Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργιακός καύσωνας
  • [02] Γυμναστήριο σκέτη …γλύκα
  • [03] Στο έλεος των πλημμυρών η Κίνα
  • [04] Αναστάτωση σε Σάμο και Εύβοια
  • [05] Προεδρικές εκλογές στο Ιράν
  • [06] Διπλή δολοφονία στο Πακιστάν
  • [07] Έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές
  • [08] Σάμπα "χόρεψε" το Κύπελλο Λιμπερταδόρες
  • [09] Ξανά πρωταθλητές τα "Σπηρούνια"
  • [10] Η Σύμη της Μουσικής

    [01] Κοινωνία

    Πορείες και κομφούζιο στην Αθήνα

    Απεργιακός καύσωνας

    24/6/2005 10:55:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Με προβλήματα λειτουργούν σήμερα ΔΕΚΟ και ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ, η οποία αντιδρά στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό σύστημα και τις εργασιακές σχέσεις. Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποιεί από τις 10 το πρωί και η ΑΔΕΔΥ, ενώ με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν οι τράπεζες. Στην κινητοποίηση θα πάρουν μέρος και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα αστικά λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν έως τις εννέα το βράδυ και τα τρόλεϊ έως τις 11.00 το βράδυ. Ακινητοποιημένα μετρό, ηλεκτρικός, τραμ και προαστιακός. Μετ εμποδίων σήμερα τα δρομολόγια του ΟΣΕ και οι πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών, ενώ τα δρομολόγια των πλοίων πραγματοποιούνται κανονικά. Στάση εργασίας έχει κηρύξει και η ΕΣΗΕΑ από τις 12 έως τις 4 το μεσημέρι και η ΠΟΣΠΕΡΤ από τη 1 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα. Λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας της ΕΣΗΕΑ, η Ertonline δεν θα ανανεώσει με ειδήσεις την ιστοσελίδα της, το διάστημα αυτό. Στο μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ στην πλατεία Συντάγματος και το ΠΑΜΕ στην πλατεία Κάνιγγος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μπαράζ απεργιών

    [02] Παράξενα

    Γυμναστήριο σκέτη γλύκα

    24/6/2005 10:53:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Μήπως ανήκετε σε αυτούς που δεν μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό ενός γλυκού, αλλά σας ενοχλεί το "σωσιβιάκι" που άρχισε να εμφανίζεται γύρω από την κοιλίτσα σας; Αν νομίζετε πως για μια καλλίγραμμη σιλουέτα δεν "κολλάνε" τα γλυκά και η γυμναστική, κάνετε λάθος! Για του λόγου το αληθές, μια ιδιοκτήτρια ζαχαροπλαστείου στην πόλη Σαντιάγκο της Χιλής άνοιξε γυμναστήριο στον δεύτερο όροφο του καταστήματος, ώστε να μπορούν να "κάψουν" τις θερμίδες που πήραν όσοι υπέκυψαν σε κάποιον γλυκό πειρασμό. Έτσι, εκτός από το να φτιάχνει κέικ και γλυκά, η Βικτόρια Λόπεζ γυμνάζει συγχρόνως τους πελάτες της, οι οποίοι ξετρελάθηκαν με την ιδέα της. "Δεν λέω φάτε αυτό και όχι εκείνο ...λέω πηγαίνετε κάτω, φάτε ένα γλυκό και μετά κάντε δεκαπέντε λεπτά άσκηση στο ποδήλατο", συμβουλεύει η εφευρετική επιχειρηματίας και τονίζει, πως οι επιχειρήσεις της έχουν άμεση σύνδεση μεταξύ τους. Ίσως ο "αρραβώνας" ζαχαροπλαστείου γυμναστηρίου να σας κάνει δύσπιστους, πάντως, είναι ένας έξοχος τρόπος για να αυξήσει κανείς τα κέρδη του!

