Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όλα στο χέρι τους
  • [02] Καυγάς για τους Νομάρχες στη Βουλή
  • [03] "Παγώνει" ο μέτοχος
  • [04] Ο ΠτΔ κοντά στα παιδιά με νευρομυικές παθήσεις
  • [05] Σάλος στο Λίβανο
  • [06] Εντατικοποίηση των ελέγχων της Εφορίας
  • [07] Πάνε να "τρελάνουν" τον Αντριάνο
  • [08] ΠΑΟ : Από την άλλη εβδομάδα
  • [09] Όλα τα όπλα για τις Ελπίδες
  • [10] Γιαννάκης : "Τα εύσημα στους παίκτες"
  • [11] Μπάεφ : "Θέλουμε μία νίκη"
  • [12] Αστέρια του Ακοντισμού στα Τσικλιτήρια
  • [13] Στο Λεβαδειακό ο Θεοδοσιάδης
  • [14] Χειμωνιάτικο σκηνικό σε Γιάννενα και Αχαΐα
  • [15] Μετά τον Μπάγεβιτς ποιος;

    [01] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Όλα στο χέρι τους

    2/6/2005 10:18:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/6/2005 10:56:45 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Όλα είναι έτοιμα για την εθνική μας ομάδα, η οποία το Σάββατο θα αγωνιστεί με την Τουρκία, στην προκριματική φάση του Μουντιάλ. Στα ευχάριστα στην σημερινή και τελευταία προπόνηση στην Αθήνα, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, ήταν η επάνοδος του Κώστα Χαλκιά. Ο Έλληνας τερματοφύλακας «έβγαλε» κανονικά το πρόγραμμα κι έτσι συμπεριλήφθηκε στην αποστολή που θα ταξιδέψει αύριο στην Τουρκία για τον αγώνα του Σαββάτου. Τέλος, όπως αναμένεται, η Εθνική Ελλάδας θα αναχωρίσει για την Τουρκία την Παρασκευή.

    Πλάνα για τη εντεκάδα

    Από εκεί και πέρα, ο Ότο Ρεχάγκελ προσανατολίζεται για την ενδεκάδα που θα παρατάξει στο πολύ δύσκολο παιχνίδι του Σαββάτου. Κατά τα φαινόμενα ο Γερμανός ομοσπονδιακός της Εθνικής Ελλάδας, έχει ήδη βγάλει το τελικό σχήμα του Σαββάτου.

    Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Αντώνης Νικοπολίδης, ενώ ο Μπασινάς προορίζεται για αντικαταστάτης του τραυματία Δέλλα, με τους Κυργιάκο και Καψή να τον πλαισιώνουν στην άμυνα. Οι Σεϊταρίδης και Φύσσας θα επωμιστούν το ρόλο του δεξιού και αριστερού μπακ χαφ, αντίστοιχα, οι Καραγκούνης, Κατσουράνης θα είναι στο κέντρο, αριστερό χαφ θα παίξει ο Γιαννακόπουλος, δεξί ο Χαριστέας και στο κέντρο της επίθεσης ο Βρύζας.

    *** Η προγραμματισμένη επίσκεψη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Πατριαρχείο αναβλήθηκε. Ως αιτιολογία, προβλήθηκε το ότι δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος για την πραγματοποίησή της. Στο μεταξύ, στις 17 Αυγούστου η εθνική θα αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα το Βέλγιο. Απομένει να καθοριστεί η έδρα διεξαγωγής της αναμέτρησης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ρεχάγκελ:"Να αντεπεξέλθουμε της πίεσης"

    [02] Πολιτική

    Σύγχυση με τις τρεις διαφορετικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ

    Καυγάς για τους Νομάρχες στη Βουλή

    2/6/2005 9:03:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Υψηλοί τόνοι, επικράτησαν σήμερα στη Βουλή και κατά την ψηφοφορία για την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών με την οποία μετατρέπεται σε απεριόριστο το δικαίωμα ανανέωσης της θητείας των νομαρχών. Σύγχυση επικράτησε γύρω από τη θέση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Ο Απόστολος Κακλαμάνης και ο Χάρης Καστανίδης ψήφισαν "παρών", ο Ευάγγελος Βενιζέλος "υπέρ" ενώ άλλοι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καταψήφισαν την τροπολογία. Για "μπουλούκ ασκέρ" έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας. "Νόμιζα ότι είχα να κάνω με συντεταγμένο κόμμα, που έχει ενιαία θέση" είπε χαρακτηριστικά. "Χαρίζουμε στη ΝΔ την τακτική της ασάφειας που μας προσέδωσε" απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χ. Καστανίδης.

    Υπερψηφίστηκε η τροπολογία

    Νωρίτερα, οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συμφώνησαν με την άρση του περιορισμού αλλά ζήτησαν την απόσυρση της τροπολογίας ώστε το θέμα να συζητηθεί χωρίς χρονική πίεση.

    Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΝ, Φώτης Κουβέλης ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας ενώ η βουλευτής του ΚΚΕ, Ελ. Παντελάκη, τόνισε ότι το κόμμα της "δεν συναρτά την ανανέωση με τον αριθμό των θητειών των νομαρχών".

