Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαφές Πρέντεργκαστ στην Αθήνα
  • [02] "Επιπλήττει" την Ελλάδα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
  • [03] Ευρωπαϊκές Ελπίδες
  • [04] "Κουνάει μαντίλι" ο "Μιχαλάκης";
  • [05] "Κόκκινος για πάντα" ο "Τζολε"
  • [06] Θα παίξει ο Διαμαντόπουλος
  • [07] "Υπερβολικός" ο Γκραντ
  • [08] Έχασε την ευκαιρία
  • [09] Κολύμβηση : Έτοιμοι για τις μεγάλες διοργανώσεις
  • [10] Αύριο η απόφαση για τον Καλλίνικο
  • [11] Φεύγει από Καλαμαριά ο Βέλα Τζούνιορ
  • [12] ΕΛΠΕ: Από τις 10 Ιουλίου η απεργία

    [01] Πολιτική

    Αναχωρεί για την Άγκυρα το βράδυ

    Επαφές Πρέντεργκαστ στην Αθήνα

    3/6/2005 8:18:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/6/2005 8:48:11 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είχε σήμερα ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ υπεύθυνος για πολιτικές υποθέσεις Κίραν Πρέντεργκαστ στα πλαίσια των επαφών του σε Κύπρο, Ελλάδα και Τουρκία, για να διαπιστώσει αν υπάρχει γόνιμο έδαφος για την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό. Ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε, ότι είχε μια καλή σειρά συναντήσεων και επεσήμανε την πολύ μεγάλη υποστήριξη, που δείχνει η Ελλάδα στη διαδικασία για την επίλυση του Κυπριακού. Όπως τόνισε ο ίδιος ο μόνος τρόπος για να βρεθεί μια λύση στο ζήτημα είναι να υπάρξει και ένα πακέτο προτάσεων που θα αποδεχθούν και τα δύο μέρη, ενώ δεν απάντησε στο αν πρέπει να απορριφθεί το σχέδιο Ανάν.

    Γ Παπανδρέου: Ανάγκη για πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση

    Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον κ Πρέντεργκαστ, ο κ Παπανδρέου επέμεινε στην ανάγκη ύπαρξης πολιτικής βούλησης και λήψης πρωτοβουλιών από την Κυβέρνηση.

    "Έχω τονίσει, και προς την Ελληνική Κυβέρνηση, ότι δεν μπορεί να περιμένει, δεν μπορεί απλώς να παρατηρεί, πρέπει να παίρνει πρωτοβουλίες. Χωρίς πρωτοβουλίες από την ελληνική πλευρά δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι, ούτε θα δούμε μια σύντομη λύση του Κυπριακού. Γι αυτό, χρειάζεται συστηματική προσπάθεια, προγραμματισμό, και στόχευση".

    Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωσε, ότι είναι πάντα έτοιμος να συμβάλει στην προσπάθεια για την επίλυση του Κυπριακού και επισήμανε ότι τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πλέον νέους μοχλούς για την διαδικασία επίλυσης.

    Όπως τόνισε, ο κ Παπανδρέου για μια δίκαιη επίλυση του θέματος ο ΟΗΕ πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τις νέες προοπτικές, που δημιουργούνται δεδομένου, ότι η Κύπρος είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Τουρκία συνεχίζει την ευρωπαϊκή της πορεία.

    Απόψε το βράδυ ο κ Πρέντεργκαστ αναχωρεί για την Άγκυρα, όπου θα συνεχίσει τις επαφές του.

    [02] Κοινωνία

    "Επιπλήττει" την Ελλάδα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

    3/6/2005 10:16:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/6/2005 11:36:26 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Επικρίσεις και συστάσεις για την Ελλάδα περιλαμβάνει η φετινή έκθεση του αμερικανικού υπουργείο Εξωτερικών για τη διακίνηση και σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών και ανηλίκων. Η χώρα μας χαρακτηρίζεται ως χώρα-προορισμός, ενώ σημειώνεται, ότι τα περισσότερα θύματα προέρχονται από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και τα Βαλκάνια. Ευθύνες επιρρίπτονται στην Εληνική Κυβέρνηση, επειδή δεν εκπληρώνει σε ικανοποιητικό βαθμό τις υποχρεώσεις της για την εξάλειψη του φαινομένου και δεν ενεργοποιείται όσο αποτελεσματικά θα μπορούσε για την πάταξή του. Επίσης, η έκθεση για δεύτερη συνεχή χρονιά κατατάσσει τη χώρα μας στη "δεύτερη κατηγορία υπό επιτήρηση". Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξηγεί την επιλογή αυτή ως αποτέλεσμα της αποτυχίας της Ελλάδας να επιδείξει συγκεκριμένες θεσμικές κινήσεις προόδου και να προβεί με αποτελεσματικότητα σε πρακτικές ενέργειες για την καταπολέμηση της διακίνησης ατόμων, κυρίως στους τομείς της προστασίας και παροχής βοήθειας στα θύματα.

