Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η επόμενη μέρα για τον ΟΤΕ
  • [02] Αντίο Ζιοβάνι με τίτλο στο λιμάνι
  • [03] "Παραθυράκι" για τα Μάρμαρα
  • [04] Στα σύνορα του ηλιακού μας συστήματος
  • [05] Για τον τουρισμό
  • [06] Κριτική στην κυβέρνηση για την Ανάπτυξη
  • [07] Έτοιμες οι Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτών
  • [08] Ανάσα για την Ψυτάλλεια
  • [09] Στο εδώλιο για το "Σαμίνα"
  • [10] Εξαρθρώθηκε δίκτυο παιδεραστών
  • [11] Νέο πρόγραμμα για τους ΟΤΑ
  • [12] Στο στόχαστρο τα κινεζικά καταστήματα
  • [13] Στην Μίλαν ο Φόγκελ
  • [14] Ένας ανυπεράσπιστος τίτλος
  • [15] Ευθεία αντιπαράθεση Ντέμη - "Τίγρη"
  • [16] "Ναυάγησε" του Ακιέλ
  • [17] Καλύτερα ο Μάικλ
  • [18] Επιστρέφει στη Πάτρα ο Χριστόπουλος
  • [19] Νέα εποχή για τη "Ραδιοτηλεόραση"
  • [20] Βγείτε έξω, το σπίτι κάνει κακό στην υγεία
  • [21] Πτήση κορυφής!
  • [22] Απ' τον... γλυκύ βραστό, στον... κουβά
  • [23] Η "δίαιτα" της σκυλοτροφής
  • [24] Ζητείται τραγουδιστής για τους INXS
  • [25] Επιστροφή Χατζάρα στο Αιγάλεω;

    [01] Οικονομία

    Ικανοποίηση από ΟΜΕ-ΟΤΕ και Κυβέρνηση

    Η επόμενη μέρα για τον ΟΤΕ

    26/5/2005 2:22:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/5/2005 6:18:21 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ικανοποιημένο εμφανίζεται το προεδρείο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ) για την, μετά από 10 μήνες διαπραγματεύσεων, συμφωνία με τη διοίκηση του Οργανισμού σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις, που περιλαμβάνει την εθελουσία έξοδο 6.000 υπαλλήλων, που θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης έως το 2012 και την άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανομένους στον Οργανισμό, που θα υπογράφουν συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου. Εξάλλου για ιστορικής σημασίας συμφωνία, τόσο για τον ΟΤΕ όσο και για το σύνολο της Οικονομίας, κάνει λόγο η Κυβέρνηση. Η επόμενη ημέρα της υπογραφής της καθοριστικής για αλλαγές στο ευρύτερο δημόσιο τομέα συμφωνίας βρίσκει τους εμπλεκόμενους να κάνουν αποτίμηση των όσων απορρέουν από αυτήν. Διοίκηση και εργαζόμενοι συμφωνήσαν καταρχήν στην άρση της μονιμότητας. Οι υπουργοί Οικονομίας και Μεταφορών Γιώργος Αλογοσκούφης και Μιχάλης Λιάπης επισήμαναν ότι, η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί μία μεγάλη μεταρρύθμιση την οποία, όπως είπαν, έχει ανάγκη η ελληνική Οικονομία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος σχολιάζοντας τη συμφωνία τόνισε ότι, με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για την αναδιοργάνωση του ΟΤΕ προς το συμφέρον του Οργανισμού, των εργαζομένων και γενικότερα της Οικονομίας. Επικριτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, που σχολιάζοντας την συμφωνία, δήλωσε ότι η Κυβέρνηση έπαιξε το ρόλο του εργολάβου κατεδάφισης. Επιφυλάξεις κράτησε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος. Υπέρ της μόνιμης και σταθερής απασχόλησης στο Δημόσιο, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος.

    Ικανοποιημένη η ΟΜΕ-ΟΤΕ

    Ικανοποιημένο εμφανίζεται το προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ με την υπογραφή της συμφωνίας με τη διοίκηση του Οργανισμού. Σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη διεξαγωγή του συνεδρίου της Ομοσπονδίας, τόσο ο πρόεδρος της ΟΜΕ - ΟΤΕ Γιώργος Παναγόπουλος (ΠΑΣΚΕ) όσο και ο γενικός γραμματέας Αντώνης Μπιρμπίλης (ΔΑΚΕ), εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συμφωνία, ενώ σε δηλώσεις τους διαφώνησαν οι συνδικαλιστές Νίκος Σινδάνης (ΠΑΜΕ-ΚΚΕ) και Κώστας Ανέστος(ΣΥΝ). Ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι, η συμφωνία, που υπογράφτηκε διασφαλίζει το μέλλον του ΟΤΕ σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον και δεν θίγει τα συμφέροντα των εργαζομένων, ούτε αυτών που απασχολούνται σήμερα, ούτε αυτών που θα προσληφθούν στο εξής.

    Επισήμανε, πως με τις ίδιες συμβάσεις θα προσληφθούν και οι νέοι εργαζόμενοι, καθώς, όπως είπε, η σύμβαση αορίστου χρόνου και οι τέσσερις εγγυήσεις, που προβλέπονται και αφορούν την πρόσληψη, την εξέλιξη, την αμοιβή και την καταγγελία της σύμβασης διασφαλίζουν τη μονιμότητα, που υπάρχει μέχρι τώρα στον ΟΤΕ.

    Σε ό,τι αφορά την εθελουσία έξοδο, δήλωσε, πως ήταν πρόταση της διοίκησης του ΟΤΕ και ότι, η ΟΜΕ-ΟΤΕ συμφώνησε επειδή προβλέπεται στήριξη των Ασφαλιστικών Ταμείων, καθώς το κόστος πρέπει να το καλύψουν η Κυβέρνηση και ο ΟΤΕ. Σήμερα ο ΟΤΕ έχει 16.000 εργαζόμενους και ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι 50 χρόνων.

    Από την πλευρά του ο κ. Μπιρμπίλης είπε ότι, αυτοί, που πρέπει να φοβούνται από την υπογραφή της συμφωνίας δεν είναι οι σημερινοί ή μελλοντικοί εργαζόμενοι στον οργανισμό, αλλά οι ανταγωνιστικές με τον ΟΤΕ εταιρίες, στις οποίες επικρατεί χάος ως προς το εργασιακό καθεστώς. "Κατορθώσαμε και διασφαλίσαμε και τα θεσμικά δικαιώματα των νεοπροσλαμβανόμενων, εξασφαλίσαμε και τα δικαιώματα των υπαλλήλων, που υπηρετούν σήμερα", τόνισε και πρόσθεσε: "Δώσαμε τη δυνατότητα στον ΟΤΕ να προχωρήσει στις αλλαγές, που πρέπει για να πορευτεί στο μέλλον. Το συνδικαλιστικό κίνημα απέδειξε την ωριμότητά του".

    Στη συνέχεια ο κ. Σινδάνης, δήλωσε ότι, από την αρχή η παράταξή του ήταν αντίθετη σ αυτό τον διάλογο, γιατί άνοιξε το δρόμο για αφαίρεση δικαιωμάτων για τους νέους εργαζόμενους και για τους παλιούς και ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις, ενώ ο κ. Ανέστος, είπε ότι, η παράταξή του είναι αντίθετη στη συμφωνία επειδή οδηγεί στην άρση της μονιμότητας στον ΟΤΕ και ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις, και κάλεσε το συνδικαλιστικό κίνημα να αντιδράσει.

    Σχόλια και αντιδράσεις

    "Η χθεσινή συμφωνία, που έκλεισε μεταξύ της διοίκησης του ΟΤΕ και των εργαζομένων έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον Οργανισμό και την Οικονομία", δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης και πρόσθεσε ότι, αποδείχθηκε, πως οι συναινετικές διαδικασίες έχουν θετικά αποτελέσματα καθώς έγινε μια πολύ μεγάλη διαρθρωτική αλλαγή, που θα βοηθήσει την εξυγίανση του Οργανισμού, αλλά και διότι αποτελεί ένα παράδειγμα και για άλλες δημόσιες επιχειρήσεις, που χρειάζονται εξυγίανση.

    Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την Εμπορική και την Αγροτική Τράπεζα και αν πρόκειται να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με τον ΟΤΕ είπε ότι, κάθε Οργανισμός έχει τις ιδιαιτερότητές του.

    Επιφυλάξεις για τη συμφωνία της ΟΜΕ ΟΤΕ με τη διοίκηση του Οργανισμού τηρεί ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος, αν και δηλώνει ότι τα συνδικάτα είναι αυτόνομα. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κάνει λόγο για "κοινωνικό και οικονομικό κόστος το οποίο μετακυλύετε στους φορολογούμενους", προειδοποιώντας ότι, "αυτή τη συμφωνία δεν θα αποτελέσει πρόκριμα για άλλες συμφωνίες". Σχολιάζοντας τη συμφωνία στον ΟΤΕ ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος είπε πως "σε ό,τι αφορά το Δημόσιο εμείς είμαστε υπέρ της μόνιμης και σταθερής απασχόλησης και θα προστατεύσουμε το θεσμό απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια για ανατροπή".

    Συμφωνία σταθμό χαρακτήρισε ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης την απόφαση, που πήραν διοίκηση και εργαζόμενοι του ΟΤΕ για την εθελουσία έξοδο και την άρση της νομιμότητας.

    Σε δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντηση, που είχε με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Λίαπης τόνισε ότι, προχωράμε υπεύθυνα στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη η ελληνική Οικονομία.

    "Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν σκληρά για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα", υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος σχολιάζοντας τη συμφωνία. Ιδιαίτερα έπλεξε το εγκώμιο στην ΟΜΕ-ΟΤΕ, η οποία με την υπεύθυνη, όπως είπε, στάση, που κράτησε συνέβαλε καταλυτικά για την εξεύρεση χρυσής τομής χωρίς να απεμπολούνται τα βασικά εργασιακά δικαιώματα.

    "Πρόκειται για εταιρίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που οφείλουν να είναι ανταγωνιστικές σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον και σε κάθε περίπτωση δεν έχει να κάνει με την μονιμότητα στο δημόσιο τομέα". Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση επεκτείνει τη συγκεκριμένη φόρμουλα σε άλλες ΔΕΚΟ ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι δεν έχει να ανακοινώσει κάτι τέτοιο, σημειώνοντας παράλληλα, ότι βασικός στόχος ήταν ο ΟΤΕ, που ήταν σε σκληρό ανταγωνισμό.

    Ρόλο εργολάβου κατεδάφισης απέδωσε στην Κυβέρνηση για τη συμφωνία, που έγινε στον ΟΤΕ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος και πρόσθεσε ότι κατεδαφίζει μια κατάκτηση των εργαζομένων, που είναι η μονιμότητα και ότι, το μοντέλο αυτό θα επιβληθεί σε όλες τις επιχειρήσεις, που συμμετέχει το Δημόσιο. Ο Αλέκος Αλαβάνος πρόσθεσε ακόμη ότι, η Κυβέρνηση κατεδαφίζει το μέλλον των νέων πολιτών αλλά και τις δυνατότητες του ΙΚΑ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων με τις επιβαρύνσεις, που τους επιβάλλει.

