Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με τις ευχές όλων των Ελλήνων
  • [02] Ολυμπιακός για… κούπα!
  • [03] Αποχωρούν οι στρατιώτες από το Λίβανο
  • [04] Πληρωμή φόρων μετά μουσικής
  • [05] Άρχισε η μεγάλη έξοδος
  • [06] "Άνθρωπος" αλβανικής παρατράπεζας ο Βαβύλης
  • [07] Νέος σεισμός στην ανατολική Τουρκία
  • [08] Σπουδαία νίκη το Αμβούργο
  • [09] Η Ντούκλα τον μικρό τελικό
  • [10] Οι απειλές φόβισαν τον Φρισκ
  • [11] Η Άρσεναλ πέρασε από το Μπόλτον
  • [12] Νίκη για τον Απόλλωνα
  • [13] Αιγάλεω: Επιστρέφει ο Φριζενμπίχλερ
  • [14] Με απουσίες η Ξάνθη
  • [15] Άνετα ο Άρης
  • [16] Σημαντική νίκη ο Μακεδονικός
  • [17] Με Βασιλειάδη - Γκαγκαλούδη μπροστάρηδες
  • [18] Κοντά στο εξιτήριο ο Πάπας
  • [19] ΟΦΗ: Χωρίς Μαχλά με Άρη

    [01] Πολιτική

    Ορκίστηκε σήμερα ο Κάρολος Παπούλιας Με τις ευχές όλων των Ελλήνων

    12/3/2005 12:59:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/3/2005 6:30:47 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Μετά από δύο συνεχείς θητείες στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Κωστής Στεφανόπουλος παρέδωσε σήμερα τη σκυτάλη στον Κάρολο Παπούλια, τον έκτο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Στεφανόπουλος και, μετά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, οι δύο Πρόεδροι κατευθύνθηκαν στο προεδρικό γραφείο όπου ακολούθησε προσφώνηση του απερχόμενου Προέδρου και αντιφώνηση του κ. Παπούλια. Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν με θερμά λόγια ο ένας στο έργο του άλλου και ο απερχόμενος Πρόεδρος έδωσε τις ευχές του στον κ. Παπούλια τον οποίο ευχαρίστησε για τη στήριξή του. Με τη σειρά του, ο νέος Πρόεδρος δήλωσε συγκινημένος από τα λεγόμενα του κ. Στεφανόπουλου και είπε ότι ελπίζει να είναι άξιος συνεχιστής του έργου του. Συγχαρητήρια επιστολή στον κ. Παπούλια απέστειλε ο πρόεδρος της Κύπρου, Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος απέστειλε επιστολή και στον κ. Στεφανόπουλο. Ευχές στον Πρόεδρο απέστειλε και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β.

    Αλλαγή σκυτάλης στην Προεδρία

    Ο κ. Παπούλιας κατέφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο, λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι. Λίγη ώρα νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί η τελετή ορκωμοσίας του στη Βουλή των Ελλήνων και η κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

    Η ειδική πανηγυρική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής ξεκίνησε στις 11 π.μ., ενώ λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασε και ο κ. Παπούλιας τον οποίο υποδέχτηκαν στην είσοδο του Κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, και η πρόεδρος της Βουλής, Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα. Οι τρεις τους κατευθύνθηκαν στο εσωτερικό της Βουλής για να ξεκινήσει η τελετή ορκωμοσίας, από την οποία αποχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΝ, όπως είχαν ήδη δηλώσει ότι θα κάνουν εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου. Δεν παρέστησαν επίσης τέσσερις βουλευτές του ΚΚΕ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Κολιοπάνος και ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ Κωνστατνίνος Μητσοτάκης.

    Κατόπιν, υπεγράφη το Πρωτόκολλο Ορκωμοσίας και ο κ. Παπούλιας χαιρέτησε δια χειραψίας το Υπουργικό Συμβούλιο και τους αρχηγούς των κομμάτων.

    Μετά την τελετή ορκωμοσίας, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μαζί με τον Πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Βουλής, παρέμειναν στο γραφείο της κ. Μπενάκη μέχρι οι Υπουργοί, οι Βουλευτές και τα μέλη των διπλωματικών αντιπροσωπειών να πάρουν τις θέσεις τους μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

    Στη συνέχεια, ο κ. Παπούλιας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πριν μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, συνοδεία 24 μοτοσικλετιστών της ομάδας Ζήτα. Λίγο πριν φτάσει στο Προεδρικό Μέγαρο, ο νέος Πρόεδρος βγήκε από το αυτοκίνητό του προκειμένου να χαιρετήσει τους Ηπειρώτες με τις παραδοσιακές στολές, που τον περίμεναν.

    Στα σκαλιά του Προεδρικό Μεγάρου, τον υποδέχτηκε ο κ. Στεφανόπουλος, ενώ η μπάντα και άνδρες της προεδρικής φρουράς απέδιδαν τιμές. Στη συνέχεια, οι δύο Πρόεδροι στάθηκαν στην είσοδο για την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου πριν κατευθυνθούν στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας όπου ακολούθησε η προσφώνηση του κ. Στεφανόπουλου και η αντιφώνηση του κ. Παπούλια.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προεδρική αλλαγή

    Σχετικά Links:

    Βουλή των Ελλήνων

    Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας

    [02] Βόλεϊ

    Ολυμπιακός για κούπα!

    12/3/2005 7:41:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/3/2005 7:52:46 μμ)

    Συντάκτης:

    Ένας εκπληκτικός Ολυμπιακός δεν έχει αφήσει πολλά περιθώρια αντίδρασης στην Ολλανδική Νεσελάντε στον τελικό του Τοπ Τιμς Καπ και προηγείται με 2-0 σετ, έχοντα πάρει ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του τροπαίου. Οι "ερυθρόλευκοι" με την συμπαράσταση του κόσμου τους που έχει γεμίσει το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας πήραν τα δύο πρώτα σετ με ιδιαίτερη άνεση, με σκορ 25-23 και 25-18. Ο Μάρκος Μιλίνκοβιτς έχει καταστρέψει κάθε αμυντική προσπάθεια των Ολλανδών και έχει δώσει εδώ και λίγη ώρα το σύνθημα της νίκης. Αυτή τη στιγμή στον αγώνα που μεταδίδει η ΕΤ1, ο Ολυμπιακός προηγείται με 13-12.

