Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπαράζ επιθέσεων αυτοκτονίας
  • [02] Ακυρώνονται πτήσεις των Ο.Α.
  • [03] Στην Κυβερνητική το ωράριο
  • [04] Αναβάλλεται κατεδάφιση αυθαιρέτων
  • [05] Αλλαγές στην ευρωπαϊκή αγορά ζάχαρης
  • [06] Προβάδισμα "τελικού" η Σάο Πάολο
  • [07] Γαμπρός έτοιμος για όλα

    [01] Ιράκ

    Λουτρό αίματος

    Μπαράζ επιθέσεων αυτοκτονίας

    23/6/2005 9:08:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/6/2005 11:38:49 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο

    Τουλάχιστον 15 νεκροί, ανάμεσά τους και έξι αστυνομικοί, και 50 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός από τις εκρήξεις τριών παγιδευμένων αυτοκινήτων στο κέντρο της Βαγδάτης, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αρχικά, καμικάζι πυροδότησε εκρηκτικά μέσα σε αυτοκίνητο κοντά σε σιιτικό τέμενος στην περιοχή Καραντάχ, σκοτώνοντας έξι Ιρακινούς, όλοι τους αστυνομικοί. Πέντε λεπτά αργότερα, δεύτερο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε αστυνομικό τμήμα στην ίδια περιοχή, και στη συνέχεια, σημειώθηκε και τρίτη έκρηξη σε κοντινό χαμάμ. Στο Ραμάντι, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός, σκοτώθηκαν δύο Αμερικανοί στρατιώτες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων. Οι αιματηρές επιθέσεις έρχονται λίγες μόνο ώρες, αφότου τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 46 τραυματίστηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις, σε άλλη περιοχή της Βαγδάτης.

    [02] Κοινωνία

    Ακυρώνονται πτήσεις των Ο.Α.

    23/6/2005 8:04:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/6/2005 9:39:40 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Αναστάτωση στις πτήσεις εσωτερικού των Ολυμπιακών Αερογραμμών από τα ξημερώματα της Πέμπτης, καθώς οι περίπου 250 εποχικοί ιπτάμενοι φροντιστές αποφάσισαν αιφνιδίως να αρνηθούν την παροχή έργου στις προγραμματισμένες πτήσεις της εταιρείας. Αίτημα τους, η μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Συγκεκριμένα, ματαιώνονται οι προγραμματισμένες για σήμερα το πρωί πτήσεις από Αθήνα για: Λάρνακα, Τελ Αβίβ, Θεσσαλονίκη, Σόφια, Βουκουρέστι, Ηράκλειο, Μυτιλήνη, Λέρο, Σαντορίνη, Χίο, Σάμο και Χανιά. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο των Ο.Α. στο τηλ.: 210-96.66.666.

    Παράνομη χαρακτηρίζει την ενέργεια η εταιρεία

    Επίσης, ματαιώνονται οι εξής πτήσεις: 175 Θεσσαλονίκη - Φρανκφούρτη, 802 Αθήνα - Ιωάννινα, 908 Αθήνα - Θεσσαλονίκη, 906 Αθήνα - Θεσσαλονίκη, 506 Αθήνα - Ηράκλειο, 062 Αθήνα - Πάρος, 624 Σητεία - Πρέβεζα, 018 Αθήνα - Αστυπάλαια, 556 Αθήνα - Σαντορίνη, 054 Αθήνα - Κύθηρα, 002 Αθήνα - Νάξος, 754 Αθήνα - Σάμος, 732 Αθήνα - Κως, 706 Αθήνα - Ρόδος, 117 Αθήνα - Τίρανα και 766 Αθήνα - Χίος.

    Στην ανακοίνωση των Ολυμπιακών Αερογραμμών, σημειώνεται ότι οι συμβασιούχοι ζήτησαν προφορικά την μετατροπή σε αορίστου χρόνου των συμβάσεων ορισμένου χρόνου με ταυτόχρονη μισθολογική εξίσωση τους με τους ιπταμένους συνοδούς / φροντιστές του τακτικού προσωπικού.