    Ζητά ενίσχυση των ΜΚΟ

    Στην καλύτερη "δεύτερη κατηγορία χωρίς επιτήρηση", βρίσκονται οι υπόλοιπες χώρες της περιοχής Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία-Μαυροβούνιο, Κροατία, ΠΓΔΜ, Τουρκία, Κύπρος).

    Συνολικά υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες, και οι περισσότερες χώρες της ΕΕ (16) βρίσκονται στην πρώτη, ενώ έξι βρίσκονται στην "δεύτερη χωρίς επιτήρηση", και μόλις δύο (Ελλάδα και Σλοβακία) έχουν τοποθετηθεί στην "δεύτερη με επιτήρηση" κατηγορία.

    Στο κείμενο ακόμη επισημαίνεται η περιορισμένη πρόσβαση των μη κυβερνητικών οργανώσεων σε πιθανά θύματα, που βρίσκονται στις φυλακές, ενώ η Κυβέρνηση καλείται να ενισχύσει περαιτέρω τις ΜΚΟ, καθώς, όπως επισημαίνεται μπορούν να "διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο ευαίσθητο αυτό κοινωνικό φαινόμενο.

    Ωστόσο, αναγνωρίζεται, ότι η στήριξη στις ΜΚΟ υπήρξε για το 2004 αρκετά δυναμική φτάνοντας τα 3.000.000 ευρώ.

    Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί την Ελλάδα να εγκαινιάσει μια ευρεία διαφημιστική εκστρατεία που θα στοχεύει στη μείωση της ζήτησης.

    Παράλληλα, όμως, επισημαίνεται, ότι το 2004 η Ελληνική Κυβέρνηση πραγματοποίησε επιχειρήσεις πάταξης του φαινομένου, συλλαμβάνοντας 352 υπόπτους, και διαλύοντας κυκλώματα διακίνησης.

    Τονίζεται, όμως, ότι οι τελικές καταδίκες ήταν ελάχιστες, ενώ πολλά θύματα που συλλαμβάνονται εξαναγκάζονται να επιστρέψουν στις χώρες από τις οποίες προήλθαν χωρίς να διασφαλίζεται η προστασία τους από τα κυκλώματα που τις εκμεταλλεύονται.

    Οι ελληνικές κινήσεις που "παίρνουν μπράβο"

    Ωστόσο, η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ , αναγνωρίζει, ότι καταβάλλονται και προσπάθειες προς την σωστή κατεύθυνση, με βασικό παράδειγμα τη μείωση του αριθμού των ανηλίκων αλβανικής καταγωγής και αθίγγανων που πέφτουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

    Ακόμη στις θετικές δράσεις περιλαμβάνονται:

    -ο διορισμός νέου συντονιστή για την διακίνηση ατόμων

    -η υλοποίηση ενός νέου σχεδίου για την αντιμετώπιση του φαινομένου

    -η πρόβλεψη για αύξηση της οικονομικής ενίσχυσης για τα θύματα

    Τέλος, στα θετικά βήματα καταγράφονται οι περιπτώσεις επιβολής ποινών σε αστυνομικούς που είχαν εμπλακεί σε διακίνηση γυναικών, όπως επίσης και το γεγονός ότι οι ελληνικές Αρχές χορήγησαν άδειες παραμονής και εργασίας σε μερικά από τα θύματα (σε τουλάχιστον 24 γυναίκες εντός του 2004).

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ευρωπαϊκές Ελπίδες

    3/6/2005 11:12:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μεγάλη νίκη πέτυχε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των Ελπίδων. Η ομάδα του Στέλιου Αποσπόρη πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, νίκησε με 0-1 την Τουρκία μέσα στο Αλι Σαμι Γεν, στον αγώνα για τον 2ο όμιλο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, και "μπήκε για τα καλά" στην πρόκριση για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Με την επικράτηση αύτη, η Ελλάδα είναι πλέον στη δεύτερη προνομιούχο δεύτερη θέση και η πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού, είναι κάτι παραπάνω από κοντά. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 58΄ ο Παναγιώτης Λαγός, ενώ η ελληνική ομάδα ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Τζιόλη με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 77΄. Παράλληλα, "έδειξαν με τον τρόπο αυτό το δρόμο" για την Εθνική Ελλάδας στον αγώνα της Πρωταθλήτριας Ευρώπης απέναντι στους Τούρκους.

