίες.

    Και υπογράμμισε ότι έπραξε το καθήκον του δεδομένου ότι η επιβολή συνθηκών πλήρους διαφάνειας είναι κεντρική επιλογή της κυβέρνησης αλλά και στίγμα της πολιτικής του παρουσίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παραίτηση και ατασθαλίες στη ΔΕΗ

    [07] Κοινωνία

    Την Τετάρτη θα συναντηθούν με τον Γ. Αλογοσκούφη Στους δρόμους οι συνταξιούχοι

    24/2/2005 5:42:00 μμ

    Συντάκτης:

    Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη θα έχουν την ερχόμενη Τετάρτη οι συνταξιούχοι, οι οποίοι σήμερα έκαναν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα, με βασικό αίτημα την αύξηση της κατώτατης σύνταξης στα 960 ευρώ. Aντίστοιχες συγκεντρώσεις έγιναν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Οι συνδικαλιστές υπογράμμισαν στις ομιλίες τους ότι το 70% των συνταξιούχων, δηλαδή περίπου 800 χιλιάδες ασφαλισμένοι, παίρνουν σύνταξη μικρότερη των 500 ευρώ και ότι οι αυξήσεις αυτές σημαίνουν αύξηση από 0,4 έως 0,7 ευρώ την ημέρα. Επίσης υπογράμμισαν ότι, αν και είχαν ενημερώσει τον κ. Αλογοσκούφη από 10ημέρου, δεν τους δέχθηκε και τους παρέπεμψε στον γενικό γραμματέα του υπουργείου, επικαλούμενος άλλες εργασίες. Οι συνταξιούχοι εκτός από την αύξηση της κατώτατης σύνταξης διεκδικούν ετήσιο επίδομα θέρμανσης 500 ευρώ, αύξηση του αφορολογήτου ορίου, πάγωμα των τιμών στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, μείωση της προσωπικής συμμετοχής στην αγορά των φαρμάκων και καταβολή των αναδρομικών των κρατήσεων υπέρ ΛΑΦΚΑ, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη προσωπική προσφυγή στη δικαιοσύνη.

    [08] Κοινωνία

    Την Παρασκευή η απολογία Στάθη Καταιγιστικές εξελίξεις στη Δικαιοσύνη

    24/2/2005 5:26:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με κουβάρι δίχως άκρη, μοιάζουν οι αποκαλύψεις και για τα κυκλώματα διαφθοράς στη Δικαιοσύνη. Με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, η πρωτοδίκης Αντωνία Ηλία, η οποία είχε παραπεμφθεί από τον Άρειο Πάγο με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, τέθηκε σε αργία. Αφορμή για αυτό, η ποινική δίωξη που της ασκήθηκε για το ότι για τέσσερα χρόνια δεν υπέβαλε δηλώσεις "πόθεν έσχες" (από το 2000 ως το 2004). Την ίδια ώρα, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, αποφάσισε την οριστική απόλυση ενός Πρωτοδίκη Θηβών ενώ διετάχθη πειθαρχική έρευνα σε βάρος μίας πρωτοδίκη του Βόλου. Αποφασισμένοι για κάθαρση στο χώρο της Δικαιοσύνης, εμφανίζονται οι δικαστικοί λειτουργοί. " Οι επίορκοι θα απομακρυνθούν δίχως ίχνος επιείκιας" δηλώνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

    Απόλυση για Πρωτοδίκη Θηβών - Έρευνα για Πρωτοδίκη Βόλου

    Ο Πρωτοδίκης Θηβών, Γ. Παπαδουκάκης, κατηγορείται για ολιγωρία στην εξέταση της ανακρίτριας Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια, σε σχέση με τους χειρισμούς της σε υποθέσεις του ΧΑΑ.

