Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για πραξικόπημα μιλά ο Ακάγεφ
  • [02] Ηρακλής: Από ημίθεος θέλει να γίνει... Θεός
  • [03] Δοξολογία μετά αποδοκιμασιών
  • [04] Εξαρθρώθηκε κύκλωμα δουλεμπόρων
  • [05] Ανησυχία για την υγεία του Ρενιέ
  • [06] "Διαβολικό χτύπημα" με Κασίγιας
  • [07] Ισόπαλες οι Ελπίδες
  • [08] Οργή στο Νησί των Φαιάκων
  • [09] Μέσα ο Ίμπο, έξω ο Καλαϊτζής
  • [10] Μαρούσι: Χάνει τον Σπανούλη
  • [11] Ο "Πέτζα" πήρε το όπλο του
  • [12] Ασημένια Ποδηλασία

    [01] Κόσμος

    Για πραξικόπημα μιλά ο Ακάγεφ

    25/3/2005 5:11:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σημεία ζωής έδωσε ο έκπτωτος πρόεδρος του Κιργιστάν Ασκάρ Ακάγεφ, λίγες ώρες αφότου ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Κουρμπανμπέκ Μπακίεφ, ορίσθηκε προσωρινός πρόεδρος και πρωθυπουργός της χώρας και υποσχέθηκε τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών. Ο Ακάγεφ ο οποίος επιβεβαίωσε τις φήμες που τον ήθελαν να έχει διαφύγει σε άλλη χώρα, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για πραξικόπημα. Ταυτόχρονα σημείωσε ότι ουδέποτε παραιτήθηκε από το αξίωμά του και ότι σκοπεύει να επιστρέψει στη χώρα. Στο μεταξύ, η νέα ηγεσία του Κιργιστάν αποφάσισε να επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα μέχρι τις 06:00 το πρωί, στην πρωτεύουσα Μπισκέκ σε μια προσπάθεια να μην επαναληφθεί το κύμα λεηλασιών και καταστροφών που τη σάρωσε την περασμένη νύχτα. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι χθεσινές ταραχές κόστισαν τις ζωές τριών ανθρώπων.

    "Οι φήμες για την παραίτησή μου είναι ψευδείς"

    Ο Ασκάρ Ακάγεφ, ο οποίος βρισκόταν στην εξουσία από το 1991, φημολογείται ότι έχει βρει καταφύγιο στο γειτονικό Καζακστάν. Όμως πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση της χώρας αυτής το επιβεβαίωσαν λέγοντας ότι πλέον έχει φύγει από εκεί προς άγνωστο προορισμό.

    Το μήνυμα του Ακάγεφ εστάλη με email στο πρακτορείο ειδήσεων του Κιργιστάν, Καμπάρ, το οποίο το έδωσε στη δημοσιότητα.

    "Μια ομάδα ανεύθυνων τυχοδιωκτών και συνωμοτών επέλεξε να πάρει την εξουσία με τη βία, με έναν εγκληματικό τρόπο", σημειώνει ο Ακάγεφ, προσθέτοντας ότι έδωσε εντολή στις δυνάμεις του να μη χρησιμοποιήσουν βία κατά των διαδηλωτών και εγκατέλειψε τη χώρα για να αποτραπεί η αιματοχυσία.

    Κατόπιν χαρακτηρίζει "ψευδείς φήμες" τα περί παραίτησης του και ανακοινώνει ότι η παραμονή του εκτός Κιργιστάν είναι προσωρινής φύσης και ότι σκοπεύει να επιστρέψει.

    Την ίδια ώρα, στο εσωτερικό της χώρας η κατάσταση παραμένει έκρυθμη. Ένας εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης ο Φίλιξ Κούλοφ ορίστηκε προσωρινός επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας και πρώτη του δουλειά ήταν να ζητήσει από τον στρατό και αστυνομία να βοηθήσουν στον τερματισμό των λεηλασιών.