    [03] Κόσμος

    97 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 41 αγνοούνται

    Στο έλεος των πλημμυρών η Κίνα

    24/6/2005 7:45:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/6/2005 11:25:02 πμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Οι συνεχιζόμενες καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στη νότια Κίνα έχουν προκαλέσει την υπερχείλιση πολλών ποταμών, αναγκάζοντας τους κατοίκους να φύγουν από τα σπίτια τους. Τραγικός είναι ο αριθμός των θυμάτων που έχει φτάσει τους 97, ενώ 41 άτομα θεωρούνται αγνοούμενοι. Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι στις προσεχείς ώρες θα αυξηθούν τα προβλήματα, λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Γκουανγκσί. Σε έξι επαρχίες της νότιας Κίνας έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους περίπου 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι λόγω των πλημμυρών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη βιομηχανική πόλη Γουζού, στην περιοχή Γκουανγκσί, τα νερά έχει φτάσει μέχρι τον τέταρτο όροφο πολυκατοικιών. Η Κίνα πλήττεται από πλημμύρες σχεδόν κάθε καλοκαίρι. Το πρόβλημα που προκαλείται από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις επιδεινώνεται εξαιτίας της αποψίλωσης των δασών, που έχει ως συνέπεια να γίνονται συχνές κατολισθήσεις. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, οι φετινές πλημμύρες και κατολισθήσεις έχουν στοιχίσει τη ζωή 536 ανθρώπων, ενώ οι υλικές ζημιές που ανέρχονται σε 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Πνίγεται" η Νότια Κίνα

    [04] Κοινωνία

    Δύο σεισμικές δονήσεις τις πρωινές ώρες

    Αναστάτωση σε Σάμο και Εύβοια

    24/6/2005 7:26:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Δύο σεισμικές δονήσεις αναστάτωσαν τα ξημερώματα τη Σάμο και τη νότια Εύβοια. Ο σεισμός της Εύβοιας, που έγινε αισθητός και στην περιοχή της Αθήνας, σημειώθηκε στις 6.47, ήταν μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε ως επίκεντρο την περιοχή νότια του Αλιβερίου, 40 χλμ βορειοανατολικά της Αθήνας. Νωρίτερα, στις 2 το ξημέρωμα είχε προηγηθεί σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ στη Σάμο, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 4 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Καρλοβασίου. Ο δήμαρχος της πόλης, Παναγιώτης Λυμπέρης, δήλωσε ότι δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

    [05] Κόσμος

    Ραφσαντζανί και Αχμαντινετζάντ οι αντίπαλοι

    Προεδρικές εκλογές στο Ιράν

    24/6/2005 9:57:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/6/2005 11:15:46 πμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα περίπου 47 εκατομμύρια Ιρανοί, για να εκλέξουν τον πρόεδρο της χώρας μεταξύ του μετριοπαθούς κληρικού Ακμπάρ Χασεμί Ραφσαντζανί και του σκληροπυρηνικού αντιπάλου του, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Ο Ραφσαντζανί σε δηλώσεις του τόνισε ότι η αναμέτρηση με τον Αχμαντινετζάντ θα είναι σκληρή ωστόσο εκτιμά ότι θα νικήσει. Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενέι κάλεσε σήμερα τους Ιρανούς να ψηφίσουν, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά, παρά τις υποψίες για νοθεία που εκφράστηκαν στον πρώτο γύρο. "Ζητώ από τους υπευθύνους και από τα όργανα που εποπτεύουν τη διαδικασία να προστατεύσουν τις ψήφους του λαού, να τις καταμετρήσουν και να τις ανακοινώσουν χωρίς μεροληψία και χωρίς να ανάμιξη των κοντινών τους ανθρώπων", είπε χαρακτηριστικά ο Χαμενέι, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

    [06] Κόσμος

    Με θύματα σουνίτες κληρικούς

    Διπλή δολοφονία στο Πακιστάν

    24/6/2005 12:19:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Νεκροί από τα πυρά ενόπλων έπεσαν στο Καράτσι, στο νότιο Πακιστάν δύο σουνίτες κληρικοί. Οι Ατίκ ουρ Ρεχμάν και Μουφτί Ιρσάντ, επέστρεφαν στα σπίτια τους από ένα τέμενος, όταν οι δράστες, που επέβαιναν σε μία μοτοσικλέτα, άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου τους. Οι δύο άνδρες σκοτώθηκαν ενώ ο γιος του Ιρσάντ, που βρισκόταν μαζί τους, τραυματίστηκε σοβαρά. Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή. Σημειώνουμε, ότι οι δύο κληρικοί ήταν στενοί συνεργάτες του μουφτή Νιζαμουντίν Σαμζάι ο οποίος δολοφονήθηκε πέρσι στην ίδια πόλη.