    Ο ΣΥΝ είναι κατηγορηματικά αντίθετος σε αυτή τη συμφωνία και όπως σημειώνει ο κ. Αλαβάνος θα ήθελε μια συμπαράταξη για το ζήτημα αυτό και με το ΠΑΣΟΚ, αλλά με λύπη του διαπίστωσε ότι, οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν με αυτή την απαράδεκτη ρύθμιση, ενώ το ίδιο ως κόμμα την αποδέχεται σιωπηρά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συμφωνία για την εθελουσία στον ΟΤΕ

    [02] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αντίο Ζιοβάνι με τίτλο στο λιμάνι

    26/5/2005 4:35:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/5/2005 5:31:08 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μεθυσμένη πολιτεία θυμίζει ο Πειραιάς, μια ημέρα μετά την κατάκτηση του νταμπλ, με το μεγάλο λιμάνι να ζει στιγμές 99, χρονιά που και πάλι είχε πάρει και τους δυο τίτλους. Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι παρά τους εφτά συνεχόμενους τίτλους που όσο να είναι φέρνουν κορεσμό πανηγυρισμών, οι Πειραιώτες το γλέντησαν αυτό το τρόπαιο, το 8ο τα τελευταία δέκα χρόνια, λες και ήταν το πρώτο. Ίσως γιατί όπως είπε και ο αρχηγός Πέτραγκ Τζόρτζεβιτς, αυτός ο τίτλος ήταν ο πιο γλυκός. Χθες το βράδυ, η νύχτα έγινε ημέρα από τα βεγγαλικά, στον Πειραιά, με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να μαζεύονται στο Καραϊσκάκη, όπου μαζί με τους παίκτες, την τεχνική ηγεσία και την διοίκηση γιόρτασαν το νταμπλ. Όπως έγινε σήμερα γνωστό από την ΠΑΕ, η επίσημη γιορτή για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, θα γίνει αύριο Παρασκευή στις 20:00, στο στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Νωρίτερα και εδώ είναι η είδηση, η ΠΑΕ θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου προκειμένου να αποχαιρετήσει και να τιμήσει για την προσφορά του στην ομάδα, τον ποδοσφαιριστή Ζιοβάνι Σίλβα Ντε Ολιβέιρα.

    Πανηγυρισμοί έως το πρωί

    Αν και η οδηγία ήταν να μην συγκεντρωθούν οι φίλοι της ομάδας στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" παρά να κατευθυνθούν στο Καραϊσκάκη, περισσότεροι από 3000 πιστοί οπαδοί του Ολυμπιακού υποδέχθηκαν την αποστολή των νταμπλούχων Ελλάδας για το 2005 μετατρέποντας και πάλι την νύχτα σε μέρα.

    Συνθήματα, καπνογόνα, τραγούδια και βέβαια διάθεση να μην επιτρέψουν στο πούλμαν της αποστολής να βγει από την έξοδο του αεροδρομίου.

    Άλλο που δεν ήθελαν οι παίκτες, που συμμετείχαν στο πανηγυρικό κλίμα που είχε στηθεί, χωρίς καμία διάθεση να μιλήσουν για κούραση ή κάτι τέτοιο. Ειδικά οι λάτιν, Ζιοβάνι, Καστίγιο και Ριβάλντο έδωσαν τα ρέστα τους ανεβαίνοντας στην κορυφή του πούλμαν και τραγουδώντας μαζί με τον κόσμο.

    Επί της υποδοχής και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Πέτρος Κόκκαλης ο οποίος αρκέστηκε να πει: "Είναι μεγάλη μέρα για τον Ολυμπιακό. Συγχαρητήρια σε όλους. Την Παρασκευή θα γίνει η απονομή του πρωταθλήματος". Στη συνέχεια η Αττική Οδός φάνηκε πολύ μικρή για να χωρέσει το πάθος αποστολής και φιλάθλων. Πούλμαν, αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, με πολλές στάσεις στο δρόμο κατευθύνθηκαν για την έδρα της ομάδας εκεί όπου είχε στηθεί μία μίνι φιέστα.

    Η αποστολή έφτασε περίπου στις 01:30 στο θρυλικό γήπεδο και η είσοδός της από τον τέταρτο όροφο και το εστιατόριο άναψε φωτιές στον κόσμο που είχε μαζευτεί και ξεπερνούσε τις 15 χιλιάδες. Το σκηνικό επαναλαμβάνεται. Ακούγονται τα ονόματα όλων των ποδοσφαιριστών ένα προς ένα και αποθεώνονται. Καστίγιο, Ζιοβάνι, Ριβάλντο, Γεωργάτος, Ανατολάκης, Τζόρτζεβιτς έσυραν και πάλι το χορό.

    Μπάγεβιτς: Έχω πάρει τις αποφάσεις μου"

    Βέβαια μια ημέρα μετά και ενώ στο Πασαλιμάνι ακόμα υπάρχει η μυρωδιά από τα καπνογόνα, η διοίκηση καλείται να δώσει λύσεις σε μια σειρά από εκκρεμή ζητήματα που απασχολούν την ομάδα.

    Και εάν το θέμα του Ζιοβάνι έληξε με τον Βραζιλιάνο να αποχωρεί και να συνεχίζει την καριέρα του στη Βραζιλιάνικη Σάντος, το θέμα Μπάγεβιτς παραμένει ανοικτό, χωρίς κανείς να ξέρει αν θα συνεχίσει στο πάγκο των νταμπλούχων και τον επόμενο χρόνο.

    Ο ίδιος με δηλώσεις του στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό SUPERΣΠΟΡ FM, παρουσιάστηκε αινιγματικός, όσον αφορά το μέλλον του στον Ολυμπιακό.

    "Δεν μπορώ να απαντήσω αν θα μείνω ή όχι. Θέλω να μιλήσω πρώτα με τον κύριο Λούβαρη. Εγώ έχω αποφασίσει, αλλά χρειάζεται να μιλήσω πρώτα με τους αρμόδιους. Αφήστε με δύο μέρες να συζητήσω και μετά τα λέμε. Μου είχε περάσει μια φορά η σκέψη να φύγω, αλλά δεν ήθελα να δώσω χαρά στους άλλους και αποφάσισα να συνεχίσω μέχρι τέλους" είπε ο κ. Μπάγεβιτς, που αναφέρθηκε και στην κατάκτηση του ντάμπλ, αλλά και την αξία του Ριβάλντο και την συμβολή του στην κατάκτηση του νταμπλ εφέτος:

    "Όλοι χαρήκαμε για το νταμπλ, όχι μόνο εγώ. Μπορώ να πω πως ήταν πράγματι το πιο γλυκό από όλα. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε δίκαια το πρωτάθλημα. Οι παίκτες το πίστευαν, ακόμη κι όταν χάσαμε τη διαφορά των επτά βαθμών που είχαμε. Περιμέναμε τα στραβοπατήματα του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ και, όταν ήρθαν και μας δόθηκε η ευκαιρία, δεν την αφήσαμε ανεκμετάλλευτη. Πιστεύω ότι μετά από πολλά χρόνια δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα για τον Ολυμπιακό." ανέφερε χαρακτηριστικά για την κατάκτηση των δυο τίτλων, κάνοντας αμέσως μετά ειδική μνεία στον Βραιλιάνο άσο:

    "Τι πρέπει να πω εγώ για τον Ριβάλντο; Έχει πετύχει τόσα πολλά, έχει παίξει σε τόσες μεγάλες ομάδες με τόσες διακρίσεις που δεν μπορώ να πω κάτι. Παντού, όπου κι αν ήμουν προπονητής, είχα παίκτες-βεντέτες, και στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ, όχι σαν τον Ριβάλντο, βέβαια. Αυτοί οι παίκτες πρέπει να είναι ένα με την ομάδα και να μη λειτουργούν μεμονωμένα. Ο Ριβάλντο το κατάλαβε αυτό αμέσως. Είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη προσωπικότητα και μόνο μια στιγμή, όταν τον έκανα αλλαγή (στον αγώνα με την ΑΕΚ) αντέδρασε. Κανείς όμως δεν μπορεί να ζητά από τον προπονητή να μην τον κάνει αλλαγή. Έχει τους λόγους του για να το κάνει και αυτή είναι η δουλειά του".

    Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αναφέρθηκε και στη συνεργασία του με τη διοίκηση, λέγοντας ότι "από τον αγώνα με τη Σοσό και μετά δεν είχε γίνει συζήτηση με τη διοίκηση για μεταγραφές και συμβόλαια" και ότι είχε στενή συνεργασία περισσότερο με τον κύριο Λούβαρη και λιγότερο με τον κύριο Κόκκαλη.

    Όσον αφορά την επόμενη ημέρα, ο τεχνικός του Ολυμπιακού επισήμανε την ανάγκη για ανανέωση του υπάρχοντος δυναμικού:

    "Έχουμε πάρα πολλούς καλούς παίκτες, αλλά είναι φυσιολογικό να έρθει κάποια στιγμή η ώρα για την ανανέωση. Πότε θα αποφασιστεί να γίνει, είναι άλλο θέμα. Στον επιθετικό τομέα, ο Ολυμπιακός προσαρμόζει το παιχνίδι του ανάλογα με αυτό του αντιπάλου. Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν. Δεν θα ήθελα να έχουμε μόνο έναν στατικό γκολτζή, γιατί δεν θα είχαμε την ποιότητα που θέλουμε. Δεν θα ήθελα να στηριζόμαστε σε ένα παίκτη στο σκοράρισμα. Είναι καλό να έχεις έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή, αλλά όχι απαραίτητο. Όλα αρχίζουν από την άμυνα. Σε αυτόν τον τομέα βοήθησαν όλοι οι παίκτες και μεταξύ αυτών και ο Σούρερ. Όταν τραυματίστηκε κι έχασε κάποιους αγώνες, οι υπόλοιποι παίκτες πήγαν καλά και μετά δεν ήθελα να τους αφήσω στον πάγκο".

    [03] Πολιτισμός

    Θα δημιουργηθεί δικαστικό προηγούμενο

    "Παραθυράκι" για τα Μάρμαρα

    26/5/2005 2:12:00 μμ

    Πηγή: Εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", ΝΕΤ 105.8

    Στο τελευταίο στάδιο της εκδίκασής της βρίσκεται υπόθεση έργων τέχνης, τα οποία είχαν κλαπεί κατά τα χρόνια των Ναζί από την Τσεχία και πλέον βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Πρόκειται για τέσσερα έργα τέχνης, που είχαν κλέψει τη δεκαετία του ΄30 οι Ναζί από έναν Εβραίο συλλέκτη. Αν το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας αποφανθεί υπέρ των δικαιούχων, τότε δημιουργείται δικαστικό προηγούμενο πάνω στο οποίο μπορεί να στηριχθεί η χώρα μας για τη διεκδίκηση των μαρμάρων του Παρθενώνα. Ο Βρετανός γενικός εισαγγελέας λόρδος Πίτερ Γκόλντσμιθ ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο να αποφανθεί αν το Βρετανικό Μουσείο πρέπει να επιστρέψει τα τέσσερα σχέδια, καθώς η βρετανική νομοθεσία εμποδίζει το Βρετανικό Μουσείο να διαθέσει οτιδήποτε ανήκει στη συλλογή του.

