Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αμερικανική ενέδρα στην Ιταλίδα όμηρο!
  • [02] Ελεύθερη η Σγκρένα
  • [03] Μπήκε "απαγορευτικό" για Άντερσον
  • [04] Η επόμενη μέρα του Κατσικάρη
  • [05] Βούτηξε στο ΟΑΚΑ και βγήκε στο... Μόντρεαλ
  • [06] "Πάγωσε" το Ρέντη ο Ρίμπο
  • [07] "Κινούμενη" η... άμμος στο τριπλούν
  • [08] Διπλή ευκαιρία για μετάλλιο
  • [09] Η Αθηναϊκή Αποκριά σε δράση
  • [10] "Όχι" ΣτΕ σε εξομοίωση επαγγελματικών δικαιωμάτων
  • [11] Αποκλεισμοί με το... καλημέρα στη Μαδρίτη

    [01] Ιράκ

    Αμερικανική ενέδρα στην Ιταλίδα όμηρο!

    4/3/2005 11:16:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με το χειρότερο τρόπο περιέπλεξε η επέμβαση των Αμερικανών στρατιωτών την παρολίγο απόλυτα επιτυχημένη έκβαση της επιχείρησης απελευθέρωσης της Ιταλίδας δημοσιογράφου Τζουλιάνα Σγκρένα, στο Ιράκ. Η Ιταλίδα μόλις είχε απελευθερωθεί έπειτα από ένα μήνα ομηρίας και κατευθυνόταν συνοδευμένη από μέλη των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, όταν δυνάμεις των ΗΠΑ πυροβόλησαν εναντίον του αυτοκινήτου που τη μετέφερε. Από τα πυρά έπεσε νεκρός ένας Ιταλός πράκτορας, ενώ η ίδια τραυματίστηκε στον ώμο και διακομίστηκε αμέσως σε αμερικανικό νοσοκομείο στην ιρακινή πρωτεύουσα. Από τη Ρώμη, ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εμφανώς ενοχλημένος, ζήτησε εξηγήσεις από τις ΗΠΑ και τους καταλόγισε ευθύνες για το περιστατικό.

    Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ιταλίας-ΗΠΑ

    Ο Μπερλουσκόνι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως ο επικεφαλής της ομάδας των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών που μαζί με άλλους συνόδευαν την Ιταλίδα δημοσιογράφο, ο πράκτορας Νικόλα Φέριτα, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε σε στρατιωτικό σημείο ελέγχου των ΗΠΑ. Δήλωσε πως έχει ήδη ζητήσει εξηγήσεις από τον Αμερικανό πρέσβη στον οποίο τόνισε πως κάποιος θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τον πυροβολισμό.

    Ο Μπερλουσκόνι είναι αποδεδειγμένα ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους στην Ευρώπη και το ιταλικό στρατιωτικό απόσπασμα στο Ιράκ είναι το τέταρτο μεγαλύτερο έπειτα από εκείνα των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Νότιας Κορέας.

    Το συμβάν επιβεβαίωσε αξιωματούχος του Πενταγώνου ανακοινώνοντας πως η Σγκρένα βρίσκεται υπό την επιτήρηση των αμερικανικών δυνάμεων των ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στην ακριβή κατάσταση της υγείας της. "Πολυεθνικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον ενός οχήματος που προσέγγιζε με μεγάλη ταχύτητα σημείο ελέγχου του συνασπισμού στη Βαγδάτη", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, Μπράιαν Γουίτμαν. "Η πρόσφατα απελευθερωθείσα Ιταλίδα δημοσιογράφος επέβαινε στο όχημα και προφανώς τραυματίστηκε. Αν και οι λεπτομέρειες δεν είναι σαφείς, φαίνεται πως ένα δεύτερο άτομο που επέβαινε στο αυτοκίνητο σκοτώθηκε", πρόσθεσε ο Γουίτμαν και είπε πως το περιστατικό διερευνάται.

    Πάντως σύμφωνα με τις πληροφορίες, που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ άλλος ένας πράκτορας τραυματίστηκε, ενώ ένας τρίτος κατάφερε να αποφύγει τα πυρά των Αμερικανών. Επίσης τραυματίστηκε ο Ιρακινός οδηγός.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ελεύθερη η Σγκρένα

    [02] Ιράκ

    Είχε απαχθεί ακριβώς πριν από ένα μήνα Ελεύθερη η Σγκρένα

    4/3/2005 8:06:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Αljazeera, ANSA, Reuters

    Την είδηση της απελευθέρωσης της Ιταλίδας δημοσιογράφου Τζουλιάνα Σγκρένα που είχε απαχθεί στο Ιράκ, ακριβώς πριν από έναν μήνα, μεταδίδει το Αλ Τζαζίρα, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. Την είδηση επιβεβαιώνει και η ιταλική εφημερίδα Μανιφέστο, στην οποία εργαζόταν τα τελευταία χρόνια η Ιταλίδα δημοσιογράφος. Πριν από λίγες ώρες, ο πατέρας της δημοσιογράφου, είχε δηλώσει στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, ότι τα τρία τελευταία βράδια είχε δει στον ύπνο του ότι η κόρη του θα απελευθερωνόταν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εκλιπαρεί για τη ζωή της

