Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δίχως τέλος ο κύκλος του αίματος
  • [02] Επικράτηση του Χαρίρι
  • [03] Σε επιφυλακή για την επιστροφή
  • [04] Νέες αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα
  • [05] "Δια χειρός" Χόρι το Σαν Αντονιο
  • [06] "Βουτιά" τριών θέσεων για τη Δανιηλίδου

    [01] Ιράκ

    Αιματηρή επίθεση και στη Μπάγια

    Δίχως τέλος ο κύκλος του αίματος

    20/6/2005 9:24:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/6/2005 11:29:07 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters

    Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν το πρωί της Δευτέρας, όταν καμικάζι ανατινάχθηκε ανάμεσα σε πλήθος νεοσύλλεκτων της αστυνομίας, στην πόλη Αρμπίλ του Ιράκ. Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι για αύξηση του αριθμού των νεκρών, καθώς πολλοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Νωρίτερα, αντάρτες ανατίναξαν παγιδευμένο αυτοκίνητο και στη συνέχεια άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών και στρατιωτών, σκοτώνοντας πέντε άνδρες των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας και τραυματίζοντας περίπου είκοσι, στην περιοχή Μπάγια της νοτιοδυτικής Βαγδάτης.

    Είχαν συγκεντρωθεί για εκπαίδευση

    Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο καμικάζι εισέβαλε με ένα κόκκινο Τοyota σε ένα στάδιο του Αρμπίλ, όπου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί για εκπαίδευση περίπου 200 νεοσύλλεκτοι.

    Ανδρες των δυνάμεων ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου, όμως αυτό δεν σταμάτησε και κατευθύνθηκε προς το πλήθος.

    "Ορισμένοι άρχισαν να τρέχουν μακριά, όμως πολλοί δεν τα κατάφεραν και το αυτοκίνητο ανατινάχθηκε ανάμεσά τους", δήλωσε ένας από τους εκπαιδευτές.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μακελειό στη Βαγδάτη

    [02] Μ. Ανατολή

    Μετά τον τελευταίο γύρο των βουλευτικών εκλογών

    Επικράτηση του Χαρίρι

    20/6/2005 8:24:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - BBC

    Κοινοβουλευτική πλειοψηφία ανακοίνωσε ότι πέτυχε στο Λίβανο η αντισυριακή συμμαχία υπό την ηγεσία του Σαάντ Χαρίρι, γιου του δολοφονηθέντος πρώην πρωθυπουργού Ραφίκ αλ-Χαρίρι, μετά την τέταρτη και τελευταία φάση των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή, στα βόρεια της χώρας. Ο τελευταίος γύρος των εκλογών έγινε για την εκλογή 28 βουλευτών και η αντιπαράθεση ήταν ανάμεσα στον Σαάντ Χαρίρι και τον πρώην στρατηγό, Μισέλ Αούν, ο οποίος συμμάχησε με φιλοσυριακές πολιτικές δυνάμεις. Κατά τους προηγούμενους γύρους, ο Χαρίρι και οι σύμμαχοί του έχουν κερδίσει 44 από τις 128 έδρες της Βουλής.

    Μεγάλη η συμμετοχή

    "Οδεύουμε προς συντριπτική νίκη στο βόρειο Λίβανο. Θα εξασφαλίσουμε εύκολα τις 21 έδρες που απαιτούνται για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία", δήλωσε πηγή του κοινοβουλευτικού συνασπισμού του Σάαντ Χαρίρι.

    Οι ανταποκριτές εκτιμούν ότι ο Χαρίρι θα λάβει την ψήφο των περιοχών με σουνιτικό μουσουλμανικό πληθυσμό, ενώ ο στρατηγός Αούν τις περιοχές όπου υπάρχουν χριστιανοί.

    Η συμμετοχή στον τέταρτο και τελευταίο γύρο των εκλογών έφθασε ακόμη και το 48% σε μερικές περιοχές του βορείου Λιβάνου, σε σύγκριση με 40% στις προηγούμενες εκλογές πριν από πέντε χρόνια, σύμφωνα με εκλογικούς αναλυτές.

    Περίπου 700.000 ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες σε δύο βόρειες εκλογικές περιφέρειες για την εκλογή 13 μουσουλμάνων βουλευτών και 15 χριστιανών.

