Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκρηξη στο Υπ. Απασχόλησης
  • [02] Αδιέξοδο για τα σκουπίδια
  • [03] Αργήσατε, πρόλαβαν άλλοι!
  • [04] Συμφώνησαν Ρωσία - Κίνα
  • [05] Κίνα: Φονικό κύμα κακοκαιρίας
  • [06] Επίθεση αυτοκτονίας στο Κιρκούκ
  • [07] Στο νοσοκομείο ο Αμπάς
  • [08] Υπερασπίζεται τον τίτλο του ο Ζαμπίδης

    [01] Κοινωνία

    Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα

    Έκρηξη στο Υπ. Απασχόλησης

    2/6/2005 7:13:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/6/2005 10:10:09 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ισχυρή έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε τα ξημερώματα στο πεζοδρόμιο δίπλα σε κάδο σκουπιδιών, στην οδό Πειραιώς 38-40, στην προέκταση των ορίων περιφραγμένου ακάλυπτου οικοπέδου και κτιρίου, όπου στεγάζεται το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Από την έκρηξη έσπασαν τζάμια κτιρίων σε ακτίνα 60 μέτρων, ενώ η άνοδος στην οδό Πειραιώς άνοιξε. Νωρίτερα, άγνωστος προειδοποίησε για την έκρηξη με τηλεφώνημα στην "Ελευθεροτυπία", χωρίς ωστόσο να αναφέρει κάποια οργάνωση. Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ από τις 7.30 το πρωί, ύστερα από τηλεφώνημα για βόμβα στο σταθμό της Ομόνοιας και στο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας. Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση, απομακρύνθηκε ο κόσμος από τα δύο σημεία και έγιναν έρευνες από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο αστυνομικός φρουρός του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας είδε τον άγνωστο που μετέφερε την τσάντα με τον αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό και την τοποθέτησε κοντά στον κάδο. Αμέσως μετά την απομάκρυνση του ατόμου ο φρουρός πλησίασε και άνοιξε το σάκο και βλέποντας μέσα διαπίστωσε ότι επρόκειτο για βόμβα και αμέσως ειδοποίησε την υπηρεσία του.

    Τις κινήσεις του αστυνομικού όμως είδε και ο άγνωστος, τον οποίο αμέσως μετά ο αστυνομικός είδε να τηλεφωνεί. Την ίδια χρονική στιγμή κατά την αστυνομία, έγινε και το προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην "Ελευθεροτυπία".

    [02] Κοινωνία

    Κλειστή παραμένει η χωματερή των Άνω Λιοσίων

    Αδιέξοδο για τα σκουπίδια

    2/6/2005 11:36:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Απειλούν να πνίξουν την Αττική οι τόνοι των σκουπιδιών, απειλώντας τη δημόσια υγεία, καθώς παραμένει αποκλεισμένη η χωματερή στα Άνω Λιόσια, μετά από απόφαση της δημοτικής αρχής, που αντιδρά στη μεταφορά της λυματολάσπης από την Ψυτάλλεια. Το κλείσιμο της χωματερής προκάλεσε χθες το βράδυ την παρέμβαση του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Παπαγγελόπουλου, που ζήτησε να ανοίξει η χωματερή, επικαλούμενος λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, τονίζοντας, πως σε διαφορετική περίπτωση θα εφαρμοστεί ο νόμος προς κάθε κατεύθυνση, ενώ για σήμερα έχει καλέσει όλους τους φορείς στο γραφείο του. Εξάλλου κανένα αποτέλεσμα δεν είχε η χθεσινή συνάντηση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά με τον δήμαρχο Άνω Λιοσίων αλλά και με τον πρόεδρο του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ν.Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ). Ο Υπουργός πρότεινε η επεξεργασία της λυματολάσπης να γίνεται στα Άνω Λιόσια και στη συνέχεια το προϊόν να χρησιμοποιείται για την ανάπλαση της χωματερής.Από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ Νίκος Μαστοράκος αντιπρότεινε να γίνεται στην Ψυτάλλεια και στη συνέχεια να μεταφέρεται εκεί. Σε αυτή τη λύση, όμως, αντιδρά ο ανάδοχος του έργου, καθώς η διαδικασία θα κοστίζει 20 ευρώ περισσότερα ανά τόνο.

    Με απόφαση του ΣτΕ

    Πάντως για το θέμα υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία η λυματολάσπη πρέπει να διοχετευθεί, προσωρινά, στα Άνω Λιόσια αφού απειλείται με περιβαλλοντική καταστροφή ο Σαρωνικός. Ωστόσο οι εργαζόμενοι λένε, πως η χωματερή είναι υπερπλήρης. Στο μεταξύ τρεις σύμβουλοι του Συμβουλίου της Επικρατείας απευθύνουν προδικαστικό ερώτημα στο ΥΠΕΧΩΔΕ για τις περιβαλλοντικές μελέτες, που αφορούν στην κατασκευή 3 νέων ΧΥΤΑ σε Κερατέα, Γραμματικό και Φυλή.

