Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Και τώρα οι δυό τους...
  • [02] Νέα τροπή στο σήριαλ εκλογής του Ειρηναίου
  • [03] Αποκριάτικο ξεφάντωμα στην Αττική
  • [04] Το στίγμα του Γκέκα
  • [05] Ίδια κορυφή, νέο ενδιαφέρον στην ουρά
  • [06] Χωρίς Μάρκες στο Λονδίνο
  • [07] Ντέρμπι με τα όλα του
  • [08] Νίκησε και την κούραση
  • [09] Κυπελλούχος η Ματσεράτα
  • [10] Πέμπτη θέση για τις Παπά - Τσιριπίδου

    [01] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Και τώρα οι δυό τους...

    6/3/2005 9:40:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μια ημέρα πριν την αρχή της Σαρακοστής, τελευταία Κυριακή του τριωδίου, Ολυμπιακός και ΑΕΚ καλούνται να ρίξουν τις μάσκες και να αποδείξουν ότι δίκαια βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Οι μεν Πειραιώτες θα πρέπει μετά την νέα απώλεια βαθμών στη Τούμπα, όπου ο "Δικέφαλος του βορρά" τους υποχρέωσε σε οδυνηρή ισοπαλία με 1-1, ότι οι εποχές με τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, ανήκει στην ιστορία και ότι φέτος μπορεί και πάλι να πάρει τον τίτλο του πρωταθλητή. Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ καλείται να δώσει τα διαπιστευτήριά της στο απόρθητο Καραϊσκάκη, αποδεικνύοντας ότι μόνο τυχαία δεν είναι η φετινή της πορεία στο πρωτάθλημα. Όσο για την μάσκα Σάντος και διοίκησης, ότι, "δεν πάμε για πρωτάθλημα φτιάχνουμε ομάδα", δεν μπορεί να φορεθεί πια αφού η θέση της "Ένωσης" στον βαθμολογικό πίνακα την έχει απορρίψει πλέον ως καρναβαλική μεταμφίεση. Όσο για τον Παναθηναϊκό που από αυτή την Κυριακή συγκατοικεί με τον "αιώνιο" στην κορυφή της βαθμολογίας, θεωρούμε ότι δύσκολα θα τον αναγκάσει ο Ηρακλής να αρχίσει τη νηστεία μια ημέρα νωρίτερα

    Συναρπαστικές μάχες

    Ο Παναθηναϊκός που έστω και δύσκολα πέρασε από τη Νέα Σμύρνη με νίκη επί του Πανιωνίου με 0-1, χάρη σε ένα γκολ του πρώτου μέχρις στιγμής σκόρερ του πρωταθλήματος Φάνη Γκέκα., υποδέχεται τον Ηρακλή στη Λεωφόρο που μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Σάββα Κωφίδη, έχει πάρει τα πάνω του

    Ο "γηραίος" παρά τις ελλείψεις δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στον Εργοτέλη να πάρει τη νίκη, βλέποντας πλέον UEFA, όχι με το κιάλι αλλά και με απλά γυαλιά αφού βρίσκεται μόλις τέσσερις βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ που βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 32 βαθμούς.

    Σε περιπέτειες μπήκε όμως η τρίτη εκ των τεσσάρων ομάδων της Θεσσαλονίκης ο Άρης μετά τη νέα ήττα του από την ΑΕΚ. Οι "κιτρινόμαυροι" βρίσκονται πλέον στην 13η θέση μαζί με τον Εργοτέλη και την Καλαμαριά, που πέτυχε τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη μέσα στην Κέρκυρα.

    Άρης, Εργοτέλης και Καλαμαριά καλούνται την άλλη εβδομάδα να αντιμετωπίσουν ΟΦΗ, ΠΑΟΚ και Πανιώνιο αντίστοιχα σε εντός έδρας αναμετρήσεις που η νίκη δείχνει να αποτελεί μονόδρομο για τη συνέχεια.