    Απελευθερώνουν την Ιταλίδα δημοσιογράφο

    Απήγαγαν Ιταλίδα δημοσιογράφο

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Μπήκε "απαγορευτικό" για Άντερσον

    4/3/2005 11:26:00 μμ

    Συντάκτης:

    Παράταση για άλλη μία εβδομάδα πήρε στον Παναθηναϊκό η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Βραζιλιάνου μέσου Άντερσον, στις τάξεις του τριφυλλιού, καθώς ούτε την Κυριακή θα είναι στη διάθεση του Ιταλού τεχνικού Αλμπέρτο Μαλεζάνι για τον αγώνα με τον Πανιώνιο. ο νεοαποκτηθείς παίκτης από τη Χαλκηδόνα, που δεν έχει προλάβει καλά να ιδρώσει την "πράσινη" φανέλα του, αφού μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ, τραυματίστηκε και υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση. Σήμερα λοιπόν κατά τη διάρκεια της προπόνησης ο Άντερσον αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις στο χειρουργημένο του γόνατο και αποχώρησε. Ετσι μετά τους τιμωρημένους Γκονζάλες, Γκούμα ο Μαλεζάνι έχασε εν όψει ενός δύσκολου ματς ένα ακόμη βασικό του εργαλείο, καθώς ο Βραζιλιάνος θα υποβληθεί σε εξετάσεις, προκειμένου να εκτιμηθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού.

    [04] Μπάσκετ

    Η επόμενη μέρα του Κατσικάρη

    4/3/2005 10:59:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ικανή να νικήσει έδρες, να ανατρέψει προγνωστικά, να αναπληρώσει σημαντικές απουσίες, να σταματήσει τον πόνο ή ακόμη και να εξουδετερώσει τα καλύτερα αμυντικά συστήματα των εμπειρότερων προπονητών είναι πολλές φορές η καρδιά, όπως απέδειξε χθες η ΑΕΚ με τη νίκη της 70-69 επί της τουρκικής Εφές Πίλσεν, στο πλαίσιο των "16" της Ευρωλίγκας. Πολλές φορές μάλιστα, αρκεί να μιλήσει έστω μία φορά, έστω και για ένα δευτερόλεπτο, όπως έγινε στον πρόσφατο "κιτρινόμαυρο" θρίαμβο, στη φάση όπου ο Νίκος Ζήσης με "Ολυμπία ψυχραιμία" παρά το κάταγμα στη μύτη και το μέχρι τότε προβάδισμα των Τούρκων, εκτέλεσε με ένα "τυφλό" χτύπημα από τα 6.25μ τους φιλοξενούμενους. Την επόμενη μέρα αυτής της περήφανης ευρωπαϊκής νίκης περιέγραψε ο αρχιτέκτονας αυτής της μεγάλης επιτυχίας, ο προπονητής της ΑΕΚ, Φώτης Κατσικάρης στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

    Ένα με τους φθιλάθλους της η ΑΕΚ

    Κύριε Κατσικάρη πόσο γλυκιά είναι η αίσθηση της μεγάλης νίκης επί της Εφές; "Πέρα από την ικανοποίηση που νοιώθουμε όλοι στην ομάδα γιατί πραγματικά ήταν μια εκπληκτική νίκη, ήταν για μένα φοβερό ότι ξύπνησα το πρωί και είδα σε αρκετές εφημερίδες το μπάσκετ πρωτοσέλιδο. Χάρηκα πολύ γιατί ήμασταν εμείς που δώσαμε το κίνητρο, αλλά ακόμη περισσότερο γιατί το μπάσκετ επανέρχεται. Είχε καιρό να γίνει αυτό και είναι καλό γιατί είναι αληθινό".

    Ο επίλογος της αναμέτρησης του Γαλατσίου ποιος είναι; "Το παιχνίδι είχε φοβερή ένταση και είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου, γιατί παρά το γεγονός ότι είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ και βρεθήκαμε να κυνηγάμε σε όλο το ματς την Εφές είχαν την καρδιά να γυρίσουν αυτό το ματς. Το τρίποντο δεν ήταν τόσο τυχερό. Η μπάλα μπήκε στο καλάθι και πήραμε το ματς κυρίως γιατί δικαιώθηκε η υπερπροσπάθεια όλης της ομάδας. Τη δικαιούμαστε αυτή τη νίκη".

