Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ριάλιτι για να βρουν τον νέο Πελέ
  • [02] Τσίχλα για μεγαλύτερο στήθος
  • [03] Έκκληση ΗΠΑ προς Β. Κορέα
  • [04] Πορνό ιστοσελίδα από 15χρονο
  • [05] Αντεπίθεση Χριστόδουλου
  • [06] Δοκιμή πυραύλου στο Πακιστάν
  • [07] Δίχως τέλος οι επιθέσεις στο Ιράκ
  • [08] Ξεκινάει η Β' Εθνική
  • [09] Πανελλήνια ελπίδα
  • [10] Νίκες για τους πρωτοπόρους
  • [11] Δεκτή η έφεση της Αλβανίας
  • [12] Περασμένα ξεχασμένα
  • [13] Απογοητευμένος ο Παουντ
  • [14] Περιμένοντας τη Σάλκε οι Βαυαροί

    [01] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Κυνηγοί ταλέντων μέσω TV Ριάλιτι για να βρουν τον νέο Πελέ

    19/3/2005 5:52:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αστέρια της μπάλας σας τον Πελέ, δεν γεννιούνται κάθε μέρα. Αυτό φαίνεται να γνωρίζουν καλά στη Βραζιλία, που ψάχνουν να βρουν μέσα από ένα ριάλιτι τηλεπαιχνίδι τον νέο Θεό του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με την εφημερίδα Clarin, συμμετοχή στο reality έχουν δηλώσει περισσότεροι από 3000 νεαροί ποδοσφαιριστές ηλικίας μέχρι 15 ετών. Στην κριτική επιτροπή, θα συμμετέχουν παράγοντες του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, όπως ο Mario Lobo Zagallo, τεχνικός διευθυντής της Εθνικής Ομάδας της Βραζιλίας. Οι έξι καλύτεροι παίκτες που θα περάσουν στον τελικό, θα μπουν στην εθνική παίδων. Ένας εξ αυτών, θα είναι και ο νέος Πελέ, τον οποίο η ριάλιτι πραγματικότητα θέλει να αναδεικνύει το τηλεοπτικό κοινό, μετά από ψηφοφορία.

    [02] Υγεία

    Κάνει τρελές πωλήσεις στην Ιαπωνία Τσίχλα για μεγαλύτερο στήθος

    19/3/2005 3:46:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πλούσιο μπούστο, χωρίς χειρουργική επέμβαση υπόσχεται μία εταιρεία στην Ιαπωνία. Και τι προτείνει; Την τσίχλα Bust Up, η οποία, όπως ισχυρίζονται οι κατασκευαστές της, όταν μασιέται τρεις με τέσσερις φορές την μέρα, μπορεί να ενισχύσει το μέγεθος αλλά και το σχήμα του γυναικείου στήθους. Οι θαυματουργές ιδιότητες της τσίχλας, βρίσκονται στο εκχύλισμα του φυτού Pueraria Mirifica και συγκεκριμένα στα φυτοοιστρογόνα , που περιέχει. Τα φυτοοιστρογόνα είναι ουσίες που βρίσκονται σε διάφορα φυτά και έχουν την ιδιότητα να μιμούνται τη δράση των οιστρογόνων που παράγει φυσιολογικά ο οργανισμός.

    Βασισμένη στα φυτοοιστρογόνα

    Τα πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα της τσίχλας, σύμφωνα με τους Ιάπωνες, κρύβονται στην ένωση των φυτοοιστρογόνων miroestrol και deoxymiroestrol και των ισοφλαβόνων.

    Αυτά τα φυτοοιστρογόνα, βρέθηκαν στο φυτό Pueraria Mirifica, γνωστό και ως Kwao Krua , το οποίο εντοπίστηκε στην Ταϋλάνδη και την Μπούρμα και το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως από την παραδοσιακή ιατρική τοπικών φυλών.

    Η εταιρεία έφτιαξε την τσίχλα Bust Up, βασισμένη στα αποτελέσματα έρευνας που έκανε το πανεπιστήμιο Chulalongkorn της Ταϋλάνδης σύμφωνα με τα οποία μία θεραπεία με Pueraria Mirifica μπορεί να μεγαλώσει το στήθος κατά 80% .

    Έρευνες που έγιναν στην Αγγλία, έδειξαν ότι το φυτό έχει εκτός των άλλων ευεργετικά αποτελέσματα στο δέρμα και τα μαλλιά .

