Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξέτασεις τέλος!
  • [02] Κόντρες και αντιπαραθέσεις
  • [03] Θερμές ευχές στον Οικουμενικό Πατριάρχη
  • [04] Ακύρωσαν το χρέος του τρίτου κόσμου
  • [05] Σκληρή κριτική από Παπανδρέου
  • [06] Άνοιξε η χωματερή
  • [07] Στο επίκεντρο ασφαλιστικό-εργασιακά
  • [08] Θέμα με Κυργιάκο
  • [09] ΑΕΚ : "Απάντηση στο γήπεδο"
  • [10] ΠΑΟ : Όλοι στη διάθεση τους
  • [11] Άλλαξε ψηλό ο Πανελλήνιος
  • [12] Χόρεψε... τανγκό η Εθνική

    [01] Κοινωνία

    Στις 21 Μαΐου πρεμιέρα για τα ειδικά μαθήματα

    Εξέτασεις τέλος!

    11/6/2005 4:05:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/6/2005 6:53:56 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Με την εξέταση των υποψηφίων στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων έπεσε η αυλαία των Πανελλήνιων εξετάσεων και φέτος για τα μαθήματα γενικής αξιολόγησης. Τα θέματα χαρακτηρίστηκαν εύκολα από την πλειονότητα των μαθητών, που εξακολουθεί να προβληματίζεται από την αποτυχία στο μάθημα της Φυσικής κατεύθυνσης. Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας εμμένει στη θέση, ότι δεν τίθεται θέμα ακύρωσης του τέταρτου ζητήματος στη Φυσική, όπως ζητά η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και θεωρεί ότι τα όποια προβλήματα θα ξεπεραστούν. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν από τις 21 έως και τις 28 Ιουνίου, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες ξεκινούν και οι εξετάσεις των αποφοίτων από τα ΤΕΕ. Μπείτε στο ειδικό site της ΕΡΤonline, http://exams.ert.gr, όπου μπορείτε να βρείτε τα θέματα των εξετάσεων και τις απαντήσεις τους.

    Μαθηματικά και Φυσική "παίδεψαν" τους μαθητές

    Όπως φαίνεται από τις πρώτες εκτιμήσεις των βαθμολογητών τους υποψήφιους δυσκόλεψαν τα Μαθηματικά και η Φυσική γενικής παιδείας, αλλά και κατεύθυνσης.

    Μάλιστα, οι χαμηλές βαθμολογίες, αναμένεται να ρίξουν αισθητά τις βάσεις στις Φυσικομαθηματικές και Πολυτεχνικές σχολές στο δεύτερο και τέταρτο επιστημονικό πέδιο.

    Οι υποψήφιοι θα μάθουν τελικά, πώς τα πήγαν στις αρχές Ιουλίου, όποτε και θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες τους στα σχολεία, ενώ και μέχρι τα μέσα ίδιου μήνα θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.

    [02] Πολιτική

    Στη Βουλή

    Κόντρες και αντιπαραθέσεις

    11/6/2005 2:24:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/6/2005 7:15:25 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Σε κλίμα έντασης συνεχίζεται από το πρωί στη Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, που ξεκίνησε την Παρασκευή. Κατά την ομιλία του, ο υπουργός Υγείας, Νικήτας Κακλαμάνης, προκάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, να ζητήσει εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά: "Για να φύγει μια κυβέρνηση υπάρχουν δύο τρόποι. Μέσω της Βουλής, κάτι που δεν ζήτησε ο Γ. Παπανδρέου, ή μέσω της ετυμηγορίας του λαού. Ας τη ζητήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο Κ. Καραμανλής είναι μεγαλόκαρδος και μπορεί να του απαντήσει καταφατικά". "Δεν παρέχουμε την εμπιστοσύνη μας σε κάποιον επειδή είναι μεγαλόκαρδος ή επειδή μιλάει ωραία", ανταπάντησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, και κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή ότι δεσμεύτηκε αλλά δεν υλοποίησε τις υποσχέσεις, που έδωσε κατά τη συζήτηση του τρέχοντος προϋπολογισμού, ενώ στάθηκε κυρίως στο θέμα του προστίμου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κακοδιαχείριση στα δημόσια έργα της περιόδου 2000-2003. Νωρίτερα, τα ξίφη τους διασταυρώσαν οι Πέτρος Δούκας και Χάρης Καστανίδης σχετικά με την Οικονομία, ενώ σε αντιπαράθεση ήρθαν και οι Δημήτρης Σιούφας και Ανδρέας Λοβέρδος.

    Διαξιφισμοί για την Οικονομία

    "Παραλάβαμε βασίλειο χαρτιών και χρεών" δήλωσε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του ο υφυπουργός Οικονομικών, Πέτρος Δούκας, ενώ περιέγραψε με ζοφερά χρώματα την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας σε σχέση με εκείνη των υπόλοιπων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τόνισε ότι η χώρα μας είναι το φτωχότερο κράτος της ΕΕ και βρίσκεται στην τελευταία θέση σε όλους τους δείκτες.

    Απαντώντας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης άφησε αιχμές κατά της Κυβέρνησης, ότι έχει αποκρύψει στοιχεία του προϋπολογισμού.

    Για άσκηση νεοφιλελεύθερης πολιτικής κατηγόρησε την Κυβέρνηση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, στον οποίο ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, απάντησε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρόγραμμα και δε λέει τίποτα για τα λάθη που έκανε κατά τη διακυβέρνηση της χώρας.

