Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πιό ώριμοι στα... πέναλτι οι Ολλανδοί
  • [02] Λήγει ο συναγερμός για τον επικίνδυνο ιό
  • [03] Στην Ολομέλεια του Α.Π. οι επίορκοι
  • [04] Συνέχιση της συζήτησης για το Ευρωσύνταγμα
  • [05] Προηγείται η ΔΑΠ
  • [06] Ρυθμίζονται στρατολογικά θέματα
  • [07] Κατέρρευσε εργοστάσιο στο Μπανγκλαντές
  • [08] Πύρινη κόλαση
  • [09] Επιθέσεις αυτοκτονίας με 11 νεκρούς
  • [10] Εν αρχήν ην... η άμυνα
  • [11] Ολλανδική… ρουλέτα!
  • [12] Χάλασαν το πάρτι του Ντάνκαν
  • [13] Αποκλείστηκε από τη... 15χρονη

    [01] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Πιό ώριμοι στα... πέναλτι οι Ολλανδοί

    14/4/2005 11:42:00 πμ

    Συντάκτης:

    Όταν μία αναμέτρηση προημιτελικών του Τσάμπιονς Λίγκ κρίνεται στη ρουλέτα των πέναλτι τότε συνήθως η Θεά Τύχη αποτελεί το 12ο παίκτη της νικήτριας ομάδας. Παρόλα αυτά κάθε τεχνικός που έχει εξασφαλίσει την πρόκριση έτσι και ο Ολλανδός προπονητής της Αϊντχόβεν, Γκούς Χίντινγκ, νομιμοποιείται μέσα στο μεθύσι της πρόκρισαης να λέει ότι θέλει. "Παίξαμε όπως απαιτούσαν οι περιστάσεις. Η ωριμότητα των παικτών ήταν αυτή που μας χάρισε την πρόκριση. Κυριαρχήσαμε στο ματς και στις κρίσιμες στιγμές καταφέραμε να δείξουμε χαρακτήρα" τόνισε ο προπονητής της Αϊντχόβεν. Αντίθετα ο τιμονιέρης της Λιόν, Πολ Λε Γκεν, δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευση του: "Ο αποκλεισμός αυτός είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση της καριέρας μου. Παίξαμε πολύ καλά και στα δύο ματς και όμως δεν μπορέσαμε να πάρουμε την πρόκριση. Οπως και να έχει δείξαμε πως αυτή η ομάδα έχει μέλλον και αυτή είναι η παρηγοριά μας μετά τον αποκλεισμό".

    [02] Υγεία

    Δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα Λήγει ο συναγερμός για τον επικίνδυνο ιό

    14/4/2005 10:46:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ

    Καθησυχαστική εμφανίζεται η επιστημονική κοινότητα μετά το χθεσινό συναγερμό με την κατά λάθος αποστολή του Η2Ν2, ενός επικίνδυνου ιού της γρίπης του 1957 σε περισσότερα από 3.700 εργαστήρια 18 χωρών. Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου των Ασθενειών ο ιός δε συνιστά κανέναν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Ήδη, τα περισσότερα από τα εργαστήρια, που έλαβαν δείγματα του ιού, που το 1957 είχε προκαλέσει τον θάνατο περίπου 4 εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως, τα έχουν ήδη καταστρέψει, ενώ κρούσματα δεν έχουν αναφερθεί σε καμία χώρα. Πάντως, το Κέντρο Ελέγχου των Ασθενειών, στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε, ότι παρακολουθεί την κατάσταση και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε κάτι τέτοιο να μην επαναληφθεί στο μέλλον. Ο συγκεκριμένος ιός της γρίπης είχε τοποθετηθεί σε ειδικές συσκευασίες για λόγους ασφαλείας, αλλά κατά λάθος εστάλη από αμερικανική εταιρία με έδρα το Οχάιο, σε χιλιάδες εργαστήρια, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η χώρα μας δεν έλαβε δείγματα του ιού.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επικίνδυνος ιός σε εργαστήρια

