Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύγκρουση τρένων στη Ροδόπολη Σερρών
  • [02] Δεν περνάει
  • [03] Στα χέρια αναρχικών εξοπλισμός των ΜΑΤ
  • [04] Νέα σεισμική δόνηση στη Σουμάτρα
  • [05] Φονική χιονοθύελλα
  • [06] Σεισμικές δονήσεις στην Ιαπωνία
  • [07] Νέα παλαιστινιακή επίθεση με ρουκέτες
  • [08] Από την Ρωσία με αγάπη!
  • [09] "Δια χειρός" Νας οι Σανς
  • [10] Επίθεση ανταρτών στο νότιο Αφγανιστάν
  • [11] Στον εισαγγελέα για τα ecstasy

    [01] Κοινωνία

    Τέσσερις τραυματίες

    Σύγκρουση τρένων στη Ροδόπολη Σερρών

    19/5/2005 9:04:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/5/2005 11:28:50 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών σοβαρά ο Έλληνας μηχανοδηγός, όταν επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με εμπορική, στη Ροδόπολη Σερρών. Οι 4 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Σερρών, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται για προληπτικούς λόγους στο Κέντρο Υγείας Ροδόπολης. Το ατύχημα σημειώθηκε στις 8 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ, ο μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας που μετέφερε 16 επιβάτες ξεκίνησε από τον σταθμό της Ροδόπολης με κατεύθυνση τις Σέρρες, χωρίς να έχει πάρει σήμα από τον τοπικό σταθμάρχη, ενώ η εμπορική αμαξοστοιχία έμπαινε κανονικά στο σταθμό. Επιτροπή εμπειρογνωμόνων του ΟΣΕ βρίσκεται στο σημείο του ατυχήματος. Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των τρένων στο τμήμα Θεσσαλονίκη- Σέρρες, όπου η κίνηση πραγματοποιούνταν με μετεπιβίβαση.

    [02] Κοινωνία

    Με βάρδιες φρουρούν την εξώθυρα του Πατριαρχείου

    Δεν περνάει

    19/5/2005 9:41:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ

    Ένταση εξακολουθεί να επικρατεί στα Ιεροσόλυμα πέντε ημέρες πριν από τη Σύνοδο των 14 προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Κωνσταντινούπολη, που σκοπό έχει την εξεύρεση λύσης στα προβλήματα, που μαστίζουν το Πατριαρχείο. Με βάρδιες φρουρούν πλέον την είσοδο του κτηρίου του Πατριαρχείου οι αγιοταφίτες κληρικοί για να εμποδίσουν μία νέα απόπειρα εισόδου του Ειρηναίου. Σκηνές ντροπής εκτυλίχθηκαν και χθες στους Αγίους Τόπους. Ανεπίτρεπτες υβρεις και διαπληκτισμοί ακολούθησαν την χθεσινή αποτυχημένη προσπάθεια εισβολής στην αίθουσα του θρόνου από αρχιμανδρίτες, που πρόσκεινται στον αποκηρυγμένο Ειρηναίο, με τη συνδρομή κλειδαρά και την κάλυψη της ισραηλινής αστυνομίας. Στο μεταξύ στο Φανάρι αναμένεται να μεταβούν τη Δευτέρα δύο μέλη της διοικούσας επιτροπής του Πατριαρχείου οι μητροπολίτες Πέτρας και Καπιτωλιάδος, ενώ δεν αποκλείεται να τους συνοδεύσουν ακόμα ο αρχιγραμματέας της Συνόδου αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος και ο αρχιεπίσκοπος Ιώπης Δαμασκηνός. Εξάλλου την πρόθεσή του να παραστεί στην Πανορθόδοξη Σύνοδο εξέφρασε χθες και ο Ειρηναίος, ο οποίος δήλωσε ότι παραμένει Πατριάρχης. Εξάλλου σύμφωνα με πληροφορίες χθες το πρωί είχε μυστική συνάντηση με τους γιους του Ισραηλινού πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αντεπίθεση Ειρηναίου

