Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] To τελευταίο αντίο
  • [02] Φυλακή και light
  • [03] Ζώντας με το spam
  • [04] "Νομοσχέδιο - τομή"
  • [05] Έρευνα εις βάθος
  • [06] Χειρόφρενο τραβούν τα ταξί
  • [07] Γέφυρα φιλίας μεταξύ Κίνας και Ινδίας
  • [08] Ξεκινά ο 8ημερος "μαραθώνιος" πριν το Κονκλάβιο
  • [09] Σεισμός συγκλόνισε την Ινδονησία
  • [10] Τριπλή επίθεση καμικάζι
  • [11] "Προσκόμματα" στο σχηματισμό λιβανικής Κυβέρνησης
  • [12] Στις Βρυξέλλες ο Γιώργος Αλογοσκούφης
  • [13] Εντείνονται οι έλεγχοι στην αγορά
  • [14] Ρεκόρ για τον Μαλντίνι
  • [15] Εκτός μάχης ο Ετό για δέκα μέρες
  • [16] Ιωνικός: Αισιοδοξία για το μέλλον
  • [17] Παρέμεινε πρώτος ο Λεβαδειακός
  • [18] Ολύμπια Λάρισας: Ήρθε και ο Φίνλεϊ
  • [19] Πετρόπουλος: Νίκη σε ένα ντέρμπι
  • [20] Ένας αλλά... τίγρης
  • [21] Έλαμψε το "νέο αίμα" της ιππασίας
  • [22] "Κούρσεψαν" το Μιλάνο οι Κενυάτες
  • [23] Τεκνοποίηση κατά των αλλεργιών
  • [24] Πολλά προβλήματα η Χαλκηδόνα
  • [25] Χάνει Άντζα η Ξάνθη
  • [26] Με όλα της τα όπλα η Μπάγερν

    [01] Πολιτισμός

    Στον "Σερ" της Ρωμιοσύνης To τελευταίο αντίο

    11/4/2005 6:16:00 μμ

    Συντάκτης:

    Κηδεύτηκε το απόγευμα της Δευτέρας από το Α Νεκροταφείο Αθηνών, παρουσία πλήθους κόσμου, καλλιτεχνών και πολιτικών, ο μεγάλος ερμηνευτής Γρηγόρης Μπιθικώτσης. Η σορός του έφτασε στα χέρια των στενών του συνεργατών και την υποδέχτηκαν με παρατεταμένα χειροκροτήματα εκατοντάδες πολίτες. Ένα μεγάλο "Ευχαριστώ" για την προσφορά του στη μουσική εξέφρασαν οι στενοί του φίλοι και οι συνεργάτες του που όλα αυτά τα χρόνια αγάπησαν τον λαϊκό ερμηνευτή του ελληνικού τραγουδιού. Το Σαββατοκύριακο, χιλιάδες πολίτες και γνωστοί καλλιτέχνες, προσήλθαν στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, για να αποχαιρετήσουν τον "Σερ" της Ρωμιοσύνης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ο "σερ" του ελληνικού τραγουδιού

    "Έσβησε" ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης

    [02] Παράξενα

    Φυλακή και light

    11/4/2005 2:49:00 μμ

    Συντάκτης:

    Οι συνθήκες κράτησης στις φυλακές δεν είναι οι καλύτερες που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς, όπως και αυτό που έκανε ένας 34χρονος Ρουμάνος. Ο Γιόρχε Φλόρεα, που έχει καταδικαστεί σε δύο χρόνια κάθειρξης λόγω κλοπής, μήνυσε το σωφρονιστικό ίδρυμα στο οποίο κρατείται επειδή το φαγητό έχει πολύ λίπος! Όπως υποστηρίζει, το φαγητό της φυλακής έχει πολλά λιπαρά, με αποτέλεσμα να είναι βλαβερό για την καρδιά του, όπως επίσης και το ότι το κελί του βρίσκεται στην πτέρυγα των καπνιστών! Από την πλευρά του, ο διευθυντής του σωφρονιστικού ιδρύματος, Μάριους Χίλιμπαν, απέρριψε τους ισχυρισμούς του κρατουμένου, χαρακτηρίζοντάς τους ανεδαφικούς. Κι ενώ άφησε ένα "παραθυράκι" για καλύτερης ποιότητας φαγητό, διευκρίνισε πως ξεχωριστά κελιά για καπνίζοντες και μη είναι κάτι αδιανόητο. Πάντως, ο Φλόρεα μεταφέρθηκε σε άλλο κελί και, μέχρι στιγμής, δεν έχει εκφράσει κάποιο νέο παράπονο.

    [03] Τεχνολογία

    Έρευνα Αμερικανών επιστημόνων Ζώντας με το spam

    11/4/2005 2:25:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΒΒC

    Κομμάτι της καθημερινής ζωής φαίνεται πως έχουν γίνει τα ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (spam), όπως αποκαλύπτει έρευνα του Pew Internet and American Life Project σε χρήστες του Διαδικτύου στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 52% ερωτηθέντων χαρακτήρισε το spam μεγάλο πρόβλημα, ενώ το 28% δήλωσε πως λαμβάνει περισσότερα ανεπιθύμητα e-mail σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία τόνισε ότι ο βομβαρδισμός με spam δεν την αποτρέπει από το να χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιο. "Μαθαίνουμε να ζούμε με το spam", επεσήμανε η επικεφαλής της έρευνας, Ντέμπορα Φάλοους, χαρακτηρίζοντας τα ανεπιθύμητα emails κάτι ανάλογο με την ατμοσφαιρική ρύπανση και το κυκλοφοριακό κομφούζιο. Παράλληλα, η κ. Φάλοους αναφέρθηκε στην ολοένα και αυξανόμενη χρήση φίλτρων και άλλων προγραμμάτων, που λειτουργούν ως ασπίδα κατά των ανεπιθύμητων ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

    "Δοκιμασία αντοχής"

    Σύμφωνα με την έρευνα, οι χρήστες του Διαδικτύου συνηθίζουν ολοένα και περισσότερο την ύπαρξη των spam. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 67% των ερωτηθέντων δήλωσε πως το σερφάρισμα στο Internet είναι δυσάρεστο λόγω των ανεπιθύμητων μηνυμάτων, έναντι 77% που ήταν πέρυσι.