    Όχι μόνο όμως για τους γηπεδούχους αλλά και για τους φιλοξενούμενους που διεκδικούν τις θέσεις για το UEFA.

    Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας και ο αγώνας μεταξύ της Καλλιθέας με τον Ιωνικό, που ακόμα δεν έχουν καταφέρει να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, με την ομάδα της Νίκαιας να βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση.

    Τέλος για ακόμα μια φορά η Ξάνθη αντιμετωπίζοντας το Αιγάλεω έδειξε ότι η τέταρτη θέση της ανήκει, αν και όπως συνεχίζεται το πρωτάθλημα δεν θα έχανε τίποτα να είχε και βλέψεις και για κάτι παραπάνω.

    Την άλλη εβδομάδα κατεβαίνει στη Νίκαια να αντιμετωπίσει την πάντοτε αξιόμαχη Χαλκηδόνα και ανάλογα με την εξέλιξη του ντέρμπι αλλά και του δικού της αγώνα , ε τότε δεν θα ήταν άσχημα να γλυκοκοιτάζει ακόμα και την τρίτη θέση

    Τέλος η Κέρκυρα μετά την σημερινή της ήττα από την Καλαμαριά μάλλον ήδη έχει υποβιβασθεί στη δεύτερη κατηγορία

    Αποτελέσματα - Σκόρερ - Επόμενη αγωνιστική

    ΟΦΗ-Καλλιθέα 1-1 (81΄ Ντεγιάνοφ / 75΄ Αλεξανδρής)

    Χαλκηδόνα-Εργοτέλης 2-0 (20΄ Ηλιόπουλος, 59΄ αυτ. Φαλέμι)

    Κέρκυρα-Απόλλων Καλαμαριάς 0-2 (10΄ Βέλα Τζούνιορ, +90΄ Παππάς)

    Ηρακλής-Ιωνικός 2-0 (27΄ Παπαζαχαρίας, 66΄ Φορτούζι)

    Ξάνθη-Αιγάλεω 2-0 (39` Λουτσιάνο, 73` Γαρπόζης)

    ΑΕΚ-Αρης 1-0 (73` Λυμπερόπουλος)

    ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1 (47` Σαλπιγγίδης / 20`-πέναλτι Τζόρτζεβιτς)

    Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 0-1 (27` Γκέκας)

    Πίνακας των σκόρερ:

    14 γκολ: Γκέκας (Παναθηναϊκός/Καλλιθέα) 12 γκολ: Λουτσιάνο (Ξάνθη) 11 γκολ: Ογκουνσότο (Εργοτέλης) 10 γκολ: Μαχλάς (ΟΦΗ), Κωνσταντίνου (Παναθηναϊκός) 8 γκολ: Σοάρες, Κατσουράνης (ΑΕΚ), Μπάρκογλου (Αιγάλεω), Ριβάλντο, Τζιοβάνι (Ολυμπιακός)

    Επόμενη αγωνιστική:

    Χαλκηδόνα-SKODA Ξάνθη- Αιγάλεω-Κέρκυρα Εργοτέλης-ΠΑΟΚ Απόλλων Καλαμαριάς-Πανιώνιος Ολυμπιακός-ΑΕΚ Παναθηναϊκός-Ηρακλής Αρης-ΟΦΗ Καλλιθέα-Ιωνικός