    Θα ακολουθήσουν και άλλα αιτήματα

    Αν το δικαστήριο αποφανθεί, πως ο λόρδος Γκόλντσμιθ, κορυφαίος νομικός σύμβουλος της κυβέρνησης, μπορεί να δώσει άδεια να επιστραφούν τα έργα, θα δημιουργηθεί δικαστικό δεδικασμένο και πιθανότατα θα διατυπωθούν και άλλα παρόμοια αιτήματα στο Μουσείο.

    "Θα μπορούσαν να επιστρέψουν οποιαδήποτε αντικείμενα από τη συλλογή τους, αν θεωρήσουν, ότι έχουν ηθική υποχρέωση να το κάνουν" δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου του γενικού εισαγγελέα.

    Ο λόρδος Γκόλντσμιθ έχει επιφυλαχθεί, ότι όταν το δικαστήριο εκδώσει την απόφασή του, θα δηλώσει αν θα επιτρέψει να επιστραφούν τα έργα.

    [04] Τεχνολογία

    Έφτασε το Voyager 1 μετά από 28 χρόνια

    Στα σύνορα του ηλιακού μας συστήματος

    26/5/2005 1:13:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Μετά από ένα ταξίδι, που κράτησε 28 χρόνια, το διαστημόπλοιο Voyager 1 της NASA έφθασε στο τελικό σύνορο του ηλιακού μας συστήματος, έχοντας διασχίσει μία ταραχώδη περιοχή, όπου σωματίδια με ηλεκτρικό φορτίο από τον Ήλιο συγκρούονται με τα αραιά αέρια, που εκπέμπονται από το εξωηλιακό διάστημα. Οι αστρονόμοι, που παρακολουθούν το ταξίδι του διαστημοπλοίου, όπως ανακοίνωσαν σε ένα συνέδριο στη Νέα Ορλεάνη, θεωρούν ότι το Voyager 1 έχει διέλθει από την περιοχή, που είναι γνωστή ως κρούση τερματισμού (termination shock), σε απόσταση 14 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τον Ήλιο κι έχει εισέλθει σε μία περιοχή, που ονομάζεται ηλιακή χέρσα γη. Οι επιστήμονες έκαναν τον περασμένο Νοέμβριο την εικασία, ότι το διαστημόπλοιο φθάνει σε εκείνη την άγονη περιοχή του διαστήματος, όπου υπάρχουν τα φορτισμένα ηλιακά σωματίδια, που είναι γνωστά ως ηλιακός άνεμος, και φαίνεται σαν να επιβραδύνει σημαντικά από τη μέγιστη ανώτατη ταχύτητά του των 2,4 εκατομμυρίων χιλιομέτρων ανά ώρα. Υπολογίζοντας την ταχύτητα του διαστημοπλοίου και την αύξηση της έντασης του ηλιακού ανέμου, οι επιστήμονες τώρα πιστεύουν ότι το Voyager διήλθε της περιοχής των κρούσεων και τώρα έχει εισέλθει στην περιοχή της ηλιακής άγονης γραμμής.

    "Έφτασε στο τέλος της κούρσας"

    "Το Voyager 1 έχει φτάσει στο τελευταίο σημείο της κούρσας, στην άκρη του διαστρικού διαστήματος" είπε ο Δρ. Έντουαρντ Στόουν.

    Η πρόβλεψη της τοποθεσίας της κρούσης τερματισμού ήταν πολύ δύσκολη υπόθεση, καθώς οι ακριβείς συνθήκες του εξωηλιακού διαστήματος είναι άγνωστες και η έκταση της κρούσης μπορεί να επεκταθεί, να συσταλθεί και να ζαρώσει, καθώς εξαρτάται από τις αλλαγές στην ταχύτητα και στην πίεση του ηλιακού ανέμου.

    Αρχικά θεωρούνταν, ότι το Voyager 1 θα είχε διάρκεια ζωής πέντε χρόνια, αλλά η πραγματικότητα διέψευσε τις αρχικές προβλέψεις και το Voyager 1 ταξιδεύει εδώ και 28 χρόνια.

    Το διαστημόπλοιο μεταφέρει μία χρονοκάψουλα, που έχει τη μορφή ενός χρυσού δίσκου γραμμοφώνου με μία βελόνα γραμμοφώνου. Ο δίσκος έχει χαιρετίσματα από τη Γη, σε διάφορες γλώσσες και μουσική, από το Μότσαρτ ως τον Blind Willie Johnson.

    Σχετικά Links: Δείτε το ταξίδι του Voyager

    [05] Πολιτική

    Ανοιχτά τα μουσεία από 8 π.μ. έως 7.30 μ.μ.

    Για τον τουρισμό

    26/5/2005 11:36:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/5/2005 3:22:06 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πορεία του ελληνικού τουρισμού εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του κύκλου των επισκέψεων, που πραγματοποιεί τον τελευταίο καιρό στα Υπουργεία. Ο Κώστας Καραμανλής σημείωσε ότι, η Ελλάδα σε μια δύσκολη τουριστική συγκυρία διεθνώς πέτυχε σταθεροποίηση της τουριστικής κίνησης ενώ ταυτόχρονα αναμένει άνοδο τα επόμενα χρόνια και καταγράφεται πλέον ως τουριστικός προορισμός σε νέες αγορές της υφηλίου. Πρόσθεσε δε ότι, είναι ένας ανταγωνιστικός και πολύμορφος τουρισμός με σεβασμό στον πολιτισμό και την παράδοση. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην προβολή της χώρας μας, τονίζοντας ότι, για πρώτη φορά έγινε έγκαιρη διαφημιστική εκστρατεία εξωτερικό και μάλιστα με δεκαπλάσιο προϋπολογισμό, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εκστρατεία, που γίνεται στο εσωτερικό ενώ τόνισε ότι, στο πλαίσιο των δράσεων που έχουν αναληφθεί για την τόνωση της τουριστικής κίνησης αλλά και της εξυπηρέτηση των τουριστών ελήφθη η απόφαση, από την 1η Ιουνίου τα μεγάλα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι να παραμένουν ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τις 7 και μισή το απόγευμα και τα Σαββατοκύριακα. Παράλληλα υπογραμμίστηκε και η έμφαση που δίνεται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού με τον Πρωθυπουργό να αναφέρεται στην κατάθεση των δυο νομοσχεδίων για τον ιαματικό τουρισμό και τον αγροτουρισμό και στην επεξεργασία σχεδίου για τον τουρισμό υγείας.

    Οι στόχοι

    "Στόχος μας είναι η ουσιαστική και μακρόχρονη αναβάθμιση του τομέα του Τουρισμού. Οι προσπάθειές μας αντανακλούν την ιδιαίτερη σημασία, που δίνουμε στον τουρισμό, ως μοχλό ανάπτυξης της Οικονομίας. Το τεράστιο κεφάλαιο της ολυμπιακής προετοιμασίας είναι η βάση πάνω στην οποία θα οικοδομήσουμε το μελλοντικό μας έργο", επισήμανε ο Πρωθυπουργός μετά το τέλος της συνάντησης του με τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρη Αβραμόπουλο, που διήρκεσε δύο και πλέον ώρες. "Ήδη οι κινήσεις μας παράγουν αποτελέσματα. Πετύχαμε την σταθεροποίηση της τουριστικής κίνησης και αναμένουμε αύξησή της τα επόμενα χρόνια".

    Εξάλλου στις επόμενες μέρες ξεκινάει και η προκήρυξη για την πρόσληψη των νέων στελεχών, που θα στελεχώσουν τα γραφεία του ΕΟΤ, όπως ανέφερε ο κ. Καραμανλής υπογραμμίζοντας ότι, στα 23 ήδη γραφεία, που λειτουργούν ανά τον κόσμο θα προστεθούν άλλα 49. Στο πλαίσιο αυτό θα εγκαινιαστεί άμεσα το γραφείο του ΕΟΤ στο Πεκίνο.

    Ο κ. Καραμανλής σημείωσε την έμφαση, που δίνει η Κυβέρνηση στον τουρισμό ως βασικού μοχλού ανάπτυξης της χώρας και απόδειξη τούτου, όπως είπε, αποτέλεσε η σύσταση του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης. "Στους 14 μήνες της νέας διακυβέρνησης έγιναν πολλά", σημείωσε με έμφαση. Οι φιλόδοξοι στόχοι έχουν τεθεί, μένουν πολλά για να επιτευχθούν", συμπλήρωσε ο κ. Καραμανλής.

    Μεταξύ άλλων, πέραν της σύστασης του Υπουργείου, τόνισε, την ανασυγκρότηση της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης, την απεμπλοκή των μεγάλων επενδύσεων μέσω της καταπολέμησης της γραφειοκρατίας, αλλά και την αύξηση των κονδυλίων τόσο για τη διεθνή προβολή της χώρας αλλά και του κοινωνικού τουρισμού.

    [06] Πολιτική

    Ομιλία Παπανδρέου στη Γενική Συνέλευση ΣΕΒ

    Κριτική στην κυβέρνηση για την Ανάπτυξη

    26/5/2005 4:19:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Αξιόπιστο κράτος και όχι συγκεντρωτικό με πολυνομία, διαφθορά και αλληλοσυγκρουόμενες υπηρεσίες, ζήτησε την Πέμπτη από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τους χειρισμούς της δημιουργεί αβέβαιο περιβάλλον και δυσκολεύει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Αναφερόμενος εμμέσως στο "βασικό μέτοχο", υπογράμμισε πως η κυβέρνηση σπατάλησε πολύτιμο οικονομικό και πολιτικό κεφάλαιο, θίγοντας τους επιχειρηματίες αλλά και τη χώρα διεθνώς. Ο κ. Παπανδρέου απηύθυνε πρόσκληση προς τους βιομηχάνους και γενικότερα τους κοινωνικούς εταίρους για συνεργασία, ώστε να συνδιαμοφώσουν συγκεκριμένες προτάσεις για την οικονομία, την υγεία, την παιδεία και την αντιμετώπιση του κρατισμού.

    "Διαφάνεια και συμμετοχή"

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρουσιάζοντας το δικό του πρότυπο εξουσίας, τόνισε ότι αυτό διέπεται από τις αρχές και τις αξίες της διαφάνειας, της συμμετοχής, της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας.

    Αφού υπαινίχθηκε ότι δεν είναι σοβαρό το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος δεν θα κάνει το λάθος να επιλέξει μια εύκολη αντιπολιτευτική τακτική, που θα τον φέρει ως κυβέρνηση αντιμέτωπο με τα προβλήματα.