    Υπενθυμίζεται ότι μετά τη δολοφονία του Ραφίκ Αλ Χαρίρι ξέσπασαν οι εξεγέρσεις στη χώρα, που οδήγησαν τελικά στην αποχώρηση των στρατευμάτων της Συρίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εκλογές στο βόρειο Λίβανο

    Σαρωτική νίκη του Αούν

    "Σάρωσε" η Χεζμπολάχ

    [03] Κοινωνία

    Σε επιφυλακή για την επιστροφή

    20/6/2005 10:10:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Έκτακτα μέτρα θα λάβει από το μεσημέρι της Δευτέρας η Τροχαία κατά μήκος των δύο εθνικών οδών, για τη διευκόλυνση των εκδρομέων που θα επιστρέψουν στα μεγάλα αστικά κέντρα. Από τις 16:00 έως τις 23:00 απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου στο ρεύμα εισόδου. Έκτακτα μέτρα έχουν ληφθεί και στο ύψος της Μαλακάσας, λόγω έργων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επί ποδός η Τροχαία

    [04] Οικονομία

    Νέες αντικειμενικές αξίες στα ακίνητα

    20/6/2005 8:47:00 πμ

    Αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και στο καθεστώς διακίνησης των καυσίμων, για την πάταξη του λαθρεμπορίου, προαναγγέλλει ο υφυπουργός Oικονομίας Αδάμ Ρεγκούζας. Σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής", ο κ. Ρεγκούζας τονίζει ότι η διαδικασία για την αναμόρφωση των αντικειμενικών αξιών βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη με ιδιαίτερη προσοχή και αυξημένη κοινωνική ευαισθησία. "Οι λεγόμενες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων απέχουν από τις αγοραίες και είναι ώρα να συγκλίνουν. Μέχρι τώρα αναπροσαρμόζονταν κάθε δύο χρόνια και φέτος είναι ο τέταρτος χρόνος χωρίς αναπροσαρμογή, η οποία αποτελεί πλέον αναγκαιότητα", επισημαίνει ο κ. Ρεγκούζας.

    Στόχος η πάταξη του λαθρεμπορίου

    Αναφορικά με την προσπάθεια πάταξης του λαθρεμπορίου στα καύσιμα, ο υφυπουργός Οικονομίας τονίζει ότι το θετικό αποτέλεσμα εξασφαλίζεται με την ολοκλήρωση της εφαρμογής όσο το δυνατόν ταχύτερα όλων των διαδικασιών που έχουν σχέση με τη νέα τεχνολογία.

    "Με την διασταύρωση των στοιχείων και των αποτελεσμάτων φιλοδοξούμε να περιορίσουμε κατ αρχήν τη μάστιγα των πλαστών και εικονικών τιμολογίων και από την άλλη πλευρά να περιορίσουμε τη διαφυγή του ΦΠΑ των εισαγομένων προϊόντων και να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα του λαθρεμπορίου", σημειώνει ο υφυπουργός.

    [05] Μπάσκετ

    "Δια χειρός" Χόρι το Σαν Αντονιο

    20/6/2005 10:54:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το παρατσούκλι του "Βig Shot" Bob δικαίωσε χθες απόλυτα ο Ρόμπερτ Ηόρι των Σαν Αντόνιο, καθώς όσο κι αν τσαντίζεται όταν τον αποκαλούν έτσι, με ένα εύστοχο τρίποντο που εξαπέλυσε 58 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της παράτασης, έριξε με 86-85 στο καναβάτσο τους Πίστονς, στον πέμπτο τελικό του ΝΒΑ. Το παιχνίδι στην κανονική του διάρκεια ήταν ένα απόλυτα ισορροπημένο ματς το οποίο έληξε με 89-89. Για τους νικητές πάντως, όσο κι αν ο Χόρι με 21 πόντους κατάφερε να γίνει ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, κορυφαίος ήταν για άλλη μια φορά ο Τιμ Ντάνκαν με 26 πόντους και 19 ριμπάουντ, ενώ ο Αργεντίνος Μανού Τζινόμπιλι μοίρασε 9 ασίστ και κράτησε για τον εαυτό του 15 πόντους. Τοπ σκόρερ του αγώνα ήταν ο Γουάλας του Ντιτροϊτ, με 34 πόντους που όμως δε στάθηκαν αρκετοί για να χαρίσουν τη νίκη στην ομάδα του. Ο έκτος τελικός που δεν αποκλείεται να ναι και ο τελευταίος, θα γίνει ξημερώματα Τετάρτης στο Σαν Αντόνιο.

    [06] "Βουτιά" τριών θέσεων για τη Δανιηλίδου

    20/6/2005 11:46:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μικρή πτώση των μετοχών της Λένας Δανιηλίδου παρατηρήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε στο χρηματιστήριο της WTA , καθώς η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, έπεσε από το Νο 73 της σχετικής λίστας στο Νο 76 με 468,25 βαθμούς. Για τα ελληνικά χρώματα, η Άννα Γερασίμου βρίσκεται στην 738η θέση (από 740), η Νικολέτα Κυπριτίδου στην 877η (από 879) και η Άννα Κουμάντου στην 958η θέση (από 961). Στο διπλό, η Δανιηλίδου, που στον α` γύρο του Γουίμπλεντον θ` αντιμετωπίσει τη Βελγίδα Ζιστίν Ενίν-Αρντέν, Νο 7 στην παγκόσμια κατάταξη, κέρδισε μια θέση και βρίσκεται πλέον στην 52η με 723 βαθμούς, ενώ η Ασημίνα Καπλάνη φιγουράρει στην 728η θέση.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 20 June 2005 - 8:50:35 UTC