    Επίσης, το ποσοστό των χρηστών που χρησιμοποιούν λιγότερο τα e-mails εξαιτίας του spam έπεσε κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες (από 29% στο 22%). Παράλληλα, μείωση παρουσιάζει και το ποσοστό όσων δεν εμπιστεύονται το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ως μέσο επικοινωνίας (53% έναντι 62% πέρυσι).

    Η κ. Φάλοους σχετίζει τα συμπεράσματα αυτά με την αυξανόμενη χρήση προγραμμάτων που "απωθούν" τα spam, αλλά και την καλύτερη ενημέρωση των κυβερνοναυτών για τους τρόπους αντιμετώπισής τους. "Οι προβλέψεις ότι οι άνθρωποι θα εγκαταλείψουν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο λόγω των ανεπιθύμητων e-mails δεν φαίνεται να βγαίνουν αληθινές", κατέληξε.

    Πάντως, ταυτόχρονα με τη συμπεριφορά των χρηστών του Διαδικτύου, αλλάζει και το περιεχόμενο των spam: σύμφωνα με την ίδια έρευνα, τα περισσότερα έχουν πλέον πορνογραφικό περιεχόμενο και δεν ζητούν τόσο οικονομικά ή προσωπικά στοιχεία.

    Σχετικά Links:

    Pew Internet and American Life Project

    [04] Πολιτική

    Η αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων "Νομοσχέδιο - τομή"

    11/4/2005 4:47:00 μμ

    Πηγή: NET 105,8 - ΑΠΕ

    Με τον πρόεδρο του ΔΣ του Επαγγελματικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Δρακούλη Φουντουκάκο, συναντήθηκε τη Δευτέρα η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου με τους κοινωνικούς φορείς για το σχέδιο νόμου της αξιοποίησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες. Σε δηλώσεις της, η κ. Πετραλιά χαρακτήρισε τον υπό κατάθεση νόμο ως αντι-γραφειοκρατικό και τομή γιά τα ελληνικά δεδομένα, ενώ τόνισε ότι στόχος είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η προσέλκυση σοβαρών επενδυτών. Από την πλευρά του, ο κ. Φουντουκάκος επεσήμανε ότι το νομοσχέδιο κινείται στη σωστή κατεύθυνση, υπογραμμίζοντας ότι σημασία "για μας έχει ότι γίνεται μια συντονισμένη και σε βάθος μελέτη γιά την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων". Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο ζητά ο Συνασπισμός με ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι "εάν υλοποιηθούν όσα προβλέπει το σχέδιο νόμου, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη περισσότερος δομημένος χώρος σε μία πόλη που ασφυκτιά από τη δραματική έλλειψη χώρων πρασίνου".

    Αντιδρά ο ΣΥΝ

    Το Τμήμα Οικολογίας του ΣΥΝ αναφέρει ότι το νομοσχέδιο μεθοδεύει τις εκχωρήσεις των Ολυμπιακών χώρων μέσω μηχανισμών ιδιωτικοποίησης της δημόσιας γης, για να παρακαμφθούν, στο μέτρο του εφικτού, ο έλεγχος νομιμότητας από το ΣτΕ, καθώς και τα αρμόδια όργανα και οι θεσμοί που λαμβάνουν την πολιτική ευθύνη για τα ζητήματα χωροθέτησης χρήσεων, δόμησης και διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, "στη σύνταξη του νομοσχεδίου φαίνεται ότι απουσιάζει όχι μόνο η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι πολίτες, αλλά και το ίδιο το ΥΠΕΧΩΔΕ και φυσικά ο καθ΄ύλην αρμόδιος για την Αττική φορέας σχεδιασμού, που είναι ο Οργανισμός Αθήνας".

    [05] Κοινωνία

    "Ανοίγουν" οι δικογραφίες θανάτων κρατουμένων Έρευνα εις βάθος

    11/4/2005 5:48:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Να "ανοίξουν" και να διερευνηθούν σε βάθος όλες οι δικογραφίες θανάτων κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού το τελευταίο διάστημα, και ειδικότερα του θανάτου από ναρκωτικά του 25χρονου Κυριάκου Ασβεστά, ζήτησε τη Δευτέρα με "παραγγελία" του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Γρηγόρης Πεπόνης. Σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή, επικεφαλής της έρευνας που διενεργούν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Πειραιά τίθεται ο εισαγγελέας Γ. Μωραϊτάκης, ο οποίος θα ερευνήσει και τυχόν ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων ανεξαρτήτως της θέσης στην οποία υπηρετούν. Μάλιστα, ο εποπτεύων εισαγγελέας θα έχει το δικαίωμα να ξανακαλέσει μάρτυρες που θεωρεί ουσιώδεις για τον θάνατο του Ασβεστά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πέθανε από ναρκωτικά στο κελί του

    [06] Κοινωνία

    Χειρόφρενο τραβούν τα ταξί

    11/4/2005 2:26:00 μμ

    Χωρίς ταξί θα μείνει η Αθήνα από τις τρεις το μεσημέρι και για έξι ώρες, προκειμένου οι οδηγοί να μπορέσουν να λάβουν μέρος στην προγραμματισμένη γενική συνέλευση του κλάδου τους. Το επιβατικό κοινό θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί από τις 9 το βράδυ και μετά, οπότε λήγει η στάση των ιδιοκτητών και τα οχήματα θα κυκλοφορήσουν ξανά στους δρόμους του λεκανοπεδίου.

