Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επανεμφάνιση Αλ Ζαουάχρι
  • [02] Εισέβαλαν στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
  • [03] Επεισόδια στο υπουργείο Εσωτερικών
  • [04] Έκανε "το μπαμ" η Λάρισα
  • [05] Ρεχάγκελ : "Κοιτάμε μπροστά"
  • [06] Συμφώνησε ο Ζεβλάκοφ
  • [07] Νίτσεβιτς : "Μονόδρομος η νίκη"
  • [08] Βόλεϊ: Πρεμιέρα με ήττα
  • [09] Υδατοσφαίριση : Αρνητικό ξεκίνημα
  • [10] Ιστιοπλοΐα : Καλό ελληνικό ξεκίνημα
  • [11] Χάντμπολ : Μία απώλεια εν όψει ρεβάνς
  • [12] Πυρετός μεταγραφών στην Ξάνθη

    [01] Ιράκ

    Στέλνει μήνυμα στις ΗΠΑ και φίλους

    Επανεμφάνιση Αλ Ζαουάχρι

    17/6/2005 9:14:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Δυναμική επανεμφάνιση έκανε πριν από λίγο μέσω του Al Jazeera ο Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι. Ο δεύτερος τη τάξει στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα, εμφανίζεται σε βίντεο, στιγμιότυπα του οποίου μετέδωσε το αραβόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο, να εξαπολύει νέα πυρά κατά των ΗΠΑ για την πολιτική τους στη Μέση Ανατολή ενώ επιτίθεται με δριμύτητα και κατά των φιλοδυτικών κυβερνήσεων του Πακιστάν της Σαουδικής Αραβίας και της Αιγύπτου. Στο βίντεο, που αναμένεται να μεταδώσει ολόκληρο σε λίγη ώρα το Al Jazeera, ο Αλ Ζαουάχρι φοράει ένα λευκό τουρμπάνι και κρατά στα χέρια του ένα όπλο. Βίντεο με το νούμερο 2 της Αλ Κάιντα, είχε μεταδώσει το αραβόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο και τον περασμένο Φεβρουάριο. Τότε, ο Αλ Ζαουάχρι είχε πει ότι η ασφάλεια των Δυτικών, εξαρτάται από το σεβασμό που δείχνουν στο Ισλάμ και τους μουσουλμάνους.

    [02] Κοινωνία

    Από άνδρες του Ειρηναίου

    Εισέβαλαν στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

    17/6/2005 8:51:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/6/2005 9:40:31 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες κατάληψης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, τελικά, στις 8:30 το βράδυ της Παρασκευής, κατάφεραν να εισβάλουν στο χώρο άνδρες από τους φερόμενους ως σωματοφύλακες του πρώην πατριάρχη Ιεροσολύμων, Ειρηναίου. Νωρίτερα, οι τέσσερις ένοπλοι είχαν προσπαθήσει να μπουν στο Πατριαρχείο, έγιναν όμως αντιληπτοί από την ομάδα ασφαλείας των Αγιοταφιτών, που έκλεισε αμέσως τις πόρτες και κάλεσε την αστυνομία. Επί τόπου έφτασαν δεκάδες άνδρες της αστυνομίας που απέκλεισαν το χώρο αλλά στη συνέχεια βοήθησαν τους τέσσερις άνδρες να μπουν στο Πατριαρχείο αφού απώθησαν βίαια τους μοναχούς. Τελικά, οι Αγιοταφίτες κατάφεραν να τους βγάλουν από το Πατριαρχείο σπάζοντας μια πόρτα και εισβάλλοντας στο χώρο. Μέχρι στιγμής, δεν έχει δοθεί καμία εξήγηση για τη στάση της Ισραηλινής Αστυνομίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα απόπειρα κατάληψης του Πατριαρχείου

    Ένταση στα Ιεροσόλυμα

    [03] Κοινωνία

    Μικρής έκτασης

    Επεισόδια στο υπουργείο Εσωτερικών

    17/6/2005 10:18:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ένταση σημειώθηκε αργά το απόγευμα έξω από το υπουργείο Εσωτερικών. Εκατόν πενήντα άτομα μαζί με τους αδιόριστους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που μένουν εδώ και καιρό σε σκηνές έξω από το υπουργείο, πέταξαν στο προαύλιο, αυγά και γιαούρτια. Η αστυνομία δεν χρειάστηκε να επέμβει γιατί τα επεισόδια δεν πήραν έκταση. Οι αδιόριστοι πάντως, ανανέωσαν το ραντεβού τους, όπως είπαν, για νέες κινητοποιήσεις από την επόμενη βδομάδα.

