Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνοναύτες από τα τρία!
  • [02] Αντιδράσεις για τα κέρδη από το Χρηματιστήριο
  • [03] Δίπλωμα με νέο σύστημα
  • [04] Θέλει Ουντέζε η Πόρτσμουθ
  • [05] Έκανε το 2-1 ο ΠΑΟ
  • [06] "Έσπασε" η τρίτη θέση
  • [07] Και επίσημα οι τρεις
  • [08] Δύο απουσίες και πολλές επιστροφές
  • [09] Υδατοσφαίριση : "Την καλύτερη δυνατή βαθμολογία"
  • [10] Έρχεται ο διάδοχος του Concorde
  • [11] Θέλει να επιστρέψει ο Τζιωρτζόπουλος
  • [12] Πήρε Εζεκίελ ο Πανιώνιος
  • [13] Στον "Γηραιό με μείωση" ο Μουράτι
  • [14] Απαγωγές στην Νιγηρία
  • [15] Συνεργασία ΕΡΤ-ΤRT

    [01] Τεχνολογία

    Σερφάρουν πριν μάθουν ανάγνωση!

    Κυβερνοναύτες από τα τρία!

    15/6/2005 9:59:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Παρέα με τις ασκησούλες προγραφής και προανάγνωσης, κάνουν τα πρώτα τους ταξίδια στον κυβερνοχώρο. Έρευνα του αμερικανικού υπουργείου Παιδείας, έδειξε ότι ένα στα τέσσερα παιδάκια προσχολικής ηλικίας (από τριών ως πέντε ετών) έχουν κάνει surfing στο Internet. Μέχρι το νηπιαγωγείο, το ποσοστό των παιδιών που έχουν χρησιμοποιήσει το Διαδίκτυο, φθάνει το 32%, κατά κανόνα υπό την επιτήρηση ενηλίκων. Οι δεξιότητες που αποκτούν τα παιδιά στο χώρο της τεχνολογίας, είναι σίγουρα σπουδαίες. Συνιστούν όμως και πηγή προβληματισμού, καθώς όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία, έχουν ανάγκη από άλλες δραστηριότητες. (παιχνίδια στο χώμα, διάβασμα βιβλίων, θεατρικό παιχνίδι). Για το λόγο αυτό, στέλνουν στους γονείς ένα ξεκάθαρο μήνυμα. "Παίξτε για λίγο με τον υπολογιστή, ύστερα κλείστε τον και περάστε μαζί με τα παιδιά σας ώρες ξενοιασιάς στον καθαρό αέρα".

    [02] Πολιτική

    Στον απόηχο του πορίσματος της Επιτροπής Ελέγχου

    Αντιδράσεις για τα κέρδη από το Χρηματιστήριο

    15/6/2005 7:29:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Την αντίδραση εν ενεργεία και πρώην βουλευτών, που φέρονται να αποκόμισαν τεράστια κέρδη από το χρηματιστήριο, προκάλεσε η έκθεση της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων. Ο υπουργός Επικρατείας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση που δημιουργήθηκε το 1999 στη Σοφοκλέους και τόνισε ότι έχει ήδη παρέμβει η δικαιοσύνη. Πρόσθεσε δε, ότι όσον αφορά την κυβέρνηση, παραμένει η ρήση του πρωθυπουργού περί Χρηματιστηρίου, δηλαδή ότι το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου δεν θα μείνει ατιμώρητο.

    Δηλώσεις και εξηγήσεις

    Aίσθηση εξακολουθεί να προκαλεί ο χορός των δισεκατομμυρίων στην Σοφοκλέους από ορισμένα μέλη του Κοινοβουλίου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επέρριψε ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ για τα φαινόμενα του Χρηματιστηρίου την περίοδο του 1999. Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος επανέλαβε ωστόσο ότι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης.

    Ανάμεσα στους πολιτικούς που αύξησαν την περιουσία τους κατακόρυφα, ο πρώην βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Φλώρος, ο οποίος καλείται να δώσει εξηγήσεις στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας.

    Το ποσό ων 1.2 δις δραχμών εμφανίζεται να κερδίζει από το Χρηματιστήριο και ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Αβέρωφ.

    Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Αβέρωφ, χαρακτηρίζει άδικη την εμπλοκή του και σημειώνει

    "Πιστεύω ότι είναι εξίσου επιπόλαιο και άδικο να δίνεται η αίσθηση κερδοσκοπικής μου εμπλοκής, όταν απλώς η "αμαρτία" μου είναι ότι ανήκω σε δυο γνωστές παραδοσιακές ευκατάστατες οικογένειες Αβέρωφ - Παπαστράτου".

    Εξηγήσεις για κέρδη απο το Χρηματιστήριο έδωσε και η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου.

    "Δεν έχω κάνει ποτέ συναλλαγές στο Χρηματιστήριο" τόνισε η υπουργός και πρόσθεσε " Είναι μία χρηματιστηριακή συναλλαγή από την οποία υπήρξαν απώλειες του πρώην συζύγου μου. Επειδή μέχρι την έκδοση του διαζυγίου κάναμε μαζί «πόθεν έσχες", γι΄αυτό και εμφανίζονται οι πράξεις αυτές" είπε χαρακτηριστικά.

    Την ίδια ώρα, σε γραπτή του δήλωση, ο βουλευτής της Ν.Δ. Αχιλλέας Καραμανλής τονίζει ότι δεν συμμετείχε ποτέ σε χρηματιστηριακά παιχνίδια.

    " Η χρηματιστηριακή πράξη ήταν μια και μόνη. Αφορούσε μεταβίβαση μετοχών της τράπεζας Εργασίας, η απόκτηση των οποίων είχε γίνει από τον αείμνηστο πεθερό μου τη δεκαετία του 1970."