    Πόσο σημαντική ήταν η βοήθεια του κόσμου; "Για την επιστροφή αυτής της ομάδας στο παιχνίδι το μεγάλο όπλο ήταν ο κόσμος μας. Οι φίλαθλοι μας έδωσαν ώθηση στα παιδιά, η συμπαράσταση τους ήταν συγκλονιστική και ένα μεγάλο κομμάτι αυτή της μεγάλης νίκης ανήκει σε αυτούς. Θυμάμαι το ματς με την Ζαλγκίρις, όπου υπήρχαν λίγα άτομα και όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ δεν υπήρχε ο κόσμος να βοηθήσει και το χάσαμε. Στους αγώνες με την Μπενετόν και την Εφές φάνηκε πόσο καταλυτική για μας είναι η παρουσία του κόσμου. Οι φίλαθλοι μας δίνουν φτερά, τα παιδιά νοιώθουν όμορφα, όλοι νοιώθουμε όμορφα. Η ομάδα έχει κάνει υπερήφανους τους φιλάθλους με την απόδοση της μέχρι σήμερα. Ακόμα κι αν έχανε το σουτ ο Νίκος, πάλι οι φίλαθλοι μας θα ήταν υπερήφανοι. Γιατί ο κόσμος - πιστεύω - θέλει να βλέπει την ομάδα να παλεύει, να ματώνει στο γήπεδο και αυτό την κάνει ένα με αυτούς".

    Οσο για την συνέχεια; "Θα συνεχίσουμε με την ίδια πίστη, οι παίκτες έχουν αυτοπεποίθηση, πιστεύουν πολύ στους εαυτούς τους, γνωρίζουμε όλοι ότι έχουμε δύσκολο έργο. Η αποστολή για την πρόκριση μας είναι δύσκολη άλλωστε το ξέραμε- αλλά η πρόκληση για μας είναι πολύ μεγάλη. Είναι πιλότος για μας η πρόκληση για να κάνουμε ακόμα ότι καλύτερο μπορούμε καλύτερα. Εχει δρόμο ακόμα και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε πετύχει".

    [05] Βούτηξε στο ΟΑΚΑ και βγήκε στο... Μόντρεαλ

    4/3/2005 10:14:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τις αποσκευές της για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης του Καναδά, Καναδά ετοιμάζει πλέον η πρωταθλήτρια του Ολυμπιακού, Αγγελική Εξάρχου. Η "ερυθρόλευκη" πρωταγωνίστρια στον τελικό των 200μ. πρόσθιο της δεύτερης ημέρας του Χειμερινού πρωταθλήματος κολύμβησης ανοικτής κατηγορίας, όχι μόνο σημείωσε επίδοση 2:29.44. που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ Γυναικών, αλλά έπιασε παράλληλα και το όριο για το παγκόσμιο καλοκαιρινό ραντεβού της πισίνας, τον Ιούλιο στο Μόντρεαλ. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε από τις 26 Μαρτίου 2004 στην Τουλούζ με χρόνο 2:32.18 η Αθηνά Τζαβέλλα. Πανελλήνιο ρεκόρ όμως Παγκορασίδων Α΄, σημείωσε στον ίδιο τελικό και η Ελισάβετ Μακαρίτου του ΝΟ Καβάλας, καταρρίπτοντας το προηγούμενο 2:37.36, της Βασιλικής Αγγελοπούλου της ΑΕ Χαϊδαρίου, που είχε πετύχει η αθλήτρια στις 6/8/2000, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα των τελικών των αγωνισμάτων

    100μ Πεταλούδα Ανδρών 1 Πάστρας Σωτήριος (ΝΟΒΑ) 54.92 2 Βαϊου Γεώργιος (ΠΑΟΚ) 56.00 3 Αντωνακόγλου Παύλος ΝΟ Καλαμακίου) 56.23 4 Ηλιογραμμένος Αργύριος (ΝΟ Βουλιαγμένης) 56.61 5 Μπακανδρέας Κωνσταντίνος (ΑΟΠΦ) 58.15 6 Στεφάνου Δημήτριος (ΚΟΠΙ) 1:02.07

    100μ. Ελεύθερο Γυναικών 1 Κωστή Ελένη (ΟΣΦΠ) 57.73 2 Στυλιανού Αννα (ΟΣΦΠ) 57.88 3 Μάτσα Μάρθα (ΧΑΝΘ) 57.96 4 Δημοσχάκη Ζωή (ΟΣΦΠ) 58.55 5 Τσάγκα Ευαγγελία (Νηρέας Χαλ.) 58.63 6 Δακούτρου Μαρία (ΠΑΟ) 1:00.09 7 Κώστα Ειρήνη (Μακεδονικός) 1:00.54 8 Μανιου Αλεξάνδρα (ΠΓΣ) 1:00.66

    100μ. Πρόσθιο Ανδρών 1 Αλυφαντής Ρωμανός (ΠΑΟ) 1:04.65 2 Κουγιουμτζόγλου Σάββας (ΠΑΟΚ) 1:04.72 3 Παπαδόπουλος Χρήστος (ΧΑΝΘ) 1:04.92 4 Τριβιζάς Τρύφων (ΓΣ Περιστερίου) 1:05.26 5 Δημοσθένους Κυριάκος (ΟΣΦΠ) 1:06.15 6 Καλύβας Αστέριος (ΧΑΝΘ) 1:06.23 7 Αδαμίδης Αλέξανδρος (Αλμπατρος Θεσ.) 1:07.07

