Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το μυστικό της καλής φυσικής κατάστασης
  • [02] Κλειστές οι τράπεζες
  • [03] Αφαίρεσε το διαβατήριο από τον Ειρηναίο
  • [04] Παυλόπουλος και Αβραμόπουλος στο Μαξίμου
  • [05] Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ
  • [06] Μαθαίνοντας για το περιβάλλον
  • [07] Μακελειό στο Νεπάλ
  • [08] Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην ανατολική Τουρκία
  • [09] Ανάγκη άμεσων μεταρρυθμίσεων
  • [10] ΔΕΗ: Απολογισμός και θετικές προοπτικές
  • [11] Ανοικτό παράθυρο για Λίβερπουλ
  • [12] Με πολλά προβλήματα η Σκοτία
  • [13] Γίνεται μπλε ο Κουράνι
  • [14] Το "δώρο" του Μαλεζάνι
  • [15] Μένει ο Σοάρες, φεύγει ο ’λβες
  • [16] Ελπίδες : Όλα για τη δεύτερη θέση
  • [17] ΑΕΚ : Χάνει τη χρονιά ο Μπέιλι
  • [18] Ποιος θα πάρει τον Κόμματο;
  • [19] Πρώτη των νέων στο ΣΕΦ
  • [20] "Μονόδρομος" οι νίκες στην Αργεντινή
  • [21] Στόχος το 2 στα 2
  • [22] "Ελεύθεροι" Τζέκος και Θάνου
  • [23] Πόλο: Πήρε Νίκιτς ο Ολυμπιακός
  • [24] Καλύτερος ο Δημητρίου στα σλάλομ της Γαλλίας
  • [25] Μαριχουάνα Stop!
  • [26] Ηλεκτρονικός "τρομοκράτης"
  • [27] Ραντεβού... "στο μέρος"
  • [28] Η Ξάνθη θέλει Καραδήμο
  • [29] Ιωνικός: Περιμένοντας απαντήσεις
  • [30] Η Λάρισα απέκτησε τον Καλατζή

    [01] Υγεία

    Το μυστικό της καλής φυσικής κατάστασης

    6/6/2005 3:58:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/6/2005 7:14:44 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΒΒC

    Το κλειδί για την καλή φυσική κατάσταση δεν είναι μόνο η ήπια, τακτική σωματική άσκηση, δηλώνουν Καναδοί επιστήμονες. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου McMaster, που δημοσιεύθηκε στην Επιθεώρηση Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας, έξι λεπτά έντονης γυμναστικής επιφέρουν στο σώμα τα ίδια αποτελέσματα με έξι ώρες ήπιας άσκησης. Εντυπωσιακό, δυστυχώς όμως, η μέθοδος δεν συνίσταται για τους εντελώς αγύμναστους.

    Οι συνήθεις οδηγίες που προτείνουν οι ειδικοί για έναν ισορροπημένο οργανισμό είναι 20-30 λεπτά ήπιας αεροβικής άσκησης, τρεις με πέντε φορές την εβδομάδα.

    Οι Καναδοί ερευνητές όμως βάλθηκαν να εξετάσουν και άλλους τρόπους επίτευξης αυτού του αποτελέσματος. Μελετώντας τρεις ομάδες ατόμων με καλή φυσική κατάσταση, διαπίστωσαν πως είτε γυμνάζονταν με μέτριας δυσκολίας ασκήσεις και για ώρα, είτε με έντονο τρόπο για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, στο τέλος η βελτίωση που κατέγραψαν στην κατάσταση των μυών και στο βαθμό αντοχής ήταν ίδια σε όλους τους εθελοντές. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων έδειξε αφενός ότι ο ρυθμός απορρόφησης οξυγόνου από τους μυς ήταν ίδιος σε όλες τις περιπτώσεις, όπως και τα επίπεδα ενός ενζύμου που βοηθά τους ιστούς να επεξεργαστούν το οξυγόνο.

    Σε αυτό το σημείο όμως άλλοι συνάδελφοι τους έρχονται να εφιστήσουν την προσοχή, λέγοντας ότι η άψογη φυσική κατάσταση δεν μπορεί να αποκτηθεί "εκ του μηδενός" με την έντονη άσκηση. ’ρα λοιπόν για όσους δεν είναι και οι πλέον δραστήριοι, οι συμβουλές για τη διατήρηση του σωστού βάρους και της καλής καρδιαγγειακής υγείας παραμένουν ως έχουν, δηλαδή χαλαρή και τακτική γυμναστική.

    [02] Οικονομία

    Εξαιτίας της 48ωρης απεργίας της ΟΤΟΕ

    Κλειστές οι τράπεζες

    6/6/2005 3:53:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/6/2005 6:22:35 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Με 48ωρη απεργία απαντά η ΟΤΟΕ στο σχέδιο επίλυσης του ασφαλιστικού των τραπεζών. Έτσι, μετ εμποδίων θα γίνονται την Τρίτη και Τετάρτη οι τραπεζικές συναλλαγές καθώς τα πιστωτικά ιδρύματα θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. Η προθεσμία που έχει δώσει η Κυβέρνηση στην ΟΤΟΕ για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης, λήγει την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ σε περίπτωση που δε βρεθεί λύση η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση του θέματος. Συνάντηση για το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων είχε το μεσημέρι αντιπροσωπεία της ΟΤΟΕ με τη γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Τσουκαλάς, κάλεσε τους τραπεζοϋπαλλήλους στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα, ενώ κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι με το νομοσχέδιό της αυξάνει τα κέρδη των τραπεζιτών φορτώνοντας το κόστος στο κοινωνικό σύνολο. Από την πλευρά της η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι το ΚΚΕ τάσσεται κατά της ένταξης των ταμείων στο ΙΚΑ και υπέρ της δημιουργίας ενός ενιαίου ταμείου επικούρησης και ασφάλισης, αλλά δε δέχεται αύξηση του εργάσιμου χρόνου και των ορίων συνταξιοδότησης.

    "Δεν τίθεται θέμα αιφνιδιασμού"

    "Η κυβέρνηση δε θα προχωρήσει στις αλλαγές με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι", είπε ο κ. Ρουσόπουλος αναφερόμενος στο θέμα του ασφαλιστικού των τραπεζών, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα της εξεύρεσης λύσης βιώσιμης και για τις επόμενες γενιές.

    Σε ερώτηση σχετική με τον "αιφνιδιασμό" που προκαλεί η κυβέρνηση, παρά τις "αντίθετες πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις", για το καθεστώς όσων εργάζονται στις τράπεζες πριν το 93, ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι "για τους εργαζόμενους που απασχολούνται πριν το 93, έχουν δημιουργηθεί ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα" και σημείωσε ότι αν γίνει κάποιου είδους παρέμβαση "δεν μπορεί να θεωρηθεί ως αιφνιδιασμός, δεδομένου ότι αυτές οι συζητήσεις διαρκούν πολύ καιρό".

    Σημειώνεται ότι το σχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας προτείνει τη δημιουργία ενός ενιαίου ταμείο επικουρικής ασφάλισης δημοσίου δικαίου όπου οι θα ασφαλίζονται οι τραπεζοϋπάλληλοι που έχουν προσληφθεί μέχρι το 1992, ενώ οι προσληφθέντες μετά το 1993 θα εντάσσονται στο ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ.

    Από την πλευρά της, η ΟΤΟΕ εμμένει στη θέση της για ένα ενιαίο ταμείο ιδιωτικού δικαίου που θα αφορά εν ενεργεία υπαλλήλους και συνταξιούχους, ενώ έχει προαναγγείλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προθεσμία για λύση

    [03] Κοινωνία

    Η ιορδανική κυβέρνηση

    Αφαίρεσε το διαβατήριο από τον Ειρηναίο

    6/6/2005 3:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/6/2005 3:23:51 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Την επιστροφή του διπλωματικού ιορδανικού διαβατηρίου, που χορηγήθηκε στον Ειρηναίο όταν έγινε Πατριάρχης, ζήτησε τη Δευτέρα η ιορδανική κυβέρνηση, με επιστολή της που κοινοποιήθηκε στον Ειρηναίο. Η επιστολή έχει υπογραφεί από τον Ιορδανό υπουργό Εσωτερικών, ’ουνι Γιαρβάς, ενώ αν και φέρει ημερομηνία 31 Μαΐου 2005, κοινοποιήθηκε μόλις σήμερα στα ΜΜΕ. Αυτό σημαίνει ότι ο Ειρηναίος μένει πλέον μόνο με το ελληνικό κοινό διαβατήριο. Στο μεταξύ, η Ιερά Σύνοδος του Παναγίου Τάφου καλεί τους ιερείς που συλλειτούργησαν την Κυριακή μαζί με τον Ειρηναίο να απολογηθούν αύριο, ενώ επισημαίνει ότι εάν δεν υπογράψουν δήλωση συμφωνίας προσχώρησής τους προς τις αποφάσεις της Πανορθοδόξου Συνόδου, θα τους επιβληθεί η ποινή της αργίας. Όσον αφορά τον Ειρηναίο, η Σύνοδος χαρακτηρίζει την ενέργειά του αντιεκκλησιαστική, αντικανονική και σχηματική, ενώ επιφυλάσσεται να επιβάλει κυρώσεις σε προσεχή της συνεδρεία.

