Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μήνυμα Παπούλια
  • [02] Εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας
  • [03] Στο Πεκίνο η Ράις
  • [04] Ένταση στα Ιεροσόλυμα
  • [05] Εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας
  • [06] Στο Βερολίνο ο Καραμανλής
  • [07] Σχέσεις "Magna Graecia" – "Χρυσοπηγής"
  • [08] Νίκησε στην άδεια Τούμπα
  • [09] Κυπελλούχος ο Παναθηναϊκός
  • [10] Κοιτάζει τετράδα
  • [11] Άνω κάτω
  • [12] Με την άνεση του "Λύμπε"
  • [13] Χάλκινη Κολύμβηση
  • [14] Όροι για την προσφυγή στη βία
  • [15] Τον προσγείωσε ανώμαλα
  • [16] Ανάσανε ο Ιωνικός
  • [17] Θλιβερό ρεκόρ
  • [18] Αιματηρή έκρηξη σε τέμενος

    [01] Κοινωνία

    "Κάθαρση και επιστροφή στις αξίες" Μήνυμα Παπούλια

    20/3/2005 3:32:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/3/2005 7:37:03 μμ)

    Πηγή: NET 105,8

    Στη σύγχυση ρόλου και αρμοδιοτήτων μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας προσφωνώντας τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν τους, για την εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας. Επίσης, ο Κάρολος Παπούλιας ευχήθηκε προσωπικά στον Αρχιεπίσκοπο να ανταποκριθεί στο αίτημα της κοινωνίας για κάθαρση και επιστροφή στις αξίες του χριστιανισμού, όπως η ταπεινότητα και η αλληλεγγύη. Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η Ελλαδική Εκκλησία είναι γνώστης των διακριτών ρόλων, όπως καθορίζονται από το Σύνταγμα και τον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας, και επιθυμεί πάντοτε να παραμείνει εντός των ορίων που έχουν κατανεμηθεί.

    Δυσάρεστες και επικίνδυνες συνέπειες

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι οι μονομερείς υπερβάσεις των καθιερωμένων ορίων στις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας προκαλούν δυσάρεστες και επικίνδυνες συνέπειες.

    Ο κ. Χριστόδουλος διαβεβαίωσε επίσης τον κ. Παπούλια ότι η εκκλησία θα είναι πάντοτε στο πλευρό του, λέγοντας χαρακτηριστικά "προσευχόμεθα να σας φωτίσει ο Θεός στο έργο σας".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας

    [02] Κοινωνία

    Δοξολογία στη Μητρόπολη παρουσία του Κ. Παπούλια Εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας

    20/3/2005 1:23:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/3/2005 3:54:18 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με δοξολογία στη Μητρόπολη, παρουσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, γιορτάστηκε σήμερα η Κυριακή της Ορθοδοξίας. Στη λειτουργία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος και παρέστησαν επίσης μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές και εκπρόσωποι μαζικών και κοινωνικών φορέων. Στη συνέχεια, ο Κάρολος Παπούλιας παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου και των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Το πρωί, πανηγυρική θεία λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, έγινε και στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Νικόλαος Τσιαρτσιώνης και το ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Πέτρος Ευθυμίου.

    Δοξολογία στη Μητρόπολη

    Κατά την πανηγυρική θεία λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διάβασε, όπως απαιτεί το τελετουργικό το Σύμβολο της Πίστεως και το Πάτερ Ημών.

    Σε δηλώσεις που έκανε αποχωρώντας από τον ναό, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στη σημασία της σημερινής γιορτής, επισημαίνοντας ότι "οι μάρτυρες της Ορθοδοξίας είναι παραδείγματα για μας τους νεότερους".

    Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος, υπογράμμισε τη σημασία των γεγονότων που γιορτάζονται σήμερα συσχετίζοντας τα με την κρίση στην Εκκλησία, ενώ ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης, Συμεών, δήλωσε ότι η σημερινή είναι μέρα περισυλλογής.

    Στην θεία λειτουργία στη Μητρόπολη παραβρέθηκε η Πρόεδρος της Βουλής Αννα Ψαρούδα Μπενάκη ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησαν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Μαριέτα Γιαννάκου και ο Υπ. Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.

    Το ΠΑΣΟΚ εκπροσώπησε ο βουλευτής Χρήστος Παπουτσής. Παρέστη επίσης ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επέλεξε να γιορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας της Θεοτόκου, στη Νέα Ερυθραία, όπου μετέβη μαζί με τη σύζυγο του.

    Ο κ. Παπανδρέου διάβασε το "Πιστεύω" και σε δηλώσεις του, αμέσως μετά, αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο ρόλο της ημέρας αυτής για την Ορθοδοξία

    Στο πλευρό του Καλλίνικου

    Κλίμα συμπαράστασης στον Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο επεκράτησε στην Αγ. Τριάδα, μητροπολιτικό ναό της πόλης. Κάτοικοι του Βαρθολομιού, τόπο καταγωγής του Ιεράρχη ταξίδεψαν για να στηρίξουν τον κ. Καλλίνικο που όπως είπαν δέχεται τελευταία αήθεις επιθέσεις.

    Ο Μητροπολίτης Πειραιά, χαρακτήρισε άδικη την επίθεση σε βάρος του και κάλεσε όλους όσοι τον αμφισβητούν να πληροφορηθούν για το έργο του στον Πειραιά.