    [03] Μ. Ανατολή

    Αποχωρούν οι στρατιώτες από το Λίβανο

    12/3/2005 4:17:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/3/2005 6:16:15 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Άρχισε η αποχώρηση των Σύριων στρατιωτών από το Λίβανο. Περίπου 1.000 Σύριοι στρατιώτες επέστρεψαν, νωρίς σήμερα το πρωί, στη Δαμασκό, ενώ νωρίτερα πλήθος κόσμου, που είχε συγκεντρωθεί στα σύνορα Συρίας Λιβάνου υποδέχθηκε τα συριακά στρατεύματα κρατώντας σημαίες, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Μπασάρ αλ Ασαντ και ραίνοντας τους στρατιώτες με λουλούδια και ρύζι, σύμφωνα με την παράδοση. Η αποχώρηση η οποία θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις, θα ξεκινήσει με την συγκέντρωση όλων των συριακών δυνάμεων στην κοιλάδα Μπεκάα, μέχρι το τέλος Μαρτίου, ενώ οι πλήρεις λεπτομέρειες του χρονοδιαγράμματος, θα παρουσιαστούν στον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν. Στο μεταξύ, σήμερα συναντήθηκε ο Σύρος Πρόεδρος Μπαχτάρ Αλ-Ασάντ με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, Τερς Ρεντ-Λάρσεν.

    Ικανοποιημένος ο Λάρσεν

    Η συνάντηση έγινε στη βόρεια συριακή πόλη Αλέπο και μετείχαν σε αυτήν ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών, Φαρούκ Αλ-Σάρα καθώς και ο αναπληρωτής του, Ουαλίτν αλ-Μουαλέμ.

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, ο Σύρος Πρόεδρος δεσμεύτηκε να αποσύρει πλήρως όλα τα στρατεύματά του και τις συριακές μυστικές υπηρεσίες, που σταθμεύουν στο Λίβανο, εφαρμόζοντας στο ακέραιο την απόφαση 1559 του Συμβουλιου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Από την πλευρά της η Συρία επιβεβαίωσε την ανακοίνωση. Μάλιστα, το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana έκανε λόγο για "συμφωνία" μεταξύ των δύο πλευρών σχετικά με την αποχώρηση των 14.000 Σύρων στρατιωτών, σε δύο φάσεις, από το Λίβανο. Πάντως, το πρακτορείο δεν αναφέρθηκε καθόλου στην αποχώρηση και των μυστικών υπηρεσιών της Συρίας.

    Την περασμένη βδομάδα ο Πρόεδρος της Συρίας ανακοίνωσε στο Κοινοβούλιο της χώρας του την απόσυρση των συριακών δυνάμεων αρχικά στην περιοχή Μπεκάα και από εκεί προς τα σύνορα Συρίας-Λιβάνου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συρία: "Αποχωρούμε πριν από τις εκλογές στο Λίβανο"

    [04] Παράξενα

    Πληρωμή φόρων μετά μουσικής

    12/3/2005 4:00:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Reuters

    Άκαρπες φαίνεται ότι απέβησαν όλες οι προσπάθειες των ινδικών Αρχών για να πείσουν τους φοροφυγάδες να πληρώσουν τα χρωστούμενα στην εφορία. Έτσι, αποφάσισαν να παροτρύνουν τους οφειλέτες να καταβάλουν τα χρωστούμενα με non stop μουσική έξω από το σπίτι τους. Μη φανταστείτε, όμως, ότι αποφάσισαν να τους κάνουν καντάδες για να τους συγκινήσουν. Αντίθετα, επιστράτευσαν ταμπούρλα και τυμπανιστές για να παίζουν συνέχεια έξω από τα σπίτια των φοροφυγάδων μέχρι να αποφασίσουν αυτοί να πληρώσουν τα χρέη τους. Ο πρωτότυπος αυτός τρόπος πληρωμής φόρων αποφασίστηκε από τις Αρχές μιας επαρχίας στα βόρεια της χώρας καθώς οι κάτοικοί της αγνοούν συστηματικά τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις της εφορίας.

    Έτσι, την περασμένη εβδομάδα, οι Αρχές έστειλαν όχι μία ούτε δύο αλλά είκοσι ομάδες τυμπανιστών για να παίζουν χωρίς διακοπή έξω από τα σπίτια των φοροφυγάδων. Η φασαρία ανάγκαζε τους ενοίκους να βγαίνουν από τα σπίτια τους οπότε οι τυμπανιστές, εκτελώντας και χρέη εφοριακών, εξηγούσαν τι έπρεπε να πληρώσουν στην εφορία για να απαλλαχτούν από τους ενοχλητικούς μουσικούς.

    Κι αν αναρωτιέστε ποιο ήταν το ύψος των οφειλών, που ανάγκασε τις Αρχές να καταφύγουν σε αυτή την πρωτότυπη και δραστική λύση, σας ενημερώνουμε ότι συνολικά οι φοροφυγάδες χρωστούσαν 1,15 εκ. δολάρια.