    [07] Κόσμος

    Γέφυρα φιλίας μεταξύ Κίνας και Ινδίας

    11/4/2005 2:35:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ-BBC

    Χρειάστηκε να εμπλακούν σε σύντομο πόλεμο το 1962 και να περάσουν 43 χρόνια προτού Κίνα και Ινδία μπορέσουν να καταλήξουν σε μια καταρχήν συμφωνία για την επίλυση της διένεξης για τις περιοχές τις συνοριακές περιοχές των Ιμαλαΐων, ένα ζήτημα που τις φέρνει αντιμέτωπες τόσες δεκαετίες. Η συμφωνία επισφραγίστηκε σήμερα κατά την επίσκεψη του στην Ινδία του κινέζου πρωθυπουργού Ουέν Τζιαμπάο. Τόσο ο ίδιος όσο και ο ινδός ομόλογός του Μανμοχάν Σινγκ, υπέγραψαν σήμερα στο Νέο Δελχί το έγγραφο που ορίζει τον "οδικό χάρτη" με τα βήματα για τη διευθέτηση της διαφιλονικούμενης μεθορίου μήκους 3.550 χλμ, η οποία από τον καιρό του πολέμου δεν έχει χαραχθεί επισήμως.

    Σε κοινό ανακοινωθέν τους οι δύο χώρες τονίζουν ότι στόχος είναι η οριστική επίλυση του προβλήματος με ειρηνικές και φιλικές διαβουλεύσεις και χωρίς τη χρήση οποιασδήποτε μορφής βίας. Μέχρι να διευθετηθεί οριστικά η διένεξη, τα δύο μέρη θα πρέπει να έχουν κατά νου "τα στρατηγικά και εύλογα (διμερή) συμφέροντα και την αρχή της αμοιβαίας ασφάλειας", υπογραμμίζεται ακόμη στην ανακοίνωση, χωρίς να δίνονται περισσότερες διευκρινίσεις. Όμως είναι κατανοητό πως και οι δύο πλευρές επιθυμούν το ζήτημα αυτό να πάψει να αποτελεί "αγκάθι" στην ανάπτυξη των σχέσεων, κυρίως των οικονομικών, μεταξύ των δύο χωρών.

    [08] Κόσμος

    Ανεπίσημες οι επαφές μεταξύ των 115 καρδιναλίων Ξεκινά ο 8ημερος "μαραθώνιος" πριν το Κονκλάβιο

    11/4/2005 1:04:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Le Monde

    Αρχίζουν σήμερα στο Βατικανό οι πρώτες ανεπίσημες επαφές για την εκλογή του νέου προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με τους 115 καρδιναλίους εκλέκτορες, δύο απουσιάζουν για λόγους υγείας, να συζητούν τα " πρακτικά προβλήματα" λειτουργίας του Κονκλάβιου, που ξεκινά στις 18 Απριλίου. Οι καρδινάλιοι έχουν πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα έξι συναντήσεις, όπου συζήτησαν τα οργανωτικά προβλήματα για την τέλεση της κηδείας του μακαριστού Ιωάννη Παύλου Β. Έχοντας να αντιμετωπίσουν περίπου 3.500 δημοσιογράφους, που έχουν ήδη καταφτάσει στη Ρώμη από όλο τον κόσμο για να καλύψουν τις διαδικασίες εκλογής του νέου Ποντίφικα, οι 115 "Πρίγκιπες της Εκκλησίας" έχουν αποφασίσει να εφαρμόσουν κατά γράμμα το νόμο της σιωπής. "Δεν πρόκειται να δώσουν άλλες συνεντεύξεις", λένε πηγές του Βατικανού.

    "Μια πνευματική εμπειρία"

    Ο Τζον Άλλεν, ανταποκριτής στο Βατικανό της εφημερίδας National Catholic Reporter, λέει ότι, η περίοδος της σιωπής είναι αναγκαία για να μπορέσουν οι εκλέκτορες να αποφασίσουν χωρίς εξωτερική ανάμιξη. "Οι καρδινάλιοι ενδιαφέρονται για την προστασία της ελευθερίας του Κονκλάβιου", πρόσθεσε.

    Όπως δήλωσε πάντως χθες στο BBC ο αρχιεπίσκοπος του Εδιμβούργου Κιθ ΟΜπράιεν, ένας από τους νεώτερους καρδινάλιους, που ανέδειξε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β το 2003 και θα πάρει μέρος στο κονκλάβιο, "η διαδικασία εκλογής του νέου Ποντίφικα "θα είναι μια πνευματική εμπειρία, εντελώς αποκλεισμένη από τον έξω κόσμο, χωρίς κινητά τηλέφωνα ή άλλα μέσα επικοινωνίας". "Είμαι σίγουρος ότι, ο Θεός θα μας βοηθήσει να επιλέξουμε τον σωστό άνθρωπο, που θα συνεχίσει να μας καθοδηγεί στη νέα χιλιετία", τόνισε ο αρχιεπίσκοπος του Εδιμβούργου.

    Ανοικτή η εκλογή

    Η εκλογή του νέου Πάπα είναι πάντως πολύ ανοικτή. Ανώτατοι αξιωματούχοι του Βατικανού επιμένουν ότι, δεν υπάρχουν "φαβορί". Ορισμένα ονόματα αναφέρονται φυσικά στον Τύπο, ανάμεσά τους περίπου έξι Ιταλοί Ιεράρχες και αρκετοί από τη Λατινική Αμερική. Η αλήθεια είναι πάντως ότι, όλοι υποθέτουν, σκιαγραφώντας απλώς "το πορτρέτο" του νέου Πάπα.

