Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε κλοιό η Συρία για το Λίβανο
  • [02] Δεμένα τα πλοία λόγω απεργίας
  • [03] Εθνικό σχέδιο δράσης για την Ελλάδα
  • [04] ΠΑΟ: Με φιλάθλους κόντρα στον Ηρακλή
  • [05] Δεν ανανεώνει ακόμα ο Κωνσταντίνου
  • [06] Ανοιχτή η πρόκριση
  • [07] Ολυμπιακός: Διαμαρτυρία προς την ΚΕΔ
  • [08] Και επίσημα Ανδρεόπουλος
  • [09] Διάψευση για Βέμπερ
  • [10] Άνετα οι πρωτοπόροι
  • [11] Επιστρέφει ελλάδα ο Γραμματικός
  • [12] Κράτησε το Τσάμπιονς Λιγκ η Σεβίλλη

    [01] Κόσμος

    "Φύγετε τώρα" ζητά και η Αντιπολίτευση του Λιβάνου Σε κλοιό η Συρία για το Λίβανο

    2/3/2005 9:05:00 μμ

    Συντάκτης:

    Εντείνονται οι πιέσεις της διεθνούς κοινότητας προς τη Συρία να αποσύρει τα στρατεύματα της από το Λίβανο. Οι χθεσινές δηλώσεις του Σύρου Προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η Συρία θα απομακρύνει σύντομα τα στρατεύματα της από το Λίβανο, προκάλεσαν συγκρατημένη αισιοδοξία με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Μισέλ Μπαρνιέ να δηλώνει ότι "θα περιμένουμε, μέχρι να δούμε την πρόθεση αυτή να γίνεται πράξη". Την ίδια ώρα στο Λίβανο, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης συντονίζουν τις κινήσεις τους για την επόμενη μέρα μετά την παραίτηση Καραμί σε μία προσπάθεια διεξόδου από την πολιτική κρίση. Προσανατολίζονται στο σχηματισμό μίας ουδέτερης κυβέρνησης μέχρι τις βουλευτικές εκλογές τον Μάϊο ενώ δεν λείπουν και οι φωνές που ζητούν την παραίτηση του Προέδρου Εμιλ Λαχούντ, ο οποίος κατηγορείται για στενές σχέσεις με τη Συρία.

    Φωνές και για παραίτηση Λαχούντ

    Τη θέση αυτή υποστηρίζει και ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της Αντιπολίτευσης, ο Δρούζος Ουαλίντ Ζουμπλάτ, ο οποίος λίγο πριν τη συνάντηση όλων των κομμάτων της Αντιπολίτευσης δήλωσε ότι θα προτιμούσε να φύγει από την προεδρία, ο Λαχούντ ώστε να μπει οριστικά τέλος στο κακό καθεστώς.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη συνάντηση, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ζήτησαν από τον Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ Άσαντα να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για το θέμα της απόσυρσης των στρατευμάτων από το Λίβανο και ζήτησαν απομάκρυνση των 15000 στρατιωτών "εδώ και τώρα".

    Και σήμερα πάντως, οι διαδηλώσεις δεν έλειψαν από τη Βηρυτό με τον κόσμο να κατεβαίνει στους δρόμους και να ζητά από τη Συρία να πάψει να αναμιγνύεται στα εσωτερικά πράγματα της χώρας.

    Ανταποκριτές στην περιοχή ωστόσο, επισημαίνουν ότι ο αριθμός των διαδηλωτών σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες είναι αισθητά μειωμένος.

    "Όχι λόγια, πράξεις"

    Νωρίτερα ξεκάθαρο μήνυμα προς τη Δαμασκό, έστειλε για ακόμα μία φορά ο Τζορτζ Μπους.

    "Αποσύρετε τα στρατεύματά και τις μυστικές σας υπηρεσίες από τον Λίβανο για να μπορέσει να αναπτυχθεί η Δημοκρατία" δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

    Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος τόνισε ότι "όσο ταχύτερα γίνει η αποχώρηση θα είναι τόσο το καλύτερο".

    Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Μισέλ Μπαρνιέ, εμφανίσθηκε συγκρατημένος ως προς την πρόθεση που εξέφρασε χθες ο Σύρος Πρόεδρος για απομάκρυνση των στρατευμάτων από το Λίβανο.

    "Θα είμαστε υπ' ατμόν για να δούμε εάν η πρόθεσή του αυτή θα μετατραπεί σε πράξη" τόνισε χαρακτηριστικά.

    [02] Κοινωνία

    Μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου Δεμένα τα πλοία λόγω απεργίας

    2/3/2005 7:38:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μέχρι το πρωί του Σαββάτου θα μείνουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να παρατείνει την απεργία για άλλες 48 ώρες. Η διοίκηση της Ομοσπονδίας έλαβε την απόφαση αυτή, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη καθώς δεν έλαβε καμία ουσιαστική και συγκεκριμένη δέσμευση για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων των ναυτικών. Η ΠΝΟ ζητά την κατανόηση των επιβατών για την ταλαιπωρία που υφίστανται για την οποία όμως, αναφέρει, οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι Έλληνες ναυτεργάτες. Στο πλευρό των ναυτεργατών τάχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, κατά την επίσκεψή του σήμερα στην ΠΝΟ. Ο κ. Αλαβάνος δήλωσε ότι είναι υπέρ της οργανικής σύνθεσης των ελληνικών πληρωμάτων στην ποντοπόρο ναυτιλία και στην ακτοπλοΐα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στρέφεται εναντίον των ναυτεργατών, της περιφέρειας και προκαλεί προβλήματα στα λιμάνια της χώρας.

    [03] Οικονομία

    Ετοιμάζει το Υπ. Ανάπτυξης Εθνικό σχέδιο δράσης για την Ελλάδα

    2/3/2005 8:18:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Τα θέματα που αφορούν το φορολογικό των επιχειρήσεων και το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας που συνήλθε υπό την προεδρία του Υπουργού Ανάπτύξης Δημήτρη Σιούφα, ενώ κύριο θέμα της συνεδρίασης αποτέλεσε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης της Ελλάδας, στο πλαίσιο της αναθεώρησης της Στρατηγικής της Λισσαβόνας. Ο κ. Σιούφας τόνισε ότι η κυβέρνηση εργάζεται ήδη εντατικά και πρόκειται να διαμορφώσει συγκροτημένο Εθνικό Σχέδιο Δράσης, μέσα από ευρεία διαβούλευση, με τους παραγωγικούς φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους με βάση το τρίπτυχο "παραγωγικότητα -ποιότητα-ανταγωνιστικότητα" και με στόχο να καταστήσει τη χώρα μας ελκυστικότερο τόπο επενδύσεων και εργασίας, να θέσει τη γνώση και την καινοτομία στον πυρήνα της ανάπτυξης και να διαμορφώσει πολιτικές για τη δημιουργία περισσότερων και καλύτερων θέσεων εργασίας, μέσα από την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

    "Ετος Ανταγωνιστικότητας το 2005"

    Από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομίας Χρήστος Φώλιας τόνισε ότι "το 2005 έχει ανακηρυχθεί 'Ετος Ανταγωνιστικότητας' και δεν πρόκειται απλά για έναν τίτλο αλλά για ένα στοίχημα που έχουμε βάλει όλοι μας σ' αυτήν την κυβέρνηση και το οποίο είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε". Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι ο αναπτυξιακός νόμος θα κάνει πιο ελκυστική την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό και είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα είναι έτοιμη η διαδικασία για να αρχίσουν να κατατίθενται αιτήσεις για επιχειρηματικά σχέδια, για ένταξη στο νέο αναπτυξιακό νόμο. "Είμαι βέβαιος ότι το τέλος του 2005 θα βρει την Ελλάδα σε έναν άλλο ρυθμό αναπτυξιακό, θα βρει την Ελλάδα σε ένα άλλο επιχειρηματικό και ανταγωνιστικό κλίμα, το οποίο είμαι βέβαιος ότι θα διαμορφωθεί", υπογράμμισε ο κ. Φώλιας.