    [02] Κοινωνία

    Αποδεκτή η προσφυγή εναντίον του Νέα τροπή στο σήριαλ εκλογής του Ειρηναίου

    6/3/2005 9:03:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/3/2005 10:01:04 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Αποδεκτή έκανε Πρωτοδικείο του Ισραήλ προσφυγή Άραβα Ορθόδοξου επιτρόπου σε εκκλησία στην περιοχή της Γαλιλαίας κατά της αναγνώρισης του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, δεν παρευρέθη ο Πατριάρχης ούτε δικηγόρος του, έχει όμως το δικαίωμα να υποβάλει έφεση κατά της απόφασης, που δεν είναι τελεσίδικη. Στο μεταξύ οι αναταράξεις το τελευταίο διάστημα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, δημιούργησαν σύμφωνα με πληροφορίες, την ανακίνηση θέματος από την πλευρά των ισραηλινών και των παλαιστινιακών Αρχών σχετικά με δικαστικές αποφάσεις, που αφορούν στην προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη του Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Στο μεταξύ αθώο έκρινε τον μητροπολίτη Βόστρων Τιμόθεο σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες για το σχέδιο δολοφονίας του πατριάρχη Ειρηναίου πριν τρία χρόνια δικαστήριο της Παλαιστινιακής Αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με την απόφαση το άτομο, που είχε κατηγορήσει τον Τιμόθεο ότι, τον χρημάτισε για να δολοφονήσει τον Ειρηναίο, λειτούργησε με δυσφημιστικά κριτήρια και πως δεν προκύπτουν στοιχεία ενοχής του μητροπολίτη Βόστρων.

    [03] Κοινωνία

    Τα σκήπτρα για 19η χρονιά στο Μοσχάτο Αποκριάτικο ξεφάντωμα στην Αττική

    6/3/2005 7:49:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ένα μεγάλο αποκριάτικο γλέντι στήθηκε σήμερα σε πολλούς δήμους της Αθήνας. Καρναβαλιστές όλων των ηλικιών ξεφάντωσαν υπό τους ρυθμούς της σάμπα. Επίκεντρο βέβαια, ήταν για άλλη μια φορά ο Δήμος Μοσχάτου, που για 19η χρονιά κρατά τα σκήπτρα στο αποκριάτικο αττικό ξεφάντωμα. Σαγηνευτικές Βραζιλιάνες λικνίστηκαν στο ρυθμό της σάμπα ενώ εντυπωσιακά άρματα και καρναβαλιστές με πρωτότυπες φορεσιές παρέλασαν στη μεγάλη γιορτή του Μοσχάτου, όπου για μια ημέρα, ο κεντρικός δρόμος του δήμου πλημμύρισε με μικρές Ολλανδέζες, Κινεζούλες, αυθεντικούς Νορβηγούς, Ινδιάνους και Βενετσιάνους. Ένας άλλος δήμος έδωσε μια διεθνή νότα στο φετινό Καρναβάλι. Στην μεγάλη παρέλαση του Δήμου Ζωγράφου, δυο αδελφοποιημένοι δήμοι, ένας από το Βέλγιο και ένας από Βελγίου και της Κύπρου παρέλασαν, μεταφέροντας το μήνυμα της ενότητας και της αγάπης.

    Εντυπωσιακά άρματα στο πνεύμα των ημερών σατίρισαν την καθημερινότητα. Το ίδιο και οι μασκαράδες, που τα συνόδευαν. Συνολικά, 2500 μαθητές, φοιτητές και μέλη πολιτιστικών συλλόγων έδωσαν το παρόν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή που διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά ο Δήμος Ζωγράφου.

    Και φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει η βόλτα στο Ζάππειο, που μια ηλιόλουστη μέρα σαν την σημερινή ήταν υποχρεωτική. Έτσι, οι λιλιπούτειοι μασκαράδες διασκέδασαν με τους ζογκλέρ, τους ξυλοπόδαρους και τους ακροβάτες που βρέθηκαν εκεί στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων.