    Κάθε προεκλογική εκστρατεία απαγορεύεται και οι καρδινάλιοι υποτίθεται ότι, δεν μπορούν να συζητήσουν για τα προσόντα κάποιου υποψήφιου Πάπα στη διάρκεια των καθημερινών συζητήσεων τους μέχρι την έναρξη του Κονκλάβιου. Τα προγνωστικά δείχνουν ότι, ο νέος Πάπας θα είναι είτε Ιταλός, που θα γνωρίζει καλά τον κόσμο ή κάποιος ξένος πολύ οικείος, όμως, στο Βατικανό, που θα μιλά πολύ καλά τα ιταλικά. Θα πρέπει επίσης να είναι ιδιαίτερα "επικοινωνιακός" και στον τομέα αυτό θα πρέπει να δείξει σύντομα τις ικανότητές του στην ενίσχυση των δεσμών με τη νέα γενιά καθώς τον προσεχή Αύγουστο πραγματοποιείται στην Κολωνία το Παγκόσμιο Συνέδριο της Νεολαίας, όπου θα παραστεί ο νέος Ποντίφικας.

    [09] Κόσμος

    Μεγέθους 6 Ρίχτερ Σεισμός συγκλόνισε την Ινδονησία

    11/4/2005 12:49:00 μμ

    Σεισμική δόνηση, μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σήμερα στο νησί Σιμελούε της Ινδονησίας, χωρίς να υπάρξουν θύματα, ανακοίνωσαν οι σεισμολόγοι. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε βάθος 30 χλμ και σε απόσταση 50 χλμ νοτιοανατολικά της Σιναμπάνγκ, της μεγαλύτερης πόλης του νησιού. Η περιοχή συγκλονίστηκε στις 28 Μαρτίου από σεισμό 8,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που προκάλεσε το θάνατο σε 17 ανθρώπους και σε περισσότερους από 600 στο γειτονικό νησί Νίας.

    [10] Ιράκ

    "Ζωντανοί οι Ρουμάνοι δημοσιογράφοι" Τριπλή επίθεση καμικάζι

    11/4/2005 5:27:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/4/2005 6:09:00 μμ)

    Τριπλή επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε τη Δευτέρα στην πόλη Κάιμ του δυτικού Ιράκ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, έξω από αμερικανική βάση. Στο σημείο έφτασαν αμέσως αμερικανικά ελικόπτερα που μετέφεραν τρεις Αμερικανούς πεζοναύτες που τραυματίστηκαν. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε με ανακοίνωσή της στο διαδίκτυο η οργάνωση του Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι. Ωστόσο, η γνησιότητα της ανακοίνωσης ελέγχεται. Στο μεταξύ, ζωντανοί είναι οι τρεις Ρουμάνοι δημοσιογράφοι που απήχθησαν στις 28 Μαρτίου στο Ιράκ, σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου της ρουμανικής προεδρίας, Αντριάνα Σαφτόιου.

    [11] Μ. Ανατολή

    Αναβλήθηκε ενώ είχε προγραμματιστεί για σήμερα "Προσκόμματα" στο σχηματισμό λιβανικής Κυβέρνησης

    11/4/2005 1:31:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αναβλήθηκε ο προγραμματισμένος για σήμερα σχηματισμός της νέας Κυβέρνησης του Λιβάνου, εξαιτίας "προσκομμάτων της τελευταίας στιγμής", όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μέλος της απερχόμενης κυβέρνησης. "Ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης καθυστέρησε εξαιτίας διάστασης απόψεων σχετικά με τον εκλογικό νόμο και ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Ομάρ Καράμε προσπαθεί να αμβλύνει τα εμπόδια, που προέκυψαν την τελευταία στιγμή", δήλωσε η ίδια πηγή. Ο Ομαρ Καράμε είχε δηλώσει το Σάββατο στους δημοσιογράφους ότι, επρόκειτο να ανακοινώσει σήμερα τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης στον Ουάλιντ Τζουμπλάτ, εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με άλλη πηγή, ο Πρόεδρος της χώρας Εμίλ Λαχούντ και ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Φραντζίε αντιτάχθηκαν στην πρόθεση του Ομάρ Καράμε να υποβάλει στο Κοινοβούλιο εκλογικό νόμο, ο οποίος προβλέπει τον καθορισμό των εκλογικών περιφερειών με βάση την ευρεία περιφέρεια και όχι τη μικρή περιφέρεια, όπως επιθυμεί ο μαρωνίτης πατριάρχης Νασράλαχ Σφέιρ. Η Κυβέρνηση Καράμε υπέβαλε την παραίτησή της στο τέλος Φεβρουαρίου και η αντιπολίτευση ζητεί τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, η οποία θα είναι σε θέση να διεξαγάγει εκλογές εντός των χρονικών ορίων, που προβλέπονται από το Σύνταγμα, δηλαδή το αργότερο στα τέλη Μαΐου.

    [12] Οικονομία

    Στις Βρυξέλλες ο Γιώργος Αλογοσκούφης

    11/4/2005 7:33:00 μμ

    Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης προκειμένου να πάρει μέρος στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin. Στην αυριανή συνεδρίαση του Ecofin αναμένεται να εγκριθεί και το αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας Και Ανάπτυξης το οποίο την περασμένη εβδομάδα πήρε το πράσινο φως από την ευρωπαϊκή επιτροπή. Αναμένεται επίσης, να διατυπωθούν νέα εύσημα από την ΕΕ για την οικονομική πολιτική και ειδικότερα για τα πρόσφατα φορολογικά μέτρα που αποβλέπουν στη μείωση του ελλείμματος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ικανοποιημένη δηλώνει η Κομισιόν

    [13] Οικονομία

    Εντείνονται οι έλεγχοι στην αγορά

    11/4/2005 4:05:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Εντείνουν τους ελέγχους στην αγορά τα συνεργεία του υπουργείου Ανάπτυξης και του ΣΔΟΕ, ενόψει Πάσχα. Στο στόχαστρο τα οπωρολαχανικά από χώρες της Ε.Ε, αλλά και από τρίτες χώρες, τα οποία εισάγονται στη χώρα μας και με πλαστά πιστοποιητικά αποκτούν την ελληνική "ιθαγένεια". Πρόκειται κυρίως για λεμόνια και πατάτες, προϊόντα στα οποία δεν υπάρχει επάρκεια στη χώρα μας. Οι επιτήδειοι τα αναμιγνύουν με τα εγχώρια και τα βαφτίζουν όλα ελληνικά. Αποτέλεσμα τόσο οι Έλληνες παραγωγοί να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη διάθεση των προϊόντων τους , όσο και οι καταναλωτές των οποίων η τσέπη επιβαρύνεται καθώς πληρώνει προϊόντα που πωλούνται ως ελληνικά χωρίς να είναι. Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας έχει ήδη στείλει αυστηρό μήνυμα προς τους εμπόρους, ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πατάξει τα φαινόμενα αισχροκέρδειας και νοθείας, εξ ου και η εντατικοποίηση των ελέγχων τόσο στα κηπευτικά όσο και στα κρέατα.