    Όλα μπορούν να συμβούν

    Ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει. Η Εθνική Ελλάδας των Ελπίδων, πήρε τη νίκη και αύξησε τις ελπίδες της για πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Το γκολ του Λαγού στο 58΄ έπειτα από σπουδαίο συνδυασμό των Σαμαρά-Μάντζιου, της έδωσαν τη νίκη επί της Τουρκίας μέσα στο «Αλί Σαμί Γιεν». Ακόμα πιο μεγάλο ήταν το επιστέγασμα της νίκης αυτής, καθώς αγωνόταν με 10 παίκτες.

    Στον αγώνα, η Εθνική μας είχε καλό ρυθμό και έπειτα από το πρώτο δεκάλεπτο και μετά την κεφαλιά άουτ του Εμρέ, βγήκε μπροστά πιέζοντας την άμυνα των Τούρκων. Η πίεση αυτή έφερε και τις δύο φάσεις για τους παίκτες του Στέλιου Αποσπόρη. Ηταν το δωδέκατο λεπτό, όταν σ΄ ένα γέμισμα από αριστερά η... στραβοκλωτσιά του Χάνεφι υποχρέωσε τον Φεβζί σε μία εκπληκτική απόκρουση σε κόρνερ. Δεκατρία λεπτά αργότερα, η μεγάλη ευκαιρία ήταν για την Εθνική μας. Ο Σαμαράς έδειξε την κλάση του, όταν κέρδισε την μπάλα από το κέντρο, πέρασε με υπέροχη προσπάθεια τρεις αντιπάλους, όχι όμως και τον Τούρκο τερματοφύλακα, που του αρνήθηκε να ολοκληρώσει την φάση.

    Η απάντηση των Τούρκων ήταν άμεση με τον Ιμπραϊμ, στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν για άλλη μία φορά βρέθηκε ξεχασμένος από τον Λεοντίου, όμως το πλασέ που επιχείρησε από πολύ ευνοϊκή θέση πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σηφάκη.

    Ο πολύ καλός Γάλλος διαιτητής, Μπρούνο Κουέ, εκτός από τις δύο στον Τζιόλη, έδειξε κίτρινες και στους Εμρέ, Γκόκχαν και Χάνεφι.

    ΤΟΥΡΚΙΑ: Φεβζί, Ταγφούν (46΄ Ουμούτ), Μεχμέτ Τσογούμ, Αλί, Εμρέ, Χάνεφι, Μεχμέτ Τοπούζ, Αντέμ, Γκόκχαν (81΄Σεμίχ), Φαχρί (63΄ Μπιλάλ), Ιμπραίμ.

    ΕΛΛΑΔΑ: Σηφάκης, Τοροσίδης, Λεοντίου, Παπαδόπουλος, Φυτανίδης, Τζιόλης, Μενδρινός (53΄ Μάντζιος), Γουνδουλάκης (70΄ Κυριακίδης), Αραμπατζής. Σαμαράς (80΄Λιαπάκης), Λαγός.

    Τα σημερινά αποτελέσματα του 2ου ομίλου

    Αλβανία-Γεωργία 0-0

    Ουκρανία-Καζακστάν 2-1

    Τουρκία-Ελλάδα 0-1

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    ΑΓ. Ν Ι Η ΓΚΟΛ Β

    Δανία 7 6 1 0 17-7 19

    Ελλάδα 8 4 2 2 12-5 14

    Τουρκία 8 4 2 2 10-4 14

    Ουκρανία 8 4 1 3 13-7 13

    Αλβανία 8 1 3 4 5-12 6

    Γεωργία 7 1 3 3 5-14 6

    Καζακστάν 6 0 0 6 2-15 0

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Κουνάει μαντίλι" ο "Μιχαλάκης";

    3/6/2005 10:20:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πολύ κοντά στο να φύγει από την Παιανία και να μεταφερθεί σε άλλες πολιτείες, φαίνεται να είναι ο Μιχάλης Κωνσταντίνου. Σήμερα, ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι είχε και νέα συνάντηση με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη κατά την οποία αποκάλυψε πως ο Κύπριος βρίσκεται πολύ κοντά σε σε ομάδα του εξωτερικού. Βέβαια, τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες εβδομάδες, μέχρι δηλαδή να εξαντληθεί η ημερομηνία (20 Ιουνίου) που έχει θέσει ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, για να διευκρινίσει τις προθέσεις του πελάτη του.