    Σύμφωνα με τους διεθνείς ανταποκριτές στο Μπισκέκ επικρατούσε σήμερα ηρεμία. Μαγαζιά και καφέ ήταν ανοιχτά, ωστόσο τα σημάδια από τις καταστροφές της προηγούμενης νύχτας ήταν έντονα. Προς αποφυγή των περιστατικών βίας διατάχθηκε απαγόρευση της απογευματινής και νυχτερινής κυκλοφορίας, ενώ το σύνολο των ενόπλων δυνάμεων έλαβε εντολή να βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας. Οι περιπολίες ενισχύθηκαν και ανατέθηκαν επιπρόσθετες αποστολές στις μονάδες του στρατού.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κιργιστάν: Δέσμευση για προεδρικές εκλογές

    Κατέλαβαν το Κοινοβούλιο

    [02] Βόλεϊ

    Ηρακλής: Από ημίθεος θέλει να γίνει... Θεός

    25/3/2005 12:27:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πότε άλλοτε μία ελληνική ομάδα δεν συγκέντρωσε τόσες πολλές πιθανότητες να στεφθεί Πρωταθλητρια Ευρώπης, όσες συγκεντρώνει φέτος ο Ηρακλής. Στην 3η της συμμετοχή σε φάιναλ φορ Champions League ανδρών, η ομάδα "μοντέλο" του Αλέκου Λεώνη, είναι μαζί με την ρωσική κάτοχο του τίτλου Λοκομοτίβ Μπελογκόρι Μπέλγκοροντ τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Παρουσία μίας γερμανικής ομάδας, της Φρίντριχσχάφεν και μίας γαλλικής της Τουρ, η ομάδα που θα επικρατήσει της αναμέτρησης των ημιτελικών Ηρακλή-Μπέλγκοροντ θα πάρει, εκτός εξαιρετικού απρόπτου και την κούπα. Σημαντικό όπλο πάντως στην προσπάθεια του Ηρακλή να γράψει το όνομά του στη χρυσή βίβλο του θεσμού, θα είναι και η έδρα, καθώς το "παλατάκι" της Πυλαίας θα είναι κατάμεστο. Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν από την ΕΤ3.

    [03] Κοινωνία

    Δοξολογία μετά αποδοκιμασιών

    25/3/2005 6:59:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν σήμερα τον Πατριάρχη Ειρηναίο άραβες-ορθόδοξοι που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ναό της Αναστάσεως. Ο κ. Ειρηναίος, που έφτασε συνοδευόμενος από αστυνομικούς αναγκάστηκε να τελέσει τη θεία λειτουργία για την εθνική μας επέτειο, υπό τους ήχους συνθημάτων που ζητούσαν την παραίτηση του.

    Την ίδια ώρα Ελλάδα, Ισραήλ, Ιορδανία και Παλαιστινιακή Αρχή αναζητούν τρόπους για την εκτόνωση της κατάστασης.

    Χθες ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρίαση της εκεί Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, τόνισε ότι ουδέποτε υπέγραψε πληρεξούσια για πώληση ή μακροχρόνια μίσθωση ακινήτων σε εταιρίες εβραϊκών συμφερόντων. Την ίδια ώρα όμως αγιοταφίτες κληρικοί συγκεντρώνουν υπογραφές σε σκληρό κείμενο, το οποίο θα δει το φως της δημοσιότητας τις επόμενες ημέρες.

    Έγκυρες πληροφορίες της ΝΕΤ 105,8 FM αναφέρουν ότι μετά τον αρχιγραμματέα της Συνόδου Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχο ο οποίος χθες ζήτησε την παραίτηση του Πατριάρχη, θα ακολουθήσουν και άλλα μέλη της αγιοταφικής αδελφότητας.

