Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σοβαρό πρόβλημα υγείας για την Κάιλι
  • [02] Ο "πιανίστας" - αίνιγμα
  • [03] Το παρατράγουδο εταιρείας τηλεμάρκετινγκ
  • [04] Αγόρι ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου
  • [05] Συνετρίβη χιλιανό αεροσκάφος
  • [06] Συνεχίζονται οι συνομιλίες για Κυπριακό

    [01] Πολιτισμός

    Δε χάνει το κουράγιο της

    Σοβαρό πρόβλημα υγείας για την Κάιλι

    17/5/2005 10:54:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC, ΑΠΕ

    Από καρκίνο του μαστού, σε πρόωρο στάδιο, διαγνώστηκε, ότι πάσχει η διάσημη Αυστραλή τραγουδίστρια Κάιλι Μινογκ, κάτι, που την ανάγκασε να ακυρώσει την προγραμματισμένη περιοδεία της στην Αυστραλία. Όπως ανακοίνωσε η Frontier Touring Company, η εταιρία, που έχει αναλάβει τη διοργάνωση της περιοδείας της, η Κάιλι έμαθε τα αποτελέσματα της διάγνωσης ενώ ήταν στο σπίτι της στη Μελβούρνη με την οικογένειά της, πριν από λίγες μέρες. Στην ανακοίνωσή της η εταιρία προσθέτει, πως η 37χρονη τραγουδίστρια, θα υποβληθεί αμέσως σε θεραπεία και συνεπώς η περιοδεία της με τον τίτλο "Showgirl" δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί. Η ίδια πάντως, δε φαίνεται να χάνει το κουράγιο της και δηλώνει προς τους θαυμαστές της "Ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά και θα είμαι κοντά σας σύντομα", ενώ προσέθεσε πως απογοητεύτηκε πολύ, που αναγκάστηκε να ακυρώσει την περιοδεία της, η οποία θα ξεκινούσε την ερχόμενη Πέμπτη.

    Σχετικά Links: Η επίσημη ιστοσελίδα της Κάιλι

    [02] Κόσμος

    Ο "πιανίστας" - αίνιγμα

    17/5/2005 8:53:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: Reuters - BBC - Telegraph.co.uk

    Το μυστήριο της ταυτότητας ενός άνδρα που αδυνατεί να επικοινωνήσει με το περιβάλλον του, παρά μόνο μέσω της μουσικής, απασχολεί τις βρετανικές αρχές. Η φωτογραφία του ψηλού, ξανθού νεαρού έχει ήδη κάνει το γύρο του κόσμου μέσα από τα διεθνή ΜΜΕ, σε μια προσπάθεια να βρεθούν στοιχεία που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν οτιδήποτε σχετικό με το παρελθόν του.

    Ο άνδρας, ο οποίος υπολογίζεται ότι είναι μεταξύ 20 και 30 ετών, εντοπίστηκε στις 7 Απριλίου από τους αστυνομικούς να περιφέρεται σε κατάσταση σύγχυσης στην παραλία παραθαλάσσιας πόλης, του Κεντ στη νοτιανατολική Βρετανία, ντυμένος με επίσημο μαύρο ένδυμα και γραβάτα και μουσκεμένος μέχρι το κόκαλο.

    Οδηγήθηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Μέντγουεϊ χωρίς να πει λέξη και έκτοτε βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση. Αρνείται να επικοινωνήσει με τους γύρω του και μόλις επιχειρήσει να τον πλησιάσει κάποιος τον καταλαμβάνει πανικός.

    Το ιατρικό προσωπικό δοκίμασε με διάφορους τρόπους να διαπιστώσει κάτι που να του είναι οικείο, καθώς επάνω του δεν είχε χαρτιά και στα ρούχα του δεν υπήρχαν ετικέτες που να αποδεικνύουν την προέλευση τους. Του έφεραν μέχρι και διερμηνείς από την Πολωνία, τη Λετονία και τη Λιθουανία σε μια απόπειρα να εξακριβώσουν αν πρόκειται για κάποιο πρόσφυγα από την ανατολική Ευρώπη που κατέφυγε στη χώρα σε αναζήτηση ασύλου. Εις μάτην. Ο άνδρας δεν ανταποκρινόταν σε τίποτα.

