Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χριστόδουλος: "Δεν παραιτούμαι"
  • [02] Ραγδαία πτώση...
  • [03] Συνέλαβαν τον "κατσαβιδάκια"
  • [04] Ομιλία Παπανδρέου με αιχμές
  • [05] Επίθεση εναντίον κυανόκρανων
  • [06] Συνάντηση για το Σύμφωνο Σταθερότητας
  • [07] Κοιτάνε το Πρωτάθλημα στον ΠΑΟ
  • [08] Αμφίβολος ο Μαυρογενίδης
  • [09] Και πάλι απών ο "Μούλα"
  • [10] Πανιώνιος: "Νίκη με Ολυμπιακό"
  • [11] Οι νικήτριες στην Πυγμαχία

    [01] Κοινωνία

    Συνέντευξη Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλος: "Δεν παραιτούμαι"

    25/2/2005 9:26:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/2/2005 11:31:56 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Η κάθαρση είναι η μόνη διέξοδος από την κρίση, υποστήριξε ο Αρχιεπίσκοπος στην εφ όλης της ύλης συνέντευξη, που έδωσε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, αποκαλύπτοντας, πως είχε σκεφθεί το ενδεχόμενο παραίτησης, αλλά το απέρριψε, καθώς θεωρεί, ότι δεν είναι μέρος του προβλήματος. Σχετικά με την παραίτηση του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητου, γνωστοποίησε, ότι είχε ειδοποιηθεί από το πρωί για το γεγονός. Επίσης, επανέλαβε, ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην αποστολή των Βαβύλη, Τριανταφυλλάκη και Νικόδημου στα Ιεροσόλυμα. Μάλιστα, δήλωσε, πως είχε συναντήσει το Βαβύλη στα Ιεροσόλυμα το 2001, ως "σεκιούριτι", αλλά από εκεί και πέρα, δε θυμάται αν τον έχει ξανασυναντήσει. Επίσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να απομακρύνει από το περιβάλλον του τον εκπρόσωπο Τύπου, αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Οικονόμου. Σχετικά με τον Ιάκωβο Γιοσάκη, τόνισε, πως όταν τον είδε κυριολεκτικά "ζεματίστηκε", αλλά δεν μπορούσε να του ζητήσει "να βγει έξω".

    Δε θεωρεί εαυτόν μέρος του προβλήματος

    "Ο Αρχιεπίσκοπος δεν παραιτείται, εξοντώνεται από τους εχθρούς του" είχε δηλώσει νωρίτερα, εξερχόμενος από την Αρχιεπισκοπή ο κ. Χριστόδουλος.

    Στη συνέντευξη, που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha μίλησε την κρίση, που περνά η Εκκλησία της Ελλάδος τον τελευταίο καιρό, μετά τις αποκαλύψεις για σκάνδαλα και διαφθορά στους κόλπους της.

    "Από την σκέψη μου έχουν περάσει όσα φαντάζεστε αλλά και πολλά άλλα που δεν φαντάζεστε" δήλωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως απέρριψε το ενδεχόμενο της παραίτησης, καθώς δε θεωρεί εαυτόν μέρος του προβλήματος. Τόνισε, πάντως, πως εκείνος οφείλει να είναι επικεφαλής στην αυτοκάθαρση της Εκκλησίας, με τη στήριξη της Ιεραρχίας.

    Σχετικά με την παραίτηση του μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητου, δήλωσε, πως η απόφαση ελήφθη κατόπιν ωρίμου σκέψεως, ενώ ο μητροπολίτης τον είχε ενημερώσει για το γεγονός από το μεσημέρι της Παρασκευής.

    Όσον αφορά στον εκπρόσωπο Τύπου της Αρχιεπισκοπής, πατέρα Επιφάνιο Οικονόμου, που τελεί εν αναγκαστική αδεία, και την ενέργεια του να εξαπατηθεί από άγνωστο, που προσπάθησε να του πουλήσει κασέτα με σκάνδαλα αρχιερέα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και να τον απομακρύνει από το περιβάλλον του, ανάλογα με την πορεία των ερευνών γύρω από την υπόθεση. Μάλιστα, αποκάλυψε, πως έμαθε για το περιστατικό από τον ίδιο τον Επιφάνιο, ο οποίος του είπε χαρακτηριστικά, πως εξαπατήθηκε.

    Η περιβόητη επιστολή ήταν για πανεπιστήμιου του εξωτερικού

    Σχετικά, με τον αν υποψιάζεται, ότι μπορεί πίσω από τις τελευταίες αποκαλύψεις να κρύβεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο, δήλωσε, πως κάτι τέτοιο ούτε καν τολμά να το υποθέσει.

    Όσον αφορά τη δήλωση του εκπροσώπου του Πατριάρχη Ειρηναίου, ότι ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε τον Βαβύλη στα Ιεροσόλυμα, υποστήριξε, ότι δεν έστειλε κανένα από τους τρεις (σσ. Βαβύλη, Τριανταφυλλάκη, αρχιμανδρίτη Νικόδημο), ωστόσο δεν αρνήθηκε, ότι γνώριζε προσωπικά τον Απόστολο Βαβύλη και ότι συναντήθηκε μαζί του και μετά την καταδίκη του για την υπόθεση των ναρκωτικών και την αποφυλάκισή του.

