Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κόντρα για το διαγωνισμό στην ΕΑΒ
  • [02] Τοποθετείται γιατρός στα επιβατικά πλοία
  • [03] Ακριβαίνουν τα διόδια
  • [04] Ισλαμική οργάνωση για την επίθεση στο Κάιρο
  • [05] Αμετακίνητη για το ασφαλιστικό η ΟΤΟΕ
  • [06] Υποχώρησε ο πληθωρισμός
  • [07] "Φόρτωσε" ο Μπενίτεθ με τις "νυχτερίδες"
  • [08] Έριξε "μαύρη" πέτρα στο "Σίτι" ο Αμπονσά
  • [09] ΠΑΟΚ: Με μία απουσία για το διπλό
  • [10] Έχει μία ακόμη ευκαιρία ο Παναθηναϊκός
  • [11] Μόνόδρομος η νίκη για το "τριφύλλι"
  • [12] Δεν θέλουν ξένους στην Α2 Ανδρών
  • [13] Εκμισθωτές ακινήτων στο στόχαστρο της εφορίας
  • [14] "Υπεύθυνο το ΠΑΣΟΚ για τα αγροτικά προβλήματα"
  • [15] Με τέσσερις απουσίες ο Ηρακλής
  • [16] "Κουτσουρεμένη" η Κέρκυρα με Ηρακλή
  • [17] Επιθετικά ο Άρης
  • [18] Εισαγγελική παρέμβαση για υπερτιμολογήσεις έργων

    [01] Πολιτική

    Κόντρα για το διαγωνισμό στην ΕΑΒ

    8/4/2005 8:33:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Σε αντιπαράθεση ήρθαν στη Βουλή ο υφυπουργός Άμυνας Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Τόγιας με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο δεύτερος για το διαγωνισμό πρόσληψης προσωπικού στην ΕΑΒ. Ο κ. Μιχαλολιάκος είπε ότι ακυρώθηκε ο διαγωνισμός, έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση και εάν προκύψουν ευθύνες, θα αντιμετωπιστούν και θα επαναληφθεί ο διαγωνισμός. Από την πλευρά του, ο κ. Τόγιας χαρακτήρισε το διαγωνισμό διαβλητό και είπε πως η τοποθέτηση του υφυπουργού έρχεται σε αναντιστοιχία με τις δηλώσεις συναδέλφων του, όπως αυτές του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Νάκου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νάκος κατηγορήθηκε από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου, ότι ζήτησε ειδική μεταχείριση για τα παιδιά που πρόσκεινται στον κομματικό χώρο της ΝΔ, ενώ ο ίδιος έκανε λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεων του. Οι τοποθέτηση του κ. Τόγια προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μιχαλολιάκου.

    Ο κ. Τόγιας αναφερόμενος στο διαγωνισμό της ΕΑΒ είπε ότι το ΑΣΕΠ δεν είχε καμία ανάμιξη στην οργάνωση του και ότι η σύνθεση της επιτροπής αξιολόγησης των διαγωνιζομένων άλλαξε ώστε να αποτελείται κυρίως από στελέχη της επιχείρησης. Παράλληλα, κατήγγειλλε ότι μέσω της διαδικασίας πιστοποίησης γλωσσομάθειας αποκλείστηκαν 800 υποψήφιοι και ότι στα "δικά μας παιδιά" δόθηκαν "σκονάκια της ντροπής" στο δοκιμαστικό των Αγγλικών.

    Περνώντας στην αντεπίθεση ο κ. Μιχαλολιάκος είπε ότι τον Οκτώβριο του 2003, είχε γίνει διαγωνισμός στην ΕΑΒ που δεν ήταν γραπτός, και στην επιτροπή αξιολόγησης μετείχαν αποκλειστικά άτομα της επιχείρησης. "Η φιλοδοξία μας δεν είναι να είμαστε πιο αξιοκρατικοί από το καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ" είπε ο κ. Μιχαλολιάκος και επισήμανε ότι πρόεδρος της επιτροπής του διαγωνισμού της ΕΑΒ είναι στέλεχος του ΑΣΕΠ. "Για μας, τα δικά μας παιδιά είναι όλα τα άνεργα παιδιά ενώ η δική σας κυβέρνηση άφηνε εκτός, εκείνα τα παιδιά που δεν ήταν κομματικά δικά σας" είπε.

    [02] Κοινωνία

    Τοποθετείται γιατρός στα επιβατικά πλοία

    8/4/2005 11:09:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105,8

    Σε πορεία υλοποίησης μετά τη σύσταση ειδικής επιτροπής μπαίνει το μέτρο της παρουσίας γιατρού σε επιβατηγά πλοία, κατά τον πλου. Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων στην οποία συμμετέχουν ο υφυπουργός Υγείας Θ. Γιαννόπουλος και ο γενικός γραμματέας του ΥΕΝ, Ιωάννης Τζωάννος θα συνεδριάσει την Δευτέρα 11 Απριλίου με αντικείμενο τον καθορισμό, μεταξύ άλλων, τα κριτηρίων πρόσληψης των γιατρών και με την προσδοκία το εν λόγω μέτρο να μπορέσει να τεθεί σε εφαρμογή το ερχόμενο καλοκαίρι.

