Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στηρίζει την Κροατία το ΕΛΚ
  • [02] Ποιανού είναι βρε γυναίκα το παιδί;
  • [03] Έκρηξη σε εμπορικό στο Λίβανο
  • [04] Σε εξέλιξη οι έρευνες για Βαβύλη – Παπαδήμα
  • [05] Εκρήξεις μικρής ισχύος στο Μιλάνο
  • [06] Ανατίναξαν αγωγό φυσικού αερίου
  • [07] Αφγανιστάν: Επίθεση σε αμερικανική βάση
  • [08] "Στάζει μέλι" ο μικρός για το μεγάλο Ρονάλντο
  • [09] Χαλινάρι... made in Houston
  • [10] Τελευταίο τεστ με ΠΑΟΚ

    [01] Υπερασπίζεται την ένταξη της στην Ε.Ε. Στηρίζει την Κροατία το ΕΛΚ

    23/3/2005 12:23:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Κροατίας, αναγνωρίζοντας, σε αντίθεση με την Ε.Ε., την καλή συνεργασία που έχει με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, τάχθηκαν οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Στη σύνοδο που είχαν στις Βρυξέλλες, υπογραμμίστηκε ότι η Ε.Ε. δεν θα πρέπει να βγάζει συμπεράσματα μόνο από τα λεγόμενα της Γενικής Εισαγγελέως Κάρλα Ντε Πόντε και ότι θα πρέπει να ερευνά από μόνη της τα θέματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ε.Ε. αποφάσισε να καθυστερήσει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Κροατία, κρίνοντας ανεπαρκή τη συνεργασία που έχει η χώρα με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Ζήτησε ακόμη, την άμεση σύλληψη και μεταφορά στη Χάγη του στρατηγού Αντε Γκοτοβίνα, ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν κατά Σέρβων της Κροατίας στη διάρκεια του σερβοκροατικού πολέμου 1991-1995.

    [02] Παράξενα

    Εδώ ο μπαμπάς, εκεί ο μπαμπάς... Ποιανού είναι βρε γυναίκα το παιδί;

    23/3/2005 11:16:00 πμ

    Συντάκτης:

    Βαθιά νυχτωμένοι φαίνεται ότι είναι περισσότεροι από το 10% των πατεράδων! Αυτό υποστηρίζουν Αυστραλοί ειδικοί, μετά και την τεράστια δημοσιότητα που δόθηκε στην περίπτωση του Αυστραλού υπουργού Υγείας, Τόνι Άμποτ, ο οποίος, μετά από 27 ολόκληρα χρόνια και από τεστ DNA, έμαθε ότι δεν είναι πατέρας του"γιου" του! Μάλιστα, κάθε χρόνο διεξάγονται περίπου 5.000 τεστ πατρότητας στην Αυστραλία και ο αριθμός τους συνεχώς αυξάνεται! Το αποτέλεσμα; Το 20% των ανδρών, διαπιστώνουν με οδύνη πως οι υποψίες τους είναι πέρα για πέρα αληθινές!

    "Παιδί του συμφοιτητή μου"

    H τότε σύντροφός του Άμποτ, Κάθι Ντόνελι, ομολόγησε μετά την αποκάλυψη, πως έκανε μια και μοναδική φορά έρωτα με ένα συμφοιτητή της, ο οποίος, τελικά, είναι ο πατέρας του Ντάνιελ Ο' Κόνορ, και όχι ο υπουργός !

    Ο Ντάνιελ, μετά τη γέννησή του, δόθηκε για υιοθεσία και μόλις στο τέλος του περασμένου χρόνου "ξανάσμιξε" με τον κ. Άμποτ, για να διαπιστωθεί στη συνέχεια ότι δεν ήταν ο πατέρας του!

    [03] Μ. Ανατολή

    2 νεκροί - 3 τραυματίες Έκρηξη σε εμπορικό στο Λίβανο

    23/3/2005 7:39:00 πμ

    Συντάκτης:

    Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν, έπειτα από έκρηξη σε εμπορικό κατάστημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, στην χριστιανική περιοχή Κασλίκ, βόρεια της Βηρυτού. Το πολυκατάστημα καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές σε κτίρια στην περιοχή. Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο LBCI του Λιβάνου, επικαλούμενο στοιχεία των αρχών είχε μεταδόσει ότι υπήρχαν τρεις νεκροί και οκτώ τραυματίες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο νεκροί είναι ένας Ινδός και ένας Πακιστανός, ενώ οι τραυματίες είναι δύο υπήκοοι της Σρι Λάνκα και ένας Λιβανέζος πολίτης. Η αστυνομία υποθέτει ότι τα θύματα ήταν εργαζόμενοι στην ασφάλεια ή στην καθαριότητα του εμπορικού κέντρου. Μέχρι στιγμής τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή η έκρηξη πρόκειται για βομβιστική επίθεση, η δεύτερη μέσα σε τέσσερις ημέρες.