    [04] Ποδόσφαιρο

    ΠΑΟ: Με φιλάθλους κόντρα στον Ηρακλή

    2/3/2005 10:33:00 μμ

    Συντάκτης:

    Δικαιωμένοι αισθάνονται στο "πράσινο στρατόπεδο" μετά την άρση της ποινής τους για τη μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών που τους είχε επιβληθεί. Ο αθλητικός δικαστής και η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ έκανε δεκτό το αίτημα του "τριφυλλιού" για την τιμωρία που του είχε επιβληθεί από την πειθαρχική επιτροπή της ελληνικής ομοσπονδίας για τις φωτοβολίδες που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο και τις ύβρεις κατά της ΑΕΚ στον επαναληπτικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Η "νέα τιμωρία" για τους νταμπλούχους είναι οικονομική, με πρόστιμο 15.000 ευρώ.

    [05] Ποδόσφαιρο

    Δεν ανανεώνει ακόμα ο Κωνσταντίνου

    2/3/2005 9:23:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με το συμβόλαιο του Κύπριου άσου στον Παναθηναϊκό να λήγει το καλοκαίρι, ακούστηκαν από τώρα τα σενάρια περί συμφωνίας των "πράσινων" με τον "Μιχαλάκη" για ανανέωση της υπογραφής του. Παρ΄ όλα αυτά, ήρθε η επίσημη διάψευση του, μέσω του μάνατζερ του, Πασχάλη Παπαδόπουλου, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του, τονίζοντας σε αυτή πως ακόμα δεν έχει συμφωνήσει αλλά ούτε καν συζητήσει με σύλλογο της Ελλάδας ή του εξωτερικού. Πάντως στον Παναθηναϊκό δεν ανησυχούν καθώς οι "πράσινοι" αλλά και ο παίκτης, σε κάθε στιγμή τονίζουν την θετικότητα του κλίματος που υπάρχει. Όσο για το πότε θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, αυτές μάλλον θα ξεκινήσουν με το τέλος του Ελληνικού Πρωταθλήματος.

    Η ανακοίνωση

    Συγκεκριμένα ο μάνατζερ του παίκτη ανακοίνωσε μέσω ίντερνετ.

    «Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου όχι μόνο δεν συμφώνησε αλλά δεν έχει καν συζητήσει με καμία ομάδα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό για το ενδεχόμενο συνεργασίας την ερχόμενη χρονιά. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, από τις μέχρι τώρα δηλώσεις του παίκτη και του μάνατζερ του, Πασχάλη Παπαδόπουλου, το θέμα του νέου συμβολαίου ουδόλως μας απασχολεί στην παρούσα χρονική περίοδο».

    [06] Ποδόσφαιρο

    Ανοιχτή η πρόκριση

    2/3/2005 9:13:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν οι "κυανέρυθροι" με την Ένωση, μετά την ολοκλήρωση του "πρώτου ημιχρόνου", για τη φάση των "8" του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στη Νέα Σμύρνη, σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι και όλα πλέον θα κριθούν στον επαναληπτικό του Ολυμπιακού Σταδίου.

    Τρεις φάσεις ήταν όλες

    Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Σε όλη την αναμέτρηση οι φάσεις που εξελίχθηκαν στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες και ο χώρος του κέντρου ήταν αυτός που "κέρδισε τις εντυπώσεις. Οι μοναδικές φάσεις "όασης" από άποψη ευκαιριών ήταν δύο στο πρώτο μέρος. Στο 39 για τον Πανιώνιο και στο 44 για την ΑΕΚ. Στην πρώτη ο Μάριο Μπρέσκα ελίχθηκε έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, έπιασε ένα δυνατό σουτ, ο Μιχαηλίδης απέκρουσε και ο Κιάσσος που βρισκόταν σε πλάγια θέση δεν κατάφερε να γυρίσει τη μπάλα σε κάποιον συμπαίκτη του. Στη δεύτερη ο Ζούλιο Σέζαρ εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή και ο Γιάροσλαβ Ντρόμπνι πραγματοποίησε μια πολύ δύσκολη, όσο και εντυπωσιακή, απόκρουση διώχνοντας σε κόρνερ.

