Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η κούραση δεν έφερε το τρόπαιο
  • [02] Νέα τροπή
  • [03] Είχε το ΜΕΝΤορά της
  • [04] Ναρκο-υποβρύχιο "φύτρωσε" σε δάσος

    [01] Βόλεϊ

    Η κούραση δεν έφερε το τρόπαιο

    27/3/2005 9:24:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/3/2005 10:12:42 μμ)

    Συντάκτης:

    Η κατάρα του φαβορί χτύπησε τον Ηρακλή στον αποψινό τελικό του φαϊναλ Φορ Τσάμπιονς Λίγκ ανδρών με τη γαλλική Τουρ, καθώς ούτε μέσα στο «σπίτι» του κατάφερε ο Γηραιός στην Τρίτη του συμμετοχή σε τελικό ραντεβού της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης να πανηγυρίσει την κατάκτηση του ευρωπαϊκού στέμματος. Οι Γάλλοι του Ρομπέρτο Σερνιότι, που κι αυτοί συμμετείχαν για πρώτη φορά σε τελικό με εξαιρετική άμυνα και αδιαπέραστο μπλοκ βρήκαν τον τρόπο με τις επιθέσεις των Γκεμαντί, Νικόλοφ να φτάσουνε στη νίκη με 1-3 (25-21, 29-31, 17-25, 25-23), και να γράψουνε μετά το 2001 και το θρίαμβο της Παρί, με χρυσά γράμματα το όνομά τους στη χρυσή βίβλο του θεσμού.

    Δεν άντεξε

    Στο πρώτο σετ ο Ηρακλής με 9.000 φίλους του, 1000 δηλαδή παραπάνω από τον ημιτελικό, με δυνατό σερβίς αλλά και φαρμακερές επιθέσεις του Στάνλεϊ Κλεϊτον, εξουδετέρωσε το όπλο της γαλλικής ομάδας, την πολύ καλή άμυνα, και κατάφερε με μπλοκ άουτ του Γκιούρδα να προηγηθεί με 1-0, 25-21.

    Στο δεύτερο σετ, οι Γάλλοι αντέδρασαν και από την αρχή πήραν κεφάλι στο σκορ 8-6. Εκμεταλλευόκμενοι το ανύπαρκτο μπλοκ του Γηραιού αλλά και τα πολλά λάθη στο κυανόλευκο σερβίς, διατηρούσε με τις επιθέσεις του Βούλαγρου διεθνούς Βλαντιμίρ Νικόλοφ αλλά και του Αλγερινού Γκιμαντί σταθερά αυτή τη διαφορά 16-14, προκαλώντας παράλληλα νευρικότητα στους παίκτες του Αλέκου Λέωνη. Ο Έλληνας τεχνικός του Κυπελλούχου, όπως και στον ημιτελικό, ανακάτεψε την τράπουλα και στο 17-13 της Τουρ, πέρασε τον Κώστα Μπαρμπούδη στη θέση του Μάριου Γκιούρδα με σαφείς εντολές. Με άσο του Αμερικναού Λοϊ Μπολ, ο Ηρακλής μείωσε σε 19-18, αλλά λίγο αργότερα η χρυσή αλλαγή του Λεώνη, ισοφάρισε με άσο σε 20-20 και με άστοχη επίθεση του Νικόλοφ, ο Γηραιός πέρασε για πρώτη φορά στο σετ στη θέση του οδηγού αλλά μετά από 5 σετ μπολ οι Γάλλοι ιοσφάρισαν 1-1 με μπλοκ του Νικόλοφ σε 31-29.

    Στο τρίτο σετ το καλό μπλοκ των Γάλλων αλλά και η τύχη σε κάποια σημεία των παικτών του Ιταλού Ρομπέρτο Σερνιότι, προκάλεσε πολύ άγχος στα πόδια και τα χέρια των κυανόλευκων που βρέθηκαν να χάνουν με 8-4 και 16-10 υποχρεώνοντας του Κυπελλούχους Ελλάδας σε παθητικό ρόλο. Η εξαιρετική άμυνα του διεθνούς λίμπερο των «τρικολόρ» Ενό αλλά και η εκτελεστική δεινότητα του Βούλγαρου Νικόλοφ έδωσε το σετ με συνοπτικές διαδικασίες 25-17, αλλά και το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με 1-2.

    Στη συνέχεια οι δύο ομάδες που ζητούσαν να πάρουνε το σετ για διαφορετικούς λόγους, μετά το προβάδισμα 8-6 των Γάλλων πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ μέχρι και το 21-21, όπου στο σημείο εκέινο ο Κράβαρικ με άσο έδωσε το προβάδισμα 22-21, αλλά η χαρά των Ελλήνων δεν κράτησε πολύ αφού ο Νικόλοφ ισοφάρισε ξανά σε 22-22 με άπιαστη επίθεση, όπως και ο Γκεναντί με μπλοκ άουτ 23-23. Τελικά όμως οι Γάλλοι με μία υπόδειξη φιλέ, πήραν τη νίκη και το τρόπαιο.