    200μ. Πρόσθιο Γυναικών 1 Εξαρχου Αγγελική (ΟΣΦΠ) 2:29.44-- Π.Ρ.Γυναικών 2 Καβαρνού Βασιλική (ΟΣΦΠ) 2:33.61 3 Μακαρίτου Ελισάβετ (ΝΟ Καβάλας) 2:37.30 Π.Ρ.Παγκορασίδων -Α- 4 Τζαβέλλα Αθηνά (ΠΓΣ) 2:42.48 5 Λέτσιου Μαρία-Αννα (ΝΟΒΑ) 2:42.77 6 Χατζή Βικτωρία (ΟΣΦΠ) 2:43.51 7 Τοόμου Αικατερίνα-Μιχαέλα (ΑΟΠΦ) 2:50.62 8 Λάβδα Ελένη-Μαρία (ΠΓΣ) 2:51.03

    400μ. Eλεύθερο Ανδρών 1 Ζήσιμος Ανδρέας (ΟΣΦΠ) 3:53.84 2 Μαγγανάς Δημήτριος (ΟΣΦΠ) 3:53.91 3 Τσιτουρίδης Διογένης (ΟΦΘ) 3:57.65 4 Παρασκευόπουλος Νικόλαος (ΑΕ Χαϊδαρίου) 4:00.92 5 Πετρόπουλος Πέτρος (Δελφ. Περ.) 4:01.82 6 Γιαννούλης Ιωάννης (ΠΑΟΚ) 4:01.98 7 Γλυκός Παναγιώτης (ΟΕΑΝΑΒ) 4:02.91 8 Μωραϊτης Ιωάννης (ΑΟΩ) 4:06.09

    100μ Ύπτιο Γυναικών 1 Μπλιάμου Αικατερίνη (Αρης) 1:05.21 2 Μπούμη Στέλλα (ΑΟΩ) 1:05.88 3 Κοσκινά Ιφιγένεια (ΟΣΦΠ) 1:05.99 4 Φουντά Ευτυχία (ΕΟΦΠΦ) 1:06.08 5 Καλτσίδη Κυριακή (ΝΟ Ναυπ.) 1:07.45 6 Βελονάκη Φιλαρέτη (ΑΝΟΓ) 1:07.92 7 Βεργιάννη Αθηνά-Σοφία (ΑΕ Χαϊδαρίου) 1:08.23 8 Στεφανή Στέλλα (ΑΟΠΦ) 1:08.43

    200μ. Ύπτιο ανδρών 1 Γκιούλμπας Αντώνιος (Ηλυσιακός) 2:03.78 2 Νικολόπουλος Μάρκος-Νικολ. (Γλαυκος) 2:04.52 3 Πετρόπουλος Πέτρος (Ηλυσιακός) 2:05.04 4 Παπουτσής Αλέξανδρος (ΚΟΠΙ) 2:08.56 5 Χασιώτης Δημήτριος (ΝΟ Λάρισας) 2:08.65 6 Βασιλάκης Νικόλαος (ΑΕ Χαϊδαρίου) 2:10.87 7 Τετορός Ιωάννης (ΑΟΩ) 2:10.98 Εκτός συναγωνισμού: Δεμέτης Γεώργιος (ΟΣΦΠ) 2:05.48

    50μ. Πεταλούδα Γυναικών 1 Καβαρνού Ειρήνη (ΟΣΦΠ) 28.03 2 Νιανγκουάρα Νέρυ-Μαντέυ (ΠΑΟ) 28.75 3 Μάρκου Σελάνα (ΑΟΩ) 28.77 4 Θεοδωροπούλου Γκόλφω (ΝΑΟ Αρίων) 29.52 5 Βυρίνη Βασιλική (ΑΝΟΓ) 30.14 6 Ράμμου Ζωή (Ηλυσιακός) 30.31 7 Χειλουδάκη Βαλεντίνη (Πανιώνιος) 30.36 8 Τσάρμπου Χάρις (ΑΟΩ) 30.39

    50μ. Eλεύθερο ανδρών 1 Τσόλτος Αλέξανδρος (ΟΣΦΠ) 23.43 2 Γκατζής Κωνσταντίνος (Ηλυσιακός) 23.82 3 Τζανάκης Ευάγγελος (ΝΟ Αγ. Νικολάου) 24.01 4 Σταθάκης Ιωάννης (ΠΓΣ) 24.06 5 Θανόπουλος Αθανάσιος (Νηρέας Χαλ.) 24.06 6 Γιαννούτσος Στέργιος (ΑΟΠΦ) 24.20 7 Χατζηολός Θεόδωρος (Νηρέας Χαλ.) 24.25 8 Βαλσαμίδης Χαράλαμπος (Αρης) 24.29

