Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός
  • [02] Συνομιλίες για το όνομα
  • [03] Ιερατική σχολή στην Αλεξάνδρεια
  • [04] Και η Χαμάς στο ψηφοδέλτιο
  • [05] Μόνος στην κορυφή ο ΠΑΟ
  • [06] Πήρε το "Χ" ο Ηρακλής
  • [07] Ολική επαναφορά
  • [08] Η μεγάλη ανατροπή
  • [09] Τρίτο μετάλλιο στο ταεκβοντό
  • [10] Ξιφασκία: Με δέκα στους "64"
  • [11] Απειλητικές επιστολές στο Ζάγκρεμπ
  • [12] Συνέλαβαν τον πιστολέρο του δικαστηρίου
  • [13] Ελεύθερος ο αρχηγός της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης

    [01] Βόλεϊ

    Στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

    12/3/2005 7:53:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/3/2005 8:52:46 μμ)

    Συντάκτης:

    Παλιές, καλές και δοξασμένες ημέρες έζησε και πάλι το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, καθώς ακριβώς όπως το 1996, έτσι και φέτος ο Ολυμπιακός μπροστά σε περισσότερους από 15.000 φίλους του, κατέκτησε το Τοπ Τιμς Καπ, τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας του. Οι "ερυθρόλευκοι" συνέτριψαν την Ολλανδική Ορτέκ Νεσελάντε με 3-0 σετ, έχοντας σε εκπληκτική ημέρα τον Μάρκος Μιλίνκοβιτς, αλλά και όλους τους υπόλοιπους παίκτες του Κλαούντιο Κοέγιο να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Στην κυριολεξία ασταμάτητη η ομάδα του Κοέγιο, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Ολλανδούς που έδειξαν άνήμποροι να αντιδράσουν σε οποίοδήποτε σημέιο του ματς. Με "όπλο" τα αποτελεσματικά μπλοκ όταν χρειάστηκε και την δεινότητα του Μιλίνκοβιτς είτε από το σερβίς, είτε εντός παιδιάς, κατατρόπωσε την αντίπαλο του και πήρε το τρόπαιο του Τοπ Τιμς Καπ με ξεχωριστή ευκολία κάτι που απεικονίζει και το τελικό 3-0 σετ.

    Κυρίαρχος από το ξεκίνημα

    Το πρώτο σετ μπορεί να μην ξεκίνησε καλά για τους Πειραιώτες, αφού η Νεσελάντε κατάφερε να προηγηθεί μέχρι και με 11-6, όμως στην συνέχεια οι παίκτες του Κοέγιο σοβαρεύτηκαν και ανέκαμψαν με αποτέλεσμα να αναγκάσουν τους Ολλανδούς να υποταχτούν στην ανωτερότητά τους. Το αποτέλεσμα ήταν το 25-23 με κίτρινη κάρτα στην Νεσελάντε στο τέλος του σετ. Οι Ολλανδοί αξίζει να σημειωθεί πως δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του τελικού να ξεδιπλώσουν το αντικειμενικό "χάρισμά" τους στα σερβίς καθώς είχαν πολλά λάθη σε αυτά και έτσι έχασαν και το προβάδισμα που είχαν πάρει. Από την αντίθετη πλευρά ο Ολυμπιακός δυσκόλεψε μόνος του τα πράγματα, αφού μπήκε "χαλαρός" στον αγώνα, όμως στην συνέχεια βρήκε τον καλό του εαυτό στα μπλοκ και έστω και με το 25-23 έκανε το πρώτο βήμα για τον τίτλο.

    Περίπατος προς τηνκούπα!

    Όσο δύσκολο ήταν το πρώτο σετ για τους "ερυθρολεύκους", τόσο εύκολο ήταν το δεύτερο. Οι Ολλανδοί σχεδόν αποδιοργανωμένοι εξακολουθούσαν να κάνουν λάθη στο σερβίς, με αποτέλεσμα να δώσουν την ευκαιρία στον Χριστοφιδέλη και την παρέα του, να πάρουν με ιδιαίτερη ευκολία την νίκη και στο δεύτερο σετ. Το τελικό 25-18 δείχνει την ευκολία με την οποία ήρθε η νίκη για τον Ολυμπιακό, ενώ πλέον οι Ολλανδοί που ήξεραν πως βρίσκονται με την πλάτη στο "καναβάτσο", τα έπαιξαν όλα για όλα στο τρίτο σετ, που όμως ήταν το τελευταίο, έστω και αν ήταν το πιο δύσκολο. Οι "ερυθρόλευκοι" έκοψαν λίγο από τον ρυθμό τους, κάτι που το εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος, όμως στο τρίτο ματς μπολ με ένα καρφί του Μάρκος Μιλίνκοβιτς, σφράγισαν τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας τους στον ίδιο τόπο, όπου είχαν κατακτήσει και τον πρώτο, το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1996.

