Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολύνεκρες εκρήξεις στο Ιράκ
  • [02] Υπέβαλε παραίτηση ο Ντέιβιντ Στόουν
  • [03] Στο νοσοκομείο ο Ιάκωβος
  • [04] Κληρώνει ο λαχνός για CEV Cup
  • [05] Σύλληψη υπόπτου για την κλοπή της "Κραυγής"
  • [06] Παντρεύονται Κάρολος - Καμίλα

    [01] Ιράκ

    Χωρίς τέλος η βία Πολύνεκρες εκρήξεις στο Ιράκ

    9/4/2005 10:30:00 πμ

    Συντάκτης:

    Δεκαπέντε Ιρακινοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί από έκρηξη βόμβας στη Λατιφίγια, νότια της Βαγδάτης. Η Λατιφίγια βρίσκεται στο λεγόμενο "τρίγωνο του θανάτου" λόγω των συνεχών επιθέσεων των ιρακινών ανταρτών. Νωρίτερα, δύο Ιρακινοί σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν όταν Ιρακινοί αντάρτες άνοιξαν πυρ σε φάλαγγα 14 φορτηγών του Υπουργείου Εμπορίου στην οδική αρτηρία που συνδέει την πόλη Κουτ με τη Βαγδάτη. "Τέσσερα φορτηγά κατόρθωσαν να διαφύγουν αλλά τα υπόλοιπα εξαφανίστηκαν ", ανακοίνωσε πηγή του Υπουργείου Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι δύο οδηγοί σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν. Εν τω μεταξύ, συγκέντρωση ενάντια στην αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο Ιράκ πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της Βαγδάτης δεκάδες χιλιάδες Ιρακινοί, με την ευκαιρία της δεύτερης επετείου από την πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσέιν. Το σύνθημα ήταν "Όχι στην Αμερική, Όχι στην κατοχή".

    Ριζοσπάστες σιίτες και σουνίτες ιμάμηδες είχαν καλέσει από χθες στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής τους πιστούς να συγκεντρωθούν στην πλατεία Φερντάους, στο κέντρο της Βαγδτάτης, όπου στις 9 Απριλίου 2003, εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν γκρεμίσει το άγαλμα του Σαντάμ.

    Ο σιίτης ηγέτης Μοκτάντα Σαντρ και η Επιτροπή των μουσουλμάνων, εκ των μεγαλυτέρων σουνιτικών θρησκευτικών οργανώσεων, κάλεσαν επίσης τους οπαδούς τους να μετάσχουν μαζικά στη διαδήλωση.

    [02] Κόσμος

    Δεν αναφέρθηκαν οι λόγοι της παραίτησης Υπέβαλε παραίτηση ο Ντέιβιντ Στόουν

    9/4/2005 11:10:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας ασφαλείας των επιβατικών αεροσκαφών, απόστρατος ναύαρχος Ντέιβιντ Στόουν, μετά την έντονη κριτική που δέχτηκε για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας στα αμερικανικά αεροσκάφη που τα καθιστούν ευάλωτα σε πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις. Μετά από παραμονή στο αξίωμά του επί 8 μήνες, ο απόστρατος ναύαρχος Ντέιβιντ Στόουν έστειλε την επιστολή παραίτησής του στον νέο υπουργό Ασφαλείας, Μάικλ Τσέρτοφ, ο οποίος και την έκανε δεκτή, δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασφαλείας των Μεταφορών. Επισήμως δεν αναφέρθηκαν οι λόγοι της παραίτησης του ναύαρχου Στόουν, αλλά εμπιστευτική έκθεση του Yπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας και του FBI είχε αποκαλύψει πριν λίγο καιρό ότι τα αμερικανικά επιβατικά αεροσκάφη παραμένουν ευάλωτα σε επιθέσεις τρομοκρατικών οργανώσεων όπως η Αλ Κάιντα, παρά το γεγονός ότι δαπανήθηκαν εκατομμύρια δολάρια για τη λήψη νέων μέτρων ασφαλείας. Η έκθεση δεν δόθηκε ποτέ στη δημοσιότητα, αλλά αποσπάσματά της αποκαλύφθηκαν τον περασμένο μήνα στον Τύπο.