    Η εταιρεία χαρακτηρίζει την ενέργεια αυτή παράνομη, αντισυμβατική και εκβιαστική, που οδηγεί στην ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

    Υπενθυμίζεται ότι και αύριο υπάρχουν αλλαγές στο πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας, καθώς η συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ.

    [03] Κοινωνία

    Εθνικό πλαίσιο λειτουργίας καταστημάτων

    Στην Κυβερνητική το ωράριο

    23/6/2005 8:33:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Την επέκταση του ωραρίου των καταστημάτων αναμένεται να εγκρίνει, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η Κυβερνητική Επιτροπή, υπό τον Πρωθυπουργό. Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης καθιερώνεται, μεταξύ άλλων, και εθνικό πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων. Το ωράριο επεκτείνεται κατά μία ώρα τις καθημερινές - έως τις 21:00 - και κατά 2 ώρες το Σάββατο, δηλαδή, έως τις 20:00. Ουδέποτε ετέθη θέμα λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, ούτε απελευθέρωσης, αλλά ρύθμισης του ωραρίου, ώστε να είναι εναρμονισμένο σε πανελλαδικό επίπεδο, τόνισε την Τετάρτη από το βήμα της Βουλής ο Κώστας Καραμανλής, αναφερόμενος στις σχετικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση. Στην επέκταση του ωραρίου των καταστημάτων αντιδρά η ΓΕΣΕΒΕ και προγραμματίζει πανελλαδική διαμαρτυρία για τις 6 Ιουλίου. Πριν τη συνεδρίαση ο κ. Καραμανλής θα έχει συνάντηση με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά.

    [04] Κοινωνία

    Νέα όρια αιγιαλού

    Αναβάλλεται κατεδάφιση αυθαιρέτων

    23/6/2005 7:47:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σταματάει προσωρινά, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η κατεδάφιση, ως αυθαιρέτων, 18 μπανγκαλόους της ξενοδοχειακής μονάδας "Grand Resort", στο Λαγονήσι Αττικής, μέχρις ότου αποφανθεί τελικά το ανώτατο δικαστήριο. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κ. Μενουδάκος, εξέδωσε τη σχετική διαταγή, μέχρις ότου αποφανθεί επί των σχετικών ζητημάτων η Επιτροπή Αναστολών ΣτΕ, αφού έχει γίνει ανακαθορισμός των ορίων του αιγιαλού στην ευρύτερη παραλιακή ζώνη στο Λαγονήσι. Το ΣτΕ θα κληθεί ακόμη να κρίνει όχι μόνο την νομιμότητα των συγκεκριμένων κατασκευών, αλλά και την νομιμότητα της πράξης για τα νέα όρια του αιγιαλού, η οποία έχει προσβληθεί με άλλη προσφυγή στο ΣτΕ, που έχει υποβάλλει η αρμόδια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

    [05] Οικονομία

    Επηρεάζονται άμεσα οι Έλληνες παραγωγοί

    Αλλαγές στην ευρωπαϊκή αγορά ζάχαρης

    23/6/2005 7:27:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τη μείωση της θεσμικής τιμής της ζάχαρης από το 2007, κατά 39% και σε διάστημα δύο ετών, προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι προτάσεις, με στόχο την τόνωση του ανταγωνισμού, ανατρέπουν τα ισχύοντα εδώ και περίπου 40 χρόνια και επηρεάζει άμεσα τους Έλληνες παραγωγούς και την ελληνική βιομηχανία ζάχαρης. Η Επιτροπή επισημαίνει επίσης ότι, αν οι προτάσεις της εφαρμοσθούν από το Συμβούλιο (που έχει τον τελευταίο λόγο επί του θέματος), οι χώρες της Αφρικής, της Καραϊβικής και του Ειρηνικού, που παραδοσιακά εξάγουν ζάχαρη στην Ε.Ε., θα επωφεληθούν από ένα πρόγραμμα ενισχύσεων, το οποίο ενέκρινε η Επιτροπή.