    Ο κ. Τζωάννος μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 διευκρίνισε πως η παρουσία γιατρού αφορά τα πλοία που κάνουν μεγάλα ταξίδια. "Θέλουμε να αποφύγουμε τα δυσάρεστα περιστατικά του παρελθόντος" είπε ο κ. Τζωάννος και συμπλήρωσε πως η κίνηση αυτή ενισχύει έμμεσα, αλλά αποτελεσματικά το τουριστικό προϊόν της χώρας.

    Οι γιατροί που θα υπηρετούν στα πλοία θα είναι διορισμένοι σε κέντρα υγείας και θα αποσπώνται σε πλοίο για να ολοκληρώσουν το αγροτικό τους. Η δυνατότητα ιατρικής βοήθειας εν πλω είναι χρόνιο αίτημα κυρίως των κατοίκων της άγονης γραμμής, ενώ και οι επιβάτες των πλοίων θα νιώθουν περισσότερο ασφαλείς στα ταξίδια τους με τα πλοία της γραμμής για τα ελληνικά νησιά.

    [03] Κοινωνία

    Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής Ακριβαίνουν τα διόδια

    8/4/2005 8:50:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Από τα Μεσάνυχτα της Κυριακής ακριβαίνουν οι τιμές των διοδίων στις εθνικές οδούς. Έτσι, η τιμή για τα ΙΧ καθορίζεται από το 1,40 και το 1,50 στα 2 ευρώ. Στους υπόλοιπους σταθμούς, τα διόδια αυξάνονται από 1,2 σε 1,7, από 1,8 σε 2,5, από 2 σε 2,80 και από 2,1 σε 3. Τα διόδια για τις μοτοσικλέτες αυξάνονται από 0,7 σε 1 ευρώ και από 0,9 σε 1,3. Τα φορτηγά θα πληρώνουν από 2,3 ευρώ 3,3, από 3 ευρώ 4,3, από 3,2 - 4,5 και από 3,5 - 5. Στο μεταξύ, από το Σάββατο 16 Απριλίου θα ισχύσουν για 8.500 φάρμακα οι νέες τιμές, έτσι όπως διαμορφώνονται μετά την αύξηση κατά 1% των φορολογικών συντελεστών. Στις περιοχές, όπως τα νησιά, όπου ισχύουν μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α., τα φάρμακα θα πωλούνται σε λιανικές τιμές φθηνότερα κατά 2,75%.

    [04] Κόσμος

    Ισλαμική οργάνωση για την επίθεση στο Κάιρο

    8/4/2005 8:27:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/4/2005 11:26:48 μμ)

    Οι άγνωστες ως σήμερα "Ισλαμικές ταξιαρχίες της Υπερηφάνειας στην Αίγυπτο" ανέλαβαν, σήμερα, την ευθύνη για τη χθεσινή επίθεση στο παλιό Κάιρο, που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 18. Η οργάνωση βεβαίωσε, ότι η επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας, καθώς στην ανακοίνωση, που δημοσιοποίησε σε ισλαμική σελίδα στο διαδίκτυο, αναφέρεται "ο αδελφός μας Αμπα αλ-Αλάα αλ Μίσρι έφερε σε πέρας αυτήν την επίθεση του μαρτυρίου και ο ίδιος έπεσε μαχόμενος ως μάρτυρας". Επίσης, προσθέτουν, ότι "θέλαμε να αποδείξουμε στον Πρόεδρο Μουμπάρακ και στους όμοιούς του ότι δεν μπορεί να μιλά για πυρήνες σε ύπνωση, θέλαμε να αποδείξουμε ότι "υπάρχουν ετοιμοπόλεμοι μουτζαχεντίν", θέλαμε να εκδικηθούμε για αδελφούς, κρατούμενους, για τα θύματα της αδικίας". Επίσης, στην ανακοίνωσή τους τονίζουν, πως ήθελαν να εκδικηθούν και "τις ΗΠΑ, αλλά και το σύνολο των αποικιοκρατικών δυνάμεων, για πράξεις τους στο Ιράκ, την Παλαιστίνη ή άλλη σπαρασσόμενη γη του Ισλάμ".

    Αργά το βράδυ της Παρασκευής, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ανακοίνωση για την επίθεση στην οποία έχασε τη ζωή του ένας Αμερικανός και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις συμπατριώτες του. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι Αμερικανοί θύματα της επίθεσης ήταν τουρίστες, ενώ ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, έκανε γνωστό ότι ο δράστης της επίθεσης σκοτώθηκε κατά την έκρηξη.

