Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τετράποδος φύλακας - άγγελος
  • [02] Όχι στην αργία της Βουλής λέει ο ΣΥΝ
  • [03] "Αναξιόπιστη η κυβέρνηση"
  • [04] Παιδιά σβήνουν στην άσφαλτο
  • [05] Διαφωνούν ΟΤΟΕ - τραπεζίτες
  • [06] Επαφές για Σούρερ
  • [07] ΠΑΟΚ: Ευχαριστημένοι μόνο από την εμφάνιση
  • [08] Aνανέωσε ο Μπολ
  • [09] 50 χρόνια ...Φεστιβάλ Αθηνών
  • [10] Συγκρούσεις αστυνομικών - ενόπλων στο Ριάντ
  • [11] Τραγωδία στο Ηράκλειο
  • [12] Τέλος για εφέτος οι Νουαφόρ και Μπελεβώνης
  • [13] Με πόνους ο Λαμπριάκος
  • [14] Αγωνία στον Άρη
  • [15] Συμφωνία με Κατσιαμπή
  • [16] Πριμ στον Ιωνικό

    [01] Παράξενα

    Υπόδειγμα μάνας μία αδέσποτη σκυλίτσα

    Τετράποδος φύλακας - άγγελος

    9/5/2005 9:30:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Associated Press

    Σαν μία καλή μάνα, έπραξε στην Κένυα, μία αδέσποτη σκυλίτσα, εντοπίζοντας στο δάσος, μέσα σε μία πλαστική σακούλα, ένα εγκαταλελειμμένο βρέφος. Με οδηγό το μητρικό φίλτρο, το σκυλάκι που πρόσφατα είχε γεννήσει, πήρε τη σακούλα με το μωρό στο στόμα του και αφού διέσχισε έναν αυτοκινητόδρομο και πέρασε μέσα από συρματοπλέγματα, κατάφερε να πάει το κοριτσάκι σε ασφαλές μέρος. Στη φωλιά που είχε φτιάξει για τα κουτάβια του. Το μόλις δυο ημερών βρέφος, εντόπισαν, από το κλάμα του, κάποιοι περαστικοί και το μετέφεραν λίγο αργότερα σε κοντινό νοσοκομείο.

    Υπόδειγμα μάνας

    Το μωρό υποβάλλεται σε θεραπεία με αντιβιοτικά και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή σύμφωνα με τους γιατρούς.

    Μέχρι στιγμής πάντως, πάρα την έκταση που πήρε το θέμα στα ΜΜΕ της χώρας, κανείς δεν το έχει αναζητήσει.

    Οι γιατροί ονόμασαν τη μικρή "Angel".

    Μωρά σαν την Angel εγκαταλείπονται στο έλεος του Θεού πολύ συχνά από τις μητέρες τους στην Κένυα.

    Δεν έχουν όμως την τύχη της Angel, που είχε το δικό της φύλακα άγγελο..

    Έστω και αδέσποτο.

    [02] Πολιτική

    Δεν δέχονται την εξαίρεση για τους τριακόσιους

    Όχι στην αργία της Βουλής λέει ο ΣΥΝ

    9/5/2005 10:11:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Να θεωρηθεί η 11η Μαΐου ως εργάσιμη μέρα και για τους βουλευτές ζητούν με κοινή δήλωσή τους οι βουλευτές του Συνασπισμού. Όπως επισημαίνουν δεν αποδέχονται να υπάρξει εξαίρεση μόνο για τους βουλευτές και δηλώνουν ότι, εφόσον δεν υιοθετηθεί η πρότασή τους για επίσημη καθολική αργία, θα καταθέσουν συμβολικά τη σχετική αμοιβή στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο. Νωρίτερα νέα πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου για τους χειρισμούς της στο θέμα της Πρωτομαγιάς.

    Νέα πυρά Παπανδρέου

    "Η Τετάρτη θα είναι για την κυβέρνηση, μία από τις λίγες μέρες που εργάζεται" δήλωσε από το βήμα του Πολιτικού Συμβουλίου ο Γιώργος Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι στην μέρα που είναι αφιερωμένη στους εργαζόμενους το ΠΑΣΟΚ θα έχει μαζική παρουσία στις εκδηλώσεις για την εργατική πρωτομαγιά.