    Αντιστάθμιση των απωλειών

    Ωστόσο, οι προτάσεις της Επιτροπής, τις οποίες παρουσίασε η αρμόδια για τον γεωργικό τομέα Επίτροπος, Μάριαν Φίσερ-Μπόελ, αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη επιφυλακτικότητα από ένα σημαντικό αριθμό κρατών μελών της 'Ενωσης, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η Ελλάδα. Οι χώρες αυτές αναμένεται να επιδιώξουν αλλαγές, όταν το θέμα έλθει προς συζήτηση στο Συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας.

    Η Κομισιόν προτείνει, επίσης, τη μερική αντιστάθμιση από την Ε.Ε. των εισοδηματικών απωλειών που θα έχουν οι παραγωγοί από τη μείωση των τιμών.

    Η αντιστάθμιση θα φτάσει το 60%, ενώ υπάρχουν και κίνητρα για "εθελουσία έξοδο" των αγροτών.

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Προβάδισμα "τελικού" η Σάο Πάολο

    23/6/2005 10:50:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πολύ κοντά στο να βρεθεί στο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της Λατινικής Αμερικής, είναι η Σάο Πάολο. Η ομάδα της Βραζιλίας νίκησε με 2-0 την Αργεντίνικη Ρίβερ Πλέτ και πήρε το πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς, την ερχόμενη εβδομάδα, στο Μπουένος Αϊρες. Τα γκολ της Σάο Πάολο, επιτεύχθηκαν στο δεύτερο μέρος. Στο 77 ο Ντανίλο πέτυχε το 1-0 με δυνατό σουτ από 25 μέτρα, ενώ το τελικό 2-0 πέτυχε με εκτέλεσε πέναλτι, ο τερματοφύλακας της ομάδας, Ροζέριο, ο οποίος πέτυχε τα 46 γκολ στην καριέρα του και αποτελεί έναν από τους καλύτερους "επιθετικούς-πορτιέρο" της Βραζιλίας και όχι μόνο. Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια από τους οπαδούς της Σάο Πάολο. Οι "φίλοι" της ομάδας, οι οποίοι βρίσκονταν στο πάνω μέρος του γηπέδου, άρχισαν να εκσφενδονίζουν μπουκάλια στους οπαδούς της Ρίβερ Πλέιτ που βρίσκονταν σο κάτω διάζωμα. Οι Αργεντίνοι αντέδρασαν, αλλά είχαν στόχο της βραζιλιάνικη αστυνομία πετώντας πέτρες. Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν τα γκλομπ και τελικά η ένταση εκτονώθηκε μετά από ώρα. Συνολικά 12 άτομα τραυματίστηκαν, ενώ δεν υπήρξαν συλλήψεις.

    [07] Παράξενα

    Γαμπρός έτοιμος για όλα

    23/6/2005 12:11:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Τα πάντα ήταν έτοιμα και ο Ίλιε Φλορίσισα θα ανέβαινε τα σκαλιά της εκκλησίας για να ανταλλάξει όρκους αιώνιας πίστης και αφοσίωσης με την αγαπημένη του, Αλίνα Ποπέσκου. Όμως, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, η Αλίνα άφησε τον 29χρονο Ρουμάνο στα κρύα του λουτρού και, αντί για την εκκλησία, πήγε ...στο Βουκουρέστι, μια ημέρα πριν τον γάμο! Ωστόσο, ο Ίλιε αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από πεισματάρης και δεν θέλησε να αναβάλλει τα σχέδια του γάμου του. Μέσα σε 24 ώρες, λοιπόν, βρήκε νέα νύφη, με την οποία ήλθε τελικά εις γάμου κοινωνία. Ποιά είναι η τυχερή; Μια εκ των προηγούμενων αγαπημένων του Ίλιε, στις οποίες τηλεφώνησε ο ίδιος μετά την "φυγή" της αρραβωνιαστικιάς του. "Ο ανιψιός μου έψαξε πολύ διακριτικά να βρει νέα νύφη. Κανείς από τους συγγενείς δεν ήξερε τι είχε συμβεί, αλλά τέλος καλό - όλα καλά", είπε ένας θειος του γαμπρού. Πάντως, συγγενείς και μη του Ίλιε, που ήταν καλεσμένοι στο μυστήριο, έμειναν με το στόμα ανοικτό, όταν τον είδαν να ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας με μια άλλη νύφη!


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 23 June 2005 - 8:50:40 UTC