Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προς την αποκωδικοποίηση του καρκίνου
  • [02] Βιονικό "κοστούμι" διευκολύνει τις κινήσεις
  • [03] Ελεύθερα τα παιδιά
  • [04] Βάση διαπραγμάτευσης η πρόταση Νίμιτς
  • [05] Ταχύτερη απονομή Δικαιοσύνης
  • [06] Πρόστιμα στα "τρελά" φορτηγά
  • [07] Σύγχρονοι δρόμοι στην Πελοπόννησο
  • [08] Κατέθεσε στον Α.Πάγο ο Θεόκλητος
  • [09] Αιματηρή εξέγερση κρατουμένων
  • [10] Εύσημα από το Ecofin
  • [11] Πασχαλινό ωράριο
  • [12] Ιστορική συμφωνία
  • [13] Επανέρχεται στο Τορίνο ο Σισέ
  • [14] Ο έρωτας περνάει από τη... σέντρα
  • [15] Γιορτή στην Κρήτη
  • [16] Χωρίς Σίμο η Χαλκηδόνα
  • [17] Ανοιχτή προπόνηση στην Ξάνθη
  • [18] Αναβάλλεται το Μακεδονικός-ΠΑΟΚ
  • [19] Πλήγμα στην Πάτρα με Τσουκ
  • [20] Έκλεισαν την πόρτα στον Κοέγιο
  • [21] Άπαντες παρόντες στην Αίγυπτο
  • [22] Εκτός 8άδας οι παλαιστές μας
  • [23] Κι άλλος παίκτης ντοπέ στο MLB
  • [24] Μπέρδεψε τα χόρτα με το ..."χόρτο"
  • [25] Ελικόπτερα εναντίον γκράφιτι
  • [26] Ο έρωτας περνάει από τη... σέντρα
  • [27] Διαβαλκανικό κέντρο ασφάλειας
  • [28] Εθνικά και Οικονομία στο επίκεντρο
  • [29] Εισαγγελικό "κατηγορώ" κατά Μιχαλόπουλου
  • [30] Απουσίες εν όψει Μπλάκνει
  • [31] Το Σάββατο ο Παναθηναϊκός

    [01] Υγεία

    Προς την αποκωδικοποίηση του καρκίνου

    12/4/2005 4:57:00 μμ

    Πλήρη κατάλογο όλων των γενετικών ανωμαλιών, χαρακτηριστικών του καρκίνου, προτίθενται να καταρτίσουν οι ΗΠΑ σε μια νέα προσπάθεια αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης της νόσου, καταγράφοντας το γονιδίωμα του ανθρώπινου καρκίνου. Όπως ανακοίνωσε ο δρ. Φράνσις Κόλινς, διευθυντής του αμερικανικού ινστιτούτου έρευνας για το ανθρώπινο γονιδίωμα (NHGRI), το πρόγραμμα του γονιδιώματος του ανθρώπινου καρκίνου (HCGP) θα είναι εκτενέστερο από το αντίστοιχο του ανθρώπινου γονιδιώματος, που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2003. Στόχος του είναι να καθορίσει τις ακολουθίες του γενετικού κώδικα από τουλάχιστον 12.500 δείγματα νεοπλασμάτων (250 για καθένα από τους 50 βασικούς τύπους καρκίνου) που θα συγκριθούν με την ακολουθία υγιών κυττάρων, ώστε να ανιχνευτούν οι γενετικές μεταλλάξεις, που προκαλούν καρκίνο και του επιτρέπουν να εξελιχθεί.

    Σημαντικά στοιχεία

    Η δημιουργία μιας τέτοιας τράπεζας δεδομένων, της οποίας η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη σε όλους τους ερευνητές θα δώσει πολύ σημαντικά στοιχεία επιτρέποντας την ανάπτυξη νέων προσεγγίσεων στη διάγνωση, τη θεραπεία και την πρόληψη του καρκίνου.

    "Η γνώση των αδυναμιών των καρκινικών κυττάρων επιτρέπει να ανακαλύψουμε την 'αχίλλειο πτέρνα' του καρκίνου", εξήγησε ο δρ. Ερικ Λάντερ, διευθυντής του Broad Institute, ερευνητικού κέντρου του Κέιμπριτζ στη Μασαχουσέτη, που συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT).

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, που επικαλείται κυβερνητικούς αξιωματούχους, το πρόγραμμα έχει διάρκεια εννέα έτη και το κόστος του εκτιμάται, ότι θα ανέλθει σε 1,35 δισεκατομμύρια δολάρια. Πιθανότατα θα χρηματοδοτηθεί από την αμερικανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση και θα ξεκινήσει με μικρά πιλοτικά προγράμματα.

    [02] Τεχνολογία

    Βιονικό "κοστούμι" διευκολύνει τις κινήσεις

    12/4/2005 4:28:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/4/2005 5:55:55 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: New Scientist

    Για πολλούς ανθρώπους το περπάτημα από το ένα δωμάτιο στο άλλο είναι ένα καθημερινό μαρτύριο. Ο Yoshiyuki Sankai, του Πανεπιστημίου Tsukuba της Ιαπωνίας, δημιούργησε μία επαναστατική συσκευή προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας ή όσους παρουσιάζουν κινητικά προβλήματα να περπατούν ή να σηκώνουν βαριά αντικείμενα. Το HAL, η αλλιώς το υβριδικό βοηθητικό μέλος, πρόκειται να αποκαλυφθεί, μαζί με τις διαφορετικές βερσιόν του τον ερχόμενο Ιούνιο στην World Expo στην Aichi, στην Ιαπωνία, που άνοιξε τις πύλες της τον περασμένο μήνα. Όπως τόνισε ο Yoshiyuki Sankai το HAL είναι αποτέλεσμα 10 χρόνων δουλειάς και είναι ένας συνδυασμός της μηχανικής, της ηλεκτρονικής, της βιονικής και της ρομποτικής σε έναν νέο κλάδο που λέγεται "κυβερνική" (cybernics). Πρόκειται για έναν "κινηματικό επαναλήπτη" (exoskeleton) ο οποίος στερεώνεται στα πόδια και κινείται με μοτέρ. Ο χρήστης στην πλάτη του έχει έναν υπολογιστή με ασύρματη σύνδεση στο δίκτυο. Οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες στη ζώνη.

    Κινεί τα μέλη

    Προκειμένου ο χρήσης να μπορεί να στέκεται ή να περπατάει δρουν μεταξύ τους δύο συστήματα.

    Το ένα, το "βιοκυβερνικό" (bio-cybernic) χρησιμοποιεί βιοηλεκτρικούς αισθητήρες, που είναι τοποθετημένοι στο δέρμα των ποδιών προκειμένου να καταγράψει τα σήματα, που μεταδίδονται από τον εγκέφαλο στους μύες. Η καταγραφή τους γίνεται δυνατή, γιατί όταν κάποιος προσπαθεί να περπατήσει ή να σταθεί, το σήμα από τα νεύρα στους μύες παράγει μικρή ποσότητα ηλεκτρισμού στο δέρμα. Οι αισθητήρες ανιχνεύουν τον ηλεκτρισμό και τον στέλνουν στον υπολογιστή ο οποίος μεταφράζει τα σήματα από τα νεύρα σε σήματα για τον κινηματικό επαναλήπτη.

    Το δεύτερο σύστημα παρέχει αυτόνομο ρομποτικό έλεγχο στα μοτέρ προκειμένου να συγχρονιστούν οι κινήσεις. Το σύστημα λειτουργεί αυτόνομα, μόλις ο χρήστης αρχίσει να κινείται.

    Την πρώτη φορά, που κινείται οι αισθητήρες καταγράφουν την κίνηση και τη στάση του σώματος του χρήση, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία ως δεδομένα για τις επόμενες φορές.

    Οι πιο εξελιγμένες βερσιόν του συστήματος, το HAL 4 και το HAL 5 βοηθούν και το πάνω μέρος του σώματος, ώστε χάρη σε αυτά, ο χρήστης θα μπορεί να σηκώνει μέχρι και 40 κιλά.