    Αν και ξεκίνησε με μία καλή φάση, το δεύτερο μέρος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμα πιο μέτριο, καθώς αυτή ήταν και η μοναδική φάση. Στο 52 έγινε αυτό και η Ένωση ήταν που έχασε την ευκαιρία. Από τη σέντρα του Λυμπερόπουλου, ο Βλάνταν Ιβιτς βρέθηκε εντελώς μόνος απέναντι στον Ντρόμπνι, όμως δεν υπολόγισε καλά και η κεφαλιά του έφυγε ψηλά άουτ.

    Μέχρι το τέλος δεν έγιναν άλλες φάσεις στις δύο εστίες και το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ.

    Διαιτητής: Κασναφέρης (Αργολίδας)

    Κίτρινες: Μάκος, Κατσουράνης, Αλβες

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Βαζάκας): Ντρόμπνι, Βλτσεκ, Γουνδουλάκης (70΄ Ζίμονιτς), Μάκος, Τσιώλης, Μπρέσκα, Τζιόλης, Κιάσσος (56΄ Μέζαρος), Καϊσί, Γαλανόπουλος, Ναλιτζής (80΄ Πατσιαβούρας)

    ΑΕΚ (Φερνάντο Σάντος): Μιχαηλίδης, Μάλμπασα, Αλβες, Ιβιτς (72΄ Κρασσάς), Μόρας, Κατσουράνης, Κόντης, Κυριακίδης, Μπούρμπος (46΄ Σοάρες), Λυμπερόπουλος, Ζούλιο Σέζαρ (84΄ Κωνσταντινίδης)

    [07] Μπάσκετ

    Ολυμπιακός: Διαμαρτυρία προς την ΚΕΔ

    2/3/2005 8:18:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πολλά ήταν τα παράπονα του μάνατζερ των "ερυθρολεύκων", σήμερα στα γραφεία της ΕΟΚ, όπου και παρευρέθη. Συγκεκριμένα ο, κ. Ελληνιάδης, κατάθεσε επίσημη πρόταση από την ΚΑΕ Ολυμπιακός προκειμένου να διαμαρτυρηθεί επίσημα στην πενταμελή επιτροπή της ΚΕΔ για συγκεκριμένα σφυρίγματα των διαιτητών, Παπαδημητρίου, Χριστοδούλου, Ξενικάκη στον αγώνα Πανιώνιος-Ολυμπιακός για την 18η ημέρα της Α1 κατηγορίας μπάσκετ των ανδρών.

    "Ξαναδείτε το βίντεο"

    Ο μάνατζερ των "κόκκινων" παρέδωσε το βίντεο του αγώνα στον κύριο Συμεωνίδη, ζήτησε την τιμωρία των τριών διαιτητών και πρότεινε να ισχύσει στο εγγύς μέλλον ο ορισμός των διαιτητών και όχι η κλήρωση, όπως γίνεται τώρα με τον υπεύθυνο ορισμού διαιτητών κάθε αγώνα να πληρώνεται και να φέρει την ευθύνη.

    Πάντως ο κ. Συμεωνίδης, ξεκαθάρισε αρχικά πως δεν παρατήρησε κάτι το μεμπτό από τη διαιτησία της Κυριακής, αλλά υποσχέθηκε πως θα δει το βίντεο του αγώνα.

