Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θρίλερ με νορβηγικό πλοίο
  • [02] Νέο ξέσπασμα Ειρηναίου
  • [03] Ο βαρετός κύριος Μπους…
  • [04] Κουρδική οργάνωση πήρε την ευθύνη
  • [05] Αιματηρές συγκρούσεις στην Ακτή του Ελεφαντοστού
  • [06] Σεισμική δόνηση στο Ηράκλειο
  • [07] Αύριο η κηδεία του Π. Γεραμάνη

    [01] Κοινωνία

    60 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Πύλου

    Θρίλερ με νορβηγικό πλοίο

    2/5/2005 6:20:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ένα θρίλερ με νορβηγικό φορτηγό πλοίο εκτυλίσσεται εδώ και λίγη ώρα 60 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Πύλου. Το ειδικό σήμα που εξέπεμψε προς τα γραφεία της εταιρείας, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχει εκδηλωθεί σε αυτό, ανταρσία. Αυτό όμως, μένει να επιβεβαιωθεί, καθώς νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχε δεύτερη επικοινωνία με την εταιρεία, η οποία είχε θετική ανταπόκριση. Στο σημείο, σπεύδει η φρεγάτα "Σπέτσες" του πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο και σκάφη του Λιμενικού, προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά τι ακριβώς συμβαίνει. Νωρίτερα, υπήρχαν πληροφορίες ότι στο πλοίο σημειώθηκε βλάβη. Το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου απαρτίζουν Φιλιππινέζοι, Ρουμάνοι και Πολωνοί.

    [02] Κοινωνία

    Επίθεση στους επικριτές του

    Νέο ξέσπασμα Ειρηναίου

    2/5/2005 6:48:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Στην αντεπίθεση πέρασε ο Πατριάρχης Ειρηναίος μιλώντας νωρίτερα σήμερα σε πιστούς που παρακολούθησαν τη λειτουργία που έγινε στον Πατριαρχικό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου. "Να μου κοπούν τα χέρια αν έκλεψα" δήλωσε απαντώντας στα όσα του καταλογίζουν για την πώληση της ακίνητης περιουσίας του Πατριαρχείου και πρόσθεσε " Η λάσπη που ρίχνουν είναι νωπή αλλά όταν ξεραθεί πέφτει και φαίνεται ποια είναι η αλήθεια". Ο Πατριάρχης κάλεσε τους πιστούς να μην ακούν όλα όσα λέγονται και ζήτησε τη συμπαράσταση τους και τη δύναμη του Θεού για να συνεχίσει το έργο του.

    Στην αντεπίθεση

    Επίθεση στους επικριτές του έκανε ο Πατριάρχης Ειρηναίος, μιλώντας σε περίπου 100 πιστούς που παρακολούθησαν τη λειτουργία που έγινε στον Πατριαρχικό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου.

    Όπως είπε, υπάρχουν ακόμα και ταξιδιωτικοί λόγοι πίσω από την επίθεση που έχει ξεσπάσει εναντίον του ενώ μίλησε και για οικονομικά συμφέροντα χωρίς ωστόσο να τα κατονομάζει.

    Ο κ. Ειρηναίος επιτέθηκε και σε όλους εκείνους που πολεμούν το Άγιο Φως.

    Δυστυχώς, τόνισε, υπάρχουν σκουλήκια και σκουπίδια που αμφισβητούν το Αγιο Φως, ακόμη και μέσα στην αδελφότητα και κάλεσε τους πιστούς να μην επηρεάζονται από τους ασυνείδητους που υβρίζουν το Άγιο Φως.

    "Εμείς δεν πρόκειται να προδώσουμε αυτά που παραλάβαμε" πρόσθεσε.

    Αναφέρθηκε επίσης και στο πάγιο αίτημα των Αρμενίων να μπαίνουν και κεινοι μαζί με τον Πατριάρχη στον Πανάγιο Τάφο για να βγάζουν το Φως.

    "Ας με μισούν, Εμείς δεν έχουμε μίσος. Πρέπει να τα έχουμε καλά με τη συνείδησή μας, θα δώσουμε λόγο στον Κύριο, όπου θα φανεί ποιός είναι κλέφτης" είπε χαρακτηριστικά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στην Ελλάδα το Άγιο Φως

    Ένταση κατά την τελετή Αφής

    [03] Κόσμος

    Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ αποκαλύπτει

    Ο βαρετός κύριος Μπους

    2/5/2005 3:46:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: BBC

    Και τι δεν είπε, η Λόρα Μπους για το σύζυγο της, μιλώντας στο καθιερωμένο δείπνο του Λευκού Οίκου, για τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους. Η αρχή έγινε όταν ο Τζορτζ Μπους πήγε να επαναλάβει ένα από τα καθιερωμένα αστεία του Τότε η Λόρα Μπους σηκώθηκε από τη θέση της και αγανακτισμένη φώναξε " όχι πάλι το ίδιο ανέκδοτο". Το ακροατήριο ξέσπασε σε γέλια, αλλά αυτή ήταν μόνο η αρχή μιας και η Λόρα ήταν αποφασισμένη να ανοίξει το στόμα της και να βγάλει τα άπλυτα του πλανητάρχη και της οικογένειας του στη φόρα.

