Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζητούν την παραίτηση Ειρηναίου
  • [02] Αλλάζει τα δεδομένα ο Βαβύλης
  • [03] "Δεν φοβόμαστε κανέναν"
  • [04] Πολυνίκης ο Ρεχάγκελ

    [01] Κόσμος

    Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις εναντίον του Ζητούν την παραίτηση Ειρηναίου

    27/3/2005 10:13:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/3/2005 12:44:19 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8- Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

    Την παραίτηση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων ζητούν με επιστολή τους 20 Αγιοταφίτες Ιεράρχες γεγονός που δυσχεραίνει περαιτέρω τη θέση του. Μάλιστα, πληροφορίες της ΝΕΤ 105,8 αναφέρουν, ότι Αρχιερείς του Πατριαρχείου θα διατυπώσουν εντός των ημερών ανάλογο αίτημα. Την ίδια ώρα, οι αντιδράσεις των Αράβων ορθοδόξων εναντίον του κ. Ειρηναίου κλιμακώνονται. Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στη Βηθλεέμ, τη Ναζαρέτ και την Ιεριχώ, ενώ υπάρχουν φόβοι για καταλήψεις ναών. Στο μεταξύ, με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο καταζητούμενος πρώην οικονομικός διαχειριστής του Πατριαρχείου, Νίκος Παπαδήμας αρνείται, ότι έχει υπεξαιρέσει χρήματα ή ότι έχει πουλήσει ακίνητα του Πατριαρχείου επισημαίνοντας πως προχώρησε σε εκμισθώσεις ακινήτων σε Ισραηλινούς, κατόπιν εντολών του κ. Ειρηναίου.

    Ο Παπαδήμας για Ειρηναίο και Βαβύλη

    Ο Νίκος Παπαδήμας αναφέρει, ότι τις εκμισθώσεις αυτές τις έκανε έχοντας λάβει τρία πληρεξούσια τα οποία υπέγραψε ο Πατριάρχης ενώπιον δικηγόρων και συμβολαιογράφων.

    Ο ίδιος ισχυρίζεται, ότι είχε πολύ στενή συνεργασία με τον κ. Ειρηναίο σημειώνοντας, ότι κατά τη διάρκεια, που δεν τον αναγνώριζε το Ισραήλ εκείνος παρευρέθη σε όλες τις διαπραγματεύσεις με τους αξιωματούχους της χώρας.

    Σύμφωνα με τον Παπαδήμα η σχέση του με τον Ειρηναίο «έσπασε» μετά την αναγνώριση του Πατριάρχη από το Ισραήλ. Αφορμή υπήρξε η διαφωνία του με τον Ειρηναίο, όταν ο τελευταίος του ζήτησε να υποθηκεύσει ακίνητα του Πατριαρχείο αξίας 130.000.000 δολαρίων έναντι δανείου 50.000.000 για να αντεπεξέλθει το Πατριαρχείο στα χρέη του.

    Για το Βαβύλη ο Παπαδήμας αναφέρει, ότι τον γνώρισε ως Απόστολο Φωκά με την ιδιότητα του διευθυντή του γραφείου του Ειρηναίου και του κτηνιάτρου, επτά μήνες πριν ξεκινήσει να εργάζεται για το Πατριαρχείο,.

    Παράλληλα, σημειώνει, ότι ο Ειρηναίος του αποκάλυψε αργότερα, πως το Βαβύλη στα Ιεροσόλυμα τον είχε αποστείλει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Αιτία για τη ρήξη ανάμεσα σε Ειρηναίο και Βαβύλη αναφέρει πως υπήρξε η επιμονή του δεύτερου να αγοράσουν με χρήματα του Πατριαρχείου ένα καράβι το οποίο θα το δρομολογούσαν στη γραμμή Χάιφα-Πειραιάς.

    Όπως καταλήγει ο Παπαδήμας έκτοτε δεν συνάντησε ξανά το Βαβύλη.

    [02] Κοινωνία

    Αύριο αναμένεται η απάντηση της Αρχιεπισκοπής Αλλάζει τα δεδομένα ο Βαβύλης

    27/3/2005 12:01:00 μμ

    Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση Βαβύλη μετά τη συνέντευξη, που παραχώρησε ο καταζητούμενος με τα χίλια πρόσωπα στο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα το "ΤΟ ΘΕΜΑ". Ο Βαβύλης δηλώνει, ότι είναι έτοιμος να παραδοθεί ωστόσο, επισημαίνει, ότι τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή και περιμένει πρώτα "να βελτιωθεί το κλίμα". Παράλληλα, ο Βαβύλης υποστηρίζει, ότι στα Ιεροσόλυμα τον έστειλε σε "εθνική αποστολή" ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος για να βοηθήσει στην εκλογή του Πατριάρχη Ειρηναίου. Μάλιστα, αναφέρει, ότι ο κ. Ειρηναίος του είχε υποσχεθεί αμοιβή 400.000 δολάρια, αν η αποστολή του είχε αίσιο τέλος. Τα χρήματα, αυτά, όμως, όπως δηλώνει, δεν τα πήρε ποτέ. Εκκλησιαστικοί κύκλοι αναφέρουν, ότι η Αρχιεπισκοπή θα τοποθετηθεί με ανακοίνωσή της, τη Δευτέρα το πρωί επί του συνόλου της συνέντευξης Βαβύλη.

