Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δολοφονία μαθητή στην Άρτα
  • [02] Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Πρωθυπουργός
  • [03] Ώρα Κυπέλλου για τις Γυναίκες
  • [04] Αναβολή της συζήτησης για το Βασικό Μέτοχο
  • [05] Εκλέγουν Γραμματέα και Πολιτικό Συμβούλιο
  • [06] Σε ρυθμό απεργιακό ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ
  • [07] Δολοφονική επίθεση με ένα νεκρό στο Περιστέρι
  • [08] Έξι Ρίχτερ στην Ινδονησία
  • [09] Αποχωρούν οι Ισραηλινοί από Ιεριχώ
  • [10] Αιματηρή διαδήλωση στη Γουατεμάλα
  • [11] Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Μπακούμπα
  • [12] Αποχωρούν οι Ιταλοί
  • [13] Την πήρε από το χέρι ο Αντριάνο
  • [14] Δυστύχημα στο κέντρο της Πράγας

    [01] Κοινωνία

    Τον σκότωσε εν ψυχρώ Δολοφονία μαθητή στην Άρτα

    16/3/2005 9:45:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/3/2005 11:22:40 πμ)

    Συντάκτης:

    Πρωτοφανής δολοφονία ανηλίκου σημειώθηκε λίγο πριν τις 8 το πρωί της Τετάρτης στο χωριό Ξηρόκαμπος, του Δήμου Ηρακλείας, στην Άρτα. Ο 44χρονος Δημήτρης Μαζαράκος από την Μεγαλόχαρη Άρτας, που επέβαινε σε μηχανή, σταμάτησε σε στάση λεωφορείου όπου περίμενε ομάδα μαθητών και σκότωσε εν ψυχρώ με την κυνηγετική του καραμπίνα τον 17χρονο Χρήστο Ρουμελιώτη, μαθητή του Τεχνικού Λυκείου Άρτας. Ο 17χρονος διακομίστηκε στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο της πόλης όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σύμφωνα με τους γιατρούς, το θύμα έφερε διαμπερές τραύμα. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό και εκτιμάται ότι η σύλληψή του είναι θέμα χρόνου. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο δράστης είχε διαφορές με την οικογένεια του θύματος. Σημειώνεται ότι δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί άλλων μαθητών.

    [02] Πολιτική

    Στις Βρυξέλλες σήμερα ο Πρωθυπουργός

    16/3/2005 8:46:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Κρίσιμες επαφές θα έχει σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, κατά τη διάρκεια διήμερης επίσημης επίσκεψής του στις Βρυξέλλες και το Λουξεμβούργο. Το απόγευμα ο κ. Καραμανλής θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθούν η δημοσιονομική προοπτική της Ε.Ε., το Δ΄ ΚΠΣ, το Σύμφωνο Σταθερότητας, καθώς και άλλα ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος ενόψει της Συνόδου Κορυφής που συνέρχεται την άλλη βδομάδα. Σημειώνεται ότι ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι δε θα συζητηθεί το θέμα του Βασικού Μετόχου. Την Πέμπτη, ο κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και προεδρεύοντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου θα παραθέσει γεύμα στον κ. Καραμανλή, ο οποίος αργότερα θα επιστρέψει στην Αθήνα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο επίκεντρο τα δημοσιονομικά

    [03] Βόλεϊ

    Ώρα Κυπέλλου για τις Γυναίκες

    16/3/2005 10:42:00 πμ

    Συντάκτης:

    Στο Κερατσίνι "κληρώνει" από αύριο και μέχρι τις 20 Μαρτίου το πρώτο τρόπαιο της φετινής χρονιάς, το Κύπελλο Ελλλάδας Γυναικών. Για μία ακόμη χρονιά η διοργάνωση θα έχει τη μορφή φαϊναλ 8 και όχι φαϊναλ 4, όπως ξεκίνησε αρχικά πριν από 7 χρόνια. Στη "Χρυσή Βίβλο" του θεσμού κάποιοι έχουνε"χαράξει" το όνομά τους ως πολυνίκεις στους Κυπελλούχους προπονητές, στις Κυπελλούχες αθλήτριες αλλά και στις MVP παίκτριες των μέχρι σήμερα τελικών. Σημαντικό κίνητρο για τις 8 πρώτες ομάδες, Παναθηναϊκό, Φιλαθλητικό, Απολλώνιο Κερατσινίου, Πανελλήνιο, Σίρις Σερρών, Βριλήσσια και Άρη Θεσσαλονίκης που εξασφάλισαν το δικαίωμα συμμετοχής καταλαμβάνοντας τις πρώτες θέσεις της κανονικής περιόδου, αποτελεί το γεγονός ότι η κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου χαρίζει απ ευθείας την πρόκριση για τα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Οι διαιτητές. Σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης την αυλαία θα ανοίξει στις 18:00 η αναμέτρηση της κατόχου του τίτλου ομάδας των Βριλησσίων με το Μαρκόπουλο. Η ΕΤ1 θα μεταδώσει απευθείας την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 16:30 τον τελικό.