    [07] Οικονομία

    Από τον υπ Οικονομικών

    Έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές

    23/6/2005 11:52:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Την αναγκαιότητα της δημοσιονομικής προσαρμογής και των διαρθρωτικών αλλαγών για την εξάλειψη των δημοσιονομικών ανισορροπιών στην Ευρωζώνη επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης μιλώντας στην εκδήλωση Euro 50 γκρουπ που πραγματοποιήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος. Όσον αφορά την ελληνική οικονομία τόνισε, ότι με την πολιτική της Κυβέρνησης αποκαταστάθηκε η δημοσιονομική διαφάνεια και επανέλαβε, ότι ακολουθείται πολιτική ήπιας δημοσιονομικής προσαρμογής. Υπογράμμισε ακόμη, ότι οι βασικοί άξονες του κυβερνητικού προγράμματος για την οικονομία είναι η επιχειρηματικότητα, η εξωστρέφεια, και η ανταγωνιστικότητα. Ο κ Αλογοσκούφης αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το "όχι" της Γαλλίας και της Ολλανδίας στο Ευρωσύνταγμα σημειώνοντας, ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες χρειάζονται χρόνο για να αφομοιώσουν τις αλλαγές.

    [08] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Σάμπα "χόρεψε" το Κύπελλο Λιμπερταδόρες

    24/6/2005 11:31:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ένα βήμα από τον τελικό του Κυπέλλου Λιμπερταδόρες βρίσκονται από χθες οι βραζιλιάνικες ομάδες Σαο Πάολο και Ατλέτικο Παρανένσε, που επικράτησαν εντός έδρας με 2-0 και 3-0 των Ρίβερ Πλεϊτ (Αργεντινή) και Γκουανταλαχάρα (Μεξικό αντίστοιχα) στον α αγώνα των ημιτελικών της διοργάνωσης. Η ρεβάνς του πρώτου αγώνα θα διεξαχθεί στο Μονουμεντάλ του Μπουένος Άιρες στις 29/6, ενώ μία μέρα αργότερα στο Μεξικό, η Γκουανταλαχάρα θα προσπαθήσει μπροστά στον κόσμο της να ανατρέψει το βαρύ 3-0 της Ατλέτικο Παρανένσε και να σφραγίσει το εισιτήριό της για το τελικό ραντεβού. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι όλες οι ομάδες είχαν πολλές απουσίες βασικών τους στελεχών, λόγω των υποχρεώσεων των διεθνών στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών της Γερμανίας.

    [09] Μπάσκετ

    Ξανά πρωταθλητές τα "Σπηρούνια"

    24/6/2005 10:11:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στο θρόνο τους επανήλθαν οι βασιλιάδες του ΝΒΑ, που στον τελευταίο τελικό επικράτησαν στην έδρα τους με 81-74, των πρωταθλητών του Ντιτρόϊτ, που ηττήθηκαν 4-3 στη σειρά των τελικών και παρέδωσαν τα σκήπτρα του μαγικού κόσμου του ΝΒΑ, στην παρέα του Τιμ Ντάνκαν. Αυτή ήταν η Τρίτη στέψη για τα σπηρούνια στην ιστορία του συλλόγου, αφού είχαν προηγηθεί οι κατακτήσεις των τίτλων του 1999 και του 2003. Για τους νέους πρωταθλητές κορυφαίος με 25 πόντους και 11 ριμπάουντ, ήταν ο Ντάνκαν, που κατέκτησε όπως αναμενόταν και τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη των τελικών. όπως ήταν φυσικό τον τίτλο αυτό μαζί με τους παίκτες, πανηγύρισαν έξαλλα και οι φίλαθλοι των "Σπερς", που ξεχύθηκαν στους δρόμους του Σαν Αντόνιο στήνοντας ένα ολονύχτιο πανηγύρι δίχως προηγούμενο.

