Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνελήφθη ο Απόστολος Βαβύλης
  • [02] "Επένδυση στις νέες τεχνολογίες"
  • [03] Τα παραμύθια "παραμυθιάζουν" τις γυναίκες
  • [04] Σάλος για τα ατμοσίδερα PERLA
  • [05] Προβάδισμα για την Ν.Δ
  • [06] "Ακυβέρνητο καράβι η κυβέρνηση" λέει ο Παπανδρέου
  • [07] Αθώος ο Βασιλόπουλος για το μακελειό της Νιόβης
  • [08] Ομαδική δηλητηρίαση από χημικά
  • [09] Γάμοι ομοφυλοφίλων στην Ισπανία
  • [10] Απειλούν να τους εκτελέσουν
  • [11] Αποζημιώσεις της ΕΕ σε βαμβακοπαραγωγούς
  • [12] Σε κυνήγι χρεών το ΙΚΑ
  • [13] Ο Σερ Άλεξ έχρισε διαδοχό του τον Κιν
  • [14] Τρέμει για βαρύτερη ποινή η Ίντερ
  • [15] Μαλντίνι... Μπαγκς Μπάνι και... γκολ!
  • [16] Συν ένας και μείον δύο στον ΠΑΟ
  • [17] Ευχάριστα για δύο στον Ολυμπιακό
  • [18] Απέβαλαν τον Ατρόμητο Αθηνών
  • [19] Φιλική νίκη της Πάτρας
  • [20] Ανησυχία με Τσόνσον
  • [21] Προσφυγή ο Χίζνιακ
  • [22] Τρίτη στην Ευρώπη η Ροδίτη
  • [23] Με το δεξί η Βουλιαγμένη
  • [24] Το Θείο Δράμα από τη Χορωδία του Δ. Αθηναίων
  • [25] "Διάνα" κατά του καρκίνου του μαστού
  • [26] Διαδίκτυο με αέρα ευρωπαϊκό
  • [27] Συγγραφέας η Μαράια
  • [28] Παίρνει "δράκο" η Πόρτο
  • [29] Να μάθει να μιλάει ο Μπόιερ
  • [30] Νεκρός ο 25χρονος από τα Ιωάννινα
  • [31] Επιθετικά θα παίξει η Χαλκηδόνα

    [01] Κοινωνία

    Προδώθηκε από τα ηλεκτρονικά του ίχνη

    Συνελήφθη ο Απόστολος Βαβύλης

    22/4/2005 6:57:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/4/2005 10:08:13 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Στα χέρια των ιταλικών αστυνομικών αρχών βρίσκεται ο καταζητούμενος Απόστολος Βαβύλης. Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα και την πολύπλευρη δράση συνελήφθη στην Μπολόνια το απόγευμα της Παρασκευής, ύστερα από πληροφορίες της ελληνικής αστυνομίας και σε συνεργασία με τις ιταλικές αρχές ασφαλείας. Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, κ. Αγγελάκο, αυτό που οδήγησε στο διαβόητο καταζητούμενο ήταν τα ηλεκτρονικά ίχνη που άφηνε όταν χρησιμοποιούσε το διαδίκτυο και τις πιστωτικές του κάρτες. Η ελληνική αστυνομία όλο αυτό το διάστημα "κινήθηκε, αθόρυβα, συστηματικά και αποτελεσματικά" είπε ο κ. Αγγελάκος. Με τη σειρά τους οι ελληνικές δικαστικές αρχές αναλαμβάνουν να κινήσουν τη νόμιμη διαδικασία ώστε να διευκρινιστεί το πότε θα εκδοθεί στη χώρα μας, δεδομένου ότι σε βάρος του εκκρεμεί, μεταξύ άλλων, ιταλικό ένταλμα για ανεκτέλεστη ποινή κάθειρξης επτά ετών.

    Σχέδιο δράσης για τη σύλληψη του "φαντομά"

    Οι ελληνικές αρχές αξιοποιώντας τις υπάρχουσες πληροφορίες ερευνούσαν εντατικά το τελευταίο διάστημα για τα ίχνη που θα τους οδηγούσαν στον άνθρωπο με τα πολλά ονόματα. Αμέσως επικοινώνησαν με όλες τις αρχές των χωρών όπως η Ιταλία, η Τουρκία και η Ταϊβάν- στις οποίες ίσως να είχε καταφύγει ο Βαβύλης. Ταυτόχρονα χτένιζαν πιθανές κρυψώνες του στην ελληνική επικράτεια. Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Γιώργος Αγγελάκος στην ενημέρωση που παραχώρησε από τη ΓΑΔΑ αναφορικά με το σχέδιο δράσης των ελληνικών αρχών, τόνισε τις δυσκολίες που υπήρξαν, λόγω του γεγονότος ότι η σύλληψη του Βαβύλη δεν αποτελούσε προτεραιότητα για τις ξένες υπηρεσίες. Όμως, μετά από συντονισμένη προσπάθεια των ανθρώπων της ελληνικής δίωξης του οργανωμένου, αλλά και του ηλεκτρονικού εγκλήματος οι συντεταγμένες του Βαβύλη εντοπίστηκαν στην ιταλική πόλη Μπολόνια.

    Αυτό που τον πρόδωσε ήταν τα ηλεκτρονικά ίχνη που άφηνε πίσω του, όταν χρησιμοποιούσε τις πιστωτικές του κάρτες, το κινητό του τηλέφωνο, αλλά και στο διαδίκτυο μέσω του οποίου έστελνε μηνύματα και επικοινωνούσε με άτομα εντός και εκτός Ελλάδας. Μάλιστα ο κ. Αγγελάκος, παρουσίασε γράφημα, στο οποίο απεικονιζόταν ο περίπλοκος τρόπος με τον οποίο ο Βαβύλης προσπαθούσε να καλύπτει αυτά τα ίχνη, κάνοντας αλλεπάλληλες επισκέψεις διάφορους διαδικτυακούς κόμβους. Τελικά, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφερε να "φτάσει" στην τοποθεσία, όπου κρυβόταν. Ακολούθησαν επανειλημμένες επισκέψεις κλιμακίου Ελλήνων αξιωματικών στην Ιταλία, προκειμένου να δώσουν τις πληροφορίες στις ιταλικές αρχές και ο "στόχος" τέθηκε υπό στενή παρακολούθηση.

    Στις 17.30 ώρα Ελλάδος το απόγευμα της Παρασκευής, οι Ιταλοί καραμπινιέροι έκαναν έφοδο σε διαμέρισμα της Βία ντε Κρεσέντσι, σε μια περιοχή που βρίσκεται μεταξύ του σιδηροδρομικού σταθμού και του νοσοκομείου Ματζιόρε της Μπολόνια. Εκεί τον βρήκαν καθισμένο μπροστά στον φορητό υπολογιστή του και ντυμένο με ράσα, να επικοινωνεί για άλλη μια φορά μέσω διαδικτύου. Χωρίς να προβάλλει αντίσταση, άφησε τους αστυνομικούς να τον συλλάβουν. Όπως προέκυψε το σπίτι ανήκε σε Ιταλίδα 50χρονη φίλη του ονόματι Ταντέι Λίτσια -η οποία επίσης συνελήφθη και ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε την δράση του- ενώ στην κατοχή του βρέθηκε πλαστό ελληνικό διαβατήριο στο όνομα Αϊβαλιώτης Αντώνης-Ιωσήφ, που είχε εκδοθεί από τη Νομαρχία Αθηνών, το 2003.

    Όπως δήλωσε στη ΝΕΤ ο δικηγόρος του Βαβύλη, κ. Βλάχος, ο οποίος είχε επικοινωνήσει με τον εντολέα του μόλις 15 λεπτά πριν από τη σύλληψη του, ο καταζητούμενος δεν είχε ιδέα για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει και αιφνιδιάστηκε.

    Αμέσως μετά τη σύλληψη του Βαβύλη, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης απέστειλε ευχαριστήριο τηλεγράφημα στον ομόλογό του στην Ιταλία και στον Ιταλό πρέσβη στην Αθήνα. Επίσης, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ κ. Αγγελάκος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον αρχηγό της ιταλικής αστυνομίας με τον οποίο, όπως είπε, είχε απευθείας και συνεχή επαφή όλες αυτές τις ημέρες.

    Ζητούμενο η έκδοση του

    Το λόγο έχουν τώρα οι δικαστικές αρχές της χώρας μας που προχωρούν άμεσα σε όλες τις προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες ώστε να ανοίξει το θέμα της έκδοσης του Απόστολου Βαβύλη.