    Από την πλευρά της, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αίγυπτο συνέστησε στους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν τις τουριστικές περιοχές της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

    Σύμφωνα με τον επίσημο αιγυπτιακό απολογισμό, η έκρηξη, η οποία προκλήθηκε πιθανόν από παγιδευμένο μοτοποδήλατο, σκότωσε τρεις άτομο, μία Γαλλίδα, έναν Αμερικανό, ενώ το τρίτο θύμα δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί.

    [05] Οικονομία

    Συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αμετακίνητη για το ασφαλιστικό η ΟΤΟΕ

    8/4/2005 8:17:00 μμ

    Πηγή: AΠΕ

    Ανυποχώρητη στο θέμα της δημιουργίας Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων για όλους τους εργαζόμενους στις τράπεζες εμφανίζεται η ΟΤΟΕ, μετά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν οι εξελίξεις στο ασφαλιστικό των τραπεζών και η πορεία των διαπραγματεύσεων. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΤΟΕ, αναφέρεται ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία συμφωνία εάν η κυβέρνηση και οι τράπεζες δε δεχθούν τη θέση της Ομοσπονδίας, που συνεπάγεται τη διασφάλιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των τραπεζοϋπαλλήλων, καθώς και την ένταξη όλων των νεοπροσλαμβανόμενων στο Ενιαίο Ταμείο, ώστε να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητά του.

    Επίσης, το Γενικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ να αξιολογήσει την πορεία των εξελίξεων και να προχωρήσει στην προκήρυξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων , κλιμακώνοντας την πίεση του κλάδου, ώστε να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα βάσει των θέσεων της Ομοσπονδίας.

    [06] Οικονομία

    Υποχώρησε ο πληθωρισμός

    8/4/2005 8:14:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μείωση στο 2,9% σημείωσε ο πληθωρισμός το Μάρτιο από 3,1% που ήταν το Φεβρουάριο, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος (ΕΣΥΕ). Ωστόσο, οι προβλέψεις του γενικού γραμματέα της ΕΣΥΕ κ. Κοντοπυράκη για το μήνα Απρίλιο κάνουν λόγο για άνοδο του στο 3,3-3,4%, λόγω των αυξημένων τιμών στα καύσιμα. Ο κ. Κοντοπυράκης ανέφερε επίσης ότι η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ θα έχει μικρή επίπτωση στις τιμές και ετησίως ο πληθωρισμός θα επιβαρυνθεί σε ποσοστά μικρότερα από το 0,7% που ήταν η αρχική πρόβλεψη. Όσο για την ενσωμάτωση του αυξημένου ΦΠΑ στις τελικές τιμές σημείωσε ότι μέχρι στιγμής αυτό έχει εφαρμοστεί μόνο στο 15% των προϊόντων.

    Σχετικά Links:

    Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Φόρτωσε" ο Μπενίτεθ με τις "νυχτερίδες"

    8/4/2005 8:54:00 μμ

    Συντάκτης:

    Εξοργίστηκε ο Ισπανός τεχνικός της Λίβερπουλ Ράφα Μπενίτεθ με τις δηλώσεις του προέδρου της Βαλένθια, Χουάν Σολέρ σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας του, σύμφωνα με τις οποίες οι "νυχτερίδες" βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τον Τσέχο επιθετικό των "ρεντς", Μίλαν Μπάρος. Ο Ίβηρας τεχνικός, που πέρυσι είχε οδηγήσει την Βαλένθια στον τίτλο, κατηγόρησε τη διοίκηση της ισπανικής ομάδας για παράνομη προσέγγιση του παίκτη του, αν και όπως τόνισε δεν ανησυχεί: "Απαγορεύεται να μιλάς με έναν παίκτη που έχει ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο. Προτιμώ να μην μιλάω γι΄αυτά τα πράγματα. Δεν ανησυχώ για τον Μπάρος, αλλά αν όσα είπε ο πρόεδρός τους αληθεύουν, ίσως είναι καιρός να τους μιλήσουμε γι΄αυτό το θέμα".