    Για "απερίγραπτο φιάσκο της κυβέρνησης στον τομέα της Οικονομίας" έκανε λόγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, κατηγορώντας την Κυβέρνηση ότι έκανε την Ελλάδα "περίγελο με τη δήθεν απογραφή", ενώ αύξησε την ανεργία και "ξεπουλάει το δημόσιο πλούτο" με το πρόσχημα των διαρθρωτικών αλλαγών. Η κ. Παπανδρέου συνέχισε λέγοντας ότι η χώρα ταπεινώθηκε με το θέμα του Βασικού Μετόχου, ενώ επικαλούμενη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τόνισε ότι τα δημόσια έσοδα, το πρώτο πεντάμηνο του 2005 αυξήθηκαν κατά 4%, όταν, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, έπρεπε να αυξηθούν κατά 10,2%.

    "Στημένο σκηνικό" που εξυπηρετεί τις στοχεύσεις των δύο μεγάλων κομμάτων και των συμφερόντων που εκφράζουν, χαρακτήρισε τη διαδικασία η βουλευτής του ΣΥΝ, Ασημίνα Ξηροτύρη.

    Η ίδια υποστήριξε, επίσης, ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα ενισχύσει τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για τα σχεδιαζόμενα μέτρα που θίγουν κοινωνικές παροχές.

    Ανακοινώσεις για την Υγεία

    Στο μεταξύ κατά την ομιλία του ο κ. Κακλαμάνης ανακοίνωσε, ότι θα καταθέσει σύντομα στη Βουλή συγχρηματοδοτήσεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία και νέο σύστημα προμηθειών στα νοσοκομεία, ενώ ανέφερε, ότι υπογράφηκε το Προεδρικό Διάταγμα, που προβλέπει την αύξηση των νοσηλίων για τα άτομα με ειδικές ανάγκες από 60 σε 150 ευρώ.

    Η συζήτηση συνεχίζεται με τις ομιλίες βουλευτών και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βολές εκατέρωθεν

    Θερμή έναρξη

    [03] Κοινωνία

    Για την ονομαστική του εορτή

    Θερμές ευχές στον Οικουμενικό Πατριάρχη

    11/6/2005 6:09:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Με την παρουσία πολλών προσωπικοτήτων από όλον τον κόσμο γιόρτασε το Σάββατο την ονομαστική του εορτή ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος. Το πρωί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο στο οποίο μαζί με τον κ. Βαρθολομαίο χοροστάτησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Χριστόδουλος, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος, ο Μητροπολίτης Χαρτούμ, Καλλίνικος, ο Αρχιεπίσκοπος Γεράσων, Θεοφάνης, και μητροπολίτες του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Την ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Παναγιώτης Σκανδαλάκης. Μετά την πανηγυρική θεία λειτουργία ακολούθησαν προσφωνήσεις προς τον εορτάζοντα Οικουμενικό Πατριάρχη, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, εκπροσώπους των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων καθώς και τον κ. Σκανδαλάκη.

    "Αποδεκτός ο συντονιστικός ρόλος του Πατριαρχείου"

    "Είναι γνωστός τοις πάσι και αποδεκτός ο συντονιστικός ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου", τόνισε ο κ. Χριστόδουλος αναφερόμενος στο ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη διατήρηση της ενότητας και της ειρήνης των ορθοδόξων Εκκλησιών.

    Από την πλευρά του, ο κ. Σκανδαλάκης εξέφρασε την ικανοποίηση της ελληνικής Κυβέρνησης για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, στο Φανάρι, ενώ τόνισε ότι για την Ελλάδα "η ανάσα του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι ανάσα όλων".

    Απαντώντας στις προσφωνήσεις που του απηύθυναν, ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο αντιστέκεται σε κάθε "φονταμενταλιστική μισαλλοδοξία", ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και του Υφυπουργού Εξωτερικών.

    [04] Κόσμος

    Οι Υπουργοί Οικονομικών της G8

    Ακύρωσαν το χρέος του τρίτου κόσμου

    11/6/2005 5:29:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/6/2005 7:23:44 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: BBC, ΑΠΕ

    Στη συμφωνία για σταδιακή ακύρωση του χρέους των φτωχών χωρών της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής κατέληξαν οι Υπουργοί Οικονομικών της G8, της ομάδας των 8 περισσότερα ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών του κόσμου. Η ιστορική συμφωνία επετεύχθη κατά τη διάρκεια της Συνόδου της G8 στο Λονδίνο και ανακοινώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, από τον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν, η χώρα του οποίου πρωτοστατεί προκειμένου να απαλλαγεί η υποσαχάρια Αφρική από την φτώχεια και τις ασθένειες που σκοτώνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια ανθρώπους. Σύμφωνα με τον κ. Μπράουν, σε πρώτη φάση θα ακυρωθεί χρέος ύψους 40 δις δολαρίων, για 18 χώρες, και θα ακολουθήσουν δεύτερη και τρίτη φάση κατά τις οποίες θα ακυρωθεί συνολικό χρέος ύψους 15 δις δολαρίων, για άλλες 20 χώρες.

    "Ώρα για γενναίες αποφάσεις"

    Χώρες της G8:ΗΠΑ Καναδάς Βρετανία Γαλλία Γερμανία Ιταλία Ιαπωνία Ρωσία

    "Δεν είναι ώρα για άτολμες αλλά για γενναίες αποφάσεις", είπε χαρακτηριστικά ο Βρετανός Υπουργός Οικονομικών, ανακοινώνοντας την επίτευξη της συμφωνίας, ενώ πρόσθεσε ότι το χρέος των υπολοίπων 20 χωρών θα έχει την ίδια μοίρα, εάν αντεπεξέλθουν στους στόχους που τους έχουν τεθεί και αφορούν τη σωστή διακυβέρνηση και την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

    Για "ιστορική στιγμή" έκανε λόγο ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζον Σνόου, ο οποίος πρόσθεσε ότι η συμφωνία επετεύχθη χάρη στη συνάντηση που είχαν στις αρχές της εβδομάδας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ.