    [03] Κοινωνία

    Φωτογραφίες-ντοκουμέντα

    Στα χέρια αναρχικών εξοπλισμός των ΜΑΤ

    19/5/2005 1:24:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Ένορκη Διοικητική Εξέταση διενεργείται από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για την απώλεια υλικού των ΜΑΤ, το οποίο απεικονίζεται σε φωτογραφία η οποία δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών στο Internet, καθώς και σε σημερινή εφημερίδα. Η φωτογραφία αναρχικούς με τα "λάφυρά" τους, δύο ασπίδες των ΜΑΤ, ένα κράνος και δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες με τη σημείωση ότι πρόκειται για εξοπλισμό της αστυνομίας. Είναι άγνωστο σε ποία αναρχική ομάδα ανήκουν τα συγκεκριμένα άτομα. Από πηγή του αρχηγείου της ΕΛΑΣ έγινε γνωστό, ότι τα αντικείμενα αυτά χάθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης ομάδας αναρχικών το βράδυ της περασμένης Πέμπτης εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη και Ναυαρίνου στα Εξάρχεια.

    Δεν πρόκειται για οπλισμό τονίζει η ΕΛ. ΑΣ

    Κατά τη διάρκεια της επίθεσης μία μολότοφ έπεσε πάνω σε σακίδιο με δακρυγόνα το οποίο άρπαξε φωτιά και γέμισε με καπνούς η περιοχή. Δίπλα στο σακίδιο ήταν ακουμπισμένα οι ασπίδες και το κράνος τα οποία θεωρήθηκε, ότι καταστράφηκαν. Αργότερα διαπιστώθηκε η απώλειά τους κατά την καταμέτρηση, που έγινε στην υπηρεσία των αστυνομικών.

    Πάντως, η πηγή του αρχηγείου της ΕΛΑΣ διευκρίνισε, ότι δεν πρόκειται για οπλισμό αλλά για υλικό που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επικίνδυνους σκοπούς, ενώ η Ένορκη Διοικητική Εξέταση, που διατάχθηκε γίνεται σε κάθε περίπτωση απώλειας υλικού.

    Αρχικά η αστυνομία είχε αρνηθεί την αρπαγή των αντικειμένων και τώρα επικαλείται λάθος στην καταμέτρηση του εξοπλισμού.

    [04] Κόσμος

    Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή σοβαρές ζημιές

    Νέα σεισμική δόνηση στη Σουμάτρα

    19/5/2005 7:56:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, συγκλόνισε την Πέμπτη το νησί Σουμάτρα της Ινδονησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή σοβαρές ζημιές. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε υποθαλασσίως στις 08:54 τοπική ώρα (04:54 ώρα Ελλάδας), και το επίκεντρό της εντοπίσθηκε στα 240 χλμ. δυτικά της πόλης Σιμπόλγκα, στην επαρχία της βόρειας Σουμάτρας, δήλωσε ο Σιανχάν, εκπρόσωπος της υπηρεσίας σεισμολογίας στην επαρχία Ατσέχ. Η νέα σεισμική δόνηση προκάλεσε πανικό στους κατοίκους της περιοχής, που έχουν νωπές τις εφιαλτικές εμπειρίες του σεισμού 9,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που προκάλεσε τσουνάμι με 165.000 νεκρούς μόνο στην επαρχία του Ατσέχ.

    [05] Κόσμος

    5 νεκροί - 26 αγνοούμενοι

    Φονική χιονοθύελλα

    19/5/2005 7:41:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: REUTERS

    Πέντε Χιλιανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 26 αγνοούνται, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν χάθηκε σε χιονοθύελλα στα βουνά των Άνδεων μετά από στρατιωτική άσκηση. Στις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων στρατιωτών στην περιοχή Λος Μπάρος της νοτιοκεντρικής Χιλής, σε απόσταση 600 χλμ. νοτιοανατολικά του Σαντιάγο, συμμετέχουν ελικόπτερα, αεροσκάφη και περίπολοι του πεζικού. Ο χειμώνας ξεκινά στην Χιλή το Μάιο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού, τουλάχιστον 24 άλλοι στρατιώτες που μετείχαν στην άσκηση κατάφεραν να καταφύγουν σε ένα ορεινό καταφύγιο και έχουν επικοινωνία σποραδικά με τους διασώστες.