    Επιπλέον, ο Αρεοπαγίτης Πέτρος Κακαλής διέταξε πειθαρχική έρευνα σε βάρος πρωτοδίκη Βόλου, η οποία φέρεται να επιδίκασε υπέρογκα ποσά για κτήματα που ανήκαν στη Μονή της Μακρυνίτσας και απαλλοτριώθηκαν για να γίνουν ολυμπιακά έργα.

    Η Χρυσαφένια Ζυγούρη, έχει στενή συγγενική σχέση με τον δικηγόρο Νίκο Εμμανουηλίδη, ο οποίος είχε στο παρελθόν χειριστεί πολλές υποθέσεις του Ιάκωβου Γιοσάκη.

    Στο μεταξύ, την Παρασκευή απολογείται στον εφέτη ειδικό ανακριτή, ο Λεωνίδας Στάθης, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

    Αποφασισμένοι για κάθαρση

    Νωρίτερα τον αποτροπιασμό της για τα κακώς κείμενα στο χώρο της Δικαιοσύνης και τις αποκαλύψεις για τους επίορκους δικαστές, εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

    Στη συνέντευξη επισημάνθηκε ότι αυτά τα περιστατικά είναι μεμονωμένα και ότι δεν αγγίζουν την πλειονότητα του δικαστικού σώματος, που είναι άνθρωποι με αυξημένο αίσθημα ευθύνης.

    Παράλληλα, κατέστη για ακόμα μία φορά σαφές, ότι οι επίορκοι θα απομακρυνθούν δίχως ίχνος επιείκειας.

    Οι δικαστικοί λειτουργοί, κάλεσαν ακόμα την κυβέρνηση, τα κόμματα, το ΕΣΡ, την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού χαρακτήρα, τους Δικηγορικούς Συλλόγους, τους θεσμικούς φορείς και τους πολίτες να προστατεύσουν το χώρο της Δικαιοσύνης.

    Νωρίτερα πάντως, ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Δημήτρης Χαραλάμπης, ανακοίνωσε ότι την επόμενη Τρίτη, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, θα λάβει αποφάσεις ώστε να να αντιμετωπιστεί με όλη την αυστηρότητα που προβλέπει ο νόμος η προβολή των θεμάτων Δικαιοσύνης και Εκκλησίας από τα ΜΜΕ.

    [09] Μ. Ανατολή

    Ψήφος εμπιστοσύνης στον Κορέι

    24/2/2005 2:00:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC, ΑΠΕ

    Θα διατηρήσει το αξίωμα του πρωθυπουργού ο Άχμεντ Κορέι, ο οποίος έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης του παλαιστινιακού Κοινοβουλίου, το οποίο ενέκρινε το νέο υπουργικό συμβούλιο. Πάντως, ο Κορέι υπέκυψε στις απαιτήσεις των βουλευτών και αντικατέστησε με νέα πρόσωπα μέλη της παλιάς φρουράς του Γιάσερ Αραφάτ. Με την ψηφοφορία τερματίσθηκε η κρίση, που είχε ξεσπάσει στους κόλπους της Φατάχ, καθώς επιθυμούσαν νέα πρόσωπα στις τάξης της Κυβέρνησης. Ο Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς αναμένεται να μπορέσει τώρα να ξεκινήσει τη μεταρρύθμιση της Παλαιστινιακής Αρχής, η οποία μαστίζεται από διαφθορά, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις ειρηνευτικές προσπάθειες με το Ισραήλ. Στο νέο υπουργικό συμβούλιο δε θα συμμετέχει ο βετεράνος των διαπραγματεύσεων Σαέμπ Ερεκάτ, ενώ ένας από αυτούς που παρέμειναν από την παλαιά φρουρά είναι ο Ναμπίλ Σάαθ, ο οποίος πρόκειται να αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή πρωθυπουργού και του υπουργού Πληροφοριών. Υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει ο απεσταλμένος του ΟΗΕ Νάσερ αλ Κίντουα, ενώ στη θέση του θα παραμείνει ο μεταρρυθμιστής υπουργός Οικονομίας Σαλάμ Φαϊάντ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εγκρίθηκε η κυβέρνηση Κορέι

