Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απειλεί την Κίνα η παχυσαρκία
  • [02] Τεταμένο κλίμα στα Ανω Λιόσια
  • [03] Δεκάδες αντάρτες νεκροί
  • [04] "Βόμβα" Μαχλά κατά Βατσινά
  • [05] Αποκλείστηκε η Εθνική χαντμπολ
  • [06] Σε ρυθμό προπόνησης

    [01] Υγεία

    Περισσότεροι από 90 εκατ. οι παχύσαρκοι

    Απειλεί την Κίνα η παχυσαρκία

    18/6/2005 12:10:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ - BBC

    Τουλάχιστον 200 εκατομμύρια άνθρωποι θα είναι παχύσαρκοι σε δέκα χρόνια στην Κίνα, όπου σημειώνεται ταχύτατη οικονομική ανάπτυξη και η διατροφή καθίσταται πλουσιότερη σε κρέας, μεταδίδουν τα επίσημα κινεζικά μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα, οι πιο ανησυχητικές ενδείξεις αφορούν τα παιδιά, δηλώνει στο πρακτορείο "Νέα Κίνα" αρχίατρος σε νοσοκομείο της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ. "Το 10% των παιδιών είναι παχύσαρκα και ο αριθμός τους αυξάνεται με ετήσιο ρυθμό 8%", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τσεν Τσαογκάνγκ. Συγκεκριμένα, το πρακτορείο "Νέα Κίνα" σημειώνει ότι ανάμεσα στους 1,3 δισ. παραδοσιακά λεπτοκαμωμένους Κινέζους, υπάρχουν ήδη πάνω από 90 εκατομμύρια παχύσαρκοι, των οποίων το βάρος υπερβαίνει το κανονικό κατά 20% ή και περισσότερο.

    Η κουλτούρα του φαστ φουντ

    Ως αποτέλεσμα της ραγδαίας αλλαγής των συνθηκών ζωής, οι Κινέζοι υιοθετούν όλο και περισσότερο "δυτικές αξίες" που συνοδεύουν την καθιστική ζωή, οι οποίες επικεντρώνονται γύρω από τους υπολογιστές, την τηλεόραση, τα αυτοκίνητα αλλά και το φαστ φουντ.

    Λόγω της επίσημης πολιτικής οικογενειακού προγραμματισμού, η οποία αποθαρρύνει την απόκτηση περισσοτέρων του ενός παιδιού, πολλές κινεζικές οικογένειες έχουν συχνά ένα αγόρι ή ένα κορίτσι, περιστοιχιζόμενο από έξι ενηλίκους, δύο γονείς και τέσσερις παππούδες.

    Και σε μια χώρα που υπέφερε από μαζικό λιμό, μόλις πριν από μερικές δεκαετίες, δύσκολα πείθονται οι παππούδες να μην δίνουν περισσότερο φαγητό από όσο χρειάζονται τα παιδιά.

    [02] Κοινωνία

    Δυνάμεις των ΜΑΤ στη χωματερή

    Τεταμένο κλίμα στα Ανω Λιόσια

    18/6/2005 4:46:00 μμ

    Ενταση δημιουργήθηκε σήμερα στα Άνω Λιόσια, όταν εκπρόσωποι της Διαδημοτικής επιτροπής προσπάθησαν να προσεγγίσουν τη χωματερή για να μην επιτρέψουν τη μεταφορά της λυματολάσπης εκεί, όμως βρήκαν το δρόμο κλειστό από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Μια αστυνομική κλούβα είχε κλείσει την είσοδο της χωματερής, γεγονός που εξόργισε την αντιπροσωπεία των κατοίκων, με αποτέλεσμα κάποιοι να προσπαθήσουν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Οι κάτοικοι των δυτικών προαστίων είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη μεταφορά της λυματολάσπης στη χωματερή, γι' αυτό και την ερχόμενη Τρίτη ετοιμάζουν μεγάλη κινητοποίηση. Χθες, με γραπτή εντολή στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κάλεσε τα αρμόδια όργανα σε περίπτωση που υπάρξουν προβλήματα να προχωρούν σε συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εισαγγελικά μέτρα για τον ΧΥΤΑ Λιοσίων

    [03] Ιράκ

    Μεγάλης κλίμακας αμερικανική επιχειρήση

    Δεκάδες αντάρτες νεκροί

    18/6/2005 1:57:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πενήντα άνθρωποι που εικάζεται ότι ήταν αντάρτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια 24ωρης επιχείρησης μεγάλης κλίμακας του αμερικανικού στρατού, στο δυτικό τμήμα του Ιράκ, κοντά στα σύνορα της χώρας με τη Συρία, όπως ανακοινώθηκε από το σώμα Αμερικανών πεζοναυτών. Στην επιχείρηση μετείχαν περίπου 1.000 Αμερικανοί πεζοναύτες και στόχος τους ήταν "να εξαφανίσουν τους εξεγερμένους και ξένους μαχητές και να αποδιοργανώσουν το κίνημα που υποστηρίζει τους αντάρτες στην περιοχή Αλ-Καραμπιλάχ και στις γύρω περιοχές". Η Ουάσιγκτον και η Βαγδάτη θεωρούν ότι πολλοί από αυτούς είχαν περάσει στο ιρακινό έδαφος μέσω της Συρίας, για να ενωθούν με τους ντόπιους εξεγερμένους και να ενισχύσουν την εξέγερση. Από την πλευρά της, η Δαμασκός συνεχίζει να αρνείται κατηγορηματικά την καταγγελία αυτή.