    Επίσης τα νέα μοντέλα HAL έχουν μικρότερο υπολογιστή, ο οποίος είναι τοποθετημένος στη ζώνη.

    Το HAL 3 ζυγίζει 22 κιλά, το HAL 4 θα ζυγίζει 17 κιλά και ο κατασκευαστής ελπίζει το HAL 5 να είναι ακόμα ελαφρύτερο.

    Τα "κοστούμια" αυτά, όταν δοθούν στο εμπόριο, αναμένεται να φτάσουν τα 14.000 με 19.000 δολάρια.

    Σχετικά Links:

    New Scientist

    Institute of Engineering Mechanics and Systems, University of Tsukuba

    2005 World Expo

    HAL (Hybrid Assistive Limb)

    [03] Κόσμος

    Συνελήφθη ο απαγωγέας Ελεύθερα τα παιδιά

    12/4/2005 4:03:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/4/2005 7:51:01 μμ)

    Συντάκτης:

    Τέλος καλό, όλα καλά για τις τέσσερις μαθήτριες που έπεσαν θύμα απαγωγής στην πόλη Ενέπεταλ του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, στη Γερμανία. Έπειτα από έξι ώρες ομηρίας, η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι όπου κρατούνταν τα παιδιά και συνέλαβε το δράστη. Η περιπέτεια των τεσσάρων κοριτσιών, ηλικίας 11 και 12 ετών, ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης. Ένας άγνωστος άνδρας, πιθανότατα ιρανικής καταγωγής και γύρω στα 40, εισέβαλε σε σχολικό λεωφορείο και με την απειλή μαχαιριού ανάγκασε τα παιδιά να αποβιβαστούν, ενώ στη συνέχεια οχυρώθηκε στο κελάρι ενός σπιτιού. Τα ακριβή κίνητρα της απαγωγής δεν έχουν γίνει γνωστά. Αστυνομικές πηγές δήλωσαν πως ο δράστης, που πιθανόν να ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών, ζητούσε να επιτραπεί στην οικογένειά του να μεταβεί στη Γερμανία για να ζήσει μαζί του.

    [04] Πολιτική

    Βάση διαπραγμάτευσης η πρόταση Νίμιτς

    12/4/2005 7:22:00 μμ

    Συντάκτης:

    Βάση προς διαπραγμάτευση, χαρακτηρίζει η κυβέρνηση την πρόταση του Μάθιου Νόμιτς για την ονομασία των Σκοπίων. "Ο κ. Νίμιτς περιέλαβε στο έγγραφο σημεία που εκείνος έκρινε ότι έπρεπε να συμπεριληφθούν στην πρότασή του " δήλωσε ο αναπληρωτής Ευάγγελος Αντώναρος υπογραμμίζοντας ότι η πρόταση Νίμιτς δεν έχει τη μορφή "ή το παίρνετε ή το αφήνετε" αλλά αποτελεί βάση προς συζήτηση. Παράλληλα πρόσθεσε, ότι αν τα Σκόπια τοποθετηθούν αρνητικά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Διεθνής Κοινότητα θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει ποιος είναι ο αξιόπιστος ομιλητής. Στο μεταξύ, αργά το απόγευμα της Τρίτης, δόθηκαν πληροφορίες από τα Σκόπια, για τη συνάντηση που είχαν τα ξημερώματα ο Μάθιου Νίμιτς με τον εκπρόσωπο των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ. Η υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Ιλίνκα Μίτρεβα, αρνήθηκε ότι ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ έχει δώσει κάποια νέα πρόταση εμμένοντας στην άποψη της ΦΥΡΟΜ περί της διπλής ονομασίας.

    Εμμένουν στη διπλή ονομασία τα Σκόπια

    Η κα Μίτρεβα δήλωσε ότι ο Μάθιου Νίμιτς, παρουσίασε στον εκπρόσωπο των Σκοπίων, μία από τις ιδέες που είχε αναφερθεί και παλαιότερα καθώς και κάποιες άλλες προτάσεις, όχι όμως κάποια επίσημη πρόταση, όπως, εσπευσμένα ανέφερε η ελληνική πλευρά.

    Η υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, δήλωσε ότι έγινε ανταλλαγή προτάσεων και απόψεων, στο πλαίσιο μίας διαδικασίας συνομιλιών που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ τα τελευταία δώδεκα χρόνια.

    Και πρόσθεσε ότι γνωστοποιήθηκε στον κ. Νίμιτς, η πάγια θέση της χώρας της επί του θέματος, δηλαδή να αποκαλείται στον ΟΗΕ και σε όλο το φάσμα της διεθνούς της επικοινωνίας με το συνταγματικό της όνομα-Δημοκρατία της Μακεδονίας.

    "Για μας δεν είναι αποδεκτή, η σύνθετη ονομασία "Republika Makedonija-Skopje" τόνισε σημειώνοντας ότι η ονομασία αυτή μπορεί να αποτελέσει βάση για συνομιλίες αναφορικά με την εξεύρεση λύσης για τη διμερή επικοινωνία μεταξύ Μακεδονίας και Ελλάδας.

    Ανακοίνωση ΟΗΕ Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του ειδικού μεσολαβητή του ΟΗΕ για το Σκοπιανό αναφέρεται ότι ο Μάθιου Νίμιτς, υπέβαλε στις 29 Μαρτίου και στις δυο πλευρές μια δέσμη ιδεών προς εξέταση.

    Και προστίθεται ότι κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων που ακολούθησαν, ο κ. Νίμιτς συναντήθηκε με εκπροσώπους και των δύο πλευρών οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τις θέσεις των κυβερνήσεών τους.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα, ότι παρά το ότι δεν επετεύχθη κάποια λύση, ο κ. Νίμιτς έχει προτρέψει τόσο την Αθήνα όσο και τα Σκόπια να συνεργασθούν μαζί του, μέσω της καθιερωμένης διαδικασίας, με την ελάχιστη προσφυγή σε δημόσιες δηλώσεις, ώστε να αποσαφηνισθεί ένας τρόπος γεφύρωσης των διαφορών.

    Πυρά Παπανδρέου

    Νωρίτερα, στην Αθήνα, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, επεσήμανε ότι η πρόταση Νίμιτς, είναι βάση προς διαπραγμάτευση και ότι στις διαπραγματεύσεις υπάρχουν σημεία που δεν γίνονται δεκτά, είτε από τη μία, είτε από την άλλη πλευρά.

    Από την πλευρά του, για απουσία πολιτικής στο Σκοπιανό, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση των Συντονιστών του ΠΑΣΟΚ.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι δεν υπάρχει φερέγγυα πρόταση για τη λύση του προβλήματος και επεσήμανε την αναγκαιότητα να ανταλλαγούν απόψεις υπέρ της πραγματικής πρότασης.

    Ενημερωτική εκστρατεία Βαληνάκη

    Στο μεταξύ, ενημερωτική εκστρατεία αστραπή για το Σκοπιανό πραγματοποιεί από αύριο Τετάρτη, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης.

    Ο κ. Βαληνάκης, θα συναντηθεί με ομολόγους του υπουργούς σε Βερολίνο, Στρασβούργο και Βρυξέλλες, όπου θα έχει συνάντηση με τον Χαβιέ Σολάνα.

    [05] Πολιτική

    Αύριο κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο Ταχύτερη απονομή Δικαιοσύνης

    12/4/2005 2:50:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το πράσινο φως πήρε από την Κυβερνητική Επιτροπή, που συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό, το νομοσχέδιο για επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης και αύριο κατατίθεται στη Βουλή. Όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αναστάσης Παπαληγούρας, στόχος του νομοσχεδίου είναι η ταχύτερη απονομή Δικαιοσύνης και η ποιοτική αναβάθμισή της. "Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε μια βαθιά τομή και να εξασφαλίσουμε ότι ο ίδιος ο πολίτης θα αισθανθεί αυτή την αλλαγή στην ταχύτητα της απονομής Δικαιοσύνης, αλλά και στην ποιότητά της", επεσήμανε ο κ. Παπαληγούρας. Για τα μέτρα που έχει λάβει το υπουργείο Εσωτερικών για την πάταξη της γραφειοκρατίας ενημέρωσε την Κυβερνητική Επιτροπή ο Προκόπης Παυλοπουλος.