    [10] Οικονομία

    Πέντε "μνηστήρες" για την Ολυμπιακή

    24/2/2005 3:20:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η αγορά των Ολυμπιακών Αερογραμμών βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης της Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομίας, μεταξύ του υπουργού Γ. Αλογοσκούφη, του υπουργού Μεταφορών Μ. Λιάπη και του υπουργού Εργασίας Π. Παναγιωτόπουλου. Μετά τη σύσκεψη ο κ. Λιάπης δήλωσε ότι οι συναρμόδιοι υπουργοί προχωρούν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού και ότι στο τραπέζι βρίσκονται πέντε σοβαρές προτάσεις για την αγορά των Ολυμπιακών Αερογραμμών. Η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων αναμένεται εντός του Μαΐου.

    [11] Οικονομία

    Δημιουργία πρότυπου αναπτυξιακού οργανισμού Η ανάπτυξη της Ηπείρου

    24/2/2005 2:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/2/2005 6:13:52 μμ)

    Συντάκτης:

    Βασικός στόχος είναι να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου μέσω των κονδυλίων του Γ ΚΠΣ και των προγραμμάτων του αναπτυξιακού νόμου, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, σε συνάντηση που είχε την Πέμπτη το μεσημέρι, με τους βουλευτές της Ν.Δ και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τη δημιουργία πρότυπου αναπτυξιακού οργανισμού, με αυξημένες αρμοδιότητες, πρότειναν ορισμένοι από τους 11 βουλευτές της Ν.Δ και του ΠΑ.ΣΟ.Κ της περιφέρειας Ηπείρου, οι οποίοι επισκέφθηκαν τον κ. Αλογοσκούφη στο υπουργείο Οικονομίας. Ο κ. Αλογοσκούφης θα επισκεφθεί την περιφέρεια Ηπείρου στις 3 και 4 Μαρτίου και μετά θα συναντηθεί εκ νέου με τους βουλευτές της περιφέρειας.

    "Η συζήτηση αφορούσε τις υποδομές της περιφέρειας και τους τρόπους ενεργοποίησης του ιδιωτικού τομέα. Στην Ήπειρο μπορούμε να δοκιμάσουμε το μοντέλο εξωστρέφειας της οικονομίας μας. Προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες μέσω του Γ'ΚΠΣ και του αναπτυξιακού νόμου, ώστε να αναπτυχθεί η περιφέρεια", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλογοσκούφης.

    [12] Ποδόσφαιρο

    Έτοιμος ο Κατσουράνης

    24/2/2005 6:55:00 μμ

    Συντάκτης:

    Λύθηκε το πρόβλημα για τον Σάντος, μετά τη σημερινή προπόνηση. Ο Πορτογάλος τεχνικός, είδε τον Κώστα Κατσουράνη να μετέχει κανονικά στην προπόνηση, ξεπερνώντας το πρόβλημα με την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα της Ένωσης το Σάββατο, στην Καλλιθέα, κόντρα στην ομάδα του Τάκη Λεμονή. Πάντως ο Φερνάντο Σάντος δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Κόντη, Ασουνσάο και τους τραυματίες Τζιωρτζιόπουλου, Γεωργέα. Στο μεταξύ, κρίσιμη είναι η αυριανή ημέρα για την ΑΕΚ, αφού η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα συζητήσει την υπόθεση Τσιάρτα, ο οποίος διεκδικεί 1.340.000 Ευρώ από την παλιά ομάδα του. Στα γραφεία της ΕΕΑ έχουν κληθεί αμφότερες οι πλευρές προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή» και να μη μπλέξει σε νέες περιπέτειες η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ.