    [04] Οικονομία

    Κατόπιν επιστολής στον αρμόδιο κοινοτικό επίτροπο Αναβολή της συζήτησης για το Βασικό Μέτοχο

    16/3/2005 8:02:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Την αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα, Τετάρτη, συζήτησης από το Κολέγιο των Επιτρόπων, ζήτησε με επιστολή του ο υπουργός Επικρατείας, Θόδωρος Ρουσόπουλος, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, αργά το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Ρουσόπουλος ζήτησε την αναβολή της προγραμματισμένης συζήτησης με επιστολή του στον αρμόδιο κοινοτικό επίτροπο, Τσάρλι Μακρίβι, προκειμένου να υπάρξει ο κατάλληλος χρόνος γα περαιτέρω συζήτηση του θέματος σχετικά με το άρθρο 14 παράγραφος 9 του Συντάγματος και τους εκτελεστικούς αυτού νόμους και τη συμβατότητά τους με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Το μεσημέρι της Τρίτης, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση "κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να κλείσει το θέμα υπέρ των ελληνικών συμφερόντων", δηλαδή "να προστατευθεί το ελληνικό Σύνταγμα", ενώ επανέλαβε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, δε θα τεθεί το ζήτημα του Βασικού Μετόχου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συμβατός με το κοινοτικό δίκαιο ο Βασικός Μέτοχος

    [05] Πολιτική

    Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Εκλέγουν Γραμματέα και Πολιτικό Συμβούλιο

    16/3/2005 10:58:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Τον νέο Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να προτείνει σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο του κινήματος, που συνεδριάζει στο Μουσείο Μπενάκη, στις 15:00. Αδιευκρίνιστες παραμένουν, ωστόσο, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του οργάνου, οι προθέσεις του Προέδρου του Κινήματος σχετικά με τα πρόσωπα που θα επιθυμούσε να αναδειχθούν στις θέσεις του Πολιτικού Συμβουλίου, αλλά και στη θέση του Γραμματέα. Πάντως, ο Αντώνης Κοτσακάς, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ότι θα θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα για το Πολιτικό Συμβούλιο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εξελέγη το νέο Εθνικό Συμβούλιο

    Σχετικά Links:

    ΠΑΣΟΚ

    [06] Κοινωνία

    Σε ρυθμό απεργιακό ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ

    16/3/2005 12:34:00 πμ

    Συντάκτης:

    Ραντεβού κινητοποιήσεων με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους δίνουν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ την Πέμπτη, 17 Μαρτίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανεργία, την ακρίβεια, τις χαμηλές αυξήσεις, το ασφαλιστικό, αλλά και για τα άλλα ανοιχτά μέτωπα όπως οι τράπεζες, οι συμβασιούχοι, ο ΟΤΕ, οι καθαρίστριες των δημοσίων σχολείων, ο ΛΑΦΚΑ και η απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων. Στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης με 24ωρη πανελλαδική απεργία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι που υπάγονται στην Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (γεγονός που σημαίνει ότι θα πραγματοποιείται μία πτήση ανά προορισμό), στον ΟΤΕ, τον ΟΣΕ, τη ΔΕΗ, τα ΕΛΤΑ, τις εφορίες, τις τράπεζες και τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ τετράωρες στάσεις εργασίας από 12.00 έως 16.00 θα πραγματοποιήσουν οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αττικής.

    Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν την ίδια ημέρα και οι εργαζόμενοι στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

    Το μεσημέρι στη μία θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Πεδίο Άρεως και στη συνέχεια πορεία-συλλαλητήριο στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

    Στην 24ωρη απεργία συντάσσονται και μεγάλος αριθμός Εργατικών Κέντρων όπως της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και του Ηρακλείου.