    Συγκεκριμένα, ο Ελληνιάδης αρνήθηκε να μιλήσει ιδιαιτέρως στην Επιτροπή της ΚΕΔ, όπως του συστήθηκε και μίλησε δημόσια: «Δεν θέλω να μιλήσω ιδιαίτερα, θα τα πω μπροστά σε όλους όπως γίνεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια,» είπε ο Ελληνιάδης και συνέχισε: «Όπως πέρυσι πρότεινα μαζί με τον Αργύρη Πεδουλάκη να έχουμε τρεις διαιτητές, κάτι που εισακούσθηκε με κάποια οικονομική επιβάρυνση, τώρα να προτείνω τον ορισμό των διαιτητών και αυτός που τους ορίζει για κάθε αγώνα να πληρώνεται και να έχει την ευθύνη. Δεν γίνεται όταν σας ρωτάμε μία να έχετε δει το παιχνίδι και την άλλη να μην έχετε δει το παιχνίδι. Η διαμαρτυρία μας σήμερα δεν αφορά στα σφυρίγματα αυτά καθαυτά, αλλά στα κριτήρια που έγιναν τα σφυρίγματα και στον πειθαρχικό έλεγχο. Με άλλα κριτήρια σφύριζαν οι διαιτητές στον Ολυμπιακό και με άλλα στον Πανιώνιο.» Σε αυτό το σημείο παρενέβη η διευθύνουσα σύμβουλος της ΚΑΕ Πανιώνιος, Άννα Σαλαπάτα: «Με στενοχωρεί ότι ο Ολυμπιακός προσπαθεί να καλύψει την αγωνιστική του ανεπάρκεια με... δημιουργία εντυπώσεων. Με τον κύριο Παπαδημητρίου δεν κερδίσατε στο πρώτο παιχνίδι κύριε Ελληνιάδη;» απηύθυνε ερώτημα στον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού η Άννα Σαλαπάτα.

    Προσφυγή από Γκόρενς και Γιούρακ

    Οι εκπρόσωποι των δύο παικτών θα προσφύγουν στη FIBA, καθώς σήμερα διαπιστώθηκε η οικονομική εκκρεμότητα του Ολυμπιακού προς τους μάνατζερ των Γκόραν Γιούρακ και Μπόρις Γκόρενς. Οι Ρικάρντο Σμπέτσι και Μάρκο Βαλέντζα κοινοποίησαν την πρόθεσή τους να προσφύγουν στη FIBA και ως ποσό οφειλής όρισαν 45.000 ευρώ ως κόμιστρα (ποσοστά από τη συμφωνία) και 40.000 ευρώ υπόλοιπο από το περυσινό συμβόλαιο του Γκόρενς. Στον Ολυμπιακό παραδέχονται πως χρωστούν στους δύο μάνατζερ, όχι όμως και στον Γκόρενς για την περυσινή σεζόν, ενώ τονίζουν πως το ποσό είναι μικρότερο. Επίσης, εξηγούν πως βρίσκονται σε διαδικασία να ρυθμίσουν τις οφειλές.

    [08] Βόλεϊ

    Και επίσημα Ανδρεόπουλος

    2/3/2005 7:50:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το νέο ομοσπονδιακό προπονητή της εθνικής Γυναικών, Δημήτρη Ανδρεόπουλο, παρουσίασε σήμερα η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης. Λιγομίλητος και ρεαλιστής, ο κ. Ανδρεόπουλος δήλωσε ότι "ήθελα πολύ να εργαστώ στην εθνική, αν και μου ήρθε λίγο ξαφνικά, γι΄ αυτό και δεν έχω ετοιμάσει ακόμη το πρόγραμμα δράσης. Έχουμε, πάντως, χρόνο για να προετοιμαστούμε. Η προηγούμενη ομάδα κατάφερε πολλά και δεν θέλουμε να χαθεί η δυναμική της. Στόχος μου είναι να δημιουργήσω ανταγωνιστική ομάδα, που θα έχει διαφορετική νοοτροπία και φιλοσοφία. Σταδιακά θα γίνει και ανανέωση". Η συνεργασία της Ομοσπονδίας με τον 40χρονο προπονητή θα είναι για 1+1χρόνο. Στο τέλος της τρέχουσας σεζόν ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος θα λύσει (κοινή συναινέσει) τη συνεργασία του με τη νυν ομάδα του, τον Απολλώνιο Κερατσινίου, αν και είχε συμβόλαιο για ακόμη ένα έτος.