    800μ. Eλεύθερο Γυναικών 1 Λυμπερτά Μαριάννα (ΠΑΟ) 8:57.01 2 Γιαρένη Αναστασία (Ολυ 73) 9:03.06 3 Μανώλη Γεωργία (ΟΣΦΠ) 9:12.24 4 Σουβατζόγλου Μαρία-Μαγδαλ. (ΑΕ Χαϊδαρίου) 9:12.83 5 Γιαρένη Θεοδώρα (Ολυ 73) 9:24.06 6 Μπακαγιάννη Αγγελική (ΠΓΣ) 9:25.02 7 Μάνιου Αλεξάνδρα (ΠΓΣ) 9:34.54 8 Αραούζου Καλλιόπη (ΑΕ Χαϊδαρίου) 9:38.17 9 Παπαρούπα Ιωάννα (ΚΟ Καρπενησίου) 9:47.48 10 Χατζηλιά Ειρήνη (ΟΣΦΠ) 9:53.82 11 Μακαρίτου Ελένη (Ηρακλης) 10:12.16

    4X200μ. Ελεύθερο ανδρών 1 Ολυμπιακος Σ.Φ.Π. 7:45.56 2 Πανελληνιος Γ.Σ. 7:46.45 3 Α.Ο. Νηρέας Χαλανδρίου 7:50.96 4 Α.Σ. Αρης Θεσ/νικης 7:52.03 5 Π.Α.Ο.Κ. 8:08.53 6 Ηλυσιακος Α.Ο. 8:21.88 7 Α.Ο. Ιωνικός 8:24.96 8 Πανιωνιος Γ.Σ. 8:27.16

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Πάγωσε" το Ρέντη ο Ρίμπο

    4/3/2005 8:29:00 μμ

    Συντάκτης:

    "Θεού θέλοντος και τραύματος επιτρέποντος" ο Βραζιλιάνος άσος του Ολυμπιακού , Ριβάλντο, θα δώσει το παρών στον κυριακάτικο κρίσιμο αγώνα στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Ο "Ρίμπο" λίγο πριν τη λήξη της αποψινής προπόνησης στο Ρέντη, σε μια διεκδίκηση της μπάλας υπέστη διάστρεμμα στην αριστερή ποδοκνημική και όπως ήταν φυσικό προκάλεσε "σοκ" στους συμπαίκτες του και το προπονητικό τιμ της ομάδας. Παρόλα αυτά ο Ντούσαν Μπαγεβιτς συμπεριέλαβε τον Βραζιλιάνο στην αποστολή της Θεσσαλονίκης, καθώς θα περιμένει να δει στην αυριανή τελευταία προπόνηση, μήπως και βελτιωθεί η κατάστασή του.

    "Ετοιμοπόλεμοι" Τζιοβάνι, Καστίγιο

    Σε αντίθεση πάντως με το Βραζιλιάνο σούπερ σταρ, που θεωρείται αμφίβολος, κανονικά θα αγωνιστεί στην Τούμπα ο συμπατριώτης του Τζιοβάνι και ο Ουρουγουανός Καστίγιο.

    Οι 19 εκλεκτοί ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Σερβοέλληνας τεχνικός είναι οι εξής: Νικοπολίδης, Γιάννου, Μαυρογενίδης, Πάντος, Σούρερ, Ανατολάκης, Βάλλας, Κωστούλας, Στολτίδης, Καφές, Μάριτς, Γεωργάτος, Τζόρτζεβιτς, Φιλιππάκος, Καστίγιο, Τζιοβάνι, Οκκάς, Ντ Ακόλ.

    [07] "Κινούμενη" η... άμμος στο τριπλούν

    4/3/2005 9:40:00 μμ

    Συντάκτης:

    Χωρίς ελληνικό χρώμα θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη ο τελικός του τριπλούν γυναικών καθώς και οι τρεις διεθνείς δεν κατάφεραν στα άλματά τους να ξεπεράσουν το όριο των 14.30μ. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις τρεις Ελληνίδες πρωταθλήτριες την καλύτερη επίδοση στην πρεμιέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Μαδρίτης πέτυχε η Πηγή Δεβετζή, η οποία με άλμα στα 13.92μ. στην τρίτη προσπάθειά της, κατετάγη στη 10η θέση. Μία θέση πιο πίσω έμεινε 11η η Ειρήνη Δημητράκη με άλμα στα 13.85μ., ενώ η Αθανασία Πέρρα με άλμα στα 13.72μ. κατέλαβε την 12η θέση μεταξύ 18 αθλητριών.