    Αναβαθμίζονται τα ΚΕΠ

    Στις νέες αρμοδιότητες που προστίθενται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, με στόχο την πάταξη της διαφθοράς και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, αναφέρθηκε ο κ. Παυλόπουλος.

    Όπως είπε, σε νομοσχέδιο που συζητείται ήδη στη Βουλή, υπάρχουν ρυθμίσεις με τις οποίες καταργείται η χρονοβόρα διαδικασία για το γνήσιο της υπογραφής, ενώ ζητήματα που αφορούν την επικύρωση πιστοποιητικών περνούν πλέον στα ΚΕΠ, ώστε να κερδίζουν οι πολίτες χρόνο και έξοδα.

    "Τα ΚΕΠ μετατρέπονται σταδιακά σε Κέντρα Ολοκληρωμένων Συναλλαγών και, επιπλέον, έχει ρυθμιστεί πλήρως το θέμα των οικονομικών και του προσωπικού τους", επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών.

    Σήμερα, λειτουργούν σε ολόκληρη την επικράτεια 966 ΚΕΠ, τα οποία διεκπεραιώνουν 855 πιστοποιημένες διαδικασίες. Τα 134 από αυτά, σε μεγάλα αστικά κέντρα, λειτουργούν πρωί και απόγευμα, καθώς και το πρωί του Σαββάτου.

    Μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, ο κ. Καραμανλής είχε συνεργασία με την αναπληρώτρια υπουργό Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στην Κυβερνητική το ν/σ του Υπ. Δικαιοσύνης

    [06] Κοινωνία

    Χρηματική τιμωρία για την μη σωστή φόρτωση Πρόστιμα στα "τρελά" φορτηγά

    12/4/2005 6:53:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ

    Βαθιά στην τσέπη θα βάζουν στο εξής το χέρι τους οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί φορτηγών, όταν κάνουν σοβαρές παραβιάσεις. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών για την οδική ασφάλεια, που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, προβλέπει για πρώτη φορά την επιβολή προστίμων σε περίπτωση που δεν έχει φορτωθεί σωστά το εμπόρευμα, ενώ το ύψος της χρηματικής τιμωρίας θα πολλαπλασιάζεται για το υπερβάλλον βάρος στα φορτία. Παράλληλα, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι από τα μικτά κλιμάκια του Υπουργείου. Το νομοσχέδιο βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του αρμόδιου Υπουργού, Μιχάλη Λιάπη, με εκπροσώπους των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης και των μεταφορέων υγρών καυσίμων.

    Εντείνονται οι έλεγχοι

    Στόχος του νομοσχεδίου είναι η βελτίωση οδικής ασφάλειας, για την οποία τα περίπου 4.000 φορτηγά που κυκλοφορούν στις εθνικές οδούς φέρουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης.

    Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις, όταν το φορτηγό κυκλοφορεί χωρίς άδεια κυκλοφορίας ή χωρίς νόμιμη άδεια κυκλοφορίας το πρόστιμο θα ανέρχεται στα 8.000 ευρώ και θα αφαιρούνται οι πινακίδες. Επίσης, όταν μεταφέρεται διαφορετικό φορτίο από αυτό που έχει δηλωθεί, το πρόστιμο θα είναι 5.000 ευρώ και θα αφαιρείται για δυο μήνες η άδεια κυκλοφορίας. Τέλος, σε περίπτωση υπέρβαρου, τα πρόστιμα πολλαπλασιάζονται και θα κυμαίνονται από 60 έως 5.000 ευρώ, ανάλογα με το ποσοστό του υπέρβαρου.

    Παράλληλα, τα μικτά κλιμάκια ελέγχου θα πραγματοποιούν ελέγχους και τη νύχτα, αλλά και τις αργίες, τόσο στα ελληνικά όσο και τα ξένα φορτηγά. Επίσης, εναρμονίζονται οι συνθήκες εργασίας των οδηγών με τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που ήταν πάγιο αίτημα των οδηγών, ενώ θα εκδοθούν Κοινές υπουργικές αποφάσεις για την αύξηση του μικτού βάρους των βυτιοφόρων υγρών καυσίμων, σύμφωνα με τα ισχύοντα στην Ε.Ε.

    Αναφορικά με τα αιτήματα των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων, ο κ. Λιάπης ανακοίνωσε ότι αυξάνονται κατά 4% τα κόμιστρα, ενώ από το Σεπτέμβριο θα αυξηθούν εκ νέου κατά 4%. Τέλος, θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για την παράνομη κυκλοφορία αγροτικών φορτηγών αυτοκινήτων, θα επισπευθούν οι διαδικασίες απογραφής των φορτηγών δημόσιας χρήσης και θα συσταθεί επιτροπή για την οργάνωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών.

    [07] Κοινωνία

    Ανακοινώσεις Σουφλιά για οδικά έργα Σύγχρονοι δρόμοι στην Πελοπόννησο

    12/4/2005 3:41:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: AΠΕ - ΝΕΤ

    Ταχύτερα θα συνδέεται τα επόμενα χρόνια η Αθήνα με τα μεγάλα αστικά κέντρα της Πελοποννήσου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, που επισκέφθηκε την Τρίπολη. Μέχρι το 2010 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδρομή από την Τρίπολη μέχρι την Καλαμάτα και η επέκτασή της ως την Πάτρα, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για ενδιάμεσες συνδέσεις με Κυπαρισσία και Ολυμπία. Παράλληλα, στο τμήμα Παραδείσιο - Τσακώνα, το οποίο καταστράφηκε πριν μερικά χρόνια από κατολισθήσεις, θα κατασκευαστούν δύο μεγάλες γέφυρες 390 και 470 μέτρων και δύο μικρότερες, 160 μέτρων η καθεμιά. Τα έργα αυτά αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του 2008, συντομεύοντας το ταξίδι προς την Καλαμάτα κατά μια περίπου ώρα, ενώ το ίδιο διάστημα προβλέπεται να ανοίξει η δεύτερη σήραγγα του Αρτεμισίου. "Με τα έργα αυτά η περιφέρεια Πελοποννήσου θα βγει από την απομόνωση και θα πάρει το δρόμο για τη γρήγορη ανάπτυξή της", τόνισε ο κ. Σουφλιάς.

    Νέες μελέτες

    Επίσης, ο κ. Σουφλιάς ανακοίνωσε ότι η προέκταση της Ιόνιας Οδού από τον Πύργο θα φθάσει μέχρι την Τσακώνα, ενώ με την κατασκευή και του τμήματος Λεύκτρου - Σπάρτης η ανατολική Πελοπόννησος θα βγει οριστικά από την απομόνωση. Παράλληλα, δεσμεύτηκε να ξεκινήσουν άμεσα οι μελέτες του οδικού άξονα Άργος - Κυπαρίσσι και Τρίπολη - Βυτίνα - Ολυμπία.

    Ο υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη νέα μέθοδο ανάθεσης των δημοσίων έργων με διαφανείς διαδικασίες ύστερα από την κατάργηση του "μαθηματικού τύπου" και τόνισε, ότι κανένα έργο δεν θα υλοποιείται εάν πρώτα δεν υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες. Όπως είπε, προτεραιότητα του ίδιου και της Κυβέρνησης είναι η ένταξη μεγάλων έργων για την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας.

    Ο κ. Σουφλιάς επισκέφθηκε τη σήραγγα Ραψομάτη, την Τσακώνα και τα Παραδείσια, όπου ενημερώθηκε για την πορεία των έργων, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Νομαρχία Μεσσηνίας, όπου θα ενημερώσει τους φορείς για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και βελτίωσης του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας.