    Κατηγορίες Ειρηναίο για παρέμβαση Σκανδαλάκη

    Στο θέμα της κατάστασης στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αναφέρθηκε και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θόδωρος Ρουσόπουλος, που κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την επιστολή που απέστειλε ο Ειρηναίος στον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

    "Η παρέμβαση του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Π. Σκανδαλάκη είχε πάντα το νόημα της διαφύλαξης και της διατήρησης του ελληνορθόδοξου χαρακτήρα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και φυσικά την ενότητα του ποιμνίου του", τόνισε αναφερόμενος στην επιστολή του Ειρηναίο με την οποία καταλογίζει ευθύνες στον Υφυπουργό Εξωτερικών, για την κατάσταση στο Πατριαρχείο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επιμένει ο Ειρηναίος

    Παρέμβαση Καραμανλή ζητά ο Ειρηναίος

    [04] Πολιτική

    Αναμένεται αύξηση στην τουριστική κίνηση

    Παυλόπουλος και Αβραμόπουλος στο Μαξίμου

    6/6/2005 1:06:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Θέματα δημόσιας διοίκησης συζήτησαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο. Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για την τουριστική κίνηση του καλοκαιριού, που όπως εκτιμάται, θα παρουσιάσει αύξηση κατά 6% έως 7%. Ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε σε δηλώσεις του πως ο ελληνικός τουρισμός έχει μπει σε φάση σταθεροποίησης και πως "καταφέραμε να ανακόψουμε το αρνητικό κλίμα", ενώ μίλησε για περίοδο ανάκαμψης και ανόδου. Ωστόσο, τόνισε, ότι προϋπόθεση είναι, λόγω του σκληρού ανταγωνιστικού περιβάλλοντος και νέων προορισμών που υπάρχουν, να υπάρξει ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, αλλά και των υπηρεσιών που παρέχονται.

    Τα σκουπίδια ζημιώνουν και τον Τουρισμό

    "Η Ελλάδα, είπε, πρέπει να δείξει ότι είναι μια φιλόξενη, ανοιχτή, καθαρή και πολιτισμένη χώρα", τόνισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

    Ο κ. Αβραμόπουλος, επεσήμανε, πως σ΄ αυτό έχουν ευθύνη και οι ιδιώτες και ο δημόσιος τομέας και ανέφερε, πως αρχίζει διαφημιστική εκστρατεία για τη διαμόρφωση τουριστικής συνείδησης, ενώ κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς γύρω από τον τουρισμό αλλά και τη νομαρχιακή και τοπική αυτοδιοίκηση να δώσουν αυτό το καλοκαίρι τον καλύτερό τους εαυτό.

    Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, ενώ ήταν ιδιαίτερα σκληρός για το θέμα των σκουπιδιών.

    Μάλιστα, τόνισε, πως η εικόνα αυτή προκαλεί ζημιά, πέρα από τη δημόσια υγεία και στον Τουρισμό και σημείωσε ότι θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δώσουν λύσεις.

    Ακόμα, έκανε λόγο για απαράδεκτη εικόνα και στηλίτευσε το γεγονός, ότι η Ελλάδα είναι τελευταία σε συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων.

    [05] Πολιτική

    Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ

    6/6/2005 12:50:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Την ικανοποίησή της εκφράζει η Χαριλάου Τρικούπη για τη συμμετοχή μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της Κυριακής για την ανάδειξη των νέων οργάνων του κόμματος σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η ανανέωση των στελεχών στην οργανωτική τομή του ΠΑΣΟΚ φτάνει στο 75% ενώ η συμμετοχή των γυναικών βρίσκεται στο 40%. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και γι' αυτό παρατάθηκε η ψηφοφορία, σε πολλές πόλεις, αρχικά μέχρι τις 7 το βράδυ - οι κάλπες επρόκειτο να κλείσουν στις 6 το απόγευμα - και στη συνέχεια μέχρι τις 9.

    Στο 40% η συμμετοχή των γυναικών

    Ο ακριβής αριθμός των μελών και φίλων του Κινήματος που πήραν μέρος στις εκλογές αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα. Πάντως, η κ. Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε πως, σύμφωνα με τα δεδομένα που είχε στη διάθεσή της, η συμμετοχή ξεπέρασε τις 200.000 μέλη και φίλους.

    Από τις εκλογές θα αναδειχθούν 8.500 στελέχη σε τοπικό (δημοτικό) και νομαρχιακό επίπεδο. Από τα στελέχη αυτά, οι 3.600 θα είναι γυναίκες, αριθμός πρωτόγνωρος για τα κομματικά δεδομένα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και γενικότερα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

    [06] Κοινωνία

    Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας

    Μαθαίνοντας για το περιβάλλον

    6/6/2005 7:31:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Την καλύτερη ενημέρωση και εκπαίδευση των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών σε θέματα περιβάλλοντος έχει ως στόχο το δεκαετές πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, που εξήγγειλε τη Δευτέρα η υπουργός Παιδείας, Μαριέτα Γιαννάκου. Στο πρόγραμμα, αναμένεται να παίρνουν μέρος πάνω κάθε χρόνο από 20.000 μαθητές, που θα επισκέπτονται περιοχές οικολογικό ενδιαφέρον, ενώ 70.000 εκπαιδευτικοί θα λάβουν ειδική επιμόρφωση. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς θα διοργανώνεται εβδομάδα περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα το Υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει στην έκδοση ειδικού περιοδικού για τους μαθητές. Η παρουσίαση των δράσεων του Υπουργείου έγινε σε συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας η κ. Γιαννάκου αναφέρθηκε και στην ένταση που έχει προκληθεί με τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

    Διευκρινίσεις για το θέμα με τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης

    Την ανάπτυξη του προγράμματος για το περιβάλλον θα έχει η Εθνική Επιτροπή Συντονισμού Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, που δημιουργήθηκε γι αυτό το σκοπό, και στην οποία συμμετέχουν τα Υπουργεία Παιδείας, ΠΕΧΩΔΕ, Ανάπτυξης καθώς και άλλοι σχετικοί με το περιβάλλον φορείς, οι οποίοι θα συνεργάζονται με την UNESCO.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, δηλώνει ότι "θα βάλει λουκέτο στη Νομαρχία" καθώς τα κονδύλια που της έχουν διατεθεί για τα σχολικά κτήρια δεν είναι αρκετά, η κ. Γιαννάκου είπε ότι έχει δημιουργηθεί παρεξήγηση και ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα καλύψει τα παλιά χρέη, που αφορούν την ανέγερση σχολικών μονάδων από τη Νομαρχία, υπό την προϋπόθεση ότι η Νομαρχία θα προσκομίσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

    Τέλος, η Υπουργός εξέφρασε την αντίθεσή της στην πρακτική που ακολουθείται κατά τη διάρκεια των Πανελληνίων Εξετάσεων οπότε και γίνεται σχολιασμός για τα εξεταζόμενα θέματα εκτιμώντας ότι κάνει κακό στην ψυχολογία των μαθητών.

    "Δε θεωρώ σωστό το γεγονός ότι διάφοροι, από διάφορα έντυπα, προβαίνουν σε κρίσεις για εύκολα ή δύσκολα θέματα. Νομίζω ότι αυτή η πρακτική δημιουργεί πανικό στα παιδιά και δεν τα βοηθά στην καλή ψυχολογία τους. Είναι ένας πολύ κακός τρόπος", είπε χαρακτηριστικά η κ. Γιαννάκου.

    [07] Κόσμος

    38 νεκροί - 72 τραυματίες

    Μακελειό στο Νεπάλ

    6/6/2005 5:50:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters

    Τριάντα οκτώ άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλοι εβδομήντα δυο τραυματίστηκαν, όταν νάρκη εξερράγη κάτω από το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν, στο νότιο Νεπάλ. Πολλά από τα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά. Ορισμένοι από τους σοβαρά τραυματίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στην πρωτεύουσα και άλλοι σε τοπικά νοσοκομεία, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας άρχισαν εκτεταμένες έρευνες για "τρομοκράτες". Η έκρηξη σημειώθηκε σε μία πλευρά ενός ποταμού στο χωριό Μάντι, στην περιοχή Τσιτουάν, 150 χιλιόμετρα νότια του Κατμαντού. Σύμφωνα με αξιωματούχους του στρατού πίσω από την επίθεση αυτή κρύβονται αντάρτες. Είναι μια από τις χειρότερες επιθέσεις εναντίον αμάχων από το 1996 που άρχισε η εξέγερση των Μαοϊστών ανταρτών. Γενικότερα, οι αντάρτες μάχονται να ανατρέψουν την μοναρχία και να εγκαθιδρύσουν κομμουνιστική διακυβέρνηση στο κράτος των Ιμαλαΐων.

    Φοβερό θέαμα

    "Το λεωφορείο ήταν γεμάτο χωρικούς πολλοί από τους οποίους ταξίδευαν στην οροφή του και μετέβαιναν ή στην εργασία τους ή για ψώνια όταν πάτησε την νάρκη που είχαν τοποθετήσει "τρομοκράτες", δήλωσε αξιωματικός του στρατού.

    Σύμφωνα με τον φωτογράφο του Reuters, η περιοχή οκτώ ώρες αργότερα έκανε λόγο για "φοβερό θέαμα".

    Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που το λεωφορείο εκτινάχθηκε σε απόσταση αρκετών μέτρων και στον δρόμο άνοιξε ένας μεγάλος κρατήρας.

    Εκπρόσωπος του στρατού τόνισε ότι "οι αντάρτες πυροδότησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό με τηλεχειρισμό από απόσταση 250 μέτρων".

    Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αιματηρό "καλημέρα" στο Νεπάλ

    [08] Κόσμος

    Στην επαρχία Μπινγκόλ

    Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην ανατολική Τουρκία

    6/6/2005 1:51:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/6/2005 4:54:06 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Σεισμική δόνηση 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην επαρχία Μπινγκόλ της ανατολικής Τουρκίας, με αποτέλεσμα 45 άνθρωποι να τραυματιστούν ελαφρά. Ωστόσο, μόνο δυο χρειάστηκαν να παραμείνουν στο νοσοκομείο. Από το σεισμό, υπέστησαν ζημιές αρκετά σπίτια, κανένα, όμως μεγάλο κτήριο δεν κατέρρευσε. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίσθηκε στην περιοχή της Καρλιόβα, στην επαρχία Μπινγκόλ. Η δόνηση έγινε αισθητή και στις γειτονικές περιοχές προκαλώντας πανικό στον πληθυσμό.