    Για τη συστατική επιστολή, που είχε συντάξει για τον Βαβύλη, υπογράμμισε, ότι την έδωσε πολύ πριν ο Βαβύλης συλληφθεί για μεταφορά ναρκωτικών, αναφέροντας, πως συνέταξε την επιστολή επειδή του το ζήτησαν οι γονείς του Βαβύλη, για να τη χρησιμοποιήσει σε Πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Μάλιστα, σχετικά με τον καταζητούμενο από την Ιντερπόλ, επεσήμανε, πως όταν τον γνώρισε "δεν έδειχνε την εικόνα του ανθρώπου, που έδειξε αργότερα".

    Αποκάλυψε επίσης, πως συνάντησε τον Βαβύλη στις φυλακές Βόλου, όπου ως Μητροπολίτης Δημητριάδος είχε πάει για παρηγοριά στους κρατούμενους, ενώ ο καταζητούμενος Βαβύλης επισκέφθηκε τον κ. Χριστόδουλο και μετά την αποφυλάκισή του.

    Όπως είπε, η τελευταία φορά, που τον συνάντησε εν γνώση του, ήταν τον Σεπτέμβριο του 2001 στην ενθρόνιση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο, όπου ο Βαβύλης φορούσε στολή "σεκιούριτι" και υπέθεσε, ότι είχε προσληφθεί στο Πατριαρχείο. Από εκεί και πέρα δήλωσε, πως δε θυμάται να τον έχει ξανασυναντήσει, ενώ αρνήθηκε, ότι τον έχει δει ρασοφόρο.

    "Δεν μπορούσα να του πω να βγει έξω"

    Για τον Ιάκωβο Γιοσάκη και την επίσκεψη του τελευταίου στην Αρχιεπισκοπή μαζί με δικαστικούς λειτουργούς, επεσήμανε, πως δε γνωρίζει αν κάποιοι από τους δικαστικούς, που τον επισκέφθηκαν τότε σήμερα κατηγορούνται ως επίορκοι, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε, πως όταν είδε το Γιοσάκη στην ουρά των επισκεπτών, στην κυριολεξία "ζεματίστηκε", αλλά δεν μπορούσε να του ζητήσει να περάσει έξω. Επίσης, αρνήθηκε, ότι είχε ποτέ προβλήματα με τη δικαιοσύνη, ή ότι ενδιαφερόταν για τη "διευθέτηση" δικαστικών υποθέσεων της Εκκλησίας. Ακόμα, αρνήθηκε, ότι έχει στην κατοχή του οποιαδήποτε περιουσία, κινητή ή ακίνητη, καλώντας όποιον θέλει να αναζητήσει τις σχετικές πληροφορίες στα υποθηκοφυλακεία της χώρας, στο όνομα Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος Παρασκευαΐδης.

    Ανακοίνωσε την παραίτησή του ο Θεόκλητος

    Μπροστά στο ποίμνιό του στο μητροπολιτικό ναό της Καρδίτσας, μέσα σε φορτισμένο κλίμα, ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος ανακοίνωσε την παραίτησή του, την οποία, όπως είπε, θα υποβάλει την Τρίτη "με γαλήνια ψυχή". Όπως είπε, μάλιστα, κατέληξε στην απόφαση αυτή όχι γιατί είναι ένοχος αλλά για να σώσει το κύρος της εκκλησίας, μπροστά στον καταιγισμό των συκοφαντιών και των αναληθειών, που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα για το πρόσωπό του και όχι μόνο.

    Ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος δικαιολογώντας την παραίτησή του, μεταξύ άλλων, τόνισε: "Δεν θέλω να πουν ότι ο πνευματικός μου πατέρας μου χαρίστηκε, ενώ άλλους μητροπολίτες τους εξωθεί από τις μητροπόλεις. Την απόφαση την πήρα με πολύ πόνο. Δεν θυσιάζομαι, γιατί δεν είμαι άξιος για να θυσιαστώ".

    Όπως είπε, ευχή του ο διάδοχός του να είναι παιδί από τα σπλάχνα της περιφέρειας αυτής.

    Η ανακοίνωση της παραίτησης συγκλόνισε τους πιστούς, οι οποίοι ξέσπασαν μέσα στο ναό, φωνάζοντας "άξιος". Μάλιστα, δεκάδες πιστοί έμειναν ως αργά το βράδυ έξω από το Επισκοπίο ζητώντας του να αναθεωρήσει την απόφασή του.

    Ο κ. Θεόκλητος την προσεχή Τρίτη θα την υποβάλλει την παραίτηση του στην Ιεραρχία.

    Ο μητροπολίτης Θεόκλητος είχε εκλεγεί μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων στις 14 Οκτωβρίου 1999.

    Πολιτικές αντιδράσεις

    Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, επανέλαβε, ότι η Κυβέρνηση περιμένει τολμηρές αποφάσεις για κάθαρση στο εσωτερικό της Εκκλησίας.

    "Τα αρμόδια υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης θα βοηθήσουν, με τυχόν εκσυγχρονισμό των ρυθμίσεων, όπου αυτός κρίνεται απαραίτητος", τόνισε. Επίσης, διευκρίνισε, ότι οι όποιες ρυθμίσεις "γίνονται σε σύμπνοια με την Εκκλησία και ότι δεν τίθεται κάποιο "τελεσίγραφο" προς την Εκκλησία.