    [06] Κόσμος

    Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή σοβαρές ζημιές

    Σεισμικές δονήσεις στην Ιαπωνία

    19/5/2005 7:20:00 πμ

    Δύο ισχυροί σεισμοί μεγέθους 5,1 και 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκαν την Πέμπτη στην Ιαπωνία. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή σοβαρές ζημιές. Δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι. Το επίκεντρο του σεισμού τοποθετείται στα 30 χλμ. κάτω από την επιιφάνεια της θάλασσας στην περιφέρεια Τσίμπα. Η σεισμική δραστηριότητα στην Ιαπωνία είναι ιδιαίτερα έντονη τους τελευταίους μήνες και ειδικά κοντά στο Τόκιο. Η Ιαπωνία βρίσκεται στην συμβολή τεσσάρων τεκτονικών πλακών και στη χώρα καταγράφονται χιλιάδες σεισμοί σε ετήσια βάση. Το Τόκιο θεωρείται από σεισμολόγους ότι κινδυνεύει στο μέλλον από έναν "μέγα-σεισμό".

    Ο πρώτος σεισμός κατεγράφη στις 01:33 τοπική ώρα (19:33 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας) στον Ειρηνικό, κοντά στο νησί Χοκάιντο, ανέφερε η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία. Το επίκεντρο της δόνησης βρισκόταν στα 60 χλμ. κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού.

    Ο δεύτερος σεισμός σημειώθηκε στην περιοχή Τσίμπα, δυτικά του Τόκιο, στις 10:18 το πρωί τοπική ώρα [04:18 ώρα Ελλάδας]. Έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα.

    [07] Μ. Ανατολή

    Σε δοκιμασία η εύθραστη εκεχειρία στη Γάζα

    Νέα παλαιστινιακή επίθεση με ρουκέτες

    19/5/2005 11:12:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Επίθεση με τρεις ρουκέτες τύπου Κάσαμ από τη Γάζα στο ισραηλινό έδαφος εξαπέλυσαν σήμερα το πρωί ένοπλοι Παλαιστίνιοι δίχως να υπάρξουν θύματα ή ζημιές, αλλά βάζοντας σε δοκιμασία την εύθραυστη εκεχειρία, που ισχύει από τον περασμένο Φεβρουάριο. Στόχος της επίθεσης ήταν ισραηλινές κοινότητες νοτιοανατολικά του Τείχους ασφαλείας, που έχει κατασκευάσει το Ισραήλ για την αποτροπή επιθέσεων. Οι ρουκέτες εξερράγησαν σε χωράφια, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές. Οι Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, εξαπέλυσαν και άλλη επίθεση με επτά βλήματα όλμων, που εξερράγησαν σε εβραϊκούς οικισμούς στη Γάζα δίχως επίσης να υπάρξουν θύματα ή ζημιές. Χθες, ένοπλοι Παλαιστίνιοι εξαπέλυσαν 31 βλήματα όλμων σε οικισμούς εποίκων στη Γάζα μετά τον θάνατο στελέχους της Χαμάς υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Το Ισραήλ απάντησε με εκτόξευση πυραύλου από μη επανδρωμένο αεροσκάφος με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Παλαιστίνιος. Από τη μεριά του ο Ισραηλινός υφυπουργός Άμυνας Ζέεβ Μπόιμ απείλησε ότι, αν δεν σταματήσουν οι παλαιστινιακές επιθέσεις εναντίον οικισμών Εβραίων εποίκων και στο ισραηλινό έδαφος το Ισραήλ προτίθεται να σκληρύνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

    Προειδοποιούν οι Ισραηλινοί

    "Πρέπει να δράσουμε με πιο επιθετικό τρόπο από ότι κάναμε μέχρι τώρα", προειδοποίησε ο υφυπουργός μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο. "Μέχρι τώρα αντιδρούσαμε με μετριοπάθεια και αυτοσυγκράτηση επειδή ενδιαφερόμαστε να επικρατήσει ηρεμία στη διάρκεια της διαδικασίας αποχώρησης από τη Γάζα, αλλά ουδείς μπορεί να φανταστεί ότι, θα αποχωρούμε υπό παλαιστινιακά πυρά", πρόσθεσε ο Μπόιμ.

