Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άγριες διαθέσεις
  • [02] Ο κουμπάρος την κουμπάρα…
  • [03] Δεκάδες νεκροί από πλημμύρες
  • [04] Άρον άρον ανασχηματισμός
  • [05] Αιματηρές συγκρούσεις
  • [06] Διπλός μισθός στους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ
  • [07] Όνειρα τελικού για τους "Χιτ"
  • [08] "Όχι" Πεκίνου στη διεύρυνση του ΣΑ
  • [09] Λήξη συναγερμού
  • [10] Ταξιδιωτική οδηγία για το Ουζμπεκιστάν

    [01] Κοινωνία

    Ποδαρικό με χαλάζι και πλημμύρες ο Ιούνιος

    Άγριες διαθέσεις

    3/6/2005 8:29:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/6/2005 10:56:25 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Κύμα κακοκαιρίας με έντονα φαινόμενα σάρωσε χθες πολλές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Στα Γιάννενα υπόγεια σπιτιών και δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ η έντονη χαλαζόπτωση κατέστρεψε καλλιέργειες ενώ δύσκολες ώρες έζησαν οι κάτοικοι στα χωριά Βασιλική και Λογγάδες. Την τελευταία στιγμή οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν πλήρωμα του ΕΚΑΒ, που είχε παρασυρθεί από χείμαρρο, ενώ χρειάστηκε ερπυστριοφόρο για να σωθεί 65χρονη κτηνοτρόφος. Εκατόν πενήντα κλήσεις για παροχή βοήθειας δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Αίγιο ενώ μεγάλα προβλήματα αντιμετώπισαν οι κάτοικοι των Καλαβρύτων και της Ακράτας, που προκλήθηκαν κυρίως από κατολισθήσεις και ζημιές στο οδόστρωμα, τόσο στο εθνικό, όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Αχαΐας. Το σημαντικότερο πρόβλημα από τις κατολισθήσεις είναι ότι διακόπηκε η λειτουργία του οδοντωτού, αλλά ήδη συνεργεία του ΟΣΕ εργάζονται για την αποκατάσταση της γραμμής. Προβλήματα προκάλεσε η ξαφνική νεροποντή και στην Αττική.

    Προβλήματα και στην Αττική

    Οι δρόμοι πλημμύρισαν, παρασύροντας σκουπίδια, που είναι συσσωρευμένα στους κάδους εξαιτίας της κλειστής χωματερής στα Άνω Λιόσια. Φρεάτια βούλωσαν, ενώ σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν. Δεν ήταν λίγες οι κλήσεις, που δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για πλημμυρισμένα υπόγεια και καταστήματα.

    Τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν μέσα στις επόμενες ώρες. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν το Σαββατοκύριακο πρόσκαιρη αλλαγή του σκηνικού, όμως, βροχές αναμένονται και πάλι από την ερχόμενη εβδομάδα.

    [02] Παράξενα

    Ο κουμπάρος την κουμπάρα

    3/6/2005 10:28:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Σίγουρα όλοι έχουμε ακούσει για γυναίκες που απατούν τον σύζυγό τους με τον κουμπάρο, αλλά και το αντίστροφο... Στην περίπτωση μιας νύφης και του κουμπάρου της από την πόλη Βαραζντίν της Κροατίας, το ερωτικό πάθος ήταν τόσο αχαλίνωτο που οδήγησε σε μπελάδες. Βλέπετε, το παράνομο ζευγάρι δεν μπορούσε να κρατηθεί ούτε κατά την διάρκεια της γαμήλιας δεξίωσης και κάποια στιγμή κατευθύνθηκε στις τουαλέτες, για να απολαύσει την ερωτική συνεύρεση. Ωστόσο, η θεά τύχη μάλλον δεν ήταν με το μέρος τους Την ώρα που το ζευγάρι βρισκόταν στον έβδομο ουρανό, ένας γνωστός μπήκε στην τουαλέτα και τους έπιασε στα πράσα! Η ταραχή της νύφης ήταν τόσο μεγάλη, που έπαθε μυϊκό σπασμό και το ζευγάρι "κόλλησε". Ανήμποροι να ξεκολλήσουν, χρειάστηκε να καλέσουν ιατρική βοήθεια, αλλά και να γίνουν θέαμα στους καλεσμένους, καθώς μεταφέρθηκαν "κολλημένοι" στο νοσοκομείο. Οι γιατροί έκαναν ένεση για τη χαλάρωση των μυών στη νύφη και ο κουμπάρος απέκτησε την ελευθερία του. Όσο για τον γαμπρό; Εντελώς ακομπλεξάριστος, ζήτησε από τους καλεσμένους να παραμείνουν στη δεξίωση, για να γλεντήσουν το διαζύγιό του!