    Σύμφωνα με τον κ. Αγγελάκο, οι λεπτομέρειες για την τύχη του θα καθοριστούν από την δικαστική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, δεδομένου ότι ο Βαβύλης έχει καταδικαστεί και στην Ιταλία και υπήρχε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του από τις ιταλικές αρχές, οι οποίες έχουν κάθε δικαίωμα να αρνηθούν την έκδοσή του.

    "Ο Βαβύλης θα έχει δίκαιη δίκη, όπως κάθε Ελληνας πολίτης", επανέλαβε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαληγούρας.

    [02] Πολιτική

    Ασφάλεια στην εσωτερική ευρωπαϊκή αγορά

    "Επένδυση στις νέες τεχνολογίες"

    22/4/2005 8:29:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/4/2005 9:35:12 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105,8

    Στο Ηράκλειο Κρήτης μίλησε το βράδυ της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος παρέστη στη τελετή υπογραφής της συμφωνίας για τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), που θα έχει έδρα την κρητική πρωτεύουσα. Σκοπός του νέου οργανισμού της Ε.Ε είναι να φροντίζει για την ασφάλεια στις συναλλαγές μέσω ηλεκτρονικών δικτύων στην εσωτερική ευρωπαϊκή αγορά. Στην ομιλία του ο κ. Καραμανλής μίλησε για επένδυση στις νέες τεχνολογίες, προσθέτοντας ότι "η δημόσια διοίκηση σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε καταφεύγει στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση για την αποδοτικότερη λειτουργία και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών". Ο οργανισμός θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα υπάρξει και απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ Ηρακλείου Κρήτης και Βρυξελλών.

    "Μια ισχυρή ερευνητική και τεχνολογική υποδομή"

    "Βασική επιδίωξή μας στη Νέα Διακυβέρνηση είναι να διαμορφώσουμε μια ισχυρή ερευνητική και τεχνολογική υποδομή, πάνω στην οποία να στηριχτεί η μελλοντική πορεία της χώρας", τόνισε ο Πρωθυπουργός εκφράζοντας την ιδιαίτερη ικανοποίηση, γιατί ένας ακόμη ευρωπαϊκός οργανισμός εγκαθίσταται στη χώρα μας.

    Επίσης, ο κ. Καραμανλής επεσήμανε ότι πρόκειται για μια συμφωνία με ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, αφού ο νέος Οργανισμός θα επικεντρώνει εδώ την προσοχή ενός σημαντικού τμήματος της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

    " Πρόκειται και θέλω να το αναφέρω για μια επιλογή της ΕΕ, που έγινε κατά τη θητεία της προηγούμενης Κυβέρνησης και ολοκληρώνεται σήμερα, ύστερα από πολλές προσπάθειες που αναπτύξαμε, τους τελευταίους", είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

    "Το γεγονός ότι ο ΕΝΙSA θα έχει την έδρα του εδώ στην Ελλάδα και ειδικά στο Ηράκλειο της Κρήτης είναι τιμή αλλά και ευθύνη. Συμβολικά αλλά και ουσιαστικά βάζει για μας τον πήχη πιο ψηλά. Επενδύουμε στις νέες τεχνολογίες και μπαίνουμε δυναμικά στην κοινωνία της πληροφορίας", τόνισε στην ομιλία του ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης.

    "Η παρουσία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών στην Κρήτη σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για το νησί", ανέφερε σε χαιρετισμό του ο Γ.Γ της Περιφέρειας Σεραφείμ Τσόκας.

    Την συμφωνία της έδρας υπέγραψαν ο υφυπουργός Μεταφορών Αναστάσιος Νεράτζης και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΕΝΙSΑ Ανδρέα Πιρότι.

    H ίδρυση του οργανισμού αποφασίστηκε το 2003 και έχει στόχο το συντονισμό των ευρωπαϊκών προσπαθειών για την αποτελεσματικότερη πρόληψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων ασφαλείας δικτύων και πληροφοριών

    [03] Υγεία

    Ενοχοποιούνται τα παραμύθια της γιαγιάς

    Τα παραμύθια "παραμυθιάζουν" τις γυναίκες

    22/4/2005 6:49:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Μπορεί τα παραμύθια να ενοχοποιηθούν για την υποχωρητικότητα σε μία γυναίκα; Και όμως ναι, υποστηρίζει μία Βρετανίδα φοιτήτρια μετά από έρευνα που έκανε για το μάστερ της στην Γνωστική Ψυχολογία. Όπως διαπίστωσε, οι γυναίκες που όταν ήταν παιδιά διάβαζαν παραμύθια, κινδυνεύουν περισσότερο να πέσουν θύματα κακοποίησης. Επιπλέον, είναι περισσότερο υποχωρητικές, γιατί πιστεύουν ότι με την αγάπη μπορούν να αλλάξουν τα πάντα. Η έρευνα της, θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Μάιο στο Διεθνές Συνέδριο Γνωστικής Ψυχολογίας στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

    Η άποψη

    Σταχτοπούτα, Ωραία κοιμωμένη, Χιονάτη....

    Αγαπημένες ηρωίδες των παραμυθιών, ενοχοποιούνται από την ερευνήτρια Σούζαν Ντάρκερ Σμιθ η οποία υποστηρίζει ότι όσες γυναίκες διάβαζαν όταν ήταν παιδιά τέτοια παραμύθια κινδυνεύουν να πέσουν θύματα κακοποίησης από τους συζύγους τους...

    Τα θύματα της κακομεταχείρισης, τονίζει η Σμιθ, ταυτίζονται με τις ηρωίδες των παραμυθιών και τις θεωρούν πρότυπα τους.

    Έτσι σε περίπτωση κακομεταχείρισης από τους συζύγους τους, οι γυναίκες αυτές, πιστεύουν ότι με την αγάπη μπορούν να αλλάξουν τα πάντα... ακόμα και τη βίαιη συμπεριφορά των συντρόφων τους.

    Η ερευνήτρια υποστηρίζει, ότι αντίθετα με τη γενιά των γιαγιάδων τους που γαλουχήθηκαν κυρίως με Λογοτεχνία, τα σημερινά κορίτσια που δέχονται επιρροές από την τηλεόραση και άλλα μέσα ενημέρωσης, είναι λιγότερα υποχωρητικά.....

    Αποστάσεις από την έρευνα της Σμιθ κράτησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Ντέρμπι, Μάικλ Τάουνσεντ.

    "Η δουλειά της Σούζαν είναι ενδιαφέρουσα, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη έρευνα για να αποδειχθεί κάτι τέτοιο" τονίζει χαρακτηριστικά.

    Ο αντίλογος

    Αποστάσεις από τις διαπιστώσεις της κας Σμιθ, κρατούμε και εμείς.

    Εκφράζουμε λοιπόν τις αντιρρήσεις μας, γιατί θεωρούμε τη Λογοτεχνία, πολύ καλύτερη τροφή για το μυαλό και τη φαντασία όλων των παιδιών ανεξαρτήτως φύλλου.

    Γιατί δηλαδή, τα παραμύθια να παραμυθιάζουν τις γυναίκες και όχι η τηλεόραση και τα άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης;

    Στην εποχή της σαπουνόπερας και των τηλεπαιχνιδιών, επιτρέψτε μας να προτιμούμε τη Σταχτοπούτα και τις φίλες της....

    [04] Κοινωνία

    Καλούνται οι 338 πολίτες να επιστρέψουν τα σίδερα

    Σάλος για τα ατμοσίδερα PERLA

    22/4/2005 2:53:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Τη διαδικασία έρευνας για να διαπιστωθούν και να αποδοθούν ευθύνες ξεκίνησε το Υπουργείο Ανάπτυξης μετά το σάλο που ξέσπασε για τα επικίνδυνα ατμοσίδερα κινεζικής προέλευσης που κυκλοφόρησαν στην ελληνική αγορά. Ο υπουργός Δημήτρης Σιούφας δήλωσε πως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό ελήφθησαν όλα τα αναγκαία μέτρα, ενώ υπήρξε άμεση ενημέρωση τόσο των νομαρχιών, όσο και των πολιτών μέσω σχετικής ανακοίνωσης. Παράλληλα, διευκρίνισε πως δεν υπήρξε προηγούμενη ενημέρωση από την εταιρεία. Επίσης, εξέφρασε την οδύνη του για τους τρεις θανάτους που προκάλεσαν τα ακατάλληλα σίδερα PERLA, ενώ κάλεσε τους πολίτες που έχουν αγοράσει σίδερο της εταιρείας αυτής να το επιστρέψουν αμέσως στο κατάστημα από το οποίο το έχουν προμηθευτεί.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ατμοσίδερα που σκοτώνουν

    [05] Πολιτική

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO

    Προβάδισμα για την Ν.Δ

    22/4/2005 9:44:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Προβάδισμα 3 μονάδες στην πρόθεση ψήφου δίνει στη Ν.Δ έναντι του ΠΑΣΟΚ, νέα δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για λογαρισμό της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος". Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 36,2% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ 33,2%, το ΚΚΕ 7,3% ο ΛΑ.Ο.Σ. 3,8% και ο Συνασπισμός 3,1%. Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Κώστας Καραμανλής από το 42,2% των ερωτηθέντων, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει 26,9%. Στη παράσταση νίκης, η Ν.Δ συγκεντρώνει το 57%, έναντι 22,6% του ΠΑΣΟΚ.