    [13] Ποδόσφαιρο

    Άδειες εξέδρες στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ

    24/2/2005 5:54:00 μμ

    Συντάκτης:

    Χωρίς φιλάθλους, αναμένεται το Καραϊσκάκη για το μεγάλο ντέρμπι των "κόκκινων" με την ομάδα του Σάντος. Το Πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΠΑΕ, τιμώρησε τον Ολυμπιακό με μία αγωνιστική, η οποία αυξάνεται σε δύο λόγω υποτροπής. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα του Πειραιά, θα αγωνιστεί "κεκλεισμένων των θυρών" για δύο ακόμα αγωνιστικές.

    Γίνονται έξι οι τέσσερις

    Εκτός από τιμωρία των αγωνιστικών, στους "κόκκινους" επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ. Μέσα σε αυτά, λόγω υποτροπής, υπάρχει περίπτωση να μην μεταδοθεί τηλεοπτικά το Ολυμπιακός-ΑΕΚ.

    Έτσι μετά τις άδει εξέδρες με Άρη και Ξάνθη στο πρωτάθλημα και Ηρακλή στο Κύπελλο και έχει την Χαλκηδόνα χωρίς φιλάθλους θα συνεχίζει να αγωνίζεται χωρίς οπαδούς και στο ματς με την ΑΕΚ. Όσο για το πιο θα είναι το επόμενο, μετά τους κίτρινους παιχνίδι, πιθανότατα θα εκτίσει την ποινή του είτε για τον επαναληπτικό του Κυπέλλου με την Καστοριά ή με τον Ιωνικό για το πρωτάθλημα.

    Πάντως η ποινή είναι εφέσιμη.

    Αναλυτικά η ποινή

    «Επέβαλε στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ τις πειθαρχικές ποινές α) της στέρησης του δικαιώματος να αγωνίζεται στην έδρα της με την παρουσία θεατών (κεκλεισμένων των θυρών) για μία (1) αγωνιστική ημέρα Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου η οποία επαυξάνεται λόγω υποτροπής κατά μία (1) αγωνιστική ημέρα, ήτοι σύνολο δύο (2) αγωνιστικές ημέρες και β) του χρηματικού προστίμου των τριάντα χιλιάδων (30.000)ευρώ».

    [14] Ποδόσφαιρο

    Γκολ με πίστωση

    24/2/2005 4:11:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μέχρι χθες σε κάθε τέρμα που πετύχαινε η Ρεάλ οι φίλαθλοι της ομάδας της Μαδρίτης πανηγύριζαν έξαλλα. Στο άμεσο μέλλον όποτε η "βασίλισσα" θα σημειώνει γκολ, θα χαίρονται όχι μόνο οι οπαδοί, αλλά και οι τσέπες τους, αφού θα κερδίζουν και κάποια χρήματα. Μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ισπανίας, η Banesto, σχεδιάζει να κυκλοφορήσει στην αγορά μια πιστωτική κάρτα, η οποία θα δίνει μέχρι δύο ευρώ πίστωση στους πελάτες της για κάθε γκολ της ομάδας του Λουξεμπούργκο.

    Ένωση συναισθημάτων κερκίδας-τράπεζας

    Οι κάτοχοι της νέας κάρτας θα λαμβάνουν 50 λεπτά, ένα ή δύο ευρώ για κάθε γκολ, που σημειώνει η Ρεάλ στο ισπανικό πρωτάθλημα, ανάλογα με το πόσο τη χρησιμοποιούν. "Με αυτό το σχέδιο, ενώνουμε τα συναισθήματα που νιώθουν οι φίλαθλοι, όταν μπαίνουν γκολ, με τον ορθολογισμό των τραπεζικών συναλλαγών" δήλωσε η πρόεδρος της τράπεζας Banesto, Ανα Πατρίτσια Μποτίν.