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Έκανε "το μπαμ" η Λάρισα

    17/6/2005 11:20:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ακόμα μία μεταγραφή για την ΑΕΛ, η οποία έφερε και το μεγάλο όνομα που περίμεναν στη Λάρισα. Ο λόγος για τον Στάθη Αλωνεύτη, ο οποίος όπως έγινε γνωστό συμφώνησε σήμερα να συνεχίσει την καριέρα του στους «βυσσινί». Βέβαια απομένει να καλυφθεί τη ρήτρα αποδέσμευσης του (200.000 ευρώ) από την Ομόνοια. Εξάλλου, στη συνάντηση που διήρκεσε τρεις ώρες, παρουσία των διοικούντων την ΠΑΕ και των εκπροσώπων του, ο 22χρονος άσος δέχθηκε να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας δύο χρόνων, ενώ η συμφωνία με την Ομόνοια αναμένεται να ολοκληρωθεί την προσεχή Τρίτη. Ο νεαρός Κύπριος αποτελεί την τέταρτη μεταγραφή της ΑΕΛ για τη νέα σεζόν, μετά τους Καλαντζή, Σπάσιτς και Βέλα Τζούνιορ.

    Μεγάλο ταλέντο

    Η έκπληξη που επεφύλασσε σήμερα στη Θεσσαλία, ήταν, η κατά τα φαινόμενα, απόκτηση του Κύπριου Αλωνεύτη. Ο στράικερ της Ομονοίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Κυπριακού ποδοσφαίρου, και έκανε έτσι το μεγάλο «χτύπημα» που προσδοκούσαν οι φίλοι του.

    Τα όνομα του Κύπριου επιθετικού απασχόλησε τον Ελληνικό τύπο κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, καθώς φερόταν ως μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Αυτή την φορά πάντως, πράσινη κρούση δεν υπήρξε, ωστόσο πριν από λίγες διέρρευσε στην Κύπρο η πληροφορία ότι επιθυμεί να φύγει από την Ομόνοια και μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι οι πληροφορίες ανάφεραν ως πιθανούς προορισμούς του, είτε τον Ολυμπιακό, είτε σύλλογο του εξωτερικού.

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ρεχάγκελ : "Κοιτάμε μπροστά"

    17/6/2005 10:09:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Δεν εντυπωσιάσθηκε από την ομάδα της Βραιλίας ο Ότο Ρεχάγκελ, καθώς του γνωρίζει πολύ καλά. Αυτό που του έκλεψε την καρδιά ήταν οι ομογενείς που κατέκλυσαν το «Τσεντράλ Στάντιον» της Λειψίας, για να αποθεώσουν τους πρωταθλητές Ευρώπης. Για τον αγώνα κόντρα στη "Σελεσάο" τόνισε δεν μπόρεσε να πιάσει καλή απόδοση και πως μπορούσε να τους "κοιτάξει" καλύτερα.

    "Ευχαριστούμε τους Έλληνες"

    Ο Ρεχάγκελ μίλησε περισσότερο για τους πολλούς Έλληνες ομογενείς που έδωσαν το μεγάλο παρών κόντρα στην Βραζιλία και τόνισε πως θα ήθελε για αυτό τον κόσμο να τους δώσει περισσότερα.