    [04] Κοινωνία

    Εξαρθρώθηκε κύκλωμα δουλεμπόρων

    25/3/2005 6:03:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κύκλωμα που έφερνε στην Ελλάδα λαθρομετανάστες και στη συνέχεια τους κρατούσε φυλακισμένους, απαιτώντας σημαντικά χρηματικά ποσά από τους συγγενείς τους για την απελευθέρωσή τους, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία. Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε σπίτι στο Νέο Κόσμο, όπου απελευθέρωσαν 59 ομήρους και συνέλαβαν 11 Κούρδους από το Ιράκ οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Τα μέλη του κυκλώματος είχαν φέρει τους λαθρομετανάστες μέσω Τουρκίας, τους πέρασαν με φουσκωτές βάρκες τον Έβρο και τους μετέφεραν οδικώς στην Αθήνα.

    [05] Κόσμος

    Ανησυχία για την υγεία του Ρενιέ

    25/3/2005 2:46:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε μονάδα εντατικής θεραπείας εξακολουθεί να νοσηλεύεται για τρίτη ημέρα ο πρίγκιπας Ρενιέ του Μονακό και σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν η κατάσταση του κρίνεται ανησυχητική. Η αναπνοή του εξακολουθεί να υποστηρίζεται μηχανικά και οι γιατροί θεωρούν πως λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, οποιαδήποτε πρόβλεψη για την πορεία της υγείας του θα ήταν επισφαλής.

    Ο 81χρονος πρίγκιπας νοσηλεύεται από τις 7 Μαρτίου στο Καρδιο-θωρακικό Κέντρο του πριγκιπάτου με λοίμωξη του αναπνευστικού και προβλήματα στην καρδιά και τα νεφρά. Τα αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα που τον ταλαιπωρούσαν την τελευταία δεκαετία επιδεινώθηκαν σημαντικά εδώ και μερικούς μήνες. Τα παιδιά του πρίγκιπας Αλβέρτος και πριγκίπισσα Καρολίνα βρίσκονται στο πλευρό του.

    Ο Ρενιέ ο Γ ανέβηκε στο θρόνο το 1949 και απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς τύπου το 1959 εξαιτίας του πολυσυζητημένου γάμου του με τη χολιγουντιανή ντίβα Γκρέις Κέλι, την οποία είχε γνωρίσει στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών. Σημαντική θεωρείται η συμβολή του στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού τομέα της χώρας του, που οδήγησε στην αποδέσμευση σε σημαντικό βαθμό της οικονομίας από τον τουρισμό και τα καζίνο.

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Διαβολικό χτύπημα" με Κασίγιας

    25/3/2005 5:53:00 μμ

    Συντάκτης:

    Και το όνομα αυτού, Ίκερ Κασίγιας. Οι "κόκκινοι διάβολοι", σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα "As", έστειλαν επίσημη πρόταση στον Ισπανό τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης, προκειμένου να τον αποκτήσουν. Μάλιστα, όπως αναγράφεται, οι Άγγλοι είναι διατιθέμενοι να δώσουν το ποσό των 25 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να αποκτήσουν τον διεθνή τερματοφύλακα της "Βασίλισσας".

    Η "αλλαγή της αλλαγής"

    Οι "μερένγκες", με την σειρά τους, πάντα σύμφωνα με την "ΑS", καλοβλέπουν την περίπτωση παραχώρησης του Ισπανού πορτιέρο, καθώς κινούνται για την απόκτηση του Τζιάνλουίτζι Μπουφάν από την Γιουβέντους. Αν γίνει αυτό, τότε ο δρόμος ανοίγει για τον γκολκίπερ της Ρεάλ. Τέλος, όσον αφορά το οικονομικό σκέλος,, η Μάντσεστερ προτείνει το ποσό των εκατ. Ευρώ για πενταετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 4 εκατ. Ευρώ.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ισόπαλες οι Ελπίδες

    25/3/2005 5:26:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/3/2005 6:05:52 μμ)