    [09] Βόλεϊ

    Διάψευση για Βέμπερ

    2/3/2005 7:48:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Οι "πράσινοι" δεν άφησαν "τον καπνό" που πήγε να δημιουργηθεί για την συμφωνία με τον Βραζιλιάνο προπονητή, Ξαβιέ Βέμπερ, να μετατραπεί "σε φωτιά", καθώς άμεσα διέψευσε τα περί απόκτησης του. Όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, «... η διοίκηση του ΤΑΑ δεν έχει έρθει σε συμφωνία με κανέναν Έλληνα ή ξένο προπονητή». Και συνέχισε τονίζοντας την αμέριστη στήριξη στον νέο προπονητή της ομάδας Χρήστο Παπαδόπουλο.

    Κάτι "παίζεται"

    Πάντως, η διοίκηση του Παναθηναϊκού δεν αρνείται ότι βρίσκεται σε αναζήτηση τεχνικού, αφού, όπως επισημαίνεται, «... είναι γνωστό ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, υπό την παρούσα διοίκηση, το ΤΑΑ Παναθηναϊκός βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση των καλύτερων δυνατών επιλογών για την άρτια στελέχωση του τμήματος. Η προσπάθεια αυτή είναι συνεχής και οι τελικές αποφάσεις -όπως έχει αποδείξει η προϊστορία- λαμβάνονται πάντα στον κατάλληλο χρόνο και με μοναδικό γνώμονα το αγωνιστικό συμφέρον της ομάδας. Κατόπιν αυτών, οποιαδήποτε φημολογία ή προεξόφληση μελλοντικών συνεργασιών του ΤΑΑ με συγκεκριμένα πρόσωπα είναι επισφαλής και ασφαλώς άκαιρη».

    [10] Άνετα οι πρωτοπόροι

    2/3/2005 9:59:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Εθνικός νίκησε τα Χανιά και κράτησε τη διαφορά των έξι βαθμών από τους διώκτες του. Εκεί που βρίσκονται οι Πανιώνιος και ο Ολυμπιακός. Οι "κυανέρυθροι" επικράτησαν της Χίου εντός έδρας και οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν εκτός έδρας της Γλυφάδας. Ο ΠΑΟΚ έκανε την έκπληξη της ημέρας, επικρατώντας εκτός έδρας της Βουλιαγμένης ενώ Ηρακλής-Πάτρα και Π. Φάληρο-Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι.

    Τα αποτελέσματα

    Πανιώνιος-Χίος 7-4

    Εθνικός-Χανιά 11-8

    Γλυφάδα-Ολυμπιακός 8-13

    Βουλιαγμένη-ΠΑΟΚ 11-12

    Ηρακλής-Πάτρα 6-6

    Π. Φάληρο-Παναθηναϊκός 5-5

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 16 αγώνες)

    1. Εθνικός 32

    2. Πανιώνιος 26

    3. Ολυμπιακός 26

    4. Χίος 21

    5. Γλυφάδα 20

    6. Πάτρα 19

    7. Χανιά 17

    8. Βουλιαγμένη 15

    9. Π. Φάληρο 10

    10. Παναθηναϊκός 8

    11. ΠΑΟΚ 7

    12. Ηρακλής 1

    * Ο Ολυμπιακός έχει έναν μηδενισμό και -2 βαθμούς.