    Αναφορικά με τη δήλωση της υπουργού Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου, η οποία δήλωσε, πως "δε θέτουμε θέμα παραίτησης του Αρχιεπισκόπου", ο κ. Αντώναρος επανήλθε σε παλαιότερη δήλωσή του, υπογραμμίζοντας, πως "ο Αρχιεπίσκοπος εκλέγεται από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας".

    Σε ερώτηση τέλος, αν η Κυβέρνηση επιρρίπτει πολιτικές ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ, ως προηγούμενη Κυβέρνηση, για τη δράση του Βαβύλη, σημείωσε, πως η έρευνα συνεχίζεται και άρα το ερώτημα είναι πρόωρο.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε, ότι η ΝΔ επιχείρησε να προσεταιριστεί την Εκκλησία και να την χρησιμοποιήσει για μικροκομματικά παιχνίδια, αναφέροντας τα εναντίον του φυλλάδια, που στάλθηκαν προεκλογικά. Ωστόσο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν επέκρινε προσωπικά τον κ. Χριστόδουλο, αλλά διερωτήθηκε "ποιος μίλησε για τη Δεξιά του Κυρίου" και "ποιος έλεγε ευτυχώς οι καιροί αλλάζουν";

    Επίσης, 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν με επιστολή τους στην πρόεδρο της Βουλής, η ορκωμοσία του Προέδρου της Δημοκρατίας να γίνει ενώπιον της Προέδρου της Βουλής κι όχι του Αρχιεπισκόπου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ραγδαία πτώση...

    [02] Κοινωνία

    "Θολά νερά" για τις δηλώσεις Ειρηναίου Ραγδαία πτώση...

    25/2/2005 10:21:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/2/2005 9:46:36 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΜΠΕ

    Υπό το βάρος των πρωτοφανών αποκαλύψεων και ενώ πληθαίνουν οι φωνές, που ζητούν την παραίτηση του, ο αρχιεπίσκοπος προχωρά σε σειρά επαφών προσπαθώντας να διαμορφώσει μια στρατηγική για τις επόμενες κινήσεις του, που θα γνωστοποιηθούν στη συνεδρίαση της ΔΙΣ την προσεχή Τρίτη. Την ίδια ημέρα, όπως δήλωσε ο ίδιος σε πιστούς στον μητροπολιτικό ναό της Καρδίτσας, θα υποβάλει την παραίτησή του ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος. Στο μεταξύ, δεδομένη είναι η ελεύθερη πτώση, που παρουσιάζει η δημοτικότητα του αρχιεπισκόπου, από έρευνα της εταιρείας Metron Analysis. Έπεσε στο 41,7% έναντι του 65,5%, που ήταν τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ το 60% των ερωτηθέντων φέρεται να υποστηρίζει τώρα τον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας. Εξάλλου νέες διαστάσεις παίρνει η αντιπαράθεση του με τον Ειρηναίο, σχετικά με το Βαβύλη. Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο νομικός σύμβουλος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Αλέξης Κούγιας, είπε ότι ο Βαγγέλης Μαυραγάνης, εκπρόσωπος Τύπου του Πατριάρχη, ουδέποτε είχε συνεννοηθεί μαζί του για την επίμαχη δήλωση. Την ίδια ώρα νέο οικονομικό σκάνδαλο έρχεται να προστεθεί στους πονοκεφάλους της Αρχιεπισκοπής.

    "Παραιτήσου..."

    Πρόκειται για μία απάτη μαμούθ με κινητά τηλέφωνα στη Μονή Πετράκη. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στη ΝΕΤ ο διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών Κώστας Πυλαρινός, υπάλληλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου φέρεται ότι πλαστογραφώντας, έγγραφα και υπεξαιρώντας τις σφραγίδες, εξαπάτησε δύο εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Το ύψος της κομπίνας φτάνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στη Δικαιοσύνη και ο υπάλληλος στη φάση της απόλυσης.

    Στο μεταξύ συνεχίζεται η αναζήτηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του καταζητούμενου Απόστολου Βαβύλη, που δια του συνηγόρου του, αρνείται τώρα, ότι γνώρισε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο στο ιδιαίτερο γραφείο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου αλλά σε άλλο χώρο της Αρχιεπισκοπής.

    Εξάλλου ολοκληρώθηκε από την ασφάλεια Αττικής η δικογραφία σε βάρος του Βαβύλη όσον αφορά την ενοικίαση διαμερίσματος στον Χολαργό ενώ υπάρχουν και καταθέσεις του αδελφού του καταζητούμενου, της μητέρας του, της πρώην συζύγου του και του πρώην αξιωματικού της ΕΛΑΣ Ιωάννη Τριανταφυλλάκη.

    Στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου κλήθηκε η μητέρα του Βαβύλη Αλεξάνδρα ,η οποία είπε "έχω να δω το παιδί μου από τα Χριστούγεννα του 2004.Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζω πού βρίσκεται". Παραδέχτηκε επίσης ότι μαζί με το σύζυγό της Χρήστο επισκέφθηκε πολλές φορές τον Βαβύλη στο διαμέρισμα στο Χολαργό.

