Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο κόκκινο και πάλι ο Έβρος
  • [02] Απελπισμένη έκκληση από την Ομπενά
  • [03] Ύστατο αντίο στον Σμέλινγκ
  • [04] Πήρε αναβολή η ΕΠΟ
  • [05] Και άλλο αξίωμα για τον Κυριακού
  • [06] Ύστατη προσπάθεια της ΑΕΚ για το γήπεδο
  • [07] Ενώπιος-ενωπίω με τη δικαιοσύνη
  • [08] Κοινή ανακοίνωση των δικηγόρων Κεντέρη, Θάνου

    [01] Κοινωνία

    Σε λευκό κλοιό η Βόρεια Ελλάδα Στο κόκκινο και πάλι ο Έβρος

    1/3/2005 11:00:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε αυξημένη ετοιμότητα έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός για την κατάσταση στον Έβρο. Αρχές και κάτοικοι βρίσκονται επί ποδός καθώς η στάθμη των υδάτων σε Άδρα και Έβρο ξεπέρασε και πάλι τα όρια επικινδυνότητας. Ήδη έχουν δοθεί οδηγίες σε γεωργούς και κτηνοτρόφους να απομακρύνουν ζώα και μηχανήματα από τις περιοχές κοντά στους χείμαρρους που υπερχείλισαν. Την ίδια ώρα, συνεχίζει η χιονόπτωση στις περισσότερες περιοχές της Β. Ελλάδας. Στα λευκά έχει ντυθεί η Θεσσαλονίκη, χωρίς ωστόσο να έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής ιδιαίτερα προβλήματα. Με απόφαση της Νομαρχίας θα παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος. Το ίδιο ωστόσο δεν θα συμβεί στην Καστοριά και τη Φλώρινα, όπου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Στα Γρεβενά θα παραμείνουν κλειστά τα Δημοτικά ενώ τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ανοίξουν μία ώρα αργότερα. Μία ώρα αργότερα θα ανοίξουν και τα σχολεία στην Κοζάνη.

    Αυξημένη ετοιμότητα

    Στη Γέφυρα του Πυθίου, το ύψος των υδάτων έφθασε τα 6,60 μέτρα.

    Το όριο επικινδυνότητας στο συγκεκριμένο σημείο μέτρησης είναι 5,70 μέτρα. Στο Πέταλο Φερών η στάθμη των υδάτων έφτασε στα 6,05 μέτρα με όριο επικινδυνότητας τα 6 μέτρα.

    Οι υπηρεσίες της περιφέρειας και της νομαρχίας Έβρου βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

    Στην τουρκική όχθη του Έβρου, έχουν πλημμυρίσει 200.000 στρέμματα και έχουν σπάσει αναχώματα σε τουλάχιστον δεκατέσσερα σημεία.

    Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί συζητήθηκε το πρωί σε συνάντηση που είχε ο νομάρχης Έβρου με ομολόγους του από την Τουρκία και τη Βουλγαρία.

    Χιόνια στη Μακεδονία

    Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η χιονόπτωση στις περισσότερες περιοχές της Βορείου Ελλάδας.

    Αλυσίδες χρειάζονται μόνο τα οχήματα που κινούνται στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο των Γρεβενών και της Καστοριάς καθώς και προς τη Βίγλα και το Βίτσι του νομού Φλώρινας.

    Απαραίτητες είναι ακόμα οι αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματα που κινούνται από Καστοριά προς Φλώρινα και από Καστοριά προς Ιωάννινα μέσω Νεστορίου.

    Στη Θεσσαλονίκη, με απόφαση της Νομαρχίας ανοιχτά θα παραμείνουν τα σχολεία εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος.