    Η πρώτη φάση της συμφωνίας αφορά τις χώρες: Μπενίν, Βολιβία, Μπουρκίνα Φάσο, Αιθιοπία, Γκάνα, Γουιάνα, Ονδούρα, Μαδακασκάρη, Μαλί, Μαυριτανία, Μοζαμβίκη, Νικαράγουα, Νίγηρα, Ρουάντα, Σενεγάλη, Τανζανία, Ουγκάντα και Ζάμπια.

    Σε δεύτερη φάση θα ακυρωθεί το χρέος άλλων εννέα χωρών ύψους 11 δις δολαρίων και η τρίτη φάση αφορά ακόμη 11 χώρες με χρέος 4 δις δολαρίων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Χέρι βοήθειας για τον τρίτο κόσμο

    [05] Πολιτική

    Στην ομιλία του στο Περιφερειακό Συνέδριο Αθήνας

    Σκληρή κριτική από Παπανδρέου

    11/6/2005 4:32:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: AΠΕ, ΝΕΤ

    Μόλις ένα 24ωρο μετά την έναρξη της διαδικασίας στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στην ομιλία του στο Περιφερειακό Συνέδριο Αθήνας του κινήματος, έδωσε το στίγμα για την πολιτική που θα ακολουθήσει το κόμμα. "Το ΠΑΣΟΚ αντεπιτίθεται και η Νέα Δημοκρατία χρεωκοπεί", είπε ο κ. Παπανδρέου χαρακτηρίζοντας αξιοθρήνητο τον απολογισμό, που παρουσίασε η Κυβέρνηση, ενώ κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι ήρθε στην εξουσία χωρίς πρόγραμμα για τη χώρα έχοντας πρόγραμμα μόνο για "τα γαλάζια παιδιά". Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την Κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στη Δημόσια Διοίκηση και στον ΟΤΕ, ενώ αναφέρθηκε και στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για πέντε μεγάλες αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν από τότε που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος. Τη διεξαγωγή των περιφερειακών συνεδρίων του κόμματος θα ακολουθήσει η εκλογή των περιφερειακών συμβουλίων. Σήμερα, πραγματοποιήθηκαν οκτώ από τα συνολικά 15 περιφερειακά συμβούλια, ενώ τα υπόλοιπα θα γίνουν το προσεχές Σάββατο.

    Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, οι αλλαγές αυτές είναι το δικαίωμα συμμετοχής στους φίλους του κινήματος, η μετατροπή του σε κόμμα συμμετοχής και διαβούλευσης, η διαμόρφωσή του σε κίνημα γνώσης και επιμόρφωσης, ο σεβασμός των δημοκρατικών διαδικασιών και κανόνων και, τέλος, η αποκεντρωμένη περιφερειακή οργάνωσή του.

    Αναφορικά με την κυβερνητική πολιτική, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για μεταρρυθμίσεις που ακολούθησαν αλλεπάλληλες αποτυχίες, ενώ εκτίμησε ότι από τη λύση που προωθεί η Κυβέρνηση στο θέμα του ΟΤΕ, κερδίζουν μόνο οι ιδιώτες μέτοχοι.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας θεμιτή και αναγκαία τη διατύπωση διαφορετικών απόψεων μέσα στο κόμμα, ενώ τόνισε ότι θα προασπιστεί ο ίδιος το δικαίωμα κάθε δημοκρατικής φωνής να εκφράζεται ελεύθερα. Μάλιστα, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πορεία της ανασυγκρότησης του κόμματος.

    Για το ΠΑΣΟΚ τώρα ξεκίνησε η μάχη τόνισε ο κ. Παπανδρέου χαρακτηρίζοντας αιχμή του δόρατος την κοινοβουλευτική ομάδα για την οποία είπε ότι τα πηγαίνει πολύ καλά. Υπογράμμισε, ωστόσο, την ανάγκη ενότητας μεταξύ των μελών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ και σημείωσε ότι όλες οι φωνές πρέπει να ακούγονται και ο διάλογος να γίνεται στα όργανα τού κόμματος και όχι στα παράθυρα της τηλεόρασης.

    Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη μελλοντική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την οποία είπε ότι θα είναι επιτελική, μικρή, ευέλικτη και αποτελεσματική, ενώ οι αποφάσεις θα λαμβάνονται στην περιφέρεια, στη νομαρχιακή και την τοπική αυτοδιοίκηση. Μάλιστα, έθεσε ως πρώτο στόχο τη νικηφόρα έκβαση των εκλογών στην τοπική και τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και επόμενο στόχο τη νικηφόρο έκβαση στις επόμενες εθνικές εκλογές.

    [06] Κοινωνία

    Άνοιξε η χωματερή

    11/6/2005 1:44:00 μμ

    Μετά από παρέμβαση των δυνάμεων της Αστυνομίας άνοιξε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι η χωματερή των Άνω Λιοσίων, την οποία είχαν κλείσει από χθες το απόγευμα κάτοικοι των Άνω Λιοσίων και μέλη της διαδημοτικής επιτροπής της Δυτικής Αττικής, με αίτημα το κλείσιμο και την απομάκρυνσή της από την περιοχή. Κατόπιν οι κάτοικοι του δήμου απέκλεισαν τη λεωφόρο ΝΑΤΟ, ενώ λίγο αργότερα συγκεντρώθηκαν μπροστά στο δημαρχείο στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων. Σημειώνουμε, ότι αυτή ήταν ι η πρώτη φορά φέτος, που η χωματερή έκλεισε με πρωτοβουλία των κατοίκων. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσουν οι διαδημοτικές επιτροπές των περιοχών, που εμπλέκονται στο ζήτημα προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