    Ο Πρόεδρος κοιμάται με τις κότες

    "Έρχομαι κάθε χρόνο σε αυτά τα γεύματα και πάντα κάθομαι ήσυχη ήσυχη σε μια γωνιά, λοιπόν φέτος σκέφθηκα να πω μερικά πράγματα έτσι για να υπάρξει μία αλλαγή" δήλωσε η Λόρα και το ακροατήριο κυριολεκτικά την αποθέωσε

    Η πρώτη Κυρία αποκάλυψε τον πόνο της

    " Όταν πάει εννιά το βράδυ, ο Mr. Excitement, είναι στο κρεβάτι του και εμένα το μόνο που μου απομένει, είναι να βλέπω στην τηλεόραση τη σειρά "Απελπισμένες Νοικοκυρές". Κυρίες και κύριοι, ναι λοιπόν, είμαι μία απελπισμένη νοικοκυρά" τόνισε η Λόρα που έδειχνε αποφασισμένη να πει και άλλα πολλά.

    Όπως για παράδειγμα για τις δεξιότητες του Αμερικανού προέδρου ως cow boy

    Την πρώτη φορά που πήγαν στο ράντσο τους στο Κρόφορντ, ο Τζορτζ Μπους πήγε να αρμέξει ένα άλογο

    Υπάρχει και χειρότερο, πρόσθεσε η Λόρα, σημειώνοντας ότι ο Πρόεδρος δεν πήγε να αρμέξει τη φοράδα.

    Το χιούμορ της δεν έλειψε, ακόμα και όταν μίλησε για την πεθερά της

    "Οι άνθρωποι νομίζουν ότι είναι μία γλυκιά γιαγιάκαμία σχέση όμως κυρίες και κύριοι, μοιάζει περισσότερο του Don Corleone".

    [04] Κόσμος

    Για τη βομβιστική επίθεση στο Κουσάντασι

    Κουρδική οργάνωση πήρε την ευθύνη

    2/5/2005 12:49:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/5/2005 1:31:00 μμ)

    Σύμφωνα με ιστοσελίδα του φιλοκουρδικού πρακτορείου ειδήσεων Μεσοποταμία, το οποίο εδρεύει στη Γερμανία, μια ένοπλη κουρδική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση, που σημειώθηκε το Σάββατο στο Κουσάντασι της δυτικής Τουρκίας κατά την οποία σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και τραυματίσθηκαν τέσσερις. Μάλιστα, όπως αναφέρει το πρακτορείο τα "Γεράκια της Ελευθερίας του Κουρδιστάν", ανέλαβαν την ευθύνη και κάλεσαν τους τουρίστες να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία. Η βόμβα εξερράγη την ώρα, που οι πυροτεχνουργοί προσπαθούσαν να την εξουδετερώσουν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τους πρόλαβε η βόμβα

    [05] Κόσμος

    Αιματηρές συγκρούσεις στην Ακτή του Ελεφαντοστού

    2/5/2005 2:40:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 30 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων, που ξέσπασαν την Παρασκευή στη γνωστή από της φυτείες κακάο πόλη Ντουέκουε στο δυτικό τμήμα της Ακτής του Ελεφαντοστού. Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ενώ η κατάσταση εξακολουθεί να είναι τεταμένη, χωρίς ωστόσο να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες. Οι ταραχές ξέσπασαν καθώς μία ομάδα εργατών της φυλής Γκερ επέστρεψε στη δουλειά, παρά την έκκληση των εργατών της φυλής Ντούλα για απεργία.

    [06] Κοινωνία

    Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

    Σεισμική δόνηση στο Ηράκλειο

    2/5/2005 12:21:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Αναστατώθηκαν χθες οι κάτοικοι του Ηρακλείου Κρήτης, καθώς στις 23:42 σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο ήταν 350 χιλιόμετρα ΝΔ της Αθήνας και συγκεκριμένα στο ΝΑ τμήμα του Νομού Ηρακλείου Κρήτης. Η δόνηση είχε μικρό εστιακό βάθος και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο Ηράκλειο και στην ευρύτερη περιοχή. Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, είχε διάρκεια τριών περίπου δευτερολέπτων, ενώ συνοδευόταν από μία βουή. Μέχρι τις επτά το πρωί κατεγράφησαν άλλοι έξι μετασεισμοί. Ζημιές δεν αναφέρθηκαν, μόνο σε λίγα σπίτια εμφανίστηκαν επιφανειακές ρωγμές. Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί και τονίζουν, πως πρόκειται για συνηθισμένο φαινόμενο.