    «Yπάρχουν πάρα πολλοί Έλληνες στην Γερμανία και ακόμη περισσότεροι σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι ένα ενθουσιώδες κοινό, που μας συμπαραστέκεται με μεγάλη ένταση, δημιουργώντας μας ένα μοναδικό συναίσθημα. Θα ήθελα να μπορούσα να τους δώσω κάτι περισσότερο στον αγώνα με τη Βραζιλία» υπογράμμισε σε σημερινές δηλώσεις του ο κ. Ρεχάγκελ, Μετά αναφέρθηκε στο χθεσινό ματς: «Δεν είχαμε τη δυνατότητα να πάρουμε το ρυθμό του αγώνα. Η Βραζιλία δεν με ενδιαφέρει πια. Μου αρέσει να βλέπω τους Βραζιλιάνους να παίζουν ποδόσφαιρο, αλλά τώρα πρέπει να συγκεντρωθώ στο παρόν, αφού έχω άλλες «ανησυχίες». Τον Σεπτέμβριο έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με το Καζακστάν και ύστερα ακολουθούν οι αγώνες με τη Δανία και τη Γεωργία. Αυτό είναι, λοιπόν, που μάς απασχολεί».

    Όσο για το μέλλον της Ελλάδας στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, τόνισε πως θα πρέπει αρχικά να νικήσει της Ιαπωνία την Κυριακή και μετά να τα παίξουμε όλα για όλα με το Μεξικό. Για την Ιαπωνική ομάδα είπε : «Αν νικήσουμε την Κυριακή την Ιαπωνία, θα είναι καθοριστικό το παιχνίδι με το Μεξικό. Ξέρουμε ότι οι Ιάπωνες είναι πολύ δυνατοί στον πνευματικό τομέα και στη φυσική κατάσταση, γι΄ αυτό και δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι. Όμως, ξέρουμε ότι μπορούμε να τους νικήσουμε».

    Η προπόνηση της εθνικής διεξήχθη το πρωί στο «Εγκίντιους Μπράουν Σπορτσχάλε», αφού στη συνέχεια η αποστολή έπρεπε να ταξιδέψει στη Φρανκφούρτη. Οι Σεϊταρίδης και Κυργιάκος δεν προπονήθηκαν, ενώ ο Καψής ακολούθησε και σήμερα ατομικό πρόγραμμα. Οσον αφορά τον Ζαγοράκη, αυτός επέστρεψε στη Μπολόνια, όπου αύριο η ομάδα του δίνει τον δεύτερο αγώνα μπαράζ με την Πάρμα για την παραμονή στην Α΄ εθνική κατηγορία της Ιταλίας.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Συμφώνησε ο Ζεβλάκοφ

    17/6/2005 9:58:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το "ναι" του Μάρτσιν Ζεβλέκοφ απέσπασε ο Παναθηναϊκός και τώρα μένει να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Μουσκρόν, για να εντάξει στο δυναμικό του τον 29χρονο επιθετικό. Ο Πολωνός άσος δέχεται να συνεχίσει την καριέρα του στα "πράσινα", όμως ο βελγικός σύλλογος ζητά 1.000.000 ευρώ για να τον αποδεσμεύσει, δεδομένου ότι το συμβόλαιό του εκπνέει το καλοκαίρι του 2006. Οι πληροφορίες έως τώρα αναφέρουν ότι η πρόταση του Παναθηναϊκού ανέρχεται στις 800.000 ευρώ κι αν αληθεύουν, τότε συνειδητοποιεί κανείς πως δεν είναι δύσκολο να βρεθεί η χρυσή τομή.