    [03] Κόσμος

    Στο νοσοκομείο ο Ιάκωβος

    9/4/2005 12:11:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σοβαρή εκτιμάται η κατάσταση της υγείας του πρώην αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής, Ιάκωβος, που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ο 94χρονος Ιάκωβος ακολουθεί ιατρική αγωγή μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε πρόσφατα για την αντιμετώπιση αναπνευστικού προβλήματος. Παλαιότερα, είχε υποβληθεί και σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς. Στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι "ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, ο οποίος επισκέφθηκε τον πρώην Β. και Ν. Αμερικής στο νοσοκομείο, καλεί το ευσεβές πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής να προσευχηθεί ενθέρμως στον Πανάγαθο Θεό, τον ιατρό των ψυχών και των σωμάτων, για την αποκατάσταση της υγείας του λίαν αγαπητού και σεβάσμιου Αρχιεπισκόπου Ιακώβου".

    [04] Βόλεϊ

    Κληρώνει ο λαχνός για CEV Cup

    8/4/2005 11:36:00 μμ

    Συντάκτης:

    Για μία θέση στο Κυπέλλο Συνομοσπονδίας (CEV Cup) και την κατάκτηση της 5ης θέσης της Α1 Ανδρών αναμετρόνται αύριο στο κλειστό της Πάτρας (18:00), η τοπική ΕΑΠ και ο Πανελλήνιος. Αμφότερες οι ομάδες θα έχουνε μία τελευταία ευκαιρία να σώσουνε τη φετινή χρονιά και είναι βέβαιο, ότι το Σάββατο θα επιχειρήσουνε να πραγματοποιήσουν το πρώτο βήμα. Οι φιλοξενούμενοι του Γιάννη Λαϊου θα παραταχθούν στον αγώνα χωρίς τονν τραυματία Χρήστο Ιωακειμίδη και τον Γρηγόρη Ρουσσάκη, που δίνει εξετάσεις στον ΑΣΕΠ. Για την οικοδέσποινα ομάδα του Γιάννη Νικολάκη αμφίβολος θεωρείται ο διεθνής Χρύσανθος Κυριαζής, που ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στο γόνατο. Το πρόγραμμα των αγώνων για τις θέσεις 5-6 της Α1 Ανδρών, έχει ως εξής: Σάββατο 9/4: ΕΑ Πατρών 6μμ: ΕΑ Πατρών Πανελλήνιος (Βασιλειάδης, Πανούτσος), Δευτέρα 18/4: Πανελληνίου 6μμ (ΕΤ-1): Πανελλήνιος - ΕΑ Πατρών, Πέμπτη 21/4: ΕΑ Πατρών 6μμ: ΕΑ Πατρών Super Cargo Πανελλήνιος.

    [05] Πολιτισμός

    Σύλληψη υπόπτου για την κλοπή της "Κραυγής"

    9/4/2005 12:05:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ, ΒΒC

    Οκτώ μήνες περίπου μετά την κλοπή ενός από τους πιο διάσημους πίνακες στον κόσμο, της "Κραυγής" του Έντβαρντ Μουνκ, η αστυνομία της Νορβηγίας κατάφερε να συλλάβει την Παρασκευή έναν άνδρα ως ύποπτο για την κλοπή του πίνακα. Αν και το έργο δεν έχει ακόμη βρεθεί, μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις, οι Αρχές πιστεύουν ότι δε θα αργήσουν να τον εντοπίσουν. Ο πίνακας είχε εξαφανιστεί από το Μουσείου Μουνκ στο Όσλο, στις 22 Αυγούστου του περασμένου έτους, μαζί με την "Μαντόνα", έργο του ίδιου ζωγράφου. Θυμίζουμε ότι πριν ένα μήνα, στις 7 Μαρτίου, άλλοι τρεις πίνακες του Μουνκ έκαναν φτερά από ξενοδοχείο της χώρας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Άφαντοι άλλοι τρεις πίνακες του Munch