    Σε γραπτή του δήλωση ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης, που εμφανίζεται κερδισμένος κατά 1,3 δις δραχμές, αναφέρει πως δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις αφού δεν κέρδισε από το Χρηματιστήριο και πως η σύζυγος του ως επιχειρηματίας έχει χαρτοφυλάκιο μετοχών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Το πόθεν έσχες των βουλευτών

    [03] Κοινωνία

    Εγκαίνια από τον υπουργό Μεταφορών

    Δίπλωμα με νέο σύστημα

    15/6/2005 7:42:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ

    Το νέο μηχανογραφικό σύστημα θεωρητικής εξέτασης των υποψήφιων οδηγών και για τις τέσσερις κατηγορίες διπλωμάτων (αυτοκινήτου, δικύκλου, λεωφορείου, φορτηγού) εγκαινίασε την Τετάρτη ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης, στις νέες εγκαταστάσεις της Νομαρχίας Αθηνών, στον Άγιο Δημήτριο. Με το νέο σύστημα εξασφαλίζεται η άμεση, αντικειμενική και εύκολη εξέταση των υποψήφιων οδηγών, ενώ έχει μεταφραστεί σε αγγλικά, ρωσικά και αλβανικά για τη διευκόλυνση των αλλοδαπών υποψηφίων και εισάγει, για πρώτη φορά, ειδικό πρόγραμμα για την εξέταση ειδικών ομάδων, όπως δυσλεκτικοί και αναλφάβητοι. Το σύστημα θα εγκατασταθεί σταδιακά σε όλη την επικράτεια και, όπως επεσήμανε ο κ. Λιάπης, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην πάταξη της διαφθοράς, την διασφάλιση της απόλυτης διαφάνειας στις εξετάσεις, αλλά και την εξασφάλιση άρτιας θεωρητικής κατάρτισης των υποψηφίων οδηγών.

    Στόχος η διαφάνεια

    Το νέο σύστημα είναι φιλικό προς τον χρήστη και απολύτως ασφαλές, ώστε να μην υπάρχει κανένα περιθώριο παρέμβασης. Σε πρώτη φάση, θα γραφτεί σε περίπου 70.000 cd rom και θα διανεμηθεί στους μαθητές της Γ Λυκείου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ σύντομα θα διανεμηθεί και στους μαθητές της υπόλοιπης χώρας.

    Παράλληλα, ο κ. Λιάπης ανακοίνωσε σειρά μέτρων για τη διαφάνεια στην διαδικασία χορήγησης αδειών οδήγησης. Μεταξύ άλλων προβλέπεται: Η καθιέρωση συστήματος επιλογής των επιτροπών εξέτασης υποψηφίων οδηγών μέσω ειδικού λογισμικού. Η διεύρυνση του αριθμού των εξεταστών. Η διεξαγωγή των πρακτικών εξετάσεων σε δύο στάδια. Στο πρώτο θα διενεργείται η πορεία. Εάν ο υποψήφιος επιτύχει, θα περνά στο δεύτερο και θα εξετάζεται στους ελιγμούς. Εάν αποτύχει, θα επαναλαμβάνεται ολόκληρη η διαδικασία. Η κατάργηση των υποχρεωτικών επαναληπτικών μαθημάτων σε περίπτωση αποτυχίας των υποψηφίων τόσο στη θεωρητική, όσο και στην πρακτική εξέταση. Η μείωση του χρόνου επανεξέτασης αποτυχόντος υποψηφίου.

    Τέλος, εξετάζεται η δυνατότητα παροχής άμεσου δικαιώματος οδήγησης στους επιτυχόντες στις εξετάσεις, με την καθιέρωση ενδιάμεσης άδειας οδήγησης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αλλαγές στην εξέταση των υποψήφιων οδηγών

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Θέλει Ουντέζε η Πόρτσμουθ

    15/6/2005 11:39:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μέσω Ζάετς, στην Πόρτσμουθ ο Ουντέζε. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει βρετανικό σάιτ που επικαλείται τις πληροφορίες που προέρχονται από το περιβάλλον της αγγλικής ομάδας. Σύμφωνα με αυτό, ο Ιφεάνι Ουντέζε είναι στόχος του Πόρτσμουθ και μάλιστα την υπόθεση χειρίζεται ο τεχνικός διευθυντής της, Βέλιμιρ Ζάετς, ενώ ο προπονητής της ομάδας, Αλέν Περέν, τον προορίζει για αριστερό οπισθοφύλακα. Η πρόταση θα στείλει τον ΠΑΟΚ η Πόρτσμουθ, είναι για το ποσό του 1,5 εκατομμυρίων ευρώ,. Υπενθυμίζεται πως ο Ουντέζε είχε αγωνιστεί και πάλι στην Αγγλία πριν δύο χρόνια, με την ομάδα της Μπρόμουιτς, όταν ήταν στην Πρέμιερ Λιγκ.

    "Θέλω να γυρίσω"

    Ο Νιγηριανός ενημερωμένος για το ενδιαφέρον της Πόρτσμουθ, και δήλωσε πως άμεσα θα ήθελα να επιστρέψει στην Αγγλία και την Πρέμιερ Λιγκ.