    Εκτός της τσίχλας η ιαπωνική εταιρεία κυκλοφορεί στην αγορά και άλλα προϊόντα με βάση της Pueraria Mirifica, όπως χάπια και τσάι.

    Πόσο κάνει;

    Η ροζ τσίχλα, που βγαίνει σε γεύση τριαντάφυλλου, κάνει τρελές πωλήσεις στην Ιαπωνία και εξετάζεται το ενδεχόμενο να πωλείται ακόμα και σε ψιλικατζίδικα.

    Όσο για το κόστος της, να πούμε ότι δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό. Βεβαίως αυτό, για να το κρίνει κανείς, θα πρέπει να περιμένει να δει πόσα κουτιά θα πρέπει να καταναλώσει για να δει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

    Ένα πακέτο με 200 μαγικά ροζ κουφετάκια, στοιχίζει περίπου 15 Ευρώ .

    Σχετικά Links:

    Pueraria Mirifica- St Herb cosmetics

    Bust - up

    [03] Κόσμος

    Δια στόματος Ράις Έκκληση ΗΠΑ προς Β. Κορέα

    19/3/2005 1:00:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/3/2005 1:43:06 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ - BBC

    Να επιστρέψει στις εξαμερείς συνομιλίες (ΗΠΑ, Ρωσία, Ν. Κορέα, Β. Κορέα, Κίνα, Ιαπωνία) για το πυρηνικό της πρόγραμμα, τις οποίες εγκατέλειψε τον περασμένο μήνα, κάλεσε την Πιονγιάνγκ η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, από την Ιαπωνία, την οποία επισκέφθηκε στα πλαίσια της περιοδείας που πραγματοποιεί στην Ασία. Παράλληλα, κάλεσε τις χώρες της περιοχής να ασκήσουν πιέσεις στην Πιονγκγιανγκ. Κατά την ομιλία της το Σάββατο στο Τόκιο, η Κοντολίζα Ράις απευθύνθηκε και στην Κίνα, προτείνοντάς της να μπει σε "τροχιά εκδημοκρατισμού". Από το μεσημέρι του Σαββάτου, η Αμερικανίδα αξιωματούχος βρίσκεται στη Ν. Κορέα, πριν από τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας της που θα είναι το Πεκίνο. Την ίδια ώρα, αρχίζουν στα ανοιχτά της κορεατικής χερσονήσου αμερικανικά στρατιωτικά γυμνάσια, με τη συμμετοχή νοτιοκορεατικών δυνάμεων.

    "Δεν έχουμε πρόθεση να επιτεθούμε"

    Η Ράις κάλεσε την βορειοκορεατική ηγεσία να κάνει μια "στρατηγική επιλογή" και να εγκαταλείψει τα οπλικά πυρηνικά της προγράμματα .

    Η Ράις απέφυγε την χρήση του όρου "προπύργιο της τυραννίας", που είχε εξοργίσει την Πιονγιάνγκ, ενώ επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ "δεν έχουν πρόθεση να επιτεθούν ή να εισβάλουν στη Β. Κορέα" .

    Παράλληλα, χαρακτήρισε σημαντικό το ρόλο των υπόλοιπων χωρών που μετέχουν στις συνομιλίες, καλώντας ειδικά τις ασιατικές χώρες να "κάνουν περισσότερα" για να επιστρέψει η Πιονγιάνγκ στις διαβουλεύσεις.

    Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η ομιλία της Ράις δεν θέτει κάποιο "τελεσίγραφο" .

    Η Ράις, η οποία ήδη επισκέφθηκε την Ινδία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, την Ιαπωνία, βρίσκεται στη Ν. Κορέα και, τέλος, θα μεταβεί στην Κίνα.

    "Προετοιμασία για εισβολή τα γυμνάσια"

    Αμερικανικά στρατιωτικά γυμνάσια , που θα διαρκέσουν μία εβδομάδα, αρχίζουν σήμερα στα ανοικτά της κορεατικής χερσονήσου, με την συμμετοχή και νοτιοκορεατικών δυνάμεων.

    Στα γυμνάσια υπολογίζεται να λάβουν μέρος περίπου 17.000 Αμερικανοί στρατιώτες , συμπεριλαμβανομένων 6.000 που σταθμεύουν μόνιμα στη Ν. Κορέα, καθώς και το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Κιτι Χόουκ.

