Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δριμεία επίθεση Παπανδρέου
  • [02] Νικήτρια η Αρντέν στο Ρολάν Γκαρός

    [01] Πολιτική

    Στην Κυβέρνηση για αποσπασματικές αλλαγές

    Δριμεία επίθεση Παπανδρέου

    4/6/2005 9:25:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Για συνονθύλευμα αποσπασματικών αλλαγών κατηγορεί την Κυβέρνηση ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο "Εθνος της Κυριακής". Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποδέχεται την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, που όπως δηλώνει έχει ανάγκη ο τόπος, υποστηρίζοντας, ωστόσο ότι, η Ν.Δ. δεν έχει πλάνο, σχέδιο και πυξίδα. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ προτείνει μεταρρυθμίσεις με κοινωνική συνοχή και με τη συναίνεση των πολιτών, εκτιμώντας ότι αυτή τελικά είναι και η διαφορά του με τον Κώστα Καραμανλή. Στο μεταξύ συζητήσεις προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ η πρόταση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για επέκταση της άρσης μονιμότητας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Σε συνέντευξη του στο "Βήμα της Κυριακής", ο συντονιστής Εξωτερικών και Άμυνας του ΠΑΣΟΚ δηλώνει: "Εγώ κρατάω στα θετικά την απόφαση για άρση της μονιμότητας στους νεοπροσληφθέντες του ΟΤΕ, κάτι, που πρέπει κατά τη γνώμη μου να επεκταθεί και στον υπόλοιπο ευρύτερο δημόσιο τομέα προκειμένου να εξυγιανθεί και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής Οικονομίας". Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, σχολίαζαν ότι, ο κ. Χρυσοχοΐδης εκφράζει προσωπικές απόψεις.

    "Πρέπει να λάβουμε υπόψη τους μελλοντικούς εργαζόμενους"

    Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξη του στο "Έθνος της Κυριακής" εξηγεί ότι, η πρόταση του για μεταρρυθμίσεις εστιάζεται σε τομές προς όφελος των εργαζομένων, σε αντίθεση με την ΝΔ, που προωθεί αποσπασματικά και αντιλαϊκά μέτρα.

    Στο επίμαχο θέμα των εργασιακών σχέσεων, ο Γ. Παπανδρέου ξεκαθαρίζει ότι: "Αν οι εργασιακές σχέσεις πρέπει να αποκτήσουν ευελιξία για τον ανταγωνισμό, αυτό πρέπει να συζητηθεί και ευρύτερα με το συνδικαλιστικό κίνημα. Και τους μελλοντικούς εργαζομένους πρέπει να λάβουμε υπόψη, και θα νοιαστούμε ιδιαίτερα για τους ασθενέστερους πολίτες".

    Στο θέμα του ΟΤΕ αναφέρεται και η Άννα Διαμαντοπούλου στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", η οποία καλεί τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ να παραιτηθούν.

    [02] Νικήτρια η Αρντέν στο Ρολάν Γκαρός

    4/6/2005 9:50:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η Βελγίδα τενίστρια Ενίν Χαρντέν κατέκτησε το τρόπαιο στο Ρολάν Γκαρός, αφού νίκησε στον τελικό 2-0 (6-1, 6-1) την Γαλλίδα Μέρι Πιρς. Η 23χρονη Χαρντέν, πρώην Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη (τώρα στο Ν 10) κέρδισε για δεύτερη φορά στην καριέρα της τον τίτλο στο Ρολάν Γκαρός, ενώ η 30χρονη Πιρς (Ν 21) ήταν η νικήτρια του τουρνουά το 2000.Στο μεταξύ στο διπλό ανδρών ο Σουηδός Γιόνας Μπγιόρκμαν και ο Λευκορώσος Μαχ Μίρνι κατέκτησαν τον τίτλο του Ρολάν Γκαρός. Οι δύο αθλητές, που βρίσκονταν στο Νο2 του ταμπλό, επικράτησαν στον σημερινό τελικό των Αμερικανών Μπομπ και Μάικ Μπράιαν (Νο3 στο ταμπλό) με 2-6, 6-1, 6-4.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 4 June 2005 - 20:49:59 UTC