    «Δεν είναι αλήθεια πως είχα κακή παρουσία στην Πρέμιερ Λιγκ με την Μπρόμιτς. Μετά την λήξη του δανεισμού μου με ήθελε ο ΠΑΟΚ και ήμουν υποχρεωμένος να επιστρέψω. Είχα αφήσει καλές εντυπώσεις στο αγγλικό πρωτάθλημα. Το αγγλικό πρωτάθλημα είναι σε διαφορετικό επίπεδο από το ελληνικό, αν και το τελευταίο έχει δυναμώσει κι έχει ανέβει τελευταία. Κάθε παίκτης θέλει να κάνει καριέρα στην Πρέμιερ Λιγκ και αυτή είναι μια πρόταση που θα ικανοποιούσε τον κάθε ποδοσφαιριστή. Θα την σκεφθώ και θα την συζητήσω με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ» κατέληξε ο 25χρονος αμυντικός του «Δικέφαλου».

    [05] Μπάσκετ

    Έκανε το 2-1 ο ΠΑΟ

    15/6/2005 10:33:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/6/2005 10:52:20 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αμφίρροπος σε όλη του τη διάρκεια ήταν ο τρίτος αγώνας των τελικών ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Τελικά, οι πράσινοι, δείχνοντας σοβαρότητα στα κρίσιμα σημεία του αγώνα, πήρε το ροζ φύλο αγώνα με 79-71, και διατήρησαν το πλεονέκτημα έδρας. . Ο πρωταθλητής Ελλάδας έχει την ευκαιρία να πανηγυρίσει μέσα στο κλειστό του Γαλατσίου την Κυριακή (20:00) τον τρίτο διαδοχικό τίτλο του και έβδομο από το 1998, αλλά, σε περίπτωση που ηττηθεί, η σειρά θα μεταφερθεί και πάλι στο ΟΑΚΑ για τον πέμπτο και τελευταίο τελικό. Τα δεκάλεπτα: 18-19, 36-37, 58-57, 79-71.

    Τελικός-θρίλερ

    Πράσινοι και κιτρινόμαυροι μπήκαν από την αρχή στον αγώνα να πάρουν τη νίκη και αυτό φάνηκε με το που μπήκαν. Άλλωστε η κρισιμότητα του παιχνιδιού ήταν μεγάλη.

    Χατζής και Νίτσεβιτς μοιράστηκαν τις προσπάθειες από την περιφέρεια και τη ρακέτα, στο πρώτο δεκάλεπτο και η ΑΕΚ διατηρούσε τα «ηνία» στο σκοράρισμα (17-15}, χάρη στην υπεροχή της στα επιθετικά ριμπάουντ και στα τρία εύστοχα τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο. Στον αντίποδα, οι «πράσινοι» πήραν βοήθεια από τον Παπανικολάου που ξεκίνησε βασικός, ενώ ο Μπατίστ άρχισε να παίρνει μπρος και πέτυχε κάποια καλάθια.

    Μέχρι το 20΄ ακολούθησαν έξι εύστοχα τρίποντα, τρία από την ΑΕΚ (Νικολαϊδης, Πελεκάνος, Ζήσης) και τρία από τον Παναθηναϊκό (δύο ο Αλβέρτης, ένα ο Κουτλουάι). Ο Νίκος Ζήσης έστειλε την ομάδα του με προβάδισμα ενός πόντου (37-36) στα αποδυτήρια.

    Έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος. Αστοχία, πολλά λάθη και ακόμη περισσότερα φάουλ (τέσσερα φάουλ οι Άντιτς, Λόλις και Τσιάρας στην τρίτη περίοδο) εκατέρωθεν επιβράδυναν τον ρυθμό του αγώνα και οι δύο προπονητές αναζητούσαν τρόπους να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο την «αναρχία» του αντιπάλου.

    Το έναυσμα για λίγο στον ΠΑΟ έδωσε ο Χατζηβρέττας, όπου με δύο εύστοχα εύστοχα έδωσαν ανάσα στους γηπεδούχους. ΄. Το 57-53 στο 29ο λεπτό υπέρ της ΑΕΚ μετετράπη, όμως, σε 65-57 υπέρ των παικτών του Ομπράντοβιτς με σερί 12-0 μέχρι τις αρχές της τέταρτης περιόδου. Με γκολ φάουλ του Κώστα Τσαρτσαρή, ο οποίος σημείωσε επτά πόντους στα πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός αύξησε το επιμέρους σκορ σε 15-2 και ξέφυγε με +9 (68-59). Με τον Άντιτς καθισμένο με πέντε φάουλ στον πάγκο, ο Κουάντρε Λόλις «αφυπνίστηκε» και, με έξι διαδοχικούς δικούς του πόντους, η Ένωση πλησίασε σε απόσταση αναπνοής (67-70) τους «πράσινους». Ο Αμερικανός, όμως, υπέπεσε στο πέμπτο του φάουλ αμέσως και η φροντ λάιν της ΑΕΚ έπρεπε να στηριχτεί στον Γιάννη Μπουρούση. Ο νεαρός βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να μειώσει στους πέντε πόντους (69-74), ωστόσο ο Γιάκα Λάκοβιτς «εκτέλεσε» με δύο διαδοχικά μακρινά σουτ (78-69) με λιγότερο από ένα λεπτό να απομένει για τη λήξη. Η ΑΕΚ έχασε τη συγκέντρωσή της και κρίσιμα ριμπάουντ και ο Κωστής Τσαρτσαρής αναδείχτηκε σε παίκτη-κλειδί του 2-1.