    Συντάκτης:

    Παρά το γεγονός ότι ήταν καλύτερη σε όλο το παιχνίδι, η ομάδα του Στέλιου Απόσοπορη αναδείχθηκε ισόπαλη με τους Γεωργιανούς με 1-1 στην Τιφλίαδα, στα πλαίσια του 2ου ομίλου των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι Εθνική έτσι "ψαλίδισε" και άλλο τις ελπίδες της για πρόκριση στα τελικά. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προηγήθηκε με το πέναλτι του Γουνδουλάκη στο 5΄, ενώ για τους Γεωργιανούς ισοφάρισε ο Χοτζάβα στο 28΄. Με αυτό το βαθμό, η Εθνική μας έφτασε τους οκτώ βαθμούς, τρεις περισσότερους από τη σημερινή αντίπαλό της, την ώρα που η πρωτοπόρος Δανία έχει 13 και αγωνίζεται σήμερα με το Καζακστάν.

    Ήταν καλύτερη αλλά

    Από την αρχή, η Εθνική μας των Ελπίδων μπήκε πολύ καλά και μόλις στο 5΄κατάφερε να προηγηθεί. Ο Λαγός «τροφοδότησε» τον Σαμαρά από αριστερά, ο στράικερ της Χέρενφεν μπήκε στην περιοχή και ανετράπη από τον Κινκλάτζε, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να καταλογίσει την «εσχάτη των ποινών», την οποία μετέτρεψε σε γκολ ο Γουνδουλάκης (0-1). Οι επίτευξη του γκολ έδωσε φτερά στους διεθνείς μας, οι οποίοι προσπάθησαν να πετύχουν και άλλα γκολ. Όμως τα σουτ από πλεονεκτική θέση των Σαμαρά (6΄) και Παππά (7΄) δεν είχαν ευτυχή κατάληξη και το 0-1 παρέμενε. Έτσι αφού δεν τα κατάφεραν, στο 28 ήρθε ι ισοφάριση για τους Γεωργιανούς. Ο Χάτζαβα εκτέλεσε απευθείας φάουλ, ο Σηφάκης δεν μπόρεσε να αποκρούσει και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της ελληνικής ομάδας, κάνοντας το 1-1 για τους γηπεδούχους. Η Εθνική μας αντέδρασε, αλλά τα σουτ των Παππά στο 30 και Σαμαρά στο 45 δεν βρήκαν στόχο.

    Καλύτεροι και στο δεύτερο μέρος η Εθνική μας, μπήκε δυνατά, με στόχο να ξαναπάρει το προβάδισμα. Παρ όλα αυτά δεν έκανε πολλές φάσεις στην αντίπαλη εστία. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 74 με τον Λαγό, όμως ο τερματοφύλακας της Γεωργίας, Τοτλάτζε, δεν επέτρεψε στον Έλληνα επιθετικό να πανηγυρίσει. Από εκεί και πέρα η Εθνική μας προσπάθησε, όμως ούτε ο Σαμαράς, αλλά ούτε και ο Πλιάγκας κατάφεραν να πετύχουν το γκολ και το 1-1, έμεινε μέχρι το τέλος. Η Ελλάδα τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες, λόγω τραυματισμού του Δάρλα στο πρόσωπο, καθώς ο Στέλιος Αποσπόρης είχε ήδη κάνει και τις τρεις αλλαγές.

    Διαιτητής: Τσαρλς Ρίτσμοντ (Σκοτία).

    Κίτρινες κάρτες: Κανκάβα, Χοτζάβα, Λομίτζε, Παπαζαχαρίας.

    Οι συνθέσεις:

    ΓΕΩΡΓΙΑ: Τοτλάτζε, Τσικβιλάτζε, Λομίτζε, Κανκάβα, Κινκλάτζε, Ελιάβα (42΄ λ. τρ. Γκετσάτζε), Ιασβίλι, Γκουρούλι (59΄ Τζελιόζε), Χοτζάβα (75΄ Κάσιας), Μπεσαρασβίλι, Τσβινιανίτζε.