    Σύντομο βιογραφικό του Πολωνού

    Ο Ζεβλάκοφ είναι γεννημένος στις 22 Απριλίου του 1976, έχει αγωνιστεί σε 25 ματς με την εθνική ομάδα της χώρας του, ενώ έκανε ντεμπούτο στις 23 Φεβρουαρίου του 2000 σε αγώνα με τη Γαλλία. Ωστόσο, εδώ και έναν χρόνο δε συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του ομοσπονδιακού προπονητή, καθώς η τελευταία του συμμετοχή ήταν στις 29 Μαϊου 2004 εναντίον της εθνικής μας ομάδας (οι Πολωνοί επικράτησαν 1-0 στο Τρέντσιν), στον προτελευταίο αγώνα προετοιμασίας της Ελλάδας πριν το EURO 2004. Ο στράικερ της Μουσκρόν είχε μπει ως αλλαγή στο 46΄ στη θέση του Ράζιακ. Ξεκίνησε την καριέρα του στον Πολόνια Βαρσοβίας μαζί με τον δίδυμο αδελφό του Μιχάλ, ο οποίος ανήκει στην Αντερλεχτ και παραμένει βασικός στην εθνική Πολωνίας. Παρέα «μετανάστευσαν» στο Βέλγιο το 1998 και αγωνίστηκαν στη Μπέβερεν και επίσης μαζί πήραν μεταγραφή στη Μουσκρόν το 2000. Το 2003 ο Μιχάλ Ζεβλάκοφ μετακόμισε στις Βρυξέλλες και την Αντερλεχτ. Φέτος, ο Μάρτσιν έπαιξε σε 31 αγώνες της Μουσκρόν σημειώνοντας 14 γκολ (στη 5η θέση του πίνακα των σκόρερ) και ήταν ένας από τους κορυφαίους της ομάδας που τερμάτισε στη 13η θέση του βελγικού πρωταθλήματος. Συνολικά στα 4 χρόνια παρουσίας του στο Βέλγιο έχει 145 συμμετοχές και 60 γκολ.

    [07] Μπάσκετ

    Νίτσεβιτς : "Μονόδρομος η νίκη"

    17/6/2005 9:01:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μετά την ήττα την Τετάρτη από τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ θέλει μόνο νίκη προκειμένου να ισοφαρίσει τη σειρά και να τα δώσει όλα την Τετάρτη. Αυτό τόνισε και ο σέντερ της Ένωσης, Σάντρο Νίτσεβιτς, ο οποίος τον χαρακτήρισε "αγώνα δίχως αύριο". Παράλληλα, δεν προβληματίζεται καθόλου για της απουσίες της ομάδας και θέλησε οι φίλαθλοι να δώσουν βροντερό παρών στο κλειστό του Γαλατσίου.

    "’ξια η φετινή πορεία"

    Ο "ψηλός" της ομάδας είπε πως υπάρχει μόνο η νίκη, "και να διεκδικήσουμε τον τίτλο στο 5ο ματς". Όπως είπε, η ΑΕΚ έχει πολλές πιθανότητες για τον τίτλο, που θα αυξηθούν μόνο σε περίπτωση νίκης την Κυριακή. Παράλληλα, ζήτησε από τον κόσμο να είναι γεμάτο το κλειστό του Γαλατσίου και πρόσθεσε : "Σίγουρα θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός είναι σπουδαία ομάδα, το έχει αποδείξει σε όλη τη χρονιά και με την παρουσία του στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα, όμως δεν είναι ανίκητος. Θέλουμε να κερδίσουμε και νομίζω οτι όλα μπορούν να συμβούν.

    Όσον αφορά την εδώ και καιρό απουσία των τριών παικτών της ομάδας, ο Νίβεβιτς είπε πως η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και οι ατυχίες αυτές, μπορούν να φέρουν λύσεις.

    "Είμαστε μεγάλη ομάδα και το τελευταίο που πρέπει να κάνουμε είναι να κλαίμε για τις ατυχίες που μας έχουν βρει (όχι μόνο τώρα αλλά και σε όλη τη σεζόν). Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα, μπορεί να βρει τις λύσεις μέσα στον αγώνα και να καλύψει τα κενά. Θα παίξουμε για τη νίκη, χωρίς άγχος και πίεση αλλά απολαμβάνοντας το παιχνίδι."

    [08] Βόλεϊ

    Βόλεϊ: Πρεμιέρα με ήττα

    17/6/2005 10:44:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Δεν κατάφερε να ξεκινήσει με το δεξί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Η Εθνική μας στον Ι΄ προκριματικό όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Δρέσδη της Γερμανίας, αν και προσπάθησε και σε όλα σετ, ηττήθηκε με 3-0 σετ από την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πολωνία. Τα σετ 25-23, 25-20, 25-22.