    Την ίδια ώρα, η Αλέκα Παπαρήγα, κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικό "παρών" στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενώ δυναμική απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια, ζήτησε από τους πολίτες ο ΣΥΝ.

    Στο μεταξύ, δηλώσεις για το θέμα της Πρωτομαγιάς, έκανε νωρίτερα και η Ντόρα Μπακογιάννη. Η Δήμαρχος Αθηναίων, τόνισε ότι δεν υπήρχε λόγος να γίνει τέτοια φασαρία και επεσήμανε ότι είναι απαράδεκτο να εξελίσσεται έτσι ένα τέτοιο θέμα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά

    Υπερβολικές οι αντιδράσεις για την Πρωτομαγιά

    Ερίζουν για την Πρωτομαγιά

    Είναι απεργία και όχι αργία

    [03] Πολιτική

    Συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ

    "Αναξιόπιστη η κυβέρνηση"

    9/5/2005 8:15:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/5/2005 10:44:18 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Νέα επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου, από το βήμα του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μίλησε, σύμφωνα με πληροφορίες, για λαθεμένες πολιτικές και ανικανότητα διακυβέρνησης από τη ΝΔ. "Η κυβέρνηση τα έχει κάνει μπάχαλο και οι μισοί από τους υπουργούς είναι τσακωμένοι με τους υπόλοιπους" φέρεται να δήλωσε για το θέμα της Πρωτομαγιάς. Αναφερόμενος στα τεκταινόμενα στα Ιεροσόλυμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για θλιβερές καταστάσεις και πρόσθεσε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης πρέπει να βοηθήσει για να υπάρξει λύση. Ο Γιώργος Παπανδρέου σχολίασε και τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, τονίζοντας ότι αν και έχουν θετικά στοιχεία για το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, το κόμμα δεν θα πρέπει να εφησυχάζει και χρειάζεται εντατική δουλειά. "Η αναξιοπιστία που υπάρχει με τη διακυβέρνηση της Ν.Δ. δεν πρέπει να περάσει ως γενική αναξιοπιστία της πολιτικής και του πολιτικού συστήματος" φέρεται να είπε.

    [04] Κόσμος

    Στο Μπαγκλαντές

    Παιδιά σβήνουν στην άσφαλτο

    9/5/2005 8:18:00 μμ

    Τουλάχιστον τρία παιδιά πεθαίνουν σε δυστυχήματα στο Μπαγκλαντές, ανακοίνωσε η Unicef, δίνοντας στη δημοσιότητα τη μεγαλύτερη έρευνα σχετικά με τα ατυχήματα στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Το 38% όλων των θανάτων των παιδιών ηλικίας από ενός μέχρι 17 ετών οφείλονται σε τραυματισμούς. Τα δυστυχήματα είναι η πρώτη αιτία θανάτου όχι μόνο στο Μπαγκλαντές αλλά και σε άλλες ασιατικές χώρες όπως οι Φιλιππίνες, η Ταϊλάνδη, η Ινδονησία, η Κίνα και το Βιετνάμ. Το 2002 περισσότερα από 30.000 παιδιά στο Μπαγκλαντές πέθαναν από πνιγμό, τροχαία δυστυχήματα, εγκαύματα, πτώσεις, ηλεκτροπληξία, ασφυξία ή επιθέσεις ζώων. Αυτό ισοδυναμεί με 83 θανάτους παιδιών την ημέρα ή τρεις ανά ώρα. Επίσης, στην έρευνα επισημαίνεται ότι την ίδια χρονιά, σχεδόν ένα εκατομμύριο παιδιά τραυματίστηκαν, χωρίς όμως να κινδυνεύσει η ζωή τους. Δύο στα εκατό παιδιά χρειάζονταν ιατρική φροντίδα την οποία ωστόσο δεν μπορούσαν να πληρώσουν οι γονείς τους. Η κυριότερη αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός. Τα περισσότερα δυστυχήματα σημειώθηκαν σε αγροτικές περιοχές, σε απόσταση μόλις 20 μέτρων από το σπίτι, τη στιγμή που οι μητέρες των παιδιών ήταν απασχολημένες με οικιακές εργασίες.