    Η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί από την Ασφάλεια Αττικής στην εισαγγελία Αθηνών την ερχόμενη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου.

    Την ίδια ώρα, πυκνώνουν οι φωνές στον πολιτικό κόσμο, αλλά και στους κόλπους της Εκκλησίας για παραίτηση του αρχιεπισκόπου, μετά τις αποκαλύψεις ότι είχε συναντηθεί με τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη, που συνόδευε δικαστικούς και την επιβεβαίωση του Πατριάρχη Ειρηναίου ότι οι Βαβύλης και Τριανταφυλλάκης πήγαν στα Ιεροσόλυμα με εντολή του. Μεταξύ άλλων, τον Χριστόδουλο κάλεσαν να παραιτηθεί ο μητροπολίτης Ζακύνθου, καθώς και ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, αλλά και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος και Κίμων Κουλούρης.

    Ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος χαρακτήρισε την παραίτηση ως μόνη διέξοδο από την κρίση, που έχει ξεσπάσει στην Εκκλησία. "Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Δεν μπορεί ο Αρχιεπίσκοπος να ψεύδεται καθημερινώς, δε μπορεί ο Αρχιεπίσκοπος να θυμώνει μέσα στην Ιεραρχία και να μην αφήνει να γίνει συζήτηση επί της προτάσεως μομφής, την οποία κατέθεσε ο μητροπολίτης Ηλείας. Δε μπορεί να μας λέει ότι δε γνωρίζει τον Γιοσάκη και ξαφνικά να παραδέχεται τουλάχιστον αυτές τις δύο περιπτώσεις, που καταγγέλλει ο δικαστής και εγώ σας λέω ότι δεν είναι δύο είναι 102", δήλωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96.

    "Τα άτομα χρειάζεται να αυτοθυσιάζονται για πράγματα που έχουν αναλάβει και εμφανίζονται κατώτεροι των περιστάσεων" δήλωσε μιλώντας στον ίδιο σταθμό ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης. Παράλληλα, κατηγόρησε τον Αρχιεπίσκοπο για συναλλαγή με συγκεκριμένο κόμμα και επέρριψε ευθύνες στην Κυβέρνηση ότι επιχειρεί ελεγχόμενη μεταπολίτευση στην Εκκλησία. Αλλά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο παραίτησης του Αρχιεπισκόπου και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της στο θέμα.

    Εξάλλου και ο γενικός γραμματέας του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος Ευστάθιος Κολλάς, ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο να κάνει "μια θυσία για το καλό της Εκκλησίας" όπως τόνισε και να απομακρυνθεί. Από τη μεριά του ο μητροπολίτης Κεφαλληνίας Σπυρίδων είπε ότι στηρίζει και στέκεται στο πλευρό του κ. Χριστόδουλου.

    Αντίθετες απόψεις εκφράζει πάντως η Κυβέρνηση, με την υπουργό Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου να τάσσεται ενάντια στο ενδεχόμενο παραίτησης του Χριστόδουλου "Δε θέτουμε θέμα παραίτησης του αρχιεπισκόπου", δήλωσε χθες στη ΝΕΤ η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, σχολιάζοντας τις προτάσεις για παραίτηση του Χριστόδουλου.

    Την ίδια ώρα, στενοί συνεργάτες του Χριστόδουλου αποδίδουν τις αποκαλύψεις και τις καταγγελίες σε βάρος του σε καλά οργανωμένο σχέδιο.

    "Το σχέδιο είχε προετοιμαστεί εδώ και πολύ καιρό και συμμετέχουν σε αυτό ξένες μυστικές υπηρεσίες και πολιτικοί», τονίζει στο Βήμα συνεργάτης του αρχιεπισκόπου. Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος είναι να πάψει να "μιλάει ο αρχιεπίσκοπος. Τους ενόχλησε. Τους προκαλεί ζημιά. Είναι λαοφιλής και με ένα κούνημα του χεριού του ο κόσμος ξεσηκώνεται".

    Επισημαίνει, δε, "ότι η δήλωση των συνεργατών του Πατριάρχη Ειρηναίου ότι ο Βαβύλης εστάλη στα Ιεροσόλυμα από τον Αρχιεπίσκοπο δεν έγινε τυχαία. Ακόμη και ο χρόνος που επέλεξε για να κάνει την καταγγελία αυτή ο κ. Ειρηναίος δείχνει συγκεκριμένους λόγους".

    Σχετικά με την υπόθεση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών παρακολουθεί τις εξελίξεις, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ, Γιώργος Κουμουτσάκος, όμως, όπως είπε, δεν έχει υπάρξει επικοινωνία με τις ισραηλινές Αρχές

    Παραιτείται ο Θεόκλητος

    Στο μεταξύ, σήμερα το απόγευμα ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος μιλώντας στους πιστούς στον μητροπολιτικό ναό της Καρδίτσας, γνωστοποίησε ότι την Τρίτη θα υποβάλει την παραίτησή του. "Δεν θέλω να πουν ότι ο πνευματικός μου πατέρας μου χαρίστηκε, ενώ άλλους μητροπολίτες τους εξωθεί από τις μητροπόλεις. Την απόφαση την πήρα με πολύ πόνο. Δεν θυσιάζομαι, γιατί δεν είμαι άξιος για να θυσιαστώ" δήλωσε ο μητροπολίτης.

