Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Όσο είμαι όρθιος θα αγωνίζομαι"
  • [02] Επιλέγουν τη σιωπή
  • [03] Παγώνει η ειρηνευτική διαδικασία
  • [04] Θετική αποτίμηση για την κυβέρνηση
  • [05] Αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τη δράση Βαβύλη
  • [06] Επίσκεψη Παπανδρέου στο Βελιγράδι
  • [07] Απεργούν τραπεζοϋπάλληλοι-πανεπιστημιακοί
  • [08] Απαγόρευση απόπλου από Πειραιά-Ραφήνα
  • [09] Έδωσαν τα χέρια Ιράν-Ρωσία
  • [10] Με υπογραφή "Μιχαλάκη"
  • [11] Ανάσα για τον Ηρακλή
  • [12] Στην κορυφή ο Λεβαδειακός
  • [13] "Βασιλιάδες" στη Φιλαδέλφεια
  • [14] Πιστή στο ραντεβού με το Παγκόσμιο
  • [15] Ο Αθηναϊκός το ντέρμπι
  • [16] Εν αναμονή του ντέρμπι
  • [17] Βλέπει άνοδο ο Εθνικός
  • [18] Ευρωπαϊκή αξία

    [01] Κοινωνία

    Κήρυγμα-απάντηση από τον Αρχιεπίσκοπο "Όσο είμαι όρθιος θα αγωνίζομαι"

    27/2/2005 11:59:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/2/2005 6:33:05 μμ)

    Συντάκτης:

    Από τον άμβωνα του ναού των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος απάντησε στους επικριτές του μέσα από ένα κήρυγμα-ξέσπασμα για τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών. Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας διεμήνυσε για ακόμα μια φορά, ότι δε σκοπεύει να παραιτηθεί. "Εάν νομίζουν όσοι μας πολεμούν ότι θα παραιτηθώ, ή ότι θα πάψω να ομιλώ είναι βαθιά νυχτωμένοι", δήλωσε. Εμφανώς συγκινημένος και εν μέσω των επευφημιών των πιστών, πρόσθεσε "όσο είμαι όρθιος θα αγωνίζομαι για την πίστη μου". Ο κ. Χριστόδουλος μίλησε για υπονομευτές, που έχουν βάλει στο στόχαστρο την Εκκλησία και υπογράμμισε, ότι οι σκανδαλοποιοί έρχονται και παρέρχονται και κάλεσε τους πιστούς να μην εγκαταλείψουν την πίστη τους και την Εκκλησία. Από τα Ιεροσόλυμα ο Πατριάρχης Ειρηναίος τοποθετήθηκε επίσημα για τα τεκταινόμενα, χαρακτηρίζοντας άδικες τις επιθέσεις που δέχεται το Πατριαρχείο.

    Επίθεση στα ΜΜΕ

    Ο Αρχιεπίσκοπος υποστήριξε, ότι τα σκάνδαλα είναι αναγκαία για να δοκιμάζονται οι άνθρωποι, αλλά δεν πρέπει να πάψουμε να σεβόμαστε την Εκκλησία. "Εμείς δεν γίναμε παπάδες για να πλουτίσουμε. Εγώ δεν έχω μία δεκάρα", επεσήμανε.

    Παράλληλα, άσκησε έντονη κριτική στα Μέσα Ενημέρωσης λέγοντας, ότι η υπόθεση τα απασχολεί πάνω από ένα μήνα "λες και ήταν πρωτοφανή εγκλήματα αυτά τα οποία δείχνουν".

    Τέλος, κατηγόρησε τα ΜΜΕ, ότι με τη τάση τους αποθωρακίζουν τις ψυχές των ανθρώπων και κάλεσε τους πιστούς να αποκρούσουν τις απειλές της προπαγάνδας με την πίστη τους στην Εκκλησία.

    Εναντίον των ΜΜΕ καταφέρθηκε και ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας Αμβρόσιος καταλογίζοντάς τους, ότι κατασκευάζουν ειδήσεις και σπιλώνουν άδικα ιεράρχες.

    Από την πλευρά του την αποπομπή όλων των επίορκων κληρικών ζήτησε ο Μητροπολίτης Ηλείας, Γερμανός, ενώ ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, Θεόκλητος κατά την χειροτονία ενός νέου κληρικού τόνισε, ότι με την παραίτηση του ανέλαβε τις ευθύνες, που του αναλογούν.

    Από τη Θεσσαλονίκη ο μητροπολίτης κ. Ανθιμος μιλώντας από τον άμβωνα του ιερού ναού της Παναγίας Αχειροποιήτου, κατέκρινε την ελληνική "νοοτροπία" για τάσεις αυτοκαταστροφής και εσωστρέφεια που οδηγεί ιστορικά, είπε, σε αλλεπάλληλους διωγμούς μεγάλων ανδρών.

    Κρούοντας μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου για την επαπειλούμενη απώλεια της ισχύος που έχει η ελληνική Εκκλησία στο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, είπε: "Κινδυνεύουμε, συρόμενοι πίσω από έναν φυγόδικο, να χάσουμε το Γολγοθά του Κυρίου, τον Πανάγιο Τάφο. Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι η ισχυρότερη στα Ιεροσόλυμα. Δεν πρέπει να χάσουμε τη θέση μας" τόνισε και κάλεσε τους πιστούς σε αγρυπνίες, οι οποίες θα ολοκληρωθούν με ειδική προσευχή για να ξεπεραστεί η κρίση στην Εκκλησία, οι οποίες θα τελεσθούν το βράδυ της Δευτέρας σε όλους τους ενοριακούς ναούς της πόλης με απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

    Τοποθέτηση Ειρηναίου από τα Ιεροσόλυμα

    Στο μεταξύ εντείνεται η αντιπαράθεση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Έπειτα από τη χθεσινή επίσημη ανακοίνωση του με την οποία δηλώνει ότι σταματά τον δημόσιο διάλογο σχετικά με το ποιος απέστειλε ή συνέστησε στο Πατριαρχείο τον Βαβύλη και την ομάδα του, σήμερα ο κ. Ειρηναίος τοποθετήθηκε επί του θέματος από άμβωνος του ναού της Αναστάσεως αγανακτισμένος για τον άδικο πόλεμο που, όπως είπε, υφίσταται η Μητέρα των Εκκλησιών.