    [05] Οικονομία

    Για το ασφαλιστικό του κλάδου

    Διαφωνούν ΟΤΟΕ - τραπεζίτες

    9/5/2005 9:52:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Άκαρπη απέβη η συνάντηση που είχε τη Δευτέρα το προεδρείο της ΟΤΟΕ με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, με θέμα τις ρυθμίσεις που προβλέπονται από το νόμο 3029/2002 για το νέο ασφαλιστικό καθεστώς των τραπεζοϋπαλλήλων. Η εργοδοτική πλευρά ζήτησε να υπάρξει συμφωνία στο θέμα των παροχών και να συζητηθεί η χρηματοδότηση του ενιαίου ταμείου ασφάλισης των τραπεζοϋπαλλήλων, ενώ ως προς το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς που ισχύει στις τράπεζες για τους τραπεζοϋπαλλήλους που προσελήφθησαν πριν από το 1992, οι τραπεζίτες υποστήριξαν ότι το κόστος πρέπει να επιβαρύνει το ΙΚΑ. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των τραπεζοϋπαλλήλων τάχθηκαν υπέρ της εκπόνησης αναλογιστικής μελέτης, ώστε να υπολογιστεί το κόστος των όποιων μεταβολών επέλθουν στο ασφαλιστικό καθεστώς του κλάδου και να υπάρξει διασφάλιση των αναγκαίων πόρων. Εν τω μεταξύ, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συναντηθούν, χωρίς όμως να προσδιορίσουν ημερομηνία.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επαφές για Σούρερ

    9/5/2005 9:45:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Συνάντηση με τον μάνατζερ του Γκαμπριέλ Σούρερ είχε σήμερα ο Γιώργος Λούβαρης, μετά από αίτημα του πρώτου και θέμα την ανανέωση του συμβολαίου του Αργεντινού ποδοσφαιριστή. Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού ξεκαθάρισε πως επιθυμία της ομάδας είναι να τον κρατήσει, γι΄ αυτό και θα γίνει η αυτόματη ανανέωση μέχρι τον Ιούνιο του 2006. Από τη δική του πλευρά, ο μάνατζερ του Σούρερ τόνισε πως ο πελάτης του θέλει να παραμείνει στον Ολυμπιακό, όμως θέλει και να παίζει, για να δικαιώσει αυτούς που τον έφεραν στην ομάδα.

    Σε αναμονή ο Ζιοβάνι

    Στο μεταξύ, μάταια περίμενε και σήμερα ο Ζιοβάνι την απάντηση του Ολυμπιακού, για το αν σκοπεύει να του ανανεώσει το συμβόλαιό του. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και με δεδομένο το ενδιαφέρον της Σάντος, να τον εντάξει στο δυναμικό της, ο Βραζιλιάνος επιθετικός καλείται να αποφασίσει, αν θα περιμένει την ομάδα του Πειραιά ή θα υπογράψει με τους "σαντίστας".

    Αίσθηση πάντως προκάλεσε η κίνηση του Νέρι Καστίγιο στο χτεσινό παιχνίδι με την Κέρκυρα, να έχει μήνυμα στη φανέλα του, που έγραφε: "Τζιοβάνι, για πάντα στο λιμάνι".

    Η κίνησή του σχολιάσθηκε αρνητικά από κύκλους της διοίκησης, καθώς δημιούργησε την αίσθηση πως ο Ουρουγουανός επιθετικός προσπάθησε με αυτόν τον τρόπο να παροτρύνει τη διοίκηση να κρατήσει τον συμπαίκτη και φίλο του.

    Ακόμη, από τις αντιδράσεις του στον πάγκο, φάνηκε ότι ενοχλήθηκε και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

    Άλλωστε η "ερυθρόλευκη" διοίκηση είχε ξεκαθαρίσει στον Βραζιλιάνο άσο πως δεν βιάζεται να ασχοληθεί με αυτό το θέμα και γιατί τρέχουν οι υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, αλλά και γιατί υπάρχουν κι άλλα συμβόλαια, όπως αυτά του Τζόρτζεβιτς και του Ανατολάκη και δεν θέλει η διοίκηση να ανοίξει από τώρα αυτό τον κύκλο.