    Την παραίτηση του μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος ζητούσαν συνεργάτες του αρχιεπισκόπου, οι οποίοι μάλιστα πρότειναν στον αρχιεπίσκοπο να τον "θυσιάσει". Σύμφωνα με το Βήμα, ο αρχιεπίσκοπος, αν και μέχρι πρότινος δεν δεχόταν συζήτηση για το θέμα αυτό, τώρα φερόταν να συζητεί σοβαρά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

    Πάντως, νωρίτερα, ο ίδιος ο κ. Θεόκλητος διεμήνυε σε όλους τους τόνους, ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί και ότι "δεν θα γίνω το πρόβατο, που θυσιάζεται".

    Μάλιστα, το κλίμα πάντως για τον κ. Θεόκλητο, ο οποίος θα κληθεί πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα από την Ιερά Σύνοδο να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες εναντίον του, ήταν ιδιαίτερα βαρύ. Είναι χαρακτηριστικό ότι, προσπάθησε να συγκεντρώσει στην Καρδίτσα μητροπολίτες για την ονομαστική του εορτή η οποία είναι μεθαύριο, όμως δεν τα κατάφερε αφού οι περισσότεροι δεν απαντούσαν στις τηλεφωνικές κλήσεις του.

    [03] Κοινωνία

    Είχε βιάσει μητέρα και παιδί Συνέλαβαν τον "κατσαβιδάκια"

    25/2/2005 8:33:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Μετά από πολύμηνη έρευνα εξιχνιάστηκε η υπόθεση βιασμού και ληστείας μίας 35χρονης γυναίκας και της 12χρονης κόρης της, σε νέοανεγειρόμενη οικοδομή στο Γαλάτσι. Από την αστυνομία ανακοινώθηκε πως δράστης είναι ο προσεσημασμένος 28χρονος Αλβανός Πετρίτ Αντέμι, πατέρας δύο παιδιών. Ο δράστης αναγνωρίστηκε από τα θύματά του και ομολόγησε, χωρίς να μπορεί να βρει δικαιολογία για την ειδεχθή πράξη του. Στην αποκάλυψη της ταυτότητας του αλλοδαπού, βοήθησε η αξιοποίηση των στοιχείων με τη μέθοδο του DNA, καθώς στην οικοδομή που έγινε η επίθεση, βρέθηκε πάνω σε μπουκάλι μπίρας γενετικό υλικό του δράστη. Σε βάρος του αλλοδαπού εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές, με ποινή φυλάκισης 23 μηνών. Σύμφωνα με την αστυνομία ο 28χρονος δεν έχει σχέση με τον κακοποιό, ο οποίος με την απειλή κατσαβιδιού, πριν από λίγους μήνες είχε αποπειραθεί να βιάσει γυναίκες σε περιοχές στο κέντρο της Αθήνας. Τον περασμένο Νοέμβριο είχαν γίνει πολλές καταγγελίες για αντίστοιχα περιστατικά. Οι εκτιμήσεις των αρχών είναι ότι επρόκειτο για κάποιους, που ήθελαν να μιμηθούν τη δράση του.

    Αποτρόπαιη πράξη

    Ο δράστης, ο οποίος βρισκόταν νόμιμα στη χώρα και εργαζόταν ως οικοδόμος, προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα χθες βράδυ.

    Η δύο γυναίκες δέχτηκαν την επίθεση του 28χρονου, ενώ περπατούσαν στην οδό Συρακουσών στο Γαλάτσι. Ο δράστης τις οδήγησε υπό την απειλή κατσαβιδιού στην οικοδομή, όπου με τη βία "ικανοποίησε" τις διεστραμμένες ορέξεις του. Μετά το αποτρόπαιο περιστατικό η μητέρα υπέστη ισχυρό σοκ, ενώ το κοριτσάκι μεταφέρθηκε σε κακή κατάσταση στο νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία".

    Η επίθεση έγινε την περίοδο που η γυναίκα του 28χρονου, έλειπε στην Αλβανία, όπου είχε πάει για να γεννήσει το δεύτερό τους παιδί.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βίασε μητέρα και παιδί

    [04] Πολιτική

    Στο Εθνικό Συμβούλιο Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ Ομιλία Παπανδρέου με αιχμές

    25/2/2005 8:27:00 μμ

    Συντάκτης:

    Κριτική στην κυβέρνηση και την ηγεσία της Εκκλησίας άσκησε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου κορύφωσε την αντιπαράθεση τονίζοντας τις ιδεολογικές διαφορές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Παράλληλα, επέρριψε προσωπικά ευθύνες στον Πρωθυπουργό για αδράνεια και αδυναμία επίλυσης των προβλημάτων, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις για να μετατεθούν στο ΠΑΣΟΚ οι ευθύνες για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση Βαβύλη. Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε την ηγεσία της Εκκλησίας χωρίς να αναφερθεί προσωπικά στον Αρχιεπίσκοπο και επανέφερε την πρόταση για χωρισμό Εκκλησίας Κράτους. Τέλος, δεν παρέλειψε να κάνει αυτοκριτική στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο γραμματέας του κόμματος ανακοίνωσε λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου, από τις 3 έως τις 7 Μαρτίου.