    [05] Κοινωνία

    Άρχισε η μεγάλη έξοδος

    12/3/2005 2:35:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: NET

    Μεγάλος αριθμός εκδρομέων έχει ήδη αρχίσει να αναχωρεί από τα μεγάλα αστικά κέντρα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Αν και ο καιρός μέχρι στιγμής είναι άστατος και σε πολλές περιοχές της χώρας επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες, οι προβλέψεις των μετεωρολόγων είναι μάλλον αισιόδοξες καθώς κάνουν λόγο για ηλιόλουστα κούλουμα. Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία για να διευκολύνει την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων, ενώ, παράλληλα, έχει πολλαπλασιάσει τα μπλόκα και τους ελέγχους. Βασικός προορισμός-ποιος άλλος;-από την πρωτεύουσα του ελληνικού καρναβαλιού, την Πάτρα, όπου κατευθύνονται οι περισσότεροι εκδρομείς. Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, έληξε και ο συμβολικός αποκλεισμός της Εθνικής Οδού, στο ύψος των διοδίων Αφιδνών, που πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στο σχεδιασμό για δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.

    Φεύγουν με κάθε μέσο

    Το αδιαχώρητο επικρατεί στο σταθμό των ΚΤΕΛ, στον Κηφισό, όπου έχουν συρρεύσει όσοι θέλουν να πάνε στο Καρναβάλι της Πάτρας. Τα δρομολόγια για την αχαϊκή πρωτεύουσα, που αυτές τις ημέρες έχει την τιμητική της, αναμένεται να φτάσουν τα 190.

    Και στο λιμάνι του Πειραιά όμως δεν έλειψε ο συνωστισμός καθώς πολλοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να περάσουν το τριήμερό τους στα νησιά.

    Το 100% έφτασε η πληρότητα των δρομολογίων στα τρένα με αποτέλεσμα να αυξηθούν κατά 20% οι προσφερόμενες θέσεις στα δρομολόγια. Τυχεροί ήταν όσοι φρόντισαν να προμηθευτούν έγκαιρα τα εισιτήριά τους.

    Χωρίς προβλήματα διεξάγονται οι πτήσεις από τα αεροδρόμια, καθώς δεν παρατηρείται έλλειψη στις θέσεις.

    Περιορισμοί στην κυκλοφορία

    Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή και το Σάββατο, στα αστικά κέντρα, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων άνω του 1,5 τόνου, στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών (από τις 15:00 έως τις 21:00) και τη Δευτέρα στο ρεύμα εισόδου (από τις 15:00 έως τις 23:00).

    Σχετικά Links:

    ΚΤΕΛ

    [06] Κοινωνία

    Μετέφερε μεγάλα χρηματικά ποσά στην Ελλάδα "Άνθρωπος" αλβανικής παρατράπεζας ο Βαβύλης

    12/3/2005 7:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/3/2005 7:22:08 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη δράση του καταζητούμενου Απόστολου Βαβύλη. Χθες, ο πρόεδρος της κυβερνητικής επιτροπής για την διαφάνεια των παρατραπεζών, την εποχή 95 -97, Φαρουντίν Αράπι, σε δηλώσεις του στην αλβανική τηλεόραση, ανέφερε το όνομα του Βαβύλη, ενώ παρουσίαζε τους λόγους για τους οποίους οι καταθέτες θα λάβουν μόλις το 11% των καταθέσεών τους. Όπως είπε, ένας από αυτούς τους λόγους είναι ότι η DEFA HOLDING, η μεγαλύτερη παρατράπεζα στην Αλβανία, έχει μεταφέρει μεγάλο χρηματικό ποσό στην Ουγγαρία και Ελλάδα, υποδεικνύοντας τον Απόστολο Βαβύλη ως τον άνθρωπο, που έκανε τις μεταφορές προς τη χώρα μας. Μάλιστα, ο Φαρουντίν Αράπι τόνισε, πως ο Βαβύλης έκανε και την αγορά ακινήτων, αναφέροντας συγκεκριμένα την αγορά του φέρυ μπόουτ "ΑΟΥΛΙΟΝΑ", για λογαριασμό ελληνικών συμφερόντων. Το πλοίο κόστισε 600.000 δολάρια και χρεώθηκε στην παρατράπεζα 4,2 εκατομμύρια δολάρια. Επίσης, για λογαριασμό του προέδρου της παρατράπεζας Βεχμπί Αλιμούτσαϊ αγοράστηκε ξενοδοχείο αντί δύο εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο πρόεδρος είναι μέτοχος με 1,2 εκατομμύρια δολάρια σε μια πολιτική αεροπορική εταιρία και διαθέτει πολυτελή βίλα σε μια από τις πλουσιότερες περιοχές της Αθήνας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα στοιχεία για την υπόθεση Βαβύλη

    [07] Κόσμος

    Μεγέθους 5,7 βαθμών Νέος σεισμός στην ανατολική Τουρκία

    12/3/2005 12:15:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σεισμική δόνηση 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αναστάτωσε την ανατολική Τουρκία τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές. Η δόνηση έγινε αισθητή 36 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στην ανατολική επαρχία Μπινγκόλ, και το επίκεντρό της εστιάζεται στην πόλη Καρλιοβά. Μετά το σεισμό ακολούθησε πανικός καθώς ο κόσμος βγήκε στους δρόμους και συγκεντρώθηκε σε ανοιχτούς χώρους. Το Μάιο του 2003, σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών στην ίδια επαρχία προκάλεσε το θάνατο 176 ατόμων.

    [08] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Σπουδαία νίκη το Αμβούργο

    12/3/2005 6:56:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στο περιθώριο του μεγάλου ντέρμπι ανάμεσα στην Σάλκε και την Μπάγερν που γίνεται αύριο μαζί με το Ντόρτμουντ-Στουτγάρδη, σήμερα πραγματοποιήθηκαν οι υπόλοιποι επτά αγώνες της 25ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα. Αναμφίβολα ο αγώνας που ξεχώρισε ήταν εκείνος ανάμεσα στην Αρμίνια Μπίλεφελντ και το Αμβούργο με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μεγάλη νίκη με το εκπληκτικό αποτέλεσμα του 4-3. Το Αμβούργο προηγήθηκε με 1-0, βρέθηκε να χάνει με 2-1 και τελικά έφτασε στο 71' να κερδίζει με 4-2 πριν μειώσει η Αρμίνια στο 87'. Με αυτή τη νίκη το Αμβούργο ανέβηκε στην τέταρτη θέση, φτάνοντας την Βέρντερ στους 43 βαθμούς. Η ομάδα της Βρέμης που υποδέχτηκε την Μάιντς δεν κατάφερε παρά να μείνει στο 0-0, ενώ από τους άλλους πολύ ενδιαφέροντες αγώνες ξεχώρισε το 3-3 της Λεβερκούζεν με την Χέρτα και η εκτός έδρας επικράτηση της Νυρεμβέργης επί της Φράιμπουργκ.

    Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα

    Βέρντερ Βρέμης-Μάιντς 0-0 Χάνσα Ροστόκ-Μπόχουμ 3-1 Βόλφσμπουργκ-Ανόβερο 1-0 Καϊζερσλάουτερν-Γκλάντμπαχ 1-0 Λεβερκούζεν-Χέρτα Βερολίνου 3-3 Αρμίνια Μπίλεφελντ-Αμβούργο 3-4 Φράιμπουργκ-Νυρεμβέργη 2-3 Σάλκε-Μπάγερν Μονάχου 13/3 Ντόρτμουντ-Στουτγκάρδη 13/3ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 25 αγώνες) Μπάγερν Μονάχου 50-24αγ Σάλκε 50-24αγ Βέρντερ Βρέμης 43 Αμβούργο 43 Στουτγκάρδη 42-24αγ Χέρτα Βερολίνου 41 Λεβερκούζεν 40 Βόλφσμπουργκ 37 Καϊζερσλάουτερν 36 Ανόβερο 32 Ντόρτμουντ 32-24αγ Αρμίνια Μπίλεφελντ 32 Γκλάντμπαχ 28 Νυρεμβέργη 28 Μάιντς 27 Χάνσα Ροστόκ 20 Μπόχουμ 19 Φράιμπουργκ 16

    [09] Βόλεϊ

    Η Ντούκλα τον μικρό τελικό

    12/3/2005 6:27:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την τρίτη θέση στο Final-4 του Top Teams Cup, κατέκτησε η Ντούκλα Λίμπερετς που στον μικρό τελικό και μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα, νίκησε την Αλμερε Ομνιγουόρλντ με 3-2 σετ (25-20, 25-27, 20-25, 25-17, 15- 6). Στο παιχνίδι των "απογοητευμένων", οι Τσέχοι μπήκαν πιο "ορεξάτοι" και με πίεση στην αντίπαλη υποδοχή, δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα στην πρώτη μπάλα των Ολλανδών. Έτσι, το πρώτο σετ κατακτήθηκε, μάλλον εύκολα, από τη Ντούκλα με 25-20.

    Εκρηκτική η Ντούκλα

    Η Αλμερε, πάντως, δεν είναι ομάδα που μπορείς να νικήσεις εύκολα. Οι Ολλανδοί έφτασαν ως το Final-4 αήττητοι και αυτό μόνο σε σύμπτωση δεν θα μπορούσε να αποδοθεί. Ανεβάζοντας λοιπόν την απόδοσή τους έφτασαν στην κατάκτηση του 2ου σετ, και το 1-1, και συνεχίζοντας να υπερέχουν των Τσέχων σε όλους τους τομείς (επίθεση, μπλοκ, σερβίς) έκαναν το 2-1 κατακτώντας το σετ με 25-20.

    Βλέποντας το ματς να χάνεται, η Ντούκλα ανασυντάχθηκε και στο ξεκίνημα του 4ου σετ προηγήθηκε νωρίς-νωρίς με 7-3. Η αντίδραση της Αλμερε δεν ήρθε ποτέ, κι έτσι η διαφορά άρχισε να αυξάνεται: 16-12, 22-15, για να φτάσουμε στο 25-17, και το 2-2.

    Το συγκρότημα του Πιοτρ Μπρομ είχε το ίδιο "εκρηκτικό" ξεκίνημα και στο τάι μπρέικ, προηγούμενο 4-0, 6-1, 11-3 και 12-4, και κάπου εκεί η "σεμνή τελετή" έλαβε τέλος (15-6), με τους παίκτες της Λίμπερετς αλλά και της Αλμερε να χειροκροτούνται στο τέλος από το φίλαθλο κοινό του Ολυμπιακού, που εν τω μεταξύ είχε σχεδόν γεμίσει το ΣΕΦ.

    ΟΜΝΙΓΟΥΟΡΛΝΤ ΑΛΜΕΡΕ (Αρνε Σόλκεμα): Φρέρικς, Σκούιλ, Τρόμελ, Παυλίδης, Γιάνγκμπεργκ, φαν Ντάικ, φαν Βάαλεν (λίμπερο), φαν Βάικ, Επινγκα, Ρέιναρτς.

    ΝΤΟΥΚΛΑ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ (Πιοτρ Μπρομ): Ντίτριχ, Τίχασεκ, Μπίτσαν, Γέσλινεκ, Ρέιλιεκ, Ζάνταζιλ, Κριστόφ (λίμπερο).

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Οι απειλές φόβισαν τον Φρισκ

    12/3/2005 4:03:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/3/2005 4:41:36 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σοκ προκάλεσε στο χώρο του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου η απόφαση του Σουηδού διεθνή διαιτητή της FIFA, Αντερς Φρισκ, να σταματήσει την καριέρα του στη διαιτησία, εξαιτίας απειλών που δέχθηκε για τη ζωή του αλλά και της οικογένειάς του από οπαδούς της Τσέλσι μετά την ήττα της ομάδας του Λονδίνου στο Νου Καμπ από την Μπαρτσελόνα. Στο συγκεκριμένο αγώνα ο Φρισκ είχε αποβάλει τον επιθετικό των "μπλε", Ντιντιέρ Ντρογκμπά στο δεύτερο ημίχρονο, και η Τσέλσι είχε ηττηθεί με 2-1. "Δέχθηκα απειλές τηλεφωνικές, μέσω επιστολών αλλά και με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Αυτό που προέχει και βρίσκεται πάνω απ΄ όλα είναι η ασφάλεια της οικογένειάς μου", δήλωσε ο 42χρονος Φρισκ στην ιστοσελίδα της σουηδικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας στο διαδίκτυο ανακοινώνοντας ουσιαστικά την αποχώρησή του.