    Ολυμπιακός: Χριστοφιδέλης 13, Σάλμον 5, Κουρνέτας 1, Χατζηαντωνίου 3, Τσακιρόπουλος 11, Μιλίνκοβιτς 12, Δημητρακόπουλος (λ), Ντράγκοβιτς, Ντιρσέου

    Νεσελάντε: Βαν ντερ Βελ 12, Κριστίνα 6, Κλοκ 5, Βερσούρεν 6, Βαν ντε Λου 15, Βαν Γκεντ 2, Βαν ντε Χουκ (λ), Γιούστεν, Χόι 1, Ολιεμάν, Βαν Πούτεν

    MVP ο Μιλίνκοβιτς

    Με 22 ψήφους από τους συναδέλφους που βρέθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας πολυτιμότερος παίκτης του φάιναλ φορ αναδείχτηκε ο Μάρκος Μιλίνκοβιτς, ο παίκτης που με τους κρίσιμους πόντους του οδήγησε τους Πειραιώτες στην κατάκτηση του τίτλου. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως στον σημερινό αγώνα τα πήγε περίφημα ακόμη και αμυντικά, γεγονός που δείχνει την κλάση του, ενώ από την στιγμή που ο Αργεντινός "πήρε τα πάνω του", στο δεύτερο σετ, η ολλανδική άμυνα ήταν ανήμπορη να σταματήσει τον Ολυμπιακό. Στην ψηφοφορία, τέσσερις ψήφους πήρε ο Αντώνης Τσακιρόπουλος, τρεις ο Κώστας Χριστοφιδέλης, δύο ο Βασίλης Κουρνέτας και έναν ο Ρίλεϊ Σάλμον. Καλύτερος πασαδόρος ψηφίστηκε ο Βασίλης Κουρνέτας, καλύτερος υποδοχέας ο Κώστας Χριστοφιδέλης και καλύτερος λίμπερο ο Ολλανδός, Γιουστ Βαν ντε Χόεκ της Νεσελάντε.

    [02] Πολιτική

    Συνομιλίες για το όνομα

    12/3/2005 9:51:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Με τον ειδικό μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς,στην έδρα του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη συναντάται ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης, για την πορεία και το μέλλον των συνομιλιών σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ, αλλά και για το θέμα του Κοσόβου. Θέση της Αθήνας είναι η εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης το συντομότερο δυνατό, μέσα από ένα ουσιαστικό διάλογο στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Στις 28 του μήνα στη Νέα Υόρκη θα μεταβεί ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης. Τον περασμένο Ιανουάριο, ο κ. Νίμιτς είχε επισκεφθεί τα Σκόπια, όπου είχε επαφές με την ηγεσία της ΠΓΔΜ. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στην έδρα του διεθνούς Οργανισμού, η αντιπροσωπεία των Σκοπίων εξακολουθεί να προβάλλει την πάγια θέση της περί "διπλής ονομασίας".

    [03] Κοινωνία

    Ιερατική σχολή στην Αλεξάνδρεια

    12/3/2005 9:30:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Την ίδρυση και λειτουργία ιερατικής σχολής για ολόκληρη την Αφρική, ανακοίνωσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Νότιο Αφρική. Μιλώντας ενώπιον 850 μαθητών σε ελληνικό σχολείο στο Γιοαχάνεσμπουργκ, ο κ. Θεόδωρος, όπως είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ 105.8, τόνισε, ότι η ιερατική σχολή θα λειτουργεί στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και θα έχει τρεις βασικούς στόχους. Την καθαρά ιερατική διδαχή στους νέους κληρικούς, τη γνώση παροχής ιατρικών πρώτων βοηθειών για να μπορεί ο νέος ιερέας στο ιεραποστολικό του έργο να προσφέρει και ιατρικές βοήθειες, όπου είναι αναγκαίο και γεωπονικές γνώσεις διότι οι ιερείς θα πρέπει να προσφέρουν στους Αφρικανούς γνώσεις για να μπορούν να κερδίσουν την ζωή τους καλύτερα. Όπως μάλιστα ανέφερε ο Πατριάρχης "αντί να τους προσφέρεις ψάρια είναι καλύτερα να τους μάθεις να ψαρεύουν".