    Πολυτιμότερος των τελικών ο Ντάνκαν

    Όσο κι αν πίστευαν οι παίκτες του Ντιτρόϊτ ότι μπορούσαν να διατηρήσουν τα κεκτημένα, καθώς στο πρώτο ημίχρονο βρέθηκαν να προηγούνται με 39-38 στο σπίτι των Σπερς, η παρέα του Τιμ Ντάνκαν δεν είχε πει ακόμη την τελευταία της κουβέντα, κάτι που έκαναν στην τελευταία περίοδο. Αρχικά με τρίποντο του Χόρι οι Σπερς προηγήθηκαν με 64-59, στη συνέχεια ένα ακόμα τρίποντο του Μπόουεν κράτησε το Ντιτρόιτ σε απόσταση αναπνοής (64-59) και τρία λεπτά πριν το τέλος επίσης ένα τρίποντο του Τζινόμπιλι (72-65) έβαλε τέλος στα όνειρα των "Πιστονιών" του Λάρι Μπράουν. Στα τελευταία λεπτά οι Σπερς διατήρησαν την ψυχραιμία τους από τη γραμμή των βολών και μέσα σε πραγματική αποθέωση έφθασαν στη νίκη και στην κατάκτηση του τίτλου.

    Το Σαν Αντόνιο, που είχε για "πρώτα βιολιά" τον Ντάνκαν (25 πόντους) και τον Αργεντίνο Μανού Τζινόμπιλι (23 πόντους), κατάφερε να αποδείξοει με τους 3 τίτλους του σε 7 χρόνια, ότι αποτελεί πλέον μία σταθερή αξία στο ΝΒΑ. Παράλληλα ο Ντάνκαν, που αναδείχθηκε για τρίτη φορά στην καριέρα του πολυτιμότερος παίκτης των τελικών του πρωταθλήματος, έπλεξε το εγκώμιο του συμπαίκτη του Μανού Τζινόμπιλι: " Δεν μπορούσα να διανοηθώ πόσο ταλαντούχος είναι αυτός ο παίκτης. Είμαι βέβαιος ότι όσο περνάνε τα χρόνια θα δούμε όλο και περισσότερα".

    Σε πελάγη ευτυχίας όμως έπλεε και ο προπονητής του Σαν Αντόνιο, ο οποίος μοίραζε φιλιά σε όλο τον κόσμο: "Πραγματοποιήσαμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Δεν ξέρω πως το καταφέραμε , αλλά είμαι εντυπωσιασμένος" τόνισε ο προπονητής των Σπερς, Γκρεγκ Πόποβιτς, που έγινε ο πέμπτος προπονητής στην ιστορία του ΝΒΑ που κατακτά τρία πρωταθλήματα.

    Περίοδοι: 18-16, 20-23, 19-18, 24-17.

    Σαν Αντόνιο: Μπόουεν 5, Ντάνκαν 25, Πάρκερ 8, Τζινομπίλι 23, Μπάρι 5, Χόρι 15.

    Ντιτρόιτ: Πρινς 9, Ρ. Ουάλας 11, Μπ. Ουάλας 12, Μπίλαπς 13, Χάμιλτον 15, Χάντερ 4, Μακντάις 10.

    Η Χρυσή Βίβλος του ΝΒΑ

    1947 ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΟΥΟΡΙΟΡΣ-Σικάγο Σταγκς 4-1

    1948 ΜΠΑΛΤΙΜΟΡ ΜΠΟΥΛΕΤΣ-Φιλαδέλφεια Ουόριορς 4-2

    1949 ΜΙΝΕΑΠΟΛΙΣ ΛΕΙΚΕΡΣ-Ουάσινγκτον Κάπιτολς 4-2

    1950 ΜΙΝΕΑΠΟΛΙΣ ΛΕΙΚΕΡΣ-Σίρακιους Νάσιοναλς 4-2

    1951 ΡΟΤΣΕΣΤΕΡ ΡΟΑΓΙΑΛΣ-Νιου Γιορκ Νικς 4-3

    1952 ΜΙΝΕΑΠΟΛΙΣ ΛΕΙΚΕΡΣ-Νιου Γιορκ Νικς 4-3

    1953 ΜΙΝΕΑΠΟΛΙΣ ΛΕΙΚΕΡΣ-Νιου Γιορκ Νικς 4-1

    1954 ΜΙΝΕΑΠΟΛΙΣ ΛΕΙΚΕΡΣ-Σίρακιους Νάσιοναλς 4-3

    1955 ΣΙΡΑΚΙΟΥΣ ΝΑΣΙΟΝΑΛΣ-Φορτ Ουέιν Πίστονς 4-3

    1956 ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΟΥΟΡΙΟΡΣ-Φορτ Ουέιν Πίστονς 4-1