    "Με αυτές τις κινητοποιήσεις στέλνουμε μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι ο κόσμος της εργασίας δεν έχει περιθώρια περαιτέρω ανοχής, αντιδρά ήδη και θα αντιδράσει εντονότερα", τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Πολυζωγόπουλος, ενώ ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Παπασπύρος υπογράμμισε ότι η εμμονή σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεν οδηγεί παρά στην ένταση των προβλημάτων και έκανε λόγο για νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και για ανατροπή της σταθερής απασχόλησης στο δημόσιο τομέα.

    Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 19 του μηνός με αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 12.00, ανήμερα της επετείου των δυο χρόνων από την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ.

    [07] Κοινωνία

    Κούρδοι πυρπόλησαν διαμέρισμα ομοεθνών τους Δολοφονική επίθεση με ένα νεκρό στο Περιστέρι

    16/3/2005 7:28:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός επιδρομής Κούρδων ιρακινής καταγωγής σε ισόγειο διαμέρισμα όπου διέμεναν ομοεθνείς τους, λίγο μετά τις 10:30 το βράδυ της Τρίτης, στην οδό Πελασγίας 10, στο Περιστέρι. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες πυρπόλησαν με βόμβες μολότοφ το διαμέρισμα με συνέπεια οι ένοικοι να εγκλωβιστούν στο εσωτερικό του. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, πρόκειται για αντίποινα για τον τραυματισμό ενός ατόμου κατά τη διάρκεια επεισοδίου μεταξύ Κούρδων, πριν δύο ημέρες στο Αιγάλεω. Η Ασφάλεια έχει ήδη προχωρήσει σε προσαγωγές υπόπτων, ενώ διενεργείται προανάκριση για την υπόθεση.

    [08] Κόσμος

    Επικράτησε πανικός Έξι Ρίχτερ στην Ινδονησία

    16/3/2005 10:57:00 πμ

    Ισχυρή σεισμική δόνηση 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε σήμερα την επαρχία Μπάντα Ατσεχ στην Ινδονησία. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές. Το επίκεντρο του σεισμού που έγινε στις 08.39 (ώρα Ελλάδος) ήταν στη θάλασσα, 109 χιλιόμετρα από την ακτή της επαρχίας Μπάντα Ατσεχ. "Από τη δόνηση προκλήθηκε πανικός, καθώς διήρκεσε πολύ, κάπου 10 δευτερόλεπτα", δήλωσε εκπρόσωπος του Γεωφυσικού Ινστιτούτου στην Τζακάρτα. Οι σεισμικές δονήσεις και οι εκρήξεις ηφαστείων είναι πολύ σχυνές στο αρχιπέλαγος της Ινδονησίας που αποτελείται από 18.000 νησιά. Το βόρειο τμήμα της νήσου Σουμάτρα σαρώθηκε στις 26 Δεκεμβρίου από σεισμική δόνηση 9 Ρίχτερ και το τσουνάμι που ακολούθησε με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 220.000 άτομα.

    [09] Μ. Ανατολή

    Απομακρύνονται εμπόδια Αποχωρούν οι Ισραηλινοί από Ιεριχώ

    16/3/2005 10:16:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με την απομάκρυνση των τσιμεντένιων εμποδίων στην βασική είσοδο της Ιεριχούς άρχισε την Τετάρτη η διαδικασία μεταβίβασης του ελέγχου της πόλης στους Παλαιστινίους. Η απομάκρυνση των εμποδίων από την κεντρική οδική αρτηρία που συνδέει την Ιεριχώ με την Ιερουσαλήμ θα διευκολύνει την κίνηση των αυτοκινήτων, αν και η παρουσία των Ισραηλινών στρατιωτών θα συνεχιστεί, καθώς η διαδικασία μεταβίβασης του ελέγχου της ασφάλειας θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες. Στο μεταξύ, ένας Ισραηλινός τραυματίσθηκε ελαφρά από πυρά Παλαιστινίου, το βράδυ της Τρίτης στη Χεβρώνα, όπως μεταδίδει η ραδιοφωνία του ισραηλινού στρατού.

    Στα χέρια των παλαιστινιακών δυνάμεων

    Η συμφωνία για τη μεταβίβαση του ελέγχου της πόλης ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε συνάντηση του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας, Σαούλ Μοφάζ, με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εσωτερικών, Νασερ Γιουσέφ.