    "Άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως και βγήκαν από αυτές ψεύδη, συκοφαντίες και διφορούμενες δηλώσεις, που προσπαθούν να πλήξουν το πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, ", δήλωσε ο πατριάρχης Ειρηναίος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επιλέγουν τη σιωπή

    [02] Κοινωνία

    Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και ο Αρχιεπίσκοπος Επιλέγουν τη σιωπή

    26/2/2005 6:25:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τεταμένο είναι το κλίμα στους κόλπους της Εκκλησίας μετά τις χθεσινές αντεγκλήσεις σχετικά με την παρουσία Βαβύλη στα Ιεροσόλυμα. Με επίσημη ανακοίνωσή του το απόγευμα του Σαββάτου το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εμμένει στα όσα είχαν υποστηρίξει ο εκπρόσωπός Τύπου του, Ευάγγελος Μαυραγάνης και ο Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακού, ότι το Βαβύλη με το όνομα Απόστολος Φωκάς τον είχε στείλει στα Ιεροσόλυμα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Ωστόσο, στην ανακοίνωση επισημαίνεται, ότι προτεραιότητα έχει η γαλήνευση στο χώρο της εκκλησίας το ταχύτερο δυνατό. Για το λόγο αυτό το Πατριαρχείο υπογράμμισε πως θα απέχει από κάθε δημόσιο διάλογο για τα θέματα, που τον τελευταίο καιρό απασχολούν την επικαιρότητα. Η ανταπάντηση από τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο δεν άργησε να έρθει. Ο Αρχιεπίσκοπος σε δήλωση του εκτίμησε, ότι το θέμα προσλαμβάνει εθνικές διαστάσεις και γι αυτό τόνισε, ότι θα επιλέξει τη σιωπή ακόμη κι αν αδικηθεί.

    "Μείζον θέμα η γαλήνευση της Εκκλησίας"

    "Το μείζον του ανακύψαντος θέματος δεν πρέπει να αποτελεί το ποίος απέστειλε ή συνέστησε το Βαβύλη και τους περί αυτόν, αλλά η το ταχύτερον δυνατόν γαλήνευση της Εκκλησίας" επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση-απάντηση του Πατριαρχείου.

    Και το κείμενο συνεχίζει: "το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων διακόπτει ενταύθα κάθε δημόσιον επ αυτού διάλογον, ελπίζοντας εις την κατανόηση των αγαθών προθέσεων ταύτης της αποφάσεως και προσευχόμενον υπέρ της ειρήνης της ενότητας και της καταλλαγής".

    Παράλληλα, το Πατριαρχείο απευθύνει έκκληση προς όλους να αντιμετωπίσουν το θέμα υπεύθυνα και να αποφεύγουν δηλώσεις που συγχέουν τα εκκλησιαστικά με τα εθνικά ζητήματα "και μπορούν εύκολα να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημία εις τα δίκαια του ευσεβούς γένους των Ελλήνων".

    Η απάντηση Χριστόδουλου

    Απαντώντας ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος με δήλωσή του χαρακτήρισε εξαιρετικά επικίνδυνες τις περιστάσεις υπό τις οποίες εξελίσσονται υποθέσεις, που αφορούν το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και πρόσθεσε, ότι οι πελώριες εθνικές διαστάσεις που αυτές προσλαμβάνουν, "επιβάλλουν, αυτή την κρίσιμη ώρα, αυστηρή αυτοσυγκράτηση και περισυλλογή ευθύνης, πριν τα πράγματα οδηγηθούν σε μοιραία για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, τελική οδυνηρή φάση".

    Ο ίδιος εκτίμησε, ότι το κόστος για την πατρίδα και το γένος θα είναι πολύ μεγάλο και γι αυτό, όπως τονίζει προτιμά μπροστά στη νέα πρόκληση, να σιωπήσει ενσυνείδητα, έστω και αν πρόκειται να αδικηθεί.

    Παραίτηση Κούγια

    Στο μεταξύ η ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων έφερε και την παραίτηση του Αλέξη Κούγια από τη θέση του νομικού συμβούλου του Πατριαρχείου.

    Ο κ Κούγιας με γραπτή του δήλωση δικαιόλογησε την απόφαση αυτή στη βάση σοβαροτάτων διαφωνιών του "με το περιβάλλον του Πατριάρχου Ειρηναίου για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπισθεί η προσπάθεια δυσφημήσεως του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, από εξωθεσμικά κέντρα και μυστικές υπηρεσίες, που ευρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με ανήθικους ανθρώπους στην Ελλάδα και τα Ιεροσόλυμα".

    Εμμένει στην παραίτησή του ο Θεόκλητος

    Στο μεταξύ την Τρίτη θα υποβάλει και επίσημα την παραίτησή του ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος, υπέρ του οποίου τάσσονται, με ψήφισμά τους, οι κληρικοί της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος.

    Από την πλευρά του, ο κ. Θεόκλητος σήμερα μιλώντας από το ιερό βήμα στους πιστούς της Καρδίτσας, τόνισε, ότι εμμένει στην απόφασή του να παραιτηθεί

    "Η απόφασή μου είναι καθοριστική για να σωθεί το κύρος της Εκκλησίας", επεσήμανε.

    Ο ίδιος παραδέχτηκε, ότι το μόνο λάθος του ήταν να εισηγηθεί την πρόσληψη ενός ιερέα που είχε προβεί σε ένα σφάλμα, εννοώντας τον Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη.

    Την ίδια ώρα, οι πιστοί που είχαν συρρεύσει στο μητροπολιτικό ναό, επευφημούσαν το Μητροπολίτη και του ζητούσαν να ανακαλέσει την απόφασή του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Χριστόδουλος: "Δεν παραιτούμαι"

    [03] Μ. Ανατολή

    Εγγυήσεις ζητά το Ισραήλ Παγώνει η ειρηνευτική διαδικασία

    27/2/2005 2:25:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η επίθεση αυτοκτονίας στο Τελ Αβίβ εκτός από θύματα και τραυματίες είχε τραγικές συνέπειες στην πορεία της ειρηνευτικής διαδικασίας. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν δήλωσε πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά διπλωματική πρόοδος "αν οι Παλαιστίνιοι δε λάβουν αποφασιστικά μέτρα για την εξάλειψη των τρομοκρατικών οργανώσεων και τις υποδομές τους στο έδαφος της Παλαιστινιακής Αρχής". Ο ίδιος τόνισε, ότι ο ηγέτης της Μαχμούντ Αμπάς θα πρέπει "να εξουδετερώσει" τις μαχητικές οργανώσεις πριν επαναληφθεί η ειρηνευτική διαδικασία. Την ίδια ώρα, η ισραηλινή αστυνομία βρίσκεται σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας φοβούμενη νέες επιθέσεις. "Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στα αστικά κέντρα, στις αγορές, παντού όπου καθημερινά συγκεντρώνονται χιλιάδες άνθρωποι", δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο ο Εζρά Ααρόν ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας.