    [03] Κόσμος

    Μύνημα προς Β. Κορέα Στο Πεκίνο η Ράις

    20/3/2005 6:50:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Στο Πεκίνο βρίσκεται η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, για συνομιλίες με την ηγεσία της χώρας σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας , την Ταϊβάν και το θέμα της άρσης του εμπάργκο της Ευρώπης στις πωλήσεις όπλων στη Κίνα, στο οποίο η Ουάσινγκτον αντιτίθεται. Μάλιστα, σε ό,τι αφορά σε αυτό το τελευταίο θέμα, σε συνέντευξή της στη Σεούλ, προτελευταίο σταθμό της ασιατικής περιοδείας της, η Ράις είπε ότι θα ήταν ανευθυνότητα εκ μέρους των Ευρωπαίων η πώληση όπλων στην Κίνα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται κάποτε να χρησιμοποιηθούν κατά των αμερικανικών δυνάμεων στον Ειρηνικό. Επίσης, η Ράις απέκλεισε το ενδεχόμενο διμερών συνομιλιών με την Πιονγιάνγκ και κάλεσε τη βορειοκορεατική ηγεσία να κάνει μια "στρατηγική επιλογή" και να εγκαταλείψει τα οπλικά πυρηνικά της προγράμματα.

    "Όχι στην άρση του εμπάργκο"

    "Είναι οι ΗΠΑ, όχι η Ευρώπη, που υπερασπίζονται τον Ειρηνικό", υπογράμμισε η Κοντολίζα Ράις και πρόσθεσε ότι μαζί με τις ΗΠΑ, η Ν. Κορέα και η Ιαπωνία συμβάλλουν ώστε να διατηρηθεί η σταθερότητα στην περιοχή.

    Η Ε.Ε. εξετάζει το ενδεχόμενο άρσης του εμπάργκο όπλων για την Κίνα, η οποία αναζητά εναγωνίως τον εκσυγχρονισμό της στρατιωτικής της μηχανής, γεγονός το οποίο ανησυχεί τις ΗΠΑ.

    Παράλληλα, η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ κάλεσε την Ε.Ε. να κατανοήσει τους κινδύνους που προκύπτουν από τον τελευταίο νόμο που ψήφισε η Κίνα κατά της απόσχισης της Ταϊβάν. Σύμφωνα με το νέο νόμο, το Πεκίνο μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμα και "μη ειρηνικά μέσα" κατά της Ταϊβάν, σε περίπτωση που επιχειρήσει να αποσχιστεί από την Κίνα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έκκληση ΗΠΑ προς Β. Κορέα

    [04] Κόσμος

    Διαδηλώσεις κατά Ειρηναίου Ένταση στα Ιεροσόλυμα

    20/3/2005 3:13:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ

    Κλίμα έντασης επικράτησε σήμερα στην Ιερουσαλήμ, στο απόηχο των αποκαλύψεων του ισραηλινού Τύπου, για την πώληση της ακίνητης περιουσίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Περίπου 100 άτομα μέλη αραβικών ορθόδοξων κοινοτήτων διαδήλωσαν έξω από το Πατριαρχείο, ζητώντας την παραίτηση Ειρηναίου και έλεγχο των οικονομικών του Πατριαρχείου. Μερικοί εξ αυτών πέταξαν, την ώρα που έβγαινε ο Πατριάρχης, φυλλάδια με συνθήματα εναντίον του. Δυσαρεστημένος από τα γεγονότα αυτά, μιλώντας σε κληρικούς ο Πατριάρχης Ειρηναίος δήλωσε ότι πρόκειται για μία ενορχηστρωμένη επίθεση σε βάρος του ίδιου και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων από σκοτεινούς κύκλους. Αναφερόμενος στην υπόθεση Βαβύλη, δήλωσε ότι ήταν απεσταλμένος από την Αθήνα, για να προσφέρει ασφάλεια υπογραμμίζοντας ότι όλα όσα ισχυρίζεται θα αποδειχθούν.

    Ζητούν την παραίτηση Ειρηναίου

    Αργά το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής των Αραβόφωνων κοινοτήτων αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.

    Νωρίτερα, πάντως το αίτημα, να γίνει δεκτή από τον Πατριάρχη, αντιπροσωπεία τους, δεν έγινε δεκτό.

    Το Σάββατο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι εκπρόσωποι των Αραβόφωνων Ορθοδόξων, ζήτησαν την παρέμβαση της Ιορδανίας και της Παλαιστινιακής Αρχής καθώς και την παραίτηση του Ειρηναίου.

    Αφορμή στάθηκαν, οι αποκαλύψεις ισραηλινής εφημερίδας, σύμφωνα με την οποία ο φυγόδικος πρώην οικονομικός διαχειριστής του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Νίκος Παπαδήμας, με πληρεξούσιο του Πατριάρχη Ειρηναίου, πούλησε μέρος της ακίνητης περιουσίας του Πατριαρχείου.

    H απάντηση του Πατριαρχείου Με ανακοίνωση του πάντως, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, χαρακτηρίζει ανυπόστατη και άκυρη την εξουσιοδότηση που δόθηκε στον εξαφανισθέντα πρώην υπάλληλο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Νίκο Παπαδήμα επειδή δεν δόθηκε από τον Πατριάρχη εν Συνόδω.

    Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση:

    "Αγοραστής ή πωλητής μιας περιουσίας με τόσο στρατηγική σημασία απαραίτητα γνωρίζει ότι για την διενέργεια μιας τέτοιας συναλλαγής απαιτείται η σαφής συγκατάθεση του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίου και της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου.

    Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι "όποιος αγοραστής ή πωλητής δεν έχει ζητήσει την έγγραφη άδεια και συγκατάθεση του Πατριαρχείου και της Συνόδου, ενεργεί κακόπιστα και κακοπροαίρετα γεγονός το οποίο καθιστά την όποια συναλλαγή άκυρη , πέραν πιθανών ποινικών ευθυνών.