    [08] Κοινωνία

    Για τις σχέσεις του με Γιοσάκη και παραδικαστικό Κατέθεσε στον Α.Πάγο ο Θεόκλητος

    12/4/2005 2:42:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργο Σανιδά, κατέθεσε σήμερα ο πρώην μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, Θεόκλητος Κουμαριανός, στο πλαίσιο της έρευνας, που διενεργείται για το παραδικαστικό κύκλωμα με επίκεντρο τον προφυλακισμένο αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη, που φέρεται να έστηνε συνθέσεις δικαστηρίων και να μεσολαβούσε σε αποφυλακίσεις εμπόρων ναρκωτικών. Αύριο το πρωί έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης αδικήματος ο Ιάκωβος Γιοσάκης ενώ η έρευνα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από το Πάσχα. Την ερχόμενη εβδομάδα εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περάσουν την πόρτα του εισαγγελικού γραφείου και οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στο παραδικαστικό κύκλωμα δικαστές και δικηγόροι.

    [09] Κόσμος

    Δεκατρείς νεκροί και έξι τραυματίες Αιματηρή εξέγερση κρατουμένων

    12/4/2005 4:57:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε μια φυλακή της Κορόντα, κοντά στην πόλη Σάντα Φε, στην κεντρική Αργεντινή, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκατρείς κρατούμενοι και να τραυματισθούν άλλοι έξι. Όπως δήλωσε ο διευθυντής της φυλακής, Φερνάντο Ρόσουα, η ανταρσία οφείλεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ κρατουμένων που προέρχονται από τη Ροσάριο και τη Σάντα Φε, τις δύο μεγάλες πόλεις της περιοχής. Μάλιστα, οι κρατούμενοι συνέλαβαν δύο φρουρούς ως ομήρους, οι οποίοι απελευθερώθηκαν μετά από επτά ώρες διαπραγματεύσεων. "Στόχος δεν ήταν το σωφρονιστικό προσωπικό. Ο καυγάς αφορούσε πρόβλημα συνύπαρξης μεταξύ των κρατουμένων", είπε ο κ. Ρόσουα.

    [10] Οικονομία

    Εγκρίθηκε το Πρόγραμμα Σταθερότητας Εύσημα από το Ecofin

    12/4/2005 2:37:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την έγκριση του Συμβουλίου υπουργών Οικονομίας της ΕΕ έλαβε σήμερα στο Λουξεμβούργο το επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ελλάδας. Ο προεδρεύων του Ecofin Ζαν Κλόντ Γιούνκερ εξέφρασε ικανοποίηση για τις ελληνικές προσπάθειες με στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ, ενώ και ο αρμόδιος Επίτροπος για τις νομισματικές υποθέσεις Χοακίν Αλμούνια επεφύλαξε θετικά σχόλια για την οικονομική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης και ειδικότερα για τα συμπληρωματικά μέτρα που ανακοινώθηκαν στις 29 Μαρτίου, μετά τη διαπίστωση ότι το έλλειμμα για το 2004 ήταν υψηλότερο από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί. Τα συμπεράσματα της Επιτροπής και του Ecofin βρίσκουν σύμφωνη την ελληνική πλευρά, σχολίασε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης και πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες για τον περιορισμό του ελλείμματος πλέον θα επικεντρωθούν στην εφαρμογή διαρθρωτικών μέτρων στον τομέα των πρωτογενών δαπανών του Δημοσίου, αλλά και στην πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.

    Επαρκή κρίνονται τα κυβερνητικά μέτρα

    Ο Χοακίν Αλμούνια σημείωσε ότι αναμένει από τις ελληνικές αρχές την πιστή εφαρμογή του προϋπολογισμού για το 2005 και την παρουσίαση μέτρων για το 2006, που θα έχουν στόχο την ολοκλήρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι προς το παρόν η Επιτροπή δεν εξετάζει τη λήψη κάποιων μέτρων.

    Το επικαιροποιημένο πρόγραμμα σταθερότητας για την περίοδο 2004-2007 τέθηκε επί τάπητος χθες στο πλαίσιο του Eurogroup (του Συμβουλίου υπουργών οικονομίας της Ευρωζώνης) και σήμερα στο ECOFIN, το οποίο λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη θετική εισήγηση της Κομισιόν ένευσε καταφατικά προς την ελληνική πλευρά.

    "Το Συμβούλιο καλωσορίζει την προσπάθεια της Ελλάδας για τη διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος", σημειώνει το Ecofin στο σχετικό ανακοινωθέν του και χαρακτηρίζει το ελληνικό πρόγραμμα ως "σημαντική δημοσιονομική προσαρμογή".

    Παράλληλα επισημαίνει ότι οι αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης ευθυγραμμίζονται με τις συστάσεις του Συμβουλίου της 17ης Φεβρουαρίου και "ως εκ τούτου, δεν απαιτούνται στην παρούσα φάση πρόσθετα βήματα στη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος".

    Ικανοποιημένη η ελληνική κυβέρνηση

    Από την πλευρά του ο κ. Αλογοσκούφης δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για τη στάση του Ecofin και αναφέρθηκε στα τρία "εργαλεία" που απέφεραν τα αποτελέσματα.

    Πρόκειται, σύμφωνα με τον κ. Αλογοσκούφη: για τη μη υποκατάσταση των Ολυμπιακών δαπανών από άλλες δαπάνες, γεγονός που θα εξοικονομήσει πόρους της τάξης του 1% του ΑΕΠ, τη σημαντική επιβράδυνση των πρωτογενών δαπανών του Δημοσίου, πλην των επενδύσεων, που ισοδυναμεί με εξοικονόμηση δαπανών της τάξης του 0,5% του ΑΕΠ, και τέλος τα πρόσθετα μέτρα τα οποία σε ετήσια βάση αναμένεται να αποφέρουν εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ.

    Επόμενος τεστ για την ελληνική οικονομία η παρουσίαση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2006, το φθινόπωρο, για τον οποίο ο κ. Αλογοσκούφης εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα κριθεί θετικά από το Συμβούλιο, ώστε να εξέλθει η χώρα, μετά το 2006, από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ικανοποιημένη δηλώνει η Κομισιόν

    [11] Οικονομία

    Πασχαλινό ωράριο

    12/4/2005 5:32:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με μεγαλύτερη άνεση θα μπορούν να πραγματοποιούν οι καταναλωτές τα πασχαλινά τους ψώνια από τις 21 του μηνός. Ο λόγος η εφαρμογή του εορταστικού ωραρίου που ξεκινά τη μεθεπόμενη Πέμπτη.

    Ειδικότερα, την Πέμπτη και Παρασκευή 21 και 22 Απριλίου τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Το Σάββατο 23 Απριλίου από τις 9 πμ έως τις 4 μ.μ.

    Τη Μεγάλη εβδομάδα και συγκεκριμένα από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τη Μεγάλη Πέμπτη θα είναι ανοικτά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Τη Μεγάλη Παρασκευή θα είναι ανοικτά από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το βράδυ, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα είναι ανοικτά από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

    Τα καταστήματα του Πειραιά θα ανοίγουν από το πρωί στις 8.

    Τη Δευτέρα του Πάσχα όλα τα καταστήματα θα είναι κλειστά, ενώ από την Τρίτη 3 Μαΐου επανέρχεται το θερινό ωράριο.

    [12] Οικονομία

    Σε τροχιά υλοποίησης ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο Ιστορική συμφωνία

    12/4/2005 5:30:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/4/2005 5:48:39 μμ)

    Συντάκτης:

    Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει μετά από 13 χρόνια συζητήσεων, ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη. Το πολιτικό μνημόνιο για την κατασκευή του, υπεγράφη σήμερα στη Σόφια από τους υπουργούς Ανάπτυξης της Ελλάδας και Βουλγαρίας και τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας. Ιστορική χαρακτήρισε τη συμφωνία ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα έργο με μεγάλη οικονομική και ενεργειακή σημασία. Επιπλέον, πρόσθεσε, το έργο θα ενισχύσει τις σχέσεις των τριών χωρών και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη διεύρυνση της συνεργασίας τους σε πολιτικό, οικονομικό, εμπορικό και πολιτισμικό επίπεδο.