    Συνέχεια επιθέσεων

    Σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να ψάχνουν στα συντρίμμια του εμπορικού κέντρου για θύματα ή παγιδευμένους επιζώντες.

    Αυτό είναι το τέταρτο σοβαρό επεισόδιο στο Λίβανο από την τεράστια έκρηξη με στόχο την αυτοκινητοπομπή του πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι την 14η Φεβρουαρίου, από την οποία σκοτώθηκαν ο Χαρίρι και δεκάδες άλλοι άνθρωποι.

    Την 13η Απριλίου συμπληρώνονται 30 χρόνια από την έναρξη του εμφυλίου στο Λίβανο.

    [04] Κοινωνία

    Σε εξέλιξη οι έρευνες για Βαβύλη Παπαδήμα

    22/3/2005 11:55:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Συνεχίζονται οι έρευνες των ελληνικών διωκτικών και δικαστικών αρχών για τη σύλληψη του Απόστολου Βαβύλη και του πρώην οικονομικού διαχειριστή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Ν. Παπαδήμα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, ο Βαβύλης βρίσκεται με πλαστό διαβατήριο σε γειτονική χώρα, την Ιταλία ή την Αλβανία και έχει εντοπιστεί. Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι τη διαφυγή του ανθρώπου με τα χίλια πρόσωπα, στο εξωτερικό διευκόλυνε μια Ιταλίδα, φίλη του από το παρελθόν η οποία και τον φιλοξένησε αρχικά στην κατοικία της. Πάντως, το έργο των διωκτικών αρχών διευκολύνουν ιδιαίτερα τα διεθνή εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος του.

    [05] Κόσμος

    Εκρήξεις μικρής ισχύος στο Μιλάνο

    23/3/2005 10:50:00 πμ

    Τρεις βόμβες μικρής ισχύος εξερράγησαν τη νύχτα στο Μιλάνο προκαλώντας ελαφρές ζημιές σε επιχειρήσεις και τράπεζες, ανακοίνωσε η ιταλική αστυνομία. Η πρώτη βόμβα εξερράγη έξω από κατάστημα γρήγορου φαγητού McDonald στις 03.30 (ώρα Ελλάδος). Ακολούθησε μια δεύτερη έκρηξη έξω από υποκατάστημα της τράπεζας Intesa και ένας τρίτος μηχανισμός εξερράγη στην πρόσοψη καταστήματος ενοικίασης βίντεο. Μέχρι στιγμής καμια οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις εκρήξεις, αλλά η αστυνομία πιστεύει ότι οι δράστες κινούνται στο χώρο των αναρχικών.

    [06] Κόσμος

    Χωρίς θύματα ή τραυματίες Ανατίναξαν αγωγό φυσικού αερίου

    23/3/2005 8:28:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/3/2005 11:16:15 πμ)

    Αυτονομιστές αντάρτες ανατίναξαν αγωγό φυσικού αερίου, στην επαρχία Μπαλουτσιστάν, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν. Δεν υπάρχουν θύματα ή τραυματίες. "Ένα κομμάτι μήκους 1,5 μέτρων του αγωγού ανατινάχτηκε", δήλωσε ο αρχηγός των δυνάμεων ασφαλείας της επαρχίας Χαΐρ Μοχάμεντ Τζαμάλι. Ο αγωγός μετέφερε φυσικό αέριο από το Σικαρπούρ σε πολλές περιοχές του Μπαλουτσιστάν. Τους τελευταίους μήνες οι αυτονομιστές του Μπαλουτσιστάν έχουν αυξήσει τις επιθέσεις τους με στόχους αγωγούς πετρελαίου και αερίου, πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος και σιδηροδρομικές γραμμές.

    [07] Κόσμος

    5 Αφγανοί σκοτώθηκαν Αφγανιστάν: Επίθεση σε αμερικανική βάση

    23/3/2005 9:30:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πέντε Αφγανοί αντάρτες σκοτώθηκαν μετά από επίθεση με ρουκέτες που εξαπέλυσαν σε αμερικανική βάση στην επαρχία Χοστ, στο νότιο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού οι αντάρτες εξαπέλυσαν σειρά επιθέσεων στη διάρκεια της νύχτας με στόχο συμμαχικές στρατιωτικές βάσεις κοντά στο Χοστ και στα σύνορα με το Πακιστάν. Στο Αφγανιστάν παραμένουν περίπου 18.000 Αμερικανοί στρατιώτες με στόχο την εξάλλειψη της αντίστασης των Ταλιμπάν και μελών της Αλ Κάιντα που κρύβονται κοντά στα πακιστανικά σύνορα.