    [07] Οικονομία

    Εξελίξεις μέσα στην εβδομάδα

    Στο επίκεντρο ασφαλιστικό-εργασιακά

    11/6/2005 12:50:00 μμ

    Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη και Απασχόλησης, Πάνο Παναγιωτόπουλο είχε ο πρωθυπουργός με αντικείμενο το ασφαλιστικό των τραπεζών και τα εργασιακά. Σε δηλώσεις του κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ Αλογοσκούφης τόνισε, ότι η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα στη νομοθετική ρύθμιση για τη δημιουργία ενός ένα ταμείου επικουρικής ασφάλισης τραπεζοϋπαλλήλων το οποίο θα χρηματοδοτείται κατά τα 2/3 από τις τράπεζες και κατά το 1/3 θα έχει την εγγύηση του δημοσίου. Ο ίδιος πρόσθεσε πως κάθε τράπεζα θα μπορεί να ενταχθεί σε αυτό εφόσον το επιθυμεί και θα υπάρχει και σχετική προθεσμία προκειμένου να γίνουν οι αιτήσεις. Από την πλευρά του ο κ Παναγιωτόπουλος σημείωσε, πως ο διάλογος για τα εργασιακά προχωρά και επεσήμανε, ότι μέσα στο 2005 θα επιτευχθεί συμφωνία για τη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Επανέλαβε, ακόμη την τη στήριξη της Κυβέρνησης προς το ΙΚΑ, υπογραμμίζοντας πως αν χρειαστεί θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυσή του.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Θέμα με Κυργιάκο

    11/6/2005 5:43:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πολύ κοντά στο να επιστρέψει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, είναι ο Σωτήρης Κυργιάκος. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν οι φήμες που φέρουν της Ρέιντζερς να μην ενεργοποιεί την όψιον αγοράς του διεθνή αμυντικού και κατ επέκταση τον δίνει πίσω στον Παναθηναϊκό. Ο πρώην αμυντικός του ΠΑΟ είπε σε δηλώσεις του πάντως, πως δεν γνωρίζει τίποτα τέτοιο και πως το μόνο που ξέρει είναι " ότι παραμένω στη Ρέιντζερς. Αυτό βέβαια έχει θορυβήσει και τον Έλληνα παίκτη, όπου ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και του Λιγκ Καπ και κατά γενική ομολογία πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, αλλά και τους πράσινους που έχουν ήδη να ψάχνουν για ξένο αμυντικό που δεν έχουν στα πλάνα τους τον Κυργιάκο.

    [09] Μπάσκετ

    ΑΕΚ : "Απάντηση στο γήπεδο"

    11/6/2005 7:04:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, όπου βρίσκονται πλέον "πίσω στο σκορ" με 1-0, η ΑΕΚ θέλει να νικήσει και να ξαναμπεί στο κόλπο στον τελικό της Α1 Μπάσκετ. Στα μείον της Ένωσης, οι γνωστές απουσίες των Τόμπι Μπέιλι, ο οποίος χάνει όλη τη διάρκεια των τελικών, Ανδρέα Γλυνιαδάκη και Γιάννη Κακιούζη. Οι κιτρινόμαυροι θα έχουν πάντως τον κόσμο τους στο Γαλάτσι, αφού αναμένεται να δώσουν βροντερό παρών στον δεύτερο τελικό. Εξάλλου, πρόεδρος της ΚΑΕ, Γιάννης Φιλίππου, είχε χαρακτηρίσει τη σειρά των τελικών με τον Παναθηναϊκό «γιορτή του μπάσκετ», αλλά μετά τα παράπονα της Ένωσης για πολλά σφυρίγματα των διαιτητών στο ΟΑΚΑ και την κόντρα που ξέσπασε σε Χατζή και Παπαδόπουλοι, η ατμόσφαιρα αναμένεται να είναι τεταμένοι στο Γαλάτσι. Τέλος, ο Νίκος Χατζής ο οποίος με τους 17 πόντους που πέτυχε στο πρώτο παιχνίδι ξεπέρασε τους 3400 στην καριέρα του (3403) και φιγουράρει στην πρώτη δεκαπεντάδα των κορυφαίων σκόρερ της Α1, τόνισε πως θα δώσει μέσα στο γήπεδο για τα όσα είχαν ακουστεί από τους την προκλητική δήλωση του μάνατζερ του Παναθηναϊκού Μάνου Παπαδόπουλου (πως έβαζε λυτούς και δεμένους ν αποκτηθεί απ τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι). Ο Έλληνας γκαρντ δήλωσε πως "με φτιάχνουν τα μεγάλα ματς" και η αναμέτρηση στις 20:00 θα μπορέσει να τους φέρει στην ισοφάριση.

    [10] Μπάσκετ

    ΠΑΟ : Όλοι στη διάθεση τους

    11/6/2005 6:35:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τελείωσε ο πρώτος τελικός, οι πράσινοι πέτυχαν το 1-0 στο ΟΑΚΑ και πλέον όλοι αντιμετωπίζουν τον δεύτερο τελικό στο Γαλάτσι με αντίπαλο την ομάδα της Ένωσης. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς γνωρίζει πως δεν θα έχει φιλάθλους, αφού όλοι θα είναι στα κιτρινόμαυρα, όμως θα έχει στη διάθεση του τον Ιμπρϊμ Κουτλουάι. Ο Τούρκος γκαρντ, ο οποίος χθες ήταν στην Κωνσταντινούπολη για την κηδεία του παππού του, επέστρεψε στην Αθήνα, το πρωί βρέθηκε στο ΟΑΚΑ, όπου άρχισε η προετοιμασία των «πρασίνων» και κατά τα φαινόμενα θα δώσει το παρών στην αναμέτρηση της Κυριακής. Έτσι η ομάδα του Παναθηναϊκού θα είναι υπερπλήρεις και όλοι τονίζουν πως ο μόνος στόχος είναι να κάνει το 2-0. Ανάλυση του βίντεο του πρώτου τελικού περιλαμβάνει το πρόγραμμα της απογευματινής προπόνησης στο ΟΑΚΑ, πριν το αυριανό τζάμπολ (20:00).