    [15] Βόλεϊ

    Η Αγωνόδικος αποφάσισε

    24/2/2005 12:07:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στις 18:30 στο κλειστό "Καραμπίνη" θα πέσει απόψε η αυλαία της 18ης αγωνσιτικής Α1 Ανδρών με την αναμέτρηση της γηπεδούχου ΑΕ Νίκαιας και του Εθνικού Αλεξναδρούπολης. Ο εν λόγω αγώνας που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί χθες, αλλά δεν έγινε ποτέ λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης στο νικαιώτικο κλειστό, μετά την πρωϊνή συνεδρίαση της αγωνόδικου επιτροπής του πρωταθλήματος, αποφασίστηκε να διεξαχθεί σήμερα την ίδια ώρα. Έτσι η ομάδα της Αλεξανδρούπολης θα παραμείνει στην Αθήνα μέχρι το Σάββατο, καθώς στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών αγωνίζεται στο Μετς με το Παγκράτι. Διαιτητές του σημερινού αγώνα θα είναι οι Γεροθόδωρος, Ράπτης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αποφασίζει σήμερα η Αγωνόδικος

    [16] Δέκατος ο Τριποδάκης στο αλπικό σκι

    24/2/2005 3:12:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ο διεθνής Παύλος Τριποδάκης, μεταξύ 89 αθλητών από 12 χώρες κατέλαβε την 11η θέση στο σλάλομ του διεθνούς αγώνα καταβάσεων FIS (OPEN) αλπίικού σκι, το 2ο φετινό για το Βαλκανικό Κύπελλοπου διεξήχθη στο Μαύροβο των Σκοπίων. Ο Κώστας Συκαράς ακολούθησε στην 20η θέση, με 1.36.26), ενώ δεν τερμάτισαν στην 1η διαδρομή οι Δημητριάδης και Στάρκας. Στις Γυναίκες, ψηλότερα από ελληνικής πλευράς κατατάχτηκε η Μάγδα Καλομοίρου (13η μεταξύ 28 αθλητριών με 1.40.90) και πιο πίσω η Αγγελική Τριμερίδου (16η με 1.46.90). Νικητής στους Άνδρες αναδείχτηκε ο Σλοβένος Μάλους (1.28.19) και στις Γυναίκες η Τρμίτσις (Σερβία) 1.38.40. Σε οργανωτικό πάντως επίπεδο η διοργάνωση ατύχησε από πλευράς καιρικών συνθηκών, που είχαν ως συνέπεια τη ματαίωση του αγωνισματος της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης.

    [17] Υγεία

    Προβλέπονται στο ν/σ του Υπουργείου Ριζικές αλλαγές στην Υγεία

    24/2/2005 7:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/2/2005 7:48:32 μμ)

    Συντάκτης:

    Την ουσιαστική αποκέντρωση των υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης προβλέπει το σχέδιο νόμου για το ΕΣΥ, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή στα μέσα Μαρτίου από τον υπουργό Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη. Βασικοί άξονες του νομοσχεδίου προβλέπουν τη μεταφορά πόρων και αρμοδιοτήτων από τη διοίκηση υγειονομικής περιφέρειας στα νοσοκομεία και τις μονάδες κοινωνικής φροντίδας καθώς και τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο συμβούλιο Υγειονομικής Περιφέρειας.

    Για τη λειτουργία των νοσοκομείων

    Συγκεκριμένα, το σχέδιο νόμου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα προβλέπει μεταξύ άλλων την κατάργηση των 17 περιφερειακών συμβουλίων υγείας, τα οποία λειτούργησαν τα τελευταία τρία χρόνια χωρίς να κριθούν ως ευέλικτα και αποτελεσματικά. Στη θέση τους ιδρύονται 17 διοικήσεις για τις μεγάλες υγειονομικές περιφέρειες της χώρας. Η κάθε μια από τις διοικήσεις αυτές θα συμπεριλαμβάνει κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών για θέματα υγείας, το οποίο θα μπορεί να χορηγεί πιστοποιητικά, αλλά και να δέχεται τις αιτήσεις των ασφαλισμένων για ραντεβού και άλλες υπηρεσίες. Επίσης θα λειτουργεί ενημερωτικά για τις εφημερίες των νοσοκομείων, αλλά και για τις νεότερες θεραπευτικές δυνατότητες που αναπτύσσονται στα νοσοκομεία κάθε περιφέρειας.