    Με βάση τη συμφωνία αυτή, ο ισραηλινός στρατός θα απομακρύνει και ένα φυλάκιο στην οδική αρτηρία που συνδέει την πόλη με τη Ραμάλα, για να διευκολυνθεί η μετακίνηση των αυτοκινήτων.

    Η συμφωνία δίνει τη δυνατότητα στις παλαιστιανικές δυνάμεις ασφαλείας να αναπτυχθούν με τα όπλα τους στην πόλη της Ιεριχούς και στο χωριό Ότζια, που απέχει 7 χιλιόμετρα.

    [10] Κόσμος

    Οργή για την αμφιλεγόμενη συμφωνία CAFTA Αιματηρή διαδήλωση στη Γουατεμάλα

    16/3/2005 9:48:00 πμ

    Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν την Τρίτη στη Γουατεμάλα, από πυρά της αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών. Την οργή του κόσμου έχουν πυροδοτήσει οι όροι της συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη δημιουργία "ζώνης ελεύθερου εμπορίου" (CAFTA) στην Κεντρική Αμερική. Οι διαδηλωτές, συμπεριλαμβανομένων δασκάλων και αγροτών, είχαν αποκλείσει έναν δρόμο 290 χλμ. βόρεια της Πόλης της Γουατεμάλας, στη μεθόριο με το Μεξικό, στην περιοχή των υψιπέδων του Χουεχουετενάνγκο. Οι κυβερνήσεις των χωρών της κεντρικής Αμερικής υποστηρίζουν ότι η CAFTA θα έχει ευεργετικές συνέπειες για τις οικονομίες των χωρών τους, διαμέσου της μείωσης ή της απάλειψης δασμών και φόρων όσον αφορά τις οικονομικές τους δοσοληψίες με τις ΗΠΑ και την διάθεση των προϊόντων τους στην αμερικανική αγορά.

    Φτωχότεροι οι φτωχοί

    Ωστόσο, οι πολέμιοι της CAFTA αντιτείνουν ότι η συμφωνία θα περιορίσει την πρόσβαση των φτωχότερων στρωμάτων σε φάρμακα από τα οποία εξαρτάται η ίδια η επιβίωσή τους, ενώ θα εκμηδενίσει τους αγρότες με μικρό κλήρο που δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν την τεχνολογικά προηγμένη γεωργία των ΗΠΑ.

    Η συμφωνία έχει ήδη εγκριθεί, πέραν της Γουατεμάλας, στην Ονδούρα και το Σαλβαδόρ.

    Στις ΗΠΑ, το θέμα της CAFTA προκαλεί αντιπαραθέσεις στο Κογκρέσο, όπου η κυβέρνηση Μπους επιχειρεί να την προωθήσει το συντομότερο δυνατόν.

    [11] Ιράκ

    Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Μπακούμπα

    16/3/2005 9:34:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/3/2005 10:25:54 πμ)

    Συντάκτης:

    Μόλις λίγες ώρες πριν την πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγμένου κοινοβουλίου του Ιράκ, παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σε φυλάκιο ελέγχου του ιρακινού στρατού στην πόλη Μπακούμπα, βορειοανατολικά της Βαγδάτης. Τουλάχιστον τρεις στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί τραυματίστηκαν, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε αμερικανική βάση για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

    [12] Ιράκ

    Από τον Σεπτέμβριο Αποχωρούν οι Ιταλοί

    16/3/2005 9:34:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει η αποχώρηση Ιταλών στρατιωτών από το Ιράκ, προανήγγειλε την Τρίτη μιλώντας στην κρατική τηλεόραση RAI o πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, αυτή η απόφαση της Ιταλίας δεν συνδέεται με το θάνατο του πράκτορα Νικόλα Καλίπαρι, ο οποίος σκοτώθηκε από Αμερικανούς μετά την επιχείρηση απελευθέρωσης της δημοσιογράφου Τζουλιάνα Σγκρένα. Την ίδια ώρα, ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντερ Ντάουνερ, δήλωσε πως είναι "εξαιρετικά απίθανο" η χώρα του να στείλει ενισχύσεις στο Ιράκ. Σημειώνεται ότι μετά τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Νότια Κορέα, η Ιταλία διατηρεί σήμερα το τέταρτο σε μέγεθος εκστρατευτικό σώμα στο Ιράκ, αποτελούμενο από 3.000 στρατιώτες.