    Από την πλευρά της, η Β. Κορέα επέκρινε τα γυμνάσια και τα χαρακτήρισε ως προετοιμασία για εισβολή στο έδαφός της, ενώ απείλησε ότι θα επεκτείνει περαιτέρω το πυρηνικό της οπλοστάσιο.

    Πάντως, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, τα γυμνάσια επικεντρώνονται μόνο σε αμυντικές στρατηγικές.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Υποχωρεί υπό προϋποθέσεις η Β. Κορέα

    ΗΠΑ: "Όχι σε απευθείας διάλογο με Β. Κορέα"

    Αποσύρεται η Β. Κορέα από τις συνομιλίες

    [04] Κοινωνία

    Το έκανε για να εντυπωσιάσει τους φίλους του! Πορνό ιστοσελίδα από 15χρονο

    19/3/2005 7:22:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ

    Μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν οι αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Για πρώτη φορά, εντοπίστηκε να κρύβεται πίσω από μία υπόθεση διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω Internet, ένας μαθητής, ηλικίας 15 ετών. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του νεαρού στην Αθήνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή και έξι CD ROM. Οι αστυνομικοί επεξεργάζονται το φωτογραφικό υλικό και τις βιντεοταινίες προκειμένου να διαπιστώσουν αν τα παιδιά που εμφανίζονται σε αυτό, ηλικίας από 7-13 ετών, αγόρια και κορίτσια, είναι Ελληνόπουλα. Την ίδια ώρα, αίσθηση και προβληματισμό, προκαλεί η ομολογία του 15χρονου, ο οποίος απέδωσε τις ενέργειες του σε μία προσπάθεια να εντυπωσιάσει τους συνομήλικους του. Σε βάρος του μαθητή σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υπεβλήθη στον Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών.

    [05] Κοινωνία

    Θύελλα αντιδράσεων στα Ιεροσόλυμα Αντεπίθεση Χριστόδουλου

    19/3/2005 6:34:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Για δυνάμεις του κακού, οι οποίες κυνηγούν την Εκκλησία και προσπαθούν να την αφανίσουν, έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος, μετά την ακολουθία των Χαιρετισμών. Ο κ. Χριστόδουλος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν μέλη της Ιεραρχίας με αδυναμίες και κάλεσε τους πιστούς να διατηρήσουν ακλόνητη την πίστη τους. Απάντηση στις νέες κατηγορίες εναντίον του για κακοδιαχείριση αλλά και για την δραστηριότητα της Χρυσοπηγής, έδωσε στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Πειραιώς. "Μας κυνηγούν κακοποιοί και συκοφάντες, όμως έμεις δεν φοβόμαστε. Εχουμε την προστασία της της Παναγίας" τόνισε ο κ. Καλλίνικος. Την ίδια ώρα, έντονες είναι οι αντιδράσεις των Αραβόφωνων Ορθοδόξων , μετά τα δημοσιεύματα ισραηλινών εφημερίδων, για αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ακίνητης περιουσίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

    Ζητούν παραίτηση του Ειρηναίου

    Την εμπλοκή της Ιορδανίας και της Παλαιστινιακής Αρχής και την παραίτηση του Πατριάρχη Ειρηναίου , ζήτησαν νωρίτερα σήμερα οι εκπρόσωποι των Αραβόφωνων Ορθοδόξων μετά από σύσκεψη στη Ραμάλα

    Αφορμή για τη σύσκεψη, οι χθεσινές αποκαλύψεις ισραηλινής εφημερίδας, σύμφωνα με την οποία ο φυγόδικος πρώην οικονομικός διαχειριστής του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Νίκος Παπαδήμας, με πληρεξούσιο του Πατριάρχη Ειρηναίου, πούλησε μέρος της ακίνητης περιουσίας του Πατριαρχείου.