    Διαιτητές: Παπαδημητρίου, Βορεάδης, Μπίτης

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 15 (4), Παπανικολάου 4, Λάκοβιτς 16, Μπατίστ 12, Φέμερλινγκ, Χατζηβρέττας 6 (2), Μπάξτερ, Τσαρτσαρής 12, Διαμαντίδης 1, Σκεπάνοβιτς 10 (1), Κουτλουάι 3 (1)

    ΑΕΚ (Φώτης Κατσικάρης): Λόλις 11, Νικολαϊδης 3 (1), Ζήσης 12 (1), Πελεκάνος 9 (1), Κους, Χατζής 8 (2), Νίτσεβιτς 19, Τσιάρας, Άντιτς 7 (1), Μαγκουνής, Μπουρούσης 2

    [06] Μπάσκετ

    "Έσπασε" η τρίτη θέση

    15/6/2005 9:14:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στο τρίτο μεταξύ τους αγώνα για τις θέσεις 3-4 των πλέι οφ της Α1, οι κυανέρηθροι νίκησαν το Μαρούσι και έσπασαν το πλεονέκτημα έδρας, κάνοντας το 2-1 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Πλέον, η ομάδα του Μέμου Ιωάννου θέλει τη νίκη την Κυριακή στις (18:45) στη Νέα Σμύρνη, όπου και θα τελειώσει την υπόθεση και θα είναι θα πάρει την τρίτη θέσει στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Κουλ (15π.), Σιγάλας (13π.) και Διαμαντόπουλος (13π.) ήταν οι πρωταγωνιστές της εκτός έδρας νίκης του Πανιωνίου. Πρώτος σκόρερ για το Μαρούσι αναδείχθηκε ο Ρόντρικ Μπλάκνεϊ (19π.), ο οποίος όμως «αφυπνίστηκε» στο β΄ ημίχρονο. Μικρό χρόνο συμμετοχής πήρε ο αρχηγός του Αμαρουσίου, Βασίλης Σπανούλης, ενώ με έναν Αμερικανό αγωνίστηκαν οι «κυανέρυθροι». Τα δεκάλεπτα: 15-18, 35-40, 51-52, 77-83

    βρεισκε πάντα λύσεις

    Από την αρχή του πρώτου μέρους, οι δύο ομάδες έδειξαν πως θα παίξουν δυνατά. Στο δεκάλεπτο ο Πανιώνιος βρέθηκε μπροστά με τρεις πόντους, 18-15, το Μαρούσι έδειχνε βραχυκυκλωμένο από την άμυνα ζώνης του Μέμου Ιωάννου και μετρούσε 0/5 σουτ τριών πόντων.

    Αυτό που έκανε επίσης εντύπωση, είναι πως και οι δύο ομάδες χρησιμοποίησαν πολλούς νεαρούς παίκτες. Αγωνιστικά, στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ομάδα της Πλατείας, μ ετο Διαμαντόπουλο να πετυχαίνει εννέα συνεχόμενους πόντους, βρέθηκε μπροστά στο ημίχρονο με 35-40.

    Μέχρι το ΄30 ο Πανιώνιος διατηρούσε την πρωτοπορία. Αν και ο Γιαννάκης έβλεπε τους Στιούαρτ, Μπουντούρη να δίνουν λύσεις στο σκοράρισμα, οι «κυανέρυθροι» είδαν τον μοναδικό πλέον Αμερικανό τους (ο Ράιτ αναχώρησε για τις ΗΠΑ), τον Τράβις Ουάτσον, να να παραμένει συνέχεια μπροστά στο σκορ. Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι, αφού η ομάδα του Γιαννάκη είδε τιυς παίκτες του να παίρνουν λίγο μπρος και να "τα βάζουν", αλλά ο Γιώργος Σιγάλας με την εμπειρία του σημείωσε κρίσιμους πόντους στα τελευταία λεπτά και «έγραψε» το 2-1 για τον Πανιώνιο.

    Διαιτητές: Σχινάς, Μαχαιριανάκης, Κυρτάτας.

    ΜΑΡΟΥΣΙ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 19 (1), Στιούαρτ 11, Μπουντούρης 10 (3), Σμίλιανιτς 9 (1), Σέκουλιτς 4, Τζόουνς 4, Σπανούλης 2, Καϊμακόγλου 4, Στεφανίδης 7 (1), Λόλας 7 (1).

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μέμος Ιωάννου): Φαλέκας 4, Πετρόπουλος 6 (1), Σιγάλας 13 (3), Περπέρογλου 8, Αγγελόπουλος 5, Διαμαντόπουλος 13 (3), Οικονόμου 6, Κυριακόπουλος, Ουάτσον 10, Σούλης 3, Κουλ 15.

    [07] Μπάσκετ

    Και επίσημα οι τρεις

    15/6/2005 7:48:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Και με τη βούλα πλέον, παίκτες του Ολυμπιακού θα είναι από τη νέα περίοδο οι Μανώλης Παπαμακάριος, Νίκος Μπάρλος και Νίκος Αργυρόπουλος, οι οποίοι βρέθηκαν σήμερα στα γραφεία της ΚΑΕ υπέγραψαν τα νέα τους συμβόλαια. Οι δύο πρώτοι υπέγραψαν τα επίσημα συμβόλαια συνεργασίας τους, διάρκειας 2+1 χρόνων και ο τρίτος για 1+1.