    Κάλρσον: "Εγκαταλείπει"

    Από την πλευρά του ο Μπο Κάλρσον, πρόεδρος της ένωσης διαιτητών Σουηδίας, δεν θέλησε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, αλλά τόνισε: "Έχω μιλήσει για το θέμα με τον Αντερς και οι απειλές που δέχθηκε είναι αρκετά σοβαρές. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι εγκαταλείπει την διαιτησία. Καμία από τις αποφάσεις που έλαβε στο ματς της Τσέλσι με την Μπαρτσελόνα δεν ήταν λάθος".

    Οι απειλές που δέχθηκε από τους Άγγλους ο Φρισκ δεν ήταν οι μοναδικές που απείλησαν τη ζωή του από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Τον Σεπτέμβριο είχε χτυπηθεί στο κεφάλι από αντικείμενο που εκτόξευσαν οπαδοί της Ρόμα στο στάδιο Ολύμπικο της ιταλικής πρωτεύουσας στον αγώνα του Champions League, με την Ντιναμό Κιέβου, με αποτέλεσμα την διακοπή του.

    Ο Φρισκ έχει διευθύνει στην καριέρα του 132 διεθνείς αγώνες, συμμετείχε σε τρία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (1996, 2000, 2004) και 1 παγκόσμιο κύπελλο (2002).

    Τέλος έχει διευθύνει και 214 παιχνίδια στο σουηδικό πρωτάθλημα (1η κατηγορία).

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Η Άρσεναλ πέρασε από το Μπόλτον

    12/3/2005 4:44:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στο πρωτάθλημα μπορεί η Μπόλτον να έκοψε φέτος πέντε βαθμούς από την Άρσεναλ, όμως στο Κύπελλο, δεν κατάφερε να τη σταματήσει. Οι "κανονιέρηδες" με ένα γκολ του Λιούνγκμπεργκ στο 3ο λεπτό, πήραν τη νίκη με 1-0 και μαζί την πρόκριση για τα ημιτελικά. Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Ντιούφ στο 8'. Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχε πολλές επιθετικές προσπάθειες και δέχθηκε κίτρινη κάρτα στο 90'. Σήμερα στο "Σεντ Μέρις" του Σαουθάμπτον, η τοπική ομάδα υποδέχεται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία μετά τον αποκλεισμό της από το Τσάμπιονς Λιγκ ρίχνει πλέον όλο το βάρος στις εγχώριες διοργανώσεις.

    Δυο αγώνες την Κυριακή

    Την Κυριακή, η Νιούκαστλ φιλοξενεί την Τότεναμ, με το ηθικό στο ζενίθ μετά τα συνεχή θετικά αποτελέσματα και τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο "Καραϊσκάκη".

    Το πρόγραμμα συμπληρώνει ο αγώνας Μπλάκμπερν-Λέστερ, με ακόμη μία ελληνική παρουσία, αφού ο Νίκος Νταμπίζας θα βρίσκεται στο κέντρο της άμυνας των "αλεπούδων", της μοναδικής ομάδας μικρότερης κατηγορίας που συνεχίζει στη διοργάνωση.

    Μπόλτον-Αρσεναλ 0-1 Σαουθάμπτον-Μάντσεστερ Γ. 12/3 Μπλάκμπερν-Λέστερ 13/3 Νιούκαστλ-Τότεναμ 13/3

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νίκη για τον Απόλλωνα

    12/3/2005 5:49:00 μμ

    Συντάκτης:

    Συνεχίστηκε η κακή πορεία της Νίκης Βόλου στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής κατηγορίας, αφού το ταξίδι στην Αθήνα συνοδεύτηκε από ήττα από τον Απόλλωνα της Αθήνας. Ο Απόλλωνας καλύτερος σε γενικές γραμμές επικράτησε χάρη σε ένα γκολ του Καραδέμητρου με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, στο 46'. Με αυτό τον αγώνα άνοιξε η αυλαία της 22ης αγωνιστικής, η οποία περιλαμβάνει όπως πάντα μεγάλα ματς, με εκείνο της Λάρισας με τον Πανηλειακό να ξεχωρίζει.

    Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής στη Β΄ Εθνική

    Απόλλων Αθηνών-Νίκη Βόλου 1-0 Ακράτητος-Ηλυσιακός 13/03 Προοδευτική-Πανσερραϊκός 13/03 Πανηλειακός-Λάρισα 13/03 Καστοριά-Εθνικός Αστέρας 13/03 Λεβαδειακός-Ατρόμητος Αθηνών 13/03 Παναχαϊκή 2005-Καλαμάτα 14/03 *O Ποσειδών Νέων Πόρων έχει αποβληθεί από την κατηγορία.

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    1. Ακράτητος 21 41 2. Λεβαδειακός 21 39 3. Λάρισα 21 38 4. Νίκη Βόλου 22 37 5. Καλαμάτα 21 36 6. Πανηλειακός 21 35 - Καστοριά 21 35 8. Πανσερραϊκός 21 33 9. Ολυμπιακός Βόλου 21 32 10. Προοδευτική 21 30 11. Ηλυσιακός 21 28 12. Εθνικός Αστέρας 21 27 13. Απόλλων Αθ. 22 27 14. Παναχαϊκή 2005 21 23 15. Ατρόμητος Αθ. 21 4 16. Ποσειδών Ν. Πόρων 21 -9 * Ο Ποσειδών Νέων Πόρων έχει υποβιβαστεί στη Γ` εθνική.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αιγάλεω: Επιστρέφει ο Φριζενμπίχλερ

    12/3/2005 7:08:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μετά από πέντε μήνες απουσίας, ο Γκίντερ Φριζενμπίχλερ επιστρέφει σε αγωνιστική δράση και ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου αποκτά ακόμα μια εναλλακτική λύση για την επίθεση. Ο υψηλόσωμος επιθετικός, που ταλαιπωρήθηκε όλο αυτό το διάστημα από ένα τραυματισμό στο πόδι, είναι πλέον έτοιμος να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. Τα άλλα ευχάριστα είναι ότι στην ενδεκάδα επιστρέφει και ο Γιώργος Μπάρκογλου, που εξέτισε την ποινή του, όπως και ο Κόφι Αμπονσά, που επέστρεψε στην ώρα του από την Γκάνα.