    "Κομματικά παιχνίδια με την Εκκλησία"

    Αναφερόμενος στην κρίση στην Εκκλησία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η ΝΔ επιχείρησε να την προσεταιριστεί και να την χρησιμοποιήσει για μικροκομματικά παιχνίδια, αναφέροντας τα εναντίον του φυλλάδια που στάλθηκαν προεκλογικά.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν επέκρινε προσωπικά τον κ. Χριστόδουλο, ωστόσο, διερωτήθηκε "ποιός μίλησε για τη Δεξιά του Κυρίου" και "ποιός έλεγε ευτυχώς οι καιροί αλλάζουν";

    Παράλληλα, τόνισε πως ο Πρωθυπουργός "μπήκε στην ουρά για να υπογράψει για το θέμα των ταυτοτήτων μετά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, εξαπατώντας τους πιστούς".

    Τέλος, ο κ. Παπανδρέου άσκησε εκ νέου κριτική για την δημοσιονομική απογραφή, τονίζοντας πως η ΝΔ οδηγεί τη χώρα σε σοβαρή οικονομική κρίση και δεν μπορεί να κρύψει την αντιλαϊκή συντηρητική πολιτική της. "Η ελληνική Δεξιά δεν αλλάζει", είπε χαρακτηριστικά.

    Αυτοκριτική

    Ο κ. Παπανδρέου άσκησε κριτική στην πορεία του ΠΑΣΟΚ και τις αιτίες της εκλογικής του ήττας, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής του.

    "Ούτε ο λαός μας, ούτε εμείς οι ίδιοι θέλουμε να επιστρέψουμε στην κυβέρνηση έτσι όπως ήμασταν για να συνεχίσουμε από το ίδιο σημείο και με τον ίδιο τρόπο", είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε: "το ΠΑΣΟΚ γίνεται η μεγάλη μεταρρυθμιστική δύναμη της χώρας".

    Όπως ανακοίνωσε ο γραμματέας του κόμματος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Πέμπτη, 3 Μαρτίου, στις 6:30 το απόγευμα, με ομιλία του κ. Παπανδρέου. Την Παρασκευή, το Συνέδριο θα χωριστεί σε δύο μεγάλες ομάδες: η μια θα συζητήσει την εισήγηση για το ανοιχτό κόμμα που θα καταλήξει στην ψήφιση του νέου καταστατικού και η άλλη θα ασχοληθεί με τις πολιτικές θέσεις και τη διακήρυξη.

    Μετά τις τοποθετήσεις των συνέδρων, οι εργασίες θα κορυφωθούν την Κυριακή, 7 Μαρτίου, με την ψηφοφορία για την ανάδειξη των αιρετών μελών του Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο θα αντικαταστήσει την Κεντρική Επιτροπή.

    [05] Κόσμος

    Εννέα νεκροί και έντεκα τραυματίες Επίθεση εναντίον κυανόκρανων

    25/2/2005 9:25:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο- BBC

    Σε ενέδρα ενόπλων έπεσε την Παρασκευή μια περίπολος κυανόκρανων του ΟΗΕ στο Κονγκό, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εννέα και να τραυματισθούν άλλοι έντεκα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών, τα θύματα ήταν όλοι από το Μπαγκλαντές και η επίθεση πραγματοποιήθηκε από αγνώστους στην επαρχία Ιτουρί, όπου έχουν αναπτυχθεί περίπου 5.000 κυανόκρανοι. Οι στρατιώτες περιπολούσαν κοντά στη λίμνη Άλμπερτ, περίπου 40 χιλιόμετρα από τη πόλη Μπουνίγια, όταν δέχθηκαν την επίθεση. Δια στόματος του εκπροσώπου του, Φρεντ Έκχαρντ, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, τόνισε πως η επίθεση δεν θα αποθαρρύνει την αποστολή των κυανόκρανων και κάλεσε τη μεταβατική κυβέρνηση του Κονγκό "να κάνει όλες τις προσπάθειες για να βρει και να ζητήσει λογαριασμό από τους υπευθύνους αυτής την απάνθρωπης και εγκληματικής πράξης". Πάντως, κατά το παρελθόν, παρόμοιες επιθέσεις έγιναν από την παραστρατιωτική οργάνωση FNI της φυλής Λεντού.

    [06] Οικονομία

    Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Συνάντηση για το Σύμφωνο Σταθερότητας

    25/2/2005 8:55:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Οικονομικά θέματα που αφορούν την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Νίκος Γκαργκάνας. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε πως συζητήθηκαν δύο μεγάλα θέματα, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο. Το πρώτο είναι η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας μέσα από τη στρατηγική της Λισσαβόνας και το δεύτερο η αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

    "Στόχος η μείωση των ελλειμμάτων"

    Όπως τόνισε ο Υπουργός, η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί περιορισμένη αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, ώστε το σύστημα να γίνει πιο αξιόπιστο, να εμποδίζει τις χώρες να αυξάνουν τα ελλείμματά τους και όταν για οποιοδήποτε λόγο μια χώρα ξεπερνά το 3% να έχει τη δυνατότητα και το χρόνο να τα μειώσει.