    [03] Κοινωνία

    Με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης οι 3 δικαστές Στην Ολομέλεια του Α.Π. οι επίορκοι

    14/4/2005 9:50:00 πμ

    Συντάκτης:

    Με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης τριών δικαστικών λειτουργών λόγω ηθικής και υπηρεσιακής ανεπάρκειας συνεδριάζει αυτή την ώρα η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Στο Ανώτατο Δικαστήριο θα λογοδοτήσουν μετά το κύμα των αποκαλύψεων για τη διαφθορά στους κόλπους της Δικαιοσύνης ο πρόεδρος Πρωτοδικών Λεωνίδας Στάθης και οι πρωτοδίκες Φωτεινή Κελαδίδου και Κωνσταντίνα Μπαρμπέρη. Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου θα κληθεί να αποφανθεί επί του νομικού ζητήματος εάν μπορούν να ελέγχονται πειθαρχικά δικαστές λόγω σοβαρής έλλειψης ήθους και επομένως αν σωστά παραπέμφθηκαν με το σχετικό ερώτημα της απόλυσης από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου πριν κριθούν από τα πειθαρχικά συμβούλια.

    [04] Πολιτική

    Συνέχιση της συζήτησης για το Ευρωσύνταγμα

    14/4/2005 1:08:00 πμ

    Ζητήματα όπως το κύρος του ευρωσυντάγματος σε σχέση με το εθνικό Σύνταγμα και η σημασία του για την ευρωπαϊκή ενοποίηση, μαζί με αναφορές σε εσωτερικού ενδιαφέροντος θέματα, έδωσαν τον τόνο στη συζήτηση της Τετάρτης στην Ολομέλεια της Βουλής, για την κύρωση της ευρωπαϊκής συνταγματικής Συνθήκης. Στις τοποθετήσεις τους οι βουλευτές της ΝΔ τόνισαν ότι η κύρωση της ευρωπαϊκής συνταγματικής Συνθήκης δεν αναιρεί την υπέρτατη ισχύ του ελληνικού Συντάγματος, το οποίο από την άλλη, δεν έρχεται σε σύγκρουση με το κοινοτικό δίκαιο. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καταλόγισαν κατά κανόνα αστοχία στους κυβερνητικούς χειρισμούς ζητημάτων που αφορούν τις σχέσεις Ελλάδας-ΕΕ, ενώ οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΝ, καταφέρθηκαν και πάλι εναντίον της υπερψήφισης του Ευρωσυντάγματος.

    Τοποθετήσεις

    "Αν δεν κάνουμε την κύρωση αυτή, το μέλλον της Ε.Ε. είναι άδηλο, γιατί η πορεία προς την ολοκλήρωση θα μείνει λειψή" υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος. "Καλή η διεύρυνση, αλλά αν δεν υπάρχουν οι συνεκτικοί αρμοί, το μέλλον μπορεί να φαλκιδευτεί. Γι αυτό πιστεύουμε και πρωτοπορούμε σ αυτό το Σύνταγμα" πρόσθεσε.

    "Αφού δεν ολοκληρώθηκε η πολιτική ένωση, δεν μπορούμε να μιλάμε για υπεροχή της συνταγματικής Συνθήκης έναντι του Συντάγματος. Μπορούμε να μιλάμε όμως για υπεροχή έναντι της εσωτερικής εννόμου τάξεως, δηλαδή έναντι του κοινού νόμου", διευκρίνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

    "Τα κράτη που συγκροτούν την Ε.Ε. είναι σωστό να υπαχθούν και αυτά και η υπερεθνική οντότητα σε ένα σύστημα δικαίου - και αυτό αποτελεί το ευρωπαϊκό σύνταγμα που αυτή τη στιγμή ψηφίζουμε" υποστήριξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος.

    Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο το ευρωσύνταγμα, "είναι πάντα κείμενο διπλής ανάγνωσης και εναπόκειται στον πολιτικό συσχετισμό των δυνάμεων και στις προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος των κρατών-μελών να προσδώσουν χαρακτήρα και προσανατολισμό στην ΕΕ".