    Από εκεί και πέρα, ο Ταραλίδης μάλλον άρπαξε χτες στην Κέρκρυα την ευκαιρία που του δόθηκε και θα πρέπει να θεωρείται πλέον σίγουρη η παραμονή του στον Ολυμπιακό. Ο 24χρονος μέσος δεν προπονήθηκε σήμερα, επειδή έχει ένα αιμάτωμα στον τετρακέφαλο. Αντίθετα ο Ριβάλντο προπονήθηκε κανονικά και θα είναι παρών στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΠΑΟΚ: Ευχαριστημένοι μόνο από την εμφάνιση

    9/5/2005 8:49:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ικανοποιημένη από τον τρόπο που λειτούργησε σε αγωνιστικό επίπεδο ο ΠΑΟΚ αλλά όχι και από το αποτέλεσμα, που ναι μεν ήταν θετικό αλλά όχι και αφορμή για πανηγυρισμούς στους κόλπους του ιστορικού συλλόγου. Αυτό ήταν το συμπέρασμα της σημερινής σύσκεψης της τεχνικής ηγεσίας, της ομάδας της Θεσσαλονίκης που έγινε το μεσημέρι. Ο Νίκος Καραγεωργίου, ο τεχνικός διευθυντής Γιώργος Κωστίκος, ο βοηθός προπονητής Μπάμπης Μιχαηλίδης και ο υπεύθυνος σκάουτιγκ Σταύρος Σαράφης, αφού είδαν και ανάλυσαν διεξοδικά κάθε φάση έφτασαν σε αυτό το συμπέρασμα που δείχνει ότι όλοι στον "Δικέφαλο του Βορρά" θέλουν την ομάδα νικήτρια και πρωταγωνιστή στο πρωτάθλημα και όχι κομπάρσο.

    Συνάντηση για Σαλπιγγίδη

    Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στον ΠΑΟΚ, είναι η δήλωση που έκανε μετά τη συνάντηση ο Γιώργος Κωστίκος, δήλωσε μάλιστα: "Ήταν το πιο αποφασιστικό για την ομάδα μας παιχνίδι στον Β γύρο και ο τρόπος με τον οποίο το αντιμετωπίσαμε φανέρωσε πολλά από την νοοτροπία και την αντίληψη που έχουμε. Τώρα έχουμε άλλα δυο παιχνίδια μπροστά μας και πρέπει να κλείσουμε την σεζόν με τον καλύτερο τρόπο".

    Οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν ρεπό, ενώ από αύριο θα αρχίσουν την προετοιμασία για τον αγώνα με την Καλαμαριά.

    Την Τετάρτη τώρα θα γίνει μια πρώτη συζήτηση του μάνατζερ του Δημήτρη Σαλπιγίδη, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιάννη Γούμενο για την επέκταση του συμβολαίου του αρχηγού της ομάδας. Ο 24χρονος φορ κάνει ένα πρωτάθλημα εφάμιλλο του περυσινού, που χαρακτηρίστηκε εξαιρετικό για νεοεμφανιζόμενο ποδοσφαιριστή. Με το χθεσινό του γκολ, έφθασε αισίως τα 13, έναντι των 16 που σημείωσε στην περυσινή χρονιά του.

    Ο παίκτης του ΠΑΟΚ που το συμβόλαιο του με την ομάδα ολοκληρώνεται στο τέλος του 2006, έχει εκφράσει την επιθυμία να παραμείνει στον "Δικέφαλο" της Θεσσαλονίκης, αν και δεν θα έλεγε όχι σε μια πρόταση ξένης ομάδας.

    Εκδικάστηκε σήμερα η προσφυγή του Αγγελου Αναστασιάδη κατά του ΠΑΟΚ, ερήμην του προπονητή. Η απόφαση αναμένεται σε δυο περίπου εβδομάδες και για ποσό 200 χιλιάδων ευρώ, που οφείλεται ακόμα στον τέως τεχνικό της ομάδας.

    Αντίθετα η εκδίκαση της παρόμοιας υπόθεσης του Λεωνίδα Βόκολου πήγε για τις 30 Μαϊου. Τέλος την προσεχή Παρασκευή πρόκειται να εκδικαστεί στην ΕΕΑ η αίτηση του Παντελή Καφέ για κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής του ΠΑΟΚ.