    [09] Οικονομία

    Αποφασισμένη για μεγάλες τομές η κυβέρνηση

    Ανάγκη άμεσων μεταρρυθμίσεων

    6/6/2005 6:54:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/6/2005 7:44:01 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Αποφασισμένη να προχωρήσει σε όλες τις αλλαγές που απαιτούνται στο δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ, εμφανίζεται η κυβέρνηση. Τη βούληση της κυβέρνησης για άμεσες μεταρρυθμίσεις, θα επαναλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός την Τετάρτη, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Οικονομία. Νωρίτερα, ο Θ. Ρουσόπουλος υπογράμμισε ότι η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών είναι πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης και ξεκαθάρισε ότι "δεν θα υπάρξουν αλλαγές με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι ". Πρέπει, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, να βλέπουμε τα προβλήματα, να βρίσκουμε τις λύσεις με συναινέσεις, σε κάθε περίπτωση πάντως, πρόσθεσε, όταν είναι αναγκαίο να βρεθούν λύσεις, η κυβέρνηση θα πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις, οι οποίες να επιτρέπουν τη βιωσιμότητα του συστήματος και για τις επόμενες γενιές.

    " Αυτόνομη περίπτωση ο ΟΤΕ"

    Όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε, ότι ο ΟΤΕ είναι αυτόνομη περίπτωση και δεν υπάρχει σκέψη να χρησιμοποιηθεί το μοντέλο αυτό σε άλλες ΔΕΚΟ.

    Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, σχολίασε και τη δήλωση του Γ. Παπανδρέου ο οποίος είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση για μη σοβαρές μεταρρυθμίσεις και είχε πει ότι η άρση της μονιμότητας έγινε επί ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση των ιδιωτικοποιήσεων.

    Ο κ.Παπανδρέου, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, "εντρυφώντας στα εσωκομματικά του ζητήματα, που είναι πολλά, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, δεν έχει προλάβει να διαπιστώσει τις μεγάλες τομές που έχουν γίνει. Κάποια στελέχη του κόμματός του τα έχουν διαπιστώσει".

    Νωρίτερα, ο Προκόπης Παυλόπουλος, με δηλώσεις του στη ΝΕΤ 105,8 τόνισε ότι η κυβέρνηση ορθώς προχωρά σε διαρθρωτικές αλλαγές στις ΔΕΚΟ και επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα άρσης μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

    Την ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών επεσήμανε και ο Ανδρέας Λυκουρέτζος.

    "Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν μπορεί να χρηματοδοτοθεί το ασφαλιστικό

    σύστημα και οι παροχές υπηρεσιών υγείας. Εδώ που φτάσαμε λοιπόν πρέπει να προχωρήσουμε σε λύσεις χωρίς να υπολογίζουμε το κόστος" τόνισε στη ΝΕΤ 105,8 ο βουλευτής της ΝΔ υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης ο διχασμός των συνδικάτων.

    "Είμαστε υπέρ των μεταρρυθμίσεων, εκείνων όμως που είναι υπέρ των συμφερόντων των εργατών και του κοινωνικού συνόλου" τόνισε από την πλευρά του ο Χρήστος Παπουτσής.

    Η κυβέρνηση, σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, εμφανίζεται τώρα με νομοσχέδιο να προτίθεται να αλλάξει το καθεστώς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

    Αναφερόμενος στη συμφωνία στον ΟΤΕ, μίλησε για σκάνδαλο ηθικής και οικονομικής τάξεως και πρόσθεσε ότι "δεν έχει παρουσιαστεί ένα στρατηγικό σχέδιο για τον οργανισμό".

    Περί μονιμότητας

    Ο κ. Παπουτσής , αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την άρση της μονιμότητας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ένα θέμα που εξακολουθεί να προκαλεί τριγμούς στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

    "Οι απόψεις του καθενός εξ ημών δεν επικαθορίζουν τη θέση του κόμματός μας " τόνισε με δηλώσεις του στη ΝΕΤ σημειώνοντας ότι "μονιμότητα σε οργανισμούς που προσφέρουν υπηρεσίες δημοσίου συμφέροντος σημαίνει πάνω από όλα επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό".

    Νωρίτερα, με δηλώσεις του στον Antenna, ο Θ. Πάγκαλος , υπογράμμισε ότι "είναι λάθος να κάνουμε προτάσεις πριν από την κυβέρνηση και για λογαριασμό της" ενώ ο Ακης Τσοχατζόπουλος σημείωσε ότι "το ΠΑΣOΚ οφείλει να απαντήσει στη συζήτηση που άνοιξε¨".

    Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο Έθνος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δημιουργεί μία σκόπιμη παρεξήγηση χρησιμοποιώντας τον όρο μονιμότητα για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπου δεν ισχύει η μονιμότητα.

    Η κυβέρνηση, τόνισε, δημιουργεί την εντύπωση ότι στόχος της είναι τα προνόμια των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, ενώ ουσιαστικός της στόχος είναι το ασφαλιστικό και εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κλειστές οι τράπεζες

    Αντιδράσεις για Χρυσοχοΐδη

    [10] Οικονομία

    Στην τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας

    ΔΕΗ: Απολογισμός και θετικές προοπτικές

    6/6/2005 5:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/6/2005 6:11:26 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας η τακτική γενική συνέλευση της ΔΕΗ όπου αναλύθηκαν ο απολογισμός του 2004 καθώς και οι προοπτικές της επιχείρησης στο νέο απελευθερωμένο ενεργειακό περιβάλλον. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν οι άμεσοι στόχοι της διοίκησης που είναι η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, η διατήρηση της ηγετικής της θέσης στην εγχώρια αγορά καθώς και η επέκταση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων στα Βαλκάνια. Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης συζητήθηκαν, επίσης, τα αιτήματα των εργαζομένων καθώς και τα μέτρα που έχουν ληφθεί προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ενός μπλακ άουτ τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Γιάννης Παλαιοκρασάς, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα εφαρμογής προγράμματος εθελουσίας εξόδου σημειώνοντας ότι η ΔEH δεν αντιμετωπίζει προβλήματα παρόμοια με αυτά των άλλων ΔEKO, ενώ ο αριθμός του προσωπικού μειώνεται σταδιακά με τις συνταξιοδοτήσεις και τον περιορισμό των προσλήψεων.

    Επίκειται συνάντηση ΓΕΝΟΠ με ηγεσίες Υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης

    Επίσης, έγινε γνωστό ότι μέσα στην εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης με τη διοίκηση της ΓENOΠ, καθώς η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του κ. Aλογοσκούφη με το συνδικάτο αναβλήθηκε. Από την πλευρά του, πάντως, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Πυλαλίδης, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια των εργαζομένων της επιχείρησης καθώς, εδώ και ένα χρόνο, η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ δεν έχει καταφέρει να συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομίας.

    Εξάλλου, από την πλευρά των εργαζομένων τέθηκε το αίτημα να θεσμοθετηθεί η συμμετοχή τους στα κέρδη της εταιρίας (σε ποσοστό 15%) και να γίνουν οι προσλήψεις τεχνικού προσωπικού που εξαγγέλθηκαν πρόσφατα. Επίσης, η ΓENOΠ δηλώνει πρόθυμη να συζητήσει νέο κανονισμό μεταθέσεων προκειμένου να ενισχυθούν οι υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν έλλειψη προσωπικού, από άλλες που έχουν πλεόνασμα, με εσωτερικές μετακινήσεις.

    Αναφορικά με το θέμα της επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας, ο γ.γ. του Υπουργείου Aνάπτυξης, Νίκος Στεφάνου, τόνισε ότι τα τελευταία 15 χρόνια κατασκευάστηκε μόνο μία μονάδα στο Νότο, όπου είναι συγκεντρωμένη η κατανάλωση, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η ανισορροπία του συστήματος, καθώς η παραγωγή είναι συγκεντρωμένη στο Βορρά.

    Παράλληλα, έγινε έκκληση από όλες τις πλευρές για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ ο κ. Στεφάνου, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσει διαφημιστική καμπάνια για το θέμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα τελευταία στοιχεία της ΔΕΗ δείχνουν αύξηση 8% στη ζήτηση για ηλεκτρισμό, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2004.

    Σε ό,τι αφορά την απελευθέρωση, ο Πρόεδρος της ΔEH τόνισε ότι, εκτός από μια εφεδρική μονάδα στη Βοιωτία και τη μονάδα των EΛΠE, στη Θεσσαλονίκη, που προβλέπεται να λειτουργήσει ως το τέλος του χρόνου, δεν προβλέπεται να τεθούν σε λειτουργία άλλες μονάδες εκτός ΔEH πριν από την πάροδο τουλάχιστον δύο-τριών ετών.

    Στη γενική συνέλευση έγινε αναφορά για την επέκταση της ΔEH που αφορά την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της και την εξαγορά του σταθμού Bobov-Dol στη Bουλγαρία, για την οποία εκκρεμεί η οριστική απόφαση της Αρχής ιδιωτικοποιήσεων.

    Τέλος, η γενική συνέλευση αποφάσισε να δοθεί μέρισμα 90 λεπτών ανά μετοχή, που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση περίπου 4,5%.