    Έτοιμοι για την πρόκληση

    Ο Μανώλης Παπαμακάριος, ο οποίος αγωνίστηκε με το Περιστέρι και τον Μακεδονικό, εμφανίστηκε ικανοποιημένος και νιώθει πλέον μέλος του Ολυμπιακού. "Ο Ολυμπιακός είναι οικογένεια. Νιώθω περίεργα έχοντας τόσα τρόπαια γύρω μου. Αυτή είναι η ιστορία της ομάδας. Να είμαστε υγιείς και να βοηθήσουμε κι εμείς να συνεχίσει ο Ολυμπιακός να γράφει ιστορία. Δυο πράγματα με έκαναν να έρθω στο λιμάνι. Το ένα είναι το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θέλει να φτιάξει μια ομάδα, στην οποία θα κυριαρχεί το ελληνικό στοιχείο, και το δεύτερο είναι ότι θέλει να επιστρέψει στην κορυφή. Θέλω να νιώσω πώς είναι να κατακτάς τρόπαια φορώντας την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Θα φτιάξουμε μια σκληροτράχηλη και ανταγωνιστική ομάδα, που σε κάθε δευτερόλεπτο θα κάνει κατάθεση ψυχής πάνω στο παρκέ. Ο κόσμος θέλει να βλέπει στο γήπεδο πολεμιστές κι αυτό θα είμαστε, δήλωσε ο Έλληνας γκαρντ

    Ο ένας από τους πρώην και νυν συμπαίκτες, Νίκος Μπάρλας, τόνισε πως πρόκειται για το μεγάλο άλμα που πάντα ήθελε να κάνει και " θα τα δώσει όλα για να καθιερωθεί. " Μετά από δυο χρόνια στην όγδοη θέση, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια απ΄ όλους. Θα δουλέψουμε σοβαρά και με τον κόσμο στο πλευρό μας θα τα καταφέρουμε. Ονειρεύομαι να παίξω στο ΣΕΦ ενώ είναι γεμάτο. Θέλουμε να φτάσουμε ψηλά και να βάλουμε τις βάσεις για να μείνουμε εκεί".

    Τέλος, δεύτερος εκ των νέων, Νίκος Αργυρόπουλος, η συμφωνία με τον οποίο «κλείστηκε» χθες το βράδυ, τόνισε απ΄ την πλευρά του για την μεγάλη πρόκληση στην καριέρα του και θα βοηθήσει τα μέγιστα για τους ερυθρόλευκους. "Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να αφήσουμε στο παρελθόν τις δυο χρονιές, να πάμε την ομάδα πάλι ψηλά και να πανηγυρίσουμε τρόπαια. Έχω την αίσθηση ότι ξεκινά κάτι διαφορετικό, κάτι καλό. Ο κόσμος να κάνει υπομονή και η ομάδα θα επιστρέψει στην κορυφή".

    [08] Βόλεϊ

    Δύο απουσίες και πολλές επιστροφές

    15/6/2005 10:13:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Λιγοστεύουν το προβλήματα της Εθνικής Ελλάδας και του Κώστα Χαριτονίδη, καθώς οι μοναδικοί απόντες από την προπόνηση ήταν οι Κράβαρικ Και Χριστοφιδέλης. Ο Έλληνας άσος θα ενσωματωθεί στην ομάδα την επόμενη εβδομάδα, όταν η εθνική θα μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη, ενώ η επιστροφή του Χριστοφιδέλη αναμένεται σε δυο εβδομάδες. Ο ακραίος του Ολυμπιακού θα ξεκινήσει τρέξιμο σε 10 ημέρες για να μην πειραχθεί το οστικό οίδημα που τον ταλαιπωρούσε. Στα καλά είναι η επιστροφή στη σημερινή προπόνηση των Γκιούρδα, Προύσαλη Μπάεφ και Χατζηαντωνίου.

    "Επιτέλους έρχονται"

    Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας εμφανίστηκε χαρούμενος καθώς όπως είπε, άρχισαν να επιστρέφουν οι τραυματίες. Και αυτό το παραλλήλισε με την ήττα στο δεύτερο παιχνίδι με την Αργεντινή, αφού "δεν είχα ούτε μια λύση στους ακραίους, κι αν υπήρχε έστω και ένας παίκτη στον πάγκο θα κερδίζαμε και το δεύτερο παιχνίδι. Ας μη ξεχνάμε ότι ο Ηλίας Λάππας δεν έπαιξε ούτε ένα ολόκληρο σετ τις προηγούμενες χρονιές με την εθνική και τώρα είναι βασικός σε 4 συνεχόμενα ματς. Στο Μπουένος Αϊρες δεν μπορούσε να ξεκουραστεί και να καθαρίσει το μυαλό του ούτε ένα λεπτό"

    ** Σήμερα κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια για τους αγώνες εναντίον της Πολωνίας, που θα διεξαχθούν στο στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας», Παρασκευή και Κυριακή (17 και 19 του μήνα), στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής εβδομάδας του World League. Τα εισιτήρια θα προπωλούνται από τα εκδοτήρια του ΣΕΦ και θα κοστίζουν 10 ευρώ, ενώ η είσοδος για παιδιά κάτω των 16 ετών είναι ελεύθερη.

    [09] Υδατοσφαίριση : "Την καλύτερη δυνατή βαθμολογία"

    15/6/2005 8:46:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Χωρίς προβλήματα και στην ώρα της, έφτασε στο Μπιλμπάο η Εθνική ομάδα. Εκεί, αύριο ξεκινάει ο πρώτος γύρος του Α΄ Ομίλου του World League με τη συμμετοχή έξι ακόμη εθνικών ομάδων, της Ισπανίας , της Ουγγαρίας, της Αυστραλίας, της Ρωσίας, της Κίνας και του Καναδά και οι παίκτες, όπως και ο Σάντρο Καμπάνια θέλουν να δώσουν το καλύτερο τους εαυτό. Απών ο Νίκος Αφρουδάκης ο οποίος δεν ξεπέρασε πλήρως των τραυματισμό του.