    Τελικά, πάντως το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών υπερψηφίστηκε επί της αρχής.

    [03] Πολιτική

    Μετά την αφαίρεση της παραγράφου 2 της τροπολογίας

    "Παγώνει" ο μέτοχος

    2/6/2005 7:59:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Δεκτή έγινε από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ η τροπολογία με την οποία αναστέλλεται μέχρι 31 Οκτωβρίου του 2005, η ισχύς του νόμου για το βασικό μέτοχο. Την τροπολογία καταψήφισαν το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός. Το ΠΑΣΟΚ συμφώνησε με την κυβερνητική ρύθμιση μετά την αφαίρεση της παραγράφου 2 της τροπολογίας στην οποία αναφερόταν ότι με "κοινή απόφαση του υπουργού Επικρατείας και του κατά περίπτωση υπουργού ρυθμίζεται κάθε ειδικό, λεπτομερειακό και τεχνικό ζήτημα που αφορά ρυθμίσεις της προηγούμενης παραγράφου". Ο Χάρης Καστανίδης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει να διαγραφεί η παράγραφους, που, όπως είπε, έδινε το δικαίωμα στον υπουργό για συνεννοήσεις κάτω από το τραπέζι με το ΕΣΡ για τη χορήγηση πιστοποιητικών. "Δεν έχω τον παραμικρό δισταγμό να διαγράψω τη δεύτερη παράγραφο αν η ψήφος σας συναρτάται από το θέμα αυτό" απάντησε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

    Ένταση στη συζήτηση

    Ο υπουργός Εσωτερικών, απάντησε και στα πυρά που δέχεται ότι νομοθέτησε μη λαμβάνοντας υπ όψιν το κοινοτικό δίκαιο.

    Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση Καραμανλή πήγε στις Βρυξέλλες και υπερασπίστηκε το νόμο και το Σύνταγμα, αντίθετα από την προηγούμενη κυβέρνηση που είχε κρύψει στο συρτάρι δυο προειδοποιητικές επιστολές της Κομισιόν.

    Τη δημιουργία νέου νόμου, μετά από συνεννόηση με την Αντιπολίτευση, ζήτησε από την πλευρά του, ο Χάρης Καστανίδης, σημειώνοντας ότι "η κυβέρνηση σήμερα εισπράττει το αποτέλεσμα της άφρονης επιμονής της".

    Περισσότερο καυστικός εμφανίσθηκε ο Ε. Βενιζέλος.

    Μετά την εύκολη απόσυρση της παραγράφου δύο της τροπολογίας, υποστήριξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να αποσυρθεί και η κυβέρνηση.

    Την ίδια ώρα η βουλευτής του ΚΚΕ, Ελπ. Παντελάκη μίλησε για πολιτική υποκρισία και των δυο μεγάλων κομμάτων, μιας και το Ευρωσύνταγμα, το οποίο και τα δυο υπερψήφισαν, προβλέπει ότι το κοινοτικό δίκαιο υπερισχύει έναντι του εθνικού συντάγματος.

    Από την πλευρά το ο Ορέστης Κολοζώφ , ζήτησε να μην ανασταλεί ο νόμος μέχρι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την Κομισιόν.

    Διαφορετική έπρεπε να ήταν η αντιμετώπιση του θέματος, δήλωσε από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης του ΣΥΝ, υπογραμμίζοντας ότι η Κομισιόν δεν ζήτησε την τροποποίηση του νόμου αλλά τη μη εφαρμογή της συνταγματικής διάταξης.

    "Θα έπρεπε να είχατε πάει στο Ευρωδικαστήριο και να μη δείξετε υποταγή" δήλωσε απευθυνόμενος στους βουλευτές της κυβέρνησης.

    Κόντρα Ρουσόπουλου - Κακλαμάνη

    Νωρίτερα, ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ του υπουργού Επικρατείας και του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη όταν ο κ. Ρουσόπουλος υπογράμμισε τη φράση του κ .Κακλαμάνη ότι "επιχειρηματίες λυμαίνονταν στο παρελθόν και το ΠΑΣΟΚ και τον τόπο".

    Για διαστρέβλωση των λεγομένων του, τον κατηγόρησε ο ο κ. Κακλαμάνης σημειώνοντας πως και τότε υπήρχαν επιχειρηματίες που λυμαίνονταν το ΠΑΣΟΚ και τώρα που λυμαίνονται τη ΝΔ, αλλά δεν έχει το θάρρος ,όπως είπε, ο κ. Ρουσόπουλος, να τους βάλει στη θέση τους.

    Απαντώντας ο Θόδωρος Ρουσόπουλος κάλεσε τον κ. Κακλαμάνη να του υποδείξει έστω και ένα σημείο στο οποίο παραποίησε τα λόγια του και τα διαστρέβλωσε.

    Ένταση προκλήθηκε και όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κίμων Κουλούρης επετέθη κατά του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη λέγοντάς του ότι πρέπει να καταλάβει ότι δεν βρίσκεται μόνο αυτός στην αίθουσα της Βουλής και ότι πρέπει να σέβεται και τους άλλους βουλευτές, με αφορμή την αντιπαράθεση Ρουσόπουλου - Κακλαμάνη που του στερούσε το λόγο.