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ανοικτό παράθυρο για Λίβερπουλ

    6/6/2005 7:43:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Οι άνθρωποι της Λίβερπουλ μπορεί σε καμία περίπτωση να μην σταματούν τις προσπάθειές τους να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν φέτος στην Κωνσταντινούπολη, όμως όπως φαίνεται ούτε η UEFA σταματά τις προσπάθειές της να βρει στους ’γγλους μια θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο διευθυντής επικοινωνίας της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Ουίλιαμ Γκαγιάρ, μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει επικοινωνία με όλα τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής, ώστε να ερευνηθεί αν υπάρχει συμφωνία για την συμμετοχή της πρωταθλήτριας Ευρώπης στην διοργάνωση της επόμενης χρονιάς. "Θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία με τα 12 μέλη της εκτελεστικής επιτροπής", δήλωσε ο Γκαγιάρ και συμπλήρωσε, "Για να γίνει αυτό, απαιτείται το πολύ μία εβδομάδα. Εφόσον υπάρξει σύμπνοια απόψεων, θα επιδιώξουμε να βρούμε μία θέση για την Λίβερπουλ. Σε διαφορετική περίπτωση, φαντάζομαι ότι ο πρόεδρος θα ζητήσει ψηφοφορία από τα μέλης της επιτροπής, στις 17 Ιουνίου στο Μάντσεστερ". Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA απαρτίζεται από 14 μέλη, αλλά προφανώς δεν θα ερωτηθούν για ευνόητους λόγους, τόσο ο Αγγλος, Τζέφρεϊ Τόμσον, όσο και ο πρόεδρος, Λέναρντ Γιόχανσον, που σύμφωνα με τον Γκαγιαρ «σε κάθε περίπτωση θέλει εφόσον υπάρξει συμμετοχή της Λίβερπουλ, να μην αποβεί σε βάρος οποιασδήποτε ομάδας».

    [12] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Με πολλά προβλήματα η Σκοτία

    6/6/2005 3:28:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μπορεί η Σκοτία να κέρδισε με 2-0 τη Μολδαβία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006,ο Ουόλτερ Σμιθ όμως προβληματίζεται για τους τραυματισμούς των Νικ ΜακΚάν και Τζάκι Μακναμάρα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Σκοτσέζων, κατά τα φαινόμενα, δεν θα έχει στη διάθεση του για τον αγώνα της Τετάρτης με τους Λευκορώσους τον μέσο της Σαουθάμπτον, ο οποίος αποκλείστηκε από την αποστολή, λόγω προβλήματος στον αστράγαλο, όπως και τον αμυντικό της Σέλτικ που τραυματίστηκε στη μέση στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τη Μολδαβία, και πλέον αναζητεί άμεσες λύσεις.

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Γίνεται μπλε ο Κουράνι

    6/6/2005 12:14:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/6/2005 12:25:14 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    "Σχεδόν" παίκτης της Σάλκε είναι ο Κέβιν Κουράνι. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Kicker, η ομάδα της Στουτγκάρδης είναι έτοιμη να δεχτεί την πρόταση της, για την απόκτηση του 23χρονου διεθνή φορ των μπλε. Μάλιστα, όπως τονίζεται, πρόκειται για "πολλή καλά λεφτά". Η Σάλκε προσφέρει τετραετετές συμβόλαιο, με ένα ποσό 4.5 εκατομμυρίων ευρώ στη Στουτγκάρδη, με αποδοχές στο 1.5 εκατομμμύριο ευρώ, στον Κουράνι, και κατά τα φαινόμενα η μεταγραφή θα γίνει.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Το "δώρο" του Μαλεζάνι

    6/6/2005 5:49:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/6/2005 6:44:30 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ένα δώρο για τα 51α γενέθλιά του χαρακτήρισε η εφημερίδα της Βερόνα, L Arena, την ανανέωση του συμβολαίου του Αλμπέρτο Μαλεζάνι στον Παναθηναϊκό. Έτσι επιβεβαιώθηκε η διαφαινόμενη πρόθεση της διοίκησης των "πρασίνων" να διατηρήσουν τον Ιταλό στο "τιμόνι" της ομάδας, παρά το γεγονός πως δεν κατάφερε να διατηρήσει τον τίτλο του πρωταθλητή στην Παιανία. Ο ίδιος ο Μαλεζάνι πάντως, δηλώσεις του οποίου φιλοξένησε η εφημερίδα και το Σάββατο, δεν διστάσε να εκφράσει πόσο πολύ ικανοποιημένος είναι τόσο με την δουλειά του στον Παναθηναϊκό. "Ήταν πολύ δύσκολη η απόφαση να έρθω στην Ελλάδα σε ένα πρωτάθλημα που βρισκόταν σε εξέλιξη", δήλωσε ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι και συμπλήρωσε, "Το ρίσκο της αποτυχίας ήταν πολύ μεγάλο, αφού ελάχιστοι Ιταλοί τεχνικοί έχουν αφήσει το σημάδι τους δουλεύοντας στο εξωτερικό. Νομίζω πως τα κατάφερα. Τερματίσαμε δεύτεροι, όμως νομίζω πως διοίκηση και οπαδοί είναι χαρούμενοι με την προσπάθεια που κάναμε. Μέσα σε λίγους μήνες κατάφερα να ξαναχτίσω το σύνολο, να φτιάξω από την αρχή την ομάδα και να της δώσω συγκεκριμένη αγωνιστική κατεύθυνση. Νιώθω ότι κέρδισα το στοίχημα με τον εαυτό μου και απέδειξα πως δεν έχω ξοφλήσει ως προπονητής. Στην Ιταλία ξέχασαν πολύ γρήγορα τον Μαλεζάνι. Το ποδόσφαιρο είναι όπως η ζωή. Όσο ο ήλιος λάμπει είναι όλοι φίλοι, όταν αλλάξει ο καιρός είσαι πάλι μόνος σου. Όφειλα να δείξω ποιος είναι ο Μαλεζάνι και πως έχω ακόμη πράγματα να δώσω"

    Στον ΠΑΟ ο Εμπέντε

    Στο μεταξύ και επισήμως παίκτης του Παναθηναϊκού είναι ο τερματοφύλακας, Πιέρ Εμπέντε! Ο Καμερουνέζος πρώην γκολκίπερ της Χαλκηδόνας, συμφώνησε σε όλα με τους ανθρώπους της ομάδας και νωρίτερα σήμερα, βρέθηκε στα γραφεία του Παναθηναϊκού, όπου υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, το οποίο είναι διάρκειας 2+1 ετών. Πάντως πλέον αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα του Στέφανου Κοτσόλη, καθώς η παρουσία του Γκαλίνοβιτς και πλέον του Εμπέντε, ουσιαστικά τον υποβιβάζουν σε τρίτη επιλογή για μια θέση στο βασικό σχήμα. Έτσι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο σε συνάντηση που θα γίνει σύντομα να ζητήσει την λύση του συμβολαίου του και αφού τελικά γίνει κάτι τέτοιο να κινηθεί προς την ΑΕΚ, στην οποία υπάρχει ενδιαφέρον για τον 26χρονο τερματοφύλακα.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Μένει ο Σοάρες, φεύγει ο ’λβες

    6/6/2005 5:22:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ήταν σίγουρο, ωστόσο δεν ήταν επιβεβαιωμένο και επισήμως πως ο Αλεσάντρε Σοάρες από την επόμενη περίοδο θα ανήκει κανονικά στην ΑΕΚ και όχι ως δανεικός. Η διοίκηση της ΑΕΚ κατέβαλε σήμερα στον ΟΦΗ στον οποίο ανήκε ο ποδοσφαιριστής, το ποσό των 150.000 ευρώ, ποσό στο οποίο είχαν συμφωνήσει από πέρσι, έτσι απέκτησε πλήρως τα δικαιώματα του για μια ακόμη αγωνιστική περίοδο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός λοιπόν θα συνεχίσει να αποτελεί δίδυμο με τον Λυμπερόπουλο ή τον Ζούλιο Σέζαρ και αυτό είναι ένα γεγονός που ικανοποιεί ιδιαίτερα τόσο τους φίλους της ομάδας, όσο και τους ανθρώπους αυτής που ήθελαν να τον διατηρήσουν στις τάξεις της.

    Φεύγει ο ’λβες

    Εκείνος που κάθε ημέρα χάνει όποιες πιθανότητες έχει να διατηρηθεί στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας, είναι ο Μπρούνο ’λβες. Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός έχει εντυπωσιάσει όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την πατρίδα του, τον νέο προπονητή της Πόρτο, Κο Αντριάανσε και έτσι σύντομα αναμένεται εκείνος να εισηγηθεί την επιστροφή του στην ομάδα. Στην περίπτωση που συμβεί αυτό βέβαια η ΑΕΚ θα αναζητήσει μια ικανοποιητική λύση και για την άμυνα, καθώς θα γίνουν κινήσεις για την απόκτηση ενός αντιστοίχως έμπειρου κεντρικού αμυντικού.

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ελπίδες : Όλα για τη δεύτερη θέση

    6/6/2005 4:59:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στη δεύτερη θέση του Β ομίλου θέλει να παραμείνει η Εθνική Ελλάδας των Ελπίδων, η οποία υποδέχεται αύριο Τρίτη στις 19:00 στο «Απόστολος Νικολαϊδης» την αντίστοιχη της Ουκρανίας, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2006. Οι Ελπίδες, μετά τη νίκη την Παρασκευή επί της Τουρκίας, είναι πλέον στους 14 βαθμούς μαζί με τους Τούρκους, όμως η επικράτηση αυτή τους κράτησε στη δεύτερη θέση. Τώρα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των Ελπίδων θέλει να πάρει τη νίκη και με την Ουκρανία, προκειμένου αρχικά να παραμείνει στη δεύτερη θέση, που οδηγεί στα μπαράζ, και να μη χάσει την επαφή του με την κορυφή. Βέβαια η κορυφή μπορεί να θεωρηθεί καπαρωμένη από τη Δανία, η οποία είναι ήδη στους 19 βαθμούς και παίζει με την Αλβανία. Το αγωνιστικό πρόγραμμα του ομίλου συμπληρώνει η συνάντηση του Καζακστάν με την Τουρκία, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν τον πρώτο τους βαθμό στη διοργάνωση.