    Στο μεταξύ οι εξορμήσεις του ΣΔΟΕ είχαν νέα αποτελέσματα. Οι ελεγκτές της υπηρεσίας εντόπισαν και δέσμευσαν μεγάλο αριθμό παραποιημένων προϊόντων σε τρεις επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για προϊόντα (γυναικείες τσάντες, καπέλα, γυαλιά ηλίου, πορτοφόλια κ.ά.) που αποτελούν απομιμήσεις γνωστών οίκων. Η έρευνα συνεχίζεται με σκοπό την αποκάλυψη του ευρύτερου κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης παραποιημένων προϊόντων στη χώρα μας.

    Σε άλλη επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ εντόπισαν και εξάρθρωσαν κύκλωμα με εικονικά τιμολόγια. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βιβλία και στοιχεία επιχειρήσεων, πλαστές σφραγίδες και μηχανισμοί έκδοσης φορολογικών στοιχείων. Λήπτριες των πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων είναι μερικές εκατοντάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Αττική, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο αριθμός των εκδοθέντων τιμολογίων ξεπερνά τα 1.100, η δε αξία που αναγράφεται σ αυτά υπερβαίνει το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ.

    Τέλος, η ελεγκτική υπηρεσία τελωνείων Αττικής εντόπισε 369.000 φιάλες ουίσκι, τζιν και βότκα που θα διοχετεύονταν λαθραία στην εσωτερική αγορά.

    [14] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ρεκόρ για τον Μαλντίνι

    11/4/2005 6:16:00 μμ

    Συντάκτης:

    Για 50η φορά στην 20ετή καριέρα του ο Πάολο Μαλντίνι θα παραταχθεί απέναντι στην Ίντερ φορώντας την φανέλα της Μίλαν. Για τον 37χρονο αμυντικό της Μίλαν το αυριανό ντέρμπι του Μιλάνου για το Τσάμπιονς θα είναι το 50ο στο οποίο θα δώσει το "παρών" με την φανέλα της Μίλαν. Το πρώτο του ήταν πριν 20 χρόνια, όταν σε ηλικία 17 ετών συμμετείχε στο 2-2 της Μίλαν με την Ίντερ και από τότε στον δρόμο του για το ρεκόρ το οποίο ήδη κατέχει με 49 συμμετοχές έχει αφήσει πίσω του μεγάλους ποδοσφαιριστές όπως ο Τζιάνι Ριβέρα, ο Σάντρο Ματσόλα, ο Αλεσάντρο Κοστακούρτα και φυσικά και ο Τζιουζέπε Μεάτσα.

    Οι δέκα ποδοσφαιριστές με τις περισσότερες συμμετοχές σε ντέρμπι Μίλαν-Ιντερ

    1. Πάολο Μαλντίνι (Μίλαν) 49 2. Τζιουζέπε Μπέργκομι (Ιντερ) 44 3. Τζιάνι Ριβέρα (Μίλαν) 42 4. Τζιατσίντο Φακέτι (Ιντερ) 40 - Σάντρο Ματσόλα (Ιντερ) 40 - Τζιουζέπε Μεάτσα (Ιντερ και Μίλαν) 40 7. Φράνκο Μπαρέζι (Μίλαν) 39 8. Αλεσάντρο Κοστακούρτα (Μίλαν) 38 9. Μάουρο Τασότι (Μίλαν) 35 10. Ταρτσίζιο Μπούρνιτς (Ιντερ) 34

    [15] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Εκτός μάχης ο Ετό για δέκα μέρες

    11/4/2005 12:34:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε μαγνητική υποβλήθηκε ο Καμερουνέζος άσος της Μπαρτσελόνα, Σαμουέλ Ετό, που κατά τη διάρκεια του ντέρμπι πρωτοπόρων της πριμέρα ντιβιζιόν με τη Ρεάλ Μαδρίτης, τραυματίστηκε στο γόνατο και αποχώρησε με φορείο από το "Σαντιάγκο Μπερναμπέου". Αρχικά το ιατρικό επιτελείο της ομάδας του Ραϊκαρντ, είχε εκφράσει το φόβο, ότι ο Ετό είναι πιθανόν να χάσει την υπόλοιπη σεζόν, αλλά τελικά ο τραυματισμός του δεν απεδέιχθη τόσο σοβαρός, αφού οι γιατροί συνέστησαν ξεκούραση στον πάικτη για δέκα ημέρες.