    [06] Πολιτική

    Προτείνει διακομματική συννενόηση για τη διαφθορά

    "Ακυβέρνητο καράβι η κυβέρνηση" λέει ο Παπανδρέου

    22/4/2005 5:22:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/4/2005 7:16:38 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, εξαπέλυσε από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι αντί για πόλεμο (αναφορά στις πρόσφατες δηλώσεις του Κώστα Καραμανλή) η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε άτακτες υποχωρήσεις και ήττες σε όλα τα επίπεδα. Αναφορικά με το βασικό μέτοχο, τάχθηκε υπέρ της διακομματικής συνεννόησης προκειμένου να υπάρξει ένα θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της διαφθοράς , ενώ για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής διαπίστωσε αδράνεια και εγκατάλειψη των πάγιων ελληνικών θέσεων.

    Σκληρή κριτική

    Με καράβι που πελαγοδρομεί μεσοπέλαγα ακυβέρνητο, έρμαιο στις διαθέσεις των καιρών, παρομοίασε την κυβέρνηση ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ότι "ως καπετάνιος υποσχέθηκε σε κάθε επιβάτη και διαφορετικό προορισμό" και σημείωσε ότι η πολιτική της κυβέρνησης μοιάζει με τη σχιζοφρενική ψυχολογία εκκρεμούς.

    Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του αρχηγού των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, τόνισε ότι η Αγκυρα θα πρέπει να αντιληφθεί τις υποχρεώσεις της έναντι της Ε.Ε. και της διεθνούς κοινότητας.

    Οργανωτική ανασυγκρότηση

    Σε ότι αφορά την οργανωτική ανασυγκρότηση, ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματακαι ότι από τον "Γιώργο άλλαξε τα όλα" περάσαμε στο "Αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε την Ελλάδα".

    Πρόσθεσε, ότι οι πολιτικές αποφάσεις θα πρέπει πέρα από επιστημονικά έγκυρες να είναι προϊόν πολιτικής σύνθεσης με ευρύτερες συναινέσεις, σημειώνοντας ότι επί αυτών των αρχών δεν θα υπάρξουν εκπτώσεις.

    Στην περιφερειακή ανασυγκρότηση, αναφέρθηκε από την πλευρά της η Γραμματέας του κόμματος.

    Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε ότι στην Αττική συγκροτούνται τρεις περιφερειακές οργανώσεις και γραφείο περιφέρειας ενώ στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη θα συγκροτηθούν 31 περιφερειακές επιτροπές.

    Η οργανωτική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, θα ξεκινήσει στις 29 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου.

    Απάντηση Αντώναρου

    Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος απαντώντας στον Γιώργο Παπανδρέου δήλωσε ότι "ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν πείθει κανέναν και αντί να επιδίδεται όλο και πιο συχνά, για λόγους εντυπωσιασμού, στην καταστροφολογία και τη κινδυνολογία, θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες". Επίσης, τόνισε ότι "οι Έλληνες ξέρουν την αλήθεια και τα δεινά που άφησαν πίσω τους οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, καθώς επίσης και ότι η χώρα ανασυντάσσει τις δυνάμεις της, αλλάζει μέρα με τη μέρα και κοιτάζει με αισιοδοξία μπροστά".

    [07] Κοινωνία

    Οργισμένοι οι συγγενείς της Αμαλίας Γκινάκη

    Αθώος ο Βασιλόπουλος για το μακελειό της Νιόβης

    22/4/2005 3:16:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Αθώος κατά πλειοψηφία κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αθανάσιος Βασιλόπουλος, για το θάνατο της Αμαλίας Γκινάκη, τον Σεπτέμβριο του 1998 κατά την επιχείρηση σύλληψης του Ρουμάνου κακοποιού Σορίν Ματέϊ, ο οποίος είχε καταφύγει στο διαμέρισμα της οικογένειας Γκινάκη επί της οδού Νιόβης στα Κάτω Πατήσια. Ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ήταν κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον τραγικό θάνατο που βρήκε η νεαρή κοπέλα κατά την επέμβαση της αστυνομίας για τη σύλληψη του κακοποιού. Σε πρώτο βαθμό, ο κ. Βασιλόπουλος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή καθώς οι δικαστές είχαν κρίνει ότι δεν είχε εκτιμήσει σωστά την απειλή του Ρουμάνου για τη χειροβομβίδα.

    "Δεύτερη ταφόπλακα"

    Το εφετείο, όμως έκρινε σήμερα ότι ο Βασιλόπουλος δεν φέρει ευθύνη για τη χειροβομβίδα που χρησιμοποίησε ο Ματέι και που οδήγησε στο θάνατο της νεαρής κοπέλας.

    Πρόταση απαλλαγής έκανε στο δικαστήριο και ο Εισαγγελέας Έδρας Ελευθέριος Πατσής.

    Δυσαρεστημένοι για την απόφαση, οι συγγενείς της άτυχης Αμαλίας Γκινάκης, εξέφρασαν την απογοήτευση τους για την κρίση της Δικαιοσύνης και χαρακτήρισαν την απόφαση δεύτερη ταφόπλακα στη μνήμη της κόρης τους.

    [08] Κόσμος

    Στο ρωσικό Καύκασο

    Ομαδική δηλητηρίαση από χημικά

    22/4/2005 7:25:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/4/2005 8:22:17 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Περισσότερα από 100 άτομα παρουσίασαν συμπτώματα δηλητηρίασης πιθανότατα από διαρροή κάποιας χημικής ουσίας στο Καμπαρντίνο-Μπαλκαρία του ρωσικού Καυκάσου, ενώ 30 από αυτά χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε νοσοκομεία. Σύμφωνα με το υπουργείο αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών της Ρωσίας, από τις 15 μέχρι τις 21 Απριλίου στην περιοχή Τερέκ του Καμπαρντίνο-Μπαλκαρία 118 άνθρωποι προσήλθαν στα νοσοκομεία και τουλάχιστον 27 παρέμειναν για νοσηλεία. Όλοι οι ασθενείς κατάγονται από τρία χωριά της περιοχής αυτής. Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου, η δηλητηρίαση οφείλεται πιθανόν σε διαρροή σουλφιδίου του υδρογόνου από μια κοντινή πετρελαιοπηγή. Ωστόσο, οι έρευνες που έγιναν δεν έδειξαν τίποτα το ανησυχητικό. Οι κάτοικοι πάντως διαδήλωσαν σήμερα ζητώντας από τις αρχές να επιταχύνουν τις έρευνες για το τι ακριβώς συνέβη. Τα σχολεία της περιοχής παρέμειναν κλειστά. Οι εισαγγελικές αρχές διαβεβαίωσαν ότι δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι, όμως οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι μία γυναίκα πέθανε, καθώς μετά τη διαρροή του δηλητηριώδους αερίου υπέστη κρίση υπέρτασης.