    Βολές κατά της Συρίας

    Παράλληλα, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Σαούλ Μοφάζ κατηγόρησε ανοικτά τη Συρία, ότι εκείνη κρύβεται πίσω από την επίθεση.

    "Η Συρία συνεχίζει να δίνει αμνηστία σε τρομοκρατικές οργανώσεις και να τις ενθαρρύνει να διαπράττουν επιθέσεις, που θέτουν σε κίνδυνο την ειρηνευτική διαδικασία με τους Παλαιστινίους και τη σταθερότητα στην περιοχή" δήλωσε ο Μοφάζ.

    Ο Ισραηλινός Υπουργός τόνισε, ότι η χώρα του διαθέτει αποδείξεις που συνδέουν άμεσα στη Συρία με αυτή την επίθεση και την κατηγόρησε, ότι κατευθύνει τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

    Από την πλευρά της, η Δαμασκός αρνείται κάθε ανάμιξη.

    [04] Πολιτική

    Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση Θετική αποτίμηση για την κυβέρνηση

    27/2/2005 1:18:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την αποδοχή των πολιτών φαίνεται να διατηρεί η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δημοσκόπησης της εταιρίας GPO για λογαριασμό της εφημερίδας Τύπος της Κυριακής. Τα αποτελέσματα της έρευνας δίνουν προβάδισμα 5,9 ποσοστιαίες μονάδες στη ΝΔ(39,2)έναντι του ΠΑΣΟΚ(33,3) στην πρόθεση ψήφου, δηλαδή στο ερώτημα ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν είχαμε αύριο εκλογές. Όσον αφορά την παράσταση νίκης δηλαδή -ποια παράταξη πιστεύετε, ότι θα επικρατούσε αν γίνονταν αύριο εκλογές- η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 71, 5% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15, 2%. Σημαντική είναι και η διαφορά ανάμεσα στον Κώστα Καραμανλή και το Γιώργο Παπανδρέου στο ερώτημα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό ανεξάρτητα με το τι ψηφίζετε. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώνει ποσοστό 48, 1% έναντι 28,6, που συγκεντρώνει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

    "Ψήφος εμπιστοσύνης" στο κυβερνητικό έργο

    Η ψαλίδα παραμένει μεγάλη ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ακόμη και στο ερώτημα "ποιο κόμμα θεωρείτε πιθανότερο με βάση της τωρινές εντυπώσεις να κερδίσει τις εκλογές στο τέλος της τετραετίας".

    Και πάλι η Νέα Δημοκρατία θεωρείται επικρατέστερη με ποσοστό 51,6% έναντι 25,2% του ΠΑΣΟΚ.

    Θετικά και μάλλον θετικά κρίνει το 39,4 των ερωτηθέντων το έργο της Νέας Δημοκρατίας κατά τον ένα χρόνο της παραμονής της στην εξουσία.

    Αρνητική και μάλλον αρνητική αποτίμηση κάνει το 38,5, ενώ ουδέτερο εμφανίζεται το 21,7%.

    Την ίδια ώρα αρνητικά κρίνει από την 7η Μαρτίου μέχρι σήμερα το έργο της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 42,4%. Θετική γνώμη έχει το 25,3% των συμμετεχόντων στην έρευνα, ενώ το 31,8% εκφράζει ουδέτερη στάση.

    Όσον αφορά τη συνολική εκτίμηση του έργου και της εικόνας του πρωθυπουργού, το 54,1% έχει θετική και μάλλον θετική άποψη, το 27,2% αρνητική και μάλλον αρνητική, ενώ το 18,4% δηλώνει ουδέτερο.

    Η Νέα Δημοκρατία και ο Κώστας Καραμανλής φαίνεται να βγαίνουν κερδισμένοι από τη σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ και όσον αφορά την τακτική τους στους επιμέρους τομείς της πολιτικής δράσης. Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε, ότι εμπιστεύονται περισσότερο την κυβερνητική παράταξη στους τομείς της Οικονομίας, της Δημόσιας Διοίκησης, της Υγείας, της Παιδείας, της Δικαιοσύνης, της Εργασίας, της Γεωργίας, του Τουρισμού, της Ανάπτυξης, της Δημόσιας Ασφάλειας και της Εμπορικής Ναυτιλίας.

    Το ΠΑΣΟΚ χαίρει μεγαλύτερης εμπιστοσύνης στους τομείς της Εξωτερικής Πολιτικής, των Δημοσίων Έργων και του Πολιτισμού.

    Η έρευνα αυτή της GPO ήταν πανελλαδική, στηρίχτηκε σε ένα δείγμα 2000 ψηφοφόρων και διενεργήθηκε στα μέσα του Φεβρουαρίου.

    [05] Πολιτική

    Αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για τη δράση Βαβύλη

    27/2/2005 6:48:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Για ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης και της τότε ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών σε σχέση με το ρόλο και τη δράση Βαβύλη στα Ιεροσόλυμα έκανε λόγο ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας χθες σε συνεστίαση στελεχών του Κόμματος στην Καλαμάτα. Αφού επισήμανε πως η κυβέρνηση στηρίζει τις πρωτοβουλίες της Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου για αυτοκάθαρση, πρόσθεσε: "Πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι για όλα αυτά τα γεγονότα, ποια εποχή συνέβησαν; Ποιος είχε την κυβερνητική ευθύνη; Ποιος ήταν υπουργός Εξωτερικών και Πρωθυπουργός που είχε ευθύνη για αυτά τα θέματα;" διερωτήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης αφήνοντας σαφείς αιχμές για το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου.

    "Η κυβέρνηση καταφεύγει, σε κάθε περίπτωση, σε ένα εχθρό. Και αυτός είναι το ΠΑΣΟΚ", απάντησε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Αθανασάκης. Η ΝΔ ασχημονεί και εκτίθεται γιατί αποκαλύπτει τις πραγματικές της προθέσεις. Αντί να αντιμετωπίσει το ζήτημα με σοβαρότητα καταφεύγει στη μέθοδο του αντιπερισπασμού, είπε και πρόσθεσε "τους Βαβύληδες και τους Γιοσάκηδες τους χαρίζουμε εκεί όπου ανήκουν".