    Επίσης, προβλέπεται να δημιουργηθούν τμήματα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζομένους στο χώρο της υγείας, ενώ κάθε διοίκηση θα έχει ειδική τεχνική υπηρεσία που θα έχει ως στόχο τη συντήρηση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας που θα καλύπτει. Πιο ισχυρά θα είναι τα νοσοκομεία με βάση το νέο νόμο, καθώς δεν θα υπάγονται σε οργανισμούς, όπως το Περιφερειακό Συμβούλιο Υυγείας, κάτι που ίσχυε μέχρι σήμερα, αλλά θα διατηρούν τη διοικητική τους αυτοτέλεια και θα διαχειρίζονται τα οικονομικά τους. Το κάθε νοσοκομείο θα έχει πλέον τον δικό του προϋπολογισμό, αριθμό φορολογικού μητρώου και σφραγίδα . Επίσης αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι διευρύνονται τα διοικητικά συμβούλια των νοσοκομείων, στα οποία θα συμμετέχουν στο εξής και οι εργαζόμενοι.

    Εξάλλου, προβλέπεται η ασφάλιση του ιατρικού προσωπικού, έτσι ώστε σε περίπτωση ιατρικού λάθους οι πολίτες να καταγγέλλουν το νοσοκομείο και όχι προσωπικά τον ιατρό που ενδεχομένως ευθύνεται γι' αυτό.

    Όσον αφορά στα οικονομικά των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία το νομοσχέδιο προβλέπει να τους καταβάλλονται εντός δύο μηνών ληξιπρόθεσμες οφειλές που αφορούν υπερωρίες ή μισθούς.

    Σημαντικό είναι το γεγονός ότι καταργείται το όριο ηλικίας για το διορισμό γιατρών που καλούνται να υπηρετήσουν σε άγονες και ακριτικές περιοχές.

    Τέλος, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι το όριο των συνταγών που θα πρέπει να θεωρούνται από το δημόσιο αυξάνεται από τα 60 στα 100 ευρώ, δηλαδή ένας ασφαλισμένος δεν θα πρέπει να αναζητά θεώρηση συνταγής παρά μόνο αν τα φάρμακά του υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των 100 ευρώ. Αυτό το μέτρο εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στην αποφυγή της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων.

    Στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία

    Στο μεταξύ, με προσωπικό ασφαλείας λειτούργησαν σήμερα, τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, τα Κέντρα Υγείας, οι υπηρεσίες πρόνοιας και το ΕΚΑΒ λόγω της 5ωρης στάσης εργασίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και πορείες προς τα υπουργεία Οικονομικών, Υγείας και Μακεδονίας-Θράκης αντίστοιχα, με την ΠΟΕΔΗΝ να ορίζει νέο απεργιακό ραντεβού στις 17 Μαρτίου

    [18] Ποδόσφαιρο

    ΟΦΗ: Πολλά προβλήματα αλλά και αισιοδοξία

    24/2/2005 6:32:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με τους τιμωρημένο Σταυρακάκη και τους τραυματίες Μοσχογιάννη, Κουτσουπιά, Τριανταφύλλου, αλλά και τον Ντάβιντσον, ο οποίος έχει μεταβεί με άδεια στη Βραζιλία να μην παίζουν κόντρα στο Γηραιό, ο ΟΦΗ έχει μόνο ένα στόχο. Νίκη και μόνο νίκη για να ορθοποδήσει η ομάδα του Ηρακλείου, αλλά και να ξεχάσει την κακή εμφάνιση και ήττα των Κρητικών από τον Πανιώνιο την προηγούμενη εβδομάδα. Πρόβλημα και με τον Ντεγιάνοφ που αισθάνεται ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να προλάβει μέχρι την Κυριακή.