    Για τις σχολικές μονάδες εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος την ευθύνη λειτουργίας των σχολικών μονάδων θα έχουν οι διευθυντές των σχολείων σε συνεργασία με τους δημάρχους και τις αντίστοιχες διευθύνσεις και τα γραφεία εκπαίδευσης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ξεχειλίζει ο Έβρος

    [02] Κόσμος

    Απελπισμένη έκκληση από την Ομπενά

    1/3/2005 2:51:00 μμ

    Συντάκτης:

    Έκκληση προς την διεθνή κοινότητα και την γαλλική κυβέρνηση, να βοηθήσουν στην απελευθέρωσή της, απηύθυνε μέσω βιντεοταινίας που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη από τους ιρακινούς αντάρτες η γαλλίδα δημοσιογράφος της εφημερίδας Λιμπερασιόν Φλοράνς Ομπενά. Η Ομπενά εξαφανίσθηκε στις 5 Ιανουαρίου και πιστεύεται ότι απήχθη από το αυτοκίνητό της στη Βαγδάτη. Άμεση ήταν η αντίδραση του Παρισιού, που μέσω του υπουργού Εξωτερικών Μισέλ Μπαρνιέ, που δήλωσε ότι μελετά τη νέα βιντεοταινία και κάνει ό,τι μπορεί για να επισπεύσει την απελευθέρωσή της.

    Ζιλιά: "Δεν μπορώ να κάνω τίποτα"

    "Το όνομά μου είναι Φλοράνς Ομπενά. Είμαι Γαλλίδα. Είμαι δημοσιογράφος της Λιμπερασιόν...Η κατάσταση της υγείας μου είναι πολύ κακή. Είμαι επίσης σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση", λέει η δημοσιογράφος στην βιντεοταινία, η οποία δεν φέρει ημερομηνία.

    "Βοηθείστε με, είναι επείγον", λέει απελπισμένα, ζητώντας παράλληλα την παρέμβαση του Γάλλου βουλευτή Ντιντιέ Ζιλιά, ο οποίος όμως δήλωσε ότι δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό για να τη βοηθήσει.

    Ο Ζιλιά, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος UMP, είχε καταβάλει τον περασμένο Σεπτέμβριο μία παράλληλη προσπάθεια για την απελευθέρωση των δύο γάλλων δημοσιογράφων Κριστιάν Σενό και Ζορζ Μαλμπρινό, οι οποίοι απήχθησαν τον Αύγουστο του 2004 και απελευθερώθηκαν στις 21 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου, ύστερα από ομηρία τεσσάρων μηνών στο Ιράκ.

    Η πρωτοβουλία του Ζιλιά, που απέτυχε παταγωδώς, είχε επισύρει την καταδίκη των γαλλικών αρχών. "Για την ώρα, η γαλλική κυβέρνηση έχει θέσει υπό δικαστική έρευνα τους δύο συνεργάτες μου με τους οποίους είχα αναζητήσει τους δημοσιογράφους την τελευταία φορά και συνεπώς, εφ' όσον διαρκεί αυτή η έρευνα, δεν μπορώ να κάνω τίποτα", δήλωσε ο Ζιλιά σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το ιταλικό ενημερωτικό δίκτυο Sky Italia.

    [03] Ύστατο αντίο στον Σμέλινγκ

    1/3/2005 10:33:00 μμ

    Συντάκτης:

    Συγκίνηση και θρήνος σήμερα στην κηδεία του κορυφαίου Γερμανού πυγμάχου, πρώην δις παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών, Μαξ Σμέλινγκ, στο Αμβούργο, που έφυγε χθες από τη ζωή στα 99 του χρόνια ή αν προτιμάτε "κατέβηκε από το ριγκ μετά από 99 γύρους..." όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια του "τελευταίου αντίο" ο υπουργός Αθλητισμού της Γερμανίας. Τον πρώτο ευρωπαίο πυγμάχο που κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο το 1930, συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία πλήθος προσωπικοτήτων από την πολιτική, την κοινωνική και την αθλητική ζωή της Γερμανίας αλλά και απλός λαός που ξεπέρασαν τα 1000 άτομα. Ανάμεσα τους ο Φραντς Μπεκενμπάουερ, ο παλιός πρωταθλητής του τένις Μίκαελ Στίτς και ο παλαίμαχος Ουκρανός πρωτοπυγμάχος Βλαντιμίρ Κολότσκο. Ο 6ος τη τάξει κορυφαίος Γερμανός αθλητής του 20ου αιώνα γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου του 1905 στο χωρίο Κλάιν Λούτσκοφ, βόρεια του Βερολίνου.