    "Αν η παλαιστινιακή αρχή δεν καταλάβει το μήνυμα θα τους κάνουμε να το καταλάβουμε", τόνισε ο Ισραηλινός αξιωματούχος.

    [08] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Από την Ρωσία με αγάπη!

    19/5/2005

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μπορεί ως φαβορί να έχασε ένα θεωρητικά βέβαιο, ευρωπαϊκό τρόπαιο στο μπάσκετ πριν δύο εβδομάδες, απόψε όμως πήρε ένα μάλλον ανέλπιστο τρόπαιο στο ποδόσφαιρο. Σε έναν εκπληκτικό τελικό στην Πορτογαλία έκανε την απόλυτη ανατροπή και από εκεί που βρέθηκε να χάνει με 1-0 από την γηπεδούχο τυπικά και ουσιαστικά, Σπόρτινγκ, κατάφερε να επικρατήσει με 1-3 και να σηκώσει το πολύτιμο τρόπαιο του UEFA. Η ΤΣΣΚΑ έτσι έγινε η πρώτη ομάδα από την Ρωσία που κατακτά Ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης και όπως είναι φυσικό στην "κόκκινη" πρωτεύουσα έχει ήδη στηθεί ένα μεγαλοπρεπές πανηγύρι.

    Πρόωρο γλέντι!

    Όπως ήταν λογικό, λόγω έδρας, η Σπόρτινγκ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από την αρχή του αγώνα και κατάφερε να περιορίσει τους Ρώσους σε παθητικό ρόλο. Παθητικός τρόπος του λέγειν, αφού η ΤΣΣΚΑ παρέμεινε εξαιρετικά επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της, με κύριους εκφραστές αυτών, τους Βάγκνερ Λοβ και Ίβιτσα Όλιτς. Η Σπόρτινγκ λοιπόν είχε την υπεροχή και αυτή μετουσιώθηκε σε γκολ, σχεδόν με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιώρου. Πιο συγκεκριμένα, ήταν το 28ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Ροζέριο με εκπληκτικό σουτ από το ύψος της περιοχής, άφησε "στήλη άλατος" τον νεαρό Ακινφέεφ "γράφοντας" το 1-0 για τους Πορτογάλους και αναγκάζοντας τον κόσμου που βρέθηκε στο γήπεδο (στην πλειοψηφία τους Πορτογάλοι) να ξεσπάσει σε πανηγυρισμούς. Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο διεθνές τέρμα του Βραζιλιάνου και το 300ο της Σπόρτινγκ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από εκεί και πέρα, η ΤΣΣΚΑ ανέβασε την απόδοσή της και έχασε απίθανη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 44΄ με τον Λοβ. Ο Ίβιτσα Όλιτς με όμορφη κούρσα από τα δεξιά, πάσαρε στον Βραζιλιάνο που ήταν μόνος του στο κέντρο της περιοχής, αλλά ο τελευταίος... κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ.

    "Ξύπνησε" η αρκούδα!

    Η συγκεκριμένη φάση έδειξε καθαρά τις προθέσεις των Ρώσων για το δεύτερο ημίχρονο. Στο 57΄ την εκτέλεση φάουλ του Καρβάλιο εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Αλεξέι Μπερεζούτσκι, που με κεφαλιά, αλλά και την βοήθεια του... Ρικάρντο που φέρει ευθύνη για το τέρμα, ισοφάρισε σε 1-1. Οκτώ λεπτά αργότερα, η ΤΣΣΚΑ πήρε κεφάλι στο σκορ, όταν ο Ζίρκοφ βρέθηκε απέναντι στον Ρικάρντο, μετά από άλλη μια καλή πάσα του Καρβάλιο, και με άνετο πλασέ, το οποίο πέρασε κάτω από τα πόδια του Πορτογάλου τερματοφύλακα, έδωσε το προβάδισμα στην ρωσική ομάδα. Στο 75΄ έγιναν δύο φάσεις που έκριναν τον τελικό. Στην αρχή, ο Ροζέριο δεν μπόρεσε να πετύχει το δεύτερο προσωπικό τέρμα του από φοβερά ευνοϊκή θέση (περίπου ένα μέτρο από την εστία), αφού έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ακινφέεφ και στην εξέλιξη της φάσης, η ΤΣΣΚΑ βγήκε στην αντεπίθεση και ο Καρβάλιο, που ήταν εκ των κορυφαίων αν όχι ο κορυφαίος του τελικού, με την τρίτη σημερινή ασίστ, ουσιαστικά έχρισε σκόρερ τον Βάγκνερ Λοβ, που έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Η Σπόρτινγκ δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο τέταρτο που απέμενε και η ΤΣΣΚΑ κατέκτησε το κύπελλο.