    Αποσπόρης : "Με τον κόσμο δίπλα μας"

    Μόνο νίκη ζητάει από τους παίκτες του και ο Στέλιος Αποσπόρης. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της ομάδας των Ελπίδων ούτως ώστε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να διατηρήσει τη δεύτερη θέση της κατάταξης, ενώ παράλληλα ζήτησε από τον φιλάθλους να δώσουν το παρών σε αυτή την σπουδαία αναμέτρηση.

    Ο Αποσπόρης είπε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πως πρόκειται για έναν ακόμα τελικό και η νίκη είναι μονόδρομος. Ο αγώνας με την Τουρκία έχει τελειώσει από την Παρασκευή και "κρατάμε μόνο τους τρεις βαθμούς της νίκης και την καλή ψυχολογία". Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει μόνο το παιχνίδι της Τρίτης με την Ουκρανία, το οποία και πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε, "ώστε να κρατηθούμε στη δεύτερη θέση. Τα παιδιά είναι συγκεντρωμένα. Πάνω απ΄ όλα, χρειαζόμαστε υπομονή και θέληση.

    Προβλήματα δεν υπάρχουν, εκτός από την αποβολή του Τζιόλη στον αγώνα της Παρασκευής. Εξάλλου, ο νέος παίκτης του ΠΑΟΙ αντικαταστάθηκε από τον Μάκο. Επίσης τραυματίστηκε και ο Λιαπάκης που αποκλείστηκε από την αποστολή, αλλά οι Γουνδουλάκης και Μάντζιος θα είναι έτοιμοι.

    Όσο για τον αγώνα με την Ουκρανία, τόνισε πως πρόκειται μία πολύ δυνατή ομάδα "και πρέπει να τη σεβαστούμε. Την έχουμε μελετήσει στο βίντεο πολύ καλά και είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε".

    Κλείνοντας, μίλησε για τη νίκη στην Τουρκία και τόνισε πως η Εθνική πρέπει γίνει πολύ καλύτερη και αυτό που χρειάζεται είναι χρόνος και υπομονή.

    "Μέρα με τη μέρα θα γινόμαστε καλύτεροι. Υπάρχουν παιδιά που σε λίγο θα τα μάθει όλη η Ελλάδα. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου". Τα παιδιά έχουν μάθει να παίζουν σε υψηλό επίπεδο. Το άγχος δεν πρέπει ν΄ αποτελεί δικαιολογία, ούτε ανασταλτικό παράγοντα. Χρειαζόμαστε τον κόσμο κοντά μας, για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να φτάσουμε κοντά στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης".

    Το πρόγραμμα

    1ος όμιλος

    Τσεχία-ΠΓΔΜ

    Φινλανδία-Ολλανδία

    Ρουμανία-Αρμενία (8/6)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    ΑΓ. Ν Ι Η ΓΚΟΛ Β.

    Ρουμανία 7 4 0 3 14-8 12

    Τσεχία 5 3 2 0 13-3 11

    Ολλανδία 6 3 2 1 8-3 11

    ΠΓΔΜ 6 2 2 2 8-9 8

    Αρμενία 7 1 2 4 1-14 5

    Φινλανδία 5 1 0 4 2-9 3

    2ος όμιλος

    Καζακστάν-Τουρκία

    Δανία-Αλβανία

    ΕΛΛΑΔΑ-Ουκρανια

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    ΑΓ. Ν Ι Η ΓΚΟΛ Β.

    Δανία 7 6 1 0 17-7 19

    Ελλάδα 8 4 2 2 12-5 14

    Τουρκία 8 4 2 2 10-4 14

    Ουκρανία 8 4 1 3 13-7 13

    Γεωργία 7 2 2 3 6-14 8

    Αλβανία 8 1 2 5 5-13 5

    Καζακστάν 6 0 0 6 2-15 0

    3ος όμιλος

    Λουξεμβούργο-Σλοβακία

    Εσθονία-Πορτογαλία

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    ΑΓ. Ν Ι Η ΓΚΟΛ Β.

    Πορτογαλία 6 6 0 0 16-3 18

    Ρωσία 6 4 1 1 17-4 13

    Σλοβακία 6 3 0 3 7-8 9

    Λετονία 6 2 2 2 7-8 8

    Εσθονία 6 0 2 4 1-13 2

    Λουξεμβούργο 6 0 1 5 3-15 1

    4ος όμιλος

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    ΑΓ. Ν Ι Η ΓΚΟΛ Β.

    Ισραήλ 7 4 2 1 11-7 14

    Γαλλία 5 3 1 1 6-4 10

    Ελβετία 4 2 2 0 9-4 8

    Ιρλανδία 5 1 1 3 8-10 4

    Κύπρος 5 0 0 5 0-9 0

    5ος όμιλος

    Λευκορωσία-Σκωτία

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    ΑΓ. Ν Ι Η ΓΚΟΛ Β.

    Ιταλία 6 5 0 1 10-2 15

    Νορβηγία 6 3 1 2 8-6 10

    Σλοβενία 6 2 2 2 5-9 8

    Λευκορωσία 5 2 0 3 11-10 6

    Μολδαβία 6 1 2 3 4-7 5

    Σκοτία 5 0 3 2 1-5 3

    6ος όμιλος

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    ΑΓ. Ν Ι Η ΓΚΟΛ Β.

    Αγγλία 6 4 2 0 11-3 14

    Γερμανία 5 3 2 0 11-3 11

    Πολωνία 6 2 3 1 11-7 9

    Ουαλία 5 2 1 2 4-6 7

    Αυστρία 6 2 0 4 5-8 6

    Αζερμπαϊτζάν 7 0 2 5 1-12 2

    7ος όμιλος

    Ισπανία-Βοσνία

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    ΑΓ. Ν Ι Η ΓΚΟΛ Β.

    Βέλγιο 6 4 2 0 16-4 14

    Σερβία/Μαυροβούνιο 6 4 1 1 19-6 13

    Ισπανία 6 3 2 1 21-4 11

    Λιθουανία 6 2 1 3 5-9 7

    Βοσνία 5 2 0 3 8-8 6

    Σαν Μαρίνο 7 0 0 7 2-40 0

    8ος όμιλος

    Ισλανδία-Μάλτα

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    ΑΓ. Ν Ι Η ΓΚΟΛ Β.

    Κροατία 6 5 0 1 8-3 15

    Σουηδία 6 4 0 2 12-7 12

    Ουγγαρία 6 4 0 2 6-3 12

    Ισλανδία 6 2 0 4 7-7 6

    Βουλγαρία 6 2 0 4 6-9 6

    Μάλτα 6 1 0 5 2-12 3

    (*) Από τους οκτώ ομίλους προκρίνονται οι δύο πρώτοι σε αγώνες μπαράζ (εντός-εκτός). Οι νικητές θα συμμετάσχουν στην τελική φάση.

    [17] Μπάσκετ

    ΑΕΚ : Χάνει τη χρονιά ο Μπέιλι

    6/6/2005 6:18:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος για την ΑΕΚ, να χάσει τον Τόμπι Μπέιλι για τους τελικούς με τον ΠΑΟ της Α1. Η μαγνητική τομογραφία στην οποία υπεβλήθη, έδειξε κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου, που σημαίνει πως πολύ δύσκολα θα μπορέσει να προλάβει να δώσει το "παρών" στη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος. Ο Αμερικανός παίκτης της Ένωσης παραμένει στο νοσοκομείο από το βράδυ του Σαββάτου όπου και υποβλήθηκε σε ειδική επισκληρίδια έγχυση. Όσο για τον Φώτη Κατσικάρη, ήδη μίλησε μα τον παίκτη, τον απέκλεισε από τον πρώτο τελικό της Πέμπτης, ενώ και ο ίδιος πιστεύει πως είναι πολύ δύσκολο να τον έχει σε όλη τη σειρά των τελικών.

    Τιμωρία έδρας;

    Εκτός από τον Μπέιλι, η ΑΕΚ κινδυνεύει να αγωνιστεί και χωρίς τους φιλάθλους της στα δύο, όπως ελπίζουν, παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό. Η ΚΑΕ ΑΕΚ απολογήθηκε σήμερα στον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ, για απρεπή συμπεριφορά μερίδας των οπαδών της, στο πλαίσιο του τέταρτου ημιτελικού με το Μαρούσι στο κλειστό του Γαλατσίου. Αν τελικά ισχύσει και θεωρηθεί υπεύθυνος για δυσφήμηση του αθλήματος, ο Δικέφαλος θα εκτίσει τιμωρία της έδρας για δύο αγωνιστικές (κεκλεισμένων των θυρών), που σημαίνει πως τον τελικό θα δουν "μόνο οι παίκτες και οι προπονητές των δύο ομάδων".

    Στην ακροαματική διαδικασία παρέστη ο ίδιος ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Γιάννης Φιλίππου, και ο γιος του Δημήτρης, καθώς και ο νομικός εκπρόσωπος της ΚΑΕ, Σωκράτης Λαμπρόπουλος.

    Στην απολογία της ΑΕΚ, ο πρόεδρος της κιτρινόμαυρης ΑΕΚ επιχειρηματολογώντας τόνισε πως το κατηγορητήριο δεν ευσταθεί και έκανε αναφορά στα γεγονότα του περυσινού τελικού του Κυπέλλου, Αρης-Ολυμπιακός, όπου, αν και έγιναν επεισόδια, εκκενώθηκαν οι εξέδρες και οι ομάδες αθωώθηκαν.