    [08] Διπλή ευκαιρία για μετάλλιο

    4/3/2005 9:31:00 μμ

    Συντάκτης:

    Θέση στο βάθρο διεκδικούν, μετά τις αποψινές τους εμφανίσεις στην πρεμιέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Μαδρίτης, οι διεθνείς Μαρία Καρασταμάτη και Γεωργία Κοκλώνη, που θριάμβευσαν στις σειρές των ημιτελικών των 60μ και προκρίθηκαν στα τελικά. Η Καρασταμάτη, με επίδοση με 7.19, που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ έκοψε πρώτη το νήμα στην πρώτη ημιτελική σειρά του αγωνίσματος, όπως και η Κοκλώνη, που με χρόνο 7.16 έδειξε την πλάτη της στις αντιπάλους της και σφράγισε με πανηγυρικό τρόπο το διαβατήριό της για το τελικό ραντεβού της κούρσας της μιας ανάσας. Αντίθετα άτυχος ήταν ο Ευθύμης Στεργιούλης, που κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης ένιωσε ένα τράβηγμα στη διάρκεια της προθέρμανσης και αποσύρθηκε από την πρώτη προκριματική σειρά των 800μ.

    [09] Πολιτισμός

    Η Αθηναϊκή Αποκριά σε δράση

    4/3/2005 9:22:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η αρχή έγινε χθες Τσικνοπέμπτη. Οι Αθηναίοι πήραν μια πρώτη μουσική και θεατρική γεύση από τα όσα έχει ετοιμάσει ο Δήμος Αθηναίων για "το γλέντι της Αθηναϊκής Αποκριάς" και εκείνοι με τη σειρά τους απάντησαν με μπόλικο κέφι και χορό. Το εναρκτήριο λάκτισμα για ξεφάντωμα έδωσε η Δόμνα Σαμίου, από το Θησείο τραγουδώντας "καλυμμένα" και "τολμηρά" αποκριάτικα τραγούδια, μαζί με τα Χάλκινα της Κοζάνης και 70 χορευτές να αναπαριστούν παλιά ελληνικά έθιμα. Στην πλατεία Κοτζιά η Στέλλα Κονιτοπούλου ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους, στην Πλάκα η Καίτη Χωματά και ο Λάκης Παππάς θύμισαν αξέχαστες στιγμές της εποχής του Νέου Κύματος, ενώ ο Κώστας Βουτσάς, μαζί με άλλους ηθοποιούς "όργωσαν" το κέντρο απαγγέλλοντας αποσπάσματα από Σουρή και Μποστ με συνοδεία καντάδες και μαντολινάτα. Το "μενού" της βραδιά είχε επίσης σουβλάκια και κρασί. Και όλα αυτά ήταν μόνο η αρχή. Μέχρι την Καθαρή Δευτέρα το γλέντι κρίνεται επιβεβλημένο και 31 καλλιτέχνες με τα συγκροτήματά τους θα φροντίσουν για αυτό. Ραντεβού λοιπόν σε εννέα πλατείες, στο κέντρο και στις γειτονιές της πρωτεύουσας αλλά και στο Θησείο, στο Ζάππειο, στην Τεχνόπολη, και στη Βαρβάκειο Αγορά. Όσο για τα Κούλουμα, τόποι συνάντησης θα είναι τρεις λόφοι της Αθήνας: Φιλοπάππου, Στρέφη και Σκουζέ.

    Τριήμερα ξεφαντώματα

    Το γλέντι φουντώνει στην καρδιά της Αθήνας και τα δύο Σαββατοκύριακα που μεσολαβούν μέχρι την Καθαρά Δευτέρα. Όσοι δεν κατάφεραν να αποδράσουν από το κλεινόν άστυ θα έχουν στη διάθεση τους αρκετούς λόγους για να αισθανθούν ικανοποιημένοι με αυτή τους την επιλογή, κι αυτοί είναι: μουσική, χορός, θέατρο, πάρτι, happenings. Με άλλα λόγια γνωστοί καλλιτέχνες όπως η Γλυκερία, ο Μακεδόνας ο Χαλκιάς, ο Αχαλινωτόπουλος, ο Σαλέας, ο Κονταρός, ο Τσέρτος, η Μαριώ, οι Ξυλούρηδες, ο Παϊτέρης και η Λεονάρδου, αλλά και τα Ημισκούμπρια, τα Κίτρινα Ποδήλατα με τη Δέσποινα Ολυμπίου για τους νεαρότερους, όλοι τους θα αναλάβουν δράση και θα γεμίσουν τις νύχτες με τραγούδι και χορό. Για τους λιλιπούτειους καρναβαλιστές, ένα τσίρκο με κλόουν, ξυλοπόδαρους, ακροβάτες και DJs θα δώσει το παρών και τις δύο Κυριακές της Αποκριάς. Οπλιστείτε λοιπόν με κέφι και καλή καρδιά και ξεχυθείτε στους δρόμους της Αθήνας