    Ενάντιος στην υπερψήφιση της Συνθήκης, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος υπογράμμισε ότι με το κείμενό της η Ευρώπη στρατιωτικοποιείται και συγκεντρώνεται ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στα χέρια των ισχυρών κρατών.

    "Δεν καλούμαστε να πούμε ένα "ναι", ή ένα "όχι" στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, όπως οι λαοί της την οραματίζονται, αλλά να νομιμοποιήσουμε τους ιδεολογικούς και πολιτικούς στόχους της Ε.Ε., όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα, σε μια περίοδο όπου η νεοφιλελεύθερη διαχείριση της παγκοσμιοποίησης, η αφόρητη πίεση των ΗΠΑ έχουν σχεδόν διαμορφώσει το πολιτικό οικοδόμημα της ΕΕ" σημείωσε η Ασημίνα Ξυροτήρη βουλευτής του ΣΥΝ.

    Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ανδρέας Ανδριανόπουλος επεσήμανε την έλλειψη ενημέρωσης για το περιεχόμενο της Συνθήκης, αναφέροντας ότι ένα από τα πρωτόκολλα του ευρωσυντάγματος εξαιρεί τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο από την κυριαρχία του.

    [05] Κοινωνία

    Προηγείται η ΔΑΠ

    14/4/2005 12:49:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αύξηση συμμετοχής στις φοιτητικές εκλογές κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες, διατήρηση της πρώτης θέσης από τη ΔΑΠ και αύξηση του ποσοστού της ΠΑΣΠ στην περιφέρεια προκύπτει από τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα που δίνουν οι παρατάξεις, για τις φοιτητικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα. Σε δύο σχολές στα ΤΕΙ δεν άνοιξαν οι κάλπες και αναβάλλονται οι εκλογές, προκειμένου να ερευνηθούν οι εκλογικοί κατάλογοι.

    Η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το μειωμένο ποσοστό αποχής, που πέρυσι έφθανε το 25%.

    Η υπουργός Παιδείας Μ. Γιαννάκου εξέφρασε και αυτή ικανοποίηση, τόσο για την αυξημένη συμμετοχή, όσο και για την "καταιγιστική νίκη της ΔΑΠ δείχνει ότι υπάρχει μία ευρύτερη συμφωνία γύρω από την ουσιαστική ποιοτική αναβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης. Φυσικά, δεν παραγνωρίζω ότι και άλλες παρατάξεις με το δικό τους τρόπο επί της ουσίας είναι υπέρ πραγματικών ποιοτικών αλλαγών", δήλωσε.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στις κάλπες οι φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ

    [06] Κοινωνία

    Ρυθμίζονται στρατολογικά θέματα

    14/4/2005 12:04:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Νέες ευεργετικές διατάξεις για ανυπότακτους, μόνιμους κατοίκους εξωτερικού και ομογενείς περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που κατατίθεται σύντομα στη Βουλή. Συγκεκριμένα, επιχειρείται η διευθέτηση του ζητήματος όλων όσοι τελούν σε ανυποταξία κατά την έναρξη ισχύος του νόμου, ανεξαρτήτως έτους γέννησης, εφόσον καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις μέχρι 30 Νοεμβρίου 2006. Επίσης καταργούνται τα εντάλματα συλλήψεως εις βάρος τους.

    Επιτρέπεται η χορήγηση ή θεώρηση διαβατηρίων στους ανυπότακτους εξωτερικού, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επαναπροσδιορίζεται η έννοια του "μονίμου κατοίκου εξωτερικού". Έτσι, ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού ορίζεται όποιος έχει την κατοικία του στο εξωτερικό για 12 συνεχόμενα χρόνια ή ασκεί βιοποριστικό επάγγελμα στο εξωτερικό για 7 συνεχόμενα χρόνια.