    "Οι φίλαθλοί μας διαφήμισαν το μπάσκετ. Έκατσα και ξαναείδα το παιχνίδι μία ώρα πριν έρθω εδώ, κύριε πρόεδρε, και πρέπει να το δείτε και εσείς, ώστε να διαπιστώσετε ότι σε όλη τη διάρκεια χόρευαν, τραγουδούσαν, χωρίς να ακουστεί η παραμικρή ύβρις. Καθόμουν στα επίσημα και αριστερά μου βρισκόντουσαν 50 φίλαθλοι του Αμαρουσίου, για τους οποίους ζήτησα πριν την έναρξη του αγώνα να τοποθετηθούν και αστυνομικοί και σεκιούριτι της ομάδας μας, ώστε να τους προστατεύουν", επισήμανε ο κ. Φιλλίπου.

    Παράλληλα τόνισε πως ήταν απαράδεκτη η στάση των πενήντα οπαδών του Αμαρουσίου." Η στάση τους ήταν απαράδεκτη. Εκαναν χειρονομίες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και συνεχώς προκαλούσαν τρεις χιλιάδες ανθρώπους. Στο τελευταίο δεκάλεπτο άκουσα από τον ασύρματο ενός σεκιούριτι ότι μέσα στο γήπεδο ετοιμάζονται να μπουν τα ΜΑΤ. Σηκώνομαι από τη θέση μου - γιατί ξέρω ότι αυτοί οι άνδρες των ΜΑΤ είναι παιδιά και εγώ στο στρατό ήμουν λοκατζής και ξέρω πώς αντιδρούν τα ΜΑΤ (μας έλεγαν ότι κανείς δεν μπορεί να σας κάνει πίσω, αυτή την νοοτροπία έχουν και τα νέα παιδιά των ΜΑΤ) - και πήγα εκεί και ήταν μαζί μου οι υπεύθυνοι της αστυνομίας. Μαζί σπρώχναμε με τα χέρια τα ΜΑΤ, ώστε να σταματήσουν να τσακώνονται με τους φιλάθλους στον περίγυρο. Αυτό κράτησε τρία λεπτά. Κύριε πρόεδρε, δεν έγινε τίποτα, δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο και αυτό φαίνεται από το ότι καμία εφημερίδα, καμία τηλεόραση δεν το σχολίασε. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα ΜΑΤ χωρίς καμιά αιτία εισήλθαν στο γήπεδο. Ούτε οι ίδιοι οι υπεύθυνοί τους δεν ήξεραν ότι θα μπουν μέσα. Το ότι δεν έγινε τίποτα φαίνεται από το γεγονός ότι ούτε το παιχνίδι διακόπηκε δευτερόλεπτο, ούτε οι φίλαθλοι στις εξέδρες έχασαν την προσοχή τους από το παιχνίδι, ούτε ο παρατηρητής, ούτε οι διαιτητές έγραψαν τίποτα στο φύλλο αγώνα. Και ένας πυροσβεστήρας που άναψε και δημιούργησε καπνό δεν αποτελεί σημείο αναφοράς. Το μόνο μεμπτό ήταν ένα μπουκάλι με νερό που έπεσε. Δυσφήμηση του αθλήματος, κ. πρόεδρε, θα είναι να γίνουν τελικοί χωρίς κόσμο. Σας προτρέπω για μία ακόμη φορά να δείτε το παιχνίδι στο βίντεο, για να καταλάβετε ότι οι φίλαθλοι της ομάδας μας διαφήμισαν το μπάσκετ με την στάση τους. Γιατί, με εξαίρεση την αναίτια επίθεση των ΜΑΤ και το γεγονός ότι, όταν αποχώρησαν, όλα ηρέμησαν, δείχνει ότι δε συνέβη το παραμικρό".

    Ο αθλητικός δικαστής θα εξετάσει τις μαρτυρίες και αύριο αναμένεται η απόφαση.

    [18] Μπάσκετ

    Ποιος θα πάρει τον Κόμματο;

    6/6/2005 7:28:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του σε οποιαδήποτε ομάδα ου προσφέρει το καλύτερο συμβόλαιο, είναι από σήμερα ο Νέστορας Κόμματος. Ο 28χρονος φοργουορντ, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, χθες το βράδυ έχοντας κατακτήσει το Πρωτάθλημα και το κύπελλο Ισραήλ, αλλά και τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης. Σήμερα αφίχθη στην Ελλάδα, και παρά την επιθυμία να συνεχίσει την καριέρα του στην Μακάμπι αυτό το σενάριο φαντάζει απραγματοποίητο.

    Δύσκολα να μείνει στη Μακάμπι

    Και αυτό γιατί από την επόμενη σεζόν στο πρωτάθλημα του Ισραήλ κάθε ομάδα θα έχει δικαίωμα να δηλώνει στη δωδεκάδα, τέσσερις μη Ισραηλινούς παίκτες, χωρίς περιορισμό για τη χώρα προέλευσης (π.χ. τέσσερις Αμερικανούς).

    Σε συνδυασμό με την αλλαγή του κανονισμού στην Ευρωλίγκα (απεριόριστος αριθμός μη Ευρωπαίων παικτών), η Μακάμπι αναμένεται να προτιμήσει να αντικαταστήσει τον Νέστορα Κόμματο με Αμερικανό φόργουορντ.

    Υπενθυμίζεται πως ο Νέστορας Κόμματος είχε εκφράσει δημόσια, στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα στη Μόσχα, την επιθυμία του να συμπεριληφθεί στην αποστολή της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ των ανδρών, που θα λάβει μέρος τον Σεπτέμβριο στο Ευρωμπάσκετ της Σερβίας/Μαυροβουνίου.

    [19] Μπάσκετ

    Πρώτη των νέων στο ΣΕΦ

    6/6/2005 7:11:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Την πρώτη τους επίσκεψη, στο ΣΕΦ, ως μέλη πλέον της οικογένειας του Ολυμπιακού, πραγματοποίησαν την Δευτέρα, οι Γιάννης Σφαιρόπουλος και Μανώλης Παπαμακάριος. Ο άμεσος συνεργάτης του Γιόνας Καζλάουσκας και ο 25χρονος νεοαποκτηθείς πλέι μέικερ είχαν την πρώτη τους γνωριμία με τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού επιτελείου και περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Στον μεταγραφικό τομέα, οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκονται στο στάδιο διερευνητικών επαφών.

    Νέα ονόματα για μεταγραφή

    Αν και το ενδιαφέρον της ομάδας του Πειραιά για τον Βασίλη Σπανούλη του Αμαρουσίου είναι δεδομένο, σήμερα διέρρευσε ένα ακόμη όνομα για τη θέση του πόιντ γκαρντ: Αυτό του Αμερικανού Καλίντ Ελ Αμίν, ο οποίος φέτος φόρεσε τη φανέλα της τουρκικής Μπεσίκτας.

    Ιδιαίτερα ακριβοί κρίνονται οι Ζουκάουσκας και Στομπέργκας, καθώς ζητούν 500.000 και 700.000 ευρώ, αντίστοιχα, για ένα χρόνο.

    Ενδιαφέρον υπάρχει και για τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο του οποίου όμως η μεταγραφή θα εξαρτηθεί από τις διοικητικές εξελίξεις στον ΠΑΟΚ.

    Τέλος καμία εξέλιξη δεν έχει παρατηρηθεί στις διαπραγματεύσεις με τον εκπρόσωπο του Μιχάλη Κακιούζη της Σιένα.

    [20] Βόλεϊ

    "Μονόδρομος" οι νίκες στην Αργεντινή

    6/6/2005 3:26:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το ταξίδι της Εθνικής στην Αργεντινή, που τα ελληνικά χρώματα στοχέυουν στο απόλυτο των νικών, θα χάσουν οριστικά οι διεθνείς Θοδωρής Μπάεφ και ’κης Χατζηαντωνίου. Οι διεθνείς στην αποστολή για το Μπουένος ’ϊρες θα αντικατασταθούν και τυπικά με τους Γιώργο Στεφάνου και Ανδρέα Ανδρεάδη αντίστοιχα. Αυτό αποφάσισε πριν από λίγο ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Χαριτωνίδης, ο οποίος ανακοίνωσε και την 12άδα της 3ης αγωνιστικής του Γ ομίλου του World League. Ο λόγος της αλλαγής αυτής είναι ότι χθες ο Μπάεφ έγινε πατέρας, καθώς η γυναίκα του Ευαγγελία έφερε πρόωρα στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι και θα πρέπει να μείνει στο πλευρό της συζύγου του, ενώ ο διεθνής κεντρικός του Ολυμπιακού και η σύζυγός του Πωλίνα, περιμένουν από μέρα σε μέρα την επίσκεψη του δικού τους πελαργού.

    Χαριτωνίδης: "Δεν χωρούν... κλάψες"

    Για μια ακόμη φορά τα προβλήματα απουσιών και τραυματισμών δεν θα λείπουν από τη γαλανόλευκη αποστολή, αλλά ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Χαριτωνίδης, δε φαίενατι να πτοείται από αυτά, αφού βλέπει τους αγώνες του "Λούνα Παρκ" ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να καλυφθεί στη βαθμολογία του Γ ομίλου το χαμένο έδαφος της Πολωνίας:

    "Παρά τα προβλήματα που έχουμε θα πάμε στην Αργεντινή για να παίξουμε και να πάρουμε νίκες στους δύο αγώνες" τόνισε χαρακτηριστικά ο εκλέκτορας κ. Χαριτωνίδης και συνέχισε: "Δικαιολογίες και κλάψες δεν χωρούν και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για το καλό της Εθνικής ομάδας".

    Η Εθνική ανδρών θα κάνει μια προπόνηση στη Παιανία τη Δευτέρα 6/6 στις 6.30μ.μ. και μια το πρωί της Τρίτης 7/6 στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στις 7.10μ.μ. της Τρίτης 7/6 θα αναχωρήσει με πτήση της Air France για Παρίσι και από εκεί για Μπουένος Αϊρες όπου αναμένεται να φτάσει στις 7.50π.μ. τοπική.