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Βόμβα" Μαχλά κατά Βατσινά

    18/6/2005 7:36:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Αυτό που περίμεναν όλοι οι οπαδοί του ΟΦΗ, μετά την απόκτηση του μετοχικού πακέτου της ομάδας τους από τον Φανούρη Βατσινά, έγινε σήμερα πραγματικότητα. Η σημαία της ομάδας, από το στόμα του οποίου κρέμονται όλοι οι φίλοι της ομάδας, Νίκος Μαχλάς, πήρε θέση με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Spor FM Κρήτης, απορρίπτοντας ουσιαστικά την αγοροπωλησία της κρητικής ομάδας, και "βάζοντας φωτιά" στα διοικητικά. Ο διεθνής επιθετικός, λίγο πολύ, προανήγγειλε την αποχώρησή του από την ομάδα, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την δυσαρέσκεια του για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του συλλόγου. "Αγαπημένε λαέ του ΟΦΗ, λαέ της ομάδας που αγάπησα. Στο Θέατρο Σκιών που σκηνοθέτησαν, για άλλη μια φορά, αποφάσισα να μην παίξω γιατί αισθάνομαι ότι θα κοροϊδέψω εσένα και την τιμημένη φανέλα του ΟΦΗ", ανάφερε, κατηγορώντας ουσιαστικά το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς για σχέσεις με την οικογένεια Βαρδινογιάννη.Έως τώρα δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από την κρητική ΠΑΕ, ενώ υπάρχουν πολλοί που εικάζουν ότι ο Μαχλάς, μετά τη διαφαινόμενη αποχώρησή του από τον ΟΦΗ, είναι αποφασισμένος να ολοκληρώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα.

    [05] Αποκλείστηκε η Εθνική χαντμπολ

    18/6/2005 7:42:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ένα γκολ των Ουκρανών, ακριβώς στην εκπνοή του αγώνα με πέναλτι του Κοστέτσκι, στάθηκε μοιραίο για την εθνική ομάδα της Ελλάδας, αφού την καταδίκασε σε ήττα με 22-21 και ταυτόχρονα, σε αποκλεισμό από τη συνέχεια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η Ελλάδα, που στερήθηκε τις υπηρεσίες των Τζιμούρτου και Τσιλιμπάρη, είχε νικήσει στον πρώτο αγώνα με 26-25, αλλά αποκλείστηκε, αφού βάσει των κανονισμών στη συγκεκριμένη περίπτωση προκρίνεται η ομάδα που θα επιτύχει τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ.

    "Το πάλεψε" μέχρι το τέλος

    Παρουσία 1.000 φιλάθλων στο κλειστό γυμναστήριο του Ζαπορόζιε, η Ελλάδα προηγήθηκε με 10-8 στο ημίχρονο, με 13-11 λίγο μετά την έναρξη του β΄ μέρους και 15-14 με τέρμα του Ζιβούλοβιτς. Οι Ουκρανοί αντεπιτέθηκαν και κατόρθωσαν να πάρουν προβάδισμα με "βραχεία" κεφαλή.

    Ο Αλβανός ισοφάρισε σε 21-21, 2΄ λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, για να λήξει το ματς με τον τρόπο που προαναφέρθηκε. Η ελληνική ομάδα έχει παράπονα από το νορβηγικό δίδυμο των διαιτητών Κένεθ Αμπράχαμσεν και Αρνε Κρίστιανσεν, υποστηρίζοντας ότι έδειξαν "επιθετικότητα" προς τον τεχνικό της Ελλάδας, Ουλφ Σέφερτ.

    Τα δεκάλεπτα: 3-3, 5-5, 8-10, 14-15, 19-19, 22-21.

    Οι σκόρερ

    ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Στετσούρα 3, Πετρένκο 3, Νατ 1, Κίσιλ 1, Κοστέτσκι 6, Λότσμαν 8.

    ΕΛΛΑΔΑ: Αλβανός 4, Κοκολοδημητράκης 1, Μπαλωμένος 4, Ζαραβίνας 2, Καρυπίδης 4, Σανίκης 1, Ζιβούλοβιτς 5.

    [06] Σε ρυθμό προπόνησης

    18/6/2005 5:24:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερη αντίσταση η ανανεωμένη Εθνική πόλο κατάφερε να φτάσει σε επιβλητική νίκη με 16-3 επί της Κίνας στον δεύτερο αγώνα που έδωσε στα πλαίσια των αγώνων του πρώτου ομίλου, του World League που διεξάγεται στο Πορτουγκαλέτε της Ισπανίας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αλεσάντρο Καμπάνια είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει και πάλι όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του, εκτός βέβαια των δυο τερματοφυλάκων Ρέππα και Καραμπέτσου. Μετά την ήττα από την Ρωσία στην πρεμιέρα, η νίκη αυτή αποτελεί αυτή την στιγμή τονωτική ένεση για τα νέα παιδιά που αγωνίζονται στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που αγώνα με αγώνα αρχίζουν να βρίσκονται μεταξύ τους. Αυτό φαίνεται και από τον πίνακα των σκόρερ της αναμέτρησης, αφού ο Γιώργος Ντόσκας σημείωσε τέσσερα τέρματα, ενώ από τρία σημείωσαν οι Μυλωνάκης και Θεοδωρόπουλος. Η ελληνική ομάδα είχε ποσοστό 5/9 στον παίκτη παραπάνω και 0/4 στον παίκτη λιγότερο. ΕΛΛΑΔΑ: Δεληγιάννης, Σχίζας, Μάζης, Κόχειλας1, Χατζηθεοδώρου, Θεοδωρόπουλος 3, Μυλωνάκης 3, Ντόσκας 4, Αφρουδάκης 1, Χατζηκυριακάκης 1, Βλοντάκης 2, Θωμάκος 1.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 18 June 2005 - 16:50:18 UTC