    [04] Μ. Ανατολή

    Σταματάει το μποϊκοτάζ Και η Χαμάς στο ψηφοδέλτιο

    12/3/2005 8:23:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τέρμα στο μποϊκοτάζ των βουλευτικών εκλογών φαίνεται να θέτει η Χαμάς, καθώς, όπως ανακοίνωσε σήμερα στέλεχός της, θα συμμετάσχει βουλευτικές εκλογές στα Παλαιστινιακά Εδάφη, που έχουν προγραμματιστεί για τις 17 Ιουλίου. Όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στην πόλη Νάμπλους στη Δυτική Όχθη ο Μοχάμαντ Γαζάλ, ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης, "η Χαμάς αποφάσισε να συμμετάσχει στις εκλογές", τονίζοντας, πως "η απόφαση ελήφθη από την εξωτερική κι εσωτερική διοίκησή της". Η Χαμάς είχε μποϊκοτάρει τις πρώτες βουλευτικές εκλογές το 1996, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπογραφή των συμφωνιών με το Ισραήλ, ενώ είχε αρνηθεί να προτείνει υποψηφίους τόσο για τις προεδρικές εκλογές του 1996, όσο και για τις φετινές, που και ανέδειξαν Πρόεδρο και διάδοχο του Γιάσερ Αραφάτ, τον Μαχμούντ Αμπάς. Ωστόσο, έλαβε μέρος στις δημοτικές εκλογές στη Γάζα και στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες την ανέδειξαν νικήτρια έναντι του κινήματος Φατάχ του Αμπάς.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Εμφύλια" διαμάχη στη Γάζα

    Επίδειξη ισχύος της Χαμάς στις δημοτικές εκλογές

    [05] Μπάσκετ

    Μόνος στην κορυφή ο ΠΑΟ

    12/3/2005 10:38:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μόνος στην κορυφή της Α1 μπάσκετ των ανδρών παρέμεινε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε στη Νέα Σμύρνη 73-64 του Πανιωνίου, σε αγώνα για την 20η ημέρα. Στον αντίποδα, οι «κυανέρυθροι» γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο δεύτερο γύρο (προέρχονταν από έξι διαδοχικές νίκες) και ενδέχεται να υποχωρήσουν αύριο στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, αν η ΑΕΚ νικήσει τον Πανελλήνιο. Το ντέρμπι της αγωνιστικής φάνηκε στην αρχή πως θα εξελισσόταν σε... περίπατο των πρωταθλητών, που μπήκαν φουριόζοι στο παρκέ της Νέας Σμύρνης. Οι δέκα γρήγοροι πόντοι του Κώστα Τσαρτσαρή και η κυριαρχία του Μάικ Μπατίστ στα ριμπάουντ έδωσαν προβάδισμα 17-9 στους «πράσινους», ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Γιάκα Λάκοβιτς, που οδήγησε τους φιλοξενούμενους στο +17 (29-12), με τη λήξη της πρώτης περιόδου. Η μοναδική στιμή στο α΄ μέρος που οι «κυανέρυθροι» έδειξαν ότι μπορούσαν να διεκδικήσουν τη νίκη ήταν στο πεντάλεπτο 10΄-15΄, όταν έκαναν ένα σερί 13-0, χάρη και στην είσοδο του (προερχόμενου από τραυματισμό) Τράβις Ουότσον, για να μειώσουν σε 29-25. Το γήπεδο «πήρε φωτιά», όμως ο Παναθηναϊκός αντέδρασε ψύχραιμα και με πολύτιμες βοήθειες από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη και τον Δημήτρη Διαμαντίδη, «έχτισε» εκ νέου διαφορά 17 πόντων (48-31 στο ημίχρονο).