    [08] Βόλεϊ

    Aνανέωσε ο Μπολ

    9/5/2005 7:49:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/5/2005 8:09:37 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Το τέλος της εφετινής χρονιάς βρήκε τον Ηρακλή νταμπλούχο, έχοντας κατακτήσει κύπελλο και πρωτάθλημα Ελλάδας και μάλιστα αήττητος. Η συνύπαρξη κορυφαίων αμερικανών παικτών μαζί με σπουδαίους Έλληνες παίκτες αποδείχτηκε εκρηκτικό. Και όταν η συνταγή είναι καλή ε τότε δεν πρέπει να αλλάξει. Έτσι δεν είναι;. Κάπως έτσι φαίνεται ότι σκέφτηκαν και οι διοικούντες του Ηρακλή και μόλις τέλειωσαν οι χθεσινοί πανηγυρισμοί έπιασαν αμέσως δουλειά. Πρώτος που πέρασε από τα γραφεία ήταν ο σπουδαίος Αμερικανός πασαδόρος της ομάδας, Λόι Μπολ που συμφώνησε να ανανεώσει για έναν ακόμη χρόνο την συνεργασία του. "Είμαι ενθουσιασμένος από την ομάδα και από το κλίμα σε αυτήν. Αυτά που πετύχαμε είναι εξαιρετικά και θέλω να πετύχουμε ακόμη περισσότερα του χρόνου όλοι μαζί. Το να παραμείνω στην Θεσσαλονίκη είναι κάτι που με συναρπάζει", δήλωσε ο Αμερικανός άσος, αμέσως μετά την επίτευξη της συμφωνίας.

    Κοντά σε συμφωνία και ο Χοφ

    Εκτός του Μπολ η διοίκηση του Ηρακλή είναι πολύ κοντά σε συμφωνία και με τον άλλο αμερικανό τον Τόμας Χοφ, ενώ σίγουρα θα ανανεωθεί και το συμβόλαιο του Μάριου Γκιούρδα.

    Ο Έλληνας ακραίος έχει υπογράψει με οψιόν για 1+1 χρόνο και η διοίκηση ήδη του έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε μονομερή ανανέωση.

    Σε εκκρεμότητα παραμένει η υπόθεση του Θόδωρη Μπάεφ, με την διοίκηση να αρχίζει τις τελικές επαφές στις αμέσως επόμενες ημέρες.

    [09] Πολιτισμός

    Συναυλία Μίμη Πλέσσα

    50 χρόνια ...Φεστιβάλ Αθηνών

    9/5/2005 7:04:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Στο Ηρώδειο "ανοίγει" η αυλαία του Φεστιβάλ Αθηνών, που γιορτάζει τα 50 χρόνια λειτουργίας του. Την Παρασκευή 20 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί συναυλία του Μίμη Πλέσσα, αφιερωμένη στα τραγούδια και τις μελωδίες που έγραψε για τον ελληνικό κινηματογράφο, στις ταινίες του Γιάννη Δαλιανίδη, του Βασίλη Γεωργιάδη, του Ντίνου Δημόπουλου και πολλών άλλων σκηνοθετών, στην "Φίνος Φιλμ". Ο μεγάλος συνθέτης στο πιάνο, με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη να ερμηνεύει 10 τραγούδια που αγαπήθηκαν από το κοινό και τη Ζωή Κουρούκλη να τραγουδά το "Αν σ αρνηθώ αγάπη μου" με τη συνοδεία του Κουαρτέτου τζαζ, που φέρει το όνομα του συνθέτη, επιφυλάσσει το δεύτερο μέρος της συναυλίας. Στο πρώτο μέρος, ο βαρύτονος Σπύρος Κλείσσας θα ερμηνεύσει το "Σαμερταϊμ" του Γκέρσουιν, με τον Μίμη Πλέσσα στο πιάνο, δίνοντας το στίγμα της μεγάλης αγάπης και γνώσης του συνθέτη για την τζαζ. Επίσης, στη συναυλία θα ερμηνευθούν τραγούδια που πρωτοακούστηκαν από τη Ρένα Βλαχοπούλου στις ελληνικές ταινίες, αυτή τη φορά ερμηνευμένα από τη σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη και τον τενόρο Αντώνη Κορωναίο, ενώ το κλαρίνο του Βασίλη Σαλέα θα δώσει το δικό του χρώμα, μαζί με τη λύρα του Ματθαίου Τσαχουρίδη και την ορχήστρα της ΕΡΤ.