    Τέλος, ο κ. Παπανδρέου προσδιόρισε τα ζητήματα της διαφάνειας, των απαραίτητων τομών και αλλαγών και της φορολογικής μεταρρύθμισης, ως προνομιακά πεδία για την επίτευξη συναίνεσης με τους κοινωνικούς εταίρους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις

    Σχετικά Links: ΣΕΒ

    [07] Πολιτική

    Τις επόμενες εβδομάδες το νομοσχέδιο στη Βουλή

    Έτοιμες οι Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτών

    26/5/2005 1:00:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Εντός των προσεχών εβδομάδων αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο, που αφορά στις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης. Στόχος του ΣΔΙΤ είναι η κατασκευή δημοσίων έργων από ιδιώτες με μικρότερο κόστος, συντομότερα και με υψηλότερη ποιότητα, όπως επεσήμανε ο κ. Αλογοσκούφης, κατά τη διάρκεια ειδικής ημερίδας για το θέμα, που διοργάνωσε η Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα. Ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι, "δεν αποτελούν αντικείμενο ΣΔΙΤ η άσκηση δημόσιας εξουσίας και γενικά οι δραστηριότητες, που κατά το Σύνταγμα ανήκουν αποκλειστικά και άμεσα στο κράτος, π.χ. έννομη τάξη, εθνική άμυνα, απονομή δικαιοσύνης, ευθύνης σωφρονισμού". Οι Συμπράξεις αποτελούν ένα νέο εργαλείο, που μπορεί να βοηθήσει την Κυβέρνηση να προβεί στην πιο αποτελεσματική υλοποίηση υποδομών και στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες, είπε ο Υπουργός. Στο συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο θα μπορούν να ενταχθούν έργα έως και 200 εκατομμυρίων ευρώ. Τα μέλη της βρετανικής αντιπροσωπείας επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το νομοσχέδιο.

    Τα κεντρικά σημεία του νομοσχεδίου

    Το συνολικό προϋπολογιζόμενο κόστος εκτέλεσης του έργου ή της παροχής της υπηρεσίας δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 200 εκατ. ευρώ.Ορίζονται οι δημόσιοι φορείς (υπουργεία ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΟΤΑ), που μπορούν να προχωρούν σε συμβάσεις συμπράξεις με ιδιωτικούς φορείς, μέσω της σύστασης ανωνύμων εταιριών. Το αντικείμενο των Συμπράξεων θα είναι η δημιουργία υποδομών και η παροχή υπηρεσιών, που ανήκουν στην αρμοδιότητα των ανωτέρω δημοσίων φορέων. Οι ιδιωτικοί φορείς θα αναλαμβάνουν ουσιώδες μέρος των κινδύνων, που συνδέονται με τη χρηματοδότηση, την κατασκευή των αναγκαίων υποδομών ή την παροχή υπηρεσίας έναντι ανταλλάγματος που θα καταβάλλεται εφάπαξ ή τμηματικά από τους δημόσιους φορείς ή τους τελικούς χρήστες των υπηρεσιών. Συστήνεται διυπουργική επιτροπή Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού φορέα, η οποία χαράσσει την κυβερνητική πολιτική για τη δημιουργία υποδομών και συστήνεται ειδική γραμματεία ΣΔΙΤ στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών με σκοπό των εντοπισμό των υπηρεσιών που μπορούν να υλοποιηθούν μέσω ΣΔΙΤ και τη διευκόλυνση και υποστήριξη των δημόσιων φορέων για την επιλογή των ιδιωτικών φορέων που θα αναλάβουν την υλοποίηση.

    [08] Κοινωνία

    Τον Ιούλιο αρχίζει η απομάκρυνση της λάσπης

    Ανάσα για την Ψυτάλλεια

    26/5/2005 6:42:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Σε τροχιά υλοποίησης φαίνεται να κινείται η λύση για το πρόβλημα της Ψυτάλλειας, καθώς η πρόταση που παρουσίασε σήμερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιάς βρήκε σύμφωνους την υπερνομάρχη Αθηνών-Πειραιά Φώφη Γεννηματά και το νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα. Έτσι από τις 10 Ιουλίου και εφόσον δοθεί η απαραίτητη περιβαλλοντική άδεια, θα μπορεί ο δεύτερος μειοδότης, που ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος στο σχετικό διαγωνισμό, να μεταφέρει καθημερινά 1280 τόνους λάσπης από την Ψυτάλλεια στο λατομείο Μουσαμά στην Πετρούπολη και στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων των Άνω Λιοσίων.

    Οριστική λύση το 2007

    Σημειώνεται ότι η πρόταση της εταιρίας που επελέγη βάσει του διαγωνισμού, απορρίφθηκε για περιβαλλοντικούς λόγους, οπότε το έργο περνά στα χέρια της δεύτερης εταιρείας. Όπως είπε ο κ. Σουφλιάς οι διαδικασίες προχωρούν κανονικά και μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ρυθμιστεί οριστικά το θέμα της αναδόχου εταιρείας. "Φαίνεται πως το υπουργείο μας άκουσε και επιτέλους βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ" σχολίασε η κ. Γεννηματά.

    Στο μεταξύ, όμως οι εργασίες αποσυμφόρησης της Ψυτάλλειας θα έχουν μπει σε εφαρμογή. Από τον Ιούλιο και μέσα στο πρώτο τρίμηνο θα μεταφερθεί από την Ψυτάλλεια όλη η συσσωρευμένη ποσότητα λάσπης που δημιουργεί το πρόβλημα, περίπου 40-50.000 τόνοι, και σε 9 με 10 μήνες όλη η ποσότητα. Προορισμός αφενός το λατομείο Μουσαμά, πίσω από το Ποικίλον Ορος, όπου θα ακολουθεί η διαδικασία "εδαφοποίησης" και η χωματερή των Άνω Λιοσίων, η οποία ήδη με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δέχεται καθημερινά 900 τόνους.

    Απώτερο στόχο την ολοκλήρωση έως το 2007 μονάδας ξήρανσης, στην περιοχή, κάτι που θα δώσει τη μόνιμη λύση στο πρόβλημα. Σημειώνεται ότι η λάσπη παράγεται από το κέντρο επεξεργασίας λυμάτων που βρίσκεται στην περιοχή και διαχειρίζεται τα λύματα της Αθήνας και του Πειραιά.

    [09] Κοινωνία

    Ξεκινά την Παρασκευή η δίκη

    Στο εδώλιο για το "Σαμίνα"

    26/5/2005 6:29:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη θα βρεθούν αύριο, Παρασκευή, εννέα άτομα, που κατηγορούνται για το ναυάγιο του πλοίου "Σαμίνα", στις 26 Σεπτεμβρίου 2000 στην Πάρο, κατά το οποίο είχαν χάσει τη ζωή τους 80 άνθρωποι. Στο εδώλιο του Ναυτοδικείου Πειραιά θα καθίσουν έξι μέλη του πληρώματος, δύο εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρίας και ένας επιθεωρητής του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Ο πλοίαρχος, Βασίλης Γιαννακής και ο υποπλοίαρχος, Τάσος Ψυχογιός αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, ενώ για πλημμελήματα παραπέμπονται: ο ύπαρχος Γιώργος Τριαντάφυλλος, ο Α' μηχανικός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο ασυρματιστής Δημήτρης Τσούμας, ο ναύτης Παναγιώτης Κάσδαγλης, οι εκπρόσωποι της εταιρίας Κώστας Κληρονόμος και Νίκος Βικάτος, καθώς και ο επιθεωρητής της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων του ΥΕΝ, Παναγιώτης Τσόρβας.

    Οι κατηγορίες

    Σύμφωνα με την δικογραφία, ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια με ενδεχόμενο δόλο, σωματικές βλάβες από αμέλεια, διατάραξη της ασφάλειας υδάτινων συγκοινωνιών και πρόκληση ναυαγίου.

    Ο ύπαρχος και ο Α' μηχανικός για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια, ο ασυρματιστής για εγκατάλειψη κινδυνεύοντος πλοίου, χωρίς τη συναίνεση του πλοιάρχου και ο επιθεωρητής του ΥΕΝ για έκδοση ψευδών βεβαιώσεων.

    Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας έχουν κληθεί να καταθέσουν 452 μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης, γεγονός που ίσως οδηγήσει στη μεταφορά της δίκης στο Εφετείο Αθηνών, καθώς η αίθουσα του Ναυτοδικείου είναι πολύ μικρή.

    [10] Κόσμος

    Εξαρθρώθηκε δίκτυο παιδεραστών

    26/5/2005 5:35:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-El Mundo

    Αντιμέτωπη με μια υπόθεση απίστευτης διαστροφής βρέθηκε η ισπανική αστυνομία ακολουθώντας το μίτο της δράσης σπείρας που διακινούσε παιδική πορνογραφία στο διαδίκτυο. Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης συνελήφθησαν σε Βαρκελώνη, Ορένσε και Μούρθια, πέντε ύποπτοι για συμμετοχή δίκτυο παιδεραστών που κατηγορούνται ότι βίαζαν νήπια, κινηματογραφούσαν τις σκηνές και κατόπιν τις διοχέτευαν σε μυστικά κανάλια στο Ίντερνετ. Μάλιστα ένας εξ αυτών παρουσιαζόταν ως μπέιμπι σίτερ για να μπορεί να έρχεται σε επαφή με μικρά παιδιά.

    Η ισπανική κοινή γνώμη δηλώνει συγκλονισμένη ενώ και ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Χοσε Αντόνιο Αλόνσο, έκανε λόγο για σκηνές "βαρβαρότητας", που όμοιες τους δεν έχει ξανασυναντήσει στην πολύχρονη καριέρα του. Ηαστυνομία χαρακτήρισε "φρικιαστικό" το υλικό που κατέσχεσε και δήλωσε ότι αποτυπώνει ένα πρωτοφανές επίπεδο "εξαχρείωσης".

    Βιντεοσκοπούσαν τους βιασμούς

    Η επιχείρηση με την κωδική ονομασία "Kova" ξεκίνησε από τις πληροφορίες που ήρθαν στην αντίληψη των αρχών από άλλους κρατουμένους για υποθέσεις παιδοφιλίας. Συντονίστηκε από το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ισπανικής αστυνομίας και κορυφώθηκε με τις συλλήψεις πέντε ανδρών, τριών 23χρονων, ενός 39χρονου κι ενός 43χρονου, σε τρεις ισπανικές πόλεις. Δύο εξ αυτών είναι ειδικοί στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ως βιτρίνα για την ειδεχθή δραστηριότητα τους χρησιμοποίουσαν ένα κατάστημα ηλεκτρονικών στη Μούρθια. Στους τρεις απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση εναντίον ανηλίκων και στους άλλους δύο για κατοχή παιδικής πορνογραφίας.

    Στις εφόδους που πραγματοποίησε η αστυνομία κατέσχεσε κασέτες με μαγνητοσκοπημένες τις κακοποιήσεις δεκάδων παιδιών, ορισμένα εκ των οποίων ήταν αγοράκια και μάλιστα μωρά. Τουλάχιστον εννέα από τις κινηματογραφημένες κακοποιήσεις είχαν γίνει από τους συλληφθέντες. Οι αρχές υποψιάζονται ότι οι γονείς μερικών από τα παιδιά είχαν συγκατατεθεί στην κακοποίηση, ενώ από την μελέτη του οπτικού υλικού εξάγει το συμπέρασμα ότι οι σκηνές έχουν μαγνητοσκοπηθεί όλες στην Ισπανία.