    Καλά τα νέα για Γκούμα

    Από την άλλη, όλα δείχνουν πως ο Γιάννης Γκούμας θα παραμείνει στους πράσινους. Όπως τόνισε, ο Έλληνας αμυντικός θα έχει επιστρέψει η εθνική ομάδα από την Κωνσταντινούπολη τη Δευτέρα και είναι πολύ κοντά στο να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Παράλληλαμ σε συνάρτηση με το νέο συμβόλαιο με τον Εμάνουελ Ολισαντέμπε και την παραμονή του στον ΠΑΟ, οι πράσινοι θα είναι οι μοναδικοί μοναδικοί που θα συνεχίσουν την καριέρα τους στα πράσινα, ανάμεσα στους 14 παίκτες της ομάδας που είχε ηττηθεί 3-0 από τον Ολυμπιακό στη Ριζούπολη.

    Στα υπόλοιπα μεταγραφικά, ο Ιταλός τεχνικός έφυγε για την Ιταλία και τη Βερόνα, έχοντας δρομολογήσει τις μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού και την επόμενη εβδομάδα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

    Σίγουρα μέσα στην εβδομάδα θα «επισημοποιηθεί» η συνεργασία με τους δύο νεαρούς του Πανιωνίου, Βαγγέλη Μάντζιο, Αλέξανδρο Τζιόλη, ενώ αναμένεται και η περίπτωση ενός ξένου, οποίος όμως δεν έχει γίνει γνωστός.

    Προτεραιότητα αποτελεί η αντικαταστάτης του Αγγέλου Μπασινά στη θέση του αμυντικού χαφ, μετά και το οριστικό όχι του Αλμπέρτο Σελάδες.

    Εξάλλου, οι πράσινοι συμφώνησαν με τον Πιερ Εμπεντε, ο τερματοφύλακας της Χαλκηδόνας, που θα είναι "πίσω από τον Γκαλίνιβιτς, αλλά και τον Γιώργο Θεοδωρίδη, που δεν τα βρήκε με τον ΠΑΟΚ. Και σ΄αυτές τις περιπτώσεις, η ΠΑΕ περιμένει τον Μαλεζάνι να ανάψει το «πράσινο φως» για να οριστικοποιηθεί η απόκτησή του. Κρούση έγινε και για τον Ζαν Μαρί Σιλά του Εργοτέλη.

    Δημοσιεύματα για Βερόν

    Στην Ιταλία, δημοσιεύματα από την Gazzetta dello Sport, μίλησαν για ενδιαφέρον του ΠΑΟ με τον Αργεντίνο, Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν. Όπως φαίνεται, ο μέσος της Ίντερ δεν είναι και "στα καλύτερα του" τα τελευταία χρόνια και η «προϋπηρεσία» του πατέρα του στο «τριφύλλι», αποτελούν στοιχεία που θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί η ελληνική ομάδα. Βέβαια, το κασέ είναι πολύ ακριβό, ενώ όπως έχει πει και ο ίδιος, δεν θέλει να φύγει από την ομάδα του Μαντσίνι.

    Οι διαδοχικές μέτριες χρονιές του Αργεντινού Ομως, ο Βερόν κρατάει πολύ ψηλά το κασέ του και παράλληλα δεν έχει καμία διάθεση να φύγει από την Ίντερ.

    Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτόν τον καιρό, είναι πώς θα «μονιμοποιηθεί» η παραμονή του στο Μιλάνο, αφού αγωνίζεται ως δανεικός από την Τσέλσι, η οποία είπε «όχι» σε πρόταση 1.500.00 ευρώ των «νερατζούρι».

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Κόκκινος για πάντα" ο "Τζολε"

    3/6/2005 9:46:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Έτοιμος να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό είναι ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Ο αρχηγός των ερυθρόλευκων συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Γιώργο Λούβαρη, κατά τη διάρκεια της οποίας οριστικοποιήθηκε η συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου του, που λήγει στο τέλος του μήνα. Αυτό όπως όλα δείχνουν, σημαίνει πως ο Τζόλε "θα κρεμάσει τα κόκκινα παπούτσια του" στο Λιμάνι, κάτι που και ο ίδιος επιθυμούσε. Το συμβόλαιο για τον Σέρβο μέσο θα είναι για δύο χρόνια, ενώ οι ετήσιες αποδοχές του θα φτάσουν περίπου το 1 εκατομμύριο ευρώ. Μειώθηκαν δηλαδή σε σχέση με αυτά που έπαιρνε μέχρι τώρα ο 33χρονος ποδοσφαιριστής. Οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας (Δευτέρα ή Τρίτη) θα μπουν και οι υπογραφές.

    Ανανεώσεις και νέοι παίκτες

    Πέραν της απόκτησης του Τζόρτζεβιτς, ο Γιώργος Λούβαρης, "μίλησε" και για πολλές επαφές τις οποίες είχε με ανθρώπους του Απόλλωνα Καλαμαριάς, για την απόκτηση του Στέλιου Ηλιάδη και του Χάρη Παππά, όσο και με παράγοντα της Καλλιθέας, για την απόκτηση του Τάσου Κυριάκου. Μάλιστα, όπως είπε, οι κόκκινοι είναι πολύ ζεστοί και αναμένονται περαιτέρω εξελίξεις.