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Το στίγμα του Γκέκα

    6/3/2005 9:30:00 μμ

    Συντάκτης:

    Δύσκολη όσο και μεγάλη νίκη πέτυχε ο ΠΑΟ στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης κόντρα στους "κυανέρυθρους". Οι "πράσινοι" που σε γενικές γραμμές δεν ήταν καλοί, κατέφερα με τον πρώτο σκόρερ του Πρωταθλήματος, Φάνη Γκέκα, να πάρουν το πολύτιμο τρίποντο και να είναι πλέον παρέα με τον Ολυμπιακό στην κορυφή. Από την άλλη, οι "πάνθηρες" αδικούνται από το τελικό αποτέλεσμα, καθώς έχασαν αρκετές και μεγάλες ευκαιρίες, όμως βρέθηκαν μπροστά στον ανίκητο Γκαλίνοβιτς. Το "χρυσό" γκολ τους νταμπλούχους επετεύχθη στο 27.

    Ο "πρώτος" έκανε τη διαφορά

    Η αρχή του παιχνιδιού και για ένα δεκάλεπτο, άνηκε στους "πράσινους" που πήραν το χώρο του κέντρου. Μάλιστα στο 2 ο Γκέκας έπιασε πολύ ωραίο σουτ, όμως ο Ντρόμπνι απέκρουσε δύσκολα. Από εκεί και πέρα ο Πανιώνιος πήρε κάπως τον έλεγχο, όμως και οι δύο έχαναν καλές ευκαιρίες που δεν τις μετουσίωναν σε γκολ.

    Σε δύο λεπτά μέσα έγινε το απόλυτο σκηνικό. Στο 26 ο Μπρέσκα έχασε μεγάλη ευκαιρία για τιυς γηπεδούχους, όταν μόνος σστην μίκρη περιοχή έπιασε το σουτ, όμως ο Γκαλίνοβιτς είπε όχι. Και αφού οι "νεοσμυρνιώτες" δεν τα κατάφεραν, τη σκυτάλη πήρε ο Γκέκας, που μόνος του με τρεις ελίχθηκε ωραία και σούταρε εύστοχα νικώντας τον Ντρόμπνι και ανοίγοντας το σκορ. Αυτό ήταν το δεκατότεταρτο γκολ του Έλληνα επιθετικού. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα και οι "πράσινοι" πήγαν προηγούμενοι στο σκορ.

    Τύχη και ατυχία

    Στο δεύτερο μέρος ο Πανιώνιος ξεκίνησε πιο καλά, και στο 53 είχε δοκάρι με τον Μπρέσκα. Και οι δύο ομάδες στη συνέχεια είχαν πολύ καλές ευκαιρίες, με τους "πράσινους" να παίζουν σύστημα αντεπιθέσεων, όμως δεν μπορούσε καμία ομάδα να πετύχει κάποιο τέρμα.

    Οι γηπεδούχοι είχαν καλές ευκαιρίες με τουςε Γουνδουλάκη και Ναλιτζή, αλλά τα σουτ τους δεν βρήκαν στόχο, ενώ για τους φιλοξενούμενους το ίδιο ίσχυσε για τους Κωνσταντινίδη 67 και Ολισαντέμπε 90. Τελικά το 0-1 έμεινε το τελικό αποτέλεσμα για τους "πράσινους", οι οποίοι πάτησαν κορυφή.

    Πανιώνιος (Γιώργος Βαζάκας): Ντρόμπνι, Βλτσεκ, Μέσαρος (65 Σαλίχι), Γουνδουλάκης, Μάκος, Τσιώλης, Εξουζίδης (59 Μανιάτης), Μπρέσκα, Καϊσί (46 Τζιόλης), Γαλανόπουλος, Ναλιτζής

    Παναθηναϊκός (Αλμπέρτο Μαλεζάνι): Γκαλίνοβιτς, Χένρικσεν, Μόρις, Βύντρα, Μινχ (46 Κώτσιος), Κωνσταντίνου (76 Χαραλαμπίδης), Μπασινάς, Σαπάνης, Κωνσταντινίδης, Βούτερ, Γκέκας (85 Ολισαντέμπε)

    Διαιτητής: Τσαχειλίδης (Πειραιά)

    [05] Μπάσκετ

    Ίδια κορυφή, νέο ενδιαφέρον στην ουρά

    6/3/2005 8:52:00 μμ

    Συντάκτης:

