Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον Ολυμπιακό το ντέρμπι
  • [02] Είχε Παππά η Καλαμαριά
  • [03] Νίκησε τον ΠΑΟΚ και τα προβλήματα
  • [04] Όνειρο ήταν και πάει...

    [01] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στον Ολυμπιακό το ντέρμπι

    23/4/2005 11:09:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ένα γκολ που σημείωσε ο Μπουντούρης στο 18' ήταν αρκετό για να δώσει την νίκη στον ολυμπιακό Βόλου Κασσάνδρα στην αναμέτρηση με την Νίκη Βόλου. Ο αγώνας ήταν ο πρώτος για την 27η αγωνιστική και φυσικά ήταν το μεγάλο ντέρμπι της Μαγνησίας, γεγονός που βοήθησε στο να ισχύσει το ρητό του "μίλησε έδρα". Η Νίκη αν και ήθελε πολύ περισσότερο τους τρεις βαθμούς για να συνεχίσει την καλή πορεία των τελευταίων αγωνιστικών, όμως βρήκε απέναντί της τον συμπολίτη Ολυμπιακό που αναζητούσε την νίκη για λόγους γοήτρου κυρίως.

    [02] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Είχε Παππά η Καλαμαριά

    23/4/2005 7:55:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην Α΄ εθνική κατηγορία έκανε απόψε ο Απόλλωνας Καλαμαριάς, που έστω και δύσκολα κατάφερε να επικρατήσει του Εργοτέλη με 1-0. Η ομάδα του Ντράγκαν Κοκότοβιτς, παρά τις απουσίες των Πετκάκη Σπυρόπουλου και Μουζαουί, μπήκε με πάθος στον αγώνα και χάρη σε ένα γκολ του Χάρη Παππά στο 58' πήρε την πολύτιμη για τη συνέχεια νίκη. Από την άλλη πλευρά οι Κρητικοί βρίσκονται πλέον κοντά στον υποβιβασμό στην Β' Εθνική, αφού μετά την ήττα τους παρέμειναν στην προτελευταία θέση με 19 βαθμούς.

    Ήθελε τη νίκη περισσότερο

    Η Καλαμαριά μπήκε δυνατά στον αγώνα, με στόχο το γρήγορο γκολ που θα τους αποφόρτιζε από το άγχος. Η πίεση που άσκησαν στο πρώτο 15λεπτο ήταν μεγάλη, όμως δεν μπόρεσε να μετουσιωθεί σε ευκαιρίες. Στο 3` κεφαλιά του Φυτανίδη πέρασε άουτ ενώ στο 12` κεφαλιά του Κλέιτον ο Χανιωτάκης μπλόκαρε την μπάλα. Οι Κρητικοί κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και στο 15` στάθηκαν άτυχοι, όταν από το κόρνερ του Άντο και προβολή του Σουτζή, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Ζαφειρόπουλου.

    Στο 19`, σε γυριστό σουτ του Ουέλινγκτον η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Χανιωτάκη για να έρθει το 28ο λεπτό, οπότε η Καλαμαριά δημιούργησε την καλύτερη ευκαιρία για ν` ανοίξει το σκορ. Από ωραία ενέργεια του Ηλιάδη, ο οποίος γύρισε την μπάλα στον Παππά, ο τελευταίος επιχείρησε το σουτ από καλή θέση, αλλά ο Χανιωτάκης έδιωξε εντυπωσιακά και κράτησε το μηδέν για την εστία του.

    Η υπεροχή των γηπεδούχων μεταφράστηκε σε γκολ στο β` ημίχρονο. Στο 57` ο Χαραλαμπάκης "έκοψε" τον Παρμαξίδη, αλλά παράλληλα έδωσε ασίστ στον Παππά, ο οποίος στο ύψος του πέναλτι μόνος απέναντι από τον Χανιωτάκη πλάσαρε ωραία και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του (1-0).

    Στο 59` αλλά και στο 64`, η Καλαμαριά θα μπορούσε να "καθαρίσει" την υπόθεση νίκη, όμως αρχικά από το σουτ του Ουέλινγκτον η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια το φάουλ του Κλέιτον, υποχρέωσε τον Χανιωτάκη σε εντυπωσιακή εκτίναξη στην αριστερή του γωνία διώχνοντας σε κόρνερ.

    Στο 81` ο Κλέιτον μπήκε στην περιοχή γύρισε στον Παππά, ο οποίος επιχείρησε το σουτ, η μπάλα αρχικά χτύπησε στο πόδι του Δημήτρη και εν συνεχεία βρήκε το χέρι του παίκτη του Εργοτέλη. Ο Φινικαλιώτης που ήταν κοντά στη φάση έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων με αποτέλεσμα να παραμείνει το 1-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

    Διαιτητής: Φινοκαλιώτης

    Κίτρινες κάρτες: Παρμαξίδης, Χατζί, Βέλα, Ογκουνσότο, Σιλά, Χαραλαμπάκης.

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ζαφειρόπουλος, Φυτανίδης, Παπαδόπουλος ΝΧ, Παπαδόπουλος ΝΑ, Κλέιτον, Ηλιάδης, Παρμαξίδης, Χατζί, Βέλα Τζούνιορ (89` Γενιτσαρίδης), Παππάς, Ουέλινγκτον (90΄+ Ορφανός).

    ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Μανώλης Πατεμτζής): Χανιωτάκης, Χαραλαμπάκης (75` Πίρβου), Αργυράκης, Δημήτρης, Σιλά, Σουτζής, Φαλέμι, Σπυριδάκης (61` Λαμπράκης), Ογκουνσότο, Μαζιμπούκο (58` Σλίχτινγκ), Άντο.

    [03] Μπάσκετ

    Νίκησε τον ΠΑΟΚ και τα προβλήματα

    23/4/2005 8:39:00 μμ

    Παρά τα πολλά οικονομικά προβλήματα που ανάγκασαν τον Χίζνιακ να κάνει προσφυγή και να μην κατέβει στο σημερινό αγώνα, ο Μακεδονικός... βρήκε το κουράγιο να ξεπεράσει τις άσχημες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί και να νικήσουν τον ΠΑΟΚ με το ευρύτατο 109-70 στον εξ αναβολής αγώνα της 24ης ημέρας. Η ομάδα του Μπάνε Πρέλεβιτς, μετά τη σημερινή ήττα στο κλειστό της Κοζάνης ισοβαθμεί με Πανιώνιο και ΑΕΚ στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

    Με ηγέτη τον Ρίματς

    Με τους παίκτες του Μακεδονικού να "τιμωρούν" τους αντίπαλους για τις... τρύπες στην άμυνά τους και τα αδικαιολόγητα διαδοχικά λάθη (πέντε στο σύνολο), κατάφεραν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Στη συνέχεια, και σε συνάρτηση με τον εκνευρισμό της βασικής επιθετικής αιχμής του ΠΑΟΚ, Μουλαομέροβιτς, που δεν έβρισε τις κατάλληλες διόδους προς το καλάθι, οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη κατάφεραν να ανεβάσουν κι άλλο το δείκτη του σκορ, για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με τον Μακεδονικό στο +17.

    Στο δεύτερο δεκάλεπτο, το "καυτό" χέρι του Ρίματς από τα 6,25μ., η βοήθεια του Παπαμακάριου από τη γνώριμή του θέση στην περιφέρεια και οι διαδοχικοί αιφνιδιασμοί του Πιτ Μάικλ, έδωσαν την ευκαιρία στον Μακεδονικό να εκτοξεύσει τη διαφορά στο +22 (63-41).

    To δεύτερο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στον Μακεδονικό που είχε μετατρέψει τον αγώνα σε παράσταση για ένα ρόλο, ενώ ο ΠΑΟΚ έδειχνε ανήμπορος να αναστρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη με "εκτελέσεις" από την περιφέρεια κατάφεραν να "σπάσουν την κατοστάρα", επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 109-70 και γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φιλάθλους τους.

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 39-22, 63-41, 85-52, 109-70.

    Διαιτητές: Μαστραφτσής, Ηλιόπουλος, Μαχαιριανάκης.

    Οι συνθέσεις:

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Καφκής 5, Παπαμακάριος 15 (5), Χαραλαμπίδης, Λουκόφσκι 12, Χάτσον 13, Ρίματς 22 (5), Γκιζογιάννης, Μάικλ 28, Τσάνακ 2, Δαλιάρης 6, Πέτρουλας 6 (2).

    ΠΑΟΚ: Μουλαομέροβιτς 4, Μπαλογιάννης 4 (1), Κορωνίδης 9 (3), Βασιλειάδης 13 (1), Γκργκατ, Βασιλόπουλος 7, Γκαγκαλούδης 11 (1), Μαυροκεφαλίδης 6, Ταμίρ, Νίλσεν 16.

    [04] Όνειρο ήταν και πάει...

    23/4/2005 8:31:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Απομακρύνεται το όνειρο της κατάκτησης του LEN Trophy για τη Βουλιαγμένη, αφού η ελληνική ομάδα την δεύτερη ημέρα του φάινλα-φορ γνώρισε βαριά ήττα με 9-4 από τη ρωσική Ουραλότσκα και τώρα θα πρέπει να νικήσει με διαφορά τουλάχιστον οχτώ γκολ την κάτοχο του τίτλου, Ορτίτζια (Ιταλία) για να κατακτήσει τον τίτλο σε πιθανή τριπλή ισοβαθμία. Τα γκολ της Βουλιαγμένης σημείωσαν οι Πετσάλη (2), Σίμονς και Μελιδώνη, ενώ για την Ουραλότσκα σκόραραν οι Παντιούλινα (3), Σεπέλινα (2), Κ. Ζουμπάτσοβα (2), Σούμπκοβα (2). Νωρίτερα η κάτοχος του τίτλου ιταλική ομάδα επικράτησε 7-5 της Σκιφ Μόσχας.

    Βαθμολογία - Πρόγραμμα

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)

    Ορτίζια 14-10 4

    Ουράλοτσκα 14-11 2

    Βουλιαγμένη 12-15 2

    Σκιφ Μόσχας 11-15 0

    Το αυριανό (Κυριακή) πρόγραμμα:

    10:30 Ορτίτζια-Βουλιαγμένη

    12:00 Σκιφ Μόσχας-Ουράλοτσκα


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 23 April 2005 - 20:50:26 UTC