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

    1η ημέρα (17 Ιουνίου 2005)

    Πολωνία-Ελλάδα 3-0 (25-23, 25-20, 25-22)

    Γερμανία-Σερβία/Μαυροβούνιο 21:00

    2η ημέρα (18 Ιουνίου 2005)

    Πολωνία-Σερβία/Mαυροβούνιο 16:30

    Ελλάδα-Γερμανία 19:30

    3η ημέρα (19 Ιουνίου 2005)

    Σερβία/Μαυροβούνιο-Ελλάδα 11:30

    Γερμανία-Πολωνία 14:00

    [09] Υδατοσφαίριση : Αρνητικό ξεκίνημα

    17/6/2005 10:52:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών τις υποχρεώσεις της στο 4ο World League και τον Α΄ Όμιλο όπου μετέχει, στο Πορτουγκαλέτε της Ισπανίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 12-10, παρουσιάζοντας πολλά προβλήματα κυρίως στην άμυνα. Παράλληλα, η ομάδα του Σάντρο Καμπάνια έκανε πολλά πολλά παιδαριώδη λάθη, από τα οποία προήλθαν αρκετά γκολ των Ρώσων.

    "Πολλά λάθη"

    ΡΩΣΙΑ: Καρέλσκι, Γιάτσεφ, Γιούρτσικ 1, Κοζλόφ, Μπαλάσοφ, Κοροτάεν 1, Τσοκμαχίτζε 5, Ιρισίεφ, Ασάρκοφ, Ζακίροφ 1, Ντοκουτσάεν, Ζινούροφ 2, Καρέλσκι 2.

    ΕΛΛΑΔΑ: Ρέππας, Σχίζας 1, Μάζης 2, Κόχειλας, Χατζηθεοδώρου 2, Θεδωρόπουλος, Μυλωνάκης 2, Ντόσκας, Αφρουδάκης 2, Χατζηκυριακάκης, Βλοντάκης, Βουλγαράκης, Θωμάκος 1.

    Η διακύμανση : 0-1 Χατζηθεοδώρου (ππ), 1-1 Τσοκμαχίτζε (ππ), 1-2 Χατζηθεοδώρου (περιφ.), 2-2 Ζινούροφ (περιφ), 2-3 Τσοκμαχίτζε (φουντ), 3-3 Μυλωνάκης (ππ), 4-3 Ζακίροφ (κόντρα), 5-3 Καρέλσκι (κον), 6-3 Γιούρτσικ (ππ), 6-4 Αφρουδάκης (περιφ), 7-4 Τσοκμαχίτζε (ππ), 7-5 Μυλωνάκης (ππ), 8-5 Τσοκμαχίτζε (ππ), 8-6 Σχίζας (κοντρα), 8-7 Μάζης (ππ), 8-8 Αφουδάκης (περιφ), 9-8 Ζινούροφ (περ), 9-9 Μάζης (περ), 10-9 Τσοκμαχίτζε (φουντ), 10-10 Θωμάκος (ππ), 11-10 Κοροτάεν (περιφ), 12-10 Καρέλσκι (περιφ).

    «Παίξαμε πολύ κακή άμυνα, αλλά κάναμε και αρκετά λάθη στην επίθεση. Μπήκαμε πολύ χαλαρά στο παιχνίδι, αντίθετα με τους αντιπάλους μας, και παίξαμε χωρίς να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας. Στα δυο πρώτα οκτάλεπτα η εικόνα που παρουσιάσαμε ήταν τραγική, στο τρίτο καταφέραμε να αντιδράσουμε με ένα σερί 3-0 και ήταν το μόνο θετικό που είδα στο παιχνίδι. Στο τέλος, γυρίσαμε και πάλι στα λάθη μας», δήλωσε μετά τον αγώνα ο Σάντρο Καμπάνια. Ο Ιταλός τεχνικός δεν θέλησε να αναφερθεί στην απόδοση των νέων παικτών που αγωνίστηκαν. «Εγώ βλέπω την ομάδα ολόκληρη και βλέπω ότι δεν δουλέψαμε με το μυαλό. Πρέπει όμως να προπονηθούμε κι εκεί. Τώρα μας περιμένουν η Κίνα και ο Καναδάς, αλλά πρέπει να προετοιμαστούμε για τα παιχνίδια με Αυστραλία και Ισπανία στην Βουδαπέστη, που είναι πολύ δυνατές ομάδες» κατέληξε.