    "Ένα φεστιβάλ που γιορτάζει το ιωβηλαίο του και έχει διεθνή αναγνώριση, πρέπει να αποφασίσουμε να το σεβόμαστε", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Μίμης Πλέσσας.

    "Αγάπησα και ερωτεύτηκα με τα τραγούδια του Πλέσσα. Επέλεξα να ερμηνεύσω δέκα τραγούδια του συνθέτη με μεγάλη δυσκολία", είπε χαρακτηριστικά η ερμηνεύτρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

    Εμφανώς συγκινημένη που για πρώτη φορά θα εμφανισθεί στο Ηρώδειο, η Ζωή Κουρούκλη, δήλωσε για τον Μίμη Πλέσσα, πως στη ζωή της έχει παίξει το ρόλο της οικογένειας, του μέντορα αυτού που την έβγαλε και ακόμα κρατά το χέρι της.

    Στην παράσταση τα κείμενα υπογράφει ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης και αφηγητής είναι ο Αντώνης Λουδάρος.

    [10] Κόσμος

    Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή τραυματίες

    Συγκρούσεις αστυνομικών - ενόπλων στο Ριάντ

    9/5/2005 11:24:00 μμ

    Ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν τη Δευτέρα ανάμεσα στις σαουδαραβικές υπηρεσίες ασφαλείας και ενόπλους στην πρωτεύουσα Ριάντ, μετέδωσε το δορυφορικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή τραυματίες. Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας έχουν αποδυθεί σε ανθρωποκυνηγητό κατά των μελών της οργάνωσης Αλ Κάιντα του Οσάμα Μπιν Λάντεν, η οποία έχει επιχειρήσει πολυάριθμες επιθέσεις την τελευταία διετία κατά ξένων υπηκόων που ζούν στο βασίλειο και κατά πολλών βιομηχανικών επιχειρήσεων.

    [11] Κοινωνία

    Τραγωδία στο Ηράκλειο

    9/5/2005 10:28:00 μμ

    Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στο Ηράκλειο από τη διπλή τραγωδία της οικογένειας Βελουδάκη, καθώς δύο μόλις ημέρες μετά το θάνατο του γνωστού φιλολόγου Κώστα Βελουδάκη 45 ετών, από ανακοπή καρδιάς κατέληξε και ο μεγαλύτερος αδελφός του Θεμιστοκλής, 48 χρονών που είχε γευματίσει στο μοιραίο οικογενειακό τραπέζι της 3ης Μαΐου. Τα δυο αδέλφια που αντιμετώπιζαν σοβαρότατα καρδιακά προβλήματα, υπέστησαν οξεία γαστρεντερίτιδα όταν κατανάλωσαν φαγητό που είχε μολυνθεί από το μικρόβιο της σαλμονέλας, επεσήμανε ο καθηγητής της ιατροδικαστικής Μανόλης Μιχαλοδημητράκης. Η επιβάρυνση αυτή του οργανισμού επέτεινε σημαντικά το χρόνιο πρόβλημα υγείας, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα ο πρώτος να καταλήξει από έμφραγμα και ο δεύτερος από ανακοπή καρδιάς μετά από θρόμβωση.

    "Δεν πρόκειται για επιδημία σαλμονέλας"

    Ακόμη, ο κ. Μιχαλοδημητράκης τόνισε ότι η γαστρεντερίτιδα αυτή από την οποία πάσχουν άλλα δύο μέλη της οικογένειας, εξετάζεται ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ιατροδικαστική έρευνα αλλά και οι εργαστηριακές εξετάσεις που θα δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που δημιουργούνται.

    Τέλος, κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται για επιδημία σαλμονέλας, αλλά για ένα μεμονωμένο περιστατικό.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Τέλος για εφέτος οι Νουαφόρ και Μπελεβώνης