    [03] Κόσμος

    Δεκάδες νεκροί από πλημμύρες

    3/6/2005 11:23:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τουλάχιστον 71 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 58 αγνοούνται από τις καταρρακτώδεις βροχές την εβδομάδα αυτή στην κεντρική και νοτιοδυτική Κίνα, που ανάγκασαν περισσότερους από 200.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Περισσότερα από 67.000 σπίτια καταστράφηκαν και 30.000 ζώα χάθηκαν από τις πλημμύρες, διευκρινίζει το υπουργείο Αστικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του στο διαδίκτυο. Οι μεγαλύτερες απώλειες, 49 νεκροί και 42 αγνοούμενοι προέρχονται από την επαρχία Γιουνάν και τα άλλα θύματα από τις επαρχίες Σετσουάν και Γκουινζού. Το υπουργείο εκτιμά πως οι οικονομικές απώλειες θα φτάσουν τα 2,8 δις γιουάν (338 εκατ. δολάρια) αφού εκατοντάδες χιλιάδες εκτάρια καλλιεργήσιμης γης καταστράφηκαν.

    [04] Κόσμος

    Το "Όχι" έφερε στην Κυβέρνηση τον Σαρκοζί

    Άρον άρον ανασχηματισμός

    3/6/2005 9:56:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Τον "προσηλωμένο στην κομματική πειθαρχία", Φιλίπ Ντούστ - Μπλαζί, διόρισε νέο Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας ο Πρόεδρος Ζακ Σιράκ ενώ το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εσωτερικών ανέλαβε ο Νικολά Σαρκοζί, αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος. Ο Σαρκοζί θα φέρει τον υπουργικό τίτλο "μινίστρ ντ Ετά", που τον καθιστά δεύτερο τη τάξει μετά τον πρωθυπουργό Ντομινίκ ντε Βιλπέν. Ο ριζικός ανασχηματισμός, στον οποίο χάριν της παραταξιακής ενότητας συμπεριελήφθη ο εσωκομματικός αντίπαλος του Πρωθυπουργού Ντε Βιλπέν, ο Νικολά Σαρκοζί, σηματοδοτήθηκε από το "Όχι" των Γάλλων ψηφοφόρων στην Ευρωπαϊκή Συνταγματική Συνθήκη το βράδυ της Κυριακής 29ης Μαΐου.

    Τετραήμερες πολιτικές διεργασίες

    Εξάλλου στα άλλα δύο βασικά Υπουργεία παραμένουν τα ίδια πρόσωπα, στο Οικονομίας - Οικονομικών παραμένει ο Φιλίπ Μπρετόν και στο Άμυνας η Μισέλ Αλιό Μαρί ενώ δεν μετακινήθηκε από το Πολιτισμού ο Ρενό Ντονεντιέ ντε Βαμπρ. Από τους νεοεισερχόμενους στην Κυβέρνηση είναι η Κατρίν Κολονά, πρώην εκπρόσωπος του Μεγάρου των Ηλυσίων, που διορίστηκε Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο Πασκάλ Κλεμάν, ως Υπουργείο Δικαιοσύνης ενώ στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Έρευνας, που αποτελεί νέα υπουργική δομή μετακινήθηκε από το Μεταφορών ο Ζιλ ντε Ρομπιέν.

    Διακηρυγμένος πρωταρχικός στόχος της νέας Κυβέρνησης είναι η Απασχόληση. Οι αναλυτές επισημαίνουν τις τετραήμερες έντονες πολιτικές διεργασίες, που προηγήθηκαν του σχηματισμού της νέας Κυβέρνησης της Γαλλίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διάγγελμα Σιράκ

    Ο Ντε Βιλπέν πρωθυπουργός στη Γαλλία

    [05] Κόσμος

    Αιματηρές συγκρούσεις

    3/6/2005 9:41:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τουλάχιστον εβδομήντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη και την Πέμπτη σε φυλετικές συγκρούσεις στην περιοχή του Ντιεκουέ στα δυτικά της Ακτής Ελεφαντοστού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Έρικ Καχέ, ο οποίος δεν απέκλεισε την πιθανότητα ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Οι συγκρούσεις μεταξύ των Ντιούλα, μουσουλμάνων από τα βόρεια της χώρας και των γειτονικών χωρών, και των αυτόχθονων Γκουερέ του Ντιεκουέ, είναι οι χειρότερες που έχουν σημειωθεί στη χώρα εδώ και μήνες. Ο Καχέ επεσήμανε ότι δεν έχουν ακόμη βρεθεί όλα τα πτώματα των θυμάτων, καθώς η περιοχή αυτή είναι δασώδης και γεμάτη με φυτείες κακάο.

    [06] Οικονομία

    Σύμφωνα με απόφαση του Α.Π.

    Διπλός μισθός στους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ

    3/6/2005 7:23:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Οι ΔΕΚΟ και οι επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα υποχρεούνται να καταβάλουν στο τέλος του χρόνου αποδοχές αυξημένες κατά 100% στους εργαζόμενους στους οποίους δεν χορηγείται η άδεια που δικαιούνται κατά τη διάρκεια του έτους, απεφάνθη ο Άρειος Πάγος, ανατρέποντας προηγούμενη νομολογία. Η απόφαση της Ολομέλειας αναμένεται να δημοσιευθεί μέσα στο καλοκαίρι.