    Όταν όμως αποφάσισαν να του δώσουν χαρτί και μολύβι, τότε έλαμψε η πρώτη αχτίδα επικοινωνίας. Ο άνδρας αντί για λέξεις, σχεδίασε με λεπτομέρεια ένα πιάνο ορχήστρας. Αμέσως τον οδήγησαν σε ένα πιάνο, όπου έκατσε και άρχισε να παίζει με δεξιοτεχνία κλασικά κομμάτια επί ώρες και, για πρώτη φορά, φάνηκε να ηρεμεί.

    Ψάχνοντας τη λύση

    Έχοντας ένα πρώτο "κρατούμενο", οι άνθρωποι του νοσοκομείου αποφάσισαν χθες να ξεκινήσουν εκστρατεία για τη εξεύρεση της οικογένειας του. Μέσω των ΜΜΕ απηύθυναν έκκληση σε οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι, να επικοινωνήσει και δημιούργησαν ειδική τηλεφωνική γραμμή, η οποία "άναψε" από την εξαιρετική ανταπόκριση του κόσμου. Ήδη μάλιστα έχουν κατατεθεί κάποια στοιχεία που οδηγούν στο Σάσεξ, τα οποία ακόμα δεν έχουν διασταυρωθεί. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι επαφές με τις διάφορες ευρωπαϊκές ορχήστρες, μήπως μπορέσουν από εκεί να μάθουν κάτι.

    Στο μεταξύ, ο "πιανίστας", όπως ονομάστηκε, μετά την αποκάλυψη των ικανοτήτων του, παραμένει οχυρωμένος στην ταραγμένη του σιωπή. Ο βρετανικός τύπος παρομοίασε την περίπτωση του με την ιστορία του πιανίστα Nτέιβιντ Xέλφγκοτ, όπως παρουσιάστηκε στο βραβευμένο με Όσκαρ "Shine, Ο Σολίστας", οποίος όντας μουσική ιδιοφυΐα, υπέστη σοβαρό νευρικό κλονισμό την ώρα που έπαιζε.

    Όμως, οι άνθρωποι που φροντίζουν τον μυστηριώδη "πιανίστα", σπεύδουν να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους. Επισημαίνουν ότι από τον τρόπο που παίζει δείχνει έξυπνος και καλλιεργημένος, ωστόσο μάλλον δεν είναι επαγγελματίας. Πάντως, σίγουρα είναι εξαιρετικά ευάλωτος. Πάσχει από κατάθλιψη και άγχος, και μόλις βλέπει κάποιον χάνει εύκολα την ψυχραιμία του, τρομοκρατείται και ξεσπά σε κλάματα. Οι γιατροί πιθανολογούν ότι ίσως υποφέρει από κάποιο μετα-τραυματικό σοκ και κάνουν λόγο για τη σοβαρότερη περίπτωση που έχουν δει εδώ και χρόνια. Πάντως, μέχρις ότου κάποιος καταφέρει να λύσει το γρίφο, ο "πιανίστας" θα βρίσκει παρηγοριά αγγίζοντας τα πλήκτρα, ενώ οι άλλοι γύρω του θα πλέκουν σενάρια για το "κλειδωμένο" μυστηριώδες παρελθόν του.

    [03] Κοινωνία

    Παρέμβαση υπουργού Εργασίας

    Το παρατράγουδο εταιρείας τηλεμάρκετινγκ

    17/5/2005 12:13:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Έναν διαφορετικό, πραγματικά πρωτοφανή, τρόπο εκπαίδευσης και αύξησης της αποδοτικότητας των υπαλλήλων της εφήρμοσε ελληνική εταιρεία τηλεμάρκετινγκ. Υποχρέωνε τους εργαζόμενους πριν πιάσουν δουλειά να τραγουδούν τον ύμνο της εταιρείας και να κάνουν γυμναστική. Δυο εργαζόμενες της εταιρείας που έδειξαν ανυπακοή και αρνήθηκαν να τραγουδήσουν τον ύμνο, είδαν την πόρτα εξόδου. Το περιστατικό που παραπέμπει σε άλλες εποχές προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εργασίας. Αργά το βράδυ πάντως, με επιστολή τους εργαζόμενοι της εταιρείας διέψευσαν τα όσα κατήγγειλαν οι πρώην συναδέλφοι τους, σημειώνοντας μάλιστα ότι υπεύθυνοι της εταιρείας "τους αγαπούν και τους συμπαραστέκονται".

    Δεν τραγουδάς μαζί μας; Απολύεσαι

    Τις συνθήκες εργασίας της στην εταιρεία τηλεμάρκετινγκ, περιέγραψε το πρωί στον υπ. Εργασίας Π. Παναγιωτόπουλο, μία από τις δυο εργαζόμενες που απολύθηκαν η 48χρονη Ελένη Μπουμπούκα.