    Έκλεψαν την "Κραυγή" του Μουνχ

    [06] Ζωής ...σΤάσεις

    Με πολιτικό γάμο Παντρεύονται Κάρολος - Καμίλα

    9/4/2005 10:01:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/4/2005 11:57:13 πμ)

    Συντάκτης:

    Στις 14.30 το μεσημέρι στο δημαρχείο του Ουίνδσορ και σε στενό οικογενειακό κύκλο, θα τελεστεί ο πολιτικός γάμος του πρίγκηπα Καρόλου με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο σύζυγός της πρίγκηπας Φίλιππος δε θα παραστεί στον πολιτικό γάμο, ενώ θα παραβρεθεί στη θρησκευτική τελετή, που θα διεξαχθεί αμέσως μετά στο παρεκκλήσι του πύργου του Γουίνδσορ. Στο δημαρχείο θα είναι παρόντες οι γιοι του Καρόλου, πρίγκιπες Χάρι και Ουίλιαμ, καθώς και τα δύο παιδιά της Καμίλα, Τομ και Λόρα. Ο Κάρολος αναμένεται να φορά κοστούμι και όχι την στρατωτική στολή που φορούσε στον πρώτο γάμο του με την Λαίδη Νταιάνα. Ο 56χρονος πρίγκηπας Κάρολος και η 57χρονη Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς υποχρεώθηκαν να παντρευτούν με πολιτικό γάμο, καθώς και οι δύο είναι διαζευγμένοι.

    Ο πολιτικός γάμος δεν ισχύει

    Μετά την τελετή που θα κρατήσει μισή ώρα το πριγκηπικό ζεύγος θα μεταβεί στο κάστρο του Ουίνδσορ όπου θα λάβει την ευλογία του αρχιεπισκόπου του Κατέρμπρι, Ρόουαν Γουίλιαμς στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, για να ακολουθήσει δεξίωση με τη συμμετοχή 800 προσεκλημένων.

    Σύμφωνα με παλαιότερη νομοθεσία, ο πολιτικός γάμος δεν ισχύει για τα μέλη της Βασιλικής οικογένειας.

    Ο πρίγκηπας Κάρολος, που επέστρεψε το βράδυ της Παρασκευής στο Λονδίνο από τη Ρώμη, όπου παρέστη στην κηδεία του Πάπα Ιωάννη Παύλου, πέρασε τη νύχτα του στο Χάιγκρόουβ, ενώ η Καμίλα στο Κλάρενς Χάουζ, στο Λονδίνο.

    Περισσότερα από 300 άτομα είχαν συγκεντρωθεί νωρίς το πρωί κοντά στο δημαρχείο του Ουίνδσορ. Στη μικρή πόλη που βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα δυτικά του Λονδίνου και φιλοξενεί το εντυπωσιακό κάστρο του Ουίνδσορ, έχουν αναπτυχθεί εκατοντάδες αστυνομικοί.

    Σύμφωνα με Βρετανό αστυνομικό χιλιάδες περίεργοι αναμένεται να καταφτάσουν στην μικρή πόλη για να δουν το διάδοχο του βρετανικού θρόνου να επισημοποιεί μιά σχέση 30 ετών με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. Από τις πρώτες πρωινές ώρες καμμιά 20αριά άτομα έπιασαν θέσεις απένταντι από το δημαρχείο όπου θα τελεστεί ο γάμος και ορισμένοι πέρασαν τη νύχτα σε σκηνές.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 9 April 2005 - 9:01:07 UTC