Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διπλή επίθεση στο Ιράκ
  • [02] Βόμβα Ριβάλντο κατά Μπάγεβιτς

    [01] Ιράκ

    Πέντε νεκροί και 45 τραυματίες

    Διπλή επίθεση στο Ιράκ

    28/5/2005 8:52:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Άλλο ένα αιματηρό επεισόδιο συγκλόνισε το απόγευμα του Σαββάτου το Ιράκ. Δύο επιθέσεις αυτοκτονίας με παγιδευμένα αυτοκίνητα, που εξερράγησαν ταυτόχρονα έξω από κοινή αμερικανοιρακινή στρατιωτική βάση κοντά στην πόλη Σινγιάρ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, προκάλεσαν το θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 45. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, τα περισσότερα θύματα είναι Ιρακινοί στρατιώτες. Λίγο μετά την επίθεση, το παρακλάδι της οργάνωσης Αλ Κάιντα στο Ιράκ ανέλαβε την ευθύνη και με μήνυμά της σε ισλαμική ιστοσελίδα ανέφερε: "τα λιοντάρια μας επιτέθηκαν κατά των πρακτόρων του εχθρού". Από τις αρχές του μήνα, περισσότεροι από 700 Ιρακινοί, πολίτες και στρατιώτες, και 60 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους από επιθέσεις αυτοκτονίας σε διάφορες πόλεις του Ιράκ.

    [02] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Βόμβα Ριβάλντο κατά Μπάγεβιτς

    28/5/2005 7:38:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Λίγο μετά το τέλος του ντέρμπι με την ΑΕΚ την έκτη αγωνιστική ο Ριβάλντο φεύγοντας από το γήπεδο ασκόντας κριτική για τον τρόπο με τον οποίο ο Μπάγεβιτς, "κατέβαζε" την ομάδα είχε πει εκείνο το περιώνυμο:" ¨Ετσι όπως παίζουμε ούτε πέμπτοι δεν θα βγούμε". Βέβαια μετά τα μάζεψε, λέγοντας ότι δεν αναφερόταν στον προπονητή του. Συνέχεια δεν έδωσε και ο Μπάγεβιτς αλλά οι σχέσεις των δυο ανδρών ήταν φανερό ότι περνούσαν κρίση. Από τότε πέρασαν αρκετοί μήνες, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το νταμπλ, όλα φαίνονταν καλά, ακόμα και οι σχέσεις των δυο ανδρών μπορεί να μην ήταν οι καλύτερες αλλά σίγουρα είχαν εξομαλυνθεί. Ώσπου μια ημέρα μετά τη φιέστα για το διπλό τίτλο, ο Ριβάλντο ξαναχτύπησε. Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό "ΑΝΤ-1", ο Βραζιλιάνος άσος άφησε σαφείς αιχμές κατά του Ντούσαν Μπάγεβιτς, καθώς εκφράζοντας την επιθυμία του για ευρωπαϊκή διάκριση του Ολυμπιακού, επισήμανε ότι, για να συμβεί αυτό θα πρέπει στον πάγκο της ομάδας να βρίσκεται ένας προπονητής με ευρωπαϊκή νοοτροπία. Δήλωσε μάλιστα πρόθυμος να βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή τους "ερυθρόλευκους", συζητώντας με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Σωκράτη Κόκκαλη.

    "Θέλω ευρωπαϊκό τίτλο"

    "Αυτό που θα πρέπει να αποφασίσουμε είναι αν θέλουμε έναν προπονητή με ελληνική νοοτροπία, να πετύχει εδώ, ή θέλουμε έναν που να έχει ευρωπαϊκή νοοτροπία, να έχει στόχο την Ευρώπη και όχι μόνο την Ελλάδα. Αν ο τεχνικός έχει για στόχο την Ευρώπη, δεν έχω πρόβλημα. Όλα αρχίζουν από τον προπονητή. Αν έχει στόχο την Ευρώπη, τότε θα περάσει το μήνυμα και στους ποδοσφαιριστές, θα τους δώσει κίνητρο να θέλουν να πετύχουν" τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ενώ πρόσθεσε: "Με την εμπειρία που έχω θα βοηθήσω τον Ολυμπιακό. Θα πρέπει να πω κάποια πράγματα να αλλάξουν. Θα τα πω στον κ. Κόκκαλη και από εκεί και πέρα είναι θέμα της διοίκησης".

    Ο Βραζιλιάνος συμπλήρωσε μάλιστα ότι βασικός στόχος του είναι η κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου, κάτι που δεν πέτυχε με τη Μπαρτσελόνα. "Εγώ θέλω να κερδίσω κάτι στο UEFA ή στο Champions League. Αλλάζω τους τίτλους που κέρδισα με το να κερδίσω κάτι στην Ευρώπη", τόνισε χαρακτηριστικά.

    Λίγες ημέρες λοιπόν πριν τη σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ολυμπιακού, όπου θα αποφασισθεί το μέλλον του Μπάγεβιτς στην ομάδα, ο Βραζιλιάνος βάζει φωτιές.

    Οι δηλώσεις του σίγουρα θα συζητηθούν όχι μόνο σε επίπεδο οπαδών αλλά και σε επίπεδο διοίκησης.

    Την τελική απόφαση του τι "μέλλει γενέσθαι" θα την πάρει ο Σωκράτης Κόκκαλης.

    Μπορεί πριν από αυτόν όμως να την έχει πάρει και ο ίδιος ο προπονητής. Έτσι και αλλιώς μόλις χθες και κατά τη συνάντησή του με τον Γιώργο Λούβαρη, ζήτησε εγγυήσεις για να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του.

    Μέσα σε αυτές περιλαμβάνετε και η επιθυμία του για σιδηρά πειθαρχία στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

    Θα τις πάρει άραγε για να συνεχίσει;

    Σίγουρα πάντως, όταν πριν βγουν οι τελικές αποφάσεις, υπάρχουν τέτοιες δηλώσεις από το νούμερο όνομα αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό, ο Σερβοέλληνας τεχνικός θα το σκεφτεί καλά να συνεχίσει ακόμα και εάν η διοίκηση τον διαβεβαιώσει ότι θα είναι το απόλυτο αφεντικό.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 28 May 2005 - 20:50:12 UTC