    Επίσης ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τους ομογενείς που προέρχονται από χώρες του τέως ανατολικού μπλοκ ή την Τουρκία. Συγκεκριμένα, με βάση την ημερομηνία εγγραφής τους σε Μητρώο Αρρένων, προβλέπεται η χορήγηση αναβολής κατάταξής, η δυνατότητα να υπηρετούν τρίμηνη θητεία εφόσον καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις εντός πενταετίας, ενώ καθιερώνεται η δυνατότητα απαλλαγής τους από την στράτευσης, εφόσον η εγγραφή τους πραγματοποιήθηκε μετά τη συμπλήρωση του 35ου έτους της ηλικίας τους.

    [07] Κόσμος

    32 νεκροί Κατέρρευσε εργοστάσιο στο Μπανγκλαντές

    14/4/2005 8:23:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Reuters

    Εννιαόροφο υφαντουργικό εργοστάσιο κατέρρευσε πριν τέσσερις ημέρες στο Μπανγκλαντές, ανεβάζοντας σε 32 τον απολογισμό των θυμάτων. Την Πέμπτη, διασώστες ανέσυραν δυο άτομα, ενώ περίπου 100 εργαζόμενοι εκτιμάται ότι παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια και οι ελπίδες διάσωσής τους πλέον είναι ελάχιστες. Πάνω από 100 εργαζόμενοι ανασύρθηκαν ζωντανοί, πολλοί με σπασμένα άκρα, ορισμένοι εκ των οποίων ίσως χρειασθεί να ακρωτηριασθούν, σύμφωνα με αξιωματούχους και διασώστες, που εργάζονται χωρίς διακοπή νύχτα και μέρα. Έρευνες για τα αίτια της κατάρρευσης.

    [08] Κόσμος

    Δεν έχουν αναφερθεί θύματα Πύρινη κόλαση

    14/4/2005 7:35:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Reuters

    Πυκνά σύννεφα καπνού κάλυψαν τον ουρανό της Νιαμέι, πρωτεύουσα του Νίγηρα, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε αγορά όπου διατίθενται ξυλεία, μπογιές και υλικά κατασκευών. Εκατοντάδες έμποροι προσπαθούσαν να διασώσουν ό,τι μπορούσαν μέσα σε συνθήκες που περιγράφονταν από αυτόπτες μάρτυρες ως πύρινη κόλαση. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα από την πυρκαγιά στην αγορά. Η αγορά ήταν κλειστή όταν σημειώθηκε η πυρκαγιά.

    Η μεγαλύτερη αγορά

    Η αγορά "Κατάκο" είναι από τις μεγαλύτερες αγορές της πρωτεύουσας και προμηθεύει κατασκευαστικά υλικά σε όλο το Νίγηρα.

    Παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών, η πυρκαγιά κατέστρεψε ταχύτατα περίπου το ένα τέταρτο των καταστημάτων, των υποστέγων και των πάγκων των μικροπωλητών. Ο Νίγηρας είναι από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου. Σχεδόν το 25% του πληθυσμού αντιμετωπίζει έλλειψη τροφίμων, λόγω της ξηρασίας και της εισβολής ακρίδων που κατέστρεψαν σημαντικά τμήματα των καλλιεργειών τον περασμένο χρόνο.

    Η Νιαμέι, μια τσιμεντούπολη που αναπτύχθηκε την δεκαετία του 1970 στην διάρκεια της μεγάλης ζήτησης ουρανίου που έχει έκτοτε εκλείψει, βρίσκεται στις όχθες του μεγάλου ποταμού Νίγηρα. Οι πυρκαγιές είναι σχετικά συχνές στην πόλη.

    [09] Ιράκ

    11 νεκροί - 20 τραυματίες Επιθέσεις αυτοκτονίας με 11 νεκρούς

    14/4/2005 9:03:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/4/2005 11:49:03 πμ)

    Συντάκτης:

    Διπλή επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένα αυτοκίνητα σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης κοντά στο πανεπιστήμιο της Βαγδάτης. Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 28 τραυματίστηκαν. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν αστυνομικοί. Στον τόπο της επίθεσης έξι αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς και άλλα 10 έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές. Η περιοχή είχε αποκλειστεί από την ιρακινή αστυνομία και αμερικανούς στρατιώτες. Nωρίτερα, τρεις Ιρακινοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλα τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν σε επίθεση ανταρτών σε αστυνομικό τμήμα στοι Κιρκούκ. "Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλα τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους τρεις αστυνομικοί και ένας πολίτης, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον του αστυνομικού τμήματος της συνοικίας Αντάλα, στο Κιρκούκ", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Το αστυνομικό τμήμα είχε εγκαινιαστεί πριν λίγες ημέρες.