    Μάλιστα το θέμα με τον Κυριάκο είναι σε συνάρτηση με το γεγονός πως ακόμα δεν έχει έρθει για να ανανεώσει ο Γιώργος Γεωργιάδης, καθώς στην περίπτωση απόκτησης του νεαρού, τότε ο Έλληνας μεσοεπιθετικός αναμένεται να φύγει από το Λιμάνη. Τέλοςη την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανανεωθούν και τα συμβόλαια των νεαρών Φιλιππάκου, Ντ Ακόλ, αν και δεν αποκλείεται ο δεύτερος να δοθεί δανεικός σε άλλη ομάδα, ώστε να ελευθερωθεί μια θέση ξένου ποδοσφαιριστή.

    Δίνουν και παίρνουν τα ονόματα

    Το θέμα πλέον που καίει στον Ολυμπιακό, είναι το θέμα για το νέο προπονητή, μετά την οριστική αποχώρηση του Ντούσαν Μπάγιεβιτς. Οι υποψήφιοι είναι πολλοί με τα το ονόματα των Ιρουρλετα και Λε Γκεν, όμως οι απαιτήσεις και των δύο είναι ιδιαίτερα υψηλές και θεωρείται δύσκολο να μπορέσει να τις καλύψει ο Ολυμπιακός.

    Στο τραπέι υπάρχουν και τα ονόματα του Κούμαν, για τον οποίο οι κόκκινοι "δεν καίγονται", και του Σόλιντ.

    Από εκεί και πέρα, η Γαλλία είναι το μεγάλο ενδιαφέρων που βρίσκεται στο Λιμάνοι. Τα ονόματα είναι πολλά, Λακόμπ, Σαντινί, Ντενουί, ενώ μία φημολογία υπήρξε και για τον Κριστιάν Καρεμπέ, σύμφονα με την οποία θα

    Η γαλλική αγορά έχει την... τιμητική της σε αυτή την «παρέλαση» πιθανών διαδόχων του Μπάγεβιτς, καθώς στο προσκήνιο έχουν αρχίσει να έρχονται πάλι ονόματα, όπως αυτά των και ίσως αυτό να οφείλεται κάπου και στη φημολογία που αναπτύχθηκε το επιστρέψει στον Πειραιά σε ρόλο τεχνικού διευθυντή.

    Στα τόσα ονόματα προστέθηκε και ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, λόγω ενός δημοσιεύματος της ισπανικής εφημερίδας «As», που ανέφερε ότι ο Ολυμπιακός θέλει τον πρώην προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Ισπανοί πάντως τονίζουν απλά ήταν πηγή που έγινε από δημοσίευμα ελληνικής εφημερίδας. Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός κινείται δραστήρια για την απόκτηση ξένου προπονητή, οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει αυτή την υπόθεση εξετάζουν με μεγάλη προσοχή όλες τις περιπτώσεις, κινούμενη με άκρα μυστικότητα.

    [06] Μπάσκετ

    Θα παίξει ο Διαμαντόπουλος

    3/6/2005 10:39:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Αντίστροφη μέτρηση για τον Πανιώνιο για τον πέμπτο και καθοριστικό αγώνα του ημιτελικού που θα γίνει στο ΟΑΚΑ την Κυριακή. Η ομάδα του Μέμου Ιωάννου, μετά το χθεσινό ρεπό, σήμερα Ιωάννου είδε όλους του παίκτες του να «βγάζουν» την απογευματινή προπόνηση,, πλην του Γιώργου Διαμαντόπουλου, ο αισθάνθηκε πάλι ενοχλήσεις στη μέση και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Πάντως, όπως τόνισε δεν υπάρχει θέμα μη συμμετοχής του για τον μεγάλο αγώνα. Από εκεί και πέρα, ο τεχνικός της ομάδας της Νέας Σμύρνης, τονίζει πως υπάρχει αισιοδοξία για την Κυριακή, ελπίζοντας πάντως στο "θαύμα" και αγωνιζόμενοι ,όνο με πράσινους φιλάθλους στο ΟΑΚΑ και να βρεθούν στον τελικό. Κάτι πολύ δύσκολο πάντως αφού ο Πρωταθλητής ΠΑΟ είναι το μεγάλο φαβορί, και οι ελπίδες των κυανέρυθρων είναι πολύ λίγες. Στο μεταξύ, ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε τον Πανιώνιο με πρόστιμο 2.000 ευρώ για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, στον τέταρτο ημιτελικό των πλέι οφ.