    Δεν υπάρχει αδιαφορία

    Με πολλά νέα πρόσωπα η Εθνική μας θα αγωνιστεί στην προκριματική φάση του WORLD LEAGUE. Στο τριήμερο που ακολουθεί, ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας, θέλει να δει τους νεαρούς σε ηλικίας διεθνής που έχει πάρει μαζί του προκειμένου να τους εντάξει σιγά-σιγά στον αρχικό κορμό της ομάδας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι αδιάφορος για τα αποτελέσματα του World League.

    «Σαφώς και μας ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα προκειμένου να περάσουμε στην επόμενη φάση και στο τέλος να διεκδικήσουμε μια καλή θέση» τόνισε ο Ιταλός ομοσπονδιακός. «Στην σύνθεση της αποστολής υπάρχουν αρκετά νέα πρόσωπα που πρέπει να αφομοιωθούν γρήγορα ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα» συμπληρώνει ο Γιάννης Θωμάκος που κάνει το πρώτο βήμα μένοντας στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μαζί με τον Μάριο Χατζηκυριακάκη.

    Η Εθνική μας θα αγωνιστεί την Παρασκευή καθώς έχει ρεπό την Πέμπτη. Σήμερα το απόγευμα η ελληνική ομάδα θα έκανε την πρώτη της προπόνηση στο κολυμβητήριο των αγώνων ενώ έτσι θα πάει και η αυριανή πρώτη μέρα των αγώνων αφού το πρώτο ρεπό ανήκει στη χώρα μας . Ο πρώτος αντίπαλος είναι την Παρασκευή το απόγευμα (7μμ. ώρα Ελλάδας) κόντρα στην πιο δυνατή αντίπαλο αυτού του γύρου τη Ρωσία που πέρυσι στους Ολυμπιακούς της Αθήνας μας στέρησε το χάλκινο μετάλλιο.

    Το πρόγραμμα της αυριανής πρώτης ημέρας για τον Α΄ Όμιλο έχει ως εξής (ώρες Ελλάδας): Ουγγαρία-Κίνα (5:30μμ), Ρωσία-Αυστραλία (7μμ) και Καναδάς-Ισπανία (8:30μμ). Σύμφωνα με τους κανονισμούς της FINA οι αγώνες θα διεξάγονται σε τέσσερα 8λεπτα, σε όλα τα παιχνίδια θα υπάρχει νικητής ενώ αν ένα παιχνίδι τελειώσει ισόπαλο θα πηγαίνει στην διαδικασία των πέναλτι (πέντε από κάθε ομάδα) τα οποία θα εκτελούνται από τα 5 μέτρα. Η νίκη δίνει 3 βαθμούς, η νίκη στα πέναλτι 2, και η ήττα 1.

    Υπενθυμίζεται ότι στον Β΄ Όμιλο ο πρώτος γύρος του οποίου διεξάγεται στο Βελιγράδι μετέχουν οι : Βραζιλία, Κροατία, Γερμανία, Ιταλία, Ρουμανία, Σερβία. Μετά την ολοκλήρωση των δυο γύρων στην επόμενη ημιτελική φάση περνούν δέκα από της δεκατέσσερις συμπεριλαμβανομένων των Καναδά και ΗΠΑ που είναι διοργανωτές, για να μείνουν στην συνέχεια 3 και 3 που δίνουν το ραντεβού στην τελική φάση στο Βελιγράδι.

    "Να είμαι πανέτοιμος"

    Ο Νίκος Αφρουδάκης απουσιάζει από την ελληνική αποστολή, αφού δεν ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του και θα συνεχίσει την αποθεραπεία του για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στον ώμο. «Ο τραυματισμός μου έχει παρουσιάσει βελτίωση, όμως ακόμα δεν είμαι απόλυτα έτοιμος για να προσφέρω σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητες μου. Έτσι, αποφασίσαμε από κοινού με τον προπονητή μου, Σάντρο Καμπάνια, να μην ταξιδέψω στην Ισπανία για την παρούσα φάση των αγώνων, αλλά να μείνω στην Αθήνα και να συνεχίσω την αποθεραπεία. Είμαι αισιόδοξος ότι θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η κατάστασή μου και θα είμαι μαζί με την υπόλοιπη ομάδα στην επόμενη φάση του θεσμού. Θέλω να αγωνιστώ σύμφωνα με αυτό που μπορώ και η συμμετοχή μου να έχει ουσιαστική συμβολή στην ομάδα και ο τραυματισμός μου στην παρούσα φάση δεν μου επιτρέπει κάτι τέτοιο» δήλωσε ο 21χρονος περιφερειακός.

    Από εκεί και πέρα, μίλησε για τους στόχους της Ελλάδας φέτος. Ο άσος της παζίλιπο τόνισε πως είναι το Παγκόσμιο στον Καναδά είναι ο κορυφαίος στόχος, με βασική προτεραιότητα είναι να "συνεχίσουμε να βρισκόμαστε μέσα στις κορυφαίες δυνάμεις του αθλήματος".

    "Η εθνική φέτος έχει μπροστά της δύο διοργανώσεις, το World League και τα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Καναδά. Κορυφαίος στόχος για φέτος είναι το Παγκόσμιο, στο οποίο βασική μας προτεραιότητα είναι να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε μέσα στις κορυφαίες δυνάμεις του αθλήματος. Το πόλο θεωρώ ότι είναι το μοναδικό ομαδικό άθλημα στην Ελλάδα, το οποίο η εθνική του ομάδα μπορεί να κάνει όνειρα για ένα μετάλλιο. Με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή μονάχα η Σερβία και η Ουγγαρία βρίσκονται ένα σκαλοπάτι πάνω από την Ελλάδα σε αγωνιστικό επίπεδο, θεωρώ ότι όλες οι άλλες ομάδες είναι στα μέτρα μας και τα παιχνίδια μεταξύ τους θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Είναι μεγάλη ευκαιρία, αν παρουσιαστούμε δυνατοί και αποφασισμένοι, να πανηγυρίσουμε επιτέλους ένα μετάλλιο. Αναφορικά με το World League, οι στόχοι μας δεν είναι ξεκάθαροι ακόμα. Σίγουρα είναι μία σπουδαία διοργάνωση, η οποία, όπως και για πολλές ομάδες, έτσι και για εμάς προσφέρει παράλληλα και σημαντικά αγωνιστικά τεστ προετοιμασίας, ενόψει της διοργάνωσης του Καναδά. Θα προσπαθήσουμε και σε αυτή τη διοργάνωση για το καλύτερο δυνατό".