    Προσπάθησε ο Πανιώνιος

    Στο δεύτερο μέρος, ο Μέμος Ιωάννου άφησε εκτός αγώνα τον Γιώργο Διαμαντόπουλο (έπαιξε μόλις δέκα λεπτά στον αγώνα) και έδωσε εντολή για ασφυκτική πίεση στην άμυνα. Η «συνταγή» πέτυχε, ο Παναθηναϊκός έκανε πολλά λάθη και οι γηπεδούχοι μπήκαν για τα καλά στο παιχνίδι, μειώνοντας στους τέσσερις (51-47) στο 27΄. Όμως, ο Πανιώνιος είχε πολύ χαμηλά ποσοστά στις βολές (14/26 συνολικά) και αρκετές βιαστικές επιλογές στην επίθεση (ιδίως ο Οικονόμου) και οι «πράσινοι» ξαναβρήκαν την αυτοκυριαρχία τους. Ο Λόνι Μπάξτερ πέτυχε οκτώ πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο, μάζεψε συνολικά δέκα ριμπάουντ και ήταν ο παίκτης-κλειδί για να φτάσουν οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στη νίκη με 73-64. Τα δεκάλεπτα: 12-29, 31-48, 51-56, 64-73 Διαιτητές: Τανατζής, Χριστοδούλου, Μάνος ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μέμος Ιωάννου): Φαλέκας, Πετρόπουλος, Σιγάλας 9 (1), Περπέρογλου 4, Ράιτ 14 (2), Αγγελόπουλος, Διαμαντόπουλος 6 (2), Οικονόμου 11 (1), Ουότσον 12, Κουλ 8 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 10 (2), Καλαϊτζής, Λάκοβιτς 15, Μπατίστ 2, Φέμερλινγκ, Χατζηβρέττας 2, Μπάξττερ 8, Τσαρτσαρής 13 (2), Διαμαντίδης 11 (1), Σκεπάνοβιτς 7 (1), Κουτλουάι 5 (1)

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πήρε το "Χ" ο Ηρακλής

    12/3/2005 9:44:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε μια αγωνιστική που ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να περάσει ακόμη και μόνος πρώτος μετά το αυριανό ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, οι παίκτες του Αλμπέρτο Μαλεζάνι έχασαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν το γεγονός και παραχώρησαν "λευκή" ισοπαλία στον ηρακλή μέσα στην Λεωφόρο. Το πρώτο 45λεπτο κύλησε σε χαραλούς ρυθμούς, καθώς καμία ομάδα δεν κατάφερε να επιβάλει το παιχνίδι της. Ο Παναθηναϊκός διατήρησε μία φλύαρη υπεροχή, ωστόσο ο Ηρακλής ήταν καλά στημένος και μάλιστα απείλησε σε ορισμένες αντεπιθέσεις. Στο 3' ο Κωνσταντίνου προσπάθησε να βρει τον Γκέκα σε θέση βολής, όμως η μπαλιά ήταν πιο δυνατή απ΄ ότι έπρεπε, ενώ στο 8` ο Γκέκας έπιασε κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Κωνσταντίνου επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Αμπάρη που μπλόκαρε το σουτ του Κύπριου, ενώ στο 22' ο έμπειρος επιθετικός σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 20' ο Λαγός σούταρε, αλλά ο Γκαλίνοβιτς δεν ανησύχησε και στο 35' ο Κατσαμπής απομάκρυνε σε κόρνερ σέντρα του Σαπάνη. Η τελευταία καλή φάση στο πρώτο ημίχρονο, σημειώθηκε στο 41', όταν ο Βόουτερ σέντραρε, ο Γκέκας άφησε την μπάλα στον Κωνσταντίνου, αλλά το σουτ του Κύπριου δεν βρήκε στόχο.

    Άντεξε ο Ηρακλής

    Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ηρακλής μπήκε αποφασισμένος να εκμεταλλευθεί την αδράνεια του Παναθηναϊκού και στο 49` λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Γκαλίνοβιτς αντέδρασε εντυπωσιακά και έδιωξε σε κόρνερ την μπάλα από τον «κεραυνό» του Λαγού. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση, καθώς στο 53` ο Μπασινάς ελίχθηκε έξω από την περιοχή και σούταρε δυνατά, όμως η μπάλα βρήκε «ξυστά» τον Πουρσανίδη, πέρασε σύρριζα από το οριζόντιο δοκάρι, όμως το κόρνερ πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους «πράσινους». Βλέποντας τον Ηρακλή να κρατά σχετικά άνετα τους παίκτες του μακριά από το γκολ, ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι πέρασε στον αγώνα τους Γκονζάλες και Σανμαρτεάν (σ.σ. ο Ρουμάνος έπαιξε μετά από πολύ καιρό), σε μία προσπάθεια να ενισχύσει επιθετικά τον Παναθηναϊκό. Η κίνηση του Ιταλού τεχνικού είχε αποτέλεσμα, όχι όμως επί της ουσίας, καθώς οι «πράσινοι» πίεσαν τον Ηρακλή, δημιούργησαν ορισμένες καλές φάσεις, αλλά είτε ο Αμπάρης, είτε οι αμυντικοί του «Γηραιού», απεσώβησαν τον κάθε κίνδυνο. Η καλύτερη απ΄ αυτές τις φάσεις σημειώθηκε στο 78`, όταν ο Γκέκας σούταρε από πλεονεκτική θέση, αλλά ο Αμπάρης απομάκρυνε τον κίνδυνο. Στο 86` ο Παναθηναϊκός έχασε την τελευταία ευκαιρία του να σκοράρει και να πάρει την νίκη, καθώς ο Αμπάρης μπλόκαρε το διαγώνιο σουτ που έκανε μέσα από την περιοχή ο Κωνσταντινίδης.