    Τουρ (Ρομπέρτο Σερνιότι): Νικόλοφ 21, Ντε Κεργκρέτ 2, Μπόσκαν 9, Σλόμποντα 15, Ντεσούρς, Γκεμαντί 16, Ενό (λ, 60%), Ζιμπέρ 4, Λαβαλέζ

    Ηρακλής (Αλέκος Λεώνης): Γκιούρδας 4, Κράβαρικ 12, Μπάεφ 14, Μπολ 4, Χοφ 10, Στάνλεϊ 21, Μπρουκς (λ, 67%), Καλμαζίδης, Μπαρμπούδης 3, Ιωαννίδης

    [02] Μπάσκετ

    Νέα τροπή

    27/3/2005 9:58:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μπορεί ο Παναθηναϊκός να βρίσκεται πρώτος στη βαθμολογία, όμως η ήττα του από το Μαρούσι, το βλέπει με ένα βαθμό μόνο μπροστά και με παιχνίδια αρκετά ακόμα μέχρι τη λήξη του Πρωταθλήματος και την έναρξη των πλέι οφ. Αυτό που ελπίζει πλέον η ομάδα των Βορείων Προαστίων, είναι μόνο νίκες αλλά και μία ήττα ακόμα για τους πράσινους, παίρνοντας αυτή την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, αφού πολύ σημαντικό και το γεγονός πως το Μαρούσι εκτός από τη νίκη, κάλυψε και τη διαφορά που είχε χάσει στο πρώτο παιχνίδι. Πάντως, όλα θα εξαρτηθούν από τον Παναθηναϊκό.

    Πολλοί "μνηστήρες" για την τετράδα

    Με τις δύο πρώτες θέσεις καπαρωμένες, αυτό που πρέπει να βρεθεί, είναι ποιες δύο ομάδες θα συμπληρώσουν την τετράδα. Κάτι που θα φανεί καθαρά στο τέλος, αφού υπάρχει ένα κουαρτέτο από ομάδες που θα θελήσουν κατά πρώτο λόγο την τρίτη και κατά δεύτερο την τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Και αυτό γιατί μετά τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής, άλλαξαν τα εν λόγω δεδομένα.

    Η ήττα της ΑΕΚ από τον Απόλλωνα, έδωσε σε τρεις ομάδες την ευκαιρία να τη διεκδικήσουν. Συγκεκριμένα, ο Άρης, ο οποίος κέρδισε τον Πανελλήνιο, ο ΠΑΟΚ ο οποίες επικράτησε της Ολύμπια στη Λάρισα, και ο Πανιώνιος που με "κατοστάρα" κέρδισε τον Ιωνικό ΝΦ, αποτελούν τους τέσσερις μνηστήρες για τα δύο εισιτήρια. Όσο για το τι θα γίνει στην τελική οκτάδα, όλα ακόμα παίζονται. Ο Μακεδονικός με τη νίκη του επί του Ηρακλή, που πλέον είναι αδιάφορος, καπάρωσε ένα εισιτήρια για πλέϊ οφ, ενώ το παιχνίδι θα παιχτεί ανάμεσα στον Απόλλωνα Πάτρας, ο οποίος νίκησε την ΑΕΚ και εκμεταλλευόμενος την ήττα του Ολυμπιακού από την ΜΕΝΤ, βρέθηκε μαζί τους στους "8".

    Η ουρά "άλλαξε"

    Ο Ιωνικός και ο Πανελλήνιος τέλος είναι οι δύο ομάδες που βρέθηκαν τελευταίες. Η ΜΕΝΤ, ανέβηκε και πάλι ένα πόντο, καθώς νίκησε τον Ολυμπιακό και πήρε βαθιά ανάσα. Εκεί βρίσκεται και η Ολύμπια Λάρισας, και οι τέσσερις ομάδες θα τα δώσουν όλα στο τέλος, προκειμένου να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

    Πανελλήνιος-Αρης 74-82 Πανιώνιος-Ιωνικός Ν.Φ. 100-74 Μακεδονικός-Ηρακλής 103-92 Ολύμπια Λ.-ΠΑΟΚ 66-75 Μαρούσι-Παναθηναϊκός 75-55 ΑΕΚ-Απόλλων Π. 76-77 ΜΕΝΤ-Ολυμπιακός 89-87

    [03] Μπάσκετ

    Είχε το ΜΕΝΤορά της

    27/3/2005 9:50:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η σπουδαιότητα του αγώνα και για τις δύο ομάδες, ήταν μεγάλη και για υτό το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Τελικά η ομάδα της Θεσσαλονίκης πέτυχε να πάρει την έβδομη νίκη της στο Πρωτάθλημα και συνάμα να "βγει" από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη ο Ολυμπιακός, μπήκε σε πολλές περιπέτειες, όσον αφορά την τελική οχτάδα, μετά και τη νίκη του Απόλλωνα Πατρών επί της ΑΕΚ. Τα δεκάλεπτα: 22-21, 41-42, 69-61, 89-87.