    Έργο βαρύνουσας σημασίας

    Ιστορική χαρακτήρισε τη στιγμή, κατά την τελετή υπογραφής του πολιτικού μνημονίου και ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.

    Και πρόσθεσε ότι με την κατασκευή του αγωγού δημιουργείται μία νέα δυναμική για τα πετρέλαια της Ρωσίας και της Κασπίας Θάλασσας και θα αναβαθμιστεί γεωστρατηγικά όλη η περιοχή.

    Ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς Αλεξανδρούπολης, θα συνδέει το λιμάνι του Μπουργκάς στη Βουλγαρία με την Αλεξανδρούπολη και θα κοστίσει 800 εκατομμύρια δολάρια.

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Επανέρχεται στο Τορίνο ο Σισέ

    12/4/2005 1:20:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στη διάθεση του Ισπανού τεχνικού της Λίβερπουλ, Ραφαέλ Μπενίτεθ, θα είναι αύριο για τον επαναληπτικό των "8" του Champions League στο Τορίνο με τη Γιουβέντους, ο Γάλλος άσος Ντζιμπρίλ Σισέ. Ο παίκτης των "τρικολόρ", που από τον περασμένο Οκώβριο βρίσκεται παροπλισμένος λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού του στη γάμπα, δεν θα ξεκινήσει ως βασικός από την αρχή του αγώνα, αλλά θα βρίσκεται κανονικά στον πάγκο της ομάδας του και αν καταστεί ανάγκη θα προσφέρει τις υπηρεσίες του, όπως εξάλλου και ο Τσάβι Αλόνσο.

    [14] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ο έρωτας περνάει από τη... σέντρα

    12/4/2005 11:57:00 πμ

    Συντάκτης:

    Τη δική τους σχολή έχουνε ιδρύσει στη γειτονική Ιταλία, πανέμορφες τηλεπαρουσιάστριες-μοντέλα, οι οποίες έχουνε "πιάσει στα δίχτυα" του έρωτά τους, αστέρες του καμπιονάτο. Πρώτη διδάξασα η εκρηκτική Μανουέλα Αρκούρι, που... έβαλε γκολ στην καρδιά του άσου της Ρόμα Φραντσέσκο Τότι, ακολούθησε η παμέμορφη Ελιζαμπέτα Κανάλις, που ξελόγιασε το βαρύ πυροβολικό της ίντερ, Κριστιάν Βέρι, σειρά πήρε η λαμπερή Αλέσια Μέρτς, που με τη γοητεία της "θάμπωσε" τον Φάμπιο Μπαζάνι της Λάτσιο, ενώ η Βιτσέντζα Κακάτσε φρόντιζε με την αγάπη της να απαλύνει τον πόνο του εδώ και ένα μήνα τραυματία της Μίλαν, Φραντέσκο Πάνκαρο. Στη μακρόσυρτη λίστα των παραπάνω καλλονών προστέθηκε πρόσφατα και η 22χρονη Ρωσίδα καλλονή Βέρα Ατιούσκινα, που ετοιμάζεται να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας στο πλευρό του μέσου της Ουντινέζε, Στέφανο Μάουρι ο οποίος προπονείται έντονα για να αποχαιρετήσει κι αυτός την εργένικη ζωή.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Γιορτή στην Κρήτη

    12/4/2005 7:41:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στην αναμέτρηση του Σαββατιάτικου αγώνα, ο Εργοτέλης παίζει ίσως το τελευταίο του χαρτί για την παραμονή στην Α Εθνική. Παράλληλα όμως, οι Κρητικοί που δείχνουν ότι αγαπάνε το ποδόσφαιρο και το γεγονός, πως αντίπαλος θα είναι ο Παναθηναϊκός, μία από τις μεγαλύτερες ομάδες, η ΠΑΕ Εργοτέλης ετοιμάζει μια σειρά από εκδηλώσεις. Η διοίκηση των κρητικών διοίκηση θέλει να δώσει και πάλι εορταστικό χαρακτήρα στο παιχνίδι και να διατηρήσει το τόσο καλό όνομα που έβγαλε φέτος για τη φιλοξενία της.

    Όλα τα απαραίτητα

    Οι άνθρωποι του Εργοτέλη ήδη έχουν ζητήσει από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός να στείλει τον ύμνο της ομάδας, αλλά και φανέλες, ώστε να πραγματοποιηθούν κάποιες εκδηλώσεις με μέλη της Ακαδημίας, τα οποία θα φορούν τις εμφανίσεις των δυο αντιπάλων. Παράλληλα, προτίθεται να παραθέσει δείπνο στην πράσινη αποστολή ενώ θα ισχύσει και πάλι η δωρεάν είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών.

    Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, με την παρουσία των εκπροσώπων των δύο ομάδων. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε 300 εισιτήρια για τη θύρα 17, όμως στην διάθεση των φιλάθλων της θα είναι και τα εισιτήρια στις θύρες 14, 15 και 16.

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Χωρίς Σίμο η Χαλκηδόνα

    12/4/2005 7:23:00 μμ

    Συντάκτης:

    Χωρίς να υπολογίζει τον Γιώργο Σίμο πρέπει να κάνει τα πλάνα του ενόψει του ντέρμπι με τον Ιωνικό, ο Γιώργος Παράσχος, αφού ο αμυντικός της Χαλκηδόνας δεν κατάφερε τελικά να ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί. Αυτό διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά και στην σημερινή προπόνηση την οποία ο Σίμος έχασε, με αποτέλεσμα να τίθεται πλέον οριστικά εκτός του αγώνα με τον Ιωνικό. Πάντως για τον Παράσχο αυτή δεν είναι η μοναδική απουσία, αφού δεν θα έχει στην διάθεσή του τους Παππά και Κορακάκη λόγω τιμωρίας από συμπλήρωση κίτρινων καρτών. Πάντως η σημερινή προπόνηση είχε και ευχάριστα, καθώς ο Αλ ΤΖάχερ γεύτηκε την διπλή χαρά της επιστροφής στην αγωνιστική δράση και της γέννησης της κόρης του, ενώ ακόμη επέστρεψαν οι Σωτήρχος και Γελαδάρης. Τα εισιτήρια για το τοπικό ντέρμπι με τον Ιωνικό, θα βγουν αύριο στην κυκλοφορία. Συνολικά τυπώθηκαν 2.710 και, όπως έγινε γνωστό, οι φίλαθλοι της Χαλκηδόνας θα καθήσουν στις Θύρες 1-2 (15 ευρώ), αλλά και στα επίσημα (35 ευρώ), ενώ οι φίλαθλοι του Ιωνικού θα φιλοξενηθούν στις Θύρες 3 (10 ευρώ) και 4 (20 ευρώ).

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ανοιχτή προπόνηση στην Ξάνθη

    12/4/2005 6:51:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με την παρουσία φιλάθλων της και κάτω από τις επευφημίες τους, πραγματοποιήθηκε η σημερινή προπόνηση της Ξάνθης, η οποία ήταν και η τελευταία πριν από τον αυριανό ημιτελικό Κυπέλλου με τον Αρη, στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Στις τάξεις της ομάδας επικρατεί ενθουσιασμός, καθώς απομένουν δύο παιχνίδια για να βρεθεί η Ξάνθη για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό της διοργάνωσης, ωστόσο ο Γιάννης Μαντζουράκης προσπαθεί να χαλιναγωγήσει την αισιοδοξία, προκειμένου να μην αποβεί σε βάρος της ομάδας του. Στον αυριανό αγώνα η Ξάνθη θα επιδιώξει να αποσπάσει ένα αποτέλεσμα, το οποίο θα της δώσει το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς. Το άσχημο για τον τεχνικό της Ξάνθης είναι πως σε ένα ακόμη παιχνίδι θα έχει διάφορους αγωνιστικούς «πονοκεφάλους». Ο Παρασκευάς Άντζας έχει υποστεί κάκωση έσω πλαγίου συνδέσμου στο δεξί γόνατο και θα μείνει τρεις βδομάδες μακριά από τα γήπεδα, ενώ απών θα είναι και ο Ερκάν Κουράκ, ο οποίος έχει τράβηγμα στους προσαγωγούς. Η αποστολή αποτελείται από 18 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι οι: Πιζανόφσκι, Αναστασόπουλος, Παπαδημητρίου, Ζαπρόπουλος, Κοντοδήμος, Μαχράτζε, Παβιό, Σίκοβ, Τοροσίδης, Μπαϊκαρά, Κάραμπας, Κλέμπερ, Πρίττας, Βόζαμπαλ, Γαρπόζης, Λαμπριάκος, Λουτσιάνο και Καζάκης.