    Διαιτητής: Ευθυμιάδης (Δράμας) Κίτρινες : Κωνσταντινίδης, Βύντρα, ΛαγόςΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Μόρις, Κώτσιος, Κωνσταντινίδης, Σαπάνης (57` Σανμαρτεάν), Βόουτερ, Μπασινάς, Mάριτς (57` Γκονζάλες), Γκέκας (80` Ολισαντέμπε), Κωνσταντίνου ΗΡΑΚΛΗΣ: Αμπάρης, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Πουρσανίδης, Σνάουτσνερ, Κεϊτά, Λαγός (89` Κ.Καπετάνος), Ιωάννου, Δρούγας, Φορτούζι (78` Παπαναστασίου), Σεγκιρί.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ολική επαναφορά

    12/3/2005 8:33:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ χάνοντας ακόμα και με 0-3, ο Απόλλωνας Καλαμαριάς βρήκε τις ψυχικές δυνάμεις να γυρίσει τον αγώνα με τον Πανιώνιο, να ισοφαρίσει σε 3-3 και να φύγει από το γήπεδο με τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας. Έτσι διατήρησε τις ελπίδες του για παραμονή, όπως και ο Πανιώνιος διατήρησε τις ελπίδες του για έξοδο στην Ευρώπη. Χορταστικό από πλευράς γκολ το παιχνίδι χάρισε ιδιαίτερες συγκινήσεις στους φιλάθλους, ενώ οι ομάδες μοιράστηκαν σε εντυπώσεις από ένα ημίχρονο. Το πρώτο άνηκε αποκλειστικά στον Πανιώνιο, ενώ το δεύτερο στην Καλαμαριά.

    Οι άμυνες είχαν τον τελευταίο λόγο...

    Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι και στο 11 ο Ναλιτζής βρέθηκε μόνος με τον Καρατζιοβαλή, αλλά πλάσαρε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ. Ο Κιάσσος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Καρατζιοβαλής δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα και ο Μέσαρος από κοντά έκανε το 1-0.

    Με την άμυνα της Καλαμαριάς να παρουσιάζει μεγάλα κενά, και με αργές επιστροφές ο Πανιώνιος κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του και να σημειώσει δυο γκολ στο τελυεταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου. Αρχικά στο 41, όταν έφυγε στην αντεπίθεση με τον Γουνδουλάκη, ο οποίος την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Ναλιτζή, που έκανε το 2-0 και στη συνέχεια (44), όταν ο Φυτανίδης ανέτρεψε τον Μπρέσκα, ο Τεροβίτσας έδωσε πέναλτι και ο Ναλιτζής με εύστοχη εκτέλεση έκανε το 3-0.

    Στο διάστημα αυτό ο Πανιώνιος έχασε κι άλλες ευκαιρίες, αντίθετα με την Καλαμαριά, που μόνο μια φορά φάνηκε απειλητική. Ήταν στο 20, όταν ο Παππάς έφυγε μόνος του μπροστά, αλλά πλάσαρε άουτ κι έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει το σκορ και ενδεχομένως να δώσει άλλη τροπή στον αγώνα.

    Στο β ημίχρονο ο Πανιώνιος εμφανίστηκε φλύαρος και το πλήρωσε ειδικά στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα. Στο 76 ο Σπυρόπουλος, που μόλις είχε μπει στο παιχνίδι, εκμεταλεύθηκε τη σέντρα του Χατζί και με σουτ μείωσε σε 3-1. Το γκολ αυτό έδωσε κάποιες ελπίδες στους φιλοξενούμενους, που τρία λεπτά αργότερα σκόραραν για δεύτερη φορά, με τον Χατζί. Αρχικά σούταρε πάνω στον Ντρόμπνι και στη συνέχεια με δεύτερη προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

    Εκείνη τη στιγμή οι γηπεδούχοι πίστεψαν ότι μπορούν να πετύχουν την ανατροπή, κυνήγησαν με πάθος το τρίτο γκολ και το σημείωσαν στο 86 με τον Παρμαξίδη. Στα τελευταία λεπτά ανοίχτηκαν και οι δύο ομάδες για να πάρουν τη νίκη, αλλά δεν άλλαξε κάτι κι έτσι το παιχνίδι έληξε 3-3.