    Την Κυριακή το γεύμα με τον Πρόεδρο

    Στην Αθήνα, νωρίτερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος χοροστάτησε στη Μητρόπολη στον Πανηγυρικό εσπερινό για την αυριανή γιορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

    Την Κυριακή το πρωί, στον Καθεδρικό Ναό, θα τελεστεί η θεία λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Το μεσημέρι ο Κάρολος Παπούλιας θα παραθέσει στο Προεδρικό Μέγαρο, το καθιερωμένο επίσημο γεύμα προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου και των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δημοσιεύματα για Ειρηναίο

    Εμμένει στις κατηγορίες για τον Καλλίνικο

    [06] Κόσμος

    "Με επιτυχία" Δοκιμή πυραύλου στο Πακιστάν

    19/3/2005 2:00:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παρουσία του Πακιστανού προέδρου, Περβέζ Μουσάραφ, έγινε το Σάββατο η εκτόξευση ενός πυραύλου μακρού βεληνεκούς, αναφέρεται σε ανακοίνωση του στρατού στο Ισλαμαμπάντ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πύραυλος εδάφους-εδάφους Σαχίν 2, εφοδιασμένος με προηγμένης τεχνολογίας κινητήρα, μπορεί να φέρει συμβατική ή πυρηνική γόμωση. Η δοκιμή ήταν επιτυχής, αλλά δεν αποκαλύφθηκε σε ποια περιοχή έγινε. Ο πρόεδρος Μουσάραφ ευχαρίστησε τους Πακιστανούς επιστήμονες και δήλωσε ότι το έθνος είναι υπερήφανο για τις ένοπλες δυνάμεις του.

    Η διένεξη με την Ινδία

    Τον Δεκέμβριο είχε γίνει η δοκιμή ενός άλλου πυραύλου μέσου βεληνεκούς του Σαχίν 1. Με τον Σαχίν 2 μπορεί να πληγεί στόχος σε απόσταση 2.000 χιλιομέτρων.

    Το Πακιστάν, που έχει έλθει σε πολεμική αντιπαράθεση με την Ινδία τρεις φορές, έχει πρόσφατα δεσμευθεί σε μία ειρηνευτική διαδικασία με την γείτονά του για την επίλυση σημαντικών μεταξύ τους διαφορών, συμπεριλαμβανομένης της διένεξης για το Τζαμού και Κασμίρ.

    [07] Ιράκ

    Δίχως τέλος οι επιθέσεις στο Ιράκ

    19/3/2005 2:48:00 μμ

    Συντάκτης:

    Επίθεση καμικάζι σημειώθηκε το Σάββατο εναντίον αμερικανικής στρατιωτικής φάλαγγας στην πόλη Ραμάντι. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν θύματα. Στο Κιρκούκ, τρεις Ιρακινοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν και επτά άλλοι τραυματίστηκαν, από έκρηξη βόμβας κατά τη διάρκεια της κηδείας ενός συναδέλφου τους που είχε σκοτωθεί την Παρασκευή. Σε άλλα επεισόδια στο βόρειο Ιράκ, τρεις Ιρακινοί έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων ένας στρατιώτης και ένας διερμηνέας των συμμαχικών δυνάμεων. Επίσης, την Παρασκευή, ένας Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε ενώ περιπολούσε στη ΒΔ Βαγδάτη.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ξεκινάει η Β' Εθνική

    19/3/2005 7:41:00 μμ

    Συντάκτης:

    Κανονικά θα διεξαχθούν οι αγώνες της 23ης ημέρας για το πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής. Μόλις 90 λεπτά πριν την έναρξη της αναμέτρησης Λάρισα-Ακράτητος (20.00) στο Αλκαζάρ, η ΕΠΑΕ ανακοίνωσε ότι η αγωνιστική θα διεξαχθεί, παρά τα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες και την αρχική απόφαση αναβολής για το Σαββατοκύριακο 3-4 Απριλίου. Σημειώνεται, ότι το χθες το βράδυ η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ είχε κάνει δεκτή την προσφυγή έξι ΠΑΕ της Β΄ εθνικής, καλώντας τους διαιτητές να παραστούν στους αγώνες.

    [09] Μπάσκετ

    Πανελλήνια ελπίδα

    19/3/2005 7:28:00 μμ

    Συντάκτης:

    Όραμα στην παραμονή της Α1 Μπάσκετ, απέκτησε και πάλι η ομάδα του Πανελληνίου, η οποία επικράτησε στο ντέρμπι των ουραγών του Ιωνικού στην Αμαλιάδα με 79-84. Έτσι η ομάδα του Κώστα Πετρόπουλου, παρ ότι παρέμεινε στην ζώνη του υποβιβασμού, ανέκτησε τις όποιες ελπίδες έχει για να μείνεις την Α1. Αντίθετα, η ομάδα του ΝΦ έχασε την ευκαιρία να πάρει προβάδισμα απέναντι στην ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους. Πρώτος σκόρερ για το συγκρότημα των Ολυμπιονικών αναδείχθηκε ο Μπέριτς που σημείωσε 17 πόντους. Τα δεκάλεπτα: 19-16, 36-35, 52-61, 79-84.