    [18] Μπάσκετ

    Αναβάλλεται το Μακεδονικός-ΠΑΟΚ

    12/4/2005 4:01:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την αναβολή του αγώνα Μακεδονικός-ΠΑΟΚ για την 24η ημέρα ανακοίνωσε σήμερα η διοργανώτρια Αρχή της Α1 κατηγορίας μπάσκετ των ανδρών, ΕΣΑΚΕ, μετά από αίτημα της ομάδας της Κοζάνης. Συγκεκριμένα, ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί αυτό το Σάββατο (16 Απριλίου) στις 18:30 στο κλειστό της Κοζάνης. Ως νέα ημερομηνία διεξαγωγής ορίστηκε η 23η Απριλίου (Σάββατο, 18:30) για να διευκολυνθεί ο Μακεδονικός -με τη σύμφωνη γνώμη της ΚΑΕ ΠΑΟΚ- ενόψει της συμμετοχής των «πρασίνων του Βορρά» στον τελικό του ULEB Cup (Σαρλερουά) την επόμενη Τρίτη, 19 Απριλίου. Όλοι οι αγώνες της 25ης ημέρας στην Α1 ανδρών θα διεξαχθούν τη Μεγάλη Τετάρτη (27 Απριλίου) και ώρα 17:00.

    Την Μ. Τετάρτη η 25η αγωνιστική

    Στο μεταξύ τη Μεγάλη Τετάρη, 27 Απριλίου, θα διεξαχθούν όλοι οι αγώνες της 25ης και προτελευταίας ημέρας της κανονικής περιόδου στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διοργανώτρια Αρχή, ΕΣΑΚΕ. Το τζάμπολ και των επτά αναμετρήσεων θα γίνει στις 17:00. Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής

    Γήπεδο Ώρα Αγώνας ΣΕΦ 17:00 Ολυμπιακός-Άρης Αμαλιάδα 17:00 Ιωνικός ΝΦ Αμαλιάδα-Απόλλων Πατρών Ιβανώφειο 17:00 Ηρακλής-Πανελλήνιος ΟΑΚΑ 17:00 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ Πυλαία 17:00 ΠΑΟΚ-ΜΕΝΤ Ν. Σμύρνη 17:00 Πανιώνιος-Μακεδονικός Νεάπολη 17:00 Ολύμπια Λάρισας-Μαρούσι

    [19] Μπάσκετ

    Πλήγμα στην Πάτρα με Τσουκ

    12/4/2005 6:46:00 μμ

    Συντάκτης:

    Άσχημα ήταν τα νέα για τον Νεμάνια Τσουκ στην πρωινή προπόνηση. Ο Σέρβος σέντερ, τραυματίστηκε και οι πρώτες εκτιμήσεις μιλάνε για θλάση στον τετρακέφαλο και διάστημα απουσίας 20 έως 30 ημέρες. Πάντως αύριο θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία και εκεί θα φανεί το μέγεθος του προβλήματος. Εν συνεχεία τα προβλήματα για τον Ντάρκο Ρούσο δε ν έχουν τελειωμό καθώς αφού στην πρωινή προπόνηση σήμερα υπέστη κάκωση μηνίσκου και ο Νίκος Πέττας. Ο τραυματισμός του Πέττα δεν είναι σοβαρός και αναμένεται ν΄ αγωνιστεί κανονικά εναντίον του Άρη στο Αλεξάνδρειο το Σάββατο (17:00) για την 24η ημέρα.

    [20] Βόλεϊ

    Έκλεισαν την πόρτα στον Κοέγιο

    12/4/2005 7:10:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με μία λιτή ανακοίνωση, η διοίκηση κόκκινου συλλόγου, γνωστοποίησε την απομάκρυνση του Κλαούντιο Κοέγιο από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα του της κακής πορείας των ερυθρολεύκων. στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, όπου μετρά δύο ήττες στις πρώτες δύο αγωνιστικές και κινδυνεύει, πλέον, να χάσει τη δεύτερη θέση, η οποία οδηγεί στον τελικό (και το Τσάμπιονς Λιγκ). Παράλληλα γνωστοποιήθηκε πως ως το τέλος της περιόδου, τη θέση του προπονητή αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα βοηθός του, Γιώργος Λυκούδης.

    Η ανακοίνωση

    "Η Διοίκηση του ΤΑΑ Ολυμπιακός ανακοινώνει, μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών της (Πρόεδρος: Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, Μέλη: Στέλιος Κούβαρης, Παντελής Ταρνατώρος), την χορήγηση άδειας μέχρι την λήξη της περιόδου στον προπονητή Κλαούντιο Κουέγιο. Καθήκοντα προπονητή ανατέθηκαν στον Γιώργο Λυκούδη".

    [21] Άπαντες παρόντες στην Αίγυπτο

    12/4/2005 3:02:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε δίλημμα βρέθηκε η ΕΟΞ, όσον αφορά στη συμμετοχή μας στο Μεσογειακό Κύπελλο ξιφασκίας, που διεξάγεται φέτος στο Κάιρο (23-24/4) και απευθύνεται σε αθλητές/τριες κάτω των 18 χρόνων. Αφ ενός για λόγους οικονομικής στενότητας και αφ ετέρου λόγω της πρόσφατης βομβιστικής ενέργειας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα. Τελικά, όμως, αποφασίστηκε να δώσει παρών με πλήρη ομάδα, δεδομένου, μάλιστα, ότι συγκαταλέγται στις ιδρυτικές χώρες/ μέλη της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Ξιφασκίας, διαθέτει εκπρόσωπο στο συμβούλιό της (Δημήτρης Κοντός) και επιβάλλεται να συμβάλει στην τόνωση του θεσμού, ο οποίος μετράει μόλις ένα χρόνο ζωής.

    Οι διεθνείς ανά όπλο

    Οι Έλληνες αθλητές και οι Ελληνίδες αθλήτριες που θα αγωνιστούν στο 2ο Μεσογειακό Κύπελλο

    Ξίφος μονομαχίας: Γιώργος Νάκης (Αθηναϊκός), Θρασύβουλος Ντώνος (ΟΞΙΦλώρινας), Δέσποινα Πέρδικα (ΠΓΣ), Ελίνα Αμπάλωβ (ΠΓΣ).

    Σπάθη: Mαρίνος Πρεβένιος (Αθ. Λέσχη), Παναγιώτης Λαζούρας (Αθ. Λέσχη), Γιάννα Παναγιωτίδου (ΓΕΦλώρινας), Ελένη Παυλίδου (ΓΕΦλώρινας).

    Ξίφος ασκήσεως: Γιώργος Παυλίδης, Γιώργος Δημόπουλος, Άννα Παγουλάτου, Βάσω Γαρυφαλλή (και οι τέσσερις του ΑΟΞ Αιγάλεω).

    Στην αποστολή θα περιληφθούν, επίσης, με σωματειακή οικονομική κάλυψη και κάποιοι αθλητές που βρίσκονται στην α΄ 6άδα της εθνικής κατάταξης.