    [04] Κοινωνία

    Ο ΠτΔ κοντά στα παιδιά με νευρομυικές παθήσεις

    2/6/2005 9:15:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε ομάδα παιδιών με νευρομυικές παθήσεις του σωματείου MDA ΕΛΛΑΣ. Η συνάντηση αυτή αποτελούσε επιθυμία των παιδιών, που ήθελαν να γνωρίσουν από κοντά τον πρώτο πολίτη της χώρας και να του μιλήσουν για τα προβλήματά τους και ο Κάρολος Παπούλιας ανταποκρίθηκε άμεσα και με προθυμία στο αίτημα τους. Από την Πρόεδρος του Κέντρου Βάνα Λαβίδα ευχαρίστησε τον Πρόεδρο, που δέχθηκε τα παιδιά και τον ενημέρωσε πως η πρώτη Μονάδα για παιδιά με τέτοιες παθήσεις λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια στο νοσοκομείο Παίδων "Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ", ενώ εξέφρασε την ελπίδα πολύ σύντομα να ξεκινήσει η δημιουργία μιας δεύτερης Μονάδας. Να βοηθήσει στην εντατικοποίηση των ερευνών για τις νευρομυικές παθήσεις ζήτησε με γράμμα που έδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η δωδεκάχρονη Αλεξάνδρα.

    Λίγα λεπτά αφού πήρε στα χέρια του την αποστολή ο κ. Παπούλιας δεσμεύτηκε ενώπιον όλων να προσπαθήσει για αυτό.

    " Όλοι περιμένουμε με μεγάλη ελπίδα την πρόοδο της ιατρικής και είμαι βέβαιος ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα - που δεν μπορεί να το καθορίσει κανένας από τώρα - θα βρεθούν τα φάρμακα που θα απελευθερώσουν τα παιδιά αυτά από την πολυθρόνα ή θα τους δώσουν τη δυνατότητα μιας άλλης ζωής", δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Στη συνέχεια ο κ. Παπούλιας φωτογραφήθηκε με όλα τα παιδιά στη μεγάλη αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου.

    [05] Μ. Ανατολή

    Δολοφονήθηκε γνωστός δημοσιογράφος

    Σάλος στο Λίβανο

    2/6/2005 10:45:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/6/2005 11:39:30 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, CNN

    Σε νέα κρίση έχει περιέλθει ο Λίβανος. Η δολοφονία του διαπρεπούς Γαλλολιβανέζου δημοσιογράφου της αντιπολίτευσης, Σαμίρ Κασίρ, γνωστού για τις αντισυριακές του θέσεις, έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στη χώρα. Μαζικές διαδηλώσεις ακολούθησαν την είδηση του θανάτου του, ενώ η λιβανική αντιπολίτευση ζήτησε την παραίτηση του προέδρου Εμίλ Λαχούντ τον οποίο κατονομάζει ως " επικεφαλής των υπηρεσιών ασφάλειας και πληροφοριών". Ο Κασίρ σκοτώθηκε όταν, στην προσπάθειά του να θέσει σε λειτουργία τη μηχανή του αυτοκινήτου του, αυτό εξερράγη. Τη δολοφονία του διαπρεπούς δημοσιογράφου καταδίκασε ο ΟΗΕ, η Γαλλία και η Ένωση Δημοσιογράφων της Συρίας, ενώ η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε σε βάθος έρευνα. Στον τόπο της έκρηξης μετέβη ο πρωθυπουργός, Ναγκίμπ Μικάτι, που ζήτησε από τις δυνάμεις ασφαλείας να διερευνήσουν σε βάθος την υπόθεση.

    Κατηγορούν τη Συρία

    Τη δολοφονία του Κασίρ καταδίκασε ο γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφι Άναν, ζητώντας από την κυβέρνηση του Λιβάνου να προσάγει ενώπιον της δικαιοσύνης τους δράστες και να διασφαλίσει την ελευθερία του Τύπου στη χώρα.

    Τη διεξαγωγή "διεθνούς έρευνας με τη συμμετοχή της Γαλλίας", ζήτησε η σύζυγος του Κασίρ, δημοσιογράφος Ζιζέλ Χούρι, τονίζοντας το γεγονός ότι ο Κασίρ ήταν Γάλλος πολίτης.

    Ο εκδότης της εφημερίδας στην οποία εργαζόταν ο Κασίρ, Αν-Ναχάρ, κατηγόρησε τη Συρία για τη δολοφονία τονίζοντας ότι η Συρία προσπαθούσε πάντοτε να "σκοτώσει οποιαδήποτε ελεύθερη φωνή στο Λίβανο-οποιοδήποτε δημοσιογράφο και πολιτικό".

    Ο Κασίρ είχε καταγγείλει ότι παρακολουθούνταν στενά από τις υπηρεσίες πληροφοριών, ενώ στο τελευταίο του άρθρο είχε ασκήσει δριμύτατη κριτική στο κυβερνών κόμμα της Συρίας.

    Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης συγκάλεσαν σύνοδο μετά την ολοκλήρωση της οποίας ζήτησαν την παραίτηση του Λαχούντ, ενώ απηύθυναν έκκληση για γενική απεργία σε ένδειξη πένθους.