    Διαιτητής: Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας)

    Κίτρινες: Φυτανίδης, Ν.Χ.Παπαδόπουλος, Ορφανός, Τσιώλης, Τζιόλης

    Οι συνθέσεις:

    ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ.: Καρατζιοβαλής, Παρμαξίδης, Φυτανίδης, Ν.Α.Παπαδόπουλος, Νικολόπουλος, Χατζί, Ηλιάδης, Ν.Χ.Παπαδόπουλος, Γκονσάλβες (74 Σπυρόπουλος), Παπάς (87 Κούσας), Ορφανός (46 Μουζαουί).

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ντρόμπνι, Γαλαναόπουλος, Τσιώλης, Εξουζίδης, Μάκος (62 Σμίλιανιτς), Τζιόλης, Μέσαρος, Κιάσσος (82 Ντομορό), Γουνδουλάκης, Μπρέσκα (58 Μανιάτης), Ναλιτζής.

    [08] Μπάσκετ

    Η μεγάλη ανατροπή

    12/3/2005 9:11:00 μμ

    Ένας μονόλογος του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, που μεταφράστηκε σε διαφορά 18 πόντων, εξελίχθηκε τελικά σε πανηγυρική νίκη του Αμαρουσίου με 80-69 στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Όπλο των "κιτρινόμαυρων" ήταν η πολυφωνία στην επίθεση, ειδικά από τους παίκτες του πάγκου που κάλυψαν το κενό του Ρόντρικ Μπλάκνεϊ, ενώ "κλειδί" ήταν η παρουσία του Γιώργου Καράγκουτη, αλλά και τα φάουλ του Γκούλιας που αποδυνάμωσαν τους "ερυθρόλευκους".

    Κατάφερε και το γύρισε

    Αποφασισμένοι για την δεύτερη νίκη επί του Αμαρουσίου φέτος, μπήκαν οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας στο παρκέ. Πριν προλάβουν να το... καταλάβουν οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη, ο Ολυμπιακός εκτόξευσε τη διαφορά στα ύψη: Με σερί 18-0 οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 25-7. Το ξέσπασμα της ομάδας του Πειραιά δεν ήταν προϊόν μίας ηγετικής φυσιογνωμίας, αλλά πολυφωνίας στην επίθεση και πάθους στην άμυνα απ΄ όλους τους παίκτες που είχε χρησιμοποιήσει ο Καζλάουσκας έως τότε. Μέχρι το 10΄ το Μαρούσι... κατάφερε να μειώσει σε 27-13 χάρη σε προσωπικές ενέργειες του Μπλάκουτα Σέκουλιτς.

    Στην δεύτερη περίοδο, ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο των ριμπάουντ, τομέας στον οποίο διακρίθηκε ο Ίβιτσα Γιούρκοβιτς. Ο Σλοβένος φόργουορντ έδωσε ταυτόχρονα λύσεις και στο σκοράρισμα, όχι όμως μέσα στη ρακέτα, αλλά έξω από τα 6.25 (2 τρίποντα στο ημίχρονο). Με δύο ακόμη τρίποντα από τον Πέρι και ένα από τον Μέισον, και τον πρώην παίκτη του Αμαρουσίου, Λάζαρο Αγαδάκο, να μην χαρίζεται στους πρώην συμπαίκτες του και να έχει το απόλυτο 2/2 βολές και 3/3 δίποντα στο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος. Η διαφορά θα είχε πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, αν δεν το έπαιρνε προσωπικά ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός του Αμαρουσίου αύξησε σε οχτώ τους πόντους του παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Σέκουλιτς και οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 38-30, αλλά τα ποσοστά τους παρέμεναν τραγικά στον τομέα των τριπόντων (1/8) μέχρι το 20΄ (42-32 υπέρ των «ερυθρολεύκων»).