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Έριξε "μαύρη" πέτρα στο "Σίτι" ο Αμπονσά

    8/4/2005 9:38:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μη αναστρέψιμο αποδείχθηκε τελικά το κυριακάτικο επεισόδιο που έλαβε χώρα ανάμεσα στο Γκανέζο ποδοσφαιριστή του Αιγάλεω, Κόφι Αμπονσά και τους φίλους της ομάδα του "Σίτι". Ο έγχρωμος άσος, που στο τελευταίο αγώνα έγινε δέκτης ρατσιστικών συνθημάτων από την εξέδρα, έλυσε σήμερα το συμβόλαιό του με την ομάδα του Αιγάλεω και εξοφλήθηκε μέχρι το τέλος της περιόδου. Έτσι ο Γκανέζος αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με την Καλλιθέα. Για τον αγώνα αυτό ο κ. Ντουμιτρέσκου θα έχει στη διάθεση του τους εξής ποδοσφαιριστές: Σιντιμπέ, Παπουτσή, Αλεξόπουλο, Ψωμά, Εντουσέι, Άγγο, Τσάτσο, Φωτάκη, Μπάρκογλου, Μανουσάκη, Αγρίτη, Τζενάμο, Φριζενμπίχλερ, Χρήστου, Χλωρό, Νικολόπουλο, Λιαπάκη, Σίμιτς.

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΠΑΟΚ: Με μία απουσία για το διπλό

    8/4/2005 8:43:00 μμ

    Συντάκτης:

    Έτοιμοι είναι πλέον όλοι σον ΠΑΟΚ για το ντέρμπι των "δικεφάλων" κόντρα στην ΑΕΚ. Μοναδική απουσία για τους Θεσσαλονικείς, η δεδομένη του Διονύση Χασιώτη που δεν μετέχει λόγω τραυματισμού στον σχεδιασμό της αμυντικής ζώνης της ομάδας του. Στα θετικά η επαναφορά του Χρήστου Μαλαδένη, ο οποίος πήρε κανονικά μέρος στην προπόνηση και τέθηκε στη διάθεση του Νίκου Καραγεωργίου. Η προετοιμασία της ομάδας θα ολοκληρωθεί αύριο το μεσημέρι και στην συνέχεια οι 18 που θα επιλεγούν από τον προπονητή θα ταξιδεύσουν στην Αθήνα για το ντέρμπι.

    Με αμυντικούς προσανατολισμούς

    Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, φαίνεται πως έχει κατασταλάξει στο σχήμα που προτίθεται να χρησιμοποιήσει. Πάνω από όλα θέλει να εξουδετερώσει τα επιθετικά ατού της Ένωσης και να κερδίσει το χώρο του κέντρου. Για αυτό και "βλέπει" ένα σχήμα με αμυντικές περισσότερο βλέψεις. Το πιθανό αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι της Κυριακής είναι: Τοχούρογλου, Ανδράλας, Καραδήμος, Καρυπίδης, Ουντέζε, Ζωγραφάκης ή Μαλαδένης, Μέγκαχεντ, Θεοδωρίδης, Φουτσίνι, Σαλπιγγίδης και Μίετσελ. Στον ΠΑΟΚ θα συμπαρασταθούν περίπου 1.500 φίλοι του από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

    [10] Μπάσκετ

    Έχει μία ακόμη ευκαιρία ο Παναθηναϊκός

    8/4/2005 10:47:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μέσα στην φανατισμένη ατμόσφαιρα της τουρκικής έδρας ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να "σφραγίσει" απόψε οριστικά το τελευταίο εισιτήριο για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα, που φέτος διεξάγεται στη Μόσχα, 6 και 8 Μαϊου. Οι "πράσινοι" στον δεύτερο αγώνα της προημιτελικής φάσης ηττήθηκαν στο τουρκικό "Α. Ιπεκτσί" με 75-63 από την Εφές Πίλσεν, που ισοφάρισε τη σειρά των αγώνων σε 1-1. Έτσι η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα έχει στις 14 Απριλίου στην Αθήνα μία τελευταία ευκαιρία να επικρατήσει των Τούρκων και να προκριθεί μαζί με τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μακάμπι και Ταού στο τελικό ραντεβού της διοργάνωσης

    Στην Αθήνα θα παιχθεί η πρόκριση

    Σε ένα ανθελληνικό περιβάλλον που είχανε δημιουργήσει από νωρίς οι Τούρκοι φίλαθλοι, που φρόντισαν να μην "πέφτει καρφίτσα" στο "Αμπντί Ιπεκτσί", οι παίκτες της Εφές Πίλσεν, μπήκε αποφασισμένη στο παιχνίδι να πετύχει την ισοφάριση και να στείλει την υπόθεση πρόκριση σε τρίτο αγώνα.

    Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός, παρακολουθούσε από κοντά στο σκορ την οικοδέσποινα ομάδα που είχε προβάδισμα 18-16, αλλά στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Τούρκοι με κορυφαίο τον Πρκάτσιν άνοιξε την ψαλίδα της διαφοράς στους 7 πόντους 24-17.

    Η αντίδραση του προπονητή του "τριφυλλιού" Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ήτανε άμεση. Πέρασε στο παιχνίδι τον Πάτρικ Φέμερλιγκ και ο Παναθηναϊκός με 6 ριμπάουντ κατάφερε να ανακάμψει και να ισοφαρίσει σε 24-24. Στη συνέχεια με δύο τρίποντες "βόμβες" του Αλβέρτη, το "τριφύλλι" πέρασε μπροστά με 32-28.