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Την πήρε από το χέρι ο Αντριάνο

    15/3/2005 11:48:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ανοιχτός ήταν ο επαναληπτικός ανάμεσα στην Ίντερ και την Πόρτο μετά το 1-1 της Πορτογαλίας και ορισμένοι Ιταλοί είχαν αμφιβολίες για το παιχνίδι, ωστόσο ο Αντριάνο δεν είχε καμία! Με ένα εκπληκτικό χατ τρικ πήρε την Ίντερ από το "χεράκι" και με εξαιρετική απόδοση και αποτελεσματικότητα φυσικά, την οδήγησε στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ με το τελικό 3-1. Οι Ιταλοί αφήνουν έτσι έξω την πρωταθλήτρια Ευρώπης σε έναν "μοναχικό" αγώνα που έγινε μια εβδομάδα μετά από όλους τους υπόλοιπους, κράτησε και με το παραπάνω, ζωντανό το ενδιαφέρον του Τσάμπιονς Λιγκ σαν να ήταν μια κανονική έξτρα αγωνιστική. Καλύτεροι οι γηπεδούχοι από το ξεκίνημα πέτυχαν τον αρχικό τους στόχο μόλις στο 6' όταν ο Αντριάνο να κάνει μια πολύ όμορφη ατομική ενέργεια και να ανοίγει το σκορ. Από εκεί και έπειτα η Πόρτο προσπάθησε χωρίς όμως να καταφέρει να κάνει κάτι καλύτερο έτσι το 1-0 ήταν και το αποτέλεσμα για το πρώτο μέρος.

    Έβαλε την υπογραφή του

    Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που είχαν πρώτοι την ευκαιρία να ισοφαρίσουν όταν στο 56' ο ΜακΚάρθι είδε τον Τόλντο να σταματά ένα εξαιρετικό φάουλ. Η συνέχεια όμως επέστρεψε σε ιταλικά χέρια και ο Αντριάνο απάντησε αρχικά χάνοντας μια ευκαιρία και εν συνεχεία, στο 63' σημειώνοντας το 2-0 που φάνηκε να σφραγίζει την πρόκριση. Η εντύπωση αυτή ωστόσο κράτησε για λίγο αφού πέντε λεπτά αργότερα ο αρχηγός της Πόρτο, Ζόρζε Κόστα μείωσε σε 2-1 και έδωσε νέο ενδιαφέρον. Οι πρωταθλητές Ευρώπης μόνο σε εκείνο το σημείο του ματς έδειξαν να θέλουν πραγματικά το εισιτήριο για του "8" κυνηγώντας λίγο περισσότερο, όμως τελικά τρία λεπτά πριν το τέλος, ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Ίντερ ήρθε να ολοκληρώσει το σημερινό κρεσέντο του και με ένα ακόμη όμορφο γκολ να διαμορφώσει το τελικό 3-1.

    Διαιτητής: Τέριε Χάουγκε (Νορβηγία) Κίτρινες: Κρ.Ζανέτι - Νούνο Βαλέντε, Μανίς, Ζόρζε Κόστα ΙΝΤΕΡ: Τόλντο, Ζε Μαρία, Μιχαΐλοβιτς, Ματεράτσι, Χ.Ζανέτι, Βερόν (89΄ Φαν ντερ Μέιντε), Καμπιάσο, Κρ.Ζανέτι, Στάνκοβιτς (83΄ Γκονζάλες), Αντριάνο, Κρουζ (76΄ Μάρτινς) ΠΟΡΤΟ: Μπαΐα, Σεϊταρίδης, Ρικάρντο Κόστα (66΄ Πόστιγκα), Ζόρζε Κόστα, Πέδρο Εμάνουελ, Νούνο Βαλέντε, Μανίς, Κοστίνια, Ντιέγκο, Κλαούντιο (46΄ Κουαρέσμα), ΜακΚάρθι

    [14] Κόσμος

    2 νεκροί Δυστύχημα στο κέντρο της Πράγας

    16/3/2005 9:39:00 πμ

    Συντάκτης:

    Τουλάχιστον δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί τραυματίστηκαν, όταν εκτροχιάστηκε τραμ και έπεσε πάνω στους ανθρώπους που περίμεναν σε στάση στην πλατεία Καρόλου, ένα από τα πολυσύχναστα μέρη της τσεχικής πρωτεύουσας. Τα δρομολόγια των τραμ στην Πράγα είναι πολύ συχνά και γενικά λειτουργούν καλά, αν και αρκετές γραμμές είναι πολύ παλιές.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 16 March 2005 - 10:07:15 UTC