    [04] Ποδόσφαιρο

    Πήρε αναβολή η ΕΠΟ

    1/3/2005 10:09:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στις 24 Μαΐου θα εκδικαστεί τελικά η υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει 13 Ποδοσφαιρικές Ενώσεις. Η διοίκηση της ΕΠΟ ζήτησε και κατάφερε τελικά να πάρει αναβολή της υπόθεσης που είχε προγραμματιστεί να εκδικαστεί σήμερα στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Σύμφωνα με αυτή οι 13 Ποδροσφαιρκές Ενώσεις ζητούσαν την ακύρωση των αρχαιρεσιών της 30ης Οκτωβρίου 2004 στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και κατ΄ επέκταση την πτώση της διοίκησης του Βασίλη Γκαγκάτση.

    [05] Αθλητισμός

    Και άλλο αξίωμα για τον Κυριακού

    1/3/2005 9:38:00 μμ

    Συντάκτης:

    Λίγες μέρες μετά την εκλογή του στο αξίωμα του πρόεδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο κ. Μίνωας Κυριακού, εξελέγη σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας της ΕΟΕ και πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας. Αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΕΟΕ εξελέγη ο Αντώνης Νικολόπουλος, αναπληρωτής ταμίας ο Γιάννης Καρράς και πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας ο Ευάγγελος Σουφλέρης. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι αρχηγός αποστολής για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2005 στην Αλμέρια θα είναι ο Αντώνης Νικολόπουλος, ενώ αρχηγός της αποστολής για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2006 στο Τορίνο ο Γιώργος Σμυρναίος.

    Η στελέχωση των επιτροπών

    Κατά την σημερινή συνεδρίαση μεταξύ άλλων η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στελέχωσε την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, την Επιτροπή Ολυμπιακής Προετοιμασίας και την Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος ως εξής, καθώς οι πρόεδροί τους εξελέγησαν στην προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπής.

    Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία

    Πρόεδρος: Νίκος Φιλάρετος.

    Εχ officio: Μίνως Κυριακού (Πρόεδρος ΕΟΕ), Λάμπης Νικολάου (μέλος ΔΟΕ), Μανώλης Κατσιαδάκης (Γ.Γ. ΕΟΕ).

    Μέλος ΕΟΕ: Ευάγγελος Σουφλέρης.

    Φίλαθλα μέλη: Παναγιώτης Κόντος, Λεωνίδας Βαρουξής, Γιώργος Φωτεινόπουλος.

    Επιτροπή Ολυμπιακής Προετοιμασίας

    Πρόεδρος: Γιάννης Βασιλειάδης.

    Μέλη ΕΟΕ: Μανώλης Κατσιαδάκης, Παύλος Κανελλάκης, Αντώνης Νικολόπουλος, Ευάγγελος Σουφλέρης, Γιώργος Σμυρναίος, Μιχάλης Φυσεντζίδης, Γιάννης Καρράς, Βασίλης Σεβαστής.

    Φίλαθλα μέλη: Δημήτρης Μίχας, Στέλιος Κούβαρης.

    Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος

    Πρόεδρος: Χρήστος Χατζηαθανασίου

    Μέλος ΕΟΕ: Γιάννης Βασιλειάδης

    Φίλαθλα μέλη: Γιώργος Νικολόπουλος, Μαρία Μπάρλα, Κωνσταντίνος Ξυδιάς.

    [06] Ποδόσφαιρο

    Ύστατη προσπάθεια της ΑΕΚ για το γήπεδο

    1/3/2005 9:17:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μία τελευταία προσπάθεια προκειμένου να κατασκευάσει γήπεδο στην ιστορική έδρα της ΑΕΚ, όπως είχε εξάλλου προαναγείλλει σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρόεδρος της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, Ντέμης Νικολαϊδης, επιχειρεί η "Ένωση", με την πρόσκληση υποβολής ενδιαφέροντος που απηύθυνε σήμερα, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, για την κατασκευή του νέου της γηπέδου, στο χώρο όπου βρισκόταν το στάδιο "Νίκος Γκούμας". Η Ένωση παραχωρεί για 50 χρόνια τα δικαιώματα διαχείρισης του γηπέδου στην εταιρία που θα αναλάβει την κατασκευή του, θέτοντας ως καταληκτική ημερομηνία παράδοσης τον Ιούλιο 2007. Παράλληλα στην παραπάνω πρόσκληση προς τους ενδιαφερομένους, που θα πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές τους ως τις 10 Μαϊου (ημερομηνία διεξαγωγής της Γ.Σ. της ερασιτεχνικής), συνοδευόμενες από τραπεζικές εγγυήσεις, επισημαίνεται πως το γήπεδο θα πρέπει να έχει χωρητικότητα τουλάχιστον 30.000 θεατών, θέσεις πάρκινγκ, εμπορικούς χώρους και να πληροί τις προϋποθέσεις της FIFA και της UEFA.