    Στην επανάληψη η ελληνική ομάδα συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμα στο σκορ, αλλά ο Σόλομον με όμορφες επιθετικές προσπάθειες σάλπισε το σύνθημα της αντεπίθεσης για την Εφές, η οποία με τη συμπαράσταση του κόσμου της ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση και στο 33΄ πήρε έναν αέρα εννέα πόντων, 62-53.

    Οι "πράσινοι" όμως δεν το έβαλαν κάτω, προσπάθησαν να "μπουν ξανά" στο παιχνίδι και κατάφεραν με ένα τρίποντο του Σκεπάνοβιτς να μειώσουν σε 64-61. Μέχρι κεί όμως καθώς στη συνέχεια, οι Τούρκοι ανέβασαν ταχύτητα και με μπροστάρη το Σόλομον διαμόρφωσαν το τελικό 75-63 που κρατάει ζωντανές τις ελπίδες για πρόκριση. Μέχρι τις 14 Απριλίου που θα διεξαχθεί στην ΟΑΚΑ η τελευταία και φαρμακερή αναμέτρηση με τους πρωταθλητές Ελλάδας

    Τα δεκάλεπτα: 18-16, 28-32, 52-45, 75-63 ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ (Οκτάι Μαχμούτι): Αρσλάν (2), Σόλομον 24 (5), Πεκέρ 9, Κουκό 4, Άμπι 2, Κέτσμαν 2, Πρκάτσιν 16, Νίκολιτς 7, Ντόμερκαντ 5

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Διαμαντίδης 9 (1), Σκεπάνοβιτς 7 (1), Λάκοβιτς 20 (3), Μπατίστ 2, Αλβέρτης 9 (2), Καλαϊτζής, Παπανικολάου 3 (1), Τσαρτσαρή

    [11] Βόλεϊ

    Μόνόδρομος η νίκη για το "τριφύλλι"

    8/4/2005 10:16:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε δύο δόσεις θα διεξαχθεί η 2η αγωνιστική της β φάσης Α1 Ανδρών, που αρχίζει αύριο στις 16:00 με την αναμέτρηση Παναθηναϊκού ΠΑΟΚ στη Γλυφάδα και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα στο Ρέντη (18:00, ΕΤ1) με την συνάντηση Ολυμπιακού-Ηρακλή. Οι τέσσερις ομάδες που συμμετέχουνε σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα των play off μεταφέρουνε τη βαθμολογία που συγκέντρωσαν κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου και με την ολοκλήρωση των 6 αγωνιστικών εντός και εκτός έδρας οι δύο πρώτες ομάδες θα διεκδικήσουνε το φετινό "στέμμα" του πρωταθλητή

    Χωρίς Νοβότνι οι "πράσινοι"

    Με μοναδικό απόντα τον Τσέχο διεθνή Γιακούμπ Νοβότνι που δεν προπονήθηκε απόψε ο ανανεωμένος Παναθηναϊκός υποδέχεται στη Γλυφάδα το μαχητικό ΠΑΟΚ. Ο Τσέχος διαγώνιος θα βρίσκεται στον πάγκο όμως η επιστροφή του στο σχήμα δεν πρόκειται να επισπευσθεί, αφού οι υπηρεσίες του στη συνέχεια των play off είναι πολύτιμες.

    Παρόλα αυτά ο τεχνικός του "τριφυλλιού" δεν ανησυχεί, καθώς ο διεθνής Καλαματιανός άσος "έβγαλε μάτια" στον αγώνα του Ρέντη με τον Ολυμπιακό. Παράλληλα ο υπέροχος λαός του Παναθηναϊκού αναμένεται να αποτελέσει και αύριο τον έβδομο παίκτη των γηπεδούχων, που δεν έχουνε ξεχάσει την ήττα από τους "ασπρόμαυρους" στο β γύρο της κανονικής περιόδου, που έσπασε τότε το εντός έδρας αήττητο των "πρασίνων".

    Στην αντίπερα όχθη, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Γιώργος Χριστόπουλος που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών αναμένεται να έχει ένα ευχάριστο δίλημμα για τη θέση του διαγωνίου, ανάμεσα στον Καμερουνέζο Νανγκά και τον Αργεντίνο Πορέλο, ο οποίος εντυπωσίασε με την απόδοση του στο 3-1 του Ηρακλή στο ματς του Ευόσμου, στην πρεμιέρα της β' φάσης της Α1 Ανδρών.