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Εν αρχήν ην... η άμυνα

    14/4/2005 10:55:00 πμ

    Συντάκτης:

    Μπορεί οι Ιταλοί εδώ και χρόνια να φημίζονται για την "άμυνα από γρανίτη" που συνηθίζουνε να παρουσιάζουν στα παιχνίδια τους, απόρροια του περίφημου κατενάτσιο, αλλά χθες στο "Ντελε Άλπι" η Λίβερπουλ ήταν αυτή που παρέδωσε σεμινάρια άμυνας και σφράγισε έτσι το εισιτήριο για τους "4" του Τσάμπιονς Λίγκ. Για αυτό και μετά τη λήξη του επαναληπτικού των προημιτελικών και οι δύο τεχνικοί των ομάδων στάθηκαν στην υποδειγματική άμυνα των "ρεντς".

    "Υποκλίθηκε" ο Καπέλο

    Το μεγαλείο του όχι μόνο ως τεχνικός, αλλά και ως άνθρωπος, έδειξε ο Ιταλός τιμονιέρης της Γιουβλέντους, Φάμπιο Καπέλο, στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, καθώς δεν είχε πρόβλημα να παραδεχθεί την ανωτερότητα της αντιπάλου του: "Η Λίβερπουλ πάλεψε και δίκαια έφθασε στην πρόκριση. Εμείς εμφανιστήκαμε κουρασμένοι και δεν παίξαμε όπως απαιτούσε η δυσκολία του ματς. Ξέραμε ότι θα χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις και δεν μπορέσαμε να βρούμε το αντίδοτο στην καλά οργανωμένη άμυνά της."

    Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής της Λίβερπουλ απένειμε τα έυσημα στην αμυντική τακτική της ομάδας του και έδειξε να σκέφτεται ήδη τα ημιτελικά με την Τσέλσι. "Είμαι ενθουσιασμένος με τους παίκτες μου και αυτό ήταν ένα αποτέλεσμα για τον κόσμο μας. Τώρα έχουμε μπροστά μας την Τσέλσι. Έχουμε χάσει τρεις φορές από την Τσέλσι τη φετινή περίοδο, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και τις τρεις. Θα πρέπει να μάθουμε από αυτά τα παιχνίδια και να πάμε με αυτοπεποίθηση. Αισθάνομαι πολύ υπερήφανος".

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ολλανδική ρουλέτα!

    14/4/2005 12:14:00 πμ

    Συντάκτης:

    Για πρώτη φορά στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ η πρόκριση στην ημιτελική φάση κρίθηκε στα πέναλτι και η ομάδα που γράφεται στην ιστορία παίρνοντάς την, είναι η Άιντχόβεν. Η σιωπηλή δύναμη που έχιε δημιουργήσει φέτος ο Γκους Χίντινγκ να και χρειάστηκε να εξαντλήσει όσα λεπτά αγώνα είχε στην διάθεσή της αλλά και δυνάμεις, κατάφερε στην διαδικασία των πέναλτι να πάρει το εισιτήριο για τον ημιτελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Μίλαν. Η κανονική διάρκεια έληξε 1-1 όπως και πριν μια εβδομάδα και στην παράταση το παιχνίδι πήρε μια άγρια ομορφιά, με τις δύο ομάδες να χάνουν απίστευτες ευκαιρίες για την νίκη-πρόκριση αλλά και να παίζουν καλύτερα από ότι τα προηγούμενα 90 λεπτά. Στο 6' και στο 14' του πρώτου μέρους του επιπλέον χρόνου, Κοκού και Ζουνίνιο έχασαν δύο ευκαιρίες με δύο εκπληκτικά σουτ, αντίστοιχα, ενώ στο δεύτερο μέρος της παράτασης και πάλι ο Κοκού ήταν εκείνος που είχε την καλύτερη στιγμή εμπρός στα καρέ του Κουπέ. Στα πέναλτι ο καλύτερος παίκτης του αγώνα, ο Μπίσλι αστόχησε για τους γηπεδούχους, όμως μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Γκόμες που "ψάρεψε" τους Εσιέν και Αμπιντάλ, για να δώσει έτσι την πρόκριση στην ομάδα του με σκορ 4-2.