    Τι ισχυρίζεται για τον Αγγελάκο

    Ο καταζητούμενος με την πολυπλόκαμη δράση εμπλέκει με τα λεγόμενα του και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Γιώργο Αγγελάκο για τον οποίο λέει το 1998 του παρείχε κάλυψη παρά τα εντάλματα σύλληψης, που εκκρεμούσαν εις βάρος του.

    Ο ίδιος σημειώνει, ότι έγινε ειδικός χειρισμός και του δόθηκε χρόνος να απομακρυνθεί, γιατί στην Αστυνομία εκτιμούσαν τη δουλειά του.

    Επίσης, αναφέρει, ότι ο κ. Αγγελάκος τον βοήθησε και με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες αποφεύγοντας να τους πει, ότι διώκεται.

    Από την πλευρά του, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. διέψευσε ως ανακριβείς τους ισχυρισμούς αυτούς.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ζητούν την παραίτηση Ειρηναίου

    Κινητικότητα στην υπόθεση Βαβύλη

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Δεν φοβόμαστε κανέναν"

    26/3/2005 11:40:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    "Οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν φοβούνται κανέναν". Με αυτή τη φράση ξεκίνησε τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου ο Ότο Ρεχάγκελ, που τόνισε πως οι παίκτες του μετά το γκολ της Γεωργίας απέδειξαν ποιοι είναι. "Έχω παίξει και στο παρελθόν στη Γεωργία κόντρα στην Ντιναμό Τιφλίδας και ήξερα πως έχουν πολύ καλούς παίκτες. Μέχρι το εικοστό πέμπτο λεπτό ήταν πολύ καλοί και όταν έγινε το ένα - μηδέν είχαμε πολλά προβλήματα. Παρ όλα αυτά οι παίκτες μου απέδειξαν ποιοι είναι. Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης και δεν πρέπει να φοβόμαστε κανέναν. Πήραμε τη νίκη και τώρα πρέπει να κερδίσουμε την Αλβανία για να φτάσουμε πιο κοντά στον στόχο μας", τόνισε ο Γερμανός προπονητής.

    Με την ίδια συνταγή με την Αλβανία

    Σαφώς ικανοποιημένος ο Ότο Ρεχάγκελ από την εξέλιξη της αναμέτρησης - και φυσικά την κατάκτηση της νίκης σε μια πολύ δύσκολη έδρα - δεν θα μπορούσε παρά να εκφράσει την ευχαρίστησή του προς τους ποδοσφαιριστές του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. "Οι παίκτες μας ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις και κατάφεραν να κερδίσουν ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι. Οι Γεωργιανοί ξεκίνησαν δυνατά και ορμητικά κι ευτύχησαν να προηγηθούν. Όμως οι παίκτες μας αντεπεξήλθαν, πέτυχαν δύο γρήγορα γκολ και πήγαμε στα αποδυτήρια έχοντας ανακτήσει το προβάδισμα".

    Σε ερώτηση προς τον ομοσπονδιακό προπονητή για την επιλογή του να μην προβεί σε καμία αλλαγή διατηρώντας και στα ενενήντα τρία λεπτά τους ίδιους ποδοσφαιριστές η απάντηση ήταν η ακόλουθη:"Μετά το γκολ των Γεωργιανών συζητήσαμε στον πάγκο και αποφασίσαμε να περιμένουμε αφού απέμενε ικανό χρονικό διάστημα για να αντιδράσουμε. Η επίτευξη των δύο γκολ από τον Καψή και τον Βρύζα μας βοήθησε όχι μόνο να ισορροπήσουμε τον αγώνα αλλά και να περάσουμε μπροστά στο σκορ και μάλιστα σε ένα πολύ καθοριστικό σημείο αφού δεν είχε ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Μετά και το τρίτο γκολ τα πάντα εξελίσσονταν ιδανικά για εμάς, οπότε δεν υπήρχε λόγος να προχωρήσουμε σε κάποια αλλαγή".

    Και τώρα μπροστά μας ορθώνεται η Αλβανία, την Τετάρτη στο γήπεδο Καραϊσκάκη, ένα παιχνίδι με σημαντικές ιδιαιτερότητες. "Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Όπως έπρεπε να κερδίσουμε στο σημερινό (σ.σ. χθεσινό) παιχνίδι, έτσι πρέπει να κερδίσουμε και την Αλβανία".

    Χαμηλοί τόνοι από τους παίκτες

    Τι κι αν η Ελλάδα σημείωσε άλλη μια περήφανη νίκη, γυρίζοντας μάλιστα το παιχνίδι μέσα σε δέκα αγωνιστικά λεπτά; Οι ποδοσφαιριστές αυτής της ομάδας-θαύμα, συνέχισαν - και θα συνεχίσουν - να κρατάνε χαμηλούς τόνους και μετά το τέλος του χθεσινού θριάμβου.