    9/5/2005 9:58:00 μμ

    Τέλειωσε η αγωνιστική περίοδος για τον Γιόζεφ Νουαφόρ. Ο επιθετικός του ΟΦΗ θα υποβληθεί την ερχόμενη Πέμπτη σε διαγνωστική αρθροσκόπηση στην ποδοκνημική, ύστερα από έντονες ενοχλήσεις που αισθάνεται στον αστράγαλο. Αυτό που θέλουν οι γιατροί είναι να δουν το μέγεθος του προβλήματος που υπάρχει στο χόνδρο και ανάλογα θα καθοριστεί το πόσο καιρό θα απέχει ο παίκτης από κάθε αθλητική δραστηριότητα. Η φετινή αγωνιστική περίοδος τέλειωσε και για τον Μάκη Μπελεβώνη, ο οποίος υπέστη ρωγμώδες κάταγμα στη δεξιά κνήμη και του τοποθετήθηκε γύψος. Εκτός από τους δύο αυτούς ποδοσφαιριστές, απών από το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ιωνικό θα είναι και ο Ντεγιάνωφ, καθώς στο χθεσινό παιχνίδι συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες. Επιστρέφει όμως ο Θανάσης Κολιτσιδάκης, που εξέτισε την ποινή των δύο αγωνιστικών.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Με πόνους ο Λαμπριάκος

    9/5/2005 9:40:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πρόβλημα με τον Σταύρο Λαμπριάκο προέκυψε στην Ξάνθη, καθώς έχει χτυπήσει στο γόνατο, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στο ιατρικό τιμ της ομάδας. Σήμερα ο επιθετικός της ακριτικής ομάδας δεν προπονήθηκε, ενώ αύριο θα υποβληθεί σε εξετάσεις, για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Μάρτιν Βόζαμπαλ, καθώς έχει υποστεί μια ελαφριά κάκωση στους προσαγωγούς. Μόνος του γυμνάστηκε και ο Νίκος Ζαπρόπουλος, ωστόσο η κατάστασή του παρουσιάζει σημαντική βελετίωση και αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να επιστρέψει στις προπονήσεις, οπότε θα είναι παρών στο κυριακάτικο παιχνίδι με την Καλλιθέα. Από εκεί και πέρα, στην Ξάνθη συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την άφιξη του Πελέ στην πόλη. Ως γνωστόν, ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, θα παραβρεθεί την Πέμπτη στα εγκαίνεια των αθλητικών εγκαταστάσεων και του γηπέδου της ομάδας.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αγωνία στον Άρη

    9/5/2005 9:31:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Η ισοπαλία του Άρη με τον Πανιώνιο έφερε την ομάδα της Θεσσαλονίκης κάτω από το όριο ασφαλείας στον βαθμολογικό πίνακα και όλοι πλέον στην Θεσσαλονίκη έπιασαν τα κομπιουτεράκια για να κάνουν τους βαθμολογικούς υπολογισμούς τους. Την Κυριακή οι "κίτρινοι" καλούνται να αντιμετωπίσουν τον συμπολίτη Ηρακλή σε ένα παιχνίδι δίχως αύριο, αφού αν χάσει χάνεται. Τα συναισθήματα είναι ανάλογα και, μολονότι η ομάδα ετοιμάζεται για την γιορτή του τελικού με τον Ολυμπιακό στις 21 Μαϊου, η αγωνία είναι έντονη στα πρόσωπα όλων, αφού η πίεση γίνεται ολοένα και πιεστικότερη. Η προετοιμασία για το δύσκολο παιχνίδι ξεκινάει ουσιαστικά από αύριο και όπως όλα δείχνουν ο Γιώργος Χατζάρας θα έχει στην διαθεσή του και τους Αμπελά και Ινόγκι που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού. Απών από τον αγώνα ντέρμπι της Κυριακής θα είναι και ο τιμωρημένος Εκουέμε, που είναι εκτός μάχης στα δυο τελευταία αυτά παιχνίδια πρωταθλήματος, εκτός και αν η FIFA αποδεχτεί την έφεση του και αποσύρει την ποινή του.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Συμφωνία με Κατσιαμπή