    Απαράμιλλη παρέμεινε η πρώτη τετράδα του Ελληνικού Πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον ΠΑΟΚ και παρέμεινε μόνος πρώτος. Το Μαρούσι έμεινε στην δεύτερη θέση, παίρνοντας σπουδαία νίκη μέσα στην Πάτρα επί του Απόλλωνα. Ο Πανιώνιος συνέχισε να τρελαίνει κόσμο με τις φετινές του εμφανίσεις, νικώντας τον Ηρακλή στο Ιβανόφειο, ενώ συντροφιά με τους "κυανέρυθρους" κάνει και η ΑΕΚ, που παρά την κούραση της από τον αγώνα της Εφές Πίλσεν, έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού Ιωνικού ΝΦ στην Αμαλιάδα.

    Νέα δεδομένα

    Η αγχωτική νίκη του Ολυμπιακού επί της Ολύμπια, μαζί με την ήττα του ΠΑΟΚ, οδήγησαν τους ερυθρόλευκους στην έκτη θέση, ενώ και η νίκη του Άρη επί του Μακεδονικού τον κράτησε στην πρώτη εξάδα. Οι "πράσινοι" της Κοζάνης", ο Γηραιός αλλά και ο Απόλλωνας Πάτρας πλέον βρίσκονται στα ίδια, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει στην ουρά.

    Και αυτό γιατί ο ουραγός Πανελλήνιος νίκησε τη ΜΕΝΤ και κράτησε της τελευταίας του ελπίδες για παραμονή στην Α1, ενώ στη ζώνη του υποβιβασμού, παρέμειναν η Ολύμπια Λάρισας, ΜΕΝΤ και Ιωνικός ΝΦ Αμαλιάδα που πλέον κάνουν παρέα με το Σύλλογο των Ολυμπιονικών.

    Τα αποτελέσματα

    Απόλλων Π.-Μαρούσι 72-83

    Άρης-Μακεδονικός 93-80

    Πανελλήνιος-ΜΕΝΤ 79-69

    Ολυμπιακός-Ολύμπια Λ. 91-89

    Ηρακλής-Πανιώνιος 75-84

    Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 85-76

    Ιωνικός ΝΦ Αμαλιάδα-ΑΕΚ 77-84

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Χωρίς Μάρκες στο Λονδίνο

    6/3/2005 9:03:00 μμ

    Συντάκτης:

    Χωρίς τον Ραφαέλ Μάρκες θα παραταχθεί την Τρίτη η Μπαρτσελόνα στο "Στάμφορντ Μπριτζ", στον αγώνα ρεβάνς με την Τσέλσι. Ο Μεξικανός άσος τραυματίστηκε στο δεξί πόδι, στη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος με την Οσασούνα και όπως ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση του ισπανικού συλλόγου, θα παραμείνει εκτός δράσης για περίπου μια εβδομάδα. Ομως, τα καλά νέα για τον Φρανκ Ράικαρντ ήταν η βελτίωση της κατάστασης του Λουντοβίκ Ζιουλί, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα στην πλάτη του και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή των "μπλαουγκράνα" για τον αγώνα της Τρίτης. Τον αγώνα θα διευθύνει ο εκ των κορυφαίων δαιτητών του κόσμου Ιταλός Πιερλουίτζι Κολίνα.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ντέρμπι με τα όλα του