    [09] Κόσμος

    Εγκρίθηκε επί της αρχής του το νομοσχέδιο

    Γάμοι ομοφυλοφίλων στην Ισπανία

    22/4/2005 12:51:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Το δρόμο για το γάμο ομοφυλόφιλων ζευγαριών ανοίγει το ισπανικό Κοινοβούλιο με την ψήφιση επί της αρχής του, του νομοσχεδίου, που εγκρίνει τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων, παρέχοντάς τους τα ίδια δικαιώματα με τα ετερόφυλα ζευγάρια, περιλαμβανόμενου και του δικαιώματος της υιοθεσίας παιδιών. Η απόφαση της ισπανικής Βουλής, αναμένεται να δημιουργήσει αναταραχή στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας και θεωρείται πως είναι η πρώτη πρόκληση για τον νέο συντηρητικό πάπα της Ρώμης, δεδηλωμένα ενάντιου σε τέτοιου είδους σχέσεις. Ο ασφυκτικά γεμάτος από το κοινό εξώστης του Κοινοβουλίου σείστηκε από τις επευφημίες, μόλις ο πρόεδρος Μανουέλ Μαρίν ανακοίνωσε, πως η Κάτω Βουλή ενέκρινε την πρόταση του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος. Το νομοσχέδιο ενεκρίθη με 183 ψήφους υπέρ και 136 κατά και χρειάζεται την έγκριση της Γερουσίας και μία δεύτερη συζήτηση στο Κοινοβούλιο για να γίνει νόμος, όμως θεωρείται πως δεν πρόκειται να υπάρξουν προσκόμματα. Μόνον το Λαϊκό Κόμμα της αντιπολίτευσης κι ένα Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα από την Καταλονία έχουν δηλώσει, πως θα καταψηφίσουν τον νόμο. "Είναι άδικο να θεωρούνται πολίτες δευτέρας κατηγορίας λόγω των προτιμήσεών τους στον έρωτα. Η Ισπανία συμμετέχει στην πρωτοπορία εκείνων, που υπερασπίζονται την πλήρη ισότητα για τους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες", τόνισε η σοσιαλίστρια βουλευτής Κάρμεν Μοντόν.

    Οργισμένη η Καθολική Εκκλησία της Ισπανίας

    Ο πρωθυπουργός Χοσέ Λουΐς Θαπατέρο χαίρει μεγάλης δημοτικότητας, εντός κι εκτός Κοινοβουλίου, για αυτή τη μεταρρύθμιση, η οποία θα κάνει την Ισπανία την τρίτη χώρα στην Ευρώπη, που έχει νομιμοποιήσει τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων, μετά την Ολλανδία και το Βέλγιο.

    Όπως μεταδίδει το Ισπανικό Πρακτορείο, η πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας Οικογενειακών Ενώσεων (UNAF) Κάρμεν Τολεδάνο συνεχάρη τα κοινοβουλευτικά κόμματα για την έγκρισή τους στον νόμο, και χαρακτήρισε τη σημερινή απόφαση «ιστορική στιγμή».

    Μολαταύτα, η απόφαση του Θαπατέρο έχει εξαγριώσει την πανίσχυρη Καθολική Εκκλησία της Ισπανίας, ενώ είναι απίθανο να ευχαριστήσει και τον νεοεκλεγέντα πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ, ο οποίος έχει επιχειρηματολογήσει στο παρελθόν κατά των γάμων ομοφυλοφίλων, "οι οποίοι καταστρέφουν και διαστρέφουν την έννοια του γάμου, και διαβρώνουν την κοινωνική ταυτότητα της Ευρώπης".

    [10] Ιράκ

    Απειλούν να τους εκτελέσουν

    22/4/2005 5:59:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/4/2005 7:03:42 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Διορία τεσσάρων ημερών έδωσαν αντάρτες στη Ρουμανία να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Ιράκ για να μην εκτελέσουν τους τρεις Ρουμάνους δημοσιογράφους, που απήχθησαν τον περασμένο μήνα, μετέδωσε την Παρασκευή το αραβικό δορυφορικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα. "Έδωσαν στη ρουμανική κυβέρνηση διορία τεσσάρων ημερών από την ημέρα της μετάδοσης της βιντεοταινίας για να αποσύρει τις δυνάμεις της από το Ιράκ διαφορετικά θα τους εκτελέσουν", τονίζει ο τηλεοπτικός σταθμός. Το Αλ Τζαζίρα μετέδωσε μία νέα βιντεοταινία που έλαβε όπου παρουσιάζονται οι δύο άνδρες και μία γυναίκα που απήχθησαν στις 28 Μαρτίου στην Βαγδάτη.

    [11] Οικονομία

    Δυσφορία βουλευτών της ΝΔ για τις επιδοτήσεις

    Αποζημιώσεις της ΕΕ σε βαμβακοπαραγωγούς

    22/4/2005 5:44:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Πράσινο φως έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα για την καταβολή αποζημιώσεων, ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ από κρατικές ενισχύσεις σε πληγέντες -την τελευταία διετία- αγρότες. Τα χρήματα υπολογίζεται ότι θα καταβληθούν εντός δίμηνου, όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο κ. Μπασιάκος, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχτηκε σχετικά με το θέμα των περικοπών των επιδοτήσεων των βαμβακοπαραγωγών, διευκρίνισε ότι η κατανομή των δικαιωμάτων βάμβακος έγινε για το 2005 με τη σύμφωνη γνώμη των συνεταιριστικών φορέων. "Η Κυβέρνηση δεν περιέκοψε κανένα, απλώς αποδέχτηκε και υλοποίησε το σύνολο των ομόφωνων προτάσεων των αρμοδίων φορέων των αγροτών. Η κατανομή των δικαιωμάτων έγινε με βάση τα διαθέσιμα δηλωθέντα και προεκτιμηθέντα από όλες τις πλευρές στοιχεία", τόνισε ο Υπουργός.

    Σύσκεψη για τις επιδοτήσεις

    Χθες, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είχαν συνάντηση με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Απόστολο Σταύρου, στην οποία συμμετείχαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Κοντός και ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Κώστας Σκιαδάς.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στη Βουλή, οι Θεσσαλοί βουλευτές καταλόγισαν σοβαρές ευθύνες στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την απόρριψη αιτήσεων χιλιάδων βαμβακοπαραγωγών για επιδοτήσεις περίπου 70.000 στρεμμάτων.

    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την απόφαση των Συνεταιριστικών Φορέων Βάμβακος και του Υπουργείου, η Ελλάδα δεν έπρεπε να υπερβεί τα 3.600.000 στρέμματα, καθώς σε αντίθετη περίπτωση βάσει του κοινοτικού κανονισμού η τελική παραγωγή της χώρας θα ήταν μεγαλύτερη και θα είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες περικοπές στις επιδοτήσεις για το βαμβάκι.

    Στο μεταξύ, στις 27 Απριλίου και στις 5 Μαΐου αντίστοιχα θα δοθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες της Σαμοθράκης και σε αυτούς των υπόλοιπων περιοχών του νομού Εβρου, από τις πλημμύρες του περασμένου Φεβρουαρίου.

    [12] Οικονομία

    Δεν αυξάνονται όρια ηλικίας και εισφορές

    Σε κυνήγι χρεών το ΙΚΑ

    22/4/2005 2:03:00 μμ

    Αυστηρά διοικητικά μέτρα τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα για οφειλές στο ΙΚΑ, προανήγγειλε μέσω της ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Απασχόλησης, Γεράσιμος Γιακουμάτος. Έως τις 3 Μαΐου, όποιος χρωστάει στο ΙΚΑ, ακόμη και αν πρόκειται για το κράτος, πρέπει να ρυθμίσει τις υποχρεώσεις του. Ο νόμος εφαρμόζεται προς πάσα κατεύθυνση, υπογράμμισε ο υφυπουργός. Εξάλλου ο κ. Γιακουμάτος επανέλαβε από τη συχνότητα της ΝΕΤ 105,8, τη δέσμευση της Κκυβέρνησης ότι δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση και οι εισφορές, ενώ, αναφερόμενος στο θέμα του ασφαλιστικού των τραπεζών, τόνισε ότι πρέπει να πληρώσουν αυτοί που χρωστάνε και όχι το ΙΚΑ. "Οι τεχνοκράτες έχουν τη δική τους αντίληψη, αντιμετωπίζουν την κοινωνία ως αριθμούς. Στο πλαίσιο αυτό κινούνται και οι απόψεις του γ.γ. του ΟΟΣΑ για το ασφαλιστικό", επισήμανε ο κ. Γιακουμάτος. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, το ασφαλιστικό είναι συνεχές θέμα αναζήτησης καλύτερων πόρων για ενίσχυσή του.

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ο Σερ Άλεξ έχρισε διαδοχό του τον Κιν

    22/4/2005 3:19:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Η φετινή χρονιά δεν κύλησε με τον καλύτερο τρόπο για τους μπέμπηδες, αφού στην πρέμιερ λίγκ σταμάτησαν εδώ και καιρό να τρέφουνε όνειρα τίτλου, ενώ και στο Τσάμπιονς Λίγκ αποκλείστηκαν από την ιταλική Μίλαν. Παρόλα αυτά ο τεχνικός των μπέμπηδων Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν πτοείται και δηλώνει ότι και την επόμενη χρονιά θέλει να κρατά το τιμόνι των "κόκκινων διαβόλων". "Έχω συμβόλαιο και θα συνεχίσω να κάθομαι στον πάγκο της Μάντσεστερ και την επόμενη αγωνιστική περίοδο" τόνισε ο Σερ που δεν διστάζει μάλιστα να υποδείξει και το διάδοχό του: "Όταν όμως θα αποχωρήσω από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, θα μου άρεσε να δω στον πάγκο της Μάντσεστερ, τον Ροι Κιν. Είναι ένας πραγματικός ηγέτης στο γήπεδο και το ίδιο ελπίζω ότι θα είναι και στον πάγκο" επεσήμανε ο προπονητής των "μπέμπηδων", που έπλεξε το εγκώμιο του παίκτη του.