    [10] Τεχνολογία

    Γαλλοιαπωνική συμμαχία στους αιθέρες

    Έρχεται ο διάδοχος του Concorde

    15/6/2005 11:13:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: BBC

    Την ώρα που η μάχη στους αιθέρες ανάμεσα στην αμερικανική Boeing και την ευρωπαϊκή Airbus συνεχίζεται, μία νέα, απροσδόκητη, συνεργασία έρχεται να ταράξει τα νερά των αεροπορικών μεταφορών. Γαλλία και Ιαπωνία συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την κατασκευή ενός νέου υπερηχητικού επιβατικού αεροσκάφους , ταχύτερου του Concorde που "θα ρίξει" το χρόνο πτήσης Τόκιο Νέα Υόρκη, στις έξι ώρες. Αεροναυπηγικές εταιρείες από την Ιαπωνία και τη Γαλλία, θα επενδύσουν από κοινού 1.84 εκατομμύρια δολάρια το έτος για έρευνες που θα γίνουν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Το νέο υπερηχητικό επιβατικό αεροσκάφος θα είναι 300 θέσεων.

    Στροφή Τόκιο στην Ευρώπη

    Για μία εξαιρετικά σημαντική βιομηχανική συνεργασία έκανε λόγο ο υπουργός Εμπορίου της Ιαπωνίας, Shoichi Nakagawa.

    Όπως πρόσθεσε, το Τόκιο έχει ήδη δοκιμάσει με επιτυχία μία μηχανή, η οποία θεωρητικά θα μπορούσε να φθάσει ταχύτητα πενταπλάσια από την ταχύτητα του ήχου.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το Concorde πετούσε με ταχύτητα, διπλάσια από την ταχύτητα του ήχου.

    Στο project θα μετάσχει και η Air France.

    Η συμφωνία είναι βαρύνουσας σημασίας και για ακόμα έναν λόγο.

    Για πρώτη φορά η Ιαπωνία, επιλέγει να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους.

    Μέχρι σήμερα, είχε τη συνήθεια να συνεργάζεται με αμερικανικές εταιρείες.

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Θέλει να επιστρέψει ο Τζιωρτζόπουλος

    15/6/2005 11:06:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Για όλα μίλησε ο του Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος. Ο Έλληνας αμυντικός της Ένωσης, στάθηκε πολύ άτυχος αυτή την αγωνιστική περίοδο και τόνισε πως θέλει γρήγορα να επανέρθει στα γήπεδα. Μίλησε για την Εθνική Ελλάδας, για τους κιτρινόμαυρους και το γεγονός του κατά πόσο τον έβλαψε η απουσία του.

    "Πρώτη και τελευταία"

    Ο Έλληνας παίκτης της Ένωσης θέλει ποτέ να μην του ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

    "Είναι η πρώτη φορά που χτύπησα τόσο σοβαρά. Ελπίζω και εύχομαι να είναι η τελευταία. Είναι δυσάρεστο για κάθε ποδοσφαιριστή να μην μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του. Κατάλαβα από την πρώτη στιγμή ότι ήταν σοβαρό το χτύπημα και στιγμιαία πέρασαν πολλά από το μυαλό μου, αλλά έχοντας στο πλευρό μου τη διοίκηση, τους συμπαίκτες μου, τον προπονητή, τον κόσμο και φυσικά την οικογένειά μου και έχοντας συνεχώς στη σκέψη μου πως στην ζωή υπάρχουν και χειρότερα, το άφησα πίσω μου".

    Λίγο πριν κτυπήσει, ο Τζιωρτζόπουλος ήταν έτοιμος να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, αλλά δεν μπόρεσε.

    "Η Εθνική. Ότι ήμουν ένα βήμα πριν από την κλήση μου στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και ότι ίσως να ήμουν και εγώ τώρα στην Γερμανία μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά".

    Αναφερόμενος στην καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην αποθεραπεία του

    "Μας πήγε πίσω ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο πόδι μου, καθαρά οργανικό. Μια καθυστερημένη πόρωση στο κάταγμα, κάτι που δεν έχει καμία σχέση με τον τραυματισμό ή την αποθεραπεία. Θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα. Από εκεί και πέρα, το πρόγραμμα αποκατάστασης μέχρι στιγμής πάει κανονικά. Αγχώθηκα λίγο που μας πήγε πίσω αυτό το πρόβλημα που παρουσιάστηκε, αλλά το ιατρικό τιμ της ΑΕΚ με καθησύχασε και μου εξήγησε πως δεν θα μου δημιουργήσει πρόβλημα στο να ξαναγυρίσω και πάλι δυνατός στο γήπεδο".