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ιωνικός: Αισιοδοξία για το μέλλον

    11/4/2005 7:36:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αποφασιστική θεωρείται η νίκη του Ιωνικού επί του Εργοτέλη, αφού οι άνθρωποι της ομάδας θεωρούν πως βοηθά τόσο σε βαθμολογικό επίπεδο όσο και σε ψυχολογικό. Οι Νικαιώτες με τους τρεις προχθεσινούς βαθμούς ξέφυγαν από την επικίνδυνη ζώνη αποσπώντας διαφορά από τον Άρη και την Καλαμαριά που έμειναν χθες ισόπαλοι και ισόβαθμοί στις "καυτές" θέσεις της "ουράς". Επιπλέον ακόμη και στην ισοβαθμία έχυον το πλεονέκτημα έναντι των δύο αυτών αντιπάλων και έτσι ήδη υπάρχει αισιοδοξία για το μέλλον της ομάδας στην Α' Εθνική. Πάντως, ο Βαγγέλης Βλάχος δεν εφησυχάζει και θα προσπαθήσει να κρατήσει τους ποδοσφαιριστές του σε εγρήγορση εν όψει της δύσκολης συνέχειας, που είναι το τοπικό ντέρμπι με τη Χαλκηδόνα και τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ (εντός), την ΑΕΚ (εκτός), τον ΟΦΗ και την Ξάνθη (εντός). Σήμερα ήταν ημέρα ξεκούρασης για τους ποδοσφαιριστές του Ιωνικού, αφού ο προπονητής τους έδωσε ρεπό προκειμένου να χαλαρώσουν από την πίεση και το άγχος των τελευταίων ημερών, που είχε προκαλέσει η κρισιμότητα της αναμέτρησης με τον Εργοτέλη. Η προετοιμασία του Ιωνικού για το ντέρμπι με τη Χαλκηδόνα θα αρχίσει αύριο το πρωί, με προπόνηση που θα γίνει στο γήπεδο της Βάρης.

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Παρέμεινε πρώτος ο Λεβαδειακός

    11/4/2005 7:23:00 μμ

    Συντάκτης:

    Έστω και αν περίμεναν ένα ολόκληρο 24ωρο οι παίκτες του Λεβαδειακού πανηγύρισαν τελικά την κατάληψη της πρώτης θέση στην βαθμολογία της Β' Εθνικής, καθώς η Νίκη Βόλου επικράτησε με 1-0 της Λάρισας στον σημερινό τελευταίο αγώνα της 25ης αγωνιστικής. Οι Βολιώτες που ήθελαν πάρα πολύ αυτή την νίκη για να παραμείνουν κοντά στις κορυφαίες θέσεις, τα κατάφεραν και έριξαν και την Λάρισα από την πρωτοπορία του πρωταθλήματος. Ο αγώνας κρίθηκε χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Κοντέων στο 6', αφού παρά τις προσπάθειες της Λάρισας να ισοφαρίσει αλλά και της Νίκης να διευρύνει την νίκη της, δεν τα κατάφερε. Μετά λοιπόν και την 25η αγωνιστική ο λεβαδειακός προηγείται στην βαθμολογία με 46 βαθμούς και πίσω του ισοβαθμούν Λάρισα και Ακράτητος στους 45. Η Νίκη πλησίασε στους 44!

    Αποτελέσματα και βαθμολογία

    Παναχαϊκή 2005-Απόλλων Αθηνών 2-0 Ηλυσιακός-Εθνικός Αστέρας 0-1 Καλαμάτα-Πανσερραϊκός 1-2 Ολυμπιακός Β./Κασσάνδρα-Ακράτητος 2-0 Λεβαδειακός-Προοδευτική 1-0 Ατρόμητος Αθηνών-Πανηλειακός 0-0 Νίκη Βόλου-Λάρισα 1-0 Ποσειδών Νέων Πόρων-Καστοριά 0-2 α.α.

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1. Λεβαδειακός 25 46 2. Λάρισα 25 45 - Ακράτητος 25 45 4. Νίκη Βόλου 25 44 5. Καστοριά 25 43 - Ολυμπιακός Βόλου 25 41 - Πανσερραϊκός 25 41 8. Καλαμάτα 25 40 - Πανηλειακός 25 40 10. Προοδευτική 25 37 11. Παναχαϊκή 25 32 12. Απόλλων Αθηνών 25 30 - Εθνικός Αστέρας 25 30 14. Ηλυσιακός 25 29 15. Ατρόμητος Αθ. 25 -16 16. Ποσειδών Ν. Πόρων 25 0 * Από τον Ατρόμητο Αθηνών αφαιρούνται 3 βαθμοί, για κάθε παιχνίδι που έχει δώσει από τη 18η αγωνιστική και ύστερα. * Ο Ποσειδών Νέων Πόρων έχει υποβιβαστεί στη Γ` εθνική.

    [18] Μπάσκετ

    Ολύμπια Λάρισας: Ήρθε και ο Φίνλεϊ

    11/4/2005 5:41:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στην αλλαγή σχεδιασμού των πλένων του, μπαίνει πλέον ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, μετά την άφιξη του Μορίς Φίνλεϊ. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στη Σερβία με τη Μόρναρ και άμεσα ήρθε στη Λάρισα και γνωρίστηκε με τους νέους του συμπαίκτες ενώ παράλληλα πραγματοποίησε και την πρώτη του προπόνηση. Ο 24χρ., με ύψος 1.80, τόνισε πως "ξέρω ότι η ομάδα διαθέτει καλούς παίκτες και με την παρουσία μου πιστεύω πως θα βοηθήσω κι εγώ όσο μπορώ για να επιτύχει τους στόχους της". Από εκεί και πέρα ο "τίγρης" της Ολύμπια, έχει αρχίσει ταχύρυθμα μαθήματα, προκειμένου ο Φίνλεϊ να μάθει τα συστήματα της Ολύμπιας Λάρισας, ενόψει της Κυριακάτικης αναμέτρησης με τον Ιωνικό ΝΦ στο κλειστό της Νεάπολης, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής στην Α1 μπάσκετ των ανδρών. Για την καλύτερη δυνατή προσαρμογή του Φίνλεϊ η Ολύμπια θ΄ αντιμετωπίσει την Τετάρτη σε φιλική αναμέτρηση τον ΠΑΟΚ στη Λάρισα.