    Καταλήγοντας το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, αναφέρει ότι "με πρωτοβουλία του Πατριάρχη, έχει ήδη επανακτήσει περιουσιακά στοιχεία ακύρως και παρανόμως εκφυγόντα στο παρελθόν και έχει αρχίσει να προχωρεί ευτάκτως στην αξιοποίηση της περιουσίας του για την ευημερία του ποιμνίου του".

    [05] Κοινωνία

    Δοξολογία στη Μητρόπολη παρουσία του Κ. Παπούλια Εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας

    20/3/2005 1:23:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/3/2005 3:54:18 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με δοξολογία στη Μητρόπολη, παρουσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, γιορτάστηκε σήμερα η Κυριακή της Ορθοδοξίας. Στη λειτουργία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος και παρέστησαν επίσης μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές και εκπρόσωποι μαζικών και κοινωνικών φορέων. Στη συνέχεια, ο Κάρολος Παπούλιας παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου και των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Το πρωί, πανηγυρική θεία λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, έγινε και στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Νικόλαος Τσιαρτσιώνης και το ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Πέτρος Ευθυμίου.

    Δοξολογία στη Μητρόπολη

    Κατά την πανηγυρική θεία λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διάβασε, όπως απαιτεί το τελετουργικό το Σύμβολο της Πίστεως και το Πάτερ Ημών.

    Σε δηλώσεις που έκανε αποχωρώντας από τον ναό, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στη σημασία της σημερινής γιορτής, επισημαίνοντας ότι "οι μάρτυρες της Ορθοδοξίας είναι παραδείγματα για μας τους νεότερους".

    Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος, υπογράμμισε τη σημασία των γεγονότων που γιορτάζονται σήμερα συσχετίζοντας τα με την κρίση στην Εκκλησία, ενώ ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης, Συμεών, δήλωσε ότι η σημερινή είναι μέρα περισυλλογής.

    Στην θεία λειτουργία στη Μητρόπολη παραβρέθηκε η Πρόεδρος της Βουλής Αννα Ψαρούδα Μπενάκη ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησαν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Μαριέτα Γιαννάκου και ο Υπ. Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.

    Το ΠΑΣΟΚ εκπροσώπησε ο βουλευτής Χρήστος Παπουτσής. Παρέστη επίσης ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επέλεξε να γιορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας της Θεοτόκου, στη Νέα Ερυθραία, όπου μετέβη μαζί με τη σύζυγο του.

    Ο κ. Παπανδρέου διάβασε το "Πιστεύω" και σε δηλώσεις του, αμέσως μετά, αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο ρόλο της ημέρας αυτής για την Ορθοδοξία

    Στο πλευρό του Καλλίνικου

    Κλίμα συμπαράστασης στον Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο επεκράτησε στην Αγ. Τριάδα, μητροπολιτικό ναό της πόλης. Κάτοικοι του Βαρθολομιού, τόπο καταγωγής του Ιεράρχη ταξίδεψαν για να στηρίξουν τον κ. Καλλίνικο που όπως είπαν δέχεται τελευταία αήθεις επιθέσεις.

    Ο Μητροπολίτης Πειραιά, χαρακτήρισε άδικη την επίθεση σε βάρος του και κάλεσε όλους όσοι τον αμφισβητούν να πληροφορηθούν για το έργο του στον Πειραιά.

    [06] Πολιτική

    Τη Δευτέρα η συνάντηση με τον Ερντογάν Στο Βερολίνο ο Καραμανλής

    20/3/2005 1:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/3/2005 2:36:39 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: NET 105,8

    Διμερή, δημοσιονομικά θέματα, το Κυπριακό και η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν τη Δευτέρα το πρωί στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον Γερμανό καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ. Το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου στις 20.30 το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Την Τρίτη συνάντηση με τον Παπαδόπουλο

    Μιλώντας το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, ο Κώστας Καραμανλής, επανέλαβε την ελληνική στήριξη στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, ευχήθηκε να είναι αποτελεσματικές οι επικείμενες συνομιλίες του με τον Τούρκο ομόλογό του, αλλά και να ανταποκριθεί η Τουρκία στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της.

    Την Τρίτη το πρωί, ο πρωθυπουργός θα παρευρεθεί στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ ενώ το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.

    [07] Κοινωνία

    Νέο ντοκουμέντο Σχέσεις "Magna Graecia" "Χρυσοπηγής"

    20/3/2005 4:25:00 μμ

    Πηγή: "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία"

    Νέες αποκαλύψεις βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας σε ότι αφορά τη δράση του καταζητούμενου Απόστολου Βαβύλη. Η "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" δημοσιεύει ντοκουμέντο που συνδέει τον Βαβύλη και την "Magna Graecia" με τη "Χρυσοπηγή". Συγκεκριμένα, στο καταστατικό της εταιρείας "Μεγάλη Ελλάς" ("Magna Graecia"), δύο από τους οκτώ ιδρυτές της, ο αρχιμανδρίτης και καθηγητής Νείλος και ο γνωστός πλέον Νικόδημος Φαρμάκης, δηλώνουν ως διεύθυνσή τους την ίδια τη διεύθυνση του Πνευματικού Κέντρου της "Χρυσοπηγής", δηλαδή, την οδό Πυργοτέλους 3Α στο Παγκράτι. Στενή πνευματική σχέση με τον Χριστόδουλο και μετά την εκλογή του ως αρχιεπισκόπου είχε ο Απόστολος Βαβύλης, όπως παραδέχεται ο δικηγόρος του Γ. Βλάχος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ίδια εφημερίδα.