    [11] Οικονομία

    3,5 δις ευρώ στους δήμους

    Νέο πρόγραμμα για τους ΟΤΑ

    26/5/2005 6:05:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε 3,5 δις ευρώ υπολογίζονται οι πόροι που θα διατεθούν στους δήμους για την εφαρμογή του προγράμματος "Θησέας" κατά την πενταετία 2005-2009, το οποίο παρουσίασε την Πέμπτη η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Επιπλέον, έγινε αναφορά και στην κατανομή ανά περιφέρεια των έργων που έχουν εγκριθεί και περιλαμβάνουν δημόσια ιατρεία, γηροκομεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς αλλά και έργα οδοποιίας, αποχέτευσης και διαχείρισης απορριμμάτων. Όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλος, κύριο χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου αναπτυξιακού προγράμματος είναι η χρηματοδότησή του, στην οποία συμμετέχει αυτή τη φορά και η κεντρική διοίκηση, σε ποσοστό 35% των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Αναπτυξιακά έργα

    Ειδικότερα, όπως είπε ο υφυπουργός Αθ. Νάκος, από το σύνολο των πόρων έχουν ήδη κατανεμηθεί 1.575 εκ. ευρώ, ποσοστό 45% του προγράμματος, με αντικειμενικά κριτήρια.

    Ποσοστό 35%, ύψους 1.225 εκ. ευρώ, θα διανεμηθεί με προγραμματικά κριτήρια τα οποία θα οριστικοποιηθούν εντός του έτους, προκειμένου να εφαρμοστούν από το 2006.

    Τέλος, εντός του 2005 θα ξεκινήσει η κατανομή 700 εκ. ευρώ για ΟΤΑ και για έκτακτες ανάγκες.

    Για την κάλυψη των άμεσων αναγκών της τοπικής κοινωνίας έχουν ενταχθεί έως σήμερα 1.364 έργα οδοποιίας, 662 έργα για τη βελτίωση ή αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης και 259 έργα αποχέτευσης.

    Το αναπτυξιακό πρόγραμμα "Θησέας" παρουσίασαν στο Ζάππειο Μέγαρο ο υπουργός Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλο, και ο υφυπουργός Αθ. Νάκος, παρουσία των υφ. Πολιτισμού, Πέτρου Τατούλη, Οικονομίας, Χρήστου Φώλια, Ανάπτυξης, Γιάννη Παπαθανασίου, και πολλών στελεχών των αρμόδιων υπουργείων.

    Σχετικά Links: "Θησεάς"

    [12] Οικονομία

    Στο στόχαστρο τα κινεζικά καταστήματα

    26/5/2005 4:34:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εντατικοποίηση των ελέγχων στα κινεζικά εμπορικά καταστήματα σχεδιάζουν να προχωρήσουν άμεσα τα συνεργεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, το ΙΚΑ, οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης καθώς και η Επιθεώρηση Εργασίας. Στόχος να διαπιστωθεί αν λειτουργούν σύμφωνα με τους όρους που προβλέπει η ελληνική νομοθεσία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το Υπουργείο Οικονομικών ανά την Ελλάδα υπάρχουν 212 μεγάλα κέντρα εγκατάστασης και λειτουργίας κινέζικων επιχειρήσεων. Σε αυτά θα επικεντρωθούν οι πρώτοι έλεγχοι, ενώ παράλληλα το υπουργείο ετοιμάζει τη σύσταση νέας υπηρεσίας ειδικών ελέγχων για το παραεμπόριο, η οποία θα υπάγεται στο ΣΔΟΕ. Το σχετικό προεδρικό διάταγμα αναμένεται να υπογραφεί εντός των επόμενων ημερών.

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στην Μίλαν ο Φόγκελ

    26/5/2005 6:15:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στην Ιταλία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιόχαν Φόγκελ, καθώς, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της Αϊντχόβεν, θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών με τη Μίλαν. Ο Ελβετός μέσος έφτασε σε συμφωνία για τους όρους της συνεργασίας του με τον προπονητή του ιταλικού συλλόγου, Κάρλο Αντσελότι, και τον πρόεδρο Αντριάνο Γκαλιάνι. "Η Μίλαν είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες. Αυτή η μεταγραφή είναι σαν όνειρο", δήλωσε ο 28χρονος διεθνής για τη μετακίνησή του στους φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Φόγκελ "μετακόμισε" το 1999 στην Αϊντχόβεν, ενώ έγινε ο δεύτερος παίκτης που αποχωρεί από το "Φίλιπς Στάντιον" μετά τον Μακ φαν Μπόμελ (Μπαρτσελόνα).

    [14] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ένας ανυπεράσπιστος τίτλος

    26/5/2005 5:06:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πολλές αντιρρήσεις υπάρχουν ήδη στην μη έξοδο της Λίβερπουλ στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου, ωστόσο η ομοσπονδία της Αγγλίας είναι κάθετη στην έξοδο της τέταρτης Έβερτον και η UEFA είναι κάθετη στο ότι η Αγγλία δεν έχει την δυνατότητα να βγάλει πέμπτη ομάδα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Σήμερα ο διευθυντής επικοινωνίας της UEFA, Γουίλιαμ Γκαγιάρ μίλησε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων και επανέλαβε για μια ακόμη φορά πως δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να βγει πέμπτη αγγλική ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως είπε η UEFA έλαβε την επιστολή της αγγλικής ομοσπονδίας στην οποία υπήρχε το αίτημα για το πέμπτο εισιτήριο και χαρακτηριστικά δήλωσε, "Τους απαντήσαμε εγγράφως και τους γνωστοποιήσαμε τους σχετικούς κανονισμούς, στους οποίους αναφέρεται ρητά ότι μόνο τέσσερις σύλλογοι από την Αγγλία επιτρέπεται να λάβουν μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μας είπαν ότι η τέταρτη ομάδα που θα μετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ από την Αγγλία είναι η Εβερτον" τόνισε χαρακτηριστικά ο Γκαγιαρ και συμπλήρωσε: "Λυπόμαστε για τη Λίβερπουλ, αλλά το θέμα δεν βρίσκεται στα χέρια μας. Η αγγλική ομοσπονδία μας ενημέρωσε για τους συλλόγους, οι οποίοι εξασφάλισαν την έξοδό τους στο Τσάμπιονς Λιγκ από τη χώρα."

    Οι αντιδράσεις

    Πάντως στις αντιδράσεις περιλαμβάνονται όχι μόνο άνθρωποι της Λίβερπουλ, αλλά και φίλαθλοι ανά τον κόσμο και κυρίως και άλλοι άνθρωποι του ποδοσφαίρου με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον χθεσινό αντίπαλο της Λίβερπουλ τον Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος είπε πως θεωρεί πως πρέπει να τους επιτραπεί να υπερασπιστούν τον τίτλο. Το ίδιο δήλωσε και ο Ράφα Μπενίτεθ, "Η κοινή λογική λέει ότι ο κάτοχος του τροπαίου πρέπει να υπερασπιστεί τον τίτλο", ήταν τα λόγια του Ισπανού τεχνικού. Τέλος στο θέμα αναφέρθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της αγγλικής ομάδας, Ρικ Πάρι, τονίζοντας, "Δείτε την υποστήριξη που είχαμε, δείτε την ανά τον πλανήτη τηλεθέαση του τελικού, που νομίζω πως θα αναγνωρίσουν ότι πρόκειται για ρεκόρ, και δείτε και το ίδιο το παιχνίδι. Νομίζω ότι πρέπει να μας δοθεί μια ευκαιρία. Νομίζω ότι αξίζαμε να είμαστε πρωταθλητές και πιστεύω ότι αυτό θα πει όλος ο κόσμος."

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ευθεία αντιπαράθεση Ντέμη - "Τίγρη"

    26/5/2005 5:33:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μια ημέρα μετά την λήξη του πρωταθλήματος και την φιέστα στο ΟΑΚΑ για την πορεία της ΑΕΚ στην εφετινή περίοδο, ο Ντέμης Νικολαϊδης έδωσε συνέντευξη Τύπου, μιλώντας για όλα τα ζητήματα που αφορούν την ομάδα. Λίγο μετά και την επίσημη λήξη του πρωταθλήματος, ο πρόεδρος της ΑΕΚ, αφού συνεχάρη τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του νταμπλ, αλλά και τον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στο Champions League, ξεκαθάρισε τη θέση του, για το ζήτημα του γηπέδου, ερχόμενος σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο νυν ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο, για ανειλικρίνεια, καθώς όπως είπε δεν παρουσίασε τα σχέδια στη ΠΑΕ, πριν τη συνέντευξη Τύπου και τόνισε ότι η ΑΕΚ δεν πρόκειται να παίξει σε γήπεδο με το όνομα Αγία Σοφία, απορρίπτοντας το σχέδιο Μελισσανίδη.Στο επίκεντρο της συνέντευξης και οι εκλογές της ερασιτεχνικής, αλλά και τα σχέδια για το μέλλον της ομάδας. Παράλληλα επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν να υποστηρίζει το ψηφοδέλτιο της "Ένωσης 1924" στις εκλογές της Δευτέρας.

    Γήπεδο εκτός Φιλαδέλφειας

    Ο Ντέμης Νικολαΐδης, που τόσο καιρό κράταγε κλειστά τα χαρτιά του σήμερα ξεσπάθωσε. Το πρωτάθλημα τελείωσε, η ομάδα πήγε αρκετά καλά για τους στόχους που τέθηκαν πέρυσι και πριν αρχίσει η νέα αγωνιστική περίοδος, ο πρόεδρος της ΑΕΚ φάνηκε αποφασισμένος να κλείσει όλα τα εκκρεμή θέματα που αφορούν το μέλλον της Ένωσης.

    Στο θέμα του γηπέδου ήταν ξεκάθαρος. Γήπεδο που θα βοηθήσει την ΑΕΚ να αναπτυχθεί και να βγει από το τέλμα της εξάρτησης "των μεγάλων πορτοφολιών", μόνο έξω από τη Νέα Φιλαδέλφεια μπορεί να κτιστεί.