    [07] Μπάσκετ

    "Υπερβολικός" ο Γκραντ

    3/6/2005 8:09:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πολλή ακριβός κρίθηκε ο Τάϊρον Γκραντ, και στην ομάδα της Ολύμπιας βρίσονται σε άλλη αναζήτησε για παόυερ φόργουορντ. Αυτό είπαν οι Θεσσαλοί, καθώς είδαν τον Αμερικανό παίκτη να ζητάει πολλά λεφτά και για αυτό η διοίκηση με τον προπονητή της ομάδας Βαγγέλη Αλεξανδρή μιλάνε ήδη για λύση για την ενίσχυση της ρακέτας, κοιτόντες για παίκτες μέσα στο καλάθι. Από κει και πέρα, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής συνεχίζει το ψάξιμο για την απόκτηση ενός πλέι μέικερ από την εγχώρια αγορά. Έχει ήδη ξεχωρίσει κάποιες επιλογές, αλλά ακόμη "πηγαίνει ήρεμα" καθώς δεν βιάζεται να αποφασίσει, δεδομένου ότι υπάρχει πολύς χρόνος μπροστά, για να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της Θεσσαλικής ομάδας εν όψει του νέου πρωταθλήματος. Αγωνιστικά, οι Θεσσαλοί συνεχίζουν τις προπονήσεις στις οποίες δίνεται μεγαλύτερο βάρος κυρίως στην ατομική βελτίωση των αθλητών, ώστε να εμφανιστούν καλύτεροι τη νέα αγωνιστική περίοδο.

    [08] Βόλεϊ

    Έχασε την ευκαιρία

    3/6/2005 11:40:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κρίμα για την Εθνική Ελλάδας η οποία έχασε την ευκαιρία να πετύχει μία εκτός έδρας νίκη επί της Πολωνίας , στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τη 2η εβδομάδα του παγκόσμιου λιγκ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αν και προηγήθηκε δύο φορές, ηττήθηκε τελικά με 3-2 σετ από τους γηπεδούχους στο Λοτζ. Η δεύτερη αναμέτρηση θα γίνει αύριο (16:00) στην ίδια πόλη. Τα σετ: 17-25, 25-23, 19-25, 25-20, 15-13. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ελληνική ομάδα κατέκτησε άνετα το πρώτο και το τρίτο σετ, ενώ στο δεύτερο και στο τέταρτο ήταν μπροστά μέχρις ενός σημείου (20-19, και 14-13 αντίστοιχα), όμως στους κρίσιμους πόντους οι γηπεδούχοι ήταν πιο ψύχραιμοι και τα κέρδισαν. Στο τάι-μπρέικ, η εθνική προηγήθηκε 5-1 και 7-3, όμως το σερβίς των Πολωνών δημιούργησε πολλά προβλήματα στην ελληνική υποδοχή, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Ραούλ Λοζάνο να φέρουν το ματς στα μέτρα τους και να φτάσουν τελικά στη νίκη.

    Οι συνθέσεις

    ΠΟΛΩΝΙΑ: Γκρούσκα, Ζαγκούμνι, Ιγκνάτσακ, Βλάζλι, Κάτζεβιτς, Γκόλας, Γκάτσεκ (λ) Στέλμαχ, Σβιντέρσκι, Γκριμπ, Σιμάνσκι.

    ΕΛΛΑΔΑ: Κουρνέτας, Ρουμελιώτης, Λάππας, Μπάεφ, Τσακιρόπουλος, Χατζηαντωνίου, Δημητρακόπουλος (λ) ? Πανταλέων, Κυριαζής, Ντονάς.

    [09] Κολύμβηση : Έτοιμοι για τις μεγάλες διοργανώσεις

    3/6/2005 8:31:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με 10 αθλητές και αθλήτριες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μόντρεαλ (17-31 Ιουλίου), από 32 στους Μεσογειακούς Αγώνες (24-28 Ιουνίου στην Αλμερία της Ισπανίας) και από 12 στο ευρωπαϊκό εφήβων-νεανίδων της Βουδαπέστης (14-17 Ιουλίου", θα εκπροσωπηθεί η ώρα μας στα μεγάλα events του καλοκαιριού στην κολύμβηση, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΚΟΕ.. Στο Μόντρεαλ "πέρασαν" οι κολυμβητές και κολυμβήτριες, όπου έπιασαν τα όρια συμμετοχής, καθώς και όσοι είχαν εξασφαλίσει το «εισιτήριο» από τους περσινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, με εξαίρεση τη Βάσω Αγγελοπούλου, η οποία δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και δεν ήθελε η ίδια να μετάσχει.