    [19] Μπάσκετ

    Πετρόπουλος: Νίκη σε ένα ντέρμπι

    11/4/2005 4:45:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μετά το σαββατοκύριακο ρεπό, οι μπλε επανήρθαν στις προπονήσεις και με ευχαρίστηση ο Έλληνας τεχνικός είδε ότι όλα του "τα όπλα" είναι στη διάρεθς του. Η νίκη την προηγούμενη εβδομάδα επί του Απόλλωνα στην Πάτρα έχει τονώσει πολύ το ηθικό για όλους και όλοι περιμένουν την αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό στην Κυψέλη. Ο "Νουρέγιεφ" τόνισε μεταξύ άλλων πως "είναι καιρός να πάρουμε ένα μεγάλο παιχνίδι στην έδρα μας" και έδωσε το σύνθημα της νίκης, καθώς ", άλλωστε, ότι μία νίκη ακόμη ανατρέπει τα πάντα, αφού σχεδόν τελειώσαμε με την υπόθεση παραμονής στην Α1".

    Δύσκολο παιχνίδι

    Όπως τόνισε ο Κώστας Πετρόπουλος, οι δυσκολίες για την αναμέτρηση του συλλόγου των Ολυμπιονικών είναι πολλές όμως μετά τις καλές εμφανίσεις, μπορεί να πάρει μία νίκη κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα. Για τον αγώνα κόντρα στους ερυθρόλευκους, τόνισε πως "πρόκειται για μια απρόβλεπτη ομάδα, την οποία μάλιστα εμείς, με τη νίκη στην Πάτρα, βάλαμε πάλι στο παιχνίδι της οκτάδας. Πιστεύω, ωστόσο, ότι το Σάββατο θα βγάλουμε δύναμη σαν ομάδα και θα επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε καλά".

    [20] Ένας αλλά... τίγρης

    11/4/2005 1:23:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στον άρρωστο πατέρα του αφιέρωσε ο Αμερικανός πρωταθλητής του γκολφ, Ταϊγκερ Γουντς τη νίκη που πέτυχε στο US Masters των ΗΠΑ, που διεξήχθη στην Αουγκούστα. Ο σούπερ σταρ του αθλήματος, που κατέκτησε για 4η φορά στην καριέρα του το έπαθλο των αγώνων και φόρεσε το "πράσινο σακάκι" του νιοκητή, με τη νίκη αυτή σκαρφάλωσε ξανά στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, ρίχνοντας στη δεύτερη θέση τον μέχρι πρότινος πρωτοπόρο Βιζέι Σίνγκ, από τα νησιά Φίντζι. Κυριότερος αντίπαλος του Γουντς στο εν λόγω τουρνουά ήτανε ο συμπατριώτης του, Κρις Ντι Μάρκο.

    [21] Έλαμψε το "νέο αίμα" της ιππασίας

    11/4/2005 12:47:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πολλές υποσχέσεις για το μέλλον άφησαν, το τριήμερο που μας πέρασε, οι νεαρές αμαζόνες κατά τη διεξαγωγή του τελικού αγώνα πρωταθλήματος και του 4ου αγώνα Ιππικής Δεξιοτεχνίας, που ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία στον Ιππικό Όμιλο Βαρυμπόμπης. Στην Κατηγορία Ενηλίκων η αμαζόνα Τζοάννα Γεωργοπούλου στέφθηκε πρωταθλήτρια 2005 κερδίζοντας και τα τρία αγωνίσματα των τριών ημερών Grand Prix, Grand Prix Special και Grand Prix Freestyle. Τον αντίστοιχο τίτλο στην Κατηγορία Εφήβων κατέλαβε μετά από συναρπαστική μάχη στα τρία αγωνίσματα Γ4, Γ5 και Freestyle, η Χριστίνα Σαχίνογλου με τον Maximillian II, ενώ στην αντίστοιχη Κατηγορία Παίδων πρώτευσε η Λία Κουδούνη με τον Donus.

    [22] "Κούρσεψαν" το Μιλάνο οι Κενυάτες

    11/4/2005 12:25:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ο Κενυάτης δρομέας Γουίλσον Κίπροτιτς θριάμβευσε στον ημιμαραθώνιο του "Στραμιλάνο 2005". Ο αφρικανός αθλητής με χρόνο 1 ώρα και 11 δευτερόλεπτα έκοψε πρώτος το νήμα, στους αγώνες του Μιλάνο και τον ακολούθησε στη δεύτερη θέση ο Τζον Γιούντα από την Τανζανία, που διήνυσε την απόσταση σε 1 ώρα και 11 δευτερόλεπτα. Τρίτος ήτανε ο συμπατριώτης και συνονόματος του Κίπροτιτς, Λόρενς με 1 ώρα και 19 δευτερόλεπτα. Στον αντίστοιχο αγώνα των γυναικών, νικήτρια αναδείχθηκε η Ανίτα Κάλοβικς από την Ουγγαρία.

    [23] Υγεία

    Μελέτη Ιταλών επιστημόνων Τεκνοποίηση κατά των αλλεργιών

    11/4/2005 11:53:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Reuters

    Τα παιδιά δεν είναι μόνο ευτυχία σε μια οικογένεια, αλλά προστατεύουν την μητέρα από τις αλλεργίες, όπως τουλάχιστον αναφέρει έρευνα Ιταλών επιστημόνων. Ο δρ. Φρανσέσκο Φορασιέρε και οι συνάδελφοί του έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση περισσότερες από 1.000 γυναίκες και παρατήρησαν, ότι όσα περισσότερα παιδιά έχει μια γυναίκα, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχει να υποφέρει από αλλεργική ρινίτιδα ή αλλεργική επιπεφυκίτιδα. Η ερευνητική ομάδα βασίζει τα συμπεράσματά της σε διάφορες θεωρίες, όπως η σχέση μεταξύ του γυναικείου ανοσοποιητικού συστήματος και της γονιμότητας. Ο μικρός αριθμός μελών σε μια οικογένεια έχει αναφερθεί και κατά το παρελθόν ως παράγοντας κινδύνου εκδήλωσης αλλεργιών σε παιδιά: πρόκειται για την "υπόθεση της υγιεινής", σύμφωνα με την οποία η μείωση των λοιμώξεων στην παιδική ηλικία αυξάνει την ευαισθησία του οργανισμού σε αλλεργιογόνους παράγοντες.