    Ξεκινώντας με μια ιστορική αναδρομή για τις κινήσεις της ΠΑΕ έως τώρα για το συγκεκριμένο θέμα τόνισε: "Το πρώτο που κάναμε ήταν να αναλύσουμε την περίπτωση της Νέας Φιλαδέλφειας, από τη στιγμή που το σχέδιο του Γρανίτσα είχε κάποια σημαντικά προβλήματα. Οι νομικοί μας σύμβουλοι προέβλεψαν πως ο νόμος θα κριθεί αντισυνταγματικός. Είχαμε τρεις συναντήσεις με τον Δήμαρχο, τον κ.Αδαμόπουλο. Καλέσαμε δύο από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο να μας πουν αν μπορεί να χτιστεί γήπεδο και μας έθεσαν τρία προβλήματα, μέγεθος οικοπέδου, πρόσβαση και πάρκινγκ. Όταν πας να κάνεις ένα γήπεδο με αυτοχρηματοδότηση, από κάπου πρέπει να βγαίνουν αυτά τα λεφτά. Έτσι δίνεις σε μια εταιρία τη δυνατότητα να κάνει κάποια καταστήματα και αυτή σου δίνει χρήματα. Αν δεν υπάρχουν εμπορικοί χώροι για να καλυφθούν τα έξοδα., δεν μπορεί να σταθεί κανένα γήπεδο, εκτός κι αν έχουμε 100 εκατομμύρια ευρώ και τα βάλουμε από την τσέπη μας. Όταν καλύψουμε τα έξοδα του γηπέδου, θα είναι σε θέση να έχει έσοδα η ομάδα, αλλά ακόμη και στο σχέδιο Γρανίτσα είχαμε αρνηθεί να παίρνουμε έσοδα από εμπορικούς χώρους και είχαμε πει πως θα πηγαίνουν όλα στην Ερασιτεχνική. Ήρθαμε σε επαφή με τον Έρνι Ουόκερ, μέλος της Επιτροπής Σταδίων της UEFA, που είχε ασχοληθεί και με το EURO και μας συμβούλευσε να μη γίνει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, γιατί υπήρχε πρόβλημα στην ασφάλεια, την πρόσβαση και το πάρκινγκ. Έτσι καταλήξαμε πως για να γίνει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, το διαθέσιμο οικόπεδο ήταν 26,5 στρέμματα, το γήπεδο θα ήταν 30.000 θέσεων-τόσες θα μπορούν να έχουν ορατότητα-και θα έπρεπε να υπάρχουν 25 χιλ. τετραγωνικά μέτρα εμπορικοί χώροι. Αν γινόταν αυτό, το μπάτζετ της ΠΑΕ θα παρέμενε σε ίδια επίπεδα για 15 χρόνια», τόνισε και ανακεφαλαίωσε: "Επομένως τρεις ήταν οι βασικοί λόγοι που δεν μπορούσαμε να κάνουμε γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια: α) το μέγεθος του οικοπέδου, β) το συμβούλιο της Επικρατείας, που λέει ότι οι δύο νόμοι που έγιναν είναι αντισυνταγματικοί και πως δεν μπορεί να χτιστεί γήπεδο με νόμο και γ ) ακόμη και αν μπορούσαμε να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα θα έπρεπε για 15-20 χρόνια να είναι το μπάτζετ της ΠΑΕ ΑΕΚ να στα ίσια επίπεδα. Να καταδικάσουμε δηλαδή την ΑΕΚ σε αγωνιστική μετριότητα και την Ερασιτεχνική να μην έχει πόρους για να αναπτύξει τα τμήματά της".

    Ωστόσο επέρριψε ευθύνες και στον ίδιο και την διοίκησή του, γιατί έχασαν πολύτιμο χρόνο, περιμένοντας να βγει κάτι το θετικό από την πρόσκληση ενδιαφέροντος, επενδυτών για την ανέργεση του νέου γηπέδου.

    Αμέσως μετά ο κ. Νικολαϊδης έδωσε την πολυπόθητη απάντηση για το εάν εγκρίνει το σχέδιο Μελισσανίδη και ήταν καταλυτικός: "Η γνώμη μου για την φοβερή άποψη ότι η ΑΕΚ δεν πρέπει να φύγει ποτέ από τα άγια χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας είναι πως αν θέλουμε να είμαστε ρομαντικοί και να μιλάμε για άγια χώματα, δεν μπορεί να φύγει η ερασιτεχνική ΑΕΚ από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Να είναι δηλαδή η ΠΑΕ ΑΕΚ στη Ν.Φ και τα υπόλοιπα τμήματα διασκορπισμένα. Ο κύριος Μελισσανίδης έρχεται και λέει πώς το ποδοσφαιρικό γήπεδο της ΑΕΚ θα κτιστεί με της ΠΑΕ ΑΕΚ τα χρήματα. Κανείς δεν μπορεί να κτίσει γήπεδο για την ΠΑΕ ΑΕΚ. Ακόμη και τα εμπορικά καταστήματα θα έρθουν λόγω ΠΑΕ. Ο κ. Μελισσανίδης παρουσίασε το γήπεδο ΜΑΣ, και το μάθαμε από τις εφημερίδες. Πώς να συνεργαστούμε με κάποιον που περιμένουμε να έρθει να μας Αυτό είναι το γήπεδο που θα παίζει η ΠΑΕ ΑΕΚ και θα πληρώσει, αλλά θα το κάνω έτσι. Δεν θα μπω στο ότι πατάει σε δάσος, ότι 36.500 θέσεις με ορατότητα δεν βγαίνουν και λοιπά Υπολογίζει έσοδα από εισιτήρια διαρκείας και είδαμε με υπολογισμούς πως θέτει μέσο όρο διαρκείας 870 ευρώ. Σε γήπεδο που λέγεται Αγία Σοφιά η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν πρόκειται τα παίξει ποτέ. Επί της ουσίας θα πρέπει να βάλουμε την υπογραφή να αυτοκτονήσουμε. Δεν βγάζουμε μακέτες απλά για να βγάλουμε. Αν κερδίσει τις εκλογές και δεν υπογράψουμε, θα λέει ότι ο κακός Νικολαΐδης δεν υπογράφει. Αυτά μου δείχνουν ότι δεν θα έχω συνεργασία και δεν υπάρχει ειλικρίνεια".

    Όσον αφορά στις εκλογές της Ερασιτεχνικής τόνισε: "Η ενότητα στην ΑΕΚ πρέπει να στηριχτεί στην ειλικρίνεια. Θέλουμε μια διοίκηση που θα ασχοληθεί με τα τμήματα, θα προσπαθήσει να λύσει γηπεδικό χωρίς να παρουσιάζει μακέτες. Η ΠΑΕ ΑΕΚ στηρίζει και επισήμως το ψηφοδέλτιο της "Ένωσης 1924" και υποσχόμαστε ότι το μόνο που θέλουμε είναι ειλικρίνεια και λογική. Θα πρέπει να υπάρξει ενότητα για να δούμε το συμφέρον της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός πήγε ενωμένος και του πρότειναν τρεις περιοχές για να φτιάξει γήπεδο. Αν με ρωτάτε εμένα, θέλω γήπεδο 50 χιλ. θέσεων και να είναι και κλειστό, αλλά μπορούμε να το κάνουμε; Περιμένουμε το αποτέλεσμα των εκλογών, αυτό θα κρίνει πολλά. Αν δεν βρούμε το χώρο, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα".

    Τέλος απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να μπει το γήπεδο της ΠΑΕ ΑΕΚ στον αναπτυξιακό νόμο, κάτι άλλωστε που εμμέσως έχουν δηλώσει κατεπανάληψη εκπρόσωποι της κυβέρνησης. "Δεν υπάρχει περίπτωση να μπει στον αναπτυξιακό νόμο", τόνισε σχετικά.

    Η αντίδραση του Μελισσανίδη ήταν άμεση, γυρνόντας τους χαρακτηρισμούς που δέχτηκε πίσω: "Ο,τι και να πει, μου είναι αδύνατον να θυμώσω με τον Νικολαϊδη. Εγώ τον ήξερα για παίκτη του γκολ και όχι του αυτογκόλ" αναφέρει ο Δ. Μελισσανίδης σε ανακοίνωση που απέστειλε στα ΜΜΕ, επισημαίνοντας:

    "-Αν και μίλησε για ειλικρίνεια, δεν υπήρξε ειλικρινής

    -Παρέταξε πολλές ανακρίβειες και κακοποίησε σε όλα τα σημεία τη δική μου πρόταση για το γήπεδο

    -Επιχείρησε, αν είναι δυνατόν στο έτος 2005, να καπελώσει και να χειραγωγήσει τις δημοκρατικές εκλογές της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ".

    Στόχοι για το μέλλον

    Μετά την πλήρη ανάλυση για το πρόβλημα του γηπέδου και αφού έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, ο πρόεδρος της ΑΕΚ αναφέρθηκε στην σεζόν που μόλις χθες τέλειωσε χαρακτηρίζοντάς την, απόλυτα ικανοποιητική αγωνιστικά, οικονομικά και από πλευράς συσπείρωσης των φιλάθλων της ομάδας, ενώ μοναδικό μελανό σημείο θεώρησε τα παράπονα που εκφράστηκαν.

    Όσον αφορά τους στόχους για τη νέα αγωνιστική περίοδο, ξεκαθάρισε ότι, δεν θα γίνει καμία υπέρβαση στο μπάτζετ αν δεν αποπληρωθούν τα χρέη της ομάδας, τονίζοντας ότι οι μεταγραφές έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.

    Από εκεί και πέρα έθεσε ως στόχους την βελτίωση των συνθηκών και των παρεχόμενων ανέσεων προς τους φιλάθλους, την περαιτέρω αξιοποίηση

    Των τμημάτων υποδομής, στα οποία γίνεται μια πολύ σημαντική δουλειά υπό τις οδηγίες του Τόνι Σαβέφσκι και τη δημιουργία νέου προπονητικού κέντρου.

    Παρελθόν τρεις παίκτες

    Στα σχέδια πάντως της νέας χρονιάς η ΑΕΚ δεν συμπεριλαμβάνει τους Χρυσόστομο Μιχαηλίδη, Ιβάν Ρούσεφ και Σωτήρη Κωνσταντινίδη που σήμερα και μετά από συνάντηση με τον Ίλια Ίβιτς τους ανακοινώθηκε πως είναι ελεύθεροι να αναζητήσουν νέα ομάδα, αφού τα συμβόλαιά τους τα οποία και έληγαν στο τέλος της περιόδου δεν πρόκειται να ανανεωθούν.

    Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τους Νίκο Κωστένογλου και Διονύση Χιώτη. Στον δεύτερο θα προταθεί ανανέωση συμβολαίου, αφού δεδομένης και της αποχώρησης του Μιχαηλίδη θα πρέπει να παραμείνει ένας έμπειρος τερματοφύλακας στο δυναμικό της «Ένωσης», ενώ θα αποκτηθεί ένας ακόμη ξένος (Ιέτσο και Τσοντοφάλσκι τα ονόματα που έχουν ακουστεί).

    Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ, η πρώτη μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου. Όσοι αγωνίσθηκαν χθες με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ οι υπόλοιποι γυμνάσθηκαν κανονικά.

    Όσον αφορά στον Κώστα Κατσουράνη γυμνάσθηκε και σήμερα μόνος του, γεγονός που ενδεχομένως να προβληματίσει τον Οτο Ρεχάγκελ, ενόψει των υποχρεώσεων που έχει η εθνική ομάδα στο πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου, με Τουρκία και Ουκρανία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2006.

    Στο μεταξύ, οι παίκτες της ΑΕΚ θα επιστρέψουν μετά από αρκετό καιρό στο προπονητικό κέντρο των Θρακομακεδόνων, όπου θα διεξαχθεί η αυριανή (10:30) προπόνηση της ομάδας.