    Α1 Ανδρών (β φάση) Σάββατο 9/4: Γλυφάδας 4μμ: Παναθηναϊκός ΠΑΟΚ (Γεροθόδωρος, Γεωργουλέας), Δευτέρα 11/4: Ρέντη 6μμ (ΕΤ-1): Ολυμπιακός Ηρακλής (Ιορδανίδης-Βαρθαλίτης), Πέμπτη 14/4: Νεάπολης 6μμ (ΕΤ-1): ΠΑΟΚ Ολυμπιακός (Λέκκας, Ιωάννου), Ευόσμου 6μμ: Ηρακλής Παναθηναϊκός (Αντωνούλης, Μυρόθεος Σ.)

    [12] Βόλεϊ

    Δεν θέλουν ξένους στην Α2 Ανδρών

    8/4/2005 7:56:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ελληνικό "χρώμα" χωρίς την ύπαρξη ξένου παίκτη εισγήθηκαν χθες μεταξύ άλλων τα μέλη του ΔΣ της ΕΟΠΕ για την προσεχή Α2 ανδρών, στη χθεσινή συνεδρίαση της Παρασκευής 8 Απριλίου 2005. Παράλληλα ανακοινώθηκαν και άλλες αποφάσεις, που αφορούν όμως περισσότερα τις μικρότερες κατηγορίες. Αύριο εξάλλους στις 9πμ στην αίθουσα Β' του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, θα γίνει η Γενική Τακτική Συνέλευση, με θέματα την έγκριση του απολογισμού και του ισολογισμού, την τροποποίηση κανονισμών και την εναρμόνιση και τροποποίηση του καταστατικού της ΕΟΠΕ, σύμφωνα με τον νόμο.

    Οι αποφάσεις της σύσκεψης της ΕΟΠΕ

    Να προκηρυχθούν θέσεις κλιμακιακών προπονητών για την περίοδο 2005-06.

    Να καθιερωθεί το βαθμολογικό σύστημα 2 βαθμοί στη νίκη και 1 βαθμός στην ήττα, και να καταργηθεί το υφιστάμενο βαθμολογικό σύστημα (3 πόντοι στη νίκη, 2 στη νίκη με 3-2 σετ και 1 στην ήττα με 3-2) στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα.

    Να καταργηθεί το όριο των 8 αθλητών στις ομάδες των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων.

    Κάθε ερασιτεχνικός σύλλογος που έχει ανδρικές και γυναικείες ομάδες είναι υποχρεωμένος να έχει ομάδα παίδων ή, παμπαίδων, κορασίδων ή, παγκορασίδων και προαιρετικά εφήβων, κορασίδων. Για τις ομάδες Α1 Ανδρών είναι υποχρεωτικές οι ομάδες εφήβων και παίδων, διαφορετικά υπάρχουν ποινές που προβλέπονται από τη προκήρυξη. Σε όσους δεν συντηρούν ομάδες υποδομής, αντί της ποινής του -1 βαθμού που ισχύει σήμερα θα χρεώνονται με ποινή μιας νίκης (-3).

    Εισήγηση για κατάργηση συμμετοχής ξένου παίκτη στο πρωτάθλημα Α2 ανδρών και επιστροφή στο καθεστώς ερασιτεχνικής κατηγορίας.

    Καθιέρωση και δεύτερης μεταγραφικής περιόδου τον Σεπτέμβριο, όσον αφορά στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Το ακριβές διάστημα θα οριστεί στο επόμενο ΔΣ.

    Παρέμβαση στην Πολιτεία για αλλαγή των κριτηρίων στις επιχορηγήσεις προς τα σωματεία. Τα κριτήρια θα είναι αναπτυξιακά και θα διαφέρουν ανάλογα με τις επιτυχίες και το έργο που παράγει κάθε σύλλογος.

    To ΔΣ της ΕΟΠΕ διευκρινίζει πως η σύνθεση της Εθνικής ομάδας που ανακοινώθηκε τη Πέμπτη 7 Απριλίου δεν έχει τον τίτλο "Εθνική Ελπίδων", αλλά του Εθνικού συγκροτήματος που θα εκπροσωπήσει το ελληνικό βόλεϊ στο κύπελλο Ανοιξης και στους Μεσογειακούς Αγώνες.

    [13] Οικονομία

    Εκμισθωτές ακινήτων στο στόχαστρο της εφορίας

    8/4/2005 10:53:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πάνω από 126.000 περιπτώσεις φοροδιαφυγής από είσπραξη ενοικίων αποκάλυψαν οι διασταυρώσεις στοιχείων που πραγματοποιεί η γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για τα εισοδήματα που δηλώθηκαν το 2004. Από την έρευνα προέκυψε ότι ένας στους δέκα ιδιοκτήτες ακινήτων δεν δήλωσαν στην εφορία ολόκληρο ή μέρος του εισοδήματος που εισέπραξαν από ενοίκια το 2003 και τώρα τα στοιχεία τους αποστέλλονται στις εφορίες για να πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος. Συγκεκριμένα οι φορολογούμενοι εκμισθωτές ακινήτων που φαίνεται να μη δήλωσαν ορθά τα μισθώματα ακινήτων στο οικονομικό έτος 2004, με ποσό που δεν δηλώθηκε άνω των 2.000 ευρώ, ανέρχονται σε 126.793. Εξ αυτών οι 84.469 εκμισθωτές ακινήτων δεν δήλωσαν κανένα εισόδημα από εκμίσθωση ακινήτων.