    Στη δράση Βαβύλη αναφέρθηκε και ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ κ. Ιωάννη Βαρβιτσιώτη μιλώντας στην ΝΕΤ 105,8 και στην εκπομπή "Παράθυρο στον κόσμο" με τους Έφη Ρούσα και Γιώργο Καπόπουλο. Ο κ. Βαρβιτσιώτης επικαλούμενος σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας το "Παρόν" που γράφει ότι ο Βαβύλης πήγε στην Ιερουσαλήμ με διπλωματικό διαβατήριο και με παρέμβαση του συμβούλου του Γιώργου Παπανδρέου, τόνισε πως αν η πληροφορία αληθεύει "τότε αλλάζει όλο το παιχνίδι". "Διότι σημαίνει ότι και η τότε κυβέρνηση και ο Υπουργός Εξωτερικών τότε και σήμερα αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βρισκόταν εν γνώσει της ιστορίας Βαβύλη. Το θέμα είναι τεράστιο δεν είναι μικρό, δεν μπορεί να κρυφτεί ούτε να αποσιωπηθεί. Το θέμα είναι μείζον", τόνισε.

    Το δημοσίευμα κλήθηκε να σχολιάσει και ο κ. Αθανασάκης, ο οποίος δήλωσε ότι είχε επικοινωνία με τον πρώην σύμβουλο του Γιώργου Παπανδρέου, Αλεξ Ρόντο ο οποίος τόνισε ότι δεν είχε ούτε έχει καμία σχέση με τον Βαβύλη και προτίθεται να προσφύγει στην δικαιοσύνη.

    [06] Πολιτική

    Επίσκεψη Παπανδρέου στο Βελιγράδι

    27/2/2005 4:51:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ

    Στο Βελιγράδι βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να πάρει μέρος στο Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος Σερβίας, ως επίσημος προσκεκλημένος του Προέδρου του Κόμματος, και Προέδρου της Σερβίας, Μπόρις Tάντιτς, με τον οποίο θα έχει και συνάντηση. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ο κ. Παπανδρέου θα απευθύνει χαιρετισμό δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα της σταθερότητας και της ασφάλειας στα Βαλκάνια.

    [07] Κοινωνία

    Απεργούν τραπεζοϋπάλληλοι-πανεπιστημιακοί

    27/2/2005 7:34:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία κατέρχονται τη Δευτέρα οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, καταγγέλλοντας ως προσχηματικό τον Εθνικό Διάλογο που πραγματοποιείται για την Παιδεία και καταλογίζοντας στην κυβέρνηση προειλημμένες αποφάσεις. Την πρόθεση τους αυτή είχαν ανακοινώσει πριν από λίγες ημέρες αποχωρώντας από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, το οποίο συνέρχεται εκ νέου τη Δευτέρα.

    Εξάλλου, νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιεί και η ΟΤΟΕ. Οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές καθώς οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις προτάσεις που υπάρχουν σχετικά με το ασφαλιστικό τους. Σημειωτέον ότι η ΟΤΟΕ προανατολίζεται και σε νέα 24ωρη απεργία μαζί με τις ΔΕΚΟ την Πέμπτη στις 17 Μαρτίου, η οποία θα είναι υπό την αιγίδα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Για την ίδια ημέρα έχουν εξαγγείλει 24ωρη προειδοποιητική απεργία και οι εργαζόμενοι στα ταχυδρομικά καταστήματα όλης της χώρας και όλων των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ.

    [08] Κοινωνία

    Απαγόρευση απόπλου από Πειραιά-Ραφήνα

    27/2/2005 5:24:00 μμ

    Συντάκτης:

    Δεμένα παραμένουν σε Πειραιά και Ραφήνα τα πλοία με προορισμό τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη. Για το λόγο αυτό το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας παρακαλεί όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν, να επικοινωνούν με τα ναυτικά πρακτορεία των εταιρειών των πλοίων ή τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές. Σύμφωνα με την ΕΜΥ τη Δευτέρα ο καιρός θα παραμείνει άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες, με χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο. Την Τρίτη θα επιδεινωθεί με βροχές κατά τόπους ισχυρές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδα με χαμηλό υψόμετρο. Παρόμοιο το σκηνικό και την Τετάρτη. Για τη βόρεια Ελλάδα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις, τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα και χιόνια τόσο στα ορεινά όσο και σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

    [09] Μ. Ανατολή

    Για τα πυρηνικά καύσιμα Έδωσαν τα χέρια Ιράν-Ρωσία

    27/2/2005 4:23:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC

    Μετά από πολλές αναβολές Ιράν και Ρωσία υπέγραψαν τελικά τη συμφωνία για παροχή από τη Μόσχα πυρηνικών καυσίμων για τον ιρανικό πυρηνικό αντιδραστήρα στο Μπουσέχρ. Στη συμφωνία υπάρχει όρος, που υποχρεώνει το Ιράν να επιστρέφει το εμπλουτισμένο ουράνιο μετά τη χρησιμοποίησή του στο σταθμό. Πρόκειται για μια δικλείδα ασφαλείας, στην υιοθέτηση της οποίας είχε επιμείνει κατά τις συνομιλίες η Μόσχα και έχει στόχο την αποτροπή κατασκευής πυρηνικών όπλων από το Ιράν. Από την πλευρά της, η Τεχεράνη επανέλαβε, ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα θα λειτουργεί μόνο για την παραγωγή ενέργειας. Σημειώνουμε, ότι ο αντιδραστήρας συο Μπουσέχρ είναι ο πρώτος του Ιράν και έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από τη Ρωσία.

    [10] Ποδόσφαιρο

    Με υπογραφή "Μιχαλάκη"

    27/2/2005 7:25:00 μμ

    Συντάκτης:

    Κούραση, άγχος και πολλές απουσίες. Αυτό το τρίπτυχο των "πράσινων" ήταν αυτό που φάνηκε στην σημερινή αναμέτρηση με τους Φαίακες. Ειδικά οι απουσίες, των Γκονζάλες, (τραυματίας), Μπασινάς, (τραυαματίας) και Μινχ (ξεκούραση), αλλά φυσικά και η "πικρία" από τον αποκλεισμό από τη Σεβίλλη, οδήγησαν τους παίκτες του Μαλεζάνι σε ένα κακό πρώτο η μίχρονο. Η επανάληψη πάντως ήταν πολύ διαφορετική, καθώς οι νταμπλούχοι έχασαν πολλές ευκαιρίεςε και τελικά αυτός που τους λύτρωσε ήταν ο Μιχάλης Κωνσταντίνου που με το γκολ του στο 74 έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟ.

