Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Yπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους
  • [02] "Πέφτει" η στάθμη των ποταμών Έβρου - Άρδα
  • [03] 3η ημέρα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ
  • [04] Επίθεση σε στρατόπεδο με 5 νεκρούς
  • [05] Ο Καλός Σαμαρείτης 2005

    [01] Κοινωνία

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Rass Yπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους

    5/3/2005 11:15:00 πμ

    Yπέρ του διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους τάσσεται το 56,5% των ερωτηθέντων, σε δημοσκόπηση της εταιρείας Rass, που δημοσιεύεται σήμερα στον Αδέσμευτο Τύπο. Κατά της παραίτησης του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου τάσσεται το 61,7%, έναντι του 30,8% που ζητά να παραιτηθεί, ενώ το 45,3% εκτιμά ότι τα μέτρα αυτοκάθαρσης στην Εκκλησία κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. Η έρευνα διεξήχθη από την 1η έως τις 3 Μαρτίου, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε 1.205 άτομα σε ολόκληρη τη χώρα.

    [02] Κοινωνία

    Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός "Πέφτει" η στάθμη των ποταμών Έβρου - Άρδα

    5/3/2005 10:24:00 πμ

    Συντάκτης:

    Ικανοποιητικά έχει μειωθεί η στάθμη των ποταμών Έβρου και Άρδα, καθώς δεν παρατηρείται υπερχείλιση του φαινομένου. Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες των βουλγαρικών αρχών, δεν αποκλείεται να υπάρξει εκ νέου αύξηση του όγκου των υδάτων, αφού είναι πιθανόν από την προβλεπόμενη άνοδο της θερμοκρασίας να λιώσουν τα χιόνια στη γειτονική χώρα. Την Παρασκευή, τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, ενώ αύριο στον Έβρο θα μεταβεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος και ο υφυπουργός Αλέξανδρος Κοντός.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παραμένουν σε επιφυλακή

    [03] Πολιτική

    Αύριο η εκλογή των μελών του Εθνικού Συμβουλίου 3η ημέρα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ

    5/3/2005 9:57:00 πμ

    Συντάκτης:

    Άρχισαν για τρίτη ημέρα οι εργασίες του 7ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Το απόγευμα του Σαββάτου θα ολοκληρωθούν οι εργασίες με την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, ενώ την Κυριακή θα διεξαχθεί ψηφοφορία για την εκλογή των μελών του Εθνικού Συμβουλίου. Εν τω μεταξύ, η δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, έκλεισε με την υποβολή 430 υποψηφιοτήτων εκ μέρους των αντιπροσώπων του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, για την εκλογή τους ως μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και με πολιτικές τοποθετήσεις των συνέδρων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επίθεση Σημίτη στην Κυβέρνηση

    Σχετικά Links:

    ΠΑΣΟΚ

    [04] Ιράκ

    Εκτοξεύθηκαν τέσσερις οβίδες όλμων Επίθεση σε στρατόπεδο με 5 νεκρούς

    5/3/2005 9:40:00 πμ

    Πέντε Ιρακινοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σήμερα, μετά από εκρήξεις όλμων που έπληξαν το στρατόπεδό τους στην περιοχή Ντουλουίγια, 70 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, ανακοίνωσε αξιωματούχος των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων. Σύμφωνα με τον λοχαγό Άσαντ Σαντάντ, εναντίον του στρατοπέδου εκτοξεύθηκαν τέσσερις οβίδες όλμων στις 03:00 τοπική ώρα. Νέο ανακοινωθέν του αμερικανικού στρατού αναφέρει ότι ένας Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίσθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα κοντά στην πόλη Τικρίτ, 180 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης.

    Νωρίτερα, ανακοινωθέν του Αμερικανικού στρατού ανέφερε το θάνατο 4 αμερικανών στρατιωτών σε μάχη στην αλ Άνμπαρ.

    Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τουλάχιστον 1.507 Αμερικανικοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ από την εισβολή των ΗΠΑ στη χώρα αυτή τον Μάρτιο του 2003.

    [05] Παράξενα

    Ο Καλός Σαμαρείτης 2005

    5/3/2005 12:26:00 πμ

    Συντάκτης:

    Αυτό το ζευγάρι Γερμανών θα το σκεφτεί πολύ προτού δεχθεί ξανά χείρα βοηθείας από άγνωστο. Φυσικό και επόμενο μετά την πρόσφατη περιπέτεια που είχαν σε αυτοκινητόδρομο του Ασεν. Οι δυο ατυχείς Γερμανοί έμειναν καταμεσής του ταξιδιού τους από μηχανική βλάβη. Προς μεγάλη τους ανακούφιση -στην αρχή- ένας διερχόμενος οδηγός σταμάτησε δίπλα τους και προσφέρθηκε να τους ρυμουλκήσει στο πλησιέστερο βενζινάδικο. Όλα καλά μέχρι εκείνη τη στιγμή. Το όχημα δέθηκε πίσω από το αυτοκίνητο του άγνωστου καλού Σαμαρείτη και οι ίδιοι ετοιμάστηκαν να επιβιβαστούν για να φύγουν. Και τότε ήρθε η ανατροπή.

    Προς μεγάλη τους έκπληξη τον βλέπουν να βάζει μπρος και να αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα αφήνοντας τους πίσω να του να κάνουν νοήματα σε κατάσταση αλλοφροσύνης, σε μια ύστατη προσπάθεια να του δείξουν ότι δεν είχαν προλάβει να επιβιβαστούν. Αυτό όμως έμελλε να είναι το μικρότερο από τα μελλοντικά προβλήματα τους.

    Ο άγνωστος καλοθελητής απομακρύνθηκε προς αναζήτηση του κοντινότερου βενζινάδικου. Μόλις το βρήκε, έθεσε πορεία κατευθείαν επάνω του, στρίβοντας μόλις την τελευταία στιγμή. Αυτό όμως δεν συνέβη και με το ρυμουλκούμενο όχημα, που διατήρησε την κατεύθυνση του και σταμάτησε μόνο αφού συγκρούστηκε με τις εγκαταστάσεις. Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου πετάχτηκε έξω από το θόρυβο και είδε τον οδηγό να κατεβαίνει, να λύνει το σκοινί από το κατεστραμμένο πια όχημα και να εξαφανίζεται με ταχύτητα. Αποστολή εξετελέσθη


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 5 March 2005 - 9:57:03 UTC