    Οι κάτοικοι στα Άνω Λιόσια και την Πετρούπολη συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και παραμένουν στο πλευρό της δημοτικής αρχής. Για το θέμα συνάντηση θα έχει σήμερα η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, με τον πρόεδρο του ΕΣΔΚΝΑ, Γιώργο Μαστοράκο, ενώ το απόγευμα θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με το Δ.Σ της ΤΕΔΚΝΑ και τον πρόεδρο του ΕΣΔΚΝΑ. Παράλληλα, σε λαϊκή συνέλευση στα Άνω Λιόσια αποφασίστηκε να γίνει την ερχόμενη Τρίτη συγκέντρωση και πορεία προς την Βουλή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Λουκέτο" στη χωματερή

    [03] Παράξενα

    Τον λήστεψαν τρεις φορές σε μία ώρα

    Αργήσατε, πρόλαβαν άλλοι!

    2/6/2005 11:22:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Σίγουρα δεν ήταν η τυχερή του μέρα αν και θα μπορούσε κάλλιστα να δει το όνομά του γραμμένο στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ως τον άνθρωπο, που κατέχει το ρεκόρ ως θύμα ληστείας σε μία μόνο ώρα. Ο λόγος για έναν 27χρονο Γερμανό από το Ομπερχάουσεν, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ, έπεσε θύμα ληστείας τρεις φορές σε μία ώρα. Ως νέο παιδί, ο Reiner Hamer αποφάσισε να πάει σε ένα κλαμπ να διασκεδάσει με τους φίλους του. Η διασκέδαση, όμως του βγήκε λίγο "ξινή", καθώς την ώρα, που πήγε στην τουαλέτα του επιτέθηκαν τρεις άνδρες και του πήραν το πορτοφόλι του, που περιείχε 180 ευρώ, καθώς και το κινητό του τηλέφωνο. Αμέσως πήρε το κινητό ενός φίλου του και βγήκε έξω από το κλαμπ για να τηλεφωνήσει στην αστυνομία. Μόλις τηλεφώνησε, τον πλησίασαν άλλοι τρεις άνδρες κι του πήραν το ρολόι και τα τσιγάρα. Απελπισμένος, ακούμπησε σε έναν τοίχο να ξαποστάσει, αλλά τα βάσανά του δεν είχαν τελειώσει ακόμα. Σχεδόν αμέσως, τον πλησίασαν πέντε άνδρες και του πήραν το μπουφάν και ό,τι ψιλά του είχαν απομείνει.

    Πάντως δεν ξέρουμε αν τελικά έκατσε να περιμένει την αστυνομία, ή έφυγε τρέχοντας, γιατί το κλαμπ δεν του βγήκε και πολύ γούρικο. Εξάλλου ακόμα είχε το παντελόνι την μπλούζα και τα παπούτσια του, μην τα χάσει και αυτά

    [04] Κόσμος

    40 χρόνια διαπραγματεύσεις

    Συμφώνησαν Ρωσία - Κίνα

    2/6/2005 8:26:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ρωσία και Κίνα υπέγραψαν την Πέμπτη, μια "οριστική" συμφωνία για την διευθέτηση μέρους των συνοριακών τους διαφορών τερματίζοντας 40 χρόνια σχετικών διαπραγματεύσεων στο Βλαδιβοστόκ, στη Ρωσική Άπω Ανατολή. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Κινέζος ομόλογός του Λι Ζαοξίνγκ συνυπέγραψαν την συμφωνία, η οποία ρυθμίζει το καθεστώς του 2% των διμερών συνόρων τους, συνολικού μήκους 4.300 χλμ.

    [05] Κόσμος

    Κίνα: Φονικό κύμα κακοκαιρίας

    2/6/2005 7:37:00 πμ

    Τριάντα έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους, 42 αγνοούνται και 100.00 άφησαν τις εστίες τους, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν την κεντρική Κίνα. Οι καθιζήσεις και οι κατολισθήσεις λόγω των βροχών προκάλεσαν ολοσχερή καταστροφή περίπου 3.500 κτηρίων, και τον τραυματισμό πολυάριθμων ανθρώπων στην πληγείσα επαρχία Χουνάν, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

    "Έως τις 09:00 το πρωί (04:00, ώρα Ελλάδας) έχουν ανασυρθεί 36 νεκροί και αγνοούνται 42 άτομα. Πάνω από 100.000 κάτοικοι εκκενώθηκαν από την περιοχή. Τα τοπικά τμήματα πολιτικής προστασίας διανέμουν ρύζι, νερό κατάλληλο προς πόσιν και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες. Η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο είναι η Ξινσάο", δήλωσε ο Φανγκ Ζιγιόνγκ, αξιωματούχος του Υπουργείου, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    "Οι τηλεπικοινωνίες, οι συγκοινωνίες και η υδροδότηση έχουν διακοπεί. Θα χρειαστεί χρόνος για να αποκατασταθούν", δήλωσε ο Σεν Γκιρόνγκ, αξιωματούχος στην Ξινσάο.