    [14] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Τρέμει για βαρύτερη ποινή η Ίντερ

    22/4/2005 3:05:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Για τέσσερις αγωνιστικές η Ίντερ θα παίξει κεκλεισμένων των θυρών, ενώ παράλληλα θα βρίσκεται υπό τριετή αναστολή, μετά την ποινή της UEFA, για τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν κατά τη διεξαγωγή του αγώνα με τη Μίλαν για το Τσάμπιονς Λίγκ. Το μέγεθος της ποινής είναι γεγονός, ότι "έτσουξε" τους "νερατζούρι", αλλά φοβούμενοι κάποια πιθναή μεγαλύτερη ποινή οι άνθρωποι της Ίντερ δεν καταθέσει έφεση κατά της απόφασης, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της Τζιανκίτο Φακέτι "τρέφουμε απεριόριστο σεβασμό στην UEFA και παρά το γεγονός ότι η τιμωρία θα μας κοστίσει, πρέπει να την αποδεχθούμε".

    [15] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Μαλντίνι... Μπαγκς Μπάνι και... γκολ!

    22/4/2005 1:21:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/4/2005 4:38:47 μμ)

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ο Ιταλός άσος της Μίλαν, Πάολο Μαλντίνι γεύεται φρέσκα καρότα από τα χέρια του συμπαθούς Μπαγκς Μπάνι, που δεν τα καταφέρνει τόσο καλά στα τάκλιν, ενώ ο Βραζιλιάνος συμπαίκτης του, Ντίντα, τριγυρνά στα στενά της Γκόθαμ Σίτι στο πλευρό του "Μπάτμαν" για να σταματήσουν το έγκλημα. Τι είπατε; "Και που να σφίξουν οι ζέστες"; Που να τολμήσουμε τότε να σας αποκαλύψουμε, ότι ο Ουκρανός άσος των "νερατζούρι", Αντρεϊ Σεφτσένκο, θα "στριμώχνεται" προσεχώς στον ίδιο τηλεφωνικό θάλαμο με τον Κλαρκ Κέντ, γνωστό και ως "Σούπερμαν", για να αλλάξει ρούχα, πριν τον πάρει χαμπάρι η αγαπημένη του Λόις Λέιν... Κινδυνεύουμε να μας στείλετε από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στο...Δαφνί, για να προβάρουμε το τελευταίο "τρέντι" μοντελάκι της ολόσωμης λευκής βαμβακερής μπλούζας, που πιάνει σφιχτά τα χέρια και τα δένει με ένα κομψό φιόγκο πίσω από την πλάτη, της νέας κολεξιόν Κι όμως είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι παραπάνω άσοι της Μίλαν σε λίγο διάστημα θα αποτελούν αχώριστο δίδυμο με τους ήρωες της κολοσσιαίας βιομηχανίας του κινηματογράφου "Γουόρνερ Μπρος", χάρις στην ιστορική διαφημιστική συμφωνία τριών ετών που έκλεισαν οι δύο πλευρές.

    Πιο διάσημο το σήμα της Μίλαν

    Με αυτή τη συμφωνία η ομάδα του Μιλάνου ελπίζει, ότι το σήμα των "νερατζούρι" θα γίνει γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο και κυρίως στην Αμερική. Η εμπορικός υποδιευθύντρια της Μίλαν, Λάουρα Μάσι δήλωσε στο επίσημο κανάλι της ομάδας: "Το όνειρο της συνεργασίας μας με τη "Γούορνερ Μπρος", θα προσφέρει διασκέδαση σε ενήλικους και παιδιά, όπως κάνουν για έναν αιώνα οι παίκτες της Μίλαν. Δύο ηγέτες της παγκόσμιας ψυχαγωγίας ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα πρωτοποριακό δεσμό των νέων τάσεων και ελπίζουμε να έχουμε σημαντικά αποτελέσματα. Με αυτή τη συμφωνία θεωρώ ότι το σήμα της Μίλαν θα γίνει ισχυρότερο και πιο διάσημο σε όλο τον κόσμο."

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Συν ένας και μείον δύο στον ΠΑΟ

    22/4/2005 9:34:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Χωρίς του Σίλβιο Μάριτς και Εμάνουελ Ολισαντέμπε, αλλά με τον Νασίφ Μορίς, θα εμφανιστεί ο Παναθηναϊκός τη Χαλκηδόνα την Κυριακή, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α΄ εθνικής.. Αμφότεροι οι δύο παίκτες δεν προπονήθηκαν σήμερα, που σημαίνει πως δύσκολα θα είναι έτοιμοι. Αυτός που μάλλον δεν θα αγωνιστεί σίγουρα, είναι ο Κροάτης αμυντικός χαφ, που ταλαιπωρείται ακόμα από τον τραυματισμό του, ενώ για τον "Μανόλη", υπάρχει μία ελπίδα, καθώς αν βελτιωθεί η κατάστασή του (ενοχλήσεις στο γόνατο), στην αυριανή προπόνηση, τότε μπορεί να συμπεριληφθεί στην αποστολή. Στα καλά, το "οκ" που πήρε ο Μαλεζάνι για τον Νασίφ Μορίς, ο οποίος έδειξε πως είναι έτοιμος.

    Εντεκάδα νίκης

    Πάντως για τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι, και οι δύο παίκτες θα ήταν δύσκολο να βρεθούν στην αρχική εντεκάδα. Και αυτό γιατί ο Ιταλός τεχνικός έχει κατασταλάξει στα ονόματα των πράσινων που θα απαρτίζουν το νέο (3-4-3) σύστημα που εφαρμόζει στους τελευταίους αγώνες.

    Ο Νοτιοαφρικανός αμυντικός, ο οποίος προπονήθηκε κανονικά και έδειξε έτοιμος, θα βρίσκεται στο κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού, με τον Κώστα Χαραλαμπίδη να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες από τον Λουκά Βύντρα στην κάλυψη της δεξιάς πτέρυγας. Το δίλημμα που έχει είναι το ποιος θα πλαισιωθεί μπροστά από τον Μάρκους Μινχ στην αριστερή πλευρά, με τους Νόρντιν Βόουτερ που είναι έτοιμος αλλά και τον Δημήτρη Παπαδοπούλο, να είναι οι δύο επικρατέστεροι. Πάντως ο Ολλανδός έχει περισσότερες πιθανότητες από τον Έλληνα επιθετικό. Τέλος, σταθερό παραμένει το επιθετικό δίδυμο του Φάνη Γκέκα και του Μιχάλη Κωνσταντίνου

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ευχάριστα για δύο στον Ολυμπιακό

    22/4/2005 9:05:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Δύο στα τρία περιελάμβανε η συμερινή προπόνηση για τους ερυθρόλευκους. Ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς είδε με ευχαρίστηση τους Τζιοβάνι και Τάσο Πάντο να προπονούνται χωρίς να αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα και να τίθενται στη διάθεση του για τον επικείμενο αγώνα με το Αιγάλεω στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Πάντως, προέκυψε ένα άλλο πρόβλημα, καθώς ο Ντ Ακόλ, έφυγε από την προπόνηση, αφού αισθάνθηκε ένα σφίξιμο στους κοιλιακούς κι αυτό στάθηκε αφορμή για να αποκλειστεί από την αποστολή. Ο νεαρός Βραζιλιάνος επιθετικός θα επανέλθει τη Δευτέρα στις προπονήσεις. Οι 20 ποδοσφαιριστές που επιλέχθηκαν από τον Μπάγεβιτς για την αποστολή είναι οι: Νικοπολίδης, Γιάννου, Μαυρογενίδης, Πάντος, Σούρερ, Ανατολάκης, Βάλλας, Κουλουχέρης, Κωστούλας, Στολτίδης, Ταραλίδης, Μάριτς, Γεωργάτος, Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο, Μενδρινός, Καστίγιο, Τζιοβάνι, Οκκάς, Φιλιππάκος.