    Ταξίδι Βαβύλη στην Κ. Ιταλία

    Στα ιδρυτικά στελέχη της "Magna Graecia" είναι και ο αδελφός του Απ. Βαβύλη, Διονύσης.

    Για τη δραστηριοποίηση αυτής της μη κερδοσκοπικής εταιρείας, είχε ταξιδέψει ο Βαβύλης ως την Κάτω Ιταλία, συνοδευόμενος από τους Φαρμάκη και Νείλο.

    Τότε είχε εμφανισθεί ως μοναχός Ραφαήλ Αναγνωστάκης και υπήρχαν ερωτηματικά αν οι συνοδοί του γνώριζαν την πραγματική του ταυτότητα και το ότι εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψής του στην Ιταλία και τη χώρα μας.

    Θα εμφανιστεί ενώπιον των αρχών

    Ο καταζητούμενος, μέσω του νομικού του εκπροσώπου, δηλώνει στην "Κ.Ε." ότι η εντολή να μεταβεί στα Ιεροσόλυμα δόθηκε από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

    Ο κ. Βλάχος σημειώνει ότι ο Βαβύλης έχει εκφράσει την πρόθεσή του να εμφανιστεί ενώπιον των δικαστικών αρχών και να δώσει όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις, "ώστε η ζωή του και η δημόσια δράση του, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαπέντε ετών, να τοποθετηθούν στα πραγματικά της πλαίσια".

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, ο Βαβύλης θα εμφανιστεί όταν θα αισθάνεται ότι "δεν κινδυνεύει πλέον να καταστεί αποδιοπομπαίος τράγος, στον οποίον άσχετοι με αυτόν κύκλοι επιδιώκουν να φορτώσουν δικά τους παιχνίδια".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έτοιμος να παραδοθεί ο Βαβύλης

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νίκησε στην άδεια Τούμπα

    20/3/2005 7:42:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ένα γκολ στο 89 του Θεοδωρίδη έδωσε τη νίκη στο " δικέφαλο του βορρά". Στην κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα, λόγω της γνωστής τιμωρίας, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 15΄ με τον Φουτσίνι, ενώ η Χαλκηδόνα είχε ισοφαρίσει στο 21΄ με τον Ηλιόπουλο. Από εκεί και πέρα και οι δύο κυνήγησαν τη νίκη την οποία στο τέλος πήραν οι γηπεδούχοι.

    Από ένα ημίχρονο

    Καλύτερα ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ το πρώτο μέρος. Μάλιστα μετά το πρώτο πεντάλεπτο και είχε τρεις καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ με τους Μίετσελ (9΄), Σαλπιγγίδη (10΄) και Μέγκαχεντ (12΄). Το γκολ τελικά ήρθε τρία λεπτά αργότερα για τους γηπεδούχους όταν ο Εγκωμίτης πραγματοποίησε πολύ καλή προσπάθεια από τα δεξιά, σέντραρε στον Φουτσίνι που με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ. Άμεση όμως ήταν η αντίδραση της Χαλκηδόνας και έξι λεπτά μετά έφτασε στην ισοφάριση. Ο Γελαδάρης εκτέλεσε κόρνερ και ο Ηλιόπουλος που είχε πάρει καλή θέση, με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους. Ο ρυθμός έπεσε και οι δύο ομάδες πήγαν με το 1-1 στα αποδυτήρια.

    Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο δυνατά στην επανάληψη και έχασε δύο καλές ευκαιρίες να πάρει το προβάδισμα. Η πρώτη στο 55΄ όταν κεφαλιά του Ζαχαρόπουλου έφυγε μόλις άουτ και η δεύτερη στο 60΄ όταν ο Ηλιόπουλος βρέθηκε μόνος απέναντι στον Τοχούρογλου αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ με πολύ καλή επέμβαση διατήρησε το 1-1. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 65΄ όταν ο Σαλπιγγίδης έπιασε δυνατό σουτ αλλά ο Γελαδάρης κατάφερε να απομακρύνει πάνω στη γραμμή. Και ένω όλα έδειχναν πως το ματς "πήγαινε για ισοπαλία" ο Θεοδωρίδης, στο 89΄ κατέφερε να νικήσει τον Εμπέντε και να δώσει στην ομάδα του τους τρεις βαθμούς της νίκης.

    Διαιτητής: Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανία)

    Κίτρινες: Μέγκαχεντ, Γελαδάρης

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Εγκωμίτης, Κουτσόπουλος, Ουντέζε, Καρυπίδης, Ζωγραφάκης, Μέγκαχεντ, Σπάσιτς (46΄ Θεοδωρίδης), Φουτσίνι (75΄ Μαλαδένης), Σαλπιγγίδης, Μίετσελ (63΄ Γιασεμάκης)

    Χαλκηδόνα: Εμπέντε, Γελαδάρης, Σωτήρχος, Ντάγκας (79΄ Κουτσοκώστας), Χάλαρης, Αλ Τζάχερ, Δήμος, Κούτσης, Κορακάκης, Ηλιόπουλος (87΄ Μόγιο), Ζαχαρόπουλος (82΄ Κόρμπος)