    Η πρόσκληση υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος

    Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ανάληψη του δικαιώματος της διαχείρισης του ακινήτου του πρώην γηπέδου της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια και της αξιοποίησής του με την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και την ανάπτυξη, διαχείριση και εκμετάλλευση των απαιτούμενων (για τη χρηματοδότηση της εν λόγω ανάπτυξης) εμπορικών χώρων.

    Η Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία "Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως" (ΠΑΕ ΑΕΚ) εξετάζει το ενδεχόμενο της κατασκευής του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου της στο ακίνητο επί των οδών Φωκών, Πατριάρχου Κωνσταντίνου, Καππαδοκίας και Αττάλειας στην Ν. Φιλαδέλφεια. Συγκεκριμένα, η ΠΑΕ ΑΕΚ επιθυμεί να διερευνήσει το ενδεχόμενο της μακροχρόνιας παραχώρησης του δικαιώματος διαχείρισης του εν λόγω ακινήτου (το οποίο θα παραχωρηθεί από την Ερασιτεχνική), σε κατάλληλο φορέα ανάπτυξης με αντάλλαγμα την κατασκευή, συντήρηση και την διαχείριση λειτουργίας του νέου γηπέδου της ΠΑΕ ΑΕΚ, για ορισμένο χρονικό διάστημα διάρκειας πενήντα (50) ετών.

    Τα βασικά χαρακτηριστικά του ακινήτου προς αξιοποίηση και οι υφιστάμενοι επιτρεπόμενοι όροι αξιοποίησής του παρουσιάζονται στην απόφαση τροποποίησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Ν. Φιλαδέλφειας (άρθρο 19, Ν. 3044/2002 ΦΕΚ 197Α΄/27.08.2002), όπως αυτή τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε από το άρθρο 11, Ν. 3207 (ΦΕΚ 302Α΄/24.12.2003). Η υποχρέωση του υποψήφιου φορέα ανάπτυξης, περιλαμβάνει:

    Την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών, τη χρηματοδότηση, την λήψη των απαραίτητων αδειών και εγκρίσεων, την κατασκευή και την παράδοση, έτοιμου προς λειτουργία κατά προτίμηση έως το τέλος του μηνός Ιουλίου 2007, του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και όλων των υποστηρικτικών του χώρων και εγκαταστάσεων, χωρητικότητας κατ ελάχιστον 30.000 θέσεων κοινού, εξαιρουμένων των θέσεων τύπου (δημοσιογράφων κ.λπ.) σύμφωνα με τις σχετικές προδιαγραφές της Ελληνικής νομοθεσίας, κανονισμών UEFA και FIFA για γήπεδο τουλάχιστον τεσσάρων αστέρων, όπως επίσης πρέπει να ληφθούν υπόψη οι κατευθύνσεις που εκδίδουν οι οργανισμοί αυτοί για νέα γήπεδα (βλ. σχετικά http://images.fifa.com/fifa/handbook/stadia/pdf/english.PDF http://images.fifa.com/fifa/handbook/stadia/pdf/diagrams.PDF)

    Την κατασκευή πρόσθετων εμπορικών και λοιπών χώρων.

    Την κατασκευή των νόμιμων απαιτούμενων και λειτουργικά απαραίτητων θέσεων στάθμευσης (Π.Δ 111/04 ΦΕΚ 76Α΄/5.3.2004, Ν. 3044ΦΕΚ 197Α΄/27.08.2002, Ν. 3207 - ΦΕΚ 302Α΄/24.12.2003 κ.λπ).