    [07] Μπάσκετ

    Όνειρα τελικού για τους "Χιτ"

    3/6/2005 11:29:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μία νίκη απέχει πλέον το Μαϊάμι από τις αναμετρήσεις των τελικών με το Σαν Αντόνιο για το φετινό "δαχτυλίδι" του πρωταθλητή του ΝΒΑ. Τα ξημερώματα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού οι Χιτ, παρά τον τραυματισμό του "συνήθους" σκόρερ, Ντουεϊν Γουεϊντ, στη διάρκεια της 3ης περιόδου, επιβλήθηκαν με 88-76 του Ντιτρόϊτ και πήραν προβάδισμα στις νίκες με 3-2. Για τους γηπεδούχους σημαντική ήταν η προσφορά του Σακίλ Ο Νιλ, που έπαιξε και για το τραυματισμένο του συμπαίκτη, τελειώνοντας το παιχνίδι με 20 πόντους.

    [08] Κόσμος

    "Όχι" Πεκίνου στη διεύρυνση του ΣΑ

    3/6/2005 8:06:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αντίθετη εμφανίζεται η Κίνα στην πρόταση διεύρυνσης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που εισηγούνται η Γερμανία, η Βραζιλία, η Ινδία και η Ιαπωνία και η οποία προβλέπει από μία μόνιμη θέση για καθεμιά από τις χώρες αυτές. Ο πρεσβευτής της Κίνας στον ΟΗΕ χαρακτήρισε "επικίνδυνη" της πρόταση αυτή, εκτιμώντας ότι "θα καταστρέψει την ενότητα του Οργανισμού και θα ανατρέψει όλες τις συζητήσεις για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις του ΟΗΕ". Στα μέσα Μαΐου κυκλοφόρησε στον ΟΗΕ ένα σχέδιο ψηφίσματος των τεσσάρων αυτών χωρών, το οποίο προβλέπει τη διεύρυνση του Συμβουλίου Ασφαλείας από τα 15 στα 25 μέλη και την προσθήκη άλλων έξι μόνιμων μελών στα ήδη υπάρχοντα πέντε.

    [09] Κόσμος

    Λήξη συναγερμού

    3/6/2005 7:48:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/6/2005 9:44:17 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δεν περιείχε τελικά επικίνδυνες ουσίες το ύποπτο δέμα που απευθυνόταν στον Αυστραλό υπουργό Εξωτερικών, Αλεξάντερ Ντάουνερ, και ανάγκασε τις αρχές της Καμπέρα να κλείσουν ορισμένες υπηρεσίες του κοινοβουλίου. Το δέμα που περιείχε άσπρη σκόνη έφτασε στην ταχυδρομική υπηρεσία του κοινοβουλίου και ένας από τους υπαλλήλους της υποβλήθηκε προλβηπτικά σε απολύμανση. Ο συγκεκριμένος χώρος, όπου εντοπίστηκε το πακέτο, βρίσκεται σε άλλο κτήριο από εκείνο όπου στεγάζεται η εθνική αντιπροσωπεία, αλλά αποτελεί τμήμα του ευρύτερου κτηριακού συγκροτήματος της αυστραλιανής βουλής. Πάντως, οι βουλευτές δεν υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα γραφεία τους και ο πρωθυπουργός, Τζον Χάουαρντ, παρέμεινε στο κτήριο όπου είχε σειρά επαφών.

    Σχετικά Links: Κοινοβούλιο της Αυστραλίας

    [10] Κόσμος

    Από τις ΗΠΑ

    Ταξιδιωτική οδηγία για το Ουζμπεκιστάν

    3/6/2005 7:35:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το μη απαραίτητο προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας στο Ουζμπεκιστάν εξουσιοδοτήθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να εγκαταλείψει την πρώην σοβιετική δημοκρατία, ύστερα από πληροφορίες για πιθανές επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στόχων. Στην ταξιδιωτική οδηγία δεν αναφέρονται στοιχεία για τις συγκεκριμένες απειλές που έλαβε υπόψη του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αλλά επισημαίνεται ότι η Αλ Κάιντα, το Ισλαμικό Κίνημα του Ουζμπεκιστάν, και η Ισλαμική Ένωση για τον Ιερό Πόλεμο, έχουν έντονη δράση στην κεντρική Ασία. Επιπλέον, καλούνται οι Αμερικανοί πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή να αποφεύγουν τις μετακινήσεις που δεν είναι απαραίτητες και να εξετάσουν τις δυνατότητες αναχώρησή τους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Όχι" Καρίμοφ σε διεθνή έρευνα


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 3 June 2005 - 8:51:37 UTC