    [22] Εκτός 8άδας οι παλαιστές μας

    12/4/2005 1:57:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με το αριστερό ξεκίνησαν οι διεθνείς παλαιστές της Ελευθέρας τις υποχρεώσεις τους στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ελευθέρας πάλης, που φιλοξενείται στη Βάρνα της Βουλγαρίας, καθώς οι Έλληνες αθλητές δεν κατάφεραν να προκριθούνε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Χαρακτηριστικό είναι ότι στους τέσσερις αγώνες των "ελληνικών χρωμάτων", τη μοναδική νίκη πέτυχε ο Βαλέριος Κογκουασβίλι στα 60 κιλά, επικρατώντας 9-2 του Εσθονού Γιάανεκ Λιπς. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη αφού ηττήθηκε 7-4 από τον Γάλλο Ντιντιέ Παίς και αποκλέιστηκε. Στα 90 κιλά, ο Αφτανίλ Ξανθόπουλος πέρασε "μπάι" τον α` γύρο, ενώ στον επόμενο γνώρισε την ήττα με 5-0 από τον Ρώσο Χατζιμουράτ Γκατσάλοφ όπως και ο Θεοδόσης Παυλίδης (74κ.), που έχασε 4-1 στα σημεία από τον Τούρκο Αχμέτ Γκιουλχάν.

    [23] Κι άλλος παίκτης ντοπέ στο MLB

    12/4/2005 2:27:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μετά τον παίκτη των Τάμπα Μπεϊ Ντέβιλς, Αλεξ Σάντσεζ, που βρέθηκε θετικός πριν από δέκα μέρες σε απαγορευμένος ουσίες, ένα ακόμη κρούσμα ντόπινγκ συγκλονίζει το Αμερκάνικο επαγγελματικό πρωτάθλημα του μπειζμπολ (MLB) Major League Baseball. Ο παίκτης των Κολοράντο Ρόκις, Χόρχε Πιέδρα έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών και εκτός από τον επικείμενη αγωνιστική ποινή, ο Πιέδρα τιμωρήθηκε και με χρηματικό πρόστιμο 17.332 δολαρίων. "Πρόκειται για μία κατάσταση δυσάρεστη, αλλά δυστυχώς δε νομίζω ότι θα είναι το τελευταίο κρούσμα" δήλωσε απογοητευμένος ο Μπαντ Σέλιγκ, κομισάριος του αμερικανικού πρωταθλήματος μπεϊζμπολ.

    [24] Παράξενα

    Μην παίρνετε κουλουράκια από ξένους! Μπέρδεψε τα χόρτα με το ..."χόρτο"

    12/4/2005 12:30:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Reuters

    Η σπεσιαλιτέ της ήταν τα κουλουράκια, τα οποία φρόντιζε να μοιράζεται με όλους τους συνταξιούχους φίλους της. Ο λόγος για μία 66χρονη γιαγιά από τη Βρετανία, με ιδιαίτερες επιδόσεις στο μαγείρεμα. Το μυστικό της αγνά υλικά, αργό βράσιμο και μία δόση μαριχουάνας. Το μυστικό, όμως της Πατρίσια Τάμπραμ, δεν έμεινε μυστικό και οι αρχές του Ιστ Λι, δεν εκτίμησαν διόλου τις μαγειρικές της ικανότητες και της επέβαλαν ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με αναστολή, για πώληση απαγορευμένης ουσίας. Η ίδια δεν αρνήθηκε την ενοχή της και ενώπιον του δικαστηρίου παραδέχτηκε την πρόθεσή της για πώληση του ναρκωτικού. Πάντως, παρόλη την εξάμηνη φυλάκιση, δε φάνηκε διατεθειμένη να αλλάξει διατροφικές συνήθειες, καθώς όπως λέει η κάνναβη τη βοηθούσε να ανακουφιστεί από του πόνους στην πλάτη και στον αυχένα.. Η περίπτωση της Πατρίσια Τάμπραμ άφησε άναυδους τους αστυνομικούς, που έκαναν έφοδο στο σπίτι της, καθώς ανακάλυψαν 31 "περίεργα" φυτά, καθώς και μία υδροπονική συσκευή για την καλλιέργειά τους. Επίσης, ανακάλυψαν 47 σακουλάκια επεξεργασμένης κάνναβης.

    Αμετανόητη...

    Στο πρόσωπο της γιαγιάς, οι υπέρμαχοι της αποποινικοποίησης της κάνναβης στη Βρετανία βρήκαν τον πιο θερμό υποστηρικτή τους. Μάλιστα, η κα. Τάμπραμ έχει γίνει κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας υπέρ της αποποινικοποίησης.

    "Έβαλα κάνναβη στην ομελέτα μου το πρωί και θα ξαναφάω το μεσημέρι" δήλωσε αμετανόητη η 66χρονη γυναίκα και επεσήμανε, πως σύντομα θα κυκλοφορήσει τις "ποινικοποιημένες" συνταγές της στο διαδίκτυο.

    [25] Παράξενα

    Έχει κάτι από Τζέιμς Μποντ... Ελικόπτερα εναντίον γκράφιτι

    12/4/2005 2:07:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Reuters

    Ολόκληρο στρατό από ελικόπτερα έθεσε σε υπηρεσία η γερμανική Κυβέρνηση προκειμένου να κατατροπώσει ορισμένους νεαρούς, που γεμίζουν γκράφιτι τους τοίχους του Βερολίνου και της Κολωνίας. Τα ελικόπτερα, εξοπλισμένα με υπέρυθρες κάμερες, κάνουν από την περασμένη Παρασκευή περιπολίες κάθε νύχτα, προκειμένου να εντοπίζουν τους νεαρούς. Όπως τονίζουν οι αρχές της Γερμανίας τα δημιουργήματα των νεαρών καλλιτεχνών κοστίζουν κάθε χρόνο δισεκατομμύρια στο Γερμανικό κράτος, για αυτό έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να σταματήσει "το κακό". Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, Rainer Lingenthal, οι επιχειρήσεις είναι επιτυχημένες. Πάντως, το μέτρο αυτό έχει προκαλέσει την αντίδραση της αντιπολίτευσης, που λένε, ότι η τακτική αυτή είναι υπερβολική και θυμίζει κάτι από Τζέιμς Μποντ. Πέραν από το αστείο του πράγματος, όμως, οι αρχές του Βερολίνου και της Κολωνίας, έχουν πάρει πολύ σοβαρά την καταπολέμηση του γκράφιτι, στο σημείο μάλιστα, να σκοτωθεί ένας μοτοσικλετιστής, καθώς τον χτύπησε περιπολικό, που κυνηγούσε ένα νεαρό καλλιτέχνη.

    [26] Ζωής ...σΤάσεις

    Ο έρωτας περνάει από τη... σέντρα

    12/4/2005 11:57:00 πμ

    Συντάκτης:

    Τη δική τους... σχολή έχουνε ιδρύσει στη γειτονική Ιταλία, πανέμορφες τηλεπαρουσιάστριες-μοντέλα, οι οποίες έχουνε "πιάσει στα δίχτυα" του έρωτά τους, αστέρες του καμπιονάτο. Πρώτη διδάξασα η εκρηκτική Μανουέλα Αρκούρι, που... έβαλε γκολ στην καρδιά του άσου της Ρόμα Φραντσέσκο Τότι, ακολούθησε η παμέμορφη Ελιζαμπέτα Κανάλις, που ξελόγιασε το βαρύ πυροβολικό της ίντερ, Κριστιάν Βέρι, σειρά πήρε η λαμπερή Αλέσια Μέρτς, που με τη γοητεία της "θάμπωσε" τον Φάμπιο Μπαζάνι της Λάτσιο, ενώ η Βιτσέντζα Κακάτσε φρόντιζε με την αγάπη της να απαλύνει τον πόνο του εδώ και ένα μήνα τραυματία της Μίλαν, Φραντέσκο Πάνκαρο. Στη μακρόσυρτη λίστα των παραπάνω καλλονών προστέθηκε πρόσφατα και η 22χρονη Ρωσίδα καλλονή Βέρα Ατιούσκινα, που ετοιμάζεται να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας στο πλευρό του μέσου της Ουντινέζε, Στέφανο Μάουρι ο οποίος προπονείται έντονα για να αποχαιρετήσει κι αυτός την εργένικη ζωή.