    ΕΛΛΑΔΑ: Σηφάκης, Πιπίνης (81΄ Δάρλας), Παπαζαχαρίας, Λιαπάκης, Παπαδόπουλος, Τζιώλης (63΄ Κυριακίδης), Γουνδουλάκης, Μπούρμπος, Σαμαράς, Παππάς (65΄ Πλιάγκας), Λαγός.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Οργή στο Νησί των Φαιάκων

    25/3/2005 7:22:00 μμ

    Συντάκτης:

    Βράζουν οι ιθύνοντες της Κερκυραϊκής ομάδας αλλά και των φίλων του συλλόγου, μετά και από τις αποφάσεις του δικαιοδοτικού οργάνου της ΕΠΑΕ, αφού οι τιμωρίες που επιβλήθηκαν στους Πολυχρόνη Βεζυρίδη και Μάικλ Πανόπουλου με τέσσερις και επτά αγωνιστικές αντίστοιχα, η απαγόρευση εισόδου στον Γιώργο Πατσίδη για τρεις μήνες, όπως και το πρόστιμο των 20.000 ευρώ, για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα με την Σκόντα στην Ξάνθη, έχουν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις τους. Πάντως, ότι και να έχει γίνει, οι Φαίακες έχουν πεισμώσει και τονίζουν πως θα κυνηγήσουν με όλη της δύναμη, τις όποιες μαθηματικές ελπίδες έχουν, για να παραμείνουν στην Α Εθνική.

    [09] Μπάσκετ

    Μέσα ο Ίμπο, έξω ο Καλαϊτζής

    25/3/2005 7:02:00 μμ

    Συντάκτης:

    Καλά ήταν τα νέα για τους πράσινους, αφού ο Ιμπραήμ Κουτλουάι ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και θα δώσει το παρών στο ντέρμπι κορυφής των Πρωταθλητών, ενάντια στο δεύτερο Μαρούσι. Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς πάντως δεν θα έχει το Γιώργο Καλαϊτζή, ο οποίος ενοχλείται ακόμα από το πρόβλημα στους κοιλιακούς. Από εκεί και πέρα οι "πράσινοι" βάζουν κατά μέρος την Ευρωλίγκα και την ήττα από την Ταού και κοιτάνε μόνο το Μαρούσι, αφού με νίκη το Σάββατο στο κλειστό του Αγίου Θωμά, "θα καπαρώσουν" και τυπικά την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου.

    [10] Μπάσκετ

    Μαρούσι: Χάνει τον Σπανούλη

    25/3/2005 6:48:00 μμ

    Συντάκτης:

    Όλα για όλα, θέλει να τα παίξει η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, στο ντέρμπι κορυφής με τους πράσινους, καθώς μόνο με νίκη θα έχει ελπίδες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο. Σε αυτή την προσπάθεια του Αμαρουσίου πάντως το παρών δεν θα δώσει ο Βασίλης Σπανούλη, καθώς υπέστη διάστρεμμα στην προπόνηση της Πέμπτης και είναι πολύ δύσκολη η συμμετοχή του στον αγώνα του Σαββάτου. Εκτός από τον αρχηγό του Αμαρουσίου, εξαιρετικά αμφίβολος είναι ο Όλιβερ Πόποβιτς, ενώ ως γνωστόν, απών από την αποστολή έμεινε και ο Γιώργος Καράγκουτης, ο οποίος θα χάσει όλη τη σεζόν.