    Επηρεασμένος

    Το πρώτο ημίχρονο, χωρίς υπερβολή είχε μόνο μία ευκαιρία, πολύ μεγάλη βέβαια, για τον Παναθηναϊκό και τίποτα άλλο. Από την αρχή οι γηπεδούχοι ήλεγχαν τον ρυθμό, καθώς η Κέρκυρα βγήκε με αμυντικό προσανατολισμό και δεν έκανε ευκαιρίες.

    Το ίδιο όμως ίσχυε και τους "πράσινους" που για σαράντα λεπτά, "ταλαιπωρούσαν" την μπάλα στο χώρο του κέντρου. Η μόνη καλή φάση τελικά έγινε στο 42. Ο Σαπάνης σούταρε από μακριά, όμως η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στην εξέλιξη ο Γκέκας που πρόλαβε τους αμυντικούς έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ.

    Θεαματική αλλαγή

    Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους, άνοιξε την όρεξη στο "τριφύλλι" καθώς στο δεύτερο μέρος έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Σε αυτό συνηγόρησε και η είσοδος του Βόουτερ, με την προσθήκη του οποίοι οι γηπεδούχοι εγιναν πιο γρήγοροι και πιο επιθετικοί.. Πάντως την πιο σημαντική ευκαιρία σε εκείνο το σημείο του αγώνα την έχασε η Κέρκυρα στο 58. Ο Ν Ντιαγέ πέρασε από τα δεξιά και τον Γκαλίνοβιτς, έβγαλε τη σέντρα, αλλά ο Γκούμας πρόλαβε την τελευταία στιγμή και έκοψε.

    Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Μαλεζάνι άρχισαν να "σφυροκοπούν" την εστία του Γκίτκου. Στο 67 έχασαν εκ νέου μεγάλη διπλή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Ο Γκέκας σούταρε με δύναμη, ο πορτιέρο της Κέρκυρας έδιωξε με τα πόδια και στη συνέχεια το σουτ του Χαραλαμπίδη αποκρούστηκε εκ νέου από τον από τον τερματοφύλακα.

    Η καλή μέρα του τερματοφύλακα των Φαιάκων, φάνηκε σε αρκετές ακόμα περιπτώσεις, μην αφήνοντας την "μπάλα να περάσει με τίποτα", αφού "κατέβασε τα ρολά" σε δύο τρεις ακόμα περιπτώσεις των Γκέκα και Κωνσταντίνου.

    Τελικά αυτός που έδωσε τη λύση ήταν ο Κύπριος φορ στο 74 . Οι Βόουτερ και Γκέκας δεν μπόρεσαν να κερδίσουν τον Γκίτκο αλλά ο επερχόμενος Κωνσταντίνου σούταρε εύστοχα και άνοιξε το σκορ.

    Μέχρι το τέλος τίποτα δεν άλλαξε και οι "πράσινοι" πέτυχαν την ένατη φετινή τους εντός έδρας νίκη στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

    Διαιτητής: Κεμπαρίδης (Σερρών)

    Κίτρινες: Κόλτζος, Μάριτς, Σύρος, Γκούμας

    Οι συνθέσεις των ομάδων:

    Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Ρουμπάκης (50΄ Βόουτερ), Μόρις, Γκούμας, Μάριτς, Σαπάνης, Σκάτσελ, Χαραλαμπίδης (69΄ Ολισαντέμπε), Κωνσταντίνου, Γκέκας (80΄ Κώτσιος)

    Κέρκυρα: Γκίτκος, Αμανατίδης, Σύρος, Γεωργίου, Κόλτζος, Μπράγκα (31΄ Πετράς), Μπουγκανέμ, Ν΄ Ντιαγέ (80΄ Ντεμπά), Γκαρόζης, Πανόπουλος (80΄ Νινιάδης), Φοφόνκα

    [11] Ποδόσφαιρο

    Ανάσα για τον Ηρακλή

    27/2/2005 7:02:00 μμ

    Συντάκτης:

    Χωρίς την παρουσία κόσμου αφού ο Ηρακλής εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών, που του είχε επιβληθεί από τον αθλητικό δικαστή, για την συμπεριφορά των φιλάθλων του στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ο "Γηραίος", έφτασε στη νίκη απέναντι στον ΟΦΗ, παίρνοντας σημαντική βαθμολογική "ανάσα". Χωρίς Νουαφόρ, Σταυρακάκη, Ντάβινσον, Μοσχογιάννη, Τριανταφύλλου, Ντεγιάνοφ, Δέντσα. Κουτσουπιά, η κρητική ομάδα πάλεψε για τον βαθμό της ισοπαλίας, είχε δυο δοκάρια, αλλά μετά την αποβολή του Κουνενάκη στο 71, υπέκυψε περισσότερο στην αριθμητική υπεροχή των γηπεδούχων, που με γκολ του λαγού στο 85 πήραν την πολύτιμη νίκη.

    Ο ΟΦΗ τα δοκάρια ο Λαγός το γκολ

    Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και πήραν τα ηνία του αγώνα, χωρίς όμως να καταφέρουν να παραβιάσουν την εστία του Σηφάκη. Ένα σουτ του Δρούγα στο 11΄ που έφυγε λίγο άουτ και μια απόκρουση του τερματοφύλακα του ΟΦΗ σε σουτ του Παπαποστόλου στο 18΄ ήταν οι καλές στιγμές του «Γηραιού» σε αυτό το διάστημα.

    Μετά το πρώτο ημίωρο, οι Κρητικοί ισορρόπησαν το ματς και μάλιστα "άγγιξαν" το γκολ στο 35΄ με δυνατό σουτ του Μπελεβώνη, που όμως σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Αμπάρη. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ, αφού στο 38΄ ο Αμπάρης αντέδρασε σωστά σε εκτέλεση φάουλ του Χατζατριάν.

    Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο β΄ μέρος, με τον Ηρακλή να υπερέχει, αλλά να μην είναι ιδιαίτερα απειλητικός, με εξαίρεση ένα σουτ του Λαγού στο 47΄ που πέρασε άουτ. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι είχαν και δεύτερο δοκάρι, με τον Πίτσο στο 58΄, όμως στο 71΄ έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κουνενάκη για χτύπημα εκτός φάσης στον Ιωάννου.

    Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύθηκαν την αριθμητική τους υπεροχή, πίεσαν τους αντιπάλους τους και τελικά έφτασαν στο γκολ στο 85΄. Ο Λαγός πήρε πάσα από τον Κεϊτά και με δυνατό σουτ νίκησε τον Σηφάκη, χαρίζοντας στην ομάδα του τρεις πολύτιμους βαθμούς.