    [09] Βόλεϊ

    Κυπελλούχος ο Παναθηναϊκός

    20/3/2005 7:27:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας στις Γυναίκες, καθώς στον τελικό της εφετινής διοργάνωσης που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο κλειστό γήπεδο του Κερατσινίου, επικράτησε με 3-1 σετ (25-22, 21-25, 25-11, 25-14) της περυσινής νικήτριας, ομάδας των Βριλησσίων. Αυτό είναι το πρώτο τρόπαιο που κατακτούν οι «πράσινες» στη διοργάνωση. Με κορυφαία τη Ρούξι Ντουμιτρέσκου, που αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια (MVP) της διοργάνωσης, ο Παναθηναϊκός συνάντησε δυσκολία μόνο στο 2ο σετ, το οποίο και έχασε από την αξιόμαχη ομάδα των βορείων προαστίων που εφέτος αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα. Ας σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των απονομών βραβεύθηκε και η Μαρία Κωστοπούλου, κάτοχος των διεθνών συμμετοχών της εθνικής Γυναικών και κορυφαία αθλήτρια όλων των εποχών στην πρόσφατη ψηφοφορία που διενήργησε η ΕΟΠΕ. Ακόμη, βραβεύθηκαν οι MVP του περυσινού πρωταθλήματος (Μαρία Γκαραγκούνη, Σοφία Ιορδανίδου), ο Κώστας Τσίγγος, που αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής Α1 Γυναικών, και ο Βασίλης Ράπτης, που ψηφίστηκε καλύτερος διαιτητής της περιόδου 2003-04.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μπαχράμης): Μ. Γκαραγκούνη 16, Ν. Γκαραγκούνη 9, Σιμάνκοβα 3, Ντουμιτρέσκου 24, Σαμοντάχοβα 9, Σάκκουλα 15, Μυλωνά (λίμπερο-υποδοχή 58%), Κρέσσου, Φραγκιαδάκη 1. ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ (Λία Μήτση): Στάνκοβα 7, Μεμετζή 8, Καλιγέρη 8, Ιβάνοβα 7, Μουρζάκου 9, Ανσάλντι 15, Γκανιά (λίμπερο-υποδοχή 55%), Χανδρή, Τέζα.

    [10] Μπάσκετ

    Κοιτάζει τετράδα

    20/3/2005 7:14:00 μμ

    Συντάκτης:

    Έχοντας ηγέτη τον Ντε Χουάν Κόλινς, οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι έχανα στο πρώτο μέρος, έφτασαν στο ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στον "δικέφαλο". Ο Αμερικανός άσος πέτυχε 24 πόντους και οδήγησε την ομάδα του σε μια πολύτιμη νίκη. Με την ήττα της αυτή η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να «καπαρώσει» από σήμερα μια θέση στην τετράδα της κανονικής περιόδου. Από την άλλη πλευρά, ο Αρης πραγματοποίησε ένα καθοριστικό βήμα για την είσοδό του στην οκτάδα. Τα δεκάλεπτα: 21-29, 44-51, 63-67, 87-82.

    Έκανε την ανατροπή

    Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και με το Νίκο Ζήση "μπροστάρη" και τους Χατζή, Νίτσεβιτς να προσφέρουν βοήθειες, κράτησε τη διαφορά έως το τέλος του ημιχρόνου (51-44).

    Στο δεύτερος μέρος άλλαξαν τα πράγματα και με τον Ντε Χουάν Κόλινς να οδηγεί την αντεπίθεση, με επί μέρους σκορ 10-2 «έσβησαν» τη διαφορά της ΑΕΚ και ισοφάρισαν 57-57 στο 26΄. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ήταν ντέρμπι. Τελικά οι γηπεδούχοι με τον Ράιαν Στακ να "γεμίζει" τα καλάθια πήρε μία μικρή διαφορά την οποία και διατήρησε μέχρι το τέλος.

    Οι συνθέσεις:

    ΑΡΗΣ: Κόλινς 24 (3), Κάστλ 7 (1), Ραϊτσεβιτς 7, Κυρίτσης 9, Τζόνσον 6, Ασημακόπουλος 7 (1), Πάντιους 2, Καραποστόλου 3 (1), Στάκ 12 (1), Σχορτσιανίτης 10

    ΑΕΚ: Λόλις 8, Νικολαϊδης 3 (1), Ζήσης 22 (2), Πελεκάνος, Κους 2, Χατζής 14 (2), Νίτσεβιτς 15, Γλυνιαδάκης, Αντιτς 11 (1), Μπουρούσης, Μπέιλι 7 (1)

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Άνω κάτω

    20/3/2005 6:40:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το μεγάλο μπαμ έγινε σήμερα στη Λειβαδιά, όπου ο τοπικός Λεβαδειακός υπέστη ήττα σοκ από την Παναχαϊκή 2005 και έχασε τη χρυσή ευκαιρία να αναρριχηθεί μόνος πρώτος στη βαθμολογία. Έτσι, η χθεσινή ήττα του Ακράτητου στη Λάρισα δεν ήταν επώδυνη αφού παρέμεινε μόνος πρώτος. Παράλληλα η νίκη της Λάρισας, έφερε τους "βυσσινί" στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, παρέα πλέαν με τον Λεβαδειακό. Στην τέταρτη θέση και η Νίκη Βόλου που νίκησε υον Πανηλειακό και εκμεταλλεύτηκε τα υπόλοιπα παιχνίδια ενώ στα υπόλοιπα, Καλαμάτα και Καστοριά, στο ντέρμπι μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις, παραμένοντας και αυτοί κοντά στην υπόθεση άνοδο. Κερδισμένος και ο Ολυμπιακός Βόλου που επικράτησε του Απόλλων Σμύρνης. Η αγωνιστική κλείνει αύριο με την αναμέτρηση του Εθνικού Αστέρα με την Προοδευτική, ενώ ως γνωστόν ο Ατρόμητος κέρδισε τον Ποσειδώνα στα χαρτιά.