    Καλύτεροι οι Ολλανδοί

    Το ξεκίνημα του αγώνα βρήκε την Λιόν να ξαφνιάζει το "Φίλιπς Στάντιον"! Μόλις στο 10' ο Βιλτόρ εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος στο κέντρο της άμυνας της Αιντχόβεν και άνοιξε το σκορ νικώντας τους αμυντικούς που προσπάθησαν να διορθώσουν αλλά και τον Γκόμεζ που παρά το ότι ακούμπησε την μπάλα δεν μπόρεσε να την διώξει. Από εκεί και έπειτα πάντως η απειλή των Γάλλων ήταν μάλλον διακριτική, καθώς οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα και ανοίχτηκαν με στόχο να σημειώσουν την γρήγορη ισοφάριση. Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό και οι γηπεδούχοι ήταν περισσότερο απειλητικοί, όμως "σκόνταφταν" είτε στην αμυντική διάταξη των Γάλλων, είτε στον Γκουπέ που όποτε χρειάστηκε ήταν "παρών". Η καλύτερή τους στιγμή μάλιστα ήταν στο 22' όπου ο Γάλλος γκολκίπερ μπλόκαρε έυκολα την κεφαλιά του Όιερ από φάουλ.

    Ζωήρεψαν αλλά

    Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με όλα τα εχέγγυα για να παρακολουθήσουμε όμορφο ματς! Ο Άλεξ στο 50' εκμεταλλεύτηκε την σύγχυση στην άμυνα της Λιόν και με ένα δυνατό και όμορφο σουτ στα όρια της περιοχής ισοφάρισε. Η είσοδος του Μπίσλι λίγα λεπτά αργότερα αποδείχτηκε μαγική κίνηση για την Αιντχόβεν. Ο Αμερικανός ταλαιπώρησε από δεξιά την αριστερή πλευρά της άμυνας της Λιόν και ουκ ολίγες φορές έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Πάντως στο πεντάλεπτο από το 70' μέχρι το 75' έγιναν και οι περισσότερες ευκαιρίες του δευτέρου μέρους με την Λιόν να φτάνει πολύ κοντά στο γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα. Μέσα σε δύο λεπτά (στο 71' και στο 72') ο Κρις έχασε δύο μοναδικές ευκαιρίες να κάνει το 1-2 και στο 74' ο Φαρφάν απάντησε με ένα ακόμη άστοχο σουτ. Πολύ μεγάλη ευκαιρία έχασε και ο Μπίσλι στο 85', έτσι το ματς έληξε ισόπαλο 1-1, όπως και το πρώτο των δύο ομάδων με αποτέλεσμα να πάει στην παράταση.