    Η πτήση της επιστροφής από Μπουένος Αϊρες Παρίσι έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 13/6 στις 5.30μ.μ. τοπική και η άφιξη στην Αθήνα στις 5.30μ.μ. τη Τρίτη 14/6.

    Αρχηγός αποστολής θα είναι ο Δημήτρης Δημητρακόπουλος, ενώ την υπόλοιπη αποστολή αποτελούν τα εξής μέλη: ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Χαριτωνίδης και ο συνεργάτης του . Αρης Αγγελόπουλος, ο γιατρός Αρης Μπασαγιάννης, ο φυσιοθεραπευτής: Κώστας Μπαλιώτης, ο φροντιστής Ρήγας Ρηγόπουλος και ο δημοσιογράφος Ηλίας Παπαϊωάννου.

    Το πρόγραμμα του Γ' όμιλου για την 3η εβδομάδα

    10/6 - Μπουένος Αϊρες *9μ.μ: Αργεντινή - Ελλάδα

    11/6 - Νόβι Σαντ 8.10μ.μ: Σερβία &Μαυροβούνιο - Πολωνία

    12/6 - Μπουένος Αϊρες 6μ.μ: Αργεντινή - Ελλάδα

    12/6 - Βελιγράδι 8.10μ.μ: Σερβία & Μαυροβούνιο - Πολωνία

    *Ολες οι ώρες είναι τοπικές

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    (σε 4 αγώνες)

    1. Πολωνία 8 (12-4)

    2. Ελλάδα 6 (8-7)

    3. Σερβία & Μαυροβούνιο 5 (6-10)

    4. Αργεντινή 5 (6-11)

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έκανε... σεφτέ η Αργεντινή

    Τελευταία προπόνηση πριν την Αργεντινή

    [21] Βόλεϊ

    Στόχος το 2 στα 2

    6/6/2005 5:27:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Για την Αργεντινή θα ταξιδέψει η Εθνική Ελλάδας των Ανδρών, όπου και θα δώσει τους δύο αγώνες με την "μπιανκοσελέστε" στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής ημέρας του World League. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα έχει δύο αλλαγές, συγκριτικά με τις δύο αναμετρήσεις κόντρα στην Πολωνία. Συγκεκριμένα, τη θέση του ’κη Χατζηαντωνίου θα πάρει ο Ανδρέας Ανδρεάδης, ενώ ο Γιώργος Στεφάνου θα πάρει τη θέση του Θοδωρή Μπάεφ. Τον αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αναχωρήσει για τη χώρα του ταγκό αύριο το βράδυ, με πτήση της Air France.

    "Επιστροφή στις νίκες"

    Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μας, Κώστας Χαριτωνίδης, ζήτησε από τους παίκτες του δύο νίκες στα παιχνίδια με την Αργεντινή. "Παρά τα προβλήματα που έχουμε, θα πάμε στην Αργεντινή για να παίξουμε και να πάρουμε νίκες στους δύο αγώνες. Δικαιολογίες και κλάψες δεν χωρούν και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για το καλό της εθνικής ομάδας", είπε ο Έλληνας προπονητής.

    Τη 12αδα συνθέτουν οι Βασίλης Κουρνέτας, Σωτήρης Τσέργας, Ηλίας Λάππας, Χρύσανθος Κυριαζής, Γιώργος Στεφάνου, Χρήστος Δημητρακόπουλος, Ανδρέας Ανδρεάδης, Νίκος Σμαραγδής, Αντώνης Τσακιρόπουλος, Σωτήρης Πανταλέων, Νίκος Ρουμελιώτης και Στάθης Ντονάς.

    Το πρόγραμμα της 3ης εβδομάδας στον Γ΄ όμιλο του World League:

    10/6: Μπουένος Αϊρες (21:00): Αργεντινή-Ελλάδα

    11/6: Νόβι Σαντ (20:10): Σερβία/Μαυροβούνιο-Πολωνία

    12/6: Μπουένος Αϊρες (18:00): Αργεντινή-Ελλάδα

    12/6: Βελιγράδι (20:10): Σερβία/Μαυροβούνιο-Πολωνία

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγώνες)

    1. Πολωνία 8 12-4

    2. Ελλάδα 6 8-7

    3. Σερβία/Μαυροβούνιο 5 6-10

    4. Αργεντινή 5 6-11

    [22] "Ελεύθεροι" Τζέκος και Θάνου

    6/6/2005 1:38:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ελεύθεροι και χωρίς της επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκαν μετά την απολογία τους στην 11η τακτική ανακρίτρια, οι Χρήστος Τζέκος και Κατερίνα Θάνου. Ο πρώην προπονητής των δύο Ολυμπιονικών και η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια απολογήθηκαν σήμερα και η ανακρίτρια δεν επέβαλε περιορισμούς, εν όψει των κατηγόριων τους. Ως γνωστόν, οι Τζέκος και Θάνου κατηγορούνται για παρακώλυση ελέγχου ντόπινγκ, ηθική αυτουργία και ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος. Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες, αφορούν τη μη εμφάνιση σε ελέγχους ντόπινγκ των αθλητών Κατερίνας Θάνου και Κώστα Κεντέρη, στο Τελ-Αβίβ, στο Σικάγο και στην Αθήνα, καθώς επίσης και τα όσα διαδραματίστηκαν το απόγευμα της 12ης Αυγούστου, πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων με το δηλωθέν τροχαίο των δυο αθλητών στη Γλυφάδα.

    [23] Πόλο: Πήρε Νίκιτς ο Ολυμπιακός

    6/6/2005 5:28:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Εναν από τους κορυφαίους νέους φουνταριστούς της Ευρώπης, απέκτησε η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον 22χρονο Σλόμπονταν Νίκιτς, ο οποίος τα ξημερώματα έφτασε στην χώρα μας, και το μεσημέρι αφού συναντήθηκε με τους διοικούντες, υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο. Στη συνέχεια αναχώρησε για την πατρίδα του, καθώς έχει υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα. Ο Νίκιτς, που ανήκε στην πρωταθλήτρια και κυπελλούχο Σερβίας/Μαυροβουνίου, Γιαντράν Χερτζενόβι, είναι 73 φορές διεθνής με όλες τις εθνικές ομάδες της χώρας του, έχει ύψος 1.95μ και υπέγραψε συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας με την προοπτική ανανέωσης για ακόμη μία περίοδο.

    [24] Καλύτερος ο Δημητρίου στα σλάλομ της Γαλλίας

    6/6/2005 4:04:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ένας Γαλλοθρεμένος αθλητής πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση των "ελληνικών χρωμάτων" στα δύο τουρνουά σλάλομ κανόε/καγιάκ που ολοκληρώθηκαν χθες στη Γαλλία. Ο λόγος για τον Έλληνα πρωταθλητή Αλέξανδρο Δημητρίου, που το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου ζει και προπονείται στην πόλη Λαγκραντιέρ και κατέλαβε στην πρώτη συνάντηση την 30η και στη δεύτερη τη 35η θέση στο Κ1 ανδρών. Αντίστοιχα ο διεθνής Μουρεχίδης κατετάγη 44ος και 45ος, ο Γιαννόπουλος 45ος και 52ος, ενώ η Παυλή 23η και 25η αντίστοιχα.

    [25] Υγεία

    Ακόμη και για ιατρικούς σκοπούς στις ΗΠΑ

    Μαριχουάνα Stop!

    6/6/2005 6:46:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, CNN

    Απαγορεύτηκε και δικαστικά η χρήση μαριχουάνας για ιατρικούς σκοπούς στις ΗΠΑ. Απόφαση του Ανώτατου Δικαστήριο της χώρας βάζει τέλος στη χρήση της ουσίας από γιατρούς, δικαιώνοντας έτσι την κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους, που είχε εκφράσει τη διαφωνία της για την πρακτική αυτή, που επιτρεπόταν σε δέκα αμερικανικές πολιτείες. Η απόφαση ελήφθη με έξι ψήφους έναντι τριών, ενώ το Δικαστήριο βασίστηκε στις υποθέσεις δύο γυναικών από την Καλιφόρνια, που κάνουν χρήση κάνναβης για να ανακουφιστούν από τους έντονους πόνους εξαιτίας των ανίατων ασθενειών τους. Ομοσπονδιακοί πράκτορες είχαν κατασχέσει τα φυτά της ινδικής κάνναβης των γυναικών. Στο σκεπτικό της απόφασης τονίζεται ότι η παραγωγή και χρήση μαριχουάνας έστω και για ιατρικούς σκοπούς "έχει ευρύτερες κοινωνικές και οικονομικές επιπλοκές". Μάλιστα, η κυβέρνηση ήθελε την απαγόρευση της χρήσης μαριχουάνας ακόμη και από ασθενείς γιατί θεωρεί ότι "υπονομεύει την εκστρατεία εναντίον των ναρκωτικών". Σημειώνεται ότι η παραγωγή και χρήση μαριχουάνας για ιατρικούς σκοπούς επιτρεπόταν στην Καλιφόρνια και σε άλλες εννέα πολιτείες, από το 1996, αλλά μόνο για ασθενείς με καρκίνο, AIDS ή σκλήρυνση κατά πλάκας.

    [26] Τεχνολογία

    Ηλεκτρονικός "τρομοκράτης"

    6/6/2005 2:42:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: BBC

    Ο Οσάμα μπιν Λάντεν ξαναχτυπά, αλλά σε ηλεκτρονική μορφή. Όχι δεν πρόκειται για τον ίδιο τον ηγέτη της Αλ Κάιντα, αλλά για ένα e-mail που και αυτό κυκλοφορεί ελεύθερο, υποστηρίζοντας όμως ότι περιέχει πληροφορίες από διεθνή ΜΜΕ για τη δήθεν σύλληψη του. Στην πραγματικότητα αυτό που διαθέτει είναι ένα ιός με στόχο να πλήξει τα Microsoft Windows. Δεν είναι η πρώτη φορά που ιός, μεταμφιεσμένος με το όνομα του Σαουδάραβα αφήνει πίσω του "θύματα"-χρήστες. Η πρώτη φορά που αναφέρθηκε περιστατικό ήταν πέρυσι τον Ιούλιο. Όμως από την 1η Ιουνίου φέτος παρατηρείται νέα έξαρση και οι εταιρείες που ειδικεύονται σε ζητήματα ασφαλείας αναφέρουν ότι καθημερινά εντοπίζουν σε μεγάλους αριθμούς αυτά τα "παθογόνα" για τα PC ηλεκτρονικά μηνύματα.