    [11] Μπάσκετ

    Άλλαξε ψηλό ο Πανελλήνιος

    11/6/2005 6:11:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την καλύτερη εναλλακτική λύση, φαίνεται πως βρήκε η ομάδα του Πανελληνίου. Ο σύλλογος των Ολυμπιονικών απέστειλε το βράδυ υπογεγραμμένο το προσύμφωνο με τον με τον "ψηλό" Ρόμπερτ Γκούλιας, ο οποίος πέρυσι αγωνιζόταν με την ομάδα του Ολυμπιακού. Οι ετήσιες αποδοχές του ανέρχονται στα 350.000 ευρώ, ενώ παράλληλα τελείωσε το θέμα ανανέωσης ανανέωσης με τον Γκάρι Τρεντ, καθώς οι υψηλές οικονομικές απαιτήσεις του ΝΒΑερ δεν επέτρεψαν την παραμονή του στην Κυψέλη.

    "Αναπληρώνει τα κενά"

    Ο προπονητής της ομάδας του Πανελληνίου, Κώστας Πετρόπουλος, μίλησε για την απόκτηση του Ούγγρου σέντερ, με τα καλύτερα λόγια. "Ο Γκούλιας ήταν η πρωταρχική εναλλακτική μας επιλογή για τον Τρεντ και θεωρώ πως είναι ικανός να αναπληρώσει πλήρως το κενό της αποχώρησής του. Είναι γνωστός πανευρωπαϊκά, σε υψηλό επίπεδο, έχει εμπειρία και αποτελεσματικότητα στο παιχνίδι του και με τον τρόπο που αγωνίζεται και τα σωματικά του προσόντα θα μας δώσει λύσεις" σχολίασε ο Έλληνας τεχνικός και πρόσθεσε : Η συμφωνία με τον Γκούλιας μας δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα, καθώς εξασφαλίσαμε εξαιρετική λύση σε καίρια θέση, αποκτώντας κοινοτικό παίκτη και παράλληλα μπορούμε να έχουμε εξίσου ποιοτικές λύσεις με Αμερικανούς σε άλλες δύο θέσεις της πεντάδας".

    Κλείνοντας, μίλησε και για το "άδοξο τέλος" της συνεργασίας με τον Γκάρι Τρεντ. "Ήταν εκ των βασικών μας προτεραιοτήτων η παραμονή του, αφού έπαιξε σημαντικό ρόλο στην σωτηρία της ομάδας και αποτελεί σπουδαία μονάδα για κάθε ομάδα. Αποκλειστικά οικονομικοί λόγοι δεν επέτρεψαν την συνέχιση της συνεργασίας μας. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του".

    Το WHO IS WHO

    Ο Ρόμπερτ Γκούλιας γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου 1974 στο Ντόμποβαρ της Ουγγαρίας, έχει ύψος 2,13μ. κι αγωνίζεται στην θέση του σέντερ. Αρχισε την καριέρα του στην ουγγρική Ατομερόμου (1992-1999) και στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Γαλλία με την Ορτέζ (1999-2000), έχοντας μέσο όρο 21,7 πόντους και 7,5 ριμπάουντ σε 15 αγώνες στο γαλλικό πρωτάθλημα και 15,8 πόντους και 6,7 ριμπάουντ σε 16 αγώνες στην Ευρωλίγκα. Τη διετία 2000-02 αγωνίστηκε και πάλι στην Γαλλία, στη Σαλόν Σαονέ, με τους παρακάτω μέσους όρους:

    Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΓΚΟΥΛΙΑΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

    2000-01:

    22,3 πόντοι και 9,8 ριμπάουντ σε 22 παιχνίδια στο γαλλικό πρωτάθλημα

    22,1 πόντοι και 9,2 ριμπάουντ σε 12 παιχνίδια στο κύπελλο Σαπόρτα

    2001-02:

    21,5 πόντοι και 10,6 ριμπάουντ σε 27 παιχνίδια στο γαλλικό πρωτάθλημα

    19,3 πόντοι και 10,2 ριμπάουντ σε 7 παιχνίδια στο κύπελλο Κόρατς

    Τη διετία 2002-04 έπαιξε στην Βιλερμπάν με την παρακάτω στατιστική:

    2002-03:

    13,4 πόντοι και 6,2 ριμπάουντ σε 35 αγώνες στο γαλλικό πρωτάθλημα

    10,5 πόντοι και 4,2 ριμπάουντ σε 18 αγώνες στην Ευρωλίγκα

    2003-04:

    12,4 πόντοι και 5,8 ριμπάουντ σε 21 αγώνες στο γαλλικό πρωτάθλημα

    15,5 πόντοι και 6,3 ριμπάουντ σε 9 αγώνες στην Ευρωλίγκα

    Τη σεζόν 2004-05 ξεκίνησε στην Ντιναμό Μόσχας, όπου αγωνίστηκε ως τον Δεκέμβριο του 2004, και στη συνέχεια μεταπήδησε στον Ολυμπιακό, με την παρακάτω στατιστική:

    Ντιναμό Μόσχας:

    10,1 πόντοι και 6,8 ριμπάουντ σε 7 αγώνες στο ρωσικό πρωτάθλημα

    Ολυμπιακός:

    11,1 πόντοι και 5,1 ριμπάουντ σε 17 αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα

    14,8 πόντοι και 4,8 ριμπάουντ σε 5 αγώνες στην Ευρωλίγκα

    Ο Ρόμπερτ Γκούλιας είναι εν ενεργεία διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του, στην οποία αγωνίζεται συνεχώς από το 1996, και έχει μετάσχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1999.