    Τη συντήρηση και διαχείριση της λειτουργίας του αθλητικού συγκροτήματος για διάστημα 50 ετών και των υπόλοιπων εμπορικών χώρων για το χρονικό διάστημα της παραχώρησης

    Την παράδοση του αθλητικού συγκροτήματος μετά τα 50 χρόνια της παραχώρησης σε άριστη κατάσταση και εν πλήρη λειτουργία στην Ερασιτεχνική Η ΠΑΕ ΑΕΚ θα χρησιμοποιήσει το χώρο του γηπέδου και τους συναφείς χώρους με βάση τους όρους που προβλέπει η σχετική νομοθεσία (Ν. 2725/1999, N.3057/2002, N.3262/2004). Τονίζεται ότι ελάχιστη υποχρέωση του φορέα αξιοποίησης αποτελεί η κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου. Εννοείται ότι όποια πρόσθετη εγκατάσταση προς χρήση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ μπορεί να παρασχεθεί (μπάσκετ, κλειστό γυμναστήριο, κολυμβητήριο κ.λπ) θα προσμετρηθεί ως πρόσθετο προσόν της πρότασης.

    Αντάλλαγμα του φορέα αξιοποίησης θα αποτελέσει η εκμετάλλευση του συγκροτήματος για χρονικό διάστημα το οποίο τεκμηριωμένα θα προταθεί από τον ίδιο, ως αντιστάθμισμα των ανωτέρω υποχρεώσεων που θα αναλάβει. Σύμφωνα με τα παραπάνω, η ΠΑΕ ΑΕΚ προτίθεται να εξετάσει σχετικές αναλυτικές προτάσεις από κατάλληλους φορείς ανάπτυξης, οι οποίοι θα πρέπει να πληρούν κατ ελάχιστον τις κάτωθι προϋποθέσεις:

    Σημαντική εμπειρία στον λειτουργικό και αποτελεσματικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό ποδοσφαιρικών γηπέδων

    Σημαντική εμπειρία και ικανότητα στην ταχεία και επιτυχή αξιοποίηση (χρηματοδότηση, μελέτη, κατασκευή) ανάλογου μεγέθους και σημασίας ακινήτων.

    Σημαντική εμπειρία και ικανότητα στην αποτελεσματική διαχείριση και λειτουργία ανάλογου μεγέθους και σημασίας εμπορικών χρήσεων

    Σημαντική οικονομική βάση και φερεγγυότητα

    Η προσφορά πρέπει να συνοδεύεται από επιστολή υποστήριξης (letter of support) από τράπεζα που να λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα. Με την επιστολή η Τράπεζα θα πρέπει να βεβαιώνει ότι έχει εξετάσει τις πραγματικές και νομικές συνθήκες του έργου και ότι έχει λάβει κατ αρχήν εσωτερική πιστοληπτική απόφαση (initial credit approval) για τη χρηματοδότηση του έργου επί τη βάσει συγκεκριμένων όρων. Σε καμία περίπτωση η χρηματοδότηση δεν πρέπει να τελεί υπό την αίρεση της λήψης οποιασδήποτε χρηματοδότησης από το Δημόσιο ή από άλλο φορέα, ούτε υπό την αίρεση οποιασδήποτε νομοθετικής ή άλλης κανονιστικής μεταβολής, όπως ενδεικτικά μεταβολής των όρων δόμησης και των επιτρεπόμενων χρήσεων, με την εξαίρεση τυχόν απαιτούμενων μεταβολών στους όρους δόμησης, οι οποίες δε θα οδηγούν σε έργο μεγαλύτερο και περισσότερο οχληρό για το περιβάλλον σε σχέση με το προβλεπόμενο έργο στο νόμο Ν. 3044/2002 όπως τροποποιήθηκε από τον Ν. 3207/2003).

    Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται με την παρούσα πρόσκληση να υποβάλουν φάκελο με: α) επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος, β) πλήρη και αναλυτική πρόταση αξιοποίησης και γ) υπο-φάκελο στοιχείων τα οποία θα τεκμηριώνουν την καταλληλότητά τους με βάση τα παραπάνω κριτήρια. Οι φάκελοι της εκδήλωσης ενδιαφέροντος και των αρχικών προτάσεων αξιοποίησης, θα πρέπει να κατατεθούν στην ΠΑΕ ΑΕΚ, στην διεύθυνση Γράμμου 69-71, στο Μαρούσι, με την ένδειξη «Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ανάληψη του δικαιώματος της διαχείρισης του ακινήτου του πρώην γηπέδου της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια και της αξιοποίησής του με την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και την ανάπτυξη, διαχείριση και εκμετάλλευση των απαιτούμενων (για τη χρηματοδότηση της εν λόγω ανάπτυξης) εμπορικών χώρων», το αργότερο έως την Τρίτη, 10 Μαίου και ώρα 14:00.