    [14] Πολιτική

    "Υπεύθυνο το ΠΑΣΟΚ για τα αγροτικά προβλήματα"

    8/4/2005 9:30:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στη Λαμία βρέθηκε την Παρασκευή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Μπασιάκος, που εξήγγειλε έργα συνολικού ύψους 6,7 εκατομμυρίων ευρώ και μίλησε σε ημερίδα για την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). "Οραματιζόμαστε σχεδιάζουμε και υλοποιούμε μια γεωργία πολυλειτουργική", σημείωσε ο κ. Μπασιάκος τονίζοντας ότι το Υπουργείο πήρε έγκαιρα τις αποφάσεις του για την πορεία προσαρμογής στη νέα ΚΑΠ και τόνισε ότι υπάρχει συνεχής διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Μιλώντας στην ημερίδα, ο κ. Μπασιάκος κατονόμασε τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ως υπεύθυνες για την εισαγωγή προϊόντων από χώρες της Βαλκανικής και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης χωρίς ποσοτικούς περιορισμούς, κάτι που, όπως τόνισε ο κ. Μπασιάκος, επιδείνωσε το πρόβλημα των αποθεμάτων.

    "Η προηγούμενη κυβέρνηση και ο τότε υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, επέτρεψαν τη μεγάλη εισαγωγή προϊόντων από Βαλκανικές χώρες καθώς και από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης", ενώ αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στους "καταστροφικούς κοινοτικούς κανονισμούς τους οποίους είμαστε υποχρεωμένοι για τελευταία χρονιά να εφαρμόσουμε" και πρόσθεσε ότι όλες οι καλλιέργειες του τελευταίου 10μήνου προγραμματίστηκαν και προχώρησαν βάσει των κυβερνητικών αποφάσεων του ΠΑΣΟΚ.

    Στη συνέχεια, ο κ. Μπασιάκος προανήγγειλε ότι παρόμοιες ημερίδες για την ενημέρωση των αγροτών θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα και είπε ότι το Υπουργείο έχει στραμμένο το βλέμμα τους προς τις νέες καλλιέργειες και την πιλοτική εφαρμογή εναλλακτικών λύσεων για τις περιπτώσεις συρρίκνωσης ορισμένων καλλιεργειών.

    Ο κ. Μπασιάκος σημείωσε ότι το Υπουργείο επιδιώκει να είναι έτοιμο για τη νέα ΚΑΠ με την προκήρυξη δεκατριών μελετών (μία για κάθε Περιφέρεια) για την εκτίμηση των επιπτώσεών της, τις δυνατότητες αναδιάρθρωσης καλλιεργειών και τη διευκόλυνση της διάθεσης των τοπικών αγροτικών προϊόντων σύμφωνα με τις σύγχρονες καταναλωτικές τάσεις, ώστε ο τομέας να καταστεί ανταγωνιστικός.

    Αντιπαράθεση για το Κιλελέρ

    "Η φετινή επέτειος του Κιλελέρ συμπίπτει χρονικά με την πλήρη αποκάλυψη των πραγματικών πολιτικών της Κυβέρνησης της ΝΔ", αναφέρει στο μήνυμά του για την επέτειο της εξέγερσης του Κιλελέρ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, και προσθέτει: "ο ελληνικός λαός και κυρίως ο αγροτικός πληθυσμός της χώρας συνειδητοποιούν με τον πλέον δραματικό τρόπο την ακύρωση των ψεύτικων υποσχέσεων και όλων των προεκλογικών δεσμεύσεων του Κ. Καραμανλή και της ΝΔ".

    Το μήνυμα αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Μπασιάκου ο οποίος απάντησε σε σκληρή γλώσσα.

    "Είναι απαράδεκτο ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος που επί 11 χρόνια ως κυβέρνηση με λάθη και παραλείψεις οδήγησε τον αγροτικό τομέα στο γνωστό αδιέξοδο [...] να κατηγορεί μία κυβέρνηση ενός έτους που προσπαθεί να βάλει τάξη και να αναστρέψει την καθοδική πορεία του αγροτικού τομέα", αναφέρεται στην απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και προστίθεται ότι ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει "να απολογηθεί τουλάχιστον για τον καταστροφικό κοινοτικό κανονισμό για το βαμβάκι που αποδέχθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση το 2001 και που η σημερινή κυβέρνηση είναι αναγκασμένη παρά τη θέλησή της να εφαρμόσει, για τελευταία χρονιά φέτος, με όλα τα γνωστά προβλήματα και τις δυσμενείς συνέπειες".