    Λιγότερο ευάλωτες οι πολύτεκνες

    Στην έρευνα, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Allergy, πήραν μέρος 1.755 γυναίκες, μη καπνίστριες και ηλικίας 35 μέχρι 74 ετών, από τέσσερις διαφορετικές περιοχές της βορειοκεντρικής Ιταλίας. Η ερευνητική ομάδα μελέτησε τις απαντήσεις των γυναικών σχετικά με αλλεργικά συμπτώματα καθώς και το ιατρικό ιστορικό τους.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η συχνότητα αλλεργικής ρινίτιδας άγγιξε το 16% για τις γυναίκες με ένα παιδί, ενώ για όσες δεν είχαν τεκνοποιήσει το ανάλογο ποσοστό ήταν 30%. Ανάλογο είναι το συμπέρασμα και για την αλλεργική επιπεφυκίτιδα: η συχνότητα εμφάνισης σε γυναίκες χωρίς παιδί ήταν 36%, ενώ σε όσες είχαν ένα παιδί μειώθηκε στο 17%.

    Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, υπάρχουν διάφορες θεωρίες που εξηγούν τα αποτελέσματα της μελέτης. Για παράδειγμα, η ανοσοποιητική αντίδραση της γυναίκας μπορεί να σχετίζεται με την γονιμότητα ή η εγκυμοσύνη ίσως προλαμβάνει τις αλλεργίες τροποποιώντας την ισορροπία των φλεγμονοδών και αντιφλεγμονοδών παραγόντων.

    Επίσης, η προστασία από τις αλλεργίες ενδεχομένως να οφείλεται στις αλλαγές της μητρικής διατροφής, ενώ δεν αποκλείεται να ισχύει και για τις μητέρες, όπως για τα παιδιά, η "υπόθεση της υγιεινής".

    [24] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πολλά προβλήματα η Χαλκηδόνα

    11/4/2005 7:17:00 μμ

    Συντάκτης:

    Κλίμα ευφορίας επικρατεί στην ομάδα της Νεάπολης μετά την μεγάλη νίκη επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο και την διατήρηση των σημαντικών ελπίδων της για τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Παρ όλα αυτά, ο Γιώργος Παράσχος κατέβασε τους τόνους και άρχισε ήδη να επικεντρώνεται στον αγώνα της επόμενης Κυριακής με τον Ιωνικό. Πάντως, ο Έλληνας τεχνικός προβληματίζεται ιδιαίτερα από κάποιους τραυματισμούς μετά τον αγώνα της Κρήτης. Η πιο αμφίβολη περίπτωση είναι αυτή του Βαγγέλη Ντάγκα, ο οποίος τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι έχει υποστεί ρήξη στον ορθό κοιλιακό αριστερά. Αύριο θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις, ώστε να γίνει η ακριβής διάγνωση της κατάστασης και του χρόνου αποθεραπείας. Απών από την ερχόμενη αναμέτρηση και ο Γιώργος Σίμος, ο οποίος συνέχισε ατομικό πρόγραμμα. Τέλος για προληπτικούς λόγους δεν γυμνάστηκαν οι Γιώργος Ζαχαρόπουλος και Γιώργος Κούτσης, ενώ στις προπονήσεις επέστρεψε ο Αλέν Ραγκουέλ.

    [25] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Χάνει Άντζα η Ξάνθη

    11/4/2005 6:23:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η μεγάλη νίκη και η επαναφορά στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, σκιάστηκε από τον τραυματισμό του Παρασκευά Άντζα. Ο Έλληνας αμυντικός, ο οποίος τραυματίστηκε στον αγώνα της Κυριακής με τον Πανιώνιο, υποβλήθηκε σε εξετάσεις, που έδειξαν ότι έχει υποστεί κάκωση έσω πλαγίου συνδέσμου στο δεξί γόνατο. Αυτό σημαίνει πως ο σκληροτράχηλος αμυντικός θα χρειαστεί περίπου είκοσι μέρες για να επανέλθει, ενώ δεν θα μπορέσει να βοηθήσει στο μεθαυριανό πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας την Τετάρτη. Απών από την αναμέτρηση με τους «κιτρινόμαυρους» θα είναι και ο Ερκάν Κουράκ, ο οποίος έχει τράβηγμα στους προσαγωγούς και αναμένεται να επανέλθει την άλλη εβδομάδα στις προπονήσεις. Από εκεί και πέρα, οι παίκτες ακολούθησαν χαλαρό πρόγραμμα και αύριο θα ετοιμαστούν πιο έντονα στην προπόνηση που θα κρίνει και την εντεκάδα.

    [26] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Με όλα της τα όπλα η Μπάγερν

    11/4/2005 6:01:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μετά την ήττα με 4-2 από τους μπλε στον πρώτο αγώνα, η Μπάγερν Μονάχου πρέπει να τα δώσει όλα προκειμένου να βρεθεί αυτή στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο γερμανός τεχνικός είναι αισιόδοξος πάντως καθώς ελιδε πως μπορεί να υπολογίζει σε όλα του τα όπλα προκειμένου να κάνει την ολική ανατροπή. Πρώτος και καλύτερος, ο Κλαούντιο Πιζάρο, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του, που τον κράτησε για περίπου 10 ημέρες εκτός δράσης και θα δώσει το παρών. Εκεί θα βρεθεί και ο πρώτος σκόρερ της ομάδα, ο Ολλανδός Ρόι Μακάι, ο οποίος αποθεραπεύτηκε, ενώ παρών θα είναι και ο Μάρτιν Ντεμικέλις ο οποίος εξέτισε την τιμωρία του. Αναφερόμενος στην αυριανή συνάντηση, ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου είπε: "Και οι τρεις θα είναι στην 11αδα".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 11 April 2005 - 17:08:46 UTC