    Όπως κατήγγειλε, εκτός από το παρατράγουδο, οι εργαζόμενοι και μέχρι χθες συνάδελφοι της ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν και κάποιες ασκήσεις πρωινής γυμναστικής , για να είναι περισσότεροι αποδοτικοί στη δουλειά τους.

    Μετά την παρέμβαση του υπουργού, στην έδρα της εταιρίας στο Μοσχάτο πήγαν το πρωί το εκλεκτές της επιθεώρησης εργασίας και του ΙΚΑ για να κάνουν έλεγχο.

    Βρήκαν όμως τις πόρτες κλειστές αν και ο ιδιοκτήτης και οι εργαζόμενοι ήταν μέσα και απείλησαν ότι θα καλέσουν εισαγγελέα αν δεν ανοίξουν οι πόρτες.

    Ο ιδιοκτήτης εμφανίστηκε ύστερα από περίπου μια ώρα και ο έλεγχος έγινε.

    Οι υπηρεσίες του υπουργείου αναμένεται να υποβάλλουν μήνυση κατά του ιδιοκτήτη της εταιρείας.

    [04] Κόσμος

    Αγόρι ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου

    17/5/2005 7:59:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το ξυλοκόπημα ενός 10χρονο αγοριού μέχρι θανάτου από γείτονά του, γιατί έκοβε λουλούδια καταγγέλλουν οι γονείς του μικρού Αντρές Αλβέρτο, ο οποίος σκοτώθηκε σε μία αγροτική περιοχή στο Ποπαγιάν, της Κολομβίας. Ο άτυχος μικρός, σύμφωνα με τα όσα είπαν η οικογένεια του και αυτόπτες μάρτυρες, δολοφονήθηκε από τον γείτονά του Βίλμερ Βαλένσια, ο οποίος αντιλαμβανόμενος την καταστροφή κάποιων λουλουδιών έσυρε το παιδί και κατόπιν το κτύπησε με ένα ραβδί. "Ο Αντρές έτρεξε, κατόπιν γύρισε και σωριάσθηκε, σαν να λιποθύμησε" ανέφερε ένα άλλο αγόρι που πρακολούθησε στη σκηνή. Σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Καρακόλ, ο δράστης μετά την πράξη του εξαφανίσθηκε.

    [05] Κόσμος

    Συνετρίβη χιλιανό αεροσκάφος

    17/5/2005 7:39:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Τα χειρότερα φοβούνται οι αρχές της Χιλής για την τύχη εννέα επιβατών μικρού αεροσκάφους, ιδιοκτησίας της εταιρείας Ντον Κάρλος της Χιλής, το οποίο συνετρίβη τη Δευτέρα σε περιοχή των Άνδεων, στη νότια Αργεντινή. Το μέρος, όπου κατέπεσε το αεροσκάφος εντοπίστηκε σε ορεινή περιοχή όπου επικρατούν σφοδροί άνεμοι. Τα βουνά είναι καλυμμένα με χιόνια και η θερμοκρασία κυμαίνεται στους -20 βαθμούς Κελσίου. Τα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν, όμως οι διασώστες που πέταξαν πάνω από το σημείο με ελικόπτερο και με αεροπλάνο δεν είδαν κανένα σημείο ζωής από τους επιβάτες.

    [06] Κόσμος

    Στην έδρα του ΟΗΕ

    Συνεχίζονται οι συνομιλίες για Κυπριακό

    17/5/2005 12:43:00 πμ

    Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ στη Νέα Υόρκη, στην έδρα του ΟΗΕ, η πρώτη συνάντηση, διερευνητικού χαρακτήρα για το Κυπριακό, μεταξύ του απεσταλμένου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Τζιωνή, με τον αναπληρωτή γγ του ΟΗΕ, αρμόδιο για πολιτικές υποθέσεις, σερ Κίραν Πρέντεργκαστ. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Τζιωνής δήλωσε ότι η συζήτηση εστιάσθηκε στη διαδικασία και θα συνεχιστεί την Τρίτη. Υπενθυμίζεται ότι ο βοηθός του γγ του ΟΗΕ, σερ Κίραν Πρέντεργκαστ θα μεταβεί στη Λευκωσία στις 28 Μαΐου για συνομιλίες με τον Κύπριο πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο, καθώς και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ξεκινούν και πάλι οι συνομιλίες


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 17 May 2005 - 8:50:22 UTC