    Υπενθυμίζεται ότι η αντιπολίτευση είχε κατηγορήσει τη Δαμασκό και για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Ραφίκ Χαρίρι, τον περασμένο Φεβρουάριο.

    Η έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης, στη χριστιανική γειτονιά Ασραφίγια, όταν ο Κασίρ μπήκε στο αυτοκίνητό του και έβαλε μπρος. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί κάτω από το κάθισμα του οδηγού, ενώ ο θάνατος του δημοσιογράφου ήταν ακαριαίος.

    [06] Οικονομία

    Ζήτησε ο υφυπ. Οικονομικών, Αδάμ Ρεγκούζας

    Εντατικοποίηση των ελέγχων της Εφορίας

    2/6/2005 9:02:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Στο στόχαστρο της Εφορίας θα βρεθούν για ακόμη μία φορά οι φοροφυγάδες. Σε συνάντηση που είχε την Πέμπτη ο υφυπουργός Οικονομικών, Αδάμ Ρεγκούζας, με τα διευθυντικά στελέχη των 170 εφοριών της Αττικής ζήτησε την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά προκειμένου να ενισχυθούν τα δημόσια έσοδα. Επίσης, ο κ. Ρεγκούζας ζήτησε από τους εφόρους να τακτοποιήσουν όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις από το παρελθόν και να εισπράξουν τους φόρους που αναλογούν σε αυτές. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Ρεγκούζας στις εκκρεμείς υποθέσεις των χρήσεων 1998-1999 που παραγράφονται στο τέλος του έτους, ενώ τόνισε ότι το Υπουργείο Οικονομικών δίνει προτεραιότητα στους ελέγχους για τον εντοπισμό των πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων. Παράλληλα, συνέστησε τους εφοριακούς να δείχνουν ανοχή και υπομονή απέναντι στους φορολογούμενους και να αποφεύγουν την κατάχρηση της εξουσίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού.

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Πάνε να "τρελάνουν" τον Αντριάνο

    2/6/2005 10:57:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί μία είδηση, από τον βραζιλιάνικο τύπο, πως ο Ρομάν Αμπραμόβιτς είναι έτοιμος να δώσει ένα ποσό κοντά στα 100 εκ. ευρώ για την απόκτηση του Επιθετικού της Ίντερ; Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ο Ρώσος μεγιστάνας είχε δείξει από πιο νωρίς τις προθέσεις του για να "δώσει τα πάντα", ώστε να αποκτήσει ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στο κόσμο. Αυύ όμως που ακούστηκε τις τελευταίες ώρες στη Βραζιλία είναι "σαν από άλλο πλανήτη".

    Το Λονδίνο φλέγεται

    Η Τσέλσι και φυσικά ο Αμπράμοβιτς έδειξε, τουλάχιστον με το τι ακούγεται στον Βραζιλιάνικο τύπο, το "αστρονομικό ποσό" των 65 εκ. λιρών Αγγλίας, δηλαδή 96.3 εκ. ευρώ. Μέχρι σήμερα, η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ήταν αυτή του Ζινεντίν Ζιντάν από τη Γιουβέντους στη Ρεάλ, το 2001, αντί 75.1 εκ. ευρώ. Τα σχετικά ρεπορτάζ αναδημοσιεύει στον διαδικτυακό της τόπο η βρετανική εφημερίδα «London Evening Standard».

    Ο ίδιος ο άσος της Ίντερ επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ότι η Τσέλσι έχει καταθέσει πρόταση στον ιταλικό σύλλογο για την απόκτησή του και ότι το αντίτιμο είναι πολύ υψηλό, χωρίς όμως να το διευκρινίζει. Όπως είπε ο Αντριάνο, είναι πολύ ευχαριστημένος στην Ίντερ, "και έχω ακόμη συμβόλαιο για αρκετά χρόνια. Ομως, οι Αγγλοι έκαναν μια εκπληκτική πρόταση, έφτασαν πολύ μακριά".

    Πάντως, στα ρεπορτάζ του βραζιλιάνικου Τύπου αναφέρεται ότι η Ίντερ θέλει να κρατήσει τον Αντριάνο στη σύνθεσή της και μάλιστα την βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση από τους χορηγούς τους, όπως η εταιρία κινητής τηλεφωνίας TIM και η εταιρία ελαστικών Pirelli.

    Το τι μέλλει γενέσθαι θα φανεί η συνέχεια.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΠΑΟ : Από την άλλη εβδομάδα

    2/6/2005 9:42:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μετά την τρίωρη συνάντηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη και του Αλμπέρτο Μαλεζάνι, ειπώθηκε πως όλα θα γίνουν από την ερχόμενη εβδομάδα. Το θέμα του Γιάννη Γκούμα, παρέμεινε και αυτό πίσω, καθώς ο Έλληνας αμυντικός αναχωρεί αύριο για την Τουρκία με την εθνική, ενώ την επόμενη Τετάρτη υπάρχει το ματς με την Ουκρανία, άρα το πρόγραμμά του είναι κλεισμένο για να βρει ελεύθερο χρόνο για ένα ραντεβού με τον Σπύρο Λιβαθηνό. Έτσι το θέμα τα τραβήξει, κάτι που φαινόταν αφού οι δύο πλευρές θα χρειαστεί να καθίσουν ξανά στο τραπέζι για να λύσουν τις (οικονομικές) διαφορές τους.