    Διαιτητής: Γκρέιαμ Πολ (Αγγλία)

    Κίτρινες: Πέδρο Μπαρμπόσα

    ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ.: Ρικάρντο, Ροζέριο (80΄ Ντουάλα), Μπέτο, Ενακαρίρε, Μιγκέλ Γκαρσία, Πέδρο Μπαρμπόσα, Μουτίνιο (88΄ Ούγκο Βιάνα), Ρόσεμπακ, Ροντρίγκο Τέλο, Λίεντσον, Σα Πίντο (73΄ Νικουλάε)

    ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Ακινφέεφ, Β. Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Α. Μπερεζούτσκι, Οντιά, Αλντονίν (86΄ Γκούσεφ), Καρβάλιο (82΄ Σεμπέρας), Ράχιμιτς, Ζίρκοφ, Λοβ, Όλιτς (67΄ Κράσιτς)

    [09] Μπάσκετ

    "Δια χειρός" Νας οι Σανς

    19/5/2005 11:09:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ακόμη και ο πιο δύσπιστος οπαδός του NBA κατάλαβε χθες για πιο λόγο ο Καναδός Στιβ Νας αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της χρονιάς. Μετά από μία εντυπωσιακή εμφάνιση που στην γλώσσα των αριθμών μεταφράζεται με 34 πόντους, 13 ριμπάουντ και 12 ασίστ ο Νας οδήγησε το Φοίνιξ στη νίκη 114-108 επί του Ντάλας στο πέμπτο αγώνα του β γύρου των πλεϊ οφ και με 3-2 βρίσκεται πλέον μία ανάσα από την πρόκριση στα ημιτελικά του πρωταθλήματος ΝΒΑ. Καλύτερος για τους Μάβερικς για άλλη μία φορά ο Γερμανός Ντίρκ Νοβίτσκι, που τελείωσε κι αυτός το παιχνίδι με 34 πόντους.

    Άσχημο βράδυ πέρασαν οι Μάβερικς

    "Να χαν χίλια μάτια" να βλέπανε τον κορυφαίο παίκτη του ΝΒΑ Στιβ Νας, θα ήθελαν τα ξημερώματα οι θεατές στο Φοίνιξ, αφού δεν χόρταιναν τον Καναδό "μαέστρο" να ταλαιπωρεί τους παίκτες του Ντάλας. Έτσι με στατιστικά για Όσκαρ και άξιο συμπαραστάτη τον Αμάρε Στουντεμαϊρ, που πέτυχε μόλις ένα πόντο λιγότερο από τον Νας, φτάνοντας τους 33 αλλά και 18 "σκουπίδια" οι Φοίνιξ Σανς "πήραν κεφάλι" στις νίκες με 3-2 και έχουνε άλλες δύο ευκαιρίες να "σφραγίσουν" την πρόκρισή του στην 4άδα.

    "Είμαστε κοντά στην πρόκριση και δεν πρέπει να την χάσουμε", δήλωσε ο Νας και συμπλήρωσε: "Η ομάδα έχει πειθαρχία και θα πρέπει να την επιδείξει και στο επόμενο ματς με τους Μάβερικς". Από την πλευρά του Ντάλας την καλύτερη απόδοση είχε ο Ντιρκ Νοβίτζκι και ακολούθησε ο Στοκχάουζ με 29 πόντους, που δεν στάθηκαν όμως αρκετοί για να φέρουν τα πάνω κάτω στον αγώνα.