    "Αυτή είναι η στρατηγική που ακολούθησε η κυβέρνηση από την αρχή, μόλις διαπιστώθηκε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αφήσει τα υπερβολικά ελλείμματα", δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης και επεσήμανε πως "αυτή τη διαδικασία ακολουθούμε και έχουμε εξασφαλίσει μια διετία προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, με τη συνδρομή όλων των εταίρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

    [07] Ποδόσφαιρο

    Κοιτάνε το Πρωτάθλημα στον ΠΑΟ

    25/2/2005 10:19:00 μμ

    Συντάκτης:

    Όσο και να ήταν οδυνηρός ο αποκλεισμός του "τριφυλλιού", αποτελεί πλέον παρελθόν και αυτό που πρέπει να έχουν στο μυαλό είναι ο ρεαλιστικός στόχος του Πρωταθλήματος. Η πίκρα και απογοήτευση που υπάρχει στο "πράσινο στρατόπεδο", ειδικά με τοιν τρόπο που ήρθε η ήττα, είναι αρκετά μεγάλη, όμως όπως ζήτησε και ο Μαλεζάνι, πρέπει να κοιτάξουν μπροστά για να φτάσουν και πάλι στην κατάκτηση της Ελληνικής κορυφής.

    Ηρεμία με Έκι

    Πάντως, ακόμα στο μυαλό των παικτών της ομάδας υπάρχει η κόκκινη κάρτα του Εζεκιήλ Γκονζάλες, αφρού θεωρήθηκε εν μέρει υπεύθυνος για την ήττα από τους Σεβιγιάνους. Το πρόβλημα συμπεριφοράς του Αργεντίνου είναι δεδομένο καθώς ουκ ολίγες φορές έχει προκύψει πρόβλημα.

    Παρ όλα αυτά, οι "πράσινοι" δεν προτίθενται να δώσουν συνέχεια, αφού και ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι κάλυψε τον παίκτη του, ενώ και ο ίδιος ο Έκι παρουσιάστηκε πολύ μετανιωμένος μετά το ματς.

    Το πιστεύω πλέον της ομάδας της Παιανίας είναι ένα. Η άμεση ανάκαμψη και να κλείσουν οι τυχόν παρενέργειες από τον αποκλεισμό. Αυτό τόνισε και ο τεχνικός των "νταμπλούχων" αλλά και οι ίδιοι οι παίκτες, κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα και το Ελ. Βενιζέλος.

    Εκ μέρους των παικτών, ο Γιάννης Γκούμας τόνισε πως ότι έγινε έγινε και πλέον «Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πάρουμε το Πρωτάθλημα».

    [08] Ποδόσφαιρο

    Αμφίβολος ο Μαυρογενίδης

    25/2/2005 7:55:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στην πραγματικότητα του Ελληνικού Πρωταθλήματος, επιστρέφει και πάλι η ομάδα του Πειραιά. Ο Ντούσδαν Μπάγιεβιτς αλλά και η ομάδα του, θέλουν να διατηρήσουν τους δύο βαθμούς διαφορά από τον Παναθηναϊκό και θέλει όλους τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους. Όλοι οι ποδοσφαιριστές του είναι εντάξει, εκτός από τον Δημήτρη Μαυρογενίδη. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού έχει δεχθεί χτύπημα στο γόνατο και σήμερα δεν προπονήθηκε, αλλά έκανε θεραπεία. Αύριο θα δοκιμάσει να γυμναστεί με την ομάδα και από αυτό θα εξαρτηθεί το αν θα μπορέσει να δώσει το παρών στον αγώνα της Κυριακής στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

    Η αποστολή

    Σήμερα η προπόνηση έγινε στις 4 το απόγευμα και όσοι αγωνίστηκαν με τη Σοσό, ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα χαλάρωσης. Στη συνέχεια ο Μπάγεβιτς ανακοίνωσε την αποστολή, στην οποία συμπεριέλαβε είκοσι ποδοσφαιριστές, μαζί με τον Μαυρογενίδη. Αυτοί είναι οι: Ανατολάκης, Βάλλας, Γεωργάτος, Γιάννου, Καφές, Κωστούλας, Μάριτς, Μαυρογενίδης, Νικοπολίδης, Ντ Ακόλ, Οκκάς, Πάντος, Ρέζιτς, Ριβάλντο, Σούρερ, Στολτίδης, Ταραλίδης, Τζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς και Φιλιππάκος.

    [09] Μπάσκετ

    Και πάλι απών ο "Μούλα"

    25/2/2005 9:17:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι και μάλιστα τοπικό ντέρμπι, θα χάσει ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς. Ο πλέι μέικερ του "δικέφαλου του βορρά" είναι ακόμα ανέτοιμος και δεν θα είναι στη διάθεση του Μπάνε Πρέλεβιτς για την αναμέτρηση με τον Ηρακλή στο κλειστό της Πυλαίας. Αυτό δυσαρέστησε πολύ τον τεχνικό του ΠΑΟΚ που πόνταρε πολλά στον Κροάτη παίκτη. Εκτός από τον "Μούλα", απών θα είναι, επίσης, και ο Μαυροκεφαλίδης, ενώ υπάρχει και η δεδομένη απουσία του του Μπασμίνοφ.