    Δύο παρέμειναν και ο "Μιχάλης" περιμένει

    Ακόμα ένα θέμα που καίει είναι αυτό του Μιχάλη Κωνσταντίνου. Οι "πράσινοι" έχουν πει για ανανέωση με χρήματα 700-750.000 ευρώ το χρόνο, αλλά ο Κύπριος έχει επιλέξει να εξαντλήσει τα περιθώρια, περιμένοντας κάτι ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Ως γνωστόν ο Κύπριος θέλει να παίξει σε Ισπανία ή Ιταλία, θέλει όμος ομάδα μεγάλη σε όνομα και αξία και όχι σε κάποια "μικρομεσαία".

    Οι Παντελής Κωνσταντινίδης, Σίλβιο Μάριτς μάλλον θα μείνουν στην Παιανία και για την περίοδο 2005/2006, καθώς οι πρώτες επαφές τους με τον Σπύρο Λιβαθηνό

    Τέλος, το θέμα του Ιπανού Αλμπερτ Σελάδες για τον ΠΑΟ, φαίνεται πως τελειώνει "εν τη γενέσει του", καθώς ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή που έμεινε ελεύθερος από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ειδοποίησε τον Παναθηναϊκό ότι έχει μια... ακαταμάχητη πρόταση από την Εβερτον στα χέρια του. Από εκεί και πέρα, τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά (Σάμι Κουφούρ της Μπάγερν και Τόμας Ρέπκα της Γουέστ Χαμ, αμφότεροι σέντερ μπακ και ελεύθεροι), ενώ στο ελληνικό «παζάρι» η αθηναϊκή ομάδα έχει τον πρώτο λόγο σε περίπτωση που ο Μαλεζάνι αποφασίσει να εντάξει στο δυναμικό της κάποιον από τους Πιερ Εμπεντε (Χαλκηδόνα), Γιώργο Θεοδωρίδη (ΠΑΟΚ), Μοράις Ντάβιντσον (ΟΦΗ).

    34 χρόνια Γουέμπλει

    Πριν από 34 χρόνια χαρακτικέ με "κεφαλαία γράμματα" χαραγμένη στη μνήμη όλων των φίλων του Παναθηναϊκού, η ιστορία του Γουέμπλεϊ. Στις δύο Ιουνίου του 1971 το «τριφύλλι» με προπονητή τον Φέρεντς Πούσκας, αγωνίστηκε στον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών. Η ατυχία ήταν ότι σ΄εκείνο το ματς, στις 2/6/1971, αντίπαλος του Παναθηναϊκού ήταν μία από τις κορυφαίες ομάδες που εμφανίστηκαν ποτέ στο παγκόσμιο στερέωμα. Ο Αγιαξ του Κρόιφ, του Νέεσκενς, του Σουρμπίερ, με προπονητή τον Ρίνους Μίχελς επικράτησε 2-0 κατακτώντας το πρώτο από τα τρία συνεχόμενα τρόπαιά του.

    Τα γκολ πέτυχαν οι Φαν Ντάικ (5΄), Χάαν (87΄). Διαιτητής ήταν ο Αγγλος Τέιλορ και «κόπηκαν» 83.179 εισιτήρια.

    Για την ιστορία, αναφέρουμε τις συνθέσεις του αξέχαστου τελικού:

    ΑΓΙΑΞ (Μίχελς): Στούι, Νέεσκενς, Χούλσοφ, Βάσοβιτς, Σουρμπίερ, Ράιντερς (46΄ Μπλάνκενμπουργκ), Μιούρεν, Σβαρτ (46΄ Χάαν), Κρόιφ, Φαν Ντάικ, Κάιζερ.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πούσκας): Οικονομόπουλος, Τομαράς, Καψής, Σούρπης, Βλάχος, Καμάρας, Ελευθεράκης, Γραμμός, Αντωνιάδης, Δομάζος, Φυλακούρης.

    Η πορεία του Παναθηναϊκού προς τον τελικό, μοναδικό φυσικά επίτευγμα για ελληνική ομάδα, ξεκίνησε στις 16 Σεπτεμβρίου του 1970 με νίκη 2-1 επί της Ζενές Ες στο Λουξεμβούργο. Στη ρεβάνς της Αθήνας η επικράτηση ήρθε εύκολα με 5-0 και στη συνέχεια υποκλίθηκαν η Σλόβαν Μπρατισλάβας (3-0, 1-2), Έβερτον (1-1, 0-0) και Ερυθρός Αστέρας (1-4, 3-0).

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Όλα τα όπλα για τις Ελπίδες

    2/6/2005 8:37:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ακόμα ένα τελικό έχει η Εθνική ομάδα των Ελπίδων, στην προσπάθεια της για να προκριθεί την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με αντίπαλο την Τουρκία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφτασε πριν από λίγες ώρες στην Τουρκία, στην Κωνσταντινούπολη, που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Γαλατάσαραϊ, το Αλι Σαμί Γιενμ και ο Στέλιος Αποσπόρης μίλησε για την κρισιμότητα της συνάντησης.