    Διαιτητής: Ταπατζάς (Θράκης)

    Κίτιρνες: Κουνενάκης, Πίτσος, Αρβανίτης

    Κόκκινη: Κουνενάκης (71΄)

    Οι συνθέσεις:

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Αμπάρης, Σεγκιρί, Παπαζαχαρίας (84΄ Διαμαντίδης), Κεϊτά, Λαγός (90΄ Στεφανής), Δρούγας, Ιώαννου, Πουρσανίδης, Παπαποστόλου (64΄ Κ.Καπετάνος), Κατσαμπής, Φορτούζι .

    ΟΦΗ: Σηφάκης, Αρβανίτης, Κολιτσιδάκης, Μπελεβώνης, Αδάμος, Κουνενάκης, Χατζατριάν, Πίτσος, Τομάς, Μαχλάς, Καζαντζής (74΄ Κουτσουρές).

    [12] Ποδόσφαιρο

    Στην κορυφή ο Λεβαδειακός

    27/2/2005 5:42:00 μμ

    Συντάκτης:

    Παρέα στην κορυφή της βαθμολογίας κάνουν πλέον η ομάδα του Λεβαδειακού αλλά και ο Ακράτητος. Οι "πράσινοι" επικράτησαν στο ντέρμπι της αγωνιστικής της Νίκης Βόλου και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Ακράτητου στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα, ανέβηκε στο ρετιρέ. Η Λάρισα βρίσκεται στην τρίτη θέση καθώς σήμερα είχε ρεπό από τον αγώνα της με τον Ποσειδώνα.

    Επιστρέφει η Μαύρη Θύελλα

    Την μεγάλη ανατροπή έκανε η ομάδα της Καλαμάτας, η οποία παρ ότι έχανε με 0-2 στο ημίχρονο, πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή και με τρία γκολ πήραν τη νίκη από τον Ολυμπιακό Βόλου. Έτσι διατηρήθηκε στην πρώτη εξάδα και κράτησε τις ελπίδες της για άνοδο.

    Το ίδιο ισχύει βέβαια και για την Καστοριά, η οποία εχτές κέρδισε την Προοδευτική και παρέμεινε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, παρέα με τη Νίκη Βόλου. Η Παναχαϊκή 2005, που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, έκανε την έκπληξη, κερδίζοντας τον Πανσερραϊκό, απομακρύνοντας τον από την εξάδα. Τέλος σπουδαία νίκη πέτυχε ο Εθνικός Αστέρας εκτός έδρας επί του Ατρομήτου. Αύριο ολοκληρώνεται η αγωνιστική με τον αγώνα Πανηλειακού-Ηλυσιακού.

    Τα αποτελέσματα

    Καστοριά-Προοδευτική 2-1 (11 Σολακίδης, 68 Ταξιάρχης, 4 Κουτλούμπασης)

    Απόλλων Αθηνών-Ακράτητος 0-0

    Παναχαϊκή 2005-Πανσερραϊκός 3-1 (10 Στούντας,πέναλτι, 25 Μίχος, 83 Ένκβιστ)

    Ατρόμητος Αθηνών-Εθνικός Αστέρας 1-3 (30 Ράπενς, 3 Φερεκίδης, 32 Βελόνης, 38 Φονσέκα)

    Λεβαδειακός-Νίκη Βόλου 1-0 (65 Μαϊστρέλης)

    Καλαμάτα-Ολυμπιακός ΑΣΚ Βόλου 3-2 (68 Μαρκορά, 82 Λαμπρογιάννης, 86 Καλατζής, 7 Μπουντούρης, 31 Μπουέλε) Πανηλειακός-Ηλυσιακός 28/2

    **Δεν θα γίνει το ματς Ποσειδών Νέων Πόρων-Λάρισα

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 20 αγώνες)

    1. Ακράτητος 38

    2. Λεβαδειακός 38

    3. Λάρισα 35

    4. Νίκη Βόλου 34

    . Καστοριά 34

    6. Καλαμάτα 33

    7. Πανηλειακός 32-19αγ

    . Πανσερραϊκός 32

    9. Ολυμπιακός Βόλου 31

    10. Προοδευτική 30

    11. Ηλυσιακός 25-19αγ

    12. Απόλλων Αθ. 24

    . Εθνικός Αστέρας 24

    14. Παναχαϊκή 2005 23

    15. Ατρόμητος Αθ. 4

    16. Ποσειδών Ν. Πόρων -9

    * Ο Ποσειδών Νέων Πόρων έχει υποβιβαστεί στη Γ` εθνική

    [13] Μπάσκετ

    "Βασιλιάδες" στη Φιλαδέλφεια

    27/2/2005 3:23:00 μμ

    Συντάκτης:

    Παιχνίδια που κρίθηκαν στον πόντο με μεγάλες και πάλι αποδόσεις από τους παίκτες. Οι Μέμφις Γκρίζλις έκαναν την μεγάλη έκπληξη και κέρδισαν τους Σπερς στο Σαν Αντόνιο. Το ματς της αγωνιστικής έγινε στο Ντάλας όπου οι Φοίνιξ Σανς νίκησαν τους Μάβερικς με 123-124. Οι Μπουλς συνέχισαν την πορεία τους προς τα πλέι οφφ, νικώντας τους Σάρλοτ, ενώ στο Μαϊάμι, οι Χιτ του Σακίλ Ο Νιλ νίκησαν τους Ορλάντο Μάτζικ.

    Τα αποτελέσματα

    Μαϊάμι Χιτ-Ορλάντο Μάτζικ 101-98

    Σάρλοτ Μπόμπκατς-Σικάγο Μπουλς 90-94

    Νιου Γιορκ Νικς-Ιντιάνα Πέισερς 90-79

    Φιλαδέλφεια 76ερς-Σακραμέντο Κινγκς 99-101

    Ντάλας Μάβερικς-Φίνιξ Σανς 123-124

    Σαν Αντόνιο Σπερς-Μέμφις Γκρίζλις 82-84

    [14] Πιστή στο ραντεβού με το Παγκόσμιο

    27/2/2005 5:11:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μόνο οχτώ ημέρες πέρασαν από το μίτινγκ του Μπέρμιγχαμ που η Έλενα Ισινμπάγεβα, είχε υπερβεί τα 4 μέτρα και 88 εκατοστά και η κυρίαρχη των αιθέρων Ρωσίδα αθλήτρια κατάφερε να κάνει και πάλι το θαύμα της. Πιστή στα ραντεβού της με την κατάρριψη των ρεκόρ, κατάφερε την Κυριακή να ξεπεράσει τα 4.89 στο Λεβέν της Γαλλίας, σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ στον κλειστό στίβο. Η Ισινμπάγεβα είναι κάτοχος και του ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο από τον περασμένο Σεπτέμβριο με 4.92 επίδοση που είχε πετύχει στο μίτινγκ των Βρυξελλών. Πλέον αυτό που περιμένουν όλοι από τη χρυσή Ολυμπιονίκη της Αθήνας, είναι να γίνει η πρώτη γυναίκα που θα ξεπεράσει το ιστορικό φράγμα των 5 μέτρων, κάτι που προσπάθησε να κάνει και στο Λιεβέν, βάζοντας τη μπάρα τα 5.05, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