    Τα αποτελέσματα

    Λάρισα-Ακράτητος 2-0 (27 Παπακώσυας, 77 Διγκόζης)

    Νίκη Βόλου-Πανηλειακός 2-0 (Γκάγκας 48, Κοντέον 83)

    Καλαμάτα-Καστοριά 1-1 (Μαρκορά 13, Σουλτανίδης 45)

    ΑΣΚ Ολυμπιακός Β.-Απόλλων 1-0 (Μπουντούρης 49)

    Λεβαδειακός-Παναχαϊκή 0-1 (Βοντεών 94)

    Ηλυσιακός-Πανσερραϊκός 0-0

    Ατρόμητος-Ποσειδών Ν.Π. 2-0 α.α.

    Εθν. Αστέρας-Προοδευτική 21/3

    Βαθμολογία (σε 23 αγώνες)

    1. Ακράτητος 44

    2. Λάρισα 42

    . Λεβαδειακός 42

    4. Καλαμάτα 40

    . Νίκη Βόλου 40

    6. Καστοριά 39

    7. Ολυμπιακός Βόλου 38

    8. Πανηλειακός 36

    9. Πανσερραϊκός 35

    10. Προοδευτική 31 -22αγ

    11. Ηλυσιακός 29

    12. Εθνικός Αστέρας 27 -22αγ

    . Απόλλων Αθ. 27

    14. Παναχαϊκή 2005 26

    15. Ατρόμητος Αθ. 7

    16. Ποσειδών Ν. Πόρων -9

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Με την άνεση του "Λύμπε"

    20/3/2005 6:16:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας παρέμεινε και πάλι η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, η ο οποία επικράτησε των Κρητικών με 3-0. Αυτό που έμεινε πέραν της νίκης, ήταν η παρουσία των "κίτρινων φιλάθλων" οι οποίοι έδωσας το παρών. Πρωταγωνιστής για την Ένωση ο Νίκος Λυμπερόπουλος με 2 γκολ 49΄, 54΄, ενώ το σκορ για την ΑΕΚ είχε ανοίξει ο Μιλέν Πετκόφ στο 37.

    Κέρδισε ο κόσμος

    Για 25 λεπτά το παιχνίδι κινήθηκε σε μέτρια νερά, καθώς και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να πάρουν τον χώρο του κέντρου. Στο 26 έγινε και η πρώτη καλή φάση για την Ένωση όταν ο Ασουνσάο σούταρε μέσα από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Χανιωτάκη να διώξει σε κόρνερ. Η ΑΕΚ όμως άρχισε να "παίρνει στροφές" και στο 37 άνοιξε το σκορ. Ο Πέτκοφ σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή και έκανε το 1-0, κάνοντας τον πολύ κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ να παραληρεί. Αυτό ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

    Στην επανάληψη, η ΑΕΚ "καθάρισε" το παιχνίδι μέσα σε λίγα λεπτά με τον Λυμπερόπουλο να "παίρνει το "όπλο του". Στο 49΄, ο διεθνής μεσοεπιθετικός με ατομική προσπάθεια διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, ενώ στο 54΄ εκμεταλλεύτηκε πάσα του Κατσουράνη και έκανε το 3-0. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ήταν μία τυπική διαδικασία, τίποτα δεν άλλαξε και ο "δικέφαλος" πέτυχε μία ακόμα νίκη.

    Διαιτητής: Βασιλείου (Θεσσαλίας)

    Κίτρινες: Πέτκοφ-Αργυράκης, Φιλέκοβιτς

    ΑΕΚ: Χιώτης, Μπούρμπος (71΄ Κόντης), Μάλπασα, Μόρας, Αλβες, Κατσουράνης (77΄ Ιβιτς), Πετκόφ, Σοάρες, Ασουνσάο, Λυμπερόπουλος (84΄ Κωνσταντινίδης), Σέζαρ.

    ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Χανιωτάκης, Αργυράκης, Φιλέκοβιτς, Οικονομάκης, Σουτζής, Σπυριδάκης, Φαλέμι (56΄ Μαζιμπούκο), Σιλά, Αντο, Ογκουνσότο, Βοσκαρίδης (69΄ Λαμπάκης).

    [13] Χάλκινη Κολύμβηση

    20/3/2005 3:38:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/3/2005 4:13:07 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πολύ καλές εμφανίσεις και μετάλλια για τα Ελληνικά χρώματα. Συγκεκριμένα οι Γιάννης Γαβριηλίδης και Σωτήρης Τράκας κατέλαβαν την τρίτη θέση ανάμεσα σε 10 ζευγάρια στο αγώνισμα των 10μ συγχρονισμένης κατά τη διάρκεια της 3ης ημέρας των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FINA) που διεξάγονται στη Μαδρίτη, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Οι Έλληνες καταδύτες έπειτα από μία εξαιρετική εμφάνιση συγκέντρωσαν συνολικά 299 βαθμούς, ανεβαίνοντας στο βάθρο και φανερώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Αρκετά καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν όμως και ο Γιάννης Γαβριηλίδης με τον Αλέξανδρο Μάνο, οι οποίοι αν και αγωνίστηκαν για πρώτη φορά μαζί στο αγώνισμα των 3μ συγχρονισμένης, κατέλαβαν την 5η θέση ανάμεσα σε 11 ζευγάρια, συγκεντρώνοντας 280 βαθμούς. Τέλος, η Χριστίνα Τσιριπίδου, η οποία έλαβε μέρος στο αγώνισμα των 3μ ατομικό δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι ανάλογο με τους δύο συναθλητές της και συγκεντρώνοντας 192 βαθμούς κατετάγη στην 22η θέση ανάμεσα σε 28 αθλήτριες.