    Η αποστολή

    Ο Ιλιε Ντουμιτρέσκου πήρε στην αποστολή και τον Χλωρό, που τον τελευταίο καιρό έδειχνε πως δεν υπολογίζει, ενώ απέκλεισε τους Μακρή, Παπουτσή, Χατζή και τον Ψωμά, που είναι τιμωρημένος.

    Οι 18 ποδοσφαιριστές, που συνθέτουν την αποστολή του Αιγάλεω είναι οι: Σιντιμπέ, Κλάεβιτς, Εντουσέι, Χρήστου, Λιαπάκης, Αλεξόπουλος, Αμπονσά, Τσάτσος, Φωτάκης, Μπάρκογλου, Σίμιτς, Χλωρός, Αγρίτης, Νικολόπουλος, Μανουσάκης, Αγγος, Τσιτσιμήτσος, Φριζενμπίχλερ.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Με απουσίες η Ξάνθη

    12/3/2005 5:39:00 μμ

    Συντάκτης:

    Χωρίς τους Ζαπρόπουλο, Αντζα, Μπαϊκαρά που είναι τιμωρημένοι, αλλά και χωρίς τους Παπαδημητρίου, Καλασιμπέτα, Κανελίνι, Μαρτσέλο, Κάραμπας και Καζάκη που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, θα παραταχθεί απέναντι στην Χαλκηδόνα, η Ξάνθη. Το ευχάριστο για την ακριτική ομάδα είναι ότι μετέχει στην αποστολή ο Λουτσιάνο, του οποίου η συμμετοχή ήταν αμφίβολη μέχρι σήμερα το πρωί. Ομως ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός πήρε μέρος στην προπόνηση κι έτσι θα ενισχύσει την Ξάνθη στον δύσκολο εκτός έδρας αγώνα που δίνει. Οι ποδοσφαιριστές που επιλέχθηκαν από τον Γιάννη Ματζουράκη είναι οι: Πιζανόφσκι, Βούλγαρης, Κουράκ, Κοντοδήμος, Μαχράτζε, Παβιό, Σίκοβ, Τοροσίδης, Κλέμπερ, Γιασίν, Πεχλιβανίδης, Μελισσάς, Πρίττας, Βόζαμπαλ, Γαρπόζης, Λαμπριάκος, Λουτσιάνο και Δημητριάδης.

    "Πάνοπλη η Χαλκηδόνα

    Από την άλλη πλευρά η Χαλκηδόνα θα παραταχθεί "πάνοπλη", αφού ο Γιώργος Παράσχος θα έχει στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές, με εξαίρεση φυσικά τους μόνιμους τραυματίες Μικέ και Ραγκουέλ.

    Για την αποστολή επέλεξε 19 ποδοσφαιριστές, που είναι οι: Εμπέντε, Ανδριόλας, Κατεμής, Γελαδάρης, Σίμος, Ντάγκας, Παππάς, Μόγιο, Αλ Τζάχερ, Ηλιόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Κόρμπος, Κορακάκης, Δήμος, Χάλαρης, Σωτήρχος, Μασάδο, Κούτσης και Κουτσοκώστας.

    [15] Μπάσκετ

    Άνετα ο Άρης

    12/3/2005 7:31:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σ΄ έναν αγώνα με φτωχό θέαμα, ο Άρης επικράτησε άνετα 82-65 της ΜΕΝΤ στο Ιβανώφειο (γηπεδούχος η ομάδα της Τούμπας). Με 18 πόντους ο Κόλινς ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, που αύξησαν σε 11 τις νίκες τους. Καμπερίδης, Τσέλιος και Πέιτζ αποδείχτηκαν... λίγοι για την επίτευξη της υπέρβασης που χρειαζόταν η ΜΕΝΤ στο στόχο της παραμονής. Με ντισκαλιφιέ αποβλήθηκαν Ντίξον και Σχορτσιανίτης στο 33ο λεπτό μετά από συμπλοκή, αλλά δεν τους κρατήθηκαν τα δελτία και δεν κινδυνεύουν με τιμωρία.

    Η ΜΕΝΤ άντεξε για ένα δεκάλεπτο

    Με διάθεση να προβάλλουν σθεναρή αντίσταση στον Άρη μπήκαν στο παρκέ οι παίκτες του Παρασκευά Μουρατίδη. Με εύστοχα σουτ τριών πόντων απέτρεψαν τον Άρη από το να επιβάλλει τον ρυθμό του και στη λήξη της περιόδου ακολουθούσαν από απόσταση τεσσάρων πόντων, 14-18. Η δεύτερη περίοδος, όμως, ανήκε εξ ολοκλήρου στους φιλοξενούμενους.

    Ο Άρθουρ Τζόνσον έκανε... πάρτι στη ρακέτα των νεοφώτιστων, ενώ ο Πάντιους έβρισκε διαδρόμους να διεισδύει και ν΄ αυξάνει τους προσωπικούς του πόντους με λέι απ. Καμπερίδης, Τσέλιος και Πέιτζ ήταν οι κορυφαίοι των γηπεδούχων, αλλά η ευστοχία του Κόλινς σε σουτ από μεσαία απόσταση και οι πέντε πόντοι του νεαρού Καραποστόλου (πέτυχε το μοναδικό τρίποντο του Άρη στο α΄ μέρος) εκτόξευσαν τη διαφορά, 40-24, υπέρ του Άρη στο ημίχρονο.