    Ήδη στο μυαλό τους στριφογυρίζει μια πρόταση: "Νίκη με Αλβανία".

    Χαρακτηριστικά τα λεγόμενα του Άγγελου Χαριστέα: "Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μέσα σε μια έδρα, όπου οι Γεωργιανοί είναι πολύ δυνατοί. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ αλλά το γεγονός ότι μέσα σε ένα δίλεπτο, γυρίσαμε τον αγώνα, μας βοήθησε πολύ και ψυχολογικά. Στο β μέρος, είχαμε καλύτερα πατήματα, πετύχαμε το 3ο γκολ και μετά από αυτό, δεν απειληθήκαμε. Τώρα ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι με την Αλβανία. Πρέπει να κερδίσουμε και για βαθμολογικούς λόγους αλλά και για το γόητρο. Να μείνουμε προσγειωμένοι και να είμαστε διαβασμένοι και την Τετάρτη", τόνισε ο επιθετικός της Εθνικής μας ομάδας.

    Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος προτιμά τη σιωπή και τους χαμηλούς τόνους ενόψει Αλβανίας: "΄Ηταν ένα κρίσιμο παιχνίδι το σημερινό. Καταφέραμε και γυρίσαμε το εις βάρος μας σκορ, μέσα σε μια καυτή έδρα και σε έναν κακό αγωνιστικό τερέν. Στο 3-1 κρίθηκαν όλα. Μετά οι Γεωργιανοί απογοητεύτηκαν και θεωρώ ότι συμβιβάστηκαν με την ήττα. Έτσι πήραμε και βαθμολογική αλλά και ψυχολογική δύναμη.Το ίδιο σοβαρά πρέπει να παίξουμε και την Τετάρτη. Προς Θεού, μην υποτιμήσουμε τους Αλβανούς! Θέλουμε τη νίκη πρώτον για τους τρεις βαθμούς και ύστερα για το γόητρο".

    Στους ίδιους χαμηλούς τόνους κινήθηκαν και οι δηλώσεις των υπόλοιπων παικτών:

    Ζήσης Βρύζας: "Είναι μια πολύ σημαντική νίκη αλλά πλέον είναι επιτακτική η νίκη με την Αλβανία την Τετάρτη".

    Γιάννης Γκούμας: "Μετά από τον αγώνα με την Αλβανία θα μιλήσουμε. Θέλουμε μόνο τη νίκη".

    Γιώργος Καραγκούνης: "Είναι μια πολύ σημαντική νίκη καθώς η Γεωργία είναι μια καλή ομάδα με πολύ ισχυρή έδρα. Καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι και αυτό δίνει τεράστια σημασία στη νίκη μας. Εμείς παραμένουμε προσγειωμένοι και κοιτάμε πως θα πάρουμε τους τρεις πόντους με την Αλβανία. Οι αντίπαλοι μας δεν είχαν ευκαιρίες ακόμα και όταν είχαν κατοχή της μπάλας. Για μένα το πιο σημαντικό συμβόλαιο μου είναι αυτό με την Εθνική ομάδα".

    Θοδωρής Ζαγοράκης: "Την Τετάρτη είναι ένας σημαντικός αγώνας. Μετά από αυτόν θα πούμε περισσότερα".

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πολυνίκης ο Ρεχάγκελ

    26/3/2005 10:14:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/3/2005 11:55:44 μμ)

    Συντάκτης:

    Εκτός από καθαρά βαθμολογικούς λόγους, η σημερινή νίκη της εθνικής μας ομάδας επί της Γεωργίας στην Τιφλίδα χαροποίησε ιδιαίτερα τον Οτο Ρεχάγκελ. Και αυτό γιατί ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός έγινε ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Η σημερινή επί της Γεωργίας ήταν η 24η σε 43 αγώνες για τον "Όθωνα", ο οποίος ξεπέρασε έτσι τον Αλκέτα Παναγούλια, που είχε 23 επιτυχίες σε 74 αναμετρήσεις.

    Είχαμε χρόνια να βάλουμε τρία γκολ εκτός

    Ο απολογισμός του προπονητή της πρωταθλήτριας Ευρώπης είναι πλέον 24 νίκες, 11 ισοπαλίες και οκτώ ήττες, την ώρα που ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός μετράει 23 νίκες, 20 ισοπαλίες και 31 ήττες.

    Εκτός αυτού, αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Ελλάδας, με τρία γκολ εκτός έδρας, μετά από πέντε χρόνια και έξι μήνες. Πριν το θριαμβευτικό 3-1 επί της Γεωργίας, είχε νικήσει 3-0 τη Σλοβενία στο Μάριμπορ στις 9 Οκτωβρίου του 1999 για τους προκριματικούς του EURO 2000.

    Τα γκολ εναντίον της Σλοβενίας είχαν πετύχει οι Τσιάρτας, Γεωργιάδης, Νικολαϊδης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 27 March 2005 - 10:01:37 UTC