    [12] Βόλεϊ

    Χόρεψε... τανγκό η Εθνική

    11/6/2005 8:15:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/6/2005 5:15:22 μμ)

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση των δύο νικών που θα τη βάλουν ξανα για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης στο φαϊναλ φορ του World League, πέτυχε χθες η Εθνική επικρατώντας δίκαια 3-1 (25-21, 25-19, 19-25, 25-14) της Αργεντινής στο α ματς της 3ης αγωνιστικής του Γ ομίλου. Αυτή ήταν η 3η νίκη των ελληνικών χρωμάτων επί της "μπιανκοσελέστε" στις 8 φορές που έχουν συναντηθεί οι δύο ομάδες. Το β παιχνίδι θα διεξαχθεί στο γήπεδο της αργεντίνικης πρωτεύουσας "Λούνα Παρκ" την Κυριακή 12/6 και θα μεταδοθεί απ ευθείας στις 12:00 από την ΕΤ1.

    Απ έξω εμφάνιση, και από μέσα... άνεση

    «Γουρλίδικες» αποδείχθηκαν οι νέες εμφανίσεις χωρίς μανίκια για την Εθνική, που εγκαινίασε στην πρώτη αναμέτρηση με τη «μπιανκοσελέστε» επί αργεντίνικου εδάφους. Σε μία κατάμεστη έδρα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με όπλο του το καλό σερβίς, αλλά και σταθερή υποδοχή, πήρε από την αρχή του αγώνα ένα προβάδισμα ασφαλείας το οποίο με επίθεση πρώτου χρόνου από τον Τσακιρόπουλο αυξήθηκε σε 8-4 μέσα στο «φλεγόμενο» Λούνα Παρκ. Η γηπεδούχος στη συνέχεια με εμφανή τα σημάδια του εκνευρισμού στο παιχνίδι της κυνηγούσε διαρκώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο συνέχιζε να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα, καθώς έφτασε πρώτο και στο δεύτερο τεχνικό ταϊμ άουτ 16-13 με επίθεση του Κυριαζή.

    Η «μπιανκοσελέστε» εκμεταλλευόμενη κάποια αδράνεια στη «γαλανόλευκη» άμυνα μείωσε σε 16-15, αλλά στη συνέχεια ο Πατρινός άσος Νίκος Ρουμελιώτης με δύσκολο σερβίς αύξησε τη διαφορά στο 20-15, προκαλώντας ταραχή στην ομάδα του Αρμόα, ο οποίος ζήτησε εσπευσμένα ταϊμ άουτ. Αρχικά οι οδηγίες του έδειξαν να πιάνουν τόπο, αφού η «μπιανκοσελέστε» μείωσε στο 23-21, αλλά ένα μπλοκ των Λάππα-Τσακιρόπουλου στον Πάτι και ένα μπλοκ άουτ του Ρουμελιώτη χάρισαν το πρώτο σετ στην Εθνική με 25-21.

    Στο δεύτερο σετ η Αργεντινή πέρασε για πρώτη φορά στον αγώνα μπροστά με 2-1 και στη συνέχεια εκμεταλλευόμενη τα χαμένα ελληνικά σερβίς πήρε προβάδισμα με 8-5. Το καλό ελληνικό μπλοκ, αλλά και η αποτελεσματικότητα του Πανταλέοντα έφεραν γρήγορα την ισοφάριση 10-10. Μετά από ένα αμφίρροπο πεντάλεπτο το καλό ελληνικό μπλοκ και το «φονικό» ένστικτο του Ρουμελιώτη, έβαλαν στη «θέση του οδηγού» το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με 16-14. Η πολύ καλή μοιρασιά του παιχνιδιού από τον «μαέστρο» της Εθνικής Βασίλη Κουρνέτα και οι εύστοχες επιθέσεις του Ρουμελιώτη έδειξαν να γέρνουν την πλάστιγγα της νίκης υπέρ των «ελληνικών χρωμάτων», που με το Λάππα να είναι ασταμάτητος και τα συνεχόμενα λάθη του Τσάβεζ στην επίθεση, διπλασίασαν τα κερδισμένα τους σετ 2-0 με 25-19.

    Στο τρίτο σετ η Αργεντινή έπαιξε «το τελευταίο της χαρτί» για να κρατηθεί «ζωντανή» στο παιχνίδι και πιέζοντας στο σερβίς προηγήθηκε αρχικά με 8-5. Ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε, καθώς η Αργεντινή με πρωταγωνιστή τον Πορποράτο ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 16-10. Η Εθνική έδειξε για λίγο σημάδια ανάκαμψης με τις προσπάθειες του Πανταλέοντα, αλλά οι Ντομίνγκεζ και Πάτι αύξησαν τη διαφορά στο 23-16, καθώς πιο πριν ο κ. Χαριτωνίδης είχε ρίξει στον αγώνα τους Τσέργα και Ανδρεάδη, σε μία προσπάθεια να δώσει μία νέα πνοή στην ομάδα. Εις μάτην όμως αφού ο Τζιάνι «έσβησε» και τις τελευταίες ελληνικές ελπίδες για ανατροπή, μειώνοντας σε 2-1 με 25-19.