    [15] Ο Αθηναϊκός το ντέρμπι

    27/2/2005 6:21:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε περίπατο μετέτρεψε ο Αθηναϊκός το μεγάλο ντέρμπι της 13ης ημέρας στην Α1 χάντμπολ των ανδρών. Η ομάδα του Γιώργου Κρανάκη επικράτησε 30-21 στο Βύρωνα του Πανελληνίου και επανήλθε στην κορυφή της κατάταξης, ένα βαθμό μπροστά από τον Φίλιππο. Στον αντίποδα, ο "σύλλογος των Ολυμπιονικών" έχασε πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια υπεράσπισης του περσινού του τίτλου.

    Αποτελέσματα - Βαθμολογία

    ΓΣ Ηλιούπολης-ΑΣΕ Δούκα 22-30 ΓΣ Κορωπίου-Κιλκίς 24-35 Φίλιππος-Διομήδης Αργους 23-19 ΒΑΟ-Ιωνικός 25-26 Αρχέλαος-Απόλλων Καλαμαριάς 28-26 Αθηναϊκός-Πανελλήνιος 30-21

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 13 αγώνες)

    Αθηναϊκός 22 Φίλιππος Βέροιας 21 Πανελλήνιος 19 ΓΑΣ Κιλκίς 19 Διομήδης Αργους 16 Α.Σ.Ε. Δούκα 14 Ιωνικός Ν.Φ. 12 Ηλιούπολη 9 Απόλλων Καλαμαριάς 8 Β.Α.Ο. 8 Γ.Σ. Κορωπίου 6 Αρχέλαος Κατερίνης 2

    [16] Ποδόσφαιρο

    Εν αναμονή του ντέρμπι

    27/2/2005 6:14:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ένα εύκολο απόγευμα πέρασε η "Γιούβε" κόντρα στη Σιένα, επικρατώντας με 3-0 και φτάνοντας τους 57 βαθμούς. Αν η Μίλαν που ακολουθεί δεν καταφέρει να κερδίσει το βράδυ την Ίντερ, τότε θα παραμείνει μόνη πρώτη. Για λίγο ...τρίτη είναι και η Σαμπντόρια, η οποία πήρε τη νίκη εκτός έδρας της Μπρέσια και περιμένει και αυτή τους "νερατζούρι" στο βραδινό "classico". Πάντως την τετράδα έχασε η Ουντινέζε, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη εκτός έδρας με τη Φιορεντίνα. Στα σημαντικά, η νίκη της Λάτσιο επί της Πάρμα, αλλά και η ήττα της Ρόμα από το Παλέρμο.

    Τα αποτελέσματα

    Μπρέσια-Σαμπντόρια 0-1

    (78΄ Τονέτο)

    Φιορεντίνα-Ουντινέζε 2-2

    (21΄ Μποζίνοφ, 34΄ Αριάτι - 41΄ Μουντάρι, 56΄ Ντι Μικέλε)

    Μπολόνια-Λιβόρνο 0-0

    Κάλιαρι-Αταλάντα 3-3

    (10΄ Λανγκέλα, 43΄ Εσπόζιτο, 68΄ Αμπεγιόν - 17΄ Σάλα, 61΄ Μακίνβα, 90΄ πεν. Μαρκολίνι)

    Γιουβέντους-Σιένα 3-0

    (35΄, 63΄πεν. Ντελ Πιέρο, 50΄ Έμερσον)

    Λάτσιο-Πάρμα 2-0

    (19΄ πεν. Όντο, 90΄ Φιλιπίνι)

    Λέτσε-Μεσίνα 1-0

    (86΄ Μπιελάνοβιτς)

    Παλέρμο-Ρόμα 2-0

    (54΄ Μπριένζα, 90΄ Τόνι)

    Ρετζίνα-Κιέβο 1-0

    (40΄ Νακαμούρα)

    Ιντερ-Μίλαν έναρξη 21:30

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 26 αγώνες)

    Γιουβέντους 57

    Μίλαν 54-25αγ.

    Σαμπντόρια 44

    Ιντερ 43-25αγ.

    Ουντινέζε 42

    Παλέρμο 42

    Ρόμα 38

    Ρετζίνα 35

    Λέτσε 35

    Κάλιαρι 34

    Μπολόνια 33

    Λάτσιο 33

    Λιβόρνο 31

    Μεσίνα 29

    Κίεβο 28

    Φιορεντίνα 27

    Πάρμα 26

    Σιένα 25

    Μπρέσια 23

    Αταλάντα 18

    [17] Ποδόσφαιρο

    Βλέπει άνοδο ο Εθνικός

    27/2/2005 5:40:00 μμ

    Συντάκτης:

    Εθνικός και Δόξα Δράμας ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι της 21ης αγωνιστικής στην Γ' Εθνική αφού εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τις γκέλες των πρωτοπόρων για να φτάσουν ακόμα πιο κοντά στη κορυφή. Κερδισμένο και το Χαιδάρι που στην Κρήτη δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στο "διπλό" απέναντι στον Ηρόδοτο, νίκη που το έφερε μόνο πρώτο στην κορυφή του Νότιου Ομίλου, αφού ο Αχαρναϊκός έχασε στην Ρόδο και ο Θρασύβουλος μετά από αγώνα θρίλερ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στον Ατσαλένιο μένοντας στο 3-3!Με τη νίκη του απέναντι στη Θύελλα Πατρών, ο Εθνικός πλησίασε ακόμα πιο πολύ τους τρεις πρώτους μπαίνοντας γερά στο παιχνίδι της ανόδου. Στο Βόρειο Όμιλο, τα Γιάννενα γνώρισαν την ήττα από την Λαμία αλλά παρέμειναν στη κορυφή αφού τόσο η Καβάλα όσο και η Βέροια δεν έφτασαν στο "τρίποντο". Η Καβάλα για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική δεν κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης αφού ο Αγροτικός Αστέρας την υποχρέωσε σε ισοπαλία με 2-2. Στο στείρο 0-0 έμεινε και η Βέροια απέναντι στον Παναιτωλικό. Νέα νίκη για την Δόξα Δράμας που συνεχώς ανεβαίνει στον βαθμολογικό πίνακα και αν Καβάλα και Βέροια συνεχίσουν να χάνουν βαθμούς, τότε ίσως να τη δούμε να φτάνει ακόμα και στην άνοδο.