    Γίνεται Ισπανός ο Ρίμπο

    Ο Βραζιλιάνος σταρ του Ολυμπιακού, πραγματοποιήσε ένα ταξίδι αστραπή, που ως κύριο λόγο του είχε μία αίτηση στην οποία είχε υποβάλει ώστε να πάρει τη ισπανική υπηκοότητα, καθώς έμεινε αρκετά χρόνια εκεί, φορώντας τη φανέλα της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και της Μπαρτσελόνα. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό η υπόθεση θα έχει τελειώσει μέχρι τον Ιούνιο κι αυτό σημαίνει ότι τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Βραζιλιάνος μέσος του Ολυμπιακού θα μπορεί να αγωνίζεται ως κοινοτικός και επομένως, ελευθερώνεται μια θέση ξένου ποδοσφαιριστή, στο ρόστερ της πειραϊκής ομάδας. Και σίγουρα φανερώνει τις προθέσεις του Ριβάλντο να παραμείνει στον Πειραιά και τη νέα χρονιά.

    Αυτό βέβαια έγινε γνωστό και από τον ίδιο τον Ριβάλντο, ο οποίος μίλησε στην «Marca», και τόνισε πως επιθυμία του είναι να παραμείνει στο "Λιμάνι" και να αγωνιστεί και τον επόμενο χρόνο.

    Εξάλλου, ο Ρίμπο μίλησε και γοα την Μπαρτσελόνα αλλά και τον Ροναλντίνιο. Ο βραζιλιάνος τόνισε πως η "η Μπάρτσα αξίζει να πάρει το πρωτάθλημα. Είναι η ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο και ελπίζω να κατακτήσει τον τίτλο, και τόνισε πως ο Ροναλντίνιο είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο.

    [18] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Απέβαλαν τον Ατρόμητο Αθηνών

    22/4/2005 6:12:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην αποβολή από το Πρωτάθλημα της Β Εθνικής κατηγορίας της ομάδας του Ατρόμητου Αθηνών, προχώρησε σήμερα ο Αθλητικός δικαστής της ΕΠΑΕ, ματαιώνοντας παράλληλα και την αναμέτρηση της Κυριακής της αθηναϊκής ομάδας με τη Λάρισα. Τα χρέη που είχε η ομάδα του Ατρόμητου είναι πάρα πολλά και για αυτό μετά από αποβολή της Ποσειδώνας Νέων Πόρων, προχόρησε και στην αποβολή του άλλου συλλόγου. Πάντως η αθηναϊκή ομάδα ήδη εφεσίβαλε της διαδικασίας στην Επιτροπή Εφέσεων. Από την άλλη βέβαια, αν ισχύσει τελικά η αποβολή της ομάδας της Αθήνας, η Λάρισα θα πάρει κανονικά τους τρεις πόντους άνευ αγώνα, ενώ ο Ατρόμητος θα βρεθεί αμέσως στην Τρίτη Εθνική.

    Το έγγραφο της ΕΠΑΕ

    Συγκεκριμένα το κείμενο της ΕΠΑΕ που εστάλη προς τις ΠΑΕ Ατρόμητο Αθηνών και Λάρισα

    "Σε συνέχεια του υπ΄ αριθμ.: 4889/18.4.2005 εγγράφου μας και έχοντας υπόψη:

    1. Το άρθρο 18 παρ.10 του καταστατικού της ΕΠΑΕ,

    2. Την υπ΄αριθμ.: 395/21.4.2005 απόφαση του Α΄ Βαθμιαίου Δικαιοδοτικού Οργάνου της ΕΠΑΕ, σύμφωνα με την οποία, επιβάλλεται στην ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών ποινή αποβολής από το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας αγωνιστικής περιόδου 2004-2005,

    αποφασίζουμε ότι σε εφαρμογή της προαναφερόμενης απόφασης του Δ.Ο/ΕΠΑΕ και σε συνδυασμό με τις ισχύουσες διατάξεις του ΚΑΠ και ειδικότερα του άρθρου 21 παρ. 5, ματαιώνεται υπαιτιότητα της ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών, ο αγώνας της 27ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής κατηγορίας Ατρόμητος Αθηνών-Λάρισα, που είχε οριστεί για την Κυριακή 24/04/2005".

    [19] Μπάσκετ

    Φιλική νίκη της Πάτρας

    22/4/2005 8:42:00 μμ

    Μετά από ένα δυνατό φιλικό, ο Απόλλων Πάτρας επικράτησε του Αμαρουσίου με 89-88 (ημ. 44-42 υπέρ των γηπεδούχων). Οι δυο προπονητές έκαναν πολλές δοκιμές προσώπων και σχημάτων, δίνοντας έμφαση στις πιεστικές άμυνες. Γι' αυτό άλλωστε το σκορ παρουσίασε πολλές διακυμάνσεις και εναλλαγές στο προβάδισμα. Οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου αλλά οι φιλοξενούμενοι βελτιώθηκαν πολύ στο δεύτερο. Από το Μαρούσι δεν αγωνίστηκαν ο Σάσα Σμίλιανιτς και (φυσικά) ο Γιώργος Καράγκουτς (παρακολούθησαν το ματς από τον πάγκο), ενώ από τον Απόλλωνα απουσίασαν ο Χαρίσης και ο Τσουκ. Το Σάββατο το μεσημέρι στη μία οι δυο ομάδες θα παίξουν το δεύτερο συνεχόμενο φιλικό. Επίσης συμφώνησαν να επαναλάβουν ένα ανάλογο διήμερο, στην Πάτρα αυτή τη φορά, στο διάστημα της επόμενης διακοπής, για το φάϊναλ φορ της Ευρωλίγκα.

    [20] Μπάσκετ

    Ανησυχία με Τσόνσον

    22/4/2005 8:33:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Εντατικά συνεχίζεται η προετοιμασία του Άρη για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό την Μ. Τετάρτη στο ΣΕΦ. Ο Τσαρλς Μπάρτον ο τεχνικός της ομάδας είδε σήμερα τον Αρθρουρ Τζόνσον να μην μπορεί να προπονηθεί καθώς ταλαιπωρείται από τράβηγμα στους προσαγωγούς, αλλά όπως τον διαβεβαίωσε το ιατρικό επιτελείο η κατάσταση του Αμερικανού δεν εμπνέει ανησυχία και οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι θα ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας, που θα ταξιδέψει στο λεκανοπέδιο. Σταδιακή και συνεχόμενη βελτίωση, παρουσιάζει και ο Ιγκόρ Μεσεργιάκου, ο οποίος φαίνεται ότι θα βρίσκεται με την ομάδα στη δοκιμασία με τους "ερυθρόλευκους", χωρίς να μπορεί να ειπωθεί ακόμη με βεβαιότητα αν και για πόσο χρονικό διάστημα θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο παιχνίδι. Το μοντάρισμα των "κίτρινων" για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό θα διακοπεί το σαββατοκύριακο, καθώς πρόθεση του Τσαρλς Μπάρτον είναι να δώσει στους παίκτες του διήμερο ρεπό.

    [21] Μπάσκετ

    Προσφυγή ο Χίζνιακ

    22/4/2005 8:00:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/4/2005 8:16:13 μμ)

    Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την ιστορική συμμετοχή του Μακεδονικού στον τελικό της ULEB, τα οικονομικά προβλήματα που τόσο καιρό ταλανίζουν την ομάδα, αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους, με την μορφή προσφυγών. Τα συσσωρευμένα χρέη προς τους παίκτες λόγω της έλλειψης ρευστότητας του συλλόγου, ανάγκασαν τον Γκριγκόρι Χίζνιακ, "να ανοίξει τον χορό" κάνοντας προσφυγή στην ΕΕΟΔΕΑΚ,για τα δεδουλευμένα που του οφείλει η ΚΑΕ. Ο Ουκρανός σεντερ που χθες πήρε κανονικά μέρος, σήμερα όμως άλλαξε γραμμή πλεύσος και τόνισε πως δεν προτίθεται να αγωνιστεί στην αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ.

    "Δεν θέλω να αγωνιστώ"

    Ο Χίζνιακ, όπως τόνισε, από την στιγμή που δεν έχει πάρει τα οφειλόμενα, δεν θέλει να αγωνιστεί καθόλου στους πράσινους από τη στιγμή που είναι απλήρωτος.

    Πάντως οι άνθρωποι του Μακεδονικού μιλάνε συνέχεια με τον Ουκρανό σέντερ, και προσπαθούν να τον μεταπείσουν και του ζητούν να ζητούν να κάνει υπομονή σε ό,τι αφορά την πληρωμή του, μεταφέροντας του ότι δεν πρόκειται να χάσει τα χρήματα του.