    "Δεν τίθεται θέμα απώλειας"

    Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελπίδων ξεκαθάρισε πως δεν "δεν έχουμε περιθώριο για απώλεια". Όπως είναι τα πράγματα, η ισοπαλία στον αγώνα της Παρασκευής θα παραμείνει ζωντανές τις ελπίδες για πρόκριση, περιμένοντας και τα άλλα αποτελέσματα, ενώ βέβαια σε περίπτωση νίκης "θα είμαστε από τα φαβορί για την πρόκριση".

    Ο Αποσπόρης τέλος κατέληξε στους εξής ένδεκα ποδοσφαιριστές για το ξεκίνημα του αγώνα: Σηφάκης, Φυτανίδης, Τοροσίδης, Γουνδουλάκης, Σαμαράς, Λαγός, Λεοντίου, Τζιόλης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μενδρινός και Αραμπατζής. Διαιτητής της αναμέτρησης, που θα ξεκινήσει στις 21:00, είναι ο γάλλος Μπρούνο Κουέ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Μπρούνο Φαγιέ και Ζακ Κλαβέ. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο, επίσης γάλλος, Τιερί Οριάκ.

    [10] Μπάσκετ

    Γιαννάκης : "Τα εύσημα στους παίκτες"

    2/6/2005 9:02:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Αν και δεν είναι πλήρως ικανοποιημένη οι χρονιά, αφού το Μαρούσι ήθελε να περάσει στον τελικό της Α1 Μπάσκετ, παρ όλα αυτά, οι παίκτες και ο προπονητής της ομάδας του Αμαρουσίου έδειξαν πως η απεδείχθη η νοοτροπία νικητή. Όπως τόνισε μετά την ήττα από την ΑΕΚ, ο Έλληνας προπονητής τόνισε πως όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και " μέχρι τώρα πετύχατε πολλά σε μια χρονιά που ήταν πολύ δύσκολη για την ομάδα. Έπρεπε διαρκώς να αποδεικνύει ότι είναι δυνατή και τα κατάφερε παρότι προέκυψαν τραυματισμοί και απρόοπτα που άλλους θα τους είχαν λυγίσει. Όλοι είμαστε στενοχωρημένοι που δεν προκριθήκαμε στον τελικό. Ωστόσο απομένουν μερικά ακόμη παιχνίδια που για όλους είναι μια άσκηση για να δείξουμε τον χαρακτήρα μας".

    Δεν τελείωσε ακόμα

    Από εκεί και πέρα, το Μαρούσι "δεν τελείωσε το Μπάσκετ για φέτος", καθώς απομένουν τα παιχνίδια για τις θέσεις 3-4 με αντίπαλο τον ηττημένο της σειράς Παναθηναϊκού-Πανιωνίου, η οποία κρίνεται την Κυριακή. Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο παιχνίδι που θα δώσουν οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη θα είναι την ερχόμενη Πέμπτη. Γι αυτό άλλωστε ο «δράκος» έδωσε μια μέρα ρεπό στους παίκτες του και οι προπονήσεις θα ξαναρχίσουν την Παρασκευή.

    Για αυτό το λόγο, ο τεχνικός της ομάδας αλλά και η διοίκηση του Αμαρουσίου θα ξεκινήσει μετά τα τελευταία παιχνίδια, τον σχεδιασμό για τη νέα χρονιά. Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν και θα δρομολογηθούν μετά την συνάντηση που θα έχει ο πρόεδρος Άρης Βωβός με τον Παναγιώτη Γιαννάκη για να συζητήσουν και να πάρουν τις αποφάσεις τους.

    [11] Βόλεϊ

    Μπάεφ : "Θέλουμε μία νίκη"

    2/6/2005 8:09:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τουλάχιστον μία νίκη στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια της Ελλάδας κόντρα στην Πολωνία στο πλαίσιο του World League, ζήτησε ο Θοδωρής Μπάεφ. Σε δηλώσεις του ο Έλληνας διεθνής ακραίος παίκτης τόνισε μεταξύ άλλων το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να φτάσει τη νίκη. Οι αγώνες με την Πολωνία είναι πολύ δύσκολες και αυτό που χαρακτηρίζει τον Μπάεφ είναι πως "Πολωνία μετράει δύο νίκες στον τρίτο όμιλο, όπως κι εμείς, αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και, σίγουρα, οι απουσίες των Μιούρεκ, Σβιντέρσκι, Γκρούσκα, θα της στοιχίσουν". Παράλληλα βέβαια βλέπει και την Εθνική μας να έχει αρκετά προβλήματα τραυματισμών αλλά θα υπάρχουν και αρκετές απουσίες. Όμως θα είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει τουλάχιστον μία νίκη, "ώστε να τους πιέσουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Πάντως, έχουμε δύσκολο έργο καθώς δεν γνωρίζουμε πράγματα γι αυτούς, κι έτσι το πρώτο παιχνίδι θα είναι αναγνωριστικό. Παίξαμε πολύ καλά στα δυο πρώτα παιχνίδια με την Σερβία, παρόλα τα προβλήματα και ελπίζω πως θα συνεχίσουμε έτσι και καλύτερα, ώστε να επιτύχουμε τον στόχο μας, που είναι η πρόκριση στο φάιναλ-4 της διοργάνωσης στο Βελιγράδι".