    [27] Πολιτική

    Επαφές Βουλγαράκη στην Ουάσιγκτον Διαβαλκανικό κέντρο ασφάλειας

    12/4/2005 7:17:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Τη δημιουργία ενός στρατηγικού κέντρου ασφάλειας στην περιοχή της Βαλκανικής και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου για την αξιοποίηση της εμπειρίας και του εξοπλισμού της Ολυμπιακής ασφάλειας, πρότεινε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Βουλγαράκης, στα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί από τη Δευτέρα στην Ουάσιγκτον. Η ιδέα αντιμετωπίζεται με θετικό τρόπο από την αμερικανική πλευρά, η οποία δίνει μεγάλη βαρύτητα στο θέμα της ασφάλειας και στην απειλή από τη διεθνή τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα.

    Νέα διαβατήρια

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δήλωσε, επίσης, ότι από 1ης Ιανουαρίου 2006 θα αρχίσει και η έκδοση των νέων διαβατηρίων από την αστυνομία, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να περιλαμβάνουν βιομετρικά στοιχεία του κατόχου, αν αυτό αποφασισθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Την Τρίτη, ο κ. Βουλγαράκης συναντάνται με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Νίκολας Μπερνς, και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αλμπέρτο Γκονζάλες, καθώς και τον διευθυντή του FBI, Ρόμπερτ Μίλερ.

    Ο κύκλος των συναντήσεων ολοκληρώνεται την Τετάρτη, με το διευθυντή της CIΑ, ενώ σε όλες τις επαφές συμμετέχει και ο διευθυντής της ΕΥΠ, πρέσβης Ιωάννης Κοραντζής.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Έχουν εξαρθρωθεί πλήρως ΕΛΑ και 17Ν"

    [28] Πολιτική

    Συνεδρίασαν οι Συντονιστές Εθνικά και Οικονομία στο επίκεντρο

    12/4/2005 6:50:00 μμ

    Πηγή: NET 105,8

    Οι εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, το Σκοπιανό, η κατάσταση της Οικονομίας, καθώς και η κύρωση του Ευρωπαϊκού Συντάγματος, κυριάρχησαν στη συνεδρίαση των Συντονιστών του ΠΑΣΟΚ, που έγινε την Τρίτη υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου. Όσον αφορά στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος του Κινήματος εκτίμησε ότι είναι δυσμενής η αφετηρία της διαπραγμάτευσης, ότι δεν φαίνεται να υπάρχει φερέγγυα πρόταση για τη λύση του προβλήματος και ότι εξεπλάγη όταν διαπίστωσε ότι ήταν ελλιπής η ενημέρωση που παρείχε στους πολιτικούς αρχηγούς ο υπουργός Εξωτερικών.

    Σχετικά Links:

    ΠΑΣΟΚ

    [29] Κοινωνία

    Εισαγγελικό "κατηγορώ" κατά Μιχαλόπουλου

    12/4/2005 6:49:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Καταπέλτης εναντίον του κατηγορουμένου για εκβιασμούς εκδότη Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, υπήρξε σήμερα στην αγόρευση της, η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κα Τσιρώνη. Η εισαγγελέας υπογράμμισε ότι η απειλή της 17Ν "ήταν πρώτη στο οπλοστάσιο του Μιχαλόπουλου" στις προσπάθειες του να αποσπάσει χρήματα με δυσφημιστικά δημοσιεύματα, και ζήτησε την ενοχή του για εκβίαση σε βάρος του δημάρχου Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κασιδόκωστα και για απόπειρα εκβίασης σε βάρος Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου, του Γιάννη Λάτση, του Αργύρη Σαλιαρέλη και του μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομου. Επίσης ζήτησε την ενοχή του για πλαστογραφία σημειώματος του Γιάννη Λάτση και απόπειρα απάτης σε βάρος των αρχιμανδριτών Ειρηναίου και Βαρθολομαίου.

    "Ρυπαρά δημοσιεύματα"

    Η κα Τσιρώνη χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα της εφημερίδας "Ελεύθερη Ώρα" "ρυπαρά ": "το περιεχόμενο των άρθρων του κατηγορούμενου εξυπηρετούσε ένα και μόνο σκοπό: την εκβιαστική απόσπαση χρημάτων" τόνισε.

    Για τους τους μάρτυρες υπεράσπισης η εισαγγελέας είπε ότι στην πλειοψηφία τους είχαν εργοδότη τον κ. Μιχαλόπουλο, οπότε "στην προσπάθειά τους να ελαφρύνουν τη θέση του τον χαρακτήρισαν ιδεολόγο, επαναστάτη και άλλα. Οι εργαζόμενοι σε αυτόν μάρτυρες πληρώνονταν με χρήματα που ήταν προϊόν εκβίασης" είπε.

    Η κα Τσιρώνη ζήτησε την οριστική παύση της ποινικής δίωξης λόγω παραγραφής για δύο πράξεις απόπειρας εκβίασης σε βάρος του Γιάννη Λάτση που φέρονται να είχαν τελεστεί το Μάρτιο του 1989. Η δίκη συνεχίζεται την Τετάρτη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αρνείται σχέσεις με 17Ν ο Μιχαλόπουλος

    Απολογία Μιχαλόπουλου

    [30] Μπάσκετ

    Απουσίες εν όψει Μπλάκνει

    12/4/2005 6:41:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με το σημαντικότερο πρόβλημα, την αναμονή της απόφασης για τον Ρόντρικ Μπλάκνει, συνεχίζεται η προετοιμασία των κιτρινόμαυρων, για τον αγώνα του Σαββάτου με τον Πανιώνιο. Αυτό που καίει περισσότερο, είναι η τιμωρία που θα επιβληθεί από τον αθλητικό δικαστή προς τον Αμερικανό πλέι μέικερ, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός σε χρήση ινδικής κάνναβης στις 19 Μαρτίου (ημερομηνία δειγματοληψίας) στον αγώνα με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη. Την Πέμπτη αναμένεται να καλέσει σε απολογία τον Αμερικανό και στο Μαρούσι ελπίζουν πως θα λειτουργήσει υπέρ του αθλητή το γεγονός πως η περιεκτικότητα της απαγορευμένης ουσίας στο αίμα του Αμερικανού πλέι μέικερ ήταν χαμηλή.

    Πρόβλημα και με τον Σμίλιανιτς

    Εκτός από τις δεδομένες απουσίες των Μπλάκνει και Καράγκουτη, εγχείρηση προσθίου χιαστού, πρόβλημα υπάρχει και με τον Σάσα Σμίλιανιτς. Ο Σέρβος γκάρντ ένιωσε ενοχλήσεις στην μέση και αύριο θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία. Οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ αναφέρουν ότι θα χρειαστεί μια εβδομάδα ξεκούραση, εκτός βέβαια αν οι εξετάσεις δείξουν κάτι σοβαρότερο. Πάντως αυτό συμαίνει πως ο Παναγιώτης Γιαννάκης θα στερηθελθ των υπηρεσιών του στον αγώνα του Σαββάτου , κόντρα στον Πανιώνιο.

    [31] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Το Σάββατο ο Παναθηναϊκός

    12/4/2005 6:35:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το απόγευμα (17:00) του ερχόμενου Σαββάτου θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο ο αγώνας του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη για την 26η ημέρα της Α` εθνικής. Την ίδια ημέρα θα γίνει και η συνάντηση του Πανιώνιου με τον Ηρακλή, ενώ το πρόγραμμα της αγωνιστικής ολοκληρώνεται την Κυριακή με τους υπόλοιπους έξι αγώνες και τελευταίο από αυτούς το ΑΕΚ-Ξάνθη στις 20:30.

    Σάββατο 16 Απριλίου 17:00 Εργοτέλης-Παναθηναϊκός SUPERSPORT 18:00 Πανιώνιος-Ηρακλής ALPHA Κυριακή 17 Απριλίου 16:30 Κέρκυρα-Καλλιθέα 16:30 Χαλκηδόνα-Ιωνικός 16:30 Αιγάλεω-Αρης 18:15 ΠΑΟΚ-ΟΦΗ SUPERSPORT 19:00 Απόλλων Καλαμαριάς-Ολυμπιακός ALPHA 20:30 ΑΕΚ-Ξάνθη SUPERSPORT


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 12 April 2005 - 17:07:03 UTC