    Φοίνιξ: Τζάκσον 21, Νας 34, Μάριον 16, Ρίτσαρντσον 7, Στούνταμαϊρ 33, Μπαρμπόσα 3, Χάντερ 1.

    Ντάλας: Τέρι 17, Φίνλεϊ 7, Νοβίτζκι 34, Χάουαρντ 19, Νταμπίερ 2, Στέικχαουζ 29.

    [10] Κόσμος

    "Οι Ταλιμπάν δραστηριοποιούνται στην περιοχή"

    Επίθεση ανταρτών στο νότιο Αφγανιστάν

    19/5/2005 10:49:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: REUTERS

    Έξι Αφγανοί πολίτες, που εργάζονταν σε ανθρωπιστική οργάνωση, έχασαν τη ζωή τους, μετά από επίθεση ανταρτών Ταλιμπάν, στην επαρχία Ζαμπούλ στο νότιο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κυβερνήτη της επαρχίας Γκούλαμπ Σαχ Αλίκελ οι έξι εθελοντές ταξίδευαν με ένα άσπρο αυτοκίνητο με διακριτικά των Ηνωμένων Εθνών. "Δεν γνωρίζουμε ποιός τους σκότωσε. Μπορεί να είναι εγκληματίες ή τρομοκράτες. Οι Ταλιμπάν δραστηριοποιούνται στην περιοχή, αλλά δεν είναι σίγουρο πως ευθύνονται αυτοί",΄είπε χαρακτηριστικά ο Αφγανός αξιωματούχος. Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από εκπρόσωπο του ΟΗΕ.

    [11] Κοινωνία

    Στη Βουλγαρία αξιωματικοί της δίωξης ναρκωτικών

    Στον εισαγγελέα για τα ecstasy

    19/5/2005 12:45:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Στην εισαγγελία της Σύρου οδηγούνται την Πέμπτη οι τρεις συλληφθέντες, οι οποίοι προσπάθησαν να διαθέσουν στην αγορά της Μυκόνου 100.000 χάπια ecstasy. Αν και την Τετάρτη οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Πλημελειοδικών Πειραιά, οι δικηγόροι των συλληφθέντων έθεσαν το θέμα κατά τόπον δωσιδικία κι έτσι θα τους απαγγελθούν οι ποινικές διώξεις από την αρμόδια εισαγγελία της Σύρου. Παράλληλα, μετά την κατάσχεση παρτίδας - μαμούθ με 100 χιλιάδες χάπια ecstasy, που προέρχονταν από την Βουλγαρία, αξιωματικοί της δίωξης ναρκωτικών μεταβαίνουν στη γειτονική χώρα προκειμένου να συνεργαστούν με τους συναδέλφους τους, για την εξάρθρωση του κυκλώματος. Τα χάπια, που εντόπισε την Τρίτη η Ασφάλεια στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και τη Μύκονο, επρόκειτο να διοχετευθούν σε τουριστικά θέρετρα της χώρας.

    Άκρως επικίνδυνα

    Στο μεταξύ, γιατροί και αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το ecstasy, το ναρκωτικό της νέας δεκαετίας.

    Ένα χάπι αξίας 5 με 10 ευρώ που για τρεις ώρες "αδειάζει" τον εγκέφαλο του χρήστη. Το χάπι, ακόμα και αν καταναλώνεται με νερό, πόσο μάλλον με αλκοόλ, καταστρέφει τα εγκεφαλικά κύτταρα του χρήστη, που μπορεί μετά το τρίωρο της επήρειας του να δείχνει φυσιολογικός, έχει όμως υποστεί ένα δυνατό πλήγμα. Οι έμποροι πουλάνε το κάθε χάπι αντί δύο ευρώ, ενώ η τιμή ανεβαίνει στα νησιά και τα παραλιακά κέντρα και μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 20 ευρώ το ένα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συλλήψεις για χάπια ecstasy


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 19 May 2005 - 8:51:03 UTC