    Η τρίτη περίοδος δεν εξελίχθηκε σε μονόλογο του Ολυμπιακού, όπως θα ήλπιζαν οι φιλαθλοί του. Το Μαρούσι -παρά την απουσία του βασικού του πόιντ γκαρντ, Ρόντρικ Μπλάκνεϊ, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα ν΄ αντιδράσει. Με σφιχτή άμυνα και τρία τρίποντα στην τρίτη περίοδο (δύο απ΄ τον Μπουντούρη και ένα απ τον νεαρό Στεφανίδη), κέρδισε τις εντυπώσεις σ΄ αυτό το διάστημα. Αρχικά, Καράγκουτης, Στεφανίδης και Μπουντούρης έγιναν πρωταγωνιστές ενός επιμέρους σκορ 12-5, με το οποίο το Μαρούσι μείωσε στους 3 πόντους, 47-44. Ο αγώνας έγινε ντέρμπι με τους Πέρι, Γκόρενς να σηκώνουν το βάρος στην επίθεση για τον Ολυμπιακό και τον Λάρι Στιούαρτ ν΄ αφυπνίζεται και να δίνει αυτό που έλειπε στο «inside game» των γηπεδούχων. Το Μαρούσι προσπέρασε για πρώτη φορά με τρεις πόντους, 57-54, για να λήξει η τρίτη περίοδος 57-56. Στην τέταρτη περίοδο, οι γηπεδούχοι έπαιξαν εκπληκτική άμυνα και οι κορυφαίοι μέχρι τότε Σπανούλης, Καράγκουτης, Σέκουλιτς και Στιούαρτ απλώς αύξησαν ακόμη περισσότερο τους προσωπικούς τους πόντους, αφήνοντας απαρηγόρητους τους κορυφαίους του Ολυμπιακού, Πέρι και Γκόρενς.

    Τα δεκάλεπτα: 13-27, 32-42, 57-56, 80-69

    Διαιτητές: Καρούσης, Αφεντουλίδης, Καρακατσούνης

    ΜΑΡΟΥΣΙ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Στιούαρτ 11, Μπουντούρης 9 (3), Σμίλιανιτς 6 (1), Σέκουλιτς 16, Τζόουνς, Σπανούλης 14, Καϊμακόγλου 4, Πόποβιτς, Στεφανίδης 7 (1), Καράγκουτης 13 (1)

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιόνας Καζλάουσκας): Πέρι 20 (3), Μέισον 6 (2), Γκόρενς 16 (1), Κορωνιός, Καλαμπόκης, Σκλάβος, Γιούρκοβιτς 10 (2), Αγαδάκος 8, Γκούλιας 9

    [09] Τρίτο μετάλλιο στο ταεκβοντό

    12/3/2005 8:57:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ένα ακόμα χάλκινο μετάλλιο και το τρίτο συνολικά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων του ταεκβοντό, που γίνεται στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, χάρισε στη χώρα μας η Βασιλική Γουργούλη από το Χαϊδάρι. Η νεαρή πρωταθλήτρια των 44κ., κέρδισε τη Γεωργιανή Τσερκέζια και την Αχμάτοβα από το Αζερμπαϊτζάν και στη συνέχεια ηττήθηκε από τη Ρωσίδα Γάσεβα, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας. Αντίθετα, άτυχοι στάθηκαν οι Ανδρέας Γκόβας (55κ). και Ανέστης Νικολαϊδης, αφού αποκλείστηκαν, καθώς δόθηκε στους αντιπάλους τους υπεροχή στο ισόπαλο αποτέλεσμα. Την Παρασκευή είχαν κατακτήσει αργυρό η Μιχάλογλου και χάλκινο η Πεχλιβανίδου. Σήμερα, ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής και ελληνικής ομοσπονδίας, Σάκης Πραγαλός, κήρυξε την έναρξη των αγώνων, στους οποίους παρέστη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, Ιρχάν Αλίεφ.

    [10] Ξιφασκία: Με δέκα στους "64"

    12/3/2005 9:03:00 μμ

    Δέκα αθλητές μας θα συνεχίσουν αύριο τους αγώνες τους στα παγκόσμια κύπελλα ξιφασκίας (σπάθη ανδρών και ξίφος μονομαχίας γυναικών) που διεξάγονται στο ΟΑΚΑ. Στη σπάθη ανδρών, την πρόκριση στη φάση των "64" εξασφάλισαν οι Μανέτας (6-0 νίκες στα προκριματικά), Πρεβένιος (4-2), Μπασματζιάν (3-2) και Ντουράκος (3-2). Στο ξίφος μονομαχίας γυναικών, οι Κουρκουνάκη, Μαγκανουδάκη και Καρνέση πέρασαν με τρεις νίκες στα προκριματικά, ενώ οι Αμπάλοφ και Πέρδικα νίκησαν σε νοκ-άουτ αγώνες τη Γαλλίδα Γκουμολίν (15-14) και τη Βρετανή Μπίντσορτ (15-11) αντίστοιχα. Στη φάση των «64» πέρασε χωρίς αγώνες και η Χρήστου, λόγω της υψηλής θέσης που έχει στην παγκόσμια κατάταξη (Νο17). Οι αγώνες συνεχίζονται αύριο, στις 9 το πρωί για τις γυναίκες και στις 11 για τους άντρες. Οι τελικοί και των δύο αγωνισμάτων θα αρχίσουν στις 5 το απόγευμα.