    "Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα"

    Ο προπονητής του ΟΦΗ, Γιάννης Χατζηνικολάου, τόνισε πως η ομάδα του μπορεί και πρέπει να πάρει τη νίκη.

    «Έχουμε πολλά προβλήματα, ίσως περισσότερα από κάθε άλλη φορά, όμως εμείς θα πάμε στην Θεσσαλονίκη με στόχο την κατάκτηση της νίκης. Η κακή εικόνα που έδειξε η ομάδα μας στο τελευταίο παιχνίδι με τον Πανιώνιο αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή και το μυαλό όλων μας είναι μόνο στον αγώνα με τον Ηρακλή. Είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες που θα επιλεγούν να αντικαταστήσουν τους απόντες θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, για να υλοποιηθεί ο στόχος που έχουμε θέσει. Κανείς δεν περίμενε την κακή εικόνα που έδειξε η ομάδα μας στο β΄ ημίχρονο με τον Πανιώνιο, όπου κάναμε εύκολα το λάθος χωρίς λόγο. Όμως ο αγώνας αυτός ανήκει στο παρελθόν. Σήμερα δεν υπάρχει τίποτε πιο σπουδαίο για μας από τον αγώνα με τον Ηρακλή».

    [19] Ποδόσφαιρο

    Πάλι πρόβλημα με Κατεμή

    24/2/2005 6:10:00 μμ

    Συντάκτης:

    Από τη ζέστη στο κρύο ήταν τα νέα για τον προπονητή της ομάδα της Νίκαιας, Γιώργο Παράσχο. Ο παίκτης του Γιάννης Κατεμής, που προχτές ταλαιπωρούνταν από πυρετό και ίωση και έχτες έδειξε ότι ξεπέρασε το πρόβλημα του, καθώς μετείχε κανονικά στην προπόνηση, σήμερα ανέβασε και πάλι πυρετό. Έτσι η συμμετοχή του στο Καραϊσκάκη, κόντρα στην ομάδα του Μπάγιεβιτς, είναι πλέον εξαιρετικά αμφίβολη. Πάντως αύριο θα δουν και πάλι για την κατάσταση του παίκτη. Από εκεί και πέρα, τα αγωνιστικά προβλήματα περιορίζονται στις μόνιμες απουσίες του Μικέ και του Ραγκουέλ. Ο πρώτος θα χάσει όλη την υπόλοιπη χρονιά, ενώ ο δεύτερος αναμένεται σ ένα μήνα να είναι έτοιμος για να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.

    [20] Κοινωνία

    Τέσσερις φορές ισόβια και 19 χρόνια κάθειρξη Βαρύτατη ποινή για τον Μπαλτά

    24/2/2005 4:18:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε τέσσερις φορές ισόβια και 19 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Ιωάννης Μπαλτάς από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία τριών Αλβανών, καθώς και του αδερφού της πρώην αρραβωνιαστικιάς του. Επίσης, ο αδελφός του Σταύρος, ο οποίος κατηγορούνταν για την συμμετοχή στην δολοφονία δύο Αλβανών, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 χρόνων, καθώς το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε σε δισ. ισόβια και 9 χρόνια και ο Δημήτρης Σαβελίδης. Υπενθυμίζεται ότι ο Ιωάννης Μπαλτάς, τον Μάιο του 2004, σκότωσε τον Δημήτρη Κιρκινέζη και απήγαγε την αδερφή του Θεοδώρα, ενώ, μαζί με τους άλλους δύο συγκατηγορούμενούς του, δολοφόνησε τους Αλβανούς Πετρίτ Λόσι και Παουτζίν Σετζίσι, τον Δεκέμβριο του 1995, στο Πετρωτό Κιλκίς. Επίσης, σκότωσε το 1996, τον Αλβανό Έντουαρτ Χάκα που τον απασχολούσε ο ίδιος ως βοσκό.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 24 February 2005 - 17:56:50 UTC