    [11] Μπάσκετ

    Ο "Πέτζα" πήρε το όπλο του

    25/3/2005 4:58:00 μμ

    Συντάκτης:

    Όλα τα λεφτά ήταν ο άσος των "Βασιλιάδων" και με 38 πόντους, οδήγησε το Σακραμέντο στη νίκη επί των Ντάλας Μάβερικς. Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας, οι Ρόκετς στο Χιούστον, είχαν τον Τρέισι ΜακΓκρέιντι να σταματάει στους 31 πόντους και οι "Ρουκέτες" πήραν τη νίκη επί των Κλίβελαντ Καβαλίερς. Πολύ καλός για τους νικητές και ο Μάικ Τζέιμς με 15 πόντους, ενώ άλλους 13 πέτυχε ο Γιάο Μινγκ. Από τους «Καβς» την καλύτερη απόδοση είχε ο Ντριού Γκούντεν με 20 πόντους.

    Ποιοι Λέικερς;

    Μία ακόμα ήττα και μάλιστα συντριβή για τους "Λιμνανθρόπους", οι οποίοι έχασαν στο Ντένβερ από τους Νάγγετς με 117-96. Πρώτα βιολιά για την ομάδα οι Ερλ Μπόικινς (21π) και ΝτεΜαρ Τζόνσον (20).

    Με τον ρούκι Εμέκα Οκαφόρ να έχει στο ενεργητικό του 23 πόντους, 10 ριμπάουντ και τον Τζέραλντ Γουάλας να βάζει άλλους 22 πόντους, οι Μπόμπκατς επιράτησαν στο Σάρλοτ επί των Ορλάντο Μάτζικ με 108-94.

    Τέλος, στο Σολτ Λέικ Σίτι, οι Ουάσιγκτον Ουίζαρντς με τον Λάρι Χιουζ να πετύχει το καθοριστικό καλάθι και τον Γκίλμπερτ Αρίνας να παίξει μια καλή άμυνα στον Κιθ ΜακΛέοντ, νίκησαν τους Τζαζ μέσα στη Γιούτα, με 84-85. Μάλιστα, αυτή ήταν η νίκη για τους Ουίζαρντας, ήταν η πρώτη μέσα στη Γιούτα, μετά το 1997. Καλύτερος παίκτης για τους νικητές ήταν ο Αρίνας με 29 πόντους.

    Τα αποτελέσματα

    Ορλάντο-Σάρλοτ 108-94

    Νιού Τζέρσεϊ-Μέμφις 96-105

    Χιούστον-Κλίβελαντ 99-80

    Ντένβερ-Λέικερς 117-96

    Γιούτα-Ουάσινγκτον 84-85

    Πόρτλαντ-Σιάτλ 91-96

    Σακραμέντο-Ντάλας 109-101

    [12] Ασημένια Ποδηλασία

    25/3/2005 4:32:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα στην Ποδηλασία. Ο Γιάννης Τομουρίδης, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πίστας, το οποίο διεξάγεται στο Λος Άντζελες. Ο Έλληνας Ποδηλάτης πραγματοποίησε πολύ καλή και παραλίγο να πάρει και το χρυσό, όμως δεν τα κατάφερε, αφού συγκεντρώνοντας 36 βαθμούς στον τελικό, έχασε από τον αντίπαλο του Βλαντιμίρ Ρίμπιν στον τελικό του σπριντ, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη θέση, συγκεντρώνοντας 37 βαθμούς. Την τρίτη θέση στο αγώνισμα πόντων κατέκτησε ο Ισπανός Ροζέλο Πανέρας με 34 βαθμούς. Στο μεταξύ, καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι Έλληνες αθλητές στο ομαδικό σπριντ. Οι Θάνος Μαντζουράνης, Κλεάνθης Μπάργκας και Παναγιώτης Βουκελάτος σημείωσαν επίδοση 46.536 και κατέκτησαν την έβδομη θέση στο αγώνισμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρώτη τριάδα στο ομαδικό σπριντ συνέθεσαν η Βρετανία (44.337), η Ολλανδία (44.575) και η Γερμανία (44.790).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 25 March 2005 - 18:01:23 UTC