    9/5/2005 9:09:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Σε αρχική συμφωνία με τον Τάσο Κατσαμπή ήρθε η διοίκηση του Ηρακλή για την ανανέωση του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή, που τελειώνει το καλοκαίρι. Η πρόταση την οποία φαίνεται πως αποδέχεται ο παίκτης είναι ύψους 150.000 ευρώ ετησίως, ενώ δεν έχει αποφασιστεί η διάρκεια της επερχόμενης συμφωνίας. Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ανοιχτό παραμένει το θέμα της ανανέωσης του Ζοέλ Επαλέ, που αξιώνει ποσό πάνω από 200.000 ευρώ ετησίως και ο Ηρακλής επιφυλάσσεται για τέτοιο ποσό. Ο παίκτης είναι αναγκαίος στην ομάδα και τον τεχνικό της, αλλά οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή, που θα ικανοποιεί και τις δυο πλευρές. Στο μεταξύ, απόλυτα ευχαριστημένος από τους παίκτες του έμεινε ο Σάββας Κωφίδης, από τους οποίους ζήτησε την ίδια προσπάθεια και την ίδια προσήλωση στα επόμενα δύο παιχνίδια της ομάδας του ως την λήξη της σεζόν.

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πριμ στον Ιωνικό

    9/5/2005 8:25:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις του Ιωνικού, μετά τη χθεσινή μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ, με την οποία οι "κυανόλευκοι" εξασφάλισαν και μαθηματικά την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία. Χθες, μετά το τέλος του αγώνα στο Ολυμπιακό στάδιο, ο μεγαλομέτοχος Χρήστος Κανελλάκης, αφού συνεχάρη τους παίκτες για τη μεγάλη επιτυχία τους, τους έταξε έξτρα πριμ ύψους 40.000 ευρώ, ενώ τους έδωσε και ραντεβού σε νυχτερινό κέντρο της παραλίας, όπου... παίχτηκε το "τρίτο ημίχρονο". Τώρα η σκέψη όλων επικεντρώνεται πλέον στους δύο τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος, με τον ΟΦΗ και την Ξάνθη, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο γήπεδο της Νεάπολης. Παίκτες και τεχνική ηγεσία θέλουν να κλείσουν την χρονιά με τον καλύτερο τρόπο, αλλά και να δώσουν στους φιλάθλους τους τη χαρά να πανηγυρίσουν μαζί τους, την καλή εφετινή πορεία της ομάδας με δυο νίκες, αποδεικνύοντας ότι αυτή η ομάδα άξιζε να διεκδικεί έξοδο στην Ευρώπη.

    Ευχαριστώ με παράπονα

    Στο μεταξύ, η ΠΑΕ Ιωνικός εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ευχαριστεί τους ανθρώπους της ΑΕΚ για τη φιλοξενία τους, αλλά και καταφέρεται εναντίον μικρής μερίδας οπαδών των "κιτρινόμαυρων".

    "Η διοίκηση της ΠΑΕ Ιωνικός αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια την ΠΑΕ ΑΕΚ για την άψογη φιλοξενία στο ΟΑΚΑ, τόσο πριν, αλλά και (κυρίως) μετά το τέλος του αγώνα. Ωστόσο, δεν μπορεί να κάνει το ίδιο και για μια μερίδα οπαδών της ΑΕΚ, οι οποίοι επέδειξαν ελεεινή συμπεριφορά σε περίπου 15 φιλάθλους του Ιωνικού, που βρίσκονταν στη θύρα 23 (δίπλα στα δημοσιογραφικά θεωρεία) και οι οποίοι ...τόλμησαν να χειροκροτήσουν το γκολ του Νατσούρα. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, μεταξύ των 15 αυτών φιλάθλων του Ιωνικού, ήταν ο πατήρ Στυλιανός με το 12χρονο παιδί του, ο διαχειριστής της ομάδας, Δημήτρη Νέρης με τη σύζυγό του, οι γονείς του Κοτίτσα και του Ρόκα κ.α. Οι αλήτες της κερκίδας έβριζαν χυδαία τον ιερωμένο και εκτόξευσαν εναντίον τους περισσότερες από 15 φωτοβολίδες και βεγγαλικά. με αποτέλεσμα να τους κατατρομοκρατήσουν, απειλώντας την σωματική τους ακεραιότητα. Και το αποκορύφωμα ήταν η ιδιωτική ασφάλεια της ΑΕΚ να τους απομακρύνει από το γήπεδο και να μην μπορέσουν να δουν το τέλος του αγώνα. Η αλητεία και ο χουλιγκανισμός σε όλο του το μεγαλείο. Ενας όχλος εναντίον 15 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων, ένας παπάς, 6 γυναίκες και δύο παιδιά. Ντροπή και αίσχος", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ιωνικός.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 9 May 2005 - 20:52:08 UTC