    Τυπικής διαδικασίας ήταν ολόκληρο το δεύτερο μέρος. Αν και οι παίκτες του Τσαρλς Μπάρτον δεν απέδωσαν μπάσκετ αξιώσεων, εκμεταλλεύθηκαν τα πολλά λάθη της αντιπάλου τους που απλώς ήταν λίγο περισσότερα απ' τα δικά τους... Τον αγώνα αμαύρωσε το επεισόδιο ανάμεσα στον Ντίξον της ΜΕΝΤ και τον Σχορτσιανίτη του Άρη όταν, 7.30΄΄ πριν τη λήξη, πιάστηκαν στα χέρια μετά από μονομαχία στη ρακέτα. Οι διαιτητές τους απέβαλλαν άμεσα, αλλά το θέμα δεν θα φτάσει στον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ, καθώς ευτυχώς γι΄ αυτούς δεν κρατήθηκαν τα δελτία τους.

    Τα δεκάλεπτα: 14-18, 24-40, 46-59, 65-82

    Διαιτητές: Σχινάς, Δέλλας, Μπίτης

    ΜΕΝΤ (Παρασκευάς Μουρατίδης): Καμπερίδης 16 (2), Κέκελης 6 (1), Τσέλιος 12, Πέιτζ 16 (3), Μπίγκους 6, Ντίξον, Μπογκόγιεβιτς, Γκόλιοβιτς 9 (1)

    ΆΡΗΣ (Τσαρλς Μπάρτον): Κόλινς 18 (1), Καστλ 1, Ραϊτσεβιτς 4, Κυρίτσης 5, Τζόνσον 10, Χαριτόπουλος, Ασημακόπουλος 4, Μεσεριάκου 10 (1), Πάντιους 13, Καραποστόλου 8 (2), Στακ 9 (1), Σχορτσιανίτης

    [16] Μπάσκετ

    Σημαντική νίκη ο Μακεδονικός

    12/3/2005 7:25:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ακόμη πιο κοντά στον στόχο της οκτάδας βρέθηκε ο Μακεδονικός με την σημερινή του νίκη επί του Απόλλωνα Πάτρας στην Κοζάνη. Οι γηπεδούχοι έχοντας στην διάθεσή τους έναν εκπληκτικό Μαικλ, ευτύχησαν να έχουν και τρομερό επιθετικό πλουραλισμό, γεγονός που τους έφερε από νωρίς πολύ μπροστά στο σκορ. Εκτός από τον Μαικλ, άλλοι τρεις παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη είχαν διψήφιο αριθμό πόντων και αυτοί ήταν οι Σπανούλης με 16, Παπαμακάριος με 14 και Τσάνακ με 13. Από την άλλη πλευρά ο Ντάρκο Ρούσο είδε τους παίκτες του σε κακή ημέρα και δεν μπόρεσε να κάνει κάτι για να γυρίσει το ματς! Είναι χαρακτηριστικό δε πως ο Χρήστος Χαρίσης ολοκλήρωσε τον αγώνα "άποντος". Οι μοναδικοί που ξεχώρισαν από τον Απόλλωνα ήταν Λιαδέλης με 16 πόντους και Ντέιβις με 14, ενώ διψήφιο αριθμό πόντων είχε και ο Αργυρόπουλος με 13.

    Τα δεκάλεπτα: 29-15, 54-33, 76-55, 87-70 Διαιτητές: Ζαβλανός, Ταβουλαρέας, Μητσόπουλος ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Καφκής 4, Παπαμακάριος 14 (4), Χαραλαμπίδης 1, Γκιζογιάννης, Χάτσον 9, Ρίματς 6 (2), Σπανούλης 16 (4), Χίζνιακ 2, Μάικλ 22, Τσάνακ 13 (2), Πέτρουλας ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Ντάρκο Ρούσο): Μπάρλος 4, Αργυρόπουλος 13 (3), Κουμπούρας 2, Γεωργαλής 4, Τσουκ 4, Πέττας 2, Λιαδέλης 16, Τσάκιτς, Ντέιβις 14, Χαρίσης, Μόρις 11

    [17] Μπάσκετ

    Με Βασιλειάδη - Γκαγκαλούδη μπροστάρηδες

    12/3/2005 7:23:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στη ζώνη του υποβιβασμού παρέμεινε ο Ιωνικός ΝΦ Αμαλιάδας, που στην Πυλαία γνώρισε την 14η ήττα του από τον ΠΑΟΚ με 84-66. Ο "δικέφαλος του βορρά", που αγωνίστηκε χωρίς τους Μπασμίνοφ - Μουλαομέροβιτς είχε ως ηγέτες τους Βασιλειάδη και Γκαγκαλούδη, ενώ ο Μπάνε Πρέλεβιτς χρησιμοποίησε και τον Γιώργο Μπαλογιάννη, που ξαναφόρεσε την φανέλα της Θεσσαλονίκης και σκόραρε 4 πόντους. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι είχαν στη σύνθεση τους τον Γιώργο Λημνιάτη, ο οποίος δεν αγωνίστηκε καθόλου, ενώ αν και ο Λημνιάτης ήταν στη δωδεκάδα των φιλοξενούμενων για πρώτη φορά, δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ζευγώλη. Ο ΠΑΟΚ, πάντως, τίμησε τον Λημνιάτη πριν το τζάμπολ για την προσφορά του.

    Έφτανε ένα δεκάλεπτο

    Ένα φτωχό σε θέαμα πρώτο ημίχρονο στην Πυλαία ανέδειξε τον ΠΑΟΚ κυρίαρχο στο μεγαλύτερο μέρος, με μικρή όμως υπεροχή. Ο Ιωνικός ΝΦ προηγήθηκε 7-4 με το πρώτο από τα δύο τρίποντα του Γιαννουζάκου στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά έκτοτε ο αρχηγός του "Δικέφαλου" σημείωσε εννέα πόντους και έχοντας άξιους συμπαραστάτες στην επίθεση τους Γκαγκαλούδη και Νίλσεν προηγήθηκε με 22-15 στο 10΄.