    Τυχόν πρόσθετα διευκρινιστικά στοιχεία παρέχονται από την εταιρία Lambert Smith Hampton Hellas S.A κατόπιν σχετικού έγγραφου αιτήματος (στο fax 210-3604571, υπόψη κου Ι. Περρωτή), είκοσι (20) ημέρες πριν από την ανωτέρω καταληκτική ημερομηνία υποβολής της εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Οι απαντήσεις θα αποσταλούν εγγράφως το αργότερο δέκα (10) ημέρες πριν από την εν λόγω ημερομηνία υποβολής.

    Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε υποχρέωση από την παρούσα πρόσκληση, ιδίως δε (αλλά όχι περιοριστικά) δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη σε σχέση με οποιαδήποτε τυχόν απόρριψη πρότασης από τη δικαιούχο του χώρου ερασιτεχνική ΑΕΚ.

    [07] Ποδόσφαιρο

    Ενώπιος-ενωπίω με τη δικαιοσύνη

    1/3/2005 8:54:00 μμ

    Συντάκτης:

    "Τετ α τετ" με τον αθλητικό δικαστή της ΕΠΑΕ θα βρεθούν την Πέμπτη 3 Μαρτίου στις 10:00 οι ΠΑΕ Άρης και ΠΑΟΚ για επεισοδιακή συμπεριφορά οπαδών τους στον μεταξύ τους αγώνα, και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα όσα διαδραματίστηκαν στο ματς με την Κέρκυρα. Σε απολογία επίσης κλήθηκε και ο Γιάννης Γκούμας για την ενέργειά του να απωθήσει το διαιτητή της συνάντησης με τους Φαίακες", όταν ο ρέφερι της συνάντησης τον παρατήρησε με κίτρινη κάρτα. Το κατώφλι όμως του γραφείου του αθλητικού δικαστή θα περάσουν την ίδια μέρα και οι ΠΑΕ Καλλιθέα, ΑΕΚ (για τον μεταξύ τους αγώνα), η ΠΑΕ Ιωνικός (για αγώνα με Πανιώνιο), οι ΠΑΕ Καστοριά, Προοδευτική, Ατρόμητος, Θρασύβουλος, Πτολεμαίδα, Κοζάνη, Παναιτωλικός αλλά και τα ΤΑΠ Αθηναϊς, Χαϊδάρι και ΠΑΣ Γιάννινα.

    [08] Αθλητισμός

    Κοινή ανακοίνωση των δικηγόρων Κεντέρη, Θάνου

    1/3/2005 8:11:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την άποψη ότι κείμενα ή δηλώσεις που κατά καιρούς έχουν δει το "φως της δημοσιότητας" δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια και δεν εκφράζουν τους πελάτες τους, εξέφρασαν με κοινή ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσαν οι δικηγόροι των Ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, Γρηγόρης Ιωαννίδης και Νικόλαος Κόλλιας αντίστοιχα. Παράλληλα σχετικά με την υπόθεση των κατηγοριών της IAAF για τα τρία Non Show, ενώπιον της δικαστικής επιτροπής του ΣΕΓΑΣ που έχει επιληφθεί να εξετάσει το θέμα, οι δύο νομικοί επεσήμαναν στην ανακοίνωσή τους ότι δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση της Δικαστικής Επιτροπής του ΣΕΓΑΣ, όσον αφορά την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης.

    Δεν εκφράζουν τις θέσεις των Ολυμπιονικών

    Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης που υπογράφουν οι δικηγόροι κ.κ. Γρηγόρης Ιωαννίδης και Νικόλαος Κόλλιας έχει ως εξής: "Τα σχετικά δημοσιεύματα και δηλώσεις τρίτων, όσον αφορά την πιθανή ημερομηνία έκδοσης της αποφασης, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και φυσικά δεν εκφράζουν την επίσημη θέση του κ. Κεντέρη και της κ Θάνου. Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση της Δικαστικής Επιτροπής του ΣΕΓΑΣ, όσον αφορά την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης και τονίζουμε ότι οι επίσημες απόψεις των αθλητών εκφράζονται μόνο μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων του κ Κεντέρη (Γρηγόρης Ιωαννίδης) και της κ Θάνου (Νικόλαος Κόλλιας)".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 1 March 2005 - 21:56:31 UTC