    Τώρα ο Τζιωρτζιόπουλος έχει ξεκινήσει πρόγραμμα μέσα στο νερό και από την άλλη εβδομάδα θα κάνει ενδυνάμωση στα κάτω άκρα. Τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει τρέξιμο στο γήπεδο και στις 15 Ιουλίου θα μεταβεί με την ομάδα στην Ιταλία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Εκεί θα ακολουθήσει το ειδικό πρόγραμμα, που θα του υποδείξουν οι γιατροί της ομάδας.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πήρε Εζεκίελ ο Πανιώνιος

    15/6/2005 9:52:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τον Αργεντινό μέσο Ντάριο Εζέκειλ Φερνάντες απέκτησαν οι κυανέρηθροι. Ο 27ος ποδοσφαιριστής, η οποίος αγωνίστηκε στην ομάδα της Τσακαρίτα, πέρασε χωρίς προβλήματα από από ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και στη συνέχεια υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 1 + 2 χρόνια. Από εκεί και πέρα, κατά 390.000 ευρώ αυξήθηκε το μετοχικό κεφάλαιο της νεοσμυρνιώτικης ΠΑΕ, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ Πανιώνιος. Παράλληλα, η τιμή της κάθε μετοχής παραμένει 30 ευρώ. Ακόμη, το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώνει τους μετόχους που συμμετείχαν στις προηγούμενες αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου, ότι μπορούν να παραλαμβάνουν τις μετοχές τους από τα γραφεία της ΠΑΕ, καθημερινά από τις 10.00 έως τις 15.00.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στον "Γηραιό με μείωση" ο Μουράτι

    15/6/2005 9:40:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Φαίνεται πως τα λεφτά δεν είναι το παν. Ο Έντβιν Μουράτι, όπως όλα φαίνονται, θα αποδεχθεί τους νέους όρους της ΠΑΕ Ηρακλής με μειωμένες αποδοχές, καθώς έχει συμφωνήσει σε όλα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Δημήτρη Χούλη. Αυτό σημαίνει πως και τη νέα σεζόν θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη και στους "κυανέρυθρους". Από εκεί και πέρα, οι διοικούντες της ομάδας περιμένουν την απάντηση του εκπροσώπου των Γιώργου Αμπάρη και Κώστα Καπετάνου στις προτάσεις της διοίκησης για αναπροσαρμογή των οικονομικών όρων των συμβολαίων τους. Όσο για τον Σάββα Κωφίδη, βρείσκεται στη Ρόδο προκειμένου να "τσεκάρει" τρεις ή τέσσερις ποδοσφαιριστές με σκπολό να τους αποκτήσει. Τέλος, η γενική συνέλευση της ΠΑΕ, στις 24 Ιουνίου, αναμένεται με ενδιαφέρον, αφού είναι πιθανό αρκετά νέα πρόσωπα να πάρουν θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο. Μετά τη γενική συνέλευση, το τμήμα μάρκετινγκ της ΠΑΕ θα δώσει συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει το πλάνο της νέας περιόδου.

    [14] Κόσμος

    Όμηροι έξι εργαζόμενοι

    Απαγωγές στην Νιγηρία

    15/6/2005 8:02:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ - Γαλλικό Πρακτορείο

    Έξι εργαζόμενοι, δύο Γερμανοί και τέσσερις Νιγηριανοί, μιας εταιρείας που παρέχει υπηρεσίες στον πετρελαϊκό τομέα και εδρεύει στην πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή του δέλτα του Νίγηρα, απήχθησαν το πρωί της Τετάρτης από ομάδα ανταρτών, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή που εργάζεται για τον αγγλο-ολλανδικό όμιλο Shell. "Απήχθηκαν το πρωί από μια οργάνωση που αυτοαποκαλείται "Ιτζού Ουάρι" και ζητεί περισσότερη ανάπτυξη και υποδομές για την περιοχή της", διευκρίνισε η ίδια πηγή, που ζήτησε να μην αποκαλυφθεί. Οι απαχθέντες εργάζονταν για την εταιρεία BandB, θυγατρική του γερμανικού ομίλου Julius Berger, που έχει μεγάλο τζίρο επιχειρήσεων στον οικοδομικό τομέα στη Νιγηρία. Η BandB παρέχει υπηρεσίες σε πετρελαϊκές εταιρείες στο δέλτα του Νίγηρα, και κυρίως στην Shell.

    [15] Πολιτισμός

    Με ορίζοντα τριών χρόνων

    Συνεργασία ΕΡΤ-ΤRT

    15/6/2005 7:48:00 μμ

    Μνημόνιο συνεργασίας, μεταξύ της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης και της Τουρκικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, υπέγραψαν σήμερα στην Άγκυρα, ο Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής της TRT Senol Demiroz. Είχαν προηγηθεί συνομιλίες αντιπροσωπειών της TRT και της ΕΡΤ στην Αθήνα, όπου και προσδιορίστηκε το πλαίσιο κοινής δράσης των δύο Ραδιοτηλεοπτικών Οργανισμών. Το μνημόνιο συνεργασίας, διάρκειας τριών ετών, προβλέπει την συμπαραγωγή, πώληση και ανταλλαγή τηλεοπτικών προγραμμάτων, ανταλλαγή τεχνικών μέσων, συμμετοχή σε ραδιοτηλεοπτικά φεστιβάλ και πολιτιστικά γεγονότα, εκπόνηση προγραμμάτων εκπαίδευσης προσωπικού κ.ά. Ως ένδειξη των προθέσεων συνεργασίας, είχε προηγηθεί η συμπαραγωγή ενός τηλεοπτικού σποτ κατά της βίας στα γήπεδα, με αφορμή τον πρόσφατο ποδοσφαιρικό αγώνα Τουρκίας - Ελλάδας, το οποίο προβλήθηκε ταυτόχρονα στα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα των δύο χωρών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 15 June 2005 - 20:51:29 UTC