    [06] Ιράκ

    Ένα παιδί σκοτώθηκε και 11 Ιρακινοί τραυματίστηκαν

    Επίθεση αυτοκτονίας στο Κιρκούκ

    2/6/2005 8:47:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters

    Παγιδευμένο αυτοκίνητο που οδηγούσε καμικάζι εξερράγη στις 9 το πρωί στην είσοδο του συγκροτήματος της εταιρίας Πετρελαίων του Βορρά (NOC) στο Κιρκούκ. Από την επίθεση ένα τετράχρονο παιδί σκοτώθηκε και έντεκα Ιρακινοί πολίτες τραυματίστηκαν, ενώ καταστράφηκαν ολοσχερώς τέσσερα ιρακινά αυτοκίνητα. Νωρίτερα, βομβιστική επίθεση σημειώθηκε σε εστιατόριο της πόλης Τουζ Χουρμάτου, νότια του Κιρκούκ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 8 άνθρωποι και να τραυματιστούν 22. Το πρακτορείο Ρόιτερ μετέδωσε πως καμικάζι ανατίναξε το αυτοκίνητό του δίπλα σε κυβερνητική αυτοκινητοπομπή στην ίδια πόλη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννιά άνθρωποι. Επικαλούμενο αξιωματούχο της περιοχής, το πρακτορείο διευκρίνισε πως στόχος της επίθεσης ήταν η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε σωματοφύλακες του αντιπροέδρου της ιρακινής κυβέρνησης Ρόους Σουάις. Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος δεν βρισκόταν στα αυτοκίνητα.

    [07] Μ. Ανατολή

    Στο νοσοκομείο ο Αμπάς

    2/6/2005 9:34:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Σε καρδιολογική επέμβαση υπεβλήθη ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς. Σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο Γερμανικό Πρακτορείο, ο γιος του Παλαιστίνου ηγέτη Γιάσερ Αμπάς ανέφερε ότι βρισκόταν πλάι στον πατέρα του, όταν οι γιατροί προέβησαν στον καθετηριασμό στο Αμάν της Ιορδανίας, για να διανοίξουν μια στεφανιαία αρτηρία και να αποκατασταθεί η κανονική ροή του αίματος. Ο Αμπάς αναμένεται να λάβει εξιτήριο εντός της ημέρας. Εν τω μεταξύ, άρχισε το πρωί της Πέμπτης η απελευθέρωση από το Ισραήλ 405 Παλαιστίνιων κρατουμένων, από τις φυλακές που διευθύνει η Σωφρονιστική Υπηρεσία, αλλά και από στρατόπεδα αιχμαλώτων που ισραηλινού στρατού, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Σωφρονιστικής Υπηρεσίας της χώρας, Οριτ Στέτζερ.

    Εξέταση ρουτίνας

    Ο 70χρονος Παλαιστίνιος ηγέτης έφθασε την Τετάρτη στην Ιορδανία μετά από διεθνή περιοδεία μίας εβδομάδας με σταθμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και Αραβικές χώρες της βόρειας Αφρικής.

    Ο Γιάσερ Αμπάς επεσήμανε ότι ο πατέρας του δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα υγείας στην διάρκεια του ταξιδιού του αλλά οι γιατροί στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, Αμμάν, αποφάσισαν να κάνουν μια εξέταση ρουτίνας. Οι γιατροί ανακάλυψαν στην διάρκειά της ότι ο Αμπάς είχε μια φραγμένη αρτηρία και αποφάσισαν να προβούν σε επέμβαση στο Νοσοκομείο της Ιορδανίας.

    Σε περίπτωση που μια τέτοια αρτηρία φραχθεί πλήρως, προκαλείται καρδιακή προσβολή.

    [08] Υπερασπίζεται τον τίτλο του ο Ζαμπίδης

    2/6/2005 11:24:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Εντυπωσιακό θέαμα για τους φίλους των δυναμικών αθλημάτων και μη υπόσχεται την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 19:00 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας η μονομαχία του Έλληνα παγκόσμιου πρωταθλητή του Κικ Μπόξινγκ, Μιχάλη Ζαμπίδη με ένα Τούρκο αντίπαλο, ο οποίος την τελευταία στιγμή αντικατέστησε τον Τούρκο Πρωταθλητή, Απάτσι Μουράτ, λόγω τραυματισμού. Ο αγώνας θα αναδείξει το φετινό Παγκόσμιο πρωταθλητή της W.P.K.A , στα 70 κιλά με όρους Thai Boxing, και διάρκεια 5 γύρους των 3 λεπτών. Το φαληρικό "στολίδι" αναμένεται να είναι κατάμεστο από τους φίλους, που θα βρεθούν στο πλευρό του Μιχάλη Ζαμπίδη, για να "σπρώξουν" τον πρωταθλητή μας, που εμφανίζεται στο ελληνικό κοινό ξανά μετά από 4 χρόνια, να προσθέσει ένα ακόμη νοκ άουτ στο ατομικό του ρεκόρ. Εκτός όμως από την προσπάθεια του "Ιron Mike" οι θεατές θα παρακολουθήσουν αγώνες που "κόβουν την άνασα" Ελλήνων διεθνών με πρωταθλητές της Λευκορωσίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 2 June 2005 - 8:50:36 UTC