    6/3/2005 8:10:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στην κατάμεστη από 23.000 φιλάθλους Τούμπα, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1, μετά από ένα συναρπαστικό και ανοιχτό αγώνα, γεμάτο πάθος, σκληρά μαρκαρίσματα, ένα πέναλτι και αρκετές καλές φάσεις. Οι πρωτοπόροι Πειραιώτες, έχασαν μια εβδομάδα πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ, ακόμα δυο βαθμούς και τώρα καλούνται στο Καραϊσκάκη, τρεις ημέρες μετά τον αγώνα με τη Νιούκαστλ για το κύπελλο UEFA, να κυνηγήσουν τη νίκη, που θα τους δώσει προβάδισμα στην υπόθεση τίτλος. Ικανοποιημένος πρέπει να έμεινε ο ΠΑΟΚ από το αποτέλεσμα, αφού χωρίς να πιάσει καλή απόδοση πήρε το βαθμό της ισοπαλίας, ενώ δεν έχει γνωρίσει ακόμα την ήττα με τον Νίκο Καραγεωργίου στο πάγκο του.

    Έχασε ευκαιρίες για νίκη ο Ολυμπιακός

    Απέναντι σε έναν υποτονικό ΠΑΟΚ, οι "ερυθρόλευκοι" δεν είχαν πρόβλημα να πάρουν τα ηνία του αγώνα, χάνοντας πολλές και σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο 20λεπτο.

    Στο 8` ο Οκκάς, παρά την εξαιρετική ατομική προσπάθεια, δεν μπόρεσε να πλασάρει επιτυχώς τον Τοχούρογλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ στο 12` ο Τζόρτζεβιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα από το αριστερό πλασέ που επιχείρησε κατέληξε άουτ.

    Οκτώ λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, με τον Μαυρογενίδη να ανατρέπεται από τον Ουντέζε και το διαιτητή Ζωγράφο να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών. Την απόφαση αμφισβήτησαν έντονα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, αλλά ο Τζόρτζεβιτς ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα, "ανάβοντας φωτιές" στις κερκίδες της Τούμπας με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο.

    Με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων και μετά από καθυστέρηση τεσσάρων λεπτών, ο αγώνας άρχισε και πάλι, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αφού στη σημαντική ευκαιρία των γηπεδούχων στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Ανατολάκης απομάκρυνε την μπάλα μπροστά στη γραμμή μετά το σουτ του Εγκωμίτη από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

    Δύο λεπτά μετά την έναρξη του β` ημίχρονου, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φέρει στα ίσα το ματς. Ο Κουτσόπουλος έβγαλε τη μπαλιά στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με Νικοπολίδη και με δεξί πλασέ ισοφάρισε για το μακεδονικό συγκρότημα, το οποίο στο 53` είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, όμως ο Νικοπολίδης με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα από το σουτ του Σπάσιτς.

    Στο 61` ο διαιτητής δεν μέτρησε γκολ του Οκκά, αφού ο βοηθός υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Κύπριο άσο, ενώ στο 77` η ομάδα του Μπάγεβιτς έχασε μια ακόμη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της, όμως ο Τζόρτζεβιτς βρέθηκε απέναντι από τον Τοχούρογλου, αλλά το αριστερό πλασέ του πέρασε πάνω από την εστία του ΠΑΟΚ.

    Διαιτητής: Ζωγράφος

    Κίτρινες κάρτες: Μαλαδένης, Καραδήμος, Σούρερ, Μάριτς, Ζωγραφάκης, Ανατολάκης, Πάντος.

    ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Χασιώτης, Ουντέζε, Μέγκαχεντ, Μαλαδένης, Καραδήμος (39` Κουτσόπουλος), Εγκωμίτης, Ζωγραφάκης, Σαλπιγγίδης, Σπάσιτς (76` Φουτσίνι), Μίετσελ.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Σούρερ, Μαυρογενίδης (43` Πάντος), Κωστούλας, Ανατολάκης, Στολτίδης, Μάριτς (88` Καστίγιο), Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτος, Οκκάς, Τζιοβάνι.