    Στο τελευταίο σετ η Ελλάδα πίεσε από την αρχή με το σερβίς της, χάλασε την υποδοχή των γηπεδούχων και παρά την προσπάθεια του Ντομίνγκεζ να κρατήσει την ομάδα του σε απόσταση αναπνοής ξέφυγε στο σκορ με 8-5, χάρις σε έναν «κεραυνό» που εξαπέλυσε ο αριστερόχειρας άσος του «τριφυλλιού», Ηλίας Λάππας. Η ομάδα μας στη συνέχεια με καλή υποδοχή και σωστή ανάπτυξη αύξησε τη διαφορά στο +6, 11-5. Το αδιαπέραστο μπλοκ του Τσακιρόπουλου και οι κερδισμένες κόντρα επιθέσεις διατήρησαν τη διαφορά στους έξι πόντους για τους φιλοξενούμενους, που ξέφυγαν ξανά με 16-9 των Αργεντίνων, που έδειξαν να προσαρμόζονται στην ιδέα της 4ης ήττας τους στη διοργάνωση. Σε αυτό βέβαια συνέβαλλαν τα μέγιστα και οι Λάππας-Τσακιρόπουλος που με διαδοχικούς πόντους εκτίναξαν τη διαφορά στο 22-13 για να πάρουν τη νίκη τελικά 3-1 με 25-14, υπό τις αποδοκιμασίες των φίλων των γηπεδούχων.

    Για την Εθνική δεν υστέρησε κανένας παίκτης, αλλά ξεχώρισαν κυρίως οι Ρουμελιώτης, Κουρνέτας, Τσακιρόπουλος, ενώ για τους γηπεδούχους καλύτεροι ήταν οι Πορποράτο και Ντομίνγκεζ.

    Αργεντινή (Φαμπιάν Αρμόα): Φερέρο, Πορποράτο 11, Αρόγιο 1, Πάτι 7 (2 άσοι), Ντομίνγκεζ 19 (2 άσοι), Τζιάνι 10, λίμπερο ο Γκονζάλες (56%), Τσάβεζ 2, Περάλτα 1, Μπερνασκόνι

    Ελλάδα (Χαριτωνίδης): Κουρνέτας 1, Τσακιρόπουλος 12 ( 1 άσος), Λάππας 11, Ν. Ρουμελιώτης 18 (5 άσοι), Πανταλέων 11, Κυριαζής 10 (1 άσος), λίμπερο ο Δημητρακόπουλος (88%), Ανδρεάδης, Ντονάς, Τσέργας

    Διαιτητές : Πατρίσια Σαλβατόρε (ΗΠΑ)-Φραντσίσκο ντε Μεντεϊρος

    Κερδισμένοι πόντοι Αργεντινή-Ελλάδα 63-51: Σερβίς 5-7, Επίθεση 40-46, Μπλοκ 6-10, Λάθη αντιπάλου 28-31.

    Η εικόνα των ομίλων

    Γ΄ΟΜΙΛΟΣ

    3η εβδομάδα

    10/6: Αργεντινή - Ελλάδα 1-3 (21-25, 19-25, 25-19, 14-25)

    11/6 - Νόβι Σαντ 8.10μ.μ: Σερβία Μαυροβούνιο - Πολωνία

    12/6 - Μπουένος Αϊρες 6μ.μ: Αργεντινή - Ελλάδα

    12/6 - Βελιγράδι 8.10μ.μ: Σερβία Μαυροβούνιο - Πολωνία

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    (σε 4 αγώνες)

    1. Πολωνία 8 (12-4)

    2. Ελλάδα 8 (11-8)

    3. Αργεντινή 6 (7-14)

    4. Σερβία Μαυροβούνιο 5 (6-10)

    * Από 5 αγώνες έχουν Ελλάδα και Αργεντινή

    A΄ΟΜΙΛΟΣ

    3η εβδομάδα

    11/6 - Γκιφού 2μ.μ: Ιαπωνία - Βραζιλία

    11/6 - Ποβόα ντε Βαρζίμ 4μ.μ: Πορτογαλία - Βενεζουέλα

    12/6 - Γκιφού 1μ.μ: Ιαπωνία - Βραζιλία

    12/6 - Ποβόα ντε Βαρζίμ 4μ.μ: Πορτογαλία - Βενεζουέλα

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    (σε 4 αγώνες)

    1. Πορτογαλία 7 (9-4)

    2. Βραζιλία 7 (9-6)

    3. Βενεζουέλα 6 (9-7)

    4. Ιαπωνία 4 (2-12)

    Β΄ΟΜΙΛΟΣ

    3η εβδομάδα

    10/6: Ιταλία - Βουλγαρία 2-3 (25-18, 29-31, 10-25, 25-220, 13-15)

    11/6 - Νανσί 9μ.μ: Γαλλία - Κούβα

    12/6 - Mετς 6μ.μ: Γαλλία - Κούβα

    12/6 - Ανκόνα 6.30μ.μ: Ιταλία - Βουλγαρία

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    (σε 4 αγώνες)

    1. Κούβα 7 (10-5)

    2. Ιταλία 7 (9-10)

    3. Βουλγαρία 7 (9-10)

    4. Γαλλία 6 (6-8)

    * Από 5 αγώνες έχουν Ιταλία και Βουλγαρία

    Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

    Ηλία Λάππας: "Θέλαμε πολύ αυτή τη νίκη, όπως φυσικά τη θέλουμε και στο Κυριακάτικο αγώνα γιατί σε περίπτωση ήττας στο Μπουένος Αϊρες, ουσιαστικά η πρόκριση θα αποτελούσε παρελθόν για μας. Κάναμε το πρώτο βήμα στην Αργεντινή και πρέπει να το συνεχίσουμε. Πιέσαμε στο σερβίς και με πολύ τακτική τους αποδιοργανώσαμε, αν και πρόκειται για μια καλή ομάδα, που αν την δεν προσέξεις λίγο μπορεί εύκολα να σου κάνει τη ζημιά".