    "Φθηνές τιμές στο χωράφι και ακριβές τιμές στο ράφι", είναι το αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής στον αγροτικό τομέα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Μπασιάκου, και πρόσθεσε ότι το μόνο που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν να μετονομάσει το Υπουργείο Γεωργίας σε Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Με τέσσερις απουσίες ο Ηρακλής

    8/4/2005 9:25:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την τελευταία τους προπόνηση, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με την Κέρκυρα πραγματοποίησαν οι παίκτες του Ηρακλή. Οι Κίνι, Διαμαντίδης Μπακιρτζίογλου, Μουράτι δεν θα είναι στη διάθεση του τεχνικού Σάββα Κωφίδη, ο οποίος πήρε στην αποστολή τους εξής παίκτες: Αμπάρη, Διλμπέρη, Παπαζαχαρία, Κατσαμπή, Στεφανή, Σνάουτσνερ, Περπερίδη, Δρούγα, Σεγκιρί, Πουρσανίδη, Κεϊτά, Λαγό, Καπετάνο Κώστα, Ιωάννου, Επαλλέ, Σουλίδη, Νέκο, Παπαποστόλου, και Φορτούτζι.

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Κουτσουρεμένη" η Κέρκυρα με Ηρακλή

    8/4/2005 9:07:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με πολλές απουσίες μετέβη στη Θεσσαλονίκη η ομάδα της Κέρκυρας, για τον αυριανό αγώνα με τον Ηρακλή. Ο τεχνικός των "Φαιάκων", Γιώργος Φοιρός θα έχει συνολικά όλους κι όλους 15 ποδοσφαιριστές, αφού οι Πανόπουλος, Μπράγκα, Γκαρόζης, Βεζυρίδης, Ντα Σίλβα είναι τιμωρημένοι και ο Νιρέν Ντεμπά τραυματίας. Οι αθλητές που συμπεριλήψθηκαν στην αποστολή της Κέρκυρας είναι οι εξής: Γκίτκος, Σύρος, Γεωργίου, Σφακιανάκης, Πετράς, Αντωνίου, Γήτας, Μπουγκανέμ, Γκίμπρο, Φοφόνκα, Ιωάννου, Νινιάδης, Εντιαγιέ, Λαμπάκης, Ριμπέιρο.

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επιθετικά ο Άρης

    8/4/2005 9:02:00 μμ

    Συντάκτης:

    Παρά την καλή εμφάνιση και την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, ο τεχνικός των κιτρινόμαυρων θέλει να αλλάξει λίγο τα πλάνα του. Ο Χατζάρας, θέλει να δώσει μία πιο επιθετική νότα στον αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς και για αυτό επαναφέρει μετά από απουσία έξι εβδομάδων τον Φερνάντο Σανχούρχο. Ο Αργεντινός μέσος θα βρεθεί στην αρχική ενδεκάδα, ενώ στη μεσαία γραμμή γυρίζει ο Νεμπεγλέρας που αναμένεται να δώσει περισσότερη επιθετική ισχύ στην ομάδα, ενώ στο αριστερό άκρο της άμυνας επανέρχεται και ο Νάιντος. Από εκεί και πέρα προτίθεται να κάνει και μία εσωτερική αλλαγή. Στις σκέψεις του είναι να βάλει στο κέντρο της άμυνας τον Κολτσίδα δίπλα στον Γόγολο και να πάει δεξιά τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Σκοπός της κίνησης αυτής είναι να ενισχύσει τη δεξιά πτέρυγα πιστεύοντας ότι δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με τον Μουζαουϊ, ενώ τον Χάρη Παππά θα προσέχει ο Νάιντος.

    [18] Κοινωνία

    Εργολάβων του ΑΘΗΝΑ 2004 Εισαγγελική παρέμβαση για υπερτιμολογήσεις έργων

    8/4/2005 8:47:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Δύο δημοσιεύματα της εφημερίδας ΑΥΡΙΑΝΗ, που αναφέρονταν σε υπερτιμολογήσεις έργων από εργολάβους του AΘΗΝΑ 2004, προκάλεσαν, την Παρασκευή, την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Ο κ. Παπαγγελόπουλος παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας καθώς η εφημερίδα έκανε λόγο για τεχνάσματα εργολάβων που, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, υπερτιμολογούσαν τα έργα όσον αφορά το κόστος των υλικών κατασκευής. Επίσης, στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι οι εισφορές στο ΙΚΑ των εργαζομένων, στα εν λόγω έργα, ήταν σημαντικά μικρότερες από τη συνολική αξία των έργων. Η διερεύνηση της υπόθεσης ανατέθηκε στην εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη, η οποία καλείται να διερευνήσει αν προκύπτουν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 8 April 2005 - 21:05:49 UTC