    [08] Μπάσκετ

    Νίκησε και την κούραση

    6/3/2005 8:48:00 μμ

    Συντάκτης:

    Επηρεασμένη από την κούραση της Πέμπτης, κόντρα στην Εφες Πίλσεν για τη Ευρωλίγκα, εμφανίστηκε η Ένωση. Παρ όλα αυτά, η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη πήρε τη νίκη κόντρα στον Ιωνικό στην Αμαλιάδα και έμεινε στην πρώτη τετράδα. Από την άλλη, οι "μπλε" βρίσκονται πλέον παρέα με τον Πανελλήνιο στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 19-24, 32-46, 54-56, 77-84.

    Ανώτερη

    Καλά ξεκίνησε τον αγώνα την ΑΕΚ και με τον Νίτσεβιτς να ηγείται των προσπαθειών στην επίθεση και τους παίκτες του Ιωνικού να επιδίδονται σε διαγωνισμό... αστοχίας σε σουτ εντός πεδιάς (3/14,) οι «κιτρινόμαυροι» πήραν από τα πρώτα λεπτά το προβάδισμα. Έτσι με την ανάπαυλα, οι "κίτρινοι" ήταν μπροστά με το +14. Ο Ιωνικός βελτιώθηκε στην επανάληψη βελτιώθηκε και στο τέλος της τρίτης περιόδου μείωσε στο καλάθι. Όμως στο τέταρτο μέρος ο δικέφαλος άρχισε και πάλι να λειτουργεί και πέτυχε εν τέλει η νίκη.

    Διαιτητές: Τανατζής, Μαχαιριανάκης, Ηλ. Κορομηλάς.

    Οι συνθέσεις:

    ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΦ: Μπουτζινάουσκας 7, Κούρτοβιτς 4, Γιαννουζάκος 17 (4), Νικολαϊδης 2, Μπράουν 7, Μοσχοβίτης 6, Κουτρούλιας 4, Χάφναρ 15 (2), Πασχάλης 15.

    ΑΕΚ: Λόλις 12, Νικολαϊδης 10 (2), Μαγκουνής, Πελεκάνος, Κους 6 (2), Χατζής 17 (2), Νίτσεβιτς 12, Γλυνιαδάκης, Μπουρούσης 11 (1), Μπέιλι 16 (1).

    [09] Βόλεϊ

    Κυπελλούχος η Ματσεράτα

    6/3/2005 10:32:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το Κύπελλο CEV κατέκτησε η ιταλική Ματσεράτα, καθώς στον τελικό του φαϊναλ φορ της Πάλα ντε Μαγιόρκα στην Ισπανία επιβλήθηκε με 2-3 (25-13, 32-30, 22-25 21-25 12-15) της διοργανώτριας Σον Αμάρ. Στον αγώνα για την Τρίτη θέση η γαλλική Τουρκουά επικράτησε με 3-0 (25-21 27-25 25-23) της ιταλικής Πάντοβα. Στον τελικό της αντίστοιχης διοργάνωσης των Γυναικών μονομάχησαν χθες το βράδι στην Περούτζια η οικοδέσποιαν ομάδα με τη ρωσική Μπαλάκοβο.

    [10] Πέμπτη θέση για τις Παπά - Τσιριπίδου

    6/3/2005 8:48:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με τον καλύτερο τρόπο, ολοκληρώθηκε η παρουσία της ελληνικής αποστολής στους αγώνες του Γκραν Πρι Καταδύσεων, που ολοκληρώθηκαν στο Ροστόκ της Γερμανίας. Οι Ελληνίδες καταδύτριες Έφη Παπά και Χριστίνα Τσιριπίδου, επέστρεψαν στις καλές τους εμφανίσεις και πήραν την 5η θέση των 3μ συγχρονισμένης στον τελικό του αγωνίσματος, συγκεντρώνοντας 333 βαθμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική αποστολή είχε τερματίσει και την προηγούμενη χρονιά στην ίδια θέση στη διοργάνωση του Ροστόκ. Ακόμη ο Αλέξανδρος Σπύρος στα προκριματικά του αγωνίσματος των 10 μέτρων, κατετάγη 24ος και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 6 March 2005 - 21:56:10 UTC