    "Πολύ δύσκολο παιχνίδι"

    Ο Μπάνε Πρέλεβιτς δήλωσε πικραμένος για την εξέλιξη αυτή, αλλά πιστεύει στην ομάδα του και το θετικό αποτέλεσμα. Τέλος ζήτησε από τον κόσμο να γεμίσει το Κλειστό της Πυλαίας και να ενισχύσει την ομάδα σε αυτό το τοπικό ντέρμπι με τον Γηραιό.

    «Είναι ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι για μας, ίσως όχι όπως τα υπόλοιπα, γιατί προερχόμαστε και από άσχημο αποτέλεσμα, ενώ θα παίξουμε και πάλι με σημαντικά προβλήματα και χωρίς τον Μουλαομέροβιτς. Έχουμε στενοχωρηθεί όλοι με τα τελευταία αποτελέσματα, αλλά στα δύσκολα χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κόσμου μας, του μπασκετικού κοινού που έχουμε δημιουργήσει και από το οποίο περιμένουμε να μας βοηθήσει και σε αυτό το παιχνίδι», τονίζει ο κόουτς του ΠΑΟΚ ο οποίος ολοκλήρωσε την προετοιμασία της ομάδας του.

    [10] Μπάσκετ

    Πανιώνιος: "Νίκη με Ολυμπιακό"

    25/2/2005 8:18:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με κεκτημένη ταχύτητα από τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες με Άρη, Πανελληνίου, ΑΕΚ και Απόλλωνα Πατρών, η ομάδα του Μέμου Ιωάννου θέλει να κερδίσει στην Πλατεία και τους "κόκκινους" και να διατηρηθεί στην πρώτη τετράδα του Πρωταθλήματος. Ευχάριστα τα νέα για τον Έλληνα τεχνικό, αφού έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του, ενώ ένας από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες της ομάδας, ο Γιώργος Διαμαντόπουλος, θεωρεί πως θα είναι πολύ σημαντική μία νίκη επί της ομάδας του Καζλάουσκας, αν και εφόσον επιτευχθεί.

    "Θα τα καταφέρουμε"

    Ο Γιώργος Διαμαντόπουλος μίλησε για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και τόνισε πως με τη βοήθεια του κόσμου, μπορεί να πάρει τη νίκη, η οποία θα είναι μία από τις πιο σημαντικές της χρονιάς.

    «Πρόκειται για ένα ακόμα πολύ σημαντικό παιχνίδι, αφού αν καταφέρουμε να νικήσουμε θα πατήσουμε ακόμα πιο σταθερά στον δρόμο που οδηγεί στην επίτευξη των στόχων μας. Θεωρώ ότι η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά μετά από τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες που έχει πετύχει. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θέλουμε τη νίκη και πιστεύω ότι με την βοήθεια του κόσμου θα τα καταφέρουμε. Στην θέση που βρισκόμαστε και έτσι όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα, νομίζω ότι αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της περιόδου».

    [11] Οι νικήτριες στην Πυγμαχία

    25/2/2005 8:36:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η ΑΓΕ Θεσσαλονίκη στις νέες γυναίκες (έως 23 ετών) και οι Σπόρτινγκ Πυλαίας και Νέμεσις στις παγκορασίδες κατέκτησαν την πρώτη θέση στα αντίστοιχα περιφερειακά πρωταθλήματα Μακεδονίας-Θράκης, τα οποία διοργάνωσε η τοπική επιτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών.

    Οι νικήτριες ανά κατηγορία

    ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΩΣ 23 ΕΤΩΝ

    48κ. Πιπιλιαρίδου (Σπάρτακος Θ.) 55 - 70 - 125

    53κ. Παπαγιάνη (Νέμεσις) 50 - 60 - 110

    58κ. Ζουμπατοπούλου (ΑΓΕ Θεσσαλονίκη) 50 - 65 - 115

    63κ. Παναγιωτίδου (ΑΓΕ Θεσσααλονίκη) 65 - 80 - 145

    69κ. Κουρτελίδου (ΦΟ Αριδαίας) 70 - 90 - 160

    75κ. Βρουχάκη (ΧΑΝΘ) 60 - 70 - 130

    +75κ Σιδηροπούλου (ΑΓΕ Θεσσαλονίκη) 75 - 90 - 165

    Βαθμολογία: 1. ΑΓΕ Θεσσαλονίκη 45β., 2. Σπάρτακος Θεσσαλονίκης 21β.,

    3. ΦΟ Αριδαίας 21β.

    ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

    53κ. Λάπου (Νέμεσις) 62,5- 70 - 132,5

    58κ. Φωτιάδου (Σπάρτακος Θ.) 45 - 50 - 95

    63κ. Παπαδοπούλου (Σπόρτινγκ Πυλαίας) 57,5-77,5- 135

    69κ. Κουταλιανού (Σπόρτινγκ Πυλαίας) 50 - 65 - 115

    +69κ Μαυρίδου (Νέμεσις) 82,5- 95 - 177,5

    Βαθμολογία: 1. Νέμεσις 24β., 2. Σπόρτινγκ Πυλ. 24β., 3. Σπάρτακος Θεσ. 21β


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 25 February 2005 - 21:55:48 UTC