    Το πρόγραμμα

    Σάββατο 5 Μαρτίου

    1. Βαρβάκειος Αγορά (μεσημέρι) Αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη. Συμμετέχουν ο Μπάμπης Τσέρτος, η Μαριώ και η Γιούλη Τσίρου με την ορχήστρα τους Ειδική συμμετοχή Γεράσιμος Ανδρεάτος Χορεύτριες από την Τουρκία σε ανατολίτικους χορούς Θα μοιραστούν πατροπαράδοτοι μεζέδες, προσφορά των προέδρων της Βαρβακείου Αγοράς και κρασί, προσφορά του Καφέ Μπαρ της Βαρβακείου

    2. Πλατεία Κολωνακίου (μεσημέρι) Big Band του Δήμου Αθηναίων: Latin, Jazz, Swing Διευθυντής ορχήστρας Θανάσης Ζέρβας

    3. Μετρό Συντάγματος (μεσημέρι) Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων: Αποκριάτικες μουσικές Διευθυντής ορχήστρας Ιωάννης Ελεφάντης

    4. Πλάκα (βράδυ) Αθηναϊκή Χορωδία Εξαρχείων-Νεαπόλεως "Ο Διονύσσιος Λαυράγκας" ερμηνεύει παλιές καντάδες στα δρομάκια της Πλάκας

    Κυριακή 6 Μαρτίου

    1. Ζάππειο (μεσημέρι) Παιδική γιορτή Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στο Ζάππειο. 20 Ζογκλέρ και ξυλοπόδαροι, με εντυπωσιακά κοστούμια, ακροβάτες, με εναέρια ακροβατικά, κλόουν, ταχυδακτυλουργοί, DJ δημιουργούν ατμόσφαιρα γιορτής. Θα μοιραστούν σοκολάτες και γλυκά προσφορά της NESTLE.

    2. Τεχνόπολις (μεσημέρι) Ελάτε να χορέψουμε Big Band του Δήμου Αθηναίων : Latin, Jazz, Swing, Διευθυντής ορχήστρας Θανάσης Ζέρβας Το συγκρότημα Κίτρινα Ποδήλατα και η Δέσποινα Ολυμπίου σε γνωστές ποπ μουσικές

    Σάββατο 12 Μαρτίου

    1. Τo Latin συγκρότημα Sambaxe γυρίζει το μεσημέρι όλη την Αθήνα πάνω σε φορτηγό δίνοντας ξέφρενο ρυθμό στους δρόμους και στις πλατείες της πόλης.

    2. Πλατεία Αγίου Δημητρίου (19.00) Μαριώ με το συγκρότημά της

    3. Πλατεία Ορθοδοξίας (μεσημέρι) Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων: Αποκριάτικες μουσικές, Διευθυντής ορχήστρας Ιωάννης Ελεφάντης Σωτηρία Λεονάρδου, Βαγγέλης Λιόλιος και το συγκρότημά τους Σε ένα λαϊκό πρόγραμμα το χορευτικό συγκρότημα "Ορφέας"

    4. Μετρό Συντάγματος (μεσημέρι) Big Band του Δήμου Αθηναίων: Latin, Jazz, Swing, Διευθυντής ορχήστρας Θανάσης Ζέρβας

    5. Φωκίωνος Νέγρη (19.00) Συναυλία της Λένας Αλκαίου με το Γιώργο Υδραίο και το συγκρότημά τους Συναυλία του Λάκη Χαλκιά με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων σε ένα αποκριάτικο πρόγραμμα με δημοτικά και λαϊκά τραγούδια

    6. Πλατεία Αγίου Ανδρέα (19.00) Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων: Αποκριάτικες μουσικές, Διευθυντής ορχήστρας Ιωάννης Ελεφάντης Μπάμπης Τσέρτος με το συγκρότημά του σε σμυρνέικα, λαϊκά και ρεμπέτικα

    7. Πλατεία Κοτζιά (βράδυ) Η Γλυκερία και ο Κώστας Μακεδόνας με τους συνεργάτες τους ερμηνεύουν μεγάλες τους επιτυχίες

    Κυριακή 13 Μαρτίου

    1. Ζάππειο (μεσημέρι) Πρόγραμμα για παιδιά Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στο Ζάππειο Η ομάδα Πλεύσις σε ένα θέαμα εναέριων ακροβατικών

    2. Παγκράτι (μεσημέρι) Συναυλία του νεανικού συγκροτήματος Ημισκούμπρια

    3. Πεζόδρομος Θησείου (μεσημέρι) Συναυλία του Μάνου Αχαλινωτόπουλου με την ορχήστρα του και την Αρετή Κετιμέ Πανόραμα ελληνικής δημοτικής μουσικής Συμμετέχει ο χορευτικός σύλλογος του 3ου Διαμερίσματος "Αθηνά"

    Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου

    1. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων παίζει στα σκαλιά του Ηρωδείου αποκριάτικες μουσικές

    2. Λόφος του Φιλοπάππου (μεσημέρι) Βασίλης Σαλέας, Νίκος Φιλιππίδης, Μανώλης Κονταρός με τα συγκροτήματα τους Σύλλογος Δημοτικών Χορών "Ελένης Τσαούλη"