    Έκανε την αντεπίθεση

    Από την αρχή του παιχνιδιού και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι και οι φιλοξενούμενοι πήγαιναν παρέα στο σκοράρισμα, με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου να είναι μόλις στον έναν πόντο διαφορά για τον Ιωνικό. Οι γηπεδούχοι μάλιστα είχαν σπάσει τη στεφάνη καθώς δεν μπορούσαν να πετύχουν τρίποντο με κανέναν τρόπο. Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν και με τον Στρούλεν να δίνει το έναυσμα, προηγήθηκαν με 9 πόντους στη λήξη της περιόδου.

    Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να "βρίσκουν δοκάρι" έξω από την γραμμή των 6,25 0/16 στο πρώτο τρίλεπτο της τελευταίας περιόδου οπότε η διαφορά είχε παραμείνει στους οκτώ πόντους (71-63) υπέρ των φιλοξενουμένων. Ο Γιαννουζακος προσπάθησε να επαναφέρει την ομάδα του και μείωσε για την Αμαλιάδα. Όμως τελικά αυτό δεν έφτασε και ο Πανελλήνιος πέτυχε την σπουδαία νίκη.

    Στα αρνητικά η παρουσία κάποιων φιλάθλων να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο, λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού, όμως η έγκαιρη επέμβαση της Αστυνομίας, ηρέμησε τα πνεύματα.

    Οι συνθέσεις:

    ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΦ: Λημνιάτης, Γιαννουζάκος 14 (3), Νικολαίδης 17, Μπράουν 14, Μοσχοβίτης 7, Δορκοφίκης 2, Κουτρούλιας 7, Πασχάλης 11, Σμιθ Τζαμάρ 7.

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ: Κανταρτζής 12 (1), Τσάπιν 12 (1), Κράσιτς 4, Σακελλαρίου, Στρούλενς 6, Μασλαρινός 4, Τσόπης 5 (1), Μπέριτς 17 (3), Τρέντ 16, Ρίκερτ 8, Τσαμάτος.

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Νίκες για τους πρωτοπόρους

    19/3/2005 7:21:00 μμ

    Συντάκτης:

    Εύκολο απόγευμα είχε η πρωτοπόρος του αγγλικού πρωταθλήματος, Τσέλσι στην σημερινή 30η αγωνιστική. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο επικράτησε 4-1 της Κρίσταλ Πάλας και διατήρησε έτσι την διαφορά της από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους έντεκα βαθμούς. Το σκορ για την Τσέλσι άνοιξε ο Λαμπάρντ και παρόλο που η Κρίσταλ Πάλας ισοφάρισε στην έναρξη του δευτέρου μέρους με τον Ριϊχιλάχτι, οι γηπεδούχοι πήραν φόρα και σημείωσαν άλλα τρία τέρματα, ένα με τον Κόουλ και δύο με τον Κέζμαν. Οι διώκτες της Τσέλσι είχαν πιο φτωχή συγκομιδή, καθώς η Μάντσεστερ επικράτησε 1-0 της Φούλαμ με γκολ του Ρονάλντο, όπως και η Άρσεναλ νίκησε με το ίδιο σκορ την Μπλάκμπερν χάρη σε ένα τέρμα του Φαν Πέρσι. Η έκπληξη της ημέρας έγινε από την Γουέστ Μπρομ που πήρε εκτός έδρας νίκη από την Τσάρλτον και μάλιστα με το ευρύ 4-1. Μετά το αποτέλεσμα αυτό η Γουέστ Μπρομ φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη ομάδα στην Αγγλία που ξεκίνησε την νέα χρονιά τελευταία και στο τέλος σώθηκε.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα

    Μπλάκμπερν-Αρσεναλ 0-1 (43΄ Φαν Πέρσι) Τσάρλτον-Γουέστ Μπρομ 1-4 (24΄ Γιόχανσον - 9΄ Χόρσφιλντ, 73΄, 84΄, 90΄πεν. Ερνσοου) Τσέλσι-Κρίσταλ Πάλας 4-1 (29΄ Λάμπαρντ, 54΄ Κόουλ, 78΄, 90΄ Κέζμαν - 42΄ Ριϊχιλάχτι) Μάντσεστερ Γ.-Φούλαμ 1-0 (21΄ Ρονάλντο) Πόρτσμουθ-Νιούκαστλ 1-1 (45΄ Στόουν - 43΄ Ντάιερ) Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι 2-1 (16΄ Ντεφόε, 84΄ Κιν - 44΄ Ρέινα) Μπέρμιγχαμ-Αστον Βίλα 20/3 Λίβερπουλ-Εβερτον 20/3

    Μίντλεσμπρο-Σαουθάμπτον 20/3 Μπόλτον-Νόριτς Εναρξη 19:15

    Βαθμολογία (Σε 30 αγώνες)

    Τσέλσι 77 Μάντσεστερ Γ. 66 Αρσεναλ 64 Εβερτον 51 -29αγ Λίβερπουλ 44 -29αγ Τσάρλτον 43 Μπόλτον 43 -29αγ Μίντλεσμπρο 42 -29αγ Τότεναμ 42 Αστον Βίλα 38 -29αγ Νιούκαστλ 38 -29αγ. Μάντσεστερ Σ. 36 Μπέρμιγχαμ 32 -29αγ Μπλάκμπερν 32 Πόρτσμουθ 31 Φούλαμ 30 -29αγ. Κρίσταλ Πάλας 26 Σαουθάμπτον 24 -29αγ Γουέστ Μπρομ 24 Νόριτς 20 -29αγ

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Δεκτή η έφεση της Αλβανίας

    19/3/2005 5:40:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η δευτεροβάθμια επιτροπή της FIFA έκανε δεκτή την έφεση της Αλβανίας για την ποινή των δύο αγωνιστικών που της επιβλήθηκαν μετά τα επεισόδια στον αγώνα με την Ουκρανία και την μείωσε κατά μία αγωνιστική. Έτσι οι "γείτονες" θα αγωνιστούν χωρίς τον κόσμο τους, μόνο στο ματς με την Γεωργία στις 4 Ιουνίου, ενώ και το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στους Αλβανούς μειώθηκε περίπου στο μισό.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Περασμένα ξεχασμένα

    19/3/2005 5:58:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μετά τον αγώνα Ολυμπιακού-ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή για το Πρωτάθλημα, είχε δημιουργηθεί αρκετή ένσταση ανάμεσα στον Σερβοέλληνα τεχνικό και το το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Μιχάλη Κουντούρη. Οι δύο άντρες σήμερα συναντήθηκαν και μετά τις αμοιβαίες εξηγήσεις οι οποίες δόθηκαν, τα θέμα που είχε δημιουργηθεί, έληξε. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μπάγεβιτς έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Δεν έχω τίποτα με τον κ. Κουντούρη ούτε με τη Θύρα 7. Μιλήσαμε και διαπιστώσαμε ότι το όλο θέμα που δημιουργήθηκε ήταν μια παρεξήγηση που μπορούσαμε να αποφύγουμε. Για το καλό της ομάδας πρέπει όλοι τέτοιες κακές στιγμές να τις ξεπερνάμε".

    [13] Απογοητευμένος ο Παουντ

    19/3/2005 5:14:00 μμ

    Συντάκτης:

    Δυσαρεστημένος από την απόφαση της δικαστικής επιτροπής του ΣΕΓΑΣ, που απάλλαξε τον Κώστα Κεντέρη και την Κατερίνα Θάνου από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ενωσης κατά του ντόπινγκ, Ντικ Πάουντ. "Δεν ακούγεται σαν το αποτέλεσμα που έπρεπε να περιμένουν όλοι", τόνισε ο επικεφαλής της WADA σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Ρόιτερ και συνέχισε: "Θα περιμένουμε την IAAF. Αυτή έχει τον πρώτο λόγο και, κρίνοντας από την ανακοίνωσή της, ούτε αυτή φαίνεται εντυπωσιασμένη από την απόφαση". Και ο κ. Πάουντ κατέληξε: "Θα περιμένουμε να δούμε αν θα τα καταφέρει η IAAF και από εκεί και πέρα έχουμε τη δυνατότητα να προσφύγουμε στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο". Από την πλευρά της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η εκπρόσωπός της, Γκιζέλ Ντέιβις, αρκέστηκε να δηλώσει: "Πρέπει να θυμόμαστε ότι η ΔΟΕ είχε σε εξέλιξη πειθαρχική έρευνα (σ.σ. στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων), όταν οι δύο αθλητές επέλεξαν να παραδώσουν τις διαπιστεύσεις τους. Από το σημείο αυτό και μετά, επέλεξαν να αποκλείσουν τους εαυτούς τους".