    [08] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Στάζει μέλι" ο μικρός για το μεγάλο Ρονάλντο

    23/3/2005 11:36:00 πμ

    Συντάκτης:

    "Ψήφο εμπιστοσύνης" στο Βραζιλιάνο διεθνή άσου της Ρεάλ, Ρονάλντο έδωσε ο συμπατριώτης του, αστέρας της Μπαρτσελόνα, Ροναλντίνιο, καθώς "το φαινόμενο" την τελευταία περίοδο περνάει μία κρίση και δέχεται τα συχνά-πυκνά τα πυρά των οπαδών της "βασίλισσας". Ο μικρός Ρονάλντο, όπως είναι το όνομα του Ροναλντίνιο στα Βραζιλιάνικα, χαρακτήρισε τον επιθετικό των "μερένγκες" καλύτερο παίκτη του κόσμου, που σύντομα θα γίνει ο φόβος και ο τρόμος των αντίπαλων εστιών. "Τον αδικούν γιατί πάντα προσπαθεί για το καλύτερο. Απλά δεν έχει, τελευταία, ευκολία στο γκολ, αλλά σύντομα θα ξαναβρεί το δρόμο προς τα δίχτυα", τόνισε για το συμπατριώτη του ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της προηγούμενης χρονιάς.

    [09] Μπάσκετ

    Χαλινάρι... made in Houston

    23/3/2005 11:14:00 πμ

    Συντάκτης:

    "Χειρόφρενο" στην τρελή φετινή κούρσα του Μαϊάμι, που παρέμενε αήττητη επί 12 συνεχόμενους αγώνες στο ΝΒΑ, τράβηξε χθες στο "τρελό φορτηγό" των Χιτ, το Χιούστον, που επιβλήθηκε των αντιπάλων του με 84-82. Στο Χιούστον οι θεατές περιμένανε να δούνε σόου από τον θηριώδη Αμερικανό σέντερ, Σακίλ Ο Νιλ, αλλά αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Αφρικανός Ντικέμπε Μουτόμπο. Ο άσος από το Ζαϊρ μάζεψε συνολικά 15 ριμπάουντ και σε συνεργασία με τον εκπληκτικό Τρέισι ΜακΓκρέιντι που πέτυχε 26 πόντους, πήρε αμπάριζα τους Χιτ. Εξίσου σημαντική όμως ήταν και η συνεισφορά του Κινέζου Γιάο Μινγκ με ισάριθμους πόντους αλλά και 9 "σκουπίδια". Για τους φιλοξενούμενους ο Ο Νιλ πέτυχε 23 πόντους, πήρε και 16 ριμπάουντ, αλλά ούτε αυτή η πολύ καλή του η εμφάνιση, κατάφερε να άρει το απαγορευτικό, που σήκωσαν οι "Ρόκετς". Στους υπόλοιπους αγώνες είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Κλίβελαντ-Ντιτρόιτ 91-76, Ατλάντα-Φοίνιξ 94-105, Νιού Τζέρσεϊ-Ιντιάνα 98-91, Ντένβερ-Ουάσινγκτον 127-98, Γιούτα-Λέικερς 115-107, Σακραμέντο-Πόρτλαντ 112-93, Σιάτλ-Μιλγουόκι 92-84

    [10] Βόλεϊ

    Τελευταίο τεστ με ΠΑΟΚ

    23/3/2005 10:08:00 πμ

    Συντάκτης:

    Στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα του φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λίγκ, έχουνε μπει οι τέσσερις μονομάχοι της Πυλαίας, που το Σαββατοκύριακο 26-27 Μαρτίου θα διεκδικήσουνε τον κορυφαίο τίτλο της Ευρώπης. Ο διοργανωτής Ηρακλής, μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Α1 Ανδρών, συνεχίζει εντατικά την προετοιμασία του, ώστε στον ημιτελικό με τη ρωσική κάτοχο του τίτλου Μπέλγκοροντ να βρεθεί στην καλύτερη του αγωνιστική κατάσταση και να σφραγίσει την πρόκρισή του στον τελικό. Χθες ο Γηραιός σε φιλικό με τη Χοτβόλεϊ Βιέννης επικράτησε 3-0 (25-23, 25-22, 25-20) της αυστριακής ομάδας, μπροστά σε περίπου 500 φίλους του που ζητούσαν με τα συνθήματά τους την κατάκτηση του κορυφαίου ευρωπαϊκού τροπαίου. Σήμερα ΤΟ ΒΡΆΔΙη ομάδα του Αλέκου Λεώνη θα δώσει το τελευταίο της φιλικό προετοιμασίας, που θα έχει τη μορφή πρόβας τζενεράλε, με τον συμπολίτη του ΠΑΟΚ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 23 March 2005 - 10:10:51 UTC