    [14] Κόσμος

    Υπέρ της σύναψης αντιτρομοκρατικής συνθήκης Όροι για την προσφυγή στη βία

    20/3/2005 7:36:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Έναν κώδικα που θα καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χρήση στρατιωτικής βίας, θα προτείνει τη Δευτέρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Ουάσινγκτον Ποστ". Ο Κόφι Αναν θα υποστηρίξει επίσης τη σύναψη μιας αντιτρομοκρατικής συνθήκης, η οποία θα ορίζει την τρομοκρατία ως μία δραστηριότητα "η οποία στοχεύει στην πρόκληση θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού πολιτών ή αμάχων, προκειμένου να εκφοβισθεί μία κοινότητα, μία κυβέρνηση ή μία διεθνής οργάνωση". Τη Δευτέρα, ο ΟΗΕ θα παρουσιάσει ένα σχέδιο αυτο-μεταρρύθμισης, το πρώτο στην ιστορική του διαδρομή από το έτος ίδρυσής του το 1945, το οποίο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον διεθνώς, καθώς θα αφορά το Συμβούλιο Ασφαλείας, κατεξοχήν όργανο λήψης αποφάσεων του οργανισμού.

    Υπονόμευση της εμπιστοσύνης

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην έκθεσή του, ο Κόφι Ανάν υπογραμμίζει το γεγονός ότι η συζήτηση που προηγήθηκε του πολέμου στο Ιράκ έχει υπονομεύσει την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης προς τον διεθνή οργανισμό του οποίου προΐσταται.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Τον προσγείωσε ανώμαλα

    20/3/2005 6:13:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μια σπουδαία σε σημασία αλλά και κύρος νίκη σημείωσε σήμερα ο Απόλλωνας Καλαμαριάς, καθώς επικράτησε μέσα στο Καυταντζόγλειο με 3-2, σε έναν αγώνα που είχε και δόση "δράματος" αφού ο Ηρακλής αν και έχανε 3-0 από το πρώτο μέρος, μείωσε στο 90' σε 3-2 και έκανε την απέλπιδα προσπάθεια τουλάχιστον για την ισοπαλία. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ καλύτερα στο παιχνίδι παρά το ότι θεωρητικά τουλάχιστον θα έπρεπε να έχουν παθητικό ρόλο. Αντ' αυτού παθητικοί στο παιχνίδι τους ήταν οι Ηρακλειδείς που δεν κατάφερναν να συνδυαστούν καθόλου καλά και έτσι έδιναν χώρο και μπάλα στους παίκτες του Ντράγκαν Κοκότοβιτς. Μόλις στο 4' η Καλαμαριά είχε την πρώτη της ευκαιρία με τον Αμπάρη να διώχνει σουτ του Κλείτον, ενώ στο 15' οι Πόντιοι άνοιξαν το σκορ και επιβεβαίωσαν την υπεροχή τους, έστω και με τυχαίο τρόπο, αφού το σουτ του Μουζαουί κόντραρε στον Κατσιαμπή και ξεγέλασε τον Αμπάρη. Αυτό όμως ήταν μόνο η αρχή

    3-0 σε χαλαρούς ρυθμούς

    Ο Ηρακλής δεν αντέδρασε, αφού αν και σίγουρα θα το ήθελε, δεν έδειξε να μπορεί, έτσι στο 33' ο Παππάς με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας, ενώ ένα λεπτό πριν την λήξη του ημιχρόνου, ο Μουζαουί και πάλι σφράγισε την πολύ καλή του εμφάνιση εκμεταλλευόμενος την κακή αμυντική λειτουργία του Ηρακλή μετά από κόρνερ του Χατζί. Στην επανάληψη οι παίκτες του Σάββα Κωφίδη αντέδρασαν αφού μπήκαν καλύτερα και στο 49' ο Κατσιαμπής είδε το δοκάρι να σταματά την προσπάθεια ανάκαμψης της ομάδας του. Αυτή πάντως ήταν και η μοναδική καλή στιγμή του Ηρακλή μέχρι εκείνο το σημείο, καθώς ξανά οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο. Όμως στο 73' ο Χατζί αντίκρυσε την κίτρινη κάρτα για δεύτερη φορά με αποτέλεσμα να αφήσει τον Απόλλωνα με δέκα, κάτι που οι αντίπαλοι εκμεταλλεύτηκαν. Πήραν τον έλεγχο, όμως άργησαν πολύ και κατάφεραν να μειώσουν σε 3-1 μόλις στο 86' με τον Παπαποστόλου και να διαμορφώσουν το τελικό 3-2 στο 90' με τον Λαγό.

    Διαιτητής: Τσαχειλίδης (Πειραιά) Κίτρινες: Λαγός, Φορτούζι-Χατζί Κόκκινη: 73΄ Χατζί (2η κίτρινη)ΗΡΑΚΛΗΣ: Αμπάρης, Σνάουτσνερ, Σεγκιρί, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας (45΄ Κ. Καπετάνος), Πουρσανίδης (84΄ Παπαποστόλου), Δρούγας, Επαλέ, Φορτούζι, Ιωάννου (63΄ Κεϊτά), Λαγός. ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Καρατζιοβαλής, Χατζί, Φυτανίδης, Νικολόπουλος, Ν.Α. Παπαδόπουλος, Ν.Χ. Παπαδόπουλος, Κλέιτον (75΄ Νικολόπουλος), Ηλιάδης, Πετκάκης, Παππάς, Μουζαουΐ.

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ανάσανε ο Ιωνικός

    20/3/2005 5:55:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πέτυχε αυτό που ήθελε η ομάδα του Ιωνικού που πέτυχε την σημαντική νίκη με 2-1 κόντρα στην ομάδα του Γιώργου Χατζάρα και ξέφυγε αρκετά από τη ζώνη του υποβιβασμού και μάλιστα με μία ομάδα που είχε τους ίδιους στόχους. Από την άλλη ο Άρης δεν μπόρεσε να πάρει κάποιο βαθμό και παρέμεινε να "χαροπαλεύει" στις επικίνδυνες ζώνες. Τα γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν οι 54΄ Ισσά, 90΄+ Γαβριλόπουλος-68΄ Γόγολος.