    Άντεξε ως το τέλος

    Χέρι χέρι και οι δύο ομάδες, πήγαιναν μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όπου στο ημίχρονο, οι κόκκινοι προηγήθηκαν με ένα πόντο.

    Η ΜΕΝΤ, στο δεύτερο μέρος οικοδόμησε διαφορά 10 πόντων, 60-50. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε ν αντιδράσει με τον Γκόρενς να μετρά 21 πόντους και με σερί 7-0, άμβλυνε την ψαλίδα της διαφοράς στους 3 πόντους, 57-60, αλλά μέχρι το 30 το σύνολο του Παρασκευά Μουρατίδη ξέφυγε και πάλι, 69-61.

    Με την έναρξη της τέταρτης περιόδου, η ΜΕΝΤ, με τους Πέιτζ, Κέκκελη και Γκόλιοβιτς να σκοράρουν κατά ριπάς, πήρε διαφορά 11 πόντων στο πεντάλεπτο. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να επανέρθει, μείωσε σε τέσσεις, όμως τελικά η ΜΕΝΤ άντεξε και πήρε τη σπουδαία νίκη.

    Διαιτητές: Παπαδημητρίου, Ταβουλαρέας, Μπίτης

    ΜΕΝΤ (Παρασκευάς Μουρατίδης): Γκόλιοβιτς 17 (1), Καμπερίδης 9, Κέκκελης 17 (2), Χρήστου 2, Σπανός 10 (2), Τσέλιος 5 (1), Πέιτζ 19 (3), Μπίγκους 2, Ντίξον 8, Μπογκόγεβιτς

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιόνας Καζλάουσκας): Πέρι 12, Μέισον 7, Γκόρενς 25 (3), Παπανικολόπουλος 7 (1), Καλαμπόκης 2, Σκλάβος 2, Γιούρκοβιτς 8, Αγαδάκος 7, Γκούλιας 17

    [04] Παράξενα

    Ναρκο-υποβρύχιο "φύτρωσε" σε δάσος

    27/3/2005 9:44:00 μμ

    Συντάκτης:

    "Το παπόρι απ την Περσία πιάσανε στην Κορινθία" λέει ένα παλιό ρεμπέτικο, του οποίου τη συνέχεια όλοι γνωρίζουμε. Με μια μικρή προσαρμογή ταιριάζει γάντι και μπορεί άριστα να τραγουδηθεί συνοδευτικά στην παρακάτω ιστορία. Απλά όπου "παπόρι" βάλετε "υποβρύχιο" και όπου "Κορινθία" βάλτε "τα δάση της Κολομβίας". Τώρα, με τι θα ήταν γιομάτο αν κατάφερνε να ταξιδέψει, εσείς θεωρείστε κάμποσους τόνους κοκαΐνη κι είστε μέσα. Εντάξει, δεν κάνει ρίμα, αλλά το νόημα του είναι προφανές: οι αρχές της Κολομβίας ανακάλυψαν ολοκαίνουργιο υποβρύχιο (ναι, υποβρύχιο) σε δασώδεις εκτάσεις της περιοχής Ναρίνο, κοντά στο λιμάνι του Τουμάκο, που βρίσκεται στις ακτές του Ειρηνικού.

    Χρηματοδότες της κατασκευής του, λένε οι αρχές, μια εγχώρια "κοινοπραξία" βαρώνων κοκαΐνης (ευδοκιμεί το είδος εκεί), οι οποίοι σκόπευαν να το καθελκύσουν εντός των ημερών, καθώς λόγω των εορτών για το Πάσχα των Καθολικών, τα μέτρα ασφαλείας θα ήταν πιο χαλαρά. Υπολόγισαν, όμως, χωρίς την υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών (DAS) και το φιλόδοξο εγχείρημα δεν βυθίστηκε ποτέ.

    Επί έξι μήνες, λένε οι αρχές, συναρμολογούσαν οι εργάτες το χωρητικότητας 10 τόνων υποβρύχιο, κομμάτι-κομμάτι, μεταφέροντας λαθραία τα υλικά για την ναυπήγησή του, για να μην κινήσουν υποψίες. Μετά, θα το χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών σε ανοικτή θάλασσα, όπου θα γινόταν η μεταφόρτωσή τους σε διάφορα σκάφη με προορισμό τη βόρεια Αμερική.

    Πάντως, οι αστυνομικές αρχές της χώρας ουδόλως εξεπλάγησαν με το εύρημα τους. Κι αυτό διότι τον Σεπτέμβριο του 2000 είχαν εντοπίσει σε εργοστάσιο στην Φακατατίβα (40 χιλιόμετρα δυτικά της Μπογκοτά) ένα υπό κατασκευή υποβρύχιο μήκους 30 μέτρων και αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων, που είχε τη δυνατότητα μεταφοράς 200 τόνων κοκαΐνης. Γι αυτό ακριβώς, δεν παύουν να αναρωτιούνται: "Σήμερα υποβρύχιο, αύριο άραγε τι;"...


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 27 March 2005 - 22:01:17 UTC