    Αύριο η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει στις 12 το πρωί την Κίνα, που προς το παρόν αποδεικνύεται ο... σάκος του μπόξ για το τουρνουά του Α΄ Ομίλου. Στα άλλα παιχνίδια, στις 10:30 το πρωί θα παίξουν ο Καναδάς με την Ρωσία και στις 1:30 το μεσημέρι η Ουγγαρία με την Ισπανία.

    Σήμερα, στο πρώτο παιχνίδι, η Ουγγαρία συνέτριψε και τον Καναδά με 22-1. Πρώτος σκόρερ για τους χρυσούς Ολυμπιονίκες ήταν ο Μόλναρ με 4 γκολ.

    [10] Ιστιοπλοΐα : Καλό ελληνικό ξεκίνημα

    17/6/2005 10:22:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποιούν οι Ιορδάνης Πασχαλίδης και Κώστας Τριγκώνης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Tornado, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λα Ροσέλ της Γαλλίας. Μετά από 6 ιστιοδρομίες που διεξήχθησαν, το ελληνικό πλήρωμα βρίσκεται στην 5η θέση με 42 βαθμούς σε σύνολο 62 σκαφών. Από εκεί και πέρα, οι Ν. Μαύρος-Ι. Κοκωνιάς είναι 35οι με 134 βαθμούς και οι Ε. Κόσμογλου-Κ.Γκίρης είναι 44οι με 198β.

    [11] Χάντμπολ : Μία απώλεια εν όψει ρεβάνς

    17/6/2005 10:17:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ένας μείον για την Εθνική ομάδα, εν όψει της ρεβάνς της προηγούμενης εβδομάδας, όταν και η Ελλάδα κέρδισε με 27-26. Ο Δημήτρης Τσαμούρτα, υποφέρει από κάκωση στο μεγάλο δάχτυλο του αριστερού του ποδιού και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στη σημερινή προπόνηση, που διεξήχθη στο γήπεδο όπου θα γίνει ο αυριανός αγώνας και κατά τα φαινόμενα δεν θα αγωνιστεί στην στον αυριανό αγώνα ρεβάνς με την Ουκρανία (17:00 στο Ζαπορόζιε), για τα πλέι-οφ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο εξτρέμ του Φίλιππου Βέροιας. Τη θέση του στην ομάδα αναμένεται να πάρει ο Νίκος Σαμαράς. Η ελληνική αποστολή έφτασε στο Ζαπορόζιε μετά από ένα κουραστικό επτάωρο ταξίδι και σχεδόν αμέσως οι παίκτες πήγαν στο γήπεδο για την προπόνηση, που περιλάμβανε τρέξιμο και ασκήσεις. Αύριο το πρωί θα κάνουν χαλάρωμα, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη αναμέτρηση.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πυρετός μεταγραφών στην Ξάνθη

    17/6/2005 9:30:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μεταγραφικός "πυρετός" επικρατεί στην Ξάνθη. Χθες η ακριτική ομάδα ανακοίνωσε την απόκτηση δύο Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών (Τσικίνιο, Ντε Ματία) και σήμερα τη μεταγραφή άλλων δύο ξένων επιθετικών από την ευρωπαϊκή αγορά. Ο ένας είναι ο 33χρονος (γεννήθηκε στις 4/4/1972) Ολλανδός Στέφαν Γιάνσεν, ο οποίος αγωνιζόταν στην αυστριακή, Μπρέγκεντς και ο δεύτερος ο 24χρονος Τσέχος Νταβίντ Λάφατα (γεννήθηκε στις 18/9/1981), που αγωνιζόταν στην τσέχικη Μπουντεγιόβιτσε. Ο Γιάνσεν, ο οποίος σημείωσε 10 τέρματα στην αγωνιστική περίοδο που τελείωσε, υπέγραψε συμβόλαιο για δύο χρόνια, ενώ η συνεργασία του Λάφατα με την Ξάνθη θα έχει διάρκεια πέντε χρόνια.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 17 June 2005 - 21:04:55 UTC