    Η ομάδα της Αμαλιάδας μπήκε δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο και με οδηγό τον Σλοβένο Γκρεγκόρ Χάφναρ πραγματοποίησε σερί 8-0 και πήρε προβάδισμα, 23-22. Στο ντεμπούτο του στον ΠΑΟΚ (μετά την επιστροφή του), ο Γιώργος Μπαλογιάννης βοήθησε στον τομέα των επιθετικών ριμπάουντ, αλλά και στο σκοράρισμα, όπως και ο επίσης νεοαποκτηθείς Ιβάν Γκργκατ.

    Το πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε πάντως από τα πολλά λάθη εκατέρωθεν και την αστοχία στα σουτ εντός πεδιάς. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με +8, 35-27, για να κλείσει η δεύτερη περίοδος 38-32 υπέρ των γηπεδούχων.

    Μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να σταθεροποιήσει την υπέρ του διαφορά στους 10 πόντους με τον αρχηγό Κώστα Βασιλειάδη να φτάνει τους 17 πόντους. Η διαφορά θα είχε πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, αν ο Ζευγώλης δεν έβλεπε τον μοναδικό Αμερικανό του Ιωνικού, Μπράντον Μπράουν, να αυξάνει σε 12 τους πόντους του. Η τρίτη περίοδος έληξε 60-50 υπέρ του ΠΑΟΚ, αλλά ο Ιωνικός έκανε μία σοβαρή προσπάθεια και μείωσε σε 64-60. Εκεί όμως μίλησε ο Γιάννης Γκαγκαλούδης και χωρίς πρόβλημα ο «Δικέφαλος» έφτασε στο τελικό 84-66.

    Τα δεκάλεπτα: 22-15, 38-32, 60-50, 84-66

    Διαιτητές: Μαστραφτσής, Ηλιόπουλος, Τζιμογιάννης

    ΠΑΟΚ (Μπάνε Πρέλεβιτς): Μπαλογιάννης 4, Κορωνίδης 7 (1), Βασιλειάδης 24 (4), Βασιλόπουλος 4, Γκαγκαλούδης 20 (2), Μαυροκεφαλίδης, Ταμίρ 7 (2), Μέι 6 (2), Νίλσεν 11 (1), Γκργκατ 8

    ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΦ ΑΜΑΛΙΑΔΑ (Γιώργος Ζευγώλης): Μπουτζινάουσκας 4, Κούρτοβιτς 7 (1), Γιαννουζάκος 12 (3), Νικολαϊδης, Μπράουν 20 (1), Μοσχοβίτης 2, Κουτρούλιας 9, Χάφναρ 10, Πασχάλης 2

    [18] Κόσμος

    Θα βγει από το νοσοκομείο Δευτέρα ή Τρίτη Κοντά στο εξιτήριο ο Πάπας

    12/3/2005 7:25:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τη Δευτέρα ή την Τρίτη αναμένεται να εξέλθει από το νοσοκομείο ο 84χρονος Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β, ο οποίος από τις 24 Φεβρουάριου νοσηλεύεται με σοβαρά προβλήματα υγείας και έχει ήδη υποβληθεί σε εγχείρηση τραχειοτομής. Την είδηση μετέδωσε ο Πολωνός ιερωμένος Ρίτσαρντ Νίτσκε, μετά την επίσκεψή του στον Ποντίφικα, προσθέτοντας, ότι έλαβε την πληροφορία από τον ιδιαίτερο γραμματέα του Πάπα, Στανίσλαβ Ντζίβιτς. Ωστόσο, επίσημη ανακοίνωση από το Βατικανό δεν υπάρχει. Μάλιστα, την περασμένοι Πέμπτη, το Βατικανό είχε ανακοινώσει, πως ο Παπάς θα παραμείνει νοσηλευόμενος για "αρκετές ημέρες ακόμα", παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αισθάνεται καλύτερα και θέλει να επιστρέψει στο Βατικανό για τις θρησκευτικές προετοιμασίες των εορτασμών του Πάσχα, που φέτος οι Καθολικοί γιορτάζουν στις 27 Μαρτίου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σύντομα εξιτήριο για τον Πάπα

    [19] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΟΦΗ: Χωρίς Μαχλά με Άρη

    12/3/2005 5:33:00 μμ

    Συντάκτης:

    Χωρίς τον Νίκο Μαχλά θα αγωνιστεί αύριο ο ΟΦΗ κόντρα στον Αρη. Ο επιθετικός της κρητικής ομάδας, που χτες αποχώρησε από την προπόνηση με ενοχλήσεις στον αυχένα, δεν κατάφερε να προπονηθεί σήμερα και αποκλείστηκε από την αποστολή, όπως και ο Σταυρακάκης, του οποίου δεν έπεσε ο πυρετός και παρέμεινε για άλλη μια μέρα κλινήρης στο σπίτι του. Στο μεταξύ, σήμερα υποβλήθηκε με επιτυχία σε αρθροσκόπηση στο αριστερό γόνατο ο Παύλος Αδάμος. Το ευχάριστο είναι ότι δεν έχει πειραχθεί ο χόνδρος κι έτσι η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση αναμένεται σε περίπου ένα μήνα. Η αποστολή του ΟΦΗ, που θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη απότελείται από τους εξής: Σηφάκης, Δασκαλάκης, Κολιτσιδάκης, Τόμας, Αναστασιάδης, Αρβανίτης, Τζανής, Κωνσταντάκης, Μπελεβώνης, Ντάβιντσον, Δέντσας, Κουτσουρές, Πίτσος, Ντεγιάνοφ, Καζαντζής, Νουαφόρ, Χατζιαντριάν και Μπεμπής.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 12 March 2005 - 18:05:44 UTC