    [14] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Περιμένοντας τη Σάλκε οι Βαυαροί

    19/3/2005 6:41:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ίδρωσε αλλά τα κατάφερε η Μπάγερν στο παιχνίδι με τη Χάνσα Ροστόκ. . Οι κόκκινοι βρίσκονταν πίσω στο σκορ από την αρχή, όμως με τρία γκολ στη συνέχεια έφτασαν στη νίκη και "έπεισαν" την Σάλκε στους 53 βαθμούς, η οποία όμως αγωνίζεται αύριο. Στα υπόλοιπα η Βέρντερ Βρέμης επικράτησε δύσκολα της Νυρεμβέργης με 2-1, με κύριο το πρωταγωνιστή τον Κλάσνιτς. Σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ παραμένει η Χέρτα που επικράτησε με 3-0 της Αρμίνια στο Βερολίνο. Εντύπωση μεγάλη έκανε η συντριβή της Βόλφσμπουργτ από την εκ των ουραγών Μπόχουμ με το εντυπωσιακό 5-1 αλλά και η νίκη της Ντόρτμουντ με 3-2 επί του Αμβούργου στο «AOL Αρίνα», σε έναν συναρπαστικό αγώνα. Τέλος, η Λεβερκούζεν επικράτησε άνετα 2-0 της Καϊζερσλάουτερν.

    Τα αποτελέσματα

    Λεβερκούζεν-Καϊζερσλάουτερν 2-0

    (13΄ Κάλσεν Μπράκερ, 46΄ Βορόνιν)

    Αμβούργο-Ντόρτμουντ 2-3

    (30΄ Μπέντζαμιν, 57΄ Μπάινλιχ - 10΄ Ροζίτσκι, 62΄ Ρίκεν, 86΄ Εβερτον)

    Χέρτα Βερολίνου-Αρμίνια Μπίλεφελντ 3-0

    (29΄, 56΄ Μαρξ, 90΄+ Μπαστούρκ)

    Ανόβερο-Γκλάντμπαχ 2-1

    (59΄ Στάινερ, 74΄ Βινίσιους - 31΄ Σβέρκος)

    Μπόχουμ-Βόλφσμπουργκ 5-1

    (15΄, 38΄ Εντου, 24΄ Βος, 39΄ Λόκβεντς, 57΄ Μάντσεν - 73΄ Μ.Πετρόφ)

    Μπάγερν Μονάχου-Χάνσα Ροστόκ 3-1

    (41΄ Λούσιο, 65΄ Πιζάρο, 89΄πεν. Μπάλακ - 16΄ Μέρλε)

    Νυρεμβέργη-Βέρντερ Βρέμης 1-2

    (69΄ Κίεϊλινγκ - 22΄, 45΄ Κλάσνιτς)

    Στουτγκάρδη-Φράιμπουργκ 20/3

    Μάιντς-Σάλκε 20/3

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 26 αγώνες)

    Σάλκε 53 -25αγ

    Μπάγερν Μονάχου 53

    Βέρντερ Βρέμης 47

    Στουτγκάρδη 45 -25αγ

    Χέρτα Βερολίνου 44

    Λεβερκούζεν 43

    Αμβούργο 43

    Βόλφσμπουργκ 37

    Καϊζερσλάουτερν 36

    Ανόβερο 35

    Ντόρτμουντ 35

    Αρμίνια Μπίλεφελντ 32

    Νυρεμβέργη 28

    Γκλάντμπαχ 28

    Μάιντς 27 -25αγ

    Μπόχουμ 22

    Χάνσα Ροστόκ 20

    Φράιμπουργκ 16 -25αγ


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 19 March 2005 - 18:08:25 UTC