    [11] Επιστρέφει ελλάδα ο Γραμματικός

    2/3/2005 7:59:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Λύθηκε σήμερα η συνεργασία του Νίκου Γραμματικού με την ελβετική ομάδα Βίντερτουρ, στην οποία είχε ενταχθεί το περασμένο καλοκαίρι ως παίκτης-προπονητής. Ο αρχηγός της εθνικής χάντμπολ των ανδρών θα παραμείνει για λίγες ημέρες στην Ελβετία, μέχρι να λυθεί και τυπικά το συμβόλαιό του, και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

    [12] Ποδόσφαιρο

    Κράτησε το Τσάμπιονς Λιγκ η Σεβίλλη

    2/3/2005 11:21:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/3/2005 12:06:32 πμ)

    Συντάκτης:

    Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας παρέμεινε η Σεβίλλη μετά το ισόπαλο 2-2 που έφερε με τις "νυχτερίδες". Στο ντέρμπι για την 26η ημέρα του ισπανικού πρωταθλήματος. οι δύο ομάδες έπαιξαν, η μεν Σεβίλλη για τη διατήρηση του ονείρου Τσάμπιονς Λιγκα και οι Βαλενθιάνοι για να κρατήσουν τις ελπίδες τους για πρόκριση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Τελικά το 2-2 άφησε ικανοποιημένους την ομάδα του Χοακίν Καπαρός. Συγκάτοικος της Σεβίλης είναι πλέον η Βιγιαρεάλ, που επικράτησε 2-1 της Μαγιόρκα, στέλνοντάς την ακόμη πιο κοντά στη 2η κατηγορία. Στα υπόλοιπα ματς, σημαντικές νίκες πέτυχαν οι Ρασίνγκ Σανταντέρ, Μάλαγα και Ρεάλ Σοσιεδάδ, ενώ η Λα Κορούνια άφησε δύο βαθμούς στην έδρα της Χετάφε. Σε εξέλιξη είναι ο αγώνας της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Ρεάλ Μπέτις.

    Τα αποτελέσματα

    Μπαρτσελόνα-Εσπανιόλ 0-0

    Αλμπαθέτε-Οσασούνα 1-1

    82΄ (πεν) Πασέκο - 68΄ Μοράλες

    Χετάφε-Λα Κορούνια 1-1

    72΄ Γκάμπι - 41΄ Τριστάν

    Λεβάντε-Νουμάνθια 1-1

    42΄ Ετιέν - 21΄ Γκραφ

    Μάλαγα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-0

    2΄ Χουάν Ροντρίγκεθ

    Σανταντέρ-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1

    38΄ Ρεγκέιρο, 51΄ Αγκάνζο - 12΄ (πεν) Φερνάντο Τόρες

    Σοσιεδάδ-Σαραγόσα 2-1

    45΄ (πεν) Κάρπιν, 74΄ Μπαρκέρο - 32΄ Θαπατέρ

    Σεβίλη-Βαλένθια 2-2

    40΄ Χεσούλι, 67΄ Μπαπτίστα - 45΄ Ναβάρο, 61΄ Αϊμάρ

    Βιγιαρεάλ-Μαγιόρκα 2-1

    61΄ Φιγκερόα, 83΄ Φορλάν - 16΄ (αυτ) Χάβι Βέντα

    Ρεάλ Μαδρίτης-Μπέτις 3-1

    10΄ Οουεν, 41΄ Ρομπέρτο Κάρλος, 61΄ Ελγκέρα - 59΄ Εντού

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 26 αγώνες)

    Μπαρτσελόνα 59

    Ρεάλ Μαδρίτης 53

    Σεβίλη 43

    Βιγιαρεάλ 43

    Εσπανιόλ 42

    Βαλένθια 42

    Μπέτις 41

    Ατλέτικο Μαδρ. 36

    Λα Κορούνια 36

    Αθλέτικ Μπιλμπάο 35-25αγ

    Μάλαγα 34

    Σαραγόσα 32

    Σοσιεδάδ 32

    Λεβάντε 31

    Οσασούνα 31

    Χετάφε 28-25αγ

    Σανταντέρ 28

    Αλμπαθέτε 24

    Μαγιόρκα 21

    Νουμάνθια 19


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 2 March 2005 - 22:58:21 UTC