    [07] Κοινωνία

    Η εξώδιος ακολουθία στο Χαλάνδρι

    Αύριο η κηδεία του Π. Γεραμάνη

    2/5/2005 11:45:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/5/2005 5:50:09 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Βασιλικά Ευβοίας θα γίνει αύριο η κηδεία του αγαπητού δημοσιογράφου Πανου Γεραμάνη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στο εξοχικό του στην Πάργα, από ανακοπή καρδιάς. Η εξώδιος ακολουθία θα ψαλεί στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στο Χαλάνδρι στις 12 το μεσημέρι. Ο Πάνος Γεραμάνης, ένας αγαπητός συνάδελφος, που τιμούσε το επάγγελμα του δημοσιογράφου, "έφυγε" σε ηλικία 59 ετών. Είχε συνδέσει το όνομά του με το λαϊκό και το ρεμπέτικο τραγούδι, τα οποία μέσα από την εκπομπή του στην ΕΡΑ "Λαϊκοί Βάρδοι" είχε αναδείξει όσο κανείς άλλος. Αφοσιωμένος ερευνητής του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού, εξέδωσε βιβλία για γνωστούς τραγουδιστές. Μάλιστα, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, είχε πει για τον εκλιπόντα, πως "πρέπει να χαίρεται γιατί με την πέννα και τον λόγο του συνέβαλε στη διάδοση και κατανόηση ενός είδους μουσικής, που την είχαν καταδικάσει στο περιθώριο". Είχε βραβευθεί από την ΕΣΗΕΑ για την πολύχρονη προσφορά του στη δημοσιογραφία, στην ιστορική έρευνα και μελέτη της λαϊκής μουσικής και του αθλητισμού.

    Λίγα λόγια για τη δουλειά του Π. Γεραμάνη

    Ο Πάνος Γεραμάνης γεννήθηκε το Δεκέμβρη του 1945 στο Βασιλικό Χαλκίδος.

    Η δημοσιογραφία τον κέρδισε από τότε που ήταν μαθητής στο χωριό του.

    Μαθητής ακόμα, πήρε για πρώτη φορά συνέντευξη από τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Στέλιο Καζαντζίδη , τον Ιούλιο του 1963.

    Από τότε έγιναν αδελφικοί φίλοι με τον Καζαντζίδη, μέχρι που έφυγε από τη ζωή το 2001. Επιμελήθηκε μάλιστα, την έκδοση του ημερολογίου του, "Όταν η φωνή φτάνει τον θρύλο", ενώ σκόπευε να γράψει και τα όσα είχε ζήσει κοντά του, τα 38 χρόνια φιλίας τους.Δυστυχώς όμως δεν πρόλαβε.

    Στον Πάνο Γεραμάνη, εμπιστεύθηκε την αυτοβιογραφία και ο άλλος μεγάλος του λαϊκού τραγουδιού, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης .

    "Για μένα ήταν μεγάλη τιμή να με εμπιστευτεί ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης για να γράψω για την ζωή του παρότι γνώριζε οτι ήμουν πολύ φίλος με τον Στέλιο Καζαντζίδη" είχε πει όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο "Εγώ ο Σερ".

    Σε ηλικία 17 ετών, εργάσθηκε ως αθλητικός ρεπόρτερ στην εφημερίδα "Φως των Σπορ", ενώ το 1964 στην ιδιαίτερη πατρίδα του εξέδωσε την "Αγροτική Φωνή της Χαλκίδας".

    Εργάστηκε επίσης σε πολλές εφημερίδες ως συντάκτης ύλης, ρεπόρτερ, κριτικός ελληνικών δίσκων.

    Συγκεκριμένα, στην Απογευματινή από το 1968-1971, στην Ακρόπολη ως το 1981, στο Έθνος 1981-1986, ως αρχισυντάκτης του περιοδικού "Ελληνοσοβιετικά χρονικά", στην Πρώτη το 1986, το Κέρδος 1986-1987.

    Τελευταίος του σταθμός στην έντυπη δημοσιογραφία η εφημερίδα "Τα Νέα", όπου από το 1987, έως το θάνατο του, ξεχώριζε η στήλη του για τις καλές λαϊκές ταβέρνες, ενώ στις αθλητικές σελίδες η αναφορά του στους παλιούς ποδοσφαιριστές και τις ομάδες έδινε ανάγλυφη την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

    Στο ραδιόφωνο ξεκίνησε στα 1989 από τον 902 Αριστερά στα FΜ και από το 1990 βρισκόταν στην Ελληνική Ραδιοφωνία. με τους "Λαΐκούς βάρδους", που φέτος συμπλήρωσαν 15 χρόνια στα ερτζιανά, με τους "Άσσους των γηπέδων" στην ΕΡΑ Σπορ καθώς και με μία εκπομπή για τους Απόδημους Έλληνες στην ΕΡΑ 5.

    Σε ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ εκφράζει βαθύτατη θλίψη για τον θάνατο του Πάνου Γεραμάνη, και τονίζει ότι διακρίθηκε για το ήθος του, την εργατικότητά του, την κριτική του θεώρηση και την απαράμιλλη προσφορά του στο δημοσιογραφικό λειτούργημα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Έφυγε" ο Πάνος Γεραμάνης


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 2 May 2005 - 16:50:15 UTC