    Νίκος Ρουμελιώτης: "Παρά τα προβλήματά μας αποδείξαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από την Αργεντινή. Αυτή η νίκη μας δίνει κουράγιο και δύναμη για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Το γεγονός ότι κερδίσαμε το πρώτο παιχνίδι δεν αρκεί αφού πρέπει να ζευγαρώσουμε τις επιτυχίες μας την Κυριακή, ώστε να δυσκολέψουμε στην έδρα μας την Πολωνία".

    Σωτήρης Πανταλέων: "Αφιερώνουμε τη νίκη αυτή στον Τεό (Μπάεφ) και τον Άκη (Χατζηαντωνίου) γιατί μέσα από την οικογένεια της Εθνικής έχουμε όλοι περάσει πολλά και έχουμε δεθεί μεταξύ μας. Έτσι λοιπόν χαιρόμαστε ιδιαίτερα για κάθε ευτυχές γεγονός και αυτή την ώρα έστω και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, συμμετέχουμε σε αυτές τις όμορφες στιγμές που περνάνε. Να ξέρουν απλά ότι είμαστε μαζί τους".

    Αντώνης Τσακιρόπουλος: "Πετύχαμε μία σημαντική νίκη αλλά δε σταματάμε εδώ. Την Κυριακή έχουμε ένα άλλο παιχνίδι και θα πρέπει να κάνουμε ακόμη καλύτερη εμφάνιση για να πετύχουμε το στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το να μη χάσουμε βαθμούς στο Μπουένος Άϊρες. Το γεγονός ότι κερδίσαμε σήμερα δε σημαίνει τίποτα ενόψει του δεύτερου αγώνα".

    Σε ερώτηση ντόπιου δημοσιογράφου. αν αυτή η επιτυχία ήταν μία ρεβάνς της ελληνικής ομάδας για την ήττα της Εθνικής από την Αργεντινή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ο Τσακιρόπουλος απάντησε: "Δεν πρόκειται για ρεβάνς. Εμείς απλά προσπαθούμε σε κάθε αγώνα να είμαστε και καλύτεροι από τον προηγούμενο για να κερδίζουμε".

    Φαμπιάν Αρμόα: "Το παιχνίδι δεν κύλησε όπως το περιμέναμε. Ήμασταν κατώτεροι του επιπέδου μας, εκτός από το 3ο σετ, κάναμε πολλά προσωπικά λάθη αλλά και στο σερβίς. Ακόμη όμως δεν τελείωσε τίποτα. Πιστεύω ότι ο δεύτερος αγώνας θα είναι εντελώς διαφορετικός και ελπίζω να δείξουμε αυτό που αξίζουμε".

    Ερνάν Φεράρο: "Η Ελλάδα έπαιξε με διαφορετικούς συνδυασμούς, δεν έκανε πολλά λάθη και κατάφερε να αλλάξει τελείως τη δική μας τακτική. Πρέπει να κοιτάξουμε να βελτιωθούμε για το επόμενο παιχνίδι"

    Μικρά-μικρά από το "Λούνα Πάρκ"

    *Στις κερκίδες του θρυλικού γηπέδου βρέθηκε και ένας αεροσυνοδός της Air France με την οποία ταξίδεψε η ελληνική αποστολή από την Αθήνα στο Μπουένος Αϊρες και μάλιστα είχε ευχηθεί στην ομάδα μας, μόλις προσγειώθηκε στο Παρίσι της Νότιας Αμερικής «καλή επιτυχία».

    *Μετά το τρίτο σετ τη θέση τους στον αγωνιστικό χώρο πήραν δύο πρωταθλήτριες της ρυθμικής ομάδας της Αργεντινής, οι οποίες πρόσφεραν όμορφο θέαμα στους περίπου θεατές που δημιουργώντας μία εκπληκτική ατμόσφαιρα μας θύμισαν ποια είναι η πατρίδα της γνωστής «όλα».

    *Στο γήπεδο βρέθηκε με την κόρη του Βανέσα και ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού, Κάρλος Χαβιέρ Βέμπερ που είχε «κολλημένα» τα μάτια του στους «δικούς» του Λάππα και Πανταλέων. Ο Αργεντίνος τεχνικός και θρύλος του παγκόσμιου βόλεϊ είχε πριν τον αγώνα θερμή συνομιλία με τους συμπατριώτες του Μπιντεγκεϊν και Νταραϊντού.

    *Περίπου 20 Έλληνες φίλαθλοι με τις γαλανόλευκες ανά χείρας έδωσαν το δικό τους χρώμα στην εξέδρα του Λούνα Παρκ και δε σταμάτησαν λεπτό να ενισχύουν την προσπάθεια της Εθνικής.

    *Αυτή τη φορά οι πανέμορφες τσιρλίντερς της «μπινακοσελέστε» μπορεί να μη δέχθηκαν προτάσεις γάμου από φίλαθλους, όπως είχε συμβεί στο β αγώνα με τη Σερβία & Μαυροβούνιο, αλλά με την ομορφιά και τη χάρη που κουνούσαν τα κυανόλευκα μπον-μπον τους τους «μαγνήτισαν» τα βλέμματα των παρευρισκόμενων στο γήπεδο του Μπουένος Αϊρες.

    *Στο τέλος του αγώνα οι διεθνείς κατευθύνθηκαν προς το μέρος που κάθονταν οι λιγοστοί αλλά ηρωϊκοί Έλληνες οπαδοί και με παρατεταμένα χειροκροτήματα τους ευχαρίστησαν για τη συμπαράστασή τους.

    * Η Αμερικανίδα διαιτητής Πατρίτσια Σαλβατόρε ήταν εκείνη που είχε διευθύνει και τη συνάντηση Ελλάδας-Αργεντινής, στο ΣΕΦ στο πλάισιο των ομίλων του Ολυμπιακού τουρνουά της Αθήνας, όπου η «μπιανκοσελέστε» είχε επιβληθεί του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με 1-3.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 11 June 2005 - 16:51:03 UTC