    Αποτελέσματα - Βαθμολογίες

    1ος όμιλος

    Εθνικός Πειραιώς-Θύελλα Πατρών 2-1 Βύζας Μεγάρων-Πάμισος Μεσσήνη 1-0 Ηρόδοτος-Χαϊδάρι ΑΟ 1-3 Λήλας Βασιλικού-Μαρκό 1-1 Αγιος Δημήτριος-Αθηναϊδα 2-0 Ρόδος-Αχαρναϊκός 1-0 Θρασύβουλος Φυλής-Ατσαλένιος 3-3 Αχαϊκή-ΠΑΝΟ Μαλίων 2-5 Ρεπό: Κερατσίνι

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 20 αγώνες)

    Χαϊδάρι 45-19αγ Θρασύβουλος 43 Αχαρναϊκός 42 Εθνικός 39 Ρόδος 33 Λήλας Βασιλικού 26 ΠΑΝΟ Μαλλίων 26 Αχαϊκή 25 Αγιος Δημήτριος 24 Ατσαλένιος 22 Θύελλα Πατρών 21-19αγ Βύζας Μεγάρων 21 Κερατσίνι 20-19αγ Ηρόδοτος 19-19αγ Πάμισος Μεσσήνης 19 Μαρκό 18 Αθηναϊς 12

    2ος όμιλος

    ΠΑΕ Θράκη-Κοζάνη 3-0 Βέροια-Παναιτωλικός 0-0 ΗΛΤΕΞ Λύκοι-Πανδραμαϊκός 1-4 Παύλος Μελάς-Αναγέννηση Καρδίτσας 3-2 Λαμία-Γιάννινα 1-0 Δόξα Δράμας-Απόλλων Λάρισας 3-1 Καβάλα-Αγροτικός Αστέρας 2-2 ΑΕ Πτολεμαϊδας-Θερμαϊκός 2-0 Ρεπό: Αναγέννηση Αρτας

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 20 αγώνες)

    ΠΑΣ Γιάννινα 41 Καβάλα 40 Βέροια 38 Δόξα Δράμας 35 Ενωση Θράκης 33 Αναγέννηση Αρτας 31-19αγ. Λαμία 30 Κοζάνη 27-19αγ Αναγ. Καρδίτσας 27 Αγροτικός Αστέρας 27 Πτολεμαϊδα 26 Παναιτωλικός 24 Παύλος Μελάς 24 Θερμαϊκός 21 Λύκοι 16-19αγ Απόλλων Λάρισας 16 Πανδραμαϊκός 15-19αγ

    [18] Ποδόσφαιρο

    Ευρωπαϊκή αξία

    27/2/2005 5:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/2/2005 6:25:48 μμ)

    Συντάκτης:

    Ένας Εργοτέλης που προερχόταν από τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού. Μία Ξάνθη όμως που φέτος έχει δείξει πως ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει. Τελικά, η Ακριτική ομάδα έδειξε για άλλη μια φορά πως βρίσκεται δίκαια στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, επικρατώντας μέσα στο Παγκρήτιο επί των "κίτρινων" με 0-2. Από την άλλη η ομάδα του Βύρωνα Σηφάκη είχε ευκαιρίες για να σκοράρει πριν το πρώτο γκολ, όμως δεν τα κατάφερε. Τα γκολ για την ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη πέτυχαν ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα στο 28 και ο Κλέμπερ στο 68.

    Έχει τον τρόπο της

    Με φόρα από τη νίκη με τον Ολυμπιακό ξεκίνησε ο Εργοτέλης το παιχνίδι με την Σκόντα. Μόλις στο 6 ο Άντο αστόχησε από πολύ καλή θέση να βάλει μπροστά την ομάδα του, ενώ στο 13΄ ο Πιζανόφσκι απέκρουσε δυνατό σουτ του Ογκουνσότο από καλή θέση.

    Στη συνέχεια η Ξάνθη, έδειξε γιατί φέτος ξέρει να παίζει το σύστημα των αντεπιθέσεων όπως κανένας άλλος. Με τον μόνιμο σκόρερ της μάλιστα, τον Λουτσιάνο, άνοιξε το σκορ. Ο Βραζιλιάνος πήρε την πάσα από τον Γαρπόζη και με σουτ νίκησε τον Χανιωτάκη. Το 1-0 έμεινε ως τη λήξη του ημιχρόνου, αφού το γκολ που πέτυχε ο Ογκουνσότο 37΄ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

    Στο δεύτερο μέρος και πάλι οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση. Έτσι στο 67 οι Ακρίτες χτύπησαν και πάλι. Ο Κλέμπερς, που είχε μπει ως αλλάγή λίγο πριν, πέτυχε το δεύτερο γκολ για την ομάδα του και ουσιαστικά "καθάρισε" την υπόθεση νίκη. Ο Βραζιλιάνος έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση και αξιοποίησε την κάθετη μπαλιά του Μαχράτζε. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και η Ξάνθη πήρε τη νίκη, αφήνοντας τον Εργοτέλη εντός της ζώνης του υποβιβασμού.

    Διαιτητής: Μαζαράκης (Κεφαλονιάς)

    Κίτρινες: Αργυράκης - Μαχράτζε, Λαμπριάκος, Μελισσάς

    Οι συνθέσεις ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Χανιωτάκης, Αργυράκης, Οικονομάκης, Φιλέκοβιτς, Σπυριδάκης, Μασιμπούκο, Σλίχτινγκ, Σιλά, Λαμπράκης (65΄ Βοσκαρίδης), Αντο, Ογκουνσότο

    ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Παπαδημητρίου, Ζαπρόπουλος, Κοντοδήμος (82΄ Βόζαμπαλ), Λαμπριάκος, Μαχράτζε, Μελισσάς, Κουράκ (61΄ Κλέμπερ), Γαρπόζης, Λουτσιάνο (86΄ Δημητριάδης), Μπαϊκαρά


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 27 February 2005 - 17:57:06 UTC