    Η σειρά των πέναλτι

    ΑΪΝΤΧΟΒΕΝ ΛΙΟΝ Φαν Μπόμελ 1-0 1-1 Ζουνίνιο Όιγερ 2-1 Απόκρουση Γκόμες Εσιέν Μπουμά 3-1 3-2 Μπεν Άρφα Μπίσλι Απόκρουση Κουπέ Απόκρουση Γκόμες Αμπιντάλ Ρόμπερτ 4-2 Διαιτητής: Κιμ Μίλτον Νίλσεν (Δανία) Κίτρινες: Αμπιντάλ, Ντιαρά, Φένεγκορ οφ Χέσελινκ ΑΪΝΤΧΟΒΕΝ: Γκόμες, Όιγερ, Άλεξ, Μπουμά, Λι, Φαν Μπόμελ, Κοκού, Φόγκελ, Παρκ, Φένεγκορ οφ Χέσελινκ (57΄ Μπίσλι), Φαρφάν (85΄ Ρόμπερτ) ΛΙΟΝ: Κουπέ, Ρεβεγιέρ, Κρις, Κασάπα, Αμπιντάλ, Γκοβού (88΄ Μπεν Άρφα), Εσιέν, Ντιαρά, Ζουνίνιο, Μαλουντά, Βιλτόρ (95΄ Νίλμαρ)

    [12] Μπάσκετ

    Χάλασαν το πάρτι του Ντάνκαν

    14/4/2005 9:37:00 πμ

    Συντάκτης:

    Δε συνοδεύτηκε από νίκη η επιστροφή του Τιμ Ντάνκαν (17π) στο Σαν Αντόνιο μετά την απουσία 12 αγωνιστικών λόγω τραυματισμού, καθώς η Γιούτα με 25 πόντους του Οκούρ επιβλήθηκε στο Σόλτ Λεϊκ Σίτι με 93-91 των Σπερς. Για τους γηπεδούχους ο Χάρπρινγκ πέτυχε 17 πόντους, ενώ από το Σαν Αντόνιο τοπ σκόρερ αναδείχθηκε ο άσος της "μπιανκοσελέστε" Μανού Τζινόμπιλι με 21π.

    Ξέθαψαν το "τσεκούρι του πολέμου"

    Ξανά στο κόλπο των πλεϊ οφ έβαλε ο Ρέτζι Μίλερ τα ξημερώματα στην Ιντιανάπολη τους Πεϊσερς, καθώς με 22 πόντους της "ακρίδας" η γηπεδούχος ομάδα έκαμψε με 90-86 την αντίσταση των Νιου Τζέρσεϊ Νετς και αναζωπύρωσε τις ελπίδες για πρόκριση. Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο Τζεϊσον Κιντ των Νετς "πυροβολούσε" ασταμάτητα πετυχαίνοντας 29 πόντους, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

    Με αδιαπέραστη άμυνα, προϊόν της δουλειάς που έχει κάνει ο τεχνικός Εϊβερι Τζόνσον στην ομάδα, και με "συνήθη ύποπτο", το Γερμανό Ντιρκ Νοβίτσκι να σημειώνει 31 πόντους το Ντάλας επικράτησε με 95-90 του Σιάτλ και έφτασε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του.

    Στους άλλους αγώνες: Ντένβερ-Νέα Ορλεάνη 116-102, Μιλγουόκι-Βοστώνη 108-111, Μινεσότα-Γκόλντεν Στέιτ 116-100, Ουάσινγκτον-Σικάγο 93-82, Σάρλοτ-Ατλάντα 105-84, Ντιτρόιτ-Ορλάντο 103-94, Χιούστον-Μέμφις 100-92.

    [13] Αποκλείστηκε από τη... 15χρονη

    14/4/2005 11:09:00 πμ

    Συντάκτης:

    Αντίο στο τουρνουά "Family Circle Cup" των ΗΠΑ, στο Τσάρλεστον είπε χθες η Ρωσίδα Αναστασία Μίσκινα, Νο3 της διοργάνωσης, καθώς γνώρισε τον αποκλεισμό με 6-3 5-7 6-4 από την 15χρονη Τσέχα Νικόλ Βαϊντίσοβα. Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια που αγωνίστηκε με γρίπη, στους αγώνες με έπαθλο 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων, δεν κατάφερε να αντισταθεί στοπολύ καλό σερβίς της Τσέχας που βρίσκεται στο Νο 49 του κόσμου. Αντίθετα με νίκες προχώρησε το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης η Αμερικανίδα Λίντσεϊ Ντεϊβενπορτ, που επικράτησε εύκολα με 6-2 6-2 της Καναδέζας Πελετιέ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 14 April 2005 - 9:16:41 UTC