    Από εκεί και πέρα, μίλησε ο μάνατζερ του Μακεδονικού, Τέλης Περγαμηνέλης, για τα όσα ακούγονται για τα περί διάλυσης της ομάδας, λόγω οικονομικών προβλημάτων.

    "Αυτή η ομάδα δεν θα σβήσει τόσο εύκολα. Με όσα όπλα μας έχουν απομείνει θα συνεχίσουμε. Έχουμε εγωισμό και θα στηρίξουμε την προσπάθεια. Ο πρόεδρος θα βρει τη λύση και θα είμαστε κοντά του".

    Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Αργύρης Πεδουλάκης για τον αυριανό αγώνα με τον ΠΑΟΚ μπορεί να υπολογίζει και στον Αντρέ Χάτσον, ο οποίος έχει ξεπεράσει σε σημαντικό βαθμό τον τραυματισμό του.

    [22] Τρίτη στην Ευρώπη η Ροδίτη

    22/4/2005 7:57:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των +75 κιλών και στην κίνηση του αρασέ, κατέκτησε σήμερα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα άρσης βαρών της Σόφιας η Κατερίνα Ροδίτη. Η 22χρονη αθλήτρια της Δόξας Πεύκης έκανε θαυμάσια εμφάνιση, σηκώνοντας τελικά και τα 110 κιλά στην 3η προσπάθεια (είχε σηκώσει αρχικά τα 102.5 και στη συνέχεια τα 107.5) και εξασφάλισε την τρίτη θέση, όταν η Βουλγάρα Γιορντάνα Αποστόλοβα παρά την συμπαράσταση των συμπατριωτών της, δεν κατάφερε να σηκώσει τα 112.5 στην 3η προσπάθεια μένοντας επίσης στα 110. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν όμως κατά πολύ ελαφρύτερη (92 κιλά και 820 γραμμάρια έναντι 97 κιλών και 800 γραμμαρίων της αντιπάλου της) και έτσι ανέβηκε στο βάθρο στην κίνηση του αρασέ. Στο ζετέ σήκωσε τα 125, αλλά δεν τα κατάφερε δύο φορές στα 130 μένοντας τελικά 4η στο σύνολο (με 232.5 κιλά) και 5η στο ζετέ.

    [23] Με το δεξί η Βουλιαγμένη

    22/4/2005 7:50:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του LEN Trophy Γυναικών έκανε η Βουλιαγμένη. Η ομάδα του Τάσου Παναναστασίου επικράτησε με 8-6 της Σκιφ Μόσχας, στην πρεμιέρα του φάιναλ-φορ που διοργανώνει η ίδια στο κολυμβητήριο του Λαιμού, και έδειξε ικανή να επαναλάβει το θρίαμβο του 2003 και να πάρει το τρόπαιο. Επόμενος αγώνας για την ελληνική ομάδα το Σάββατο κόντρα στην επίσης ρωσική Ουραλότσκα. Τα επτάλεπτα: 1-1, 1-2, 3-2, 3-1.

    [24] Πολιτισμός

    Τη Μεγάλη Τετάρτη

    Το Θείο Δράμα από τη Χορωδία του Δ. Αθηναίων

    22/4/2005 2:38:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Τη Μεγάλη Τετάρτη, 27 Απριλίου 2005 στις 8 μ.μ. τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων στα πλαίσια των Πασχαλινών τους εκδηλώσεων, προσκαλούν το φιλόμουσο κοινό σε μία μοναδική συναυλία Θρησκευτικής Μουσικής της Χορωδίας του Δήμου στην Α Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Αθηνών (Λεωφόρος Αμαλίας 50- έναντι Πύλης Αδριανού). Η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων σε μουσική διεύθυνση Σταύρου Μπερή θα ερμηνεύσει θρησκευτικούς ύμνους, μοττέτα και negro spirituals που υμνούν το "Θείο Δράμα". Θα ακουστούν έργα των Ludovicus Bardos, Gy&#246;rgy Deak-Bardos, Sergei Rakhmaninov, Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Anton Bruckner, Charles Gounod, Gioachino Rossini, Gabriel Faure και Θεμιστοκλή Πολυκράτη. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [25] Υγεία

    Μαστογραφίες και προληπτικός έλεγχος

    "Διάνα" κατά του καρκίνου του μαστού

    22/4/2005 12:37:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πρωτοβουλία ζωής αναλαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων μπαίνοντας στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού, μία από τις πιο σημαντικές αιτίες θανάτου των γυναικών. Αρχής γενομένης από το 5ο Δημοτικό Διαμέρισμα, παρέχει δωρεάν μαστογραφία και προληπτικό έλεγχο του μαστού. Η επιλογή του 5ου Δημοτικού Διαμερίσματος για την έναρξη του προγράμματος δεν έγινε τυχαία, καθώς στην περιοχή εδρεύει το "Κέντρο Πρόληψης του Καρκίνου του Στήθους", γνωστό και ως "Σπίτι του Στόχου" (Τίρυνθος 2, Ανω Πατήσια). Την επιστημονική ευθύνη του προγράμματος πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του στήθους έχει αναλάβει το νοσοκομείο "Άγιοι Ανάργυροι". Ο Δήμος Αθηναίων συνεργάζεται επίσης με το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου οι "Άγιοι Ανάργυροι" και την εκστρατεία "Η Μόδα πολεμά τον Καρκίνο του Στήθους", με έσοδα της οποίας συστήθηκε και λειτουργεί το "Κέντρο Πρόληψης του Καρκίνου του Στήθους". Η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη με ανοιχτή επιστολή καλεί τις Αθηναίες από 45 έως 69 ετών να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία και να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

    Στόχος να επεκταθεί σε όλο το Δήμο

    Σε δεύτερη φάση, το πρόγραμμα προβλέπεται να επεκταθεί και στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα, ενώ στόχος είναι σταδιακά να επεκταθεί σε όλα τα διαμερίσματα του Δήμου.

    Το πρόγραμμα της δωρεάν μαστογραφίας αποτελεί μέρος μιας γενικότερης εκστρατείας, που έχει πραγματοποιήσει η Δημοτική Αρχή, η κορύφωση της οποίας θα γίνει τον προσεχή, Οκτώβριο που είναι και ο μήνας που έχει αφιερωθεί παγκοσμίως στην πρόληψη κατά του καρκίνου του στήθους.

    Πληροφορίες για το πρόγραμμα, δίνονται καθημερινά από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα στο "Σπίτι του Στόχου" τηλ. 210.2521418 και 210.2521943 και στο 5ο Δημοτικό Διαμέρισμα, Πατησίων 237 Κ. Πατήσια, τηλ. 210.8646723 και 210.8646898.

    Σχετικά Links: Δήμος Αθηναίων

    [26] Τεχνολογία

    Διαδίκτυο με αέρα ευρωπαϊκό

    22/4/2005 2:20:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC

    Τη δική της διαδικτυακή ταυτότητα θα αποκτήσει μέχρι το τέλος του 2005 η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς τότε θα τεθεί σε ισχύ το domain name ".eu". Όπως λέει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η κατάληξη ".eu" θα επιτρέψει τόσο σε εταιρίες, όσο και σε μεμονωμένα άτομα να δημιουργήσου μία ΕΕ και στο διαδίκτυο. Η ιδέα του ".eu" γεννήθηκε πριν από έξι χρόνια, αλλά η τελική νομική συμφωνία υπεγράφη τον περασμένο μήνα. Πρόκειται να ενώσει τόσο τα γενικά domain names, όπως ".com" και ".org" καθώς και τα τοπικά, όπως ".gr" ή ".uk". Τους τέσσερις πρώτους μήνες λειτουργίας του ".eu" η εγγραφή θα είναι επιτρέπεται μόνο για τις δημόσιες υπηρεσίες και για εταιρίες προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος των "κυβερνοκαταπατητών", που καταλαμβάνουν ονόματα, που δεν ανήκουν σε αυτούς νομικά. Μάλιστα, η Επιτροπή έχει προειδοποιήσει, πως οποιαδήποτε προσφορά για προεγγραφή θα πρέπει να μελετάται προσεκτικά, γιατί μπορεί να πρόκειται για απάτη.