    Δεν "Συνελήφθη!"

    Το πρόγραμμα που κρύβεται κάτω από την "κελεμπία" του "Οσάμα μπιν Λάντεν" είναι τύπου Trojan Horse και αναγνωρίζεται με το όνομα Psyme.C. Το σχετικό junk mail-φορέας διαθέτει στο θέμα του κάποιο τίτλο του στιλ "Captured!" ή "God Bless the USA!" (δηλαδή "Συνελήφθη!" ή "Ο Θεός να ευλογεί τις ΗΠΑ!") και για περιεχόμενο έχει ένα παραπλανητικό κείμενο που πληροφορεί το χρήστη ότι η είδηση της σύλληψης του αιώνα παίζεται στα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, όπως το BBC και το CNN, χωρίς το ανάλογο οπτικό υλικό, το οποίο υποτίθεται πως μπορεί να βρει είτε επισκεπτόμενος κάποια συγκεκριμένη ιστοσελίδα ή συνημμένο στο μήνυμα σε μορφή φωτογραφιών.

    Αν ο χρήστης πειστεί και εκτελέσει το αρχείο ή επισκεφθεί την ιστοσελίδα καταλήγει με τον ιό Psyme.C στον υπολογιστή του να εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες των Windows στις εκδόσεις 2000, 95, 98, ME, NT, XP και Windows Server 2003 για να κατεβάσει το "εχθρικό λογισμικό" τύπου Trojan, Small.B και να του δημιουργήσει πονοκέφαλο ολκής.

    Η Panda Software στον κατάλογο του Μαΐου με τις δέκα κορυφαίες κακόβουλες απειλές κατατάσσει το Psyme.C στο Νο 8, όμως η εταιρεία Blackspider ανακοίνωσε ότι μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου πάνω από ένα εκατομμύριο μηνύματα του είδους σταμάτησαν στα "φίλτρα" της, διευκρινίζοντας ότι περισσότερα από αυτά κυκλοφόρησαν στις ΗΠΑ. Αν λάβουμε υπόψη όμως ότι ένα στα 44 μηνύματα που στέλνονται παγκοσμίως μέσα σε ένα 24ωρο είναι μολυσμένο από κάποιο ιό ή εχθρικό λογισμικό, καλό είναι να παίρνουμε τα μέτρα μας.

    Σχετικά Links: Panda Software

    Blackspider

    [27] Παράξενα

    Ραντεβού... "στο μέρος"

    6/6/2005 12:05:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Υπάρχει ένα μέρος που ακόμη και ο βασιλιάς πάει μόνος, λένε. Όμως, στην Ταϊβάν στο μέρος του είδους πάνε με παρέα και λένε και "άσπρο πάτο".. στην κυριολεξία. Η εφευρετικότητα των ντόπιων επιχειρηματιών που προσπαθούν να προσφέρουν στην πελατεία τους καινοτόμες ιδέες και να την προσελκύσουν με τον πρωτότυπο διάκοσμο του μαγαζιού τους δεν έχει όρια. ’λλοι προσφέρουν δείπνο "στα τυφλά", σε πίσσα σκοτάδι δηλαδή, άλλοι σε φέρετρα, άλλοι σε κελιά φυλακών, γιατί όχι και σε ένα μοντέρνο περιβάλλον διακοσμημένο σε διαχρονικό στιλ "απαστράπτοντος απόπατου".

    Ο περιχαρής Ταϊβανέζος που θα πάει λοιπόν στο μαγαζί του κ. Ερικ Γουανγκ ονόματι "Marton" (φυσικά σημαίνει αποχωρητήριο στην κινεζική), στην πόλη Καοσιούνγκ, θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα περίεργα οικείο περιβάλλον. Στο κέντρο της αίθουσας φιγουράρει μια ευμεγέθης τουαλέτα, πλαισιωμένη από διάφορους ουρητήρες στους τοίχους. Ο πελάτης διαλέγει κάποιο από τα κεραμικά είδη υγιεινής που προσφέρονται προς χρήση (όχι πάσα), κάθεται (με το καπάκι κλειστό) και του σερβίρουν το φαγητό του, όχι πάνω σε πιάτο, αλλά σε τουαλέτα-μινιατούρα, δυτικού ή ασιατικού τύπου, με καζανάκι ή χωρίς (διατίθεται σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων). Φυσικά αντί για χαρτοπετσέτες, βρίσκει άφθονο χαρτί υγείας.

    Προς τι όλα αυτά; Για όσους λοιπόν δεν έπιασαν το νόημα (;) ο κ. Γουανγκ εξηγεί ότι σκοπός είναι μια διαφορετική, αστεία εμπειρία. Με το να σερβίρουν με αυτόν τον τρόπο τη ντόπια κουζίνα, που είναι συχνά πολτώδης στην εμφάνιση και με αρκετά γήινα χρώματα, π.χ. κοτόπουλο με κάρυ ή και παγωτό σοκολάτα, ε... παραπέμπουν στη δημιουργία φυσικών και αναγκαίων... συνειρμών. Όπως λέει δεν είναι λίγοι οι πελάτες που παίζουν με το φαγητό τους προκειμένου να καταστήσουν ακόμη πιο αληθοφανές το αποτέλεσμα. Περί ορέξεως...

    [28] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Η Ξάνθη θέλει Καραδήμο

    6/6/2005 7:02:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ Λουκά Καραδήμο, θέλει να αποκτήσει η Ξάνθη. Ο αριστεροπόδαρος αμυντικός μέσος έμεινε ελεύθερος από την ομάδα της Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με πληροφορίες, η ακριτική ομάδα του έχει κάνει ήδη πρόταση. Όμως ο 31χρονος ποδοσφαιριστής επιφυλάχθηκε να απαντήσει, γιατί συζητά και με μια ομάδα της Αθήνας. Προτεραιότητά του είναι να επιστρέψει στην πρωτεύουσα, αλλά αν δεν προκύψει συμφωνία με την αθηναϊκή ομάδα, τότε αναμένεται να απαντήσει θετικά στην πρόταση της Ξάνθης. Παράλληλα η Ξάνθη ανακοίνωσε την απόκτηση του Σάλιμαρ Τζόουνς, από την Ένωση Θράκης. Ο 27χρονος μέσος με ολλανδικό διαβατήριο, που αγωνίστηκε φέτος με επιτυχία στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τριών ετών.

    [29] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ιωνικός: Περιμένοντας απαντήσεις

    6/6/2005 6:43:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Τις απαντήσεις των Ισά, Νατσούρα, Μακόρ, Οφρυδόπουλου και Πουλούπουλου, στην προσφορά που τους έχει υποβάλλει για την ανανέωση συμβολαίου, περιμένει στον Ιωνικό. Από την στάση τους, και το αν υπογράψουν ή όχι θα κριθεί και το ποιοι παίκτες θα αποκτηθούν. Η διοίκηση της ομάδας της Νίκαιας ανακοίνωσε σήμερα την επιστροφή στην ομάδα του Τάσου Λαζάρου του 24χρονου αμυντικού που είχε δοθεί δανεικός στον Απόλλωνα για έξι μήνες και ο οποίος αγωνίστηκε σε 14 παιχνίδια της Β Εθνικής. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους.

    Ελεύθεροι από Παρασκευή οι παίκτες

    Αυτή την εβδομάδα, αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις και γύρω από το θέμα του προπονητή.

    Ονόματα ακούγονται καθημερινά πολλά, όμως η αλήθεια είναι πως το θέμα χειρίζεται προσωπικά ο Χρήστος Κανελλάκης, που εξετάζει με προσοχή όλες τις περιπτώσεις.

    Τέλος την Παρασκευή αρχίζουν οι διακοπές για τους ποδοσφαιριστές του Ιωνικού, καθώς εκείνη την ημέρα θα πραγματοποιηθεί η τελευταία προπόνηση. Αύριο θα πληρωθούν τους μισθούς τους, ενώ την Τετάρτη θα πάρουν τις δόσεις συμβολαίων τους.

    [30] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Η Λάρισα απέκτησε τον Καλατζή

    6/6/2005 6:23:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Την απόκτηση του επιθετικού της Καλαμάτας Χρήστου Καλατζή ανακοίνωσε την Δευτέρα η Λάρισα. Πρόκειται για τη πρώτη μεταγραφή της Θεσσαλικής ομάδας, μετά την επιστροφή της στην Α Έθνική. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τεσσάρων ετών. Φέτος ήταν ο πρώτος σκόρερ της "Μαύρης Θύελλας" στη Β΄ Εθνική, με 12 γκολ σε 24 παιχνίδια. Έχει θητεία και στην Α΄ Εθνική με τη φανέλα της Καλαμάτας, καθώς πρόλαβε να αγωνιστεί μαζί της σε 23 παιχνίδια και να πετύχει δύο γκολ. Στο «στόχαστρο» της Λάρισας βρίσκεται και ο πρώτος σκόρερ της Β΄ Εθνικής, Ηλίας Κάμπας, του Ηλυσιακού, αλλά και ο Κώστας Νεμπεγλέρας αν μείνει ελεύθερος από τον ’ρη, καθώς έχει συμβόλαιο μέχρι το 2007.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 6 June 2005 - 16:53:57 UTC