    [12] Αστέρια του Ακοντισμού στα Τσικλιτήρια

    2/6/2005 8:12:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μία διοργάνωση που κάθε χρονιά κλέβει την παράσταση στον Παγκόσμιο Στίβο, θα γίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο, για το Σούπερ Γκραν Πρι "Τσικλητήρεια-ΟΠΑΠ 2005", που διοργανώνει ο Πανελλήνιος ΓΣ στις 14 Ιουνίου. Από τα ονόματα που θα κλέψουν την παράσταση, αυτό που θα προκαλέσει είναι η πρωταθλήτρια του ακοντισμού Οσλέιντις Μενέντες, η οποία έχει το παγκόσμιο ρεκόρ με 71.54 μ. Η Κουβανή αθλήτρια αποτελεί ισορία για την Ελλάδα και τη χώρα μας, καθώς το 2001 είχε καταρρίψει το μέχρι και τώρα παγκόσμιο ρεκόρ το οποίο πέτυχε στο Ρέθυμνο. Τρία χρόνια αργότερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, η Μενέντες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη με 71.53μ., ένα εκατοστό πιο κάτω από το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ.

    Μεγάλα ονόματα

    Εκτός από την Μενέντες, το παρών στον Ακοντισμό θα δώσει η Γερμανίδα Στέφι Νέριους, η οποία πήρε το ασημένιο μετάλλιο τον περασμένο Αύγουστο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Η Γερμανία αθλήτρια φέτος έχει πετύχει με 65.49μ έχει την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Η Σόνια Μπίσετ από την Κούβα με 66.54μ. ατομικό ρεκόρ και η Νόρα Αϊντα Μπίσετ, από την Κούβα επίσης, με ατομικό ρεκόρ 63.32μ, που ήταν και αυτές παρούσες στο μεγάλο τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Και στη δισκοβολία, θα ξεχωρίσει η "γυναικεία λάμψη". Εκεί θα ξεχωρίσει η συμμετοχή της Ρωσίδας Ναταλίας Σάντοβα (70.02μ), η οποία απέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Στα 33 της χρόνια η Σάντοβα έχει κατακτήσει μετάλλια σε όλες τις σημαντικές διοργανώσεις του κλασικού αθλητισμού.

    Εκτός από την Σάντοβα, στην Αθήνα θα έλθουν η Λευκορωσίδα Ιρίνα Γιατσένκο (69.14), η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2003 στο Παρίσι, η Βέρα Ποσπισίλοβα (67.71) από την Τσεχία, που ήταν 4η στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Ρουμάνα Νικολέτα Γκράσου (68.80), που κατέλαβε την έκτη θέση τον περασμένο Αύγουστο, η Λευκορωσίδα Ελίνα Σβέρεβα (71.58), καθώς και η Γερμανίδα Φράνκα Ντιτς (69.51).

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στο Λεβαδειακό ο Θεοδοσιάδης

    2/6/2005 9:58:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στα πράσινα του Λεβαδειακού θα παραμείνει και τη νέα χρονιά ο Σάκης Θεοδοσιάδης. Ο 30χρονος αμυντικός βρέθηκε σήμερα με στελέχη της διοίκησης αφού συζήτησαν την προσφορά που του έγινε, έδωσαν τα χέρια. Έτσι εντός των ημερών θα υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του. Από εκεί και πέρα, ανοιχτό είναι τι ενδεχόμενο του Μάκη Κατσαβάκη και αν θα βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της ομάδας στην Α Εθνική. Ο Έλληνας τεχνικός βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του και θα επιστρέψει στη Λιβαδειά στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, για να έχει την καθοριστική συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ,Γιάννη Κομπότη. Το κλίμα είναι καλό, αλλά άγνωστο είναι αν τελικά ο Μακεδόνας τεχνικός θα παραμείνει στη Λειβαδιά.

    [14] Κοινωνία

    Καταστροφές από πλημμύρες και χαλαζόπτωση

    Χειμωνιάτικο σκηνικό σε Γιάννενα και Αχαΐα

    2/6/2005 8:35:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/6/2005 11:49:02 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκαν την Πέμπτη οι νομοί Ιωαννίνων και Αχαΐας. Σφοδρή καταιγίδα και χαλαζόπτωση, που σημειώθηκε το απόγευμα, προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες και σπίτια, ενώ αυτοκίνητα και νταλίκες ακινητοποιήθηκαν σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου του νομού Ιωαννίνων. Στο επίκεντρο της καλοκαιρινής χαλαζόπτωσης και καταιγίδας βρέθηκαν κυρίως τα χωριά Λογγάδες και Δροσοχώρι, όπου προκλήθηκαν καταστροφές στα οπωροκηπευτικά και πλημμύρισαν πολλά υπόγεια, ενώ το ύψος του χαλαζιού έφτασε τους 10 πόντους. Προβλήματα προκλήθηκαν και στην Πελοπόννησο. Αίγιο και Καλάβρυτα πνίγηκαν από τη δυνατή καταιγίδα που έπληξε το απόγευμα μεγάλο τμήμα της Δυτικής Ελλάδας. Στο Αίγιο, πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, ενώ μικρότερης έκτασης πλημμύρες σημειώθηκαν και στα Καλάβρυτα, προκαλώντας κατολισθήσεις και ζημιές στο οδόστρωμα του οδικού δικτύου.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Μετά τον Μπάγεβιτς ποιος;