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Ναυάγησε" του Ακιέλ

    26/5/2005 5:27:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Παρά το ότι αρχικά είχε επιτευχθεί το πρώτο στάδιο της συμφωνίας με τον Τούρκο Φατίχ Ακιέλ, ο ΠΑΟΚ μέσω της ιστοσελίδας του ανακοίνωσε πως σήμερα ενημέρωσε τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή πως αποσύρει το ενδιαφέρον. Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται ως λόγος της απόσυρσης του ενδιαφέροντος η καθυστέρηση του παίκτη στο να απαντήσει, αφού χθες το βράδυ έληγε η προθεσμία των ανθρώπων του ΠΑΟΚ για την απάντησή του. Ωστόσο όπως προκύπτει στην Θεσσαλονίκη είναι σχεδόν βέβαιο πως καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή έπαιξε και η αρνητική στάση μερίδας οπαδών της ομάδας για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ένας Τούρκος σε αυτήν. Μάλιστα αρνητικό ήταν και το γεγονός πως ο Ακιέλ θα έπρεπε να συνεργαστεί με τον Γιασεμάκη Γιασεμή και τον Γιώτη Εγκωμίτη, τους δύο Κύπριους ποδοσφαιριστές που κατά το παρελθόν έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στο να συνεργαστούν με Τούρκο ποδοσφαιριστή στην ίδια ομάδα.

    [17] Μπάσκετ

    Καλύτερα ο Μάικλ

    26/5/2005 6:53:00 μμ

    Έτοιμος να επιστρέψει στα γήπεδα του μπάσκετ είναι ο Πιτ Μάικλ, μετά την περιπέτεια με το νεφρό του. Ο θεράπων ιατρός του Αμερικανού φόργουορντ εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, στην οποία ανάβει το "πράσινο φως" στον παίκτη του Μακεδονικού να γυρίσει στα παρκέ. Ο Πιτ Μάικλ εισήχθη στο νοσοκομείο "με κολικό του αριστερού νεφρού την Παρασκευή 20 Μαϊου. Οι εξετάσεις (εργαστηριακός έλεγχος) έδειξαν σπασμό στην αρτηρία του αριστερού νεφρού. Στον αθλητή έγινε επιτυχής συντηρητική θεραπεία με πλήρη αποκατάσταση και η θεραπεία διήρκεσε 7 ημέρες. Εγένετο ένα πλήρες λεπτομερειακό τσεκ-απ, όπου οι εξετάσεις απεδείχθησαν απόλυτα φυσιολογικές. Ο αθλητής είναι σε πολύ καλή γενική κατάσταση και έτοιμος να επανέλθει στις αθλητικές δραστηριότητές του» τονίζεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση.

    [18] Βόλεϊ

    Επιστρέφει στη Πάτρα ο Χριστόπουλος

    26/5/2005 7:03:00 μμ

    Με τον Γιώργο Χριστόπουλο στο πάγκο της θα πορευτεί τη νέα περίοδο η ΕΑ Πατρών. Ο μέχρι πρότινος προπονητής του ΠΑΟΚ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 1+1 χρόνο με το αχαϊκό συγκρότημα, χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Ο Πατρινός τεχνικός άρχισε την ενασχόληση του με το βόλεϊ σε ηλικία 13 ετών στην Ολυμπιάδα, ενώι φόρεσε και την φανέλα της ΑΕΚ από το 1984 έως το 1987. Το 1987 επιστρέφοντας στην Ολυμπιάδα αναλαμβάνει το διπλό ρόλο του προπονητή-παίκτη, κάτι το οποίο συνεχίστηκε ως το 2000, όπου η πατρινή ομάδα από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής ανέβηκε για πρώτη φορά στην Α1.

    Από εκείνο το σημείο και έπειτα συνέχισε μόνο ως τεχνικός της Ολυμπιάδας, καταφέρνοντας να διατηρήσει την πατρινή ομάδα για τρία χρόνια στην Α1, με αποκορύφωμα την τρίτη χρονιά, όπου τερμάτισε στην 8η θέση.

    Το καλοκαίρι του 2002, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων στον πατρινό σύλλογο, πήρε την μεγάλη απόφαση να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, στον οποίο είχε επιτυχημένη πορεία.

    Παρέμεινε τρία χρόνια και τερμάτισε ισάριθμες φορές στην 4η θέση, βγάζοντας παράλληλα τον "Δικέφαλο του Βορρά" στην Ευρώπη.

    [19] Πολιτισμός

    Πολύτιμο αρχειακό υλικό

    Νέα εποχή για τη "Ραδιοτηλεόραση"

    26/5/2005 7:12:00 μμ

    Από αύριο ξεκινά η κυκλοφορία της ανανεωμένης "Ραδιοτηλεόρασης". Το αγαπημένο τηλεοπτικό περιοδικό κυκλοφορεί πλέον με νέα μορφή, περιεχόμενο και lay out, μετά από επτά μήνες σκληρής δουλειάς, ώστε να γίνει ένα εύχρηστο εργαλείο με ποιοτικό περιεχόμενο για κάθε αναγνώστη. Η ανανεωμένη "Ραδιοτηλεόραση" θα εκδίδεται και με δύο DVD, ώστε να αξιοποιηθεί το πολύτιμο αρχείο της ΕΡΤ. Η "Ραδιοτηλεόραση", το μοναδικό περιοδικό του είδους του, που αριθμεί 66 χρόνια ζωής και 1841 τεύχη από το 1969 με το ίδιο όνομα, προσδοκά, με τη νέα εμπλουτισμένη και εκσυγχρονισμένή της έκδοση, σε κέρδη από τις πωλήσεις της, τόνισε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Χρήστος Παναγόπουλος, παρουσιάζοντας την Πέμπτη το νέο τεύχος.

    Σε πρώτο πλάνο, οι αναγνώστες

    Σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο, στρατηγική επιλογή της παρούσας διοίκησης είναι η αναβάθμιση και εμπιστοσύνη στα προϊόντα της εταιρίας, τα οποία είχαν κριθεί μη βιώσιμα. "Επιλέξαμε να πάμε επιθετικά και να περιβάλουμε με εμπιστοσύνη την 'Ραδιοτηλεόραση', την οποία θεωρούμε και πόρτα για το πολύτιμο και τεράστιο αρχειακό υλικό που διαθέτει η ΕΡΤ", σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης, Γιάννης Παπουτσάνης, αναφέρθηκε στην δυσκολία που έχει το εγχείρημα της ανανέωσης ενός περιοδικού, σε σχέση με την εξ αρχής δημιουργία του: "Ενισχύσαμε με νέες υποδομές το περιοδικό και πρώτος στόχος μας είναι η εξωστρέφεια. Δίνουμε έμφαση στη λειτουργικότητα και στην χρηστικότητα για τους αναγνώστες. Είναι μια εσωτερική προσπάθεια της ΕΡΤ. Ο κόσμος έχει για πρώτη φορά μια τεράστια ευκαιρία, την επαφή του με το αρχείο της ΕΡΤ".

    Επίσης, ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι το μοναδικό περιοδικό του είδους που έχει αναλυτικά τα προγράμματα 9 ραδιοσταθμών, από τους οποίους οι 4 είναι ιδιωτικοί..

    Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε και ο σπουδαίος ηθοποιός, Λυκούργος Καλλέργης, πρωταγωνιστής της θρυλικής τηλεοπτικής σειράς "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται", στο ρόλο του Παπα-Γρηγόρη.

    Ο κ. Καλλέργης στον χαιρετισμό του έκανε μνεία των συντελεστών εκείνης της παραγωγής που σήμερα λείπουν από τη ζωή και εξέφρασε την χαρά του για το ότι το σημαντικό αυτό υλικό αναδεικνύεται σήμερα από ανθρώπους τόσο νέους, επισημαίνοντας, επίσης, τον σεβασμό που αποδίδει η ΕΡΤ στην τηλεοπτική ιστορία του τόπου μας.

    Ευρύτερη θεματογραφία

    Νέα μορφή, λοιπόν, για τη "Ραδιοτηλεόραση", για ένα ακόμα πιο ανοιχτό περιοδικό στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, με ευρύτερη θεματογραφία, που ανταποκρίνεται στο τεράστιο σήμερα φάσμα ενδιαφερόντων του πάντα αυστηρού και επιλεκτικού κοινού, που εδώ και 66 χρόνια παρακολουθεί το περιοδικό.

    Το περιοδικό θα κυκλοφορεί με ταινίες, σειρές και εκπομπές από το αρχειακό υλικό, όπως τα δύο DVD του πρώτου τεύχους, ένα με τη σειρά "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται" (1975), σε διασκευή Νότη Περιγιάλη και Γεράσιμου Σταύρου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη αλλά και ένα δεύτερο, με τους τελικούς Κυπέλου της Ελλάδας από το 1970 έως το 1989 .

    Η πρώτη ανανεωμένη της έκδοση θα κυκλοφορήσει σε 80.000 τεύχη, τα 55.000 με DVD.

    Σημειώνεται ότι τα DVD προσφέρονται με την έκδοση των 2,50 ευρώ.

    [20] Υγεία

    Προσοχή στο Σύνδρομο του Παθογόνου Κτηρίου

    Βγείτε έξω, το σπίτι κάνει κακό στην υγεία

    26/5/2005 5:17:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σαν να μην έφταναν τα μεταλλαγμένα, η ρύπανση του περιβάλλοντος, το άγχος και πολλά ακόμα, που έχει να αντιμετωπίσει ο σύγχρονος άνθρωπος, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το Σύνδρομο του Παθογόνου Κτηρίου, ένα ακόμη επικίνδυνο φαινόμενο για την υγεία, που προς το παρόν, περνάει σχεδόν απαρατήρητο. Πιο συγκεκριμένα είναι το πρόβλημα της ρύπανσης των εσωτερικών χώρων, που μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες επιδράσεις στην υγεία τόσο των ενηλίκων όσο και των παιδιών, καθώς ορισμένα προϊόντα ή υλικά κατασκευής σπιτιών και υλικά που συνθέτουν τη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων, φαινομενικά αθώα, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία, ορισμένες φορές ιδιαιτέρως σοβαρά, αναλόγως από τη χρήση. Όπως αναφέρει ο σύμβουλος Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας Απόστολος Σίσκος, οι επιδράσεις αυτές αποκτούν μεγαλύτερη σημασία αν σκεφτούμε ότι ο σύγχρονος άνθρωπος περνά το 90% του χρόνου του κατά τη διάρκεια της ημέρας σε κλειστούς χώρους, εργασία, μεταφορικά μέσα, σπίτι, διασκέδαση και μόλις το 10% σε εξωτερικούς χώρους.

    Πηγές ρύπανσης

    Επιπλέον, όπως συμπληρώνει ο κ. Σίσκος, η αλλαγή στις κατασκευαστικές συνήθειες, νέα οικοδομικά υλικά, κτήρια με κεντρική μονάδα κλιματισμού και αερισμού, η εκτεταμένη χρήση κλιματιστικών σε όλα σχεδόν τα σπίτια και η ραγδαία ανάπτυξη του τριτογενούς τομέα (υπηρεσίες) διαμόρφωσαν νέες συνθήκες στον τρόπο ζωής που έχουν ως αποτέλεσμα την αυξημένη συγκέντρωση χημικών και βιολογικών παραγόντων στους εσωτερικούς χώρους.

    Σύμφωνα με μελέτες της αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος, της U.S. Environmental Protection Agency (EPA), του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και άλλων οργανισμών, τα επίπεδα των ρύπων σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να είναι 2-5 φορές και σε κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις ακόμα και 100 φορές υψηλότερα από τα αντίστοιχα του εξωτερικού αέρα.

    Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, σημαντικότερες πηγές ρύπανσης σε εσωτερικούς χώρους είναι οι εξής:

    - Πλημμελής συντήρηση κλιματιστικών

    - Χρήση καθαριστικών (αρωματικά χώρου, απορρυπαντικά κλπ)

    - Μοκέτες, ταπετσαρίες (και ειδικά όταν τις καθαρίζουμε με χημικά και παραμένουν σε κλειστό χώρο)

    - Κατασκευαστικά υλικά (φορμάικες, χρώματα, βερνίκια, γρανίτης κλπ)

    - Καπνός τσιγάρου

    - Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές

    - φωτοτυπικά μηχανήματα, εκτυπωτές laser

    Μάλιστα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, πολλά απότ α υλικά αυτά, είναι υπεύθυνα για δηλητηριάσεις, ερεθισμούς, αλλεργίες, βλάβες στο αναπνευστικό σύστημα, στο καρδιοαγγειακό σύστημα και στο νευρικό σύστημα. Μεγαλύτερη ευαισθησία παρουσιάζουν τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και οι έγκυες.

    Ανοίξτε τα παράθυρα!

    Οι ειδικοί συμβουλεύουν η χρήση υλικών για την κατασκευή ή την ανακαίνιση ενός σπιτιού να γίνεται με προσοχή και καλό είναι να χρησιμοποιούμε προϊόντα με ειδική σήμανση, όπως πχ το ecolabel στα χρώματα. Επίσης, είναι καλό να αποφεύγονται υλικά όπως οι μοκέτες ή ο γρανίτης σε εσωτερικούς χώρους και συνήθειες όπως το κάπνισμα και τη χρήση αποσμητικών χώρων, που δήθεν καθαρίζουν τον αέρα. Τα αποσμητικά χώρου έχουν μάλιστα κατηγορηθεί από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Καταναλωτών (BEUC) ότι όχι μόνο δεν καθαρίζουν τον αέρα, αλλά τον επιβαρύνουν με ουσίες που χαρακτηρίζονται ως καρκινογόνες, όπως το βενζόλιο και η φορμαλδεϋδη.

    Επίσης, εξαιρετικά σημαντικό είναι οι χώροι να αερίζονται συστηματικά

    [21] Παράξενα

    Έσπασε το ρεκόρ προσγείωσης και απογείωσης

    Πτήση κορυφής!

    26/5/2005 4:31:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: NET, Eurocopter

    Το ρεκόρ προσγείωσης και απογείωσης από το μεγαλύτερο υψόμετρο έσπασε ένα ελικόπτερο Ecureuil AS350B3 της Eurocopter, το οποίο στις 14 Μαΐου προσγειώθηκε στην κορυφή του Έβερεστ, έμεινε εκεί για δύο λεπτά και μετά απογειώθηκε με επιτυχία, κάνοντας ένα σημαντικό επίτευγμα στην ιστορία της αεροπλοΐας. Το ελικόπτερο απογειώθηκε από το Λούκλα, που βρίσκεται στα 2.866 μέτρα και έφτασε 8.850. Το ίδιο ελικόπτερο επανέλαβε το ίδιο εγχείρημα και την άλλη μέρα, επίσης με επιτυχία. Ενθουσιασμένος ο πιλότος του ελικοπτέρου, Ντιντιέ Ντελσάλ, μόλις βγήκε από το μονοθέσιο ελικόπτερο δήλωσε, "το να φτάσεις την κορυφή του Έβερεστ είναι ένα όνειρο. Παρά τις εμφανείς δυσκολίες του εγχειρήματος το ελικόπτερο τα κατάφερε μία χαρά". Ο πρόεδρος της Eurocopter Φαμπρίς Μπρεζιέρ έσπευσε να συγχαρεί τον πιλότο και την ομάδα του. Στο μέλλον, το εγχείρημα μπορεί να αξιοποιηθεί και προς όφελος των Αλπινιστών. Μέχρι σήμερα δεν ήταν δυνατή η παροχή βοήθειας σε ύψος άνω των 7.000 μέτρων.

    Σχετικά Links: http://www.mounteverest.net/

    Εurocopter

    [22] Παράξενα

    Απ' τον... γλυκύ βραστό, στον... κουβά

    26/5/2005 12:02:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το πάθος των συγχωριανών του για το τζόγο έκανε επάγγελμα 37χρονος στο δημοτικό διαμέρισμα Φλαμουριάς του δήμου Έδεσσας του νομού Πέλλας, που σύμφωνα με τις κατηγορίες της αστυνομίας είχε μετατρέψει την καφετέρια της συζύγου του σε χώρο παράνομων στοιχημάτων. Για τις ανάγκες της... δουλειάς μάλιστα είχε εγκαταστήσει ηλεκτρονικό σύστημα με το οποίο διενεργούνταν τα παράνομα ηλεκτρονικά στοιχήματα μέσω του διαδικτύου.

    Μοίραζε και... αποδείξεις

    Επειδή όμως στο χωριό ήταν πολλοί οι πελάτες που δεν ήξεραν να σερφάρουν στο διαδίκτυο, ο 37χρονος φρόντισε σε αυτούς μαζί με το... καφεδάκι τους να τους προσφέρει εκτυπωμένο και το πρόγραμμα των ποδοσφαιρικών αγώνων στοιχήματος με προκαθορισμένη απόδοση.

    Κατά τη σύλληψη του 37χρονου οι τοπικές αρχές κατάσχεσαν το ηλεκτρονικό σύστημα που χρησιμοποιούνταν για τα παράνομα στοιχήματα, 285 ευρώ ως προϊόν της παράνομης συναλλαγής, καθώς και αποδείξεις που έπαιρναν οι παίκτες για τη συμμετοχή τους.

    [23] Παράξενα

    Ο σκύλος αδυνάτιζε το αγοράκι πάχαινε

    Η "δίαιτα" της σκυλοτροφής

    26/5/2005 12:00:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ο σκύλος της οικογένειας, "πλήρωσε" τη νύφη για τη δίαιτα που αναγκάστηκε να ακολουθήσει ένα 10χρονο αγοράκι από την Ιταλία με περιττά κιλά. Θορυβημένοι για τα περίπου 80 κιλά που ζύγιζε το παιδί τους, οι γονείς του ανέτρεξαν στις υπηρεσίες ενός ειδικού για να λύσουν το πρόβλημα. Ο διαιτολόγος έδωσε στο μικρό ένα πρόγραμμα διατροφής, αλλά αυτός αντί να χάνει έπαιρνε κιλά Χωρίς να τρώει γλυκά, ή σνακς με πολλές θερμίδες. Την ίδια ώρα, εκείνος που έδειχνε να αδυνατίζει ήταν ο σκύλος της οικογένειας. Χωρίς να ακολουθεί κάποια δίαιτα. Συνειδητά τουλάχιστον, γιατί στην πραγματικότητα έκανε δίαιτα και μάλιστα αυστηρότατη Ο μικρός, βλέπετε, λόγω στέρησης, έτρωγε κρυφά ότι υπήρχε στο πιάτο του τετράποδου φίλου του. Φίλοι, φίλοι όμως, το θέμα εξελίχθηκε σε μέγα καυγά. Τελευταία φορά που ο μικρός επιχείρησε να κάνει το ίδιο, το σκυλί "σκύλιασε" και δάγκωσε τον μικρό. Έτσι το μυστήριο για την οικογένεια λύθηκε, ο σκύλος ταΐστηκε και το παιδί επιπλήχτηκε.

    [24] Ζωής ...σΤάσεις

    Μέσω τηλεριάλιτι

    Ζητείται τραγουδιστής για τους INXS

    26/5/2005 11:09:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Καλά είναι τα νέα για τους λάτρεις των INXS, το αυστραλιανό συγκρότημα, που γνώριζε ιδιαίτερη επιτυχία τη δεκαετία του 80. Το αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο NBC ανέλαβε να βρει τον αντικαταστάτη του τραγουδιστή του συγκροτήματος, Μάικλ Χάτσενς, ο οποίος το 1997 αυτοκτόνησε σε ξενοδοχείο του Σίδνεϊ. Από τότε το συγκρότημα προσπάθησε μάταια να βρει ισάξιο αντικαταστάτη του Χάτσενς. Μάλιστα, δεν κατάφερε να δώσει στους INXS την παλιά τους αίγλη ούτε ο Αμερικανός τραγουδιστής Τέρενς Τρεντ Ντ Άρμπι. Από τις 11 Ιουλίου, λοιπόν, το αμερικανικό δίκτυο θα παρουσιάζει ένα νέο παιχνίδι ριάλιτι, προκειμένου να βοηθήσει τους INXS να βρουν ξανά τη φωνή τους. Το παιχνίδι θα έχει τίτλο "Rock Star: INXS" και παρουσιαστής θα είναι ο πρώην κιθαρίστας του μεγάλου καλιφορνέζικου ροκ συγκροτήματος Red Hot Chilly Peppers, Ντέιβ Ναβάρο. Εμπνευστής του παιχνιδιού είναι ο δημιουργός του Survivor, Μαρκ Μπάρνετ.

    Στο παιχνίδι θα συμμετέχουν 15 διαγωνιζόμενοι, που θα συγκεντρωθούν σε μία έπαυλη του Χόλιγουντ και το κανάλι θα προβάλει στιγμές από την καθημερινή τους ζωή, ενώ μέσα από αυτό θα μπορούν να αναδείξουν τις φωνητικές τους ικανότητες και το ταλέντο τους στο τραγούδι. Κάθε βδομάδα ένας από τους παίκτες θα αποχωρεί από την έπαυλη. Ο τελικός νικητής θα χριστεί ο νέος τραγουδιστής των INXS.

    [25] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επιστροφή Χατζάρα στο Αιγάλεω;

    26/5/2005 6:35:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Αιγάλεω αποτελεί ο Ιλιε Ντουμιτρέσκου, μια ημέρα μετά τη λήξη του πρωταθλήματος. Ο Ρουμάνος προπονητής ειδοποιήθηκε από τη διοίκηση της ΠΑΕ με επιστολή, που τον ευχαριστούσε για τη συνεργασία. Αυτή ήταν μια εξέλιξη λίγο έως πολύ αναμενόμενη, αφού εδώ και καιρό είχε φανεί η δυσαρέσκεια της διοίκησης προς το πρόσωπό του, η οποία μεγάλωσε από τη στιγμή που η ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει την έξοδό της στο Κύπελλο UEFA, ενώ και ο κόσμος είχε προκαλέσει αντιδράσεις εναντίον του. Στο θέμα της διαδοχής του, ήδη ακούγονται πολλά ονόματα, όπως αυτά του Τάκη Λεμονή, του Μπάμπη Τεννέ και του Γιώργου Βαζάκα. Ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που θεωρούν πως η διοίκηση περιμένει να επισημοποιηθεί η φημολογούμενη απομάκρυνση του Γιώργου Χατζάρα από τον Άρη προκειμένου να γίνει η μεγάλη επιστροφή του Έλληνα τεχνικού μετά από έναν ολόκληρο χρόνο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 26 May 2005 - 16:53:17 UTC