    Ντέρμπι με ένα νικητή

    Το πρώτο μέρος ήταν αρκετά αμφίροοπο καθώς και οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά και προσπάθησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Δεν τα κατάφεραν όμως καθώς κάτι οι δύο τερματοφύλακες και κάτι οι ευκαιρίες που χάθηκαν, το ημίχρονο έληξε στο 0-0. Συγκεκριμένα, ο Άρης έχασε καλή ευκαιρία στο 15΄, όταν ο Νεμπεγλέρας πάσαρε προς τον Λαζανά που, όμως, παρά την προβολή δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας. Ο Ιωνικός «απάντησε» στο 20΄ με τον καλύτερο παίκτη του, τον Ολιβερ Μακόρ, ο οποίος έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ αναγκάζοντας τον έμπειρο Πουρλιοτόπουλο σε ωραία απόκρουση.

    Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ για τους "μπλε". Στο 54΄ ο Μακόρ εκτέλεσε το φάουλ, ο τερματοφύλακας των κίτρινων δεν μπόρεσε να αποκρούσει και ο Ισσά με κοντινή προβολή έκανε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και 14 λεπτά μετά έφτασαν στην ισοφάριση. Στο 68΄ ο Γόγολος έγραψε το 1-1 με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Νεμπεγλέρα. Όλα έδειχναν ότι το ματς πήγαινε σε ισοπαλία, όμως ο Γαβριλόπουλος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Έτσι ο επιθετικός του Ιωνικού στις καθυστερήσεις του αγώνα, πλάσαρε σωστά από κοντά και έδωσε τη σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

    Διαιτητής: Σκουφίτσας (Αθηνών)

    Κίτρινες: Ισσά-Νεμπεγλέρας

    ΙΩΝΙΚΟΣ: Μπεκιάι, Λετιέρι, Μάγγος, Ισσά, Νατσούρας, Γαβριλόπουλος, Ουκάρ, Κινγκ, Μακόρ, Τσιμπλίδης (71΄ Γκούτμαν), Κοΐμπρα.

    ΑΡΗΣ: Πουρλιοτόπουλος, Καλλιμάνης (54΄ Κουεμάχα), Γόγολος, Κολτσίδας, Παπαδόπουλος (70΄ Μαρκομιχάλης), Πασσαλής, Νάιντος, Μουράφσκι, Εκουέμε (46΄ Ενόγκουε), Νεμπεγλέρας, Λαζανάς.

    [17] Κόσμος

    Τουλάχιστον 59 οι νεκροί Θλιβερό ρεκόρ

    20/3/2005 5:52:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τουλάχιστον 59 νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός από νέα έκρηξη που σημειώθηκε το Σάββατο σε ανθρακωρυχείο της βόρειας Κίνας, ενώ, τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες για την ανεύρεση δέκα ανθρακωρύχων που έχουν παγιδευτεί στις υπόγειες στοές, Η έκρηξη οφείλεται σε διαρροή αερίου και σημειώθηκε κοντά στην πόλη Σουοζχού, στην επαρχία Σανξί. Η αστυνομία συνέλαβε τους τέσσερις ιδιοκτήτες με την κατηγορία ότι δεν συμμορφώθηκαν με την εντολή που τους είχε δοθεί τον Νοέμβριο να διακόψουν την λειτουργία του ανθρακωρυχείου εξαιτίας προβλημάτων σε θέματα ασφαλείας. Το συγκεκριμένο ανθρακωρυχείο κατασκευάστηκε το 1993 και η άδειά του ήταν για ετήσια παραγωγή περίπου 150.000 τόνων. Οι ιδιοκτήτες του το επαναλειτούργησαν στις αρχές του έτους χωρίς την άδεια των αρχών. Πέρυσι, σε εκρήξεις και δυστυχήματα σε ανθρακωρυχεία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 6.000 ανθρακωρύχοι, γεγονός που κατατάσσει την Κίνα στην πρώτη θέση των δυστυχημάτων με τους περισσότερους νεκρούς σε ανθρακωρυχεία, στον κόσμο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα έκρηξη σε ανθρακωρυχείο

    [18] Κόσμος

    Είκοσι εννέα οι νεκροί Αιματηρή έκρηξη σε τέμενος

    20/3/2005 4:48:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Reuters

    Τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου και 40 τραυματίστηκαν στο νοτιοδυτικό τμήμα του Πακιστάν, από τη βόμβα που εξερράγη σε θρησκευτική συγκέντρωση κοντά σε ένα μουσουλμανικό ιερό. Η έκρηξη σημειώθηκε καθώς μοιραζόταν φαγητό στους πιστούς, μετά από τελετή στο ιερό της Γκαντχάουα, μια πόλη σε απόσταση 350 χλμ. ανατολικά της Κουέτα, πρωτεύουσας της νοτιοδυτικής επαρχίας του Μπαλουχιστάν. Το Μπαλουχιστάν, η μεγαλύτερη αλλά πτωχότερη επαρχία της χώρας, συχνά πλήττεται από περιστατικά βίας μεταξύ σουνιτών και σιιτών αλλά και από επιθέσεις μειονοτικών παραστρατιωτικών που ζητούν την αυτονόμησή τους. Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών απέκλεισε την πιθανότητα να βρίσκονται αυτοί πίσω από την επίθεση. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημη ανάληψη ευθύνης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 20 March 2005 - 18:13:22 UTC