    "Στόχος το Παγκόσμιο και οι Μεσογειακοί"

    Ο Δημήτρης Σαρακατσάνης, ο οποίος είναι γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας "μίλησε" τους στόχους ελληνικής κολύμβησης στις μεγάλες αυτές διοργανώσεις. Όπως τόνισε, ο μεγαλύτερος στόχος για φέτος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα και οι Μεσογειακοί Αγώνες. Παράλληλα τόνισε πως υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία στο Μόντρεαλ, με την προοπτική για ένα μετάλλιο στο βάθρο, αλλά "και γιατί το όχι και κάτι παραπάνω. Στόχος μας είναι να λάβουμε μέρος σε τέσσερις τελικούς και να παρουσιάσουμε μία εικόνα ανάλογη με αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων

    Όσο αφορά τους Μεσογειακούς, οι προβλέψεις είναι πολύ πιο δύσκολες. "Δεν γνωρίζουμε τη δυναμικότητα των άλλων χωρών. Το σίγουρο είναι ότι θέλουμε και είναι μέσα στις δυνατότητες των αθλητών και αθλητριών μας να κατακτήσουμε περισσότερα μετάλλια από αυτά που είχαμε κατακτήσει στην προηγούμενη διοργάνωση, όπου συνολικά είχαμε συγκεντρώσει 14.

    Στη συνέχεια έχουμε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων στη Βουδαπέστη. Μπορούμε και είμαστε σε θέση να κατακτήσουμε 2 με 3 μετάλλια και να λάβουμε μέρος σε 10 μέχρι 15 τελικούς".

    Αναλυτικά

    ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΝΔΡΩΝ/ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Άρης Γρηγοριάδης (Άρης Θεσσαλονίκης), Ανδρέας Ζήσιμος (Ολυμπιακός), Δημήτρης Μαγγανάς (Ολυμπιακός), Σπύρος Γιαννιώτης (Ολυμπιακός), Γιάννης Δρυμωνάκος (ΓΣ Περιστερίου), Γιάννης Κοκκώδης (Νηρέας Χαλανδρίου), Απόστολος Αντωνόπουλος (Άρτεμις), Νίκος Ξυλούρης (Πανελλήνιος), Αγγελική Εξάρχου (Ολυμπιακός), Νέρι Νιαγκουάρα (Παναθηναϊκός).

    ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Αριστείδης Γρηγοριάδης (Άρης Θεσσαλονίκης), Μάρκος Νικολόπουλος (Γλαύκος Περιστερίου), Χρήστος Παπαδόπουλος (ΧΑΝΘ), Ρωμανός Αλυφαντής (Παναθηναϊκός), Γιάννης Δρυμωνάκος (ΓΣ Περιστερίου), Βασίλης Δεμέτης (Ολυμπιακός), Δημήτρης Μαγγανάς (Ολυμπιακός), Σπύρος Γιαννιώτης (Ολυμπιακός), Απόστολος Τσαγκαράκης (ΑΝΟΓ), Αντώνης Γκιούλμπας (Ηλυσιακός), Σωτήρης Πάστρας (ΝΟΒΑ), Απόστολος Αντωνόπουλος (Άρτεμις), Ανδρέας Ζήσιμος (Ολυμπιακός), Διογένης Τσιτουρίδης (ΧΑΝΘ), Νίκος Ξυφώλης (Πανελλήνιος), Τρύφων Τριβιζάς (ΓΣ Περιστερίου), Κατερίνα Μπλιάμου (Άρης Θεσσαλονίκης), Μάρθα Μάτσα (ΧΑΝΘ), Αγγελική Εξάρχου (Ολυμπιακός), Αθηνά Τζαβέλλα (Πανελλήνιος), Ελευθερία Ευσταθίου (Παναθηναϊκός), Ζωή Δημοσχάκη (Ολυμπιακός), Μαριάννα Λυμπερτά (Παναθηναϊκός), Ελένη Κωστή (Ολυμπιακός), Στέλλα Μπούμη (ΑΟ Ωκεανός), Ιφιγένεια Κοσκινά (Ολυμπιακός), Ειρήνη Καβαρνού (Ολυμπιακός), Ζαμπία Μελαχροινού (Παναθηναϊκός), Αναστασία Γιαρένη (Ολυμπιάδα ΄73), Βασιλική Αγγελοπούλου (ΑΕ Χαϊδαρίου), Βασιλική Καβαρνού (Ολυμπιακός), Ιωάννα Παλή (Θρίαμβος Πατρών).

    ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΦΗΒΩΝ/ΝΕΑΝΙΔΩΝ: Ιωάννης Καλαμαράς (ΚΟΗ), Δημήτρης Παπαχαριζάνου (ΑΟ Ωκεανός), Σταύρος Κιρμιτζόγλου (ΚΟΗ), Κωνσταντίνος Γκατζής (Ηλυσιακός), Παναγιώτης Γλυκός (ΟΕΑΝΑΒ), Νικόλαος Παρασκευόπουλος (ΑΕ Χαϊδαρίου), Γιάννης Γιαννούλης (ΠΑΟΚ), Βασιλική Τσαμπασιάν (Θρίαμβος Πατρών), Σελάνα Μάρκου (ΑΟ Ωκεανός), Ελευθερία Ευσταθίου (Παναθηναϊκός), Ευτυχία Φούντα (ΕΟΦΠΦ), Μαρία-Μαγδαληνή Σουβατζόγλου (ΑΕ Χαϊδαρίου).

    [10] Κοινωνία

    Αύριο η απόφαση για τον Καλλίνικο

    3/6/2005 9:11:00 μμ

    Χωρίς να αποφασίσει για το αν η υπόθεση καταγγελιών σε βάρος του Μητροπολίτη Πειραιά, Καλλίνικου θα παραπεμφθεί για εκδίκαση ή θα μπει στο αρχείο ολοκλήρωσε τις εργασίες του το απόγευμα το Εξεταστικό Δικαστήριο για Αρχιερείς, που συνεδρίασε ως δικαστικό συμβούλιο. Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στη αυριανή συνεδρίαση, που ξεκινά στις 8:30 το πρωί. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση διαβάστηκε το πόρισμα της προανάκρισης μαζί με τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, το απολογητικό υπόμνημα του μητροπολίτη, αλλά και σχεδόν το σύνολο των καταθέσεων των μαρτύρων υπεράσπισης, εκτός δύο που θα διαβαστούν αύριο.

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Φεύγει από Καλαμαριά ο Βέλα Τζούνιορ

    3/6/2005 8:40:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Αγεφύρωτη παραμένει η οικονομική διαφορά μεταξύ του Τζιουζέπε Βέλα Τζούνιορ και της Καλαμαριάς που φτάνει στο ποσό των 60-70 χιλιάδων ευρώ. Ο ποδοσφαιριστής, ζήτησε 160.000 ευρώ από τον κ. Δαμήλο προκειμένου να ανανεώσει την συνεργασία του με την ομάδα για δύο χρόνια, όμως άκουσε τον πρόεδρο της ομάδας του να του αντιπροτείνει το ποσό των 100.000 ευρώ. Το κλίμα είναι αρνητικό και από τις δυο πλευρές και όπως όλα δείχνουν οι διαπραγματεύσεις οδηγούνται σε "ναυάγιο". Στην Καλαμαριά αναζητούν και την πλέον συμφέρουσα πρόταση για την περίπτωση του Στέλιου Ηλιάδη. Είναι φανερό πως δεν θα βιαστούν να απαντήσουν στις κρούσεις που έγιναν από τον ΠΑΟΚ, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και από τον Ολυμπιακό για το νεαρό ποδοσφαιριστή. Ο τελευταίος, μιλώντας σήμερα για την περίπτωσή του, είπε πως η παραχώρησή του είναι θέμα της διοίκησης του Απόλλωνα καθώς έχει συμβόλαιο για ακόμα δύο χρόνια με την ομάδα και πως το ενδιαφέρον δύο μεγάλων ομάδων σαν τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, τον τιμά.

    [12] Οικονομία

    ΕΛΠΕ: Από τις 10 Ιουλίου η απεργία

    3/6/2005 8:28:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Μία ημέρα μετά την πρόσκληση για διάλογο του υπουργού Ανάπτυξης, Δημήτρη Σιούφα, προς τους εργαζόμενους στα Ελληνικά Πετρέλαια, το σωματείο τους κοινοποίησε την Παρασκευή στη Διοίκηση της εταιρείας το εξώδικο, με το οποίο ενημερώνει για την κήρυξη της 10ήμερης απεργίας για τις 10-20 Ιουνίου. Παράλληλα, το σωματείο των εργαζομένων καλεί τη Διοίκηση των ΕΛΠΕ σε διάλογο την ερχόμενη Τρίτη για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας του 2005, ενώ επαναλαμβάνει τα αιτήματα για αυξήσεις 8% στους μισθούς και στις παροχές κοινωνικού χαρακτήρα. Από την πλευρά της, η Διοίκηση έχει αποσύρει τις προτάσεις της για τη συλλογική σύμβαση, απορρίπτει τις προτάσεις του σωματείου και ζητά διάλογο από μηδενική βάση, ενώ έχει δηλώσει ότι θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε διάλογο καλεί ο Σιούφας

    Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα ΕΛΠΕ

    Σχετικά Links: Ελληνικά Πετρέλαια


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 3 June 2005 - 20:51:00 UTC