    3. Λόφος Σκουζέ (μεσημέρι) Βασίλης Παϊτέρης με το συγκρότημά του Χορευτικό συγκρότημα "Ορφέας"

    4. Λόφος του Στρέφη (μεσημέρι) Οι Ξυλούρηδες (Ψαραντώνης, με τα παιδιά του Νίκη και Λάμπη) Σύλλογος Κρητικών χορών "Οι Κουρήτες"

    Και στους τρεις Λόφους θα προσφέρονται από το Δήμο Αθηναίων τα παραδοσιακά εδέσματα της Καθαράς Δευτέρας

    [10] Κοινωνία

    "Όχι" ΣτΕ σε εξομοίωση επαγγελματικών δικαιωμάτων

    4/3/2005 8:22:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το Συμβούλιο της Επικρατείας απεφάνθη υπέρ του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, που ζητούσε ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο έδινε τη δυνατότητα στους αποφοίτους τριών νέων ΤΕΙ (πολιτικών δομικών έργων, πολιτικών έργων υποδομής και τοπογραφίας) να εκπονούν μελέτες, να επιβλέπουν και να κατασκευάζουν δημόσια και ιδιωτικά έργα και να έχουν δικαίωμα υπογραφής. Σύμφωνα με την απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου, που παραπέμπει στις συνταγματικές επιταγές, δεν μπορεί να επέλθει εξομοίωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων των ΤΕΙ με εκείνα των πτυχιούχων των ΑΕΙ.

    [11] Αποκλεισμοί με το... καλημέρα στη Μαδρίτη

    4/3/2005 8:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/3/2005 10:28:50 μμ)

    Συντάκτης:

    Με το αριστερό ξεκίνησαν μέχρι στιγμής τις εμφανίσεις τους στο άνοιγμα της αυλαίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Μαδρίτης οι Έλληνες πρωταθλητές και οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες. Πέντε από τους 14 διεθνείς που έπεσαν στη μάχη των προκριματικών των αγωνισμάτων τους γνώρισαν νωρίς νωρίς τον αποκλεισμό καθώς έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό. Ο Κώστας Φιλιππίδης στα προκριματικά του ύψους, ο Στέλιος Δημότσιος στα προκριματικά των 400μ., η Μαρία Παπαδοπούλου στα προκριματικά των 800μ, η Μαρούλα Παπαγεωργίου, στον προκριματικό του ύψους και η Νάντια Εφεντάκη στα προκριματικά των 1500μ. και 3.000μ δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν το εισιτήριο πρόκρισης για τη συνέχεια των αγωνισμάτων τους.

    Σε άσχημη μέρα βρέθηκε η Εφεντάκη

    Μία ανάσα από την πρόκριση στα τελικά του ύψους έφτασε ο διεθνής πρωταθλητής Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος στα προκριματικά του ύψους στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Μαδρίτης, ο οποίος δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 5.70μ και έτσι με επίδοση 5.60μ, κατέλαβε την 9η θέση και αποκλείστηκε από τα τελικά του αγωνίσματος.

    Την ίδια τύχη είχε καιο Στέλιος Δημότσιος, ο οποίος με χρόνο 47.35 έμεινε στην τέταρτη θέση της 1ης προκριματικής σειράς και έμεινε εκτός τελικού.

    Τον αποκλεισμό γνώρισαν όμως και η Μαρία Παπαδοπούλου και η Μαρούλα Παπαγεωργίου, που έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό. Η πρώτη στα προκριματικά των 800μ., έτρεξε την απόσταση σε χρόνο 2:08.63 και κατετάγη 6η και τελευταία από την τρίτη προκριματικής σειράς, ενώ η Παπαγεωργίου στον προκριματικό του ύψους πήδηξε επιτυχώς το 1.83μ. με την τρίτη προσπάθεια, όχι όμως και το 1.88μ. Έτσι κατέλαβε την 17η θέση και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του αγωνίσματος

    Στους αγώνες της ισπανικής πρωτεύουσας ούτε η Νάντια Εφεντάκη κατάφερε να επαναλάβει την πρόσφατη εμφάνιση της Στουτγκάρδης, όπου είχε πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ. Στον πρώτο από τους δύο σημερινούς προκριματικούς που έχει δηλωθεί η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αποκλείστηκε από τον τελικό των 1500μ. καθώς με χρόνο 4:17.01 κατέλαβε την 7η θέση της 1ης προκριματικής σειράς . Την ίδια ακριβώς τύχη όμως είχε και η δεύτερη αποψινή προσπάθεια της Ελληνίδας πρωταθλήτριας στα 3000μ, καθώς στην πρώτη προκριματική σειρά των 3.000μ., όπου τερμάτισε 7η με χρόνο 9:11.12. και κατετάγη συνολικά 13η.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 4 March 2005 - 21:56:42 UTC