    2/6/2005 8:14:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του Ντ.Μπάγεβιτς, που παραιτήθηκε, βρίσκεται από την Τετάρτη, ο Ολυμπιακός. Το κενό που άφησε ο "πρίγκιπας" μετά την αποχωρήση του δύσκολο να καλυφθεί. Όχι γιατί στην αγορά δεν κυκλοφορούν ισάξιοι ή καλύτεροι από τον Σερβοέλληνα τεχνικό. Αλλά γιατί αυτός που θα έρθει θα πρέπει να κάνει πράξη άμεσα το όνειρο των φιλάθλων του Ολυμπιακού για ευρωπαϊκή διάκριση, αλλά και γιατί σίγουρα θα πρέπει να είναι όνομα ηχηρό με επιτυχίες και διακρίσεις. Οι υποψήφιοι πολλοί, αλλά οι ικανοί που μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω είναι και ακριβοί. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σωκράτης Κόκκαλης θα είναι αυτός που θα πάρει την τελική απόφαση. Όμως όπως έχει αφήσει να εννοηθεί ο ηγέτης "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ δεν πρόκειται να διαθέσει περισσότερα από 1-1,5 εκατομμύρια ευρώ, για να εξασφαλίσει την υπογραφή του νέου τεχνικού. Περιπτώσεις Τύπου Χίτσφελντ μάλλον θα πρέπει να ξεχαστούν, καθώς το κασέ του αγγίζει τα 2.000.000 το χρόνο. Άρα αναγκαστικά ο Ολυμπιακός θα κινηθεί όσο του επιτρέπει το μπατζετ, για νεαρό σε ηλικία αλλά ανερχόμενο προπονητή, με φιλοδοξίες, που να τον διακρίνει η εργατικότητα και να κερδίζει το σεβασμό των παικτών.

    Ονόματα και περιπτώσεις

    Τρεις από τις πιο προσιτές λύσεις που έχουν προταθεί στον Ολυμπιακό και εξετάζονται από τους "ερυθρόλευκους", είναι αυτές των Κούμαν, Σόλιντ και Καμάτσο.

    Ο Κούμαν, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Μπενφίκα. Σύμφωνα με τους Πορτογάλους δημοσιογράφους, οι "αετοί της Λισσαβόνας" του προσφέρουν τριετές κλειστό συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 2 εκατ. ευρώ.

    Η πρόταση δελεαστική αλλά αν για κάποιο λόγο δεν τα βρει με τους Πορτογάλους, τότε είναι πολύ πιθανό να μετατραπεί αυτομάτως σε πρώτο φαβορί για τον Ολυμπιακό

    Ο Νορβηγός Τροντ Σόλιντ, κατέκτησε εφέτος το νταμπλ με την βελγική Μπριζ. Ο προπονητής, έγινε ευρέως γνωστό στην Ελλάδα όταν το χειμώνα είχε διαπραγματεύσεις και με τον Παναθηναϊκό.

    Το όνομα δεν έχει "ειδικό βάρος", κοινώς δεν είναι αυτό που θα τρελάνει τον Σωκράτη Κόκκαλη, αλλά ούτε και τους οπαδούς του Ολυμπιακού, αλλά σίγουρα είναι με βάση το βιογραφικό του ίσως η καλύτερη από τις προσιτές λύσεις.

    Η τρίτη περίπτωση που εξετάζεται σοβαρά είναι αυτή του Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο. Ισπανός, διάσημος, αλλά σε καμία περίπτωση επιτυχημένος. Έμεινε 32 ημέρες στη Ρεάλ Μαδρίτης, προπόνησε τη Σεβίλλη τη χρονιά που υποβιβάστηκε, ανέλαβε την Μπενφίκα και δεν κατάφερε να πάρει πρωτάθλημα και η μοναδική ίσως επιτυχία που έχει να επιδείξει είναι η παρουσία του με την εθνική Ισπανίας στο Μουντιάλ της Απω Ανατολής.

    Από εκεί και πέρα. Όπως όλα δείχνουν "ναυαγεί η περίπτωση του Ιρουρέτα που δεν ανανέωσε τη συνεργασία του με την Λα Κορούνια, έμεινε ελεύθερος, αλλά θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ισπανία, καθώς έχει στα χέρια του πρόταση από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

    Τέλος, ανοιχτό παράθυρο, άφησε ο Πολ Λε Γκουέν ο πρώην τεχνικός της Λυόν μιλώντας στην εφημερίδα "Πρωταθλητής".

    Ο τρεις φορές πρωταθλητής Γαλλίας, επιβεβαίωσε τα περί ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού λέγοντας πως έχει στα χέρια του επίσημη πρόταση από τον Ολυμπιακό, την οποία και εξετάζει σοβαρά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Αντίο" από Μπάγεβιτς

    Σήμερα "κληρώνει" για Μπάγεβιτς


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 2 June 2005 - 20:52:02 UTC