    [27] Ζωής ...σΤάσεις

    Συγγραφέας η Μαράια

    22/4/2005 3:09:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Τα χνάρια της Μαντόνα, ως συγγραφέας παιδικών βιβλίων, είπε να ακολουθήσει η Μαράια Κάρεϊ. Η 35χρονη ντίβα της ποπ, μιλώντας σε μουσικό κανάλι, ανακοίνωσε τα σχέδιά της να εκδώσει σειρά εικονογραφημένων παιδικών βιβλίων. Ήδη, όπως λέει η ίδια, εργάζεται πυρετωδώς από το περασμένο καλοκαίρι, επισημαίνοντας, πως σύντομα θα μπει και η ίδια στο χώρο των εκδόσεων, καθώς όχι μόνο είναι κάτι, που θέλει να κάνει εδώ και πολύ καιρό, αλλά θέλει να συμμετέχει ενεργά σε όλη τη διαδικασία. Τα βιβλία θα βασίζονται στην προσωπική της εμπειρία ως παιδί από μικτό γάμο και θα πραγματεύονται την ιστορία ενός ορφανού κοριτσιού, του οποίου οι γονείς προέρχονται από διαφορετικές φυλές. Eκτός από τα φιλόδοξα σχέδιά της για το βιβλίο, η Μαράια Κάρεϊ, εργάζεται πυρετωδώς και για την προώθηση του νέου άλμπουμ της "The Emanicipation of Mimi".

    [28] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Παίρνει "δράκο" η Πόρτο

    22/4/2005 10:12:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν στην Πόρτο, καθώς κοιτάνε για τη νέα χρονιά, και μετά την μέτρια περσινή πορεία. Έτσι, οι "δράκοι" συμφώνησαν με τον Βραζιλιάνο Ζόρζε Λουίζ Περέιρα Σόουζα, πιο γνωστό ως Ζορζίνιο, ο οποίος αγωνίζεται στην Βιτόρια Σετουμπάλ. Ή τουλάχιστον έτσι έγινε γνωστό από τον ίδιο τον 27χρονος επιθετικό, που δήλωσε πως υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την ομάδα της Πόρτο. Από την πλευρά τους πάντως η ομάδα του Οπόρτο δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα την είδηση. Ο Ζορζίνιο παίζει στη Σετουμπάλ από το 2001 και το συμβόλαιό του λήγει με το πέρας της φετινής περιόδου.

    [29] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Να μάθει να μιλάει ο Μπόιερ

    22/4/2005 8:32:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σε εφτά αυξήθηκαν οι αγωνιστικές που θα δόθηκαν στον Λι Μπόιερ, μετά τον πρωτοφανή καβγά με τον συμπαίκτη του, Κίερον Ντάιερ, στον αγώνα της Νιούκαστλ με την Αστον Βίλα, στις 2 Απριλίου. Αυτό συνέβη γιατί στις τέσσερις που είχαν ήδη δοθεί, προστέθηκαν άλλες τρεις μετά από εκείνη που τον τιμώρησε η πειθαρχική επιτροπή της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Μετά την επιπλέον ποινή που του επιβλήθηκε, ο παίκτης θα επιστρέψει στις 7 Μαϊου, στον αγώνα με την Έβερτον. Παράλληλα, ο Μπόιερ θα πληρώσει πρόστιμο 30.000 ευρώ στην ομοσπονδία, ενώ έχει ήδη τιμωρηθεί με πρόστιμο 200.000 λιρών από τον σύλλογό του.

    [30] Κοινωνία

    Βρέθηκε στην παραλίμνια περιοχή

    Νεκρός ο 25χρονος από τα Ιωάννινα

    22/4/2005 8:21:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Τραγικός είναι ο επίλογος της εξαφάνισης του 25χρονου Πέτρου Μαλάμη από την Κυριακή το πρωί, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν από τη στιγμή που το το αυτοκίνητο του έπεσε σε τάφρο γεμάτη νερό στην παραλίμνια περιοχή των Ιωαννίνων, στο τέρμα της λεωφόρου Ακτής Μιαούλη. Σήμερα το μεσημέρι, δύτες της ΕΜΑΚ εντόπισαν το πτώμα του καλυμμένο από λάσπη μέσα στην τάφρο στο ίδιο σημείο που είχε πέσει το αυτοκίνητο. Ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης που έκανε την νεκροψία, δήλωσε ότι το πτώμα του 25χρονου, δεν φέρει μώλωπες, ο θάνατός του επήλθε από πνιγμό μετά την πτώση του αυτοκινήτου και επιπλέον στοιχεία θα υπάρξουν όταν ολοκληρωθούν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Η εξέλιξη αυτή γεννά πολλά ερωτηματικά, τα οποία εξετάζει η Αστυνομία, όσον αφορά την κατάθεση του συνοδηγού του Μαλάμη, ο οποίος είχε δηλώσει ότι βγήκαν και οι δύο από το αυτοκίνητο ζωντανοί και αποφάσισαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

    [31] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επιθετικά θα παίξει η Χαλκηδόνα

    22/4/2005 7:52:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Για την αναμέτρηση με τους πράσινους, μίλησε ο τεχνικός της Χαλκηδόνας, Γιώργος Παράσχος, ο οποίος τόνισε πως προτίθεται να παίξει επιθετικά απέναντι στους αντιπάλου του. Παράλληλα τόνισε πως δεν θα μπορούσε να κάνει και αλλιώς, αφού οι περισσότεροι αμυντικοί του είναι τραυματίες ή τιμωρημένοι, οπότε τα περιθώρια μιλάνε μόνο για επίθεση.

    Δύσκολο παιχνίδι

    Όπως τόνισε ο Έλληνας προπονητής, "σε καμία περίπτωση δεν θα παίξουμε αμυντικά και από εκεί και πέρα ό,τι προκύψει. Το φετινό πρωτάθλημα έχει αποκτήσει ένα ενδιαφέρον, γιατί οι μικροί βλέπουν κατάματα τους μεγάλους και γι αυτό υπάρχουν και αυτές οι απώλειες. Γιατί όχι και εμείς, να μην προσπαθήσουμε απέναντι στον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, να έχουμε κάποιο όφελος".

    Όσον αφορά το θέμα με τον Σωτήρχο ο οποίος βρέθηκε θετικός σε μεγαλύτερη από το επιτρεπτό όριο, τεστοστερόνη, ο προπονητής των κίτρινων τόνισε πως δεν έπρεπε να πάρει τέτοια δημοσιότητα στο θέμα. Εξάλλου, πρόκειται για "κάτι που παράγει ο οργανισμός του, αλλά είναι μια πάρα πολύ μικρή ποσότητα. Απλώς δημιουργήθηκε μια αναστάτωση στο παιδί. Θα μπει σε μια περιπέτεια τους επόμενους τρεις μήνες, να κάνει εξετάσεις. Λίγο πολύ θορυβήθηκε. Η ΕΠΑΕ το χειρίστηκε βεβιασμένα, βγήκε το όνομά του και δημιουργήθηκε μια μικρή αναστάτωση. Θα παίξει την Κυριακή".

    Ελπίζει για Ηλιόπουλο

    Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο προπονητής της Χαλκηδόνας περιμένει την αυριανή τελευταία προπόνηση για να δει αν ο Γιώργος Ηλιόπουλος θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στο κυριακάτικο παιχνίδι. Ο επιθετικός της Χαλκηδόνας δεν κατάφερε να βγάλει σήμερα το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης. Γυμνάστηκε σε χαλαρούς ρυθμούς κι έτσι στην αυριανή προπόνηση θα κάνει την τελευταία δοκιμή, πριν ο Γιώργος Παράσχος ανακοινώσει τα ονόματα της αποστολής.

    Αντίθετα, προπονήθηκε ο Γιώργος Σίμος, που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε κι έτσι θα βρίσκεται στη διάθεση του προπονητή του. Το άσχημο για τον Παράσχο είναι ότι αντιμετωπίζει και πάλι πολλά αγωνιστικά προβλήματα, καθώς θα απουσιάσουν σίγουρα οι τιμωρημένοι Παππάς, Κορακάκης, Κούτσης και οι τραυματίες Μικές, Ντάγκας.

    Εν τω μεταξύ, τη μεταγραφή του 17χρονου Θανάση Παπαγεωργίου ανακοίνωσε η Χαλκηδόνα. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής, που φέτος αγωνίστηκε στη Δ΄ Εθνική με τον Ηρακλή Χάλκης, είναι δεξί μπακ-χαφ και έχει κληθεί στην εθνική ομάδα των Νέων. Αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Γιώργου Παράσχου, καθώς τον παρακολούθησαν σε αρκετά παιχνίδια οι συνεργάτες του και η μεταγραφή του εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της Χαλκηδόνας, για επένδυση σε νέους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 22 April 2005 - 21:32:17 UTC