    [11] Κόσμος

    Απειλητικές επιστολές στο Ζάγκρεμπ

    12/3/2005 10:08:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε επιφυλακή είναι οι αρχές στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, μετά τις απειλητικές επιστολές, που έλαβαν αρκετές πρεσβείες και ορισμένα γραφεία διεθνών ιδρυμάτων. Η αστυνομία ερευνά τις απειλές, αλλά δε διευκρίνισε το περιεχόμενο των επιστολών, ούτε για ποιες πρεσβείες πρόκειται, αλλά όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, ανάμεσα στις πρεσβείες αυτές είναι της Βρετανίας και της Ολλανδίας, χωρών που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Κροατία, επειδή κρίνουν, πως είναι ανεπαρκής η συνεργασία της Κροατίας με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

    [12] Κόσμος

    Συνέλαβαν τον πιστολέρο του δικαστηρίου

    12/3/2005 9:08:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/3/2005 9:23:42 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Μετά από πολύωρο ανθρωποκυνηγητό οι αστυνομικές αρχές της Ατλάντα εντόπισαν και συνέλαβαν τον 33χρονο υπόδικο Μπράιαν Νίκολς, ο οποίος το πρωί της Παρασκευής άνοιξε πυρ μέσα στην αίθουσα δικαστηρίου της Ατλάντα, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους. Ο Νίκολς δικαζόταν κατηγορούμενος για βιασμό και είχε ήδη εκτίσει ποινή φυλάκισης έξι μηνών για ληστεία. την ώρα της δίκης άρπαξε το όπλο μιας φρουρού και άρχισε να πυροβολεί, σκοτώνοντας τον δικαστή, ένα αστυνομικό και ένα δημοσιογράφο. Στη συνέχεια τρέχοντας, πήρε το αυτοκίνητο ενός ρεπόρτερ και διέφυγε. Αξίζει να επισημανθεί, πως ο δικαστής που δολοφονήθηκε είχε ζητήσει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για τη δίκη του Νίκολς, επειδή την περασμένη εβδομάδα είχαν βρει ένα μαχαίρι στα παπούτσια του 33χρονου. Στην επιχείρηση πήρε μέρος μεγάλος αριθμός αστυνομικών, ενώ η σύλληψή του έγινε ήρεμα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δολοφονία σε δικαστήριο της Ατλάντα

    [13] Κόσμος

    Αρνήθηκε να καταβάλει εγγύηση Ελεύθερος ο αρχηγός της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης

    12/3/2005 7:58:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ελεύθερος είναι από σήμερα το απόγευμα ο Αϊμάν Νουρ, πρόεδρος του κόμματος Αλ-Γαντ της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης, μετά από φυλάκιση επτά εβδομάδων για "παραποίηση διοικητικών εγγράφων". Την απελευθέρωση του Νουρ αποφάσισε ο εισαγγελέας Μάχερ Αμπντελ Ουάχεντ. Έξω από την κεντρική διεύθυνση του Καΐρου τον περίμεναν συγγενείς του και οπαδοί του κόμματος. Ο εισαγγελέας νωρίτερα σήμερα είχε αποφανθεί να ελευθερωθεί ο Νουρ με εγγύηση, ύστερα από τις έντονες πιέσεις των ΗΠΑ προς τις αρχές της Αιγύπτου. Μάλιστα, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις κατά την επίσκεψή της στην περιοχή εξέφρασε στις 15 Φεβρουαρίου είχε εκφράσει "την πολύ μεγάλη ανησυχία" της αμερικανικής κυβέρνησης για τη σύλληψη του κ. Νουρ και ευχήθηκε να απελευθερωθεί σύντομα και να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Όμως ο πρόεδρος της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης αρνήθηκε να καταβάλει το εγγυητικό ποσό των 10.000 αιγυπτιακών λιρών (1400 ευρώ), καθώς σύμφωνα με το δικηγόρο του "πρόκειται για μια πολιτική δίκη και γι αυτό δεν προτίθεται να πληρώσει για να μείνει ελεύθερος". Εκτός από τον Νουρ στη φυλακή για τον ίδιο λόγο είχαν οδηγηθεί και πέντε στελέχη της παράταξής του, οι οποίοι αφέθησαν ελεύθεροι με εγγύηση, ενώ τις 45 μέρες, που διήρκησε η κράτησή τους, οι αιγυπτιακές αρχές απαγόρευσαν την κυκλοφορία της εφημερίδας της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 12 March 2005 - 22:01:34 UTC