    1957 ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ-Σεντ Λιούις Χόουκς 4-3

    1958 ΣΕΝΤ ΛΙΟΥΙΣ ΧΟΟΥΚΣ-Μπόστον Σέλτικς 4-2

    1959 ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ-Μινεάπολις Λέικερς 4-0

    1960 ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ-Σεντ Λιούις Χόουκς 4-3

    1961 ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ-Σεντ Λιούις Χόουκς 4-1

    1962 ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ-Λος Αντζελες Λέικερς 4-3

    1963 ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ-Λος Αντζελες Λέικερς 4-2

    1964 ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ-Σαν Φρανσίσκο Ουόριορς 4-1

    1965 ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ-Λος Αντζελες Λέικερς 4-1

    1966 ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ-Λος Αντζελες Λέικερς 4-3

    1967 ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 76ΕΡΣ-Σαν Φρανσίσκο Ουόριορς 4-2

    1968 ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ-Λος Αντζελες Λέικερς 4-2

    1969 ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ-Λος Αντζελες Λέικερς 4-3

    1970 ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ-Λος Αντζελες Λέικερς 4-3

    1971 ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ-Μπάλτιμορ Μπούλετς 4-0

    1972 ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΛΕΙΚΕΡΣ-Νιου Γιορκ Νικς 4-1

    1973 ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ-Λος Αντζελες Λέικερς 4-1

    1974 ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ-Μιλγουόκι Μπακς 4-3

    1975 ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΟΥΟΡΙΟΡΣ-Ουάσινγκτον Μπούλετς 4-0

    1976 ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ-Φίνιξ Σανς 4-2

    1977 ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΡΕΙΛ ΜΠΛΕΪΖΕΡΣ-Φιλαδέλφεια 76ερς 4-2

    1978 ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΜΠΟΥΛΕΤΣ-Σιάτλ Σουπερσόνικς 4-3

    1979 ΣΙΑΤΛ ΣΟΥΠΕΡΣΟΝΙΚΣ-Ουάσινγκτον Μπούλετς 4-1

    1980 ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΛΕΙΚΕΡΣ-Φιλαδέλφεια 76ερς 4-2

    1981 ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ-Χιούστον Ρόκετς 4-2

    1982 ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΛΕΙΚΕΡΣ-Φιλαδέλφεια Σίξερς 4-2

    1983 ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 76ΕΡΣ-Λος Αντζελες Λέικερς 4-0

    1984 ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ-Λος Αντζελες Λέικερς 4-3

    1985 ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΛΕΙΚΕΡΣ-Μπόστον Σέλτικς 4-2

    1986 ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ-Χιούστον Ρόκετς 4-2

    1987 ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΛΕΙΚΕΡΣ-Μπόστον Σέλτικς 4-2

    1988 ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΛΕΙΚΕΡΣ-Ντιτρόιτ Πίστονς 4-3

    1989 ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΠΙΣΤΟΝΣ-Λος Αντζελες Λέικερς 4-0

    1990 ΝΤΙΤΡΟΙΤ ΠΙΣΤΟΝΣ-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 4-1

    1991 ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ-Λος Αντζελες Λέικερς 4-1

    1992 ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 4-2

    1993 ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ-Φίνιξ Σανς 4-2

    1994 ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ-Νιού Γιόρκ Νικς 4-3

    1995 ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ-Ορλάντο Μάτζικ 4-0

    1996 ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ-Σιάτλ Σουπερσόνικς 4-2

    1997 ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ-Γιούτα Τζαζ 4-2

    1998 ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ-Γιούτα Τζαζ 4-2

    1999 ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ-Νιου Γιορκ Νικς 4-1

    2000 ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΛΕΙΚΕΡΣ-Ιντιάνα Πέισερς 4-2

    2001 ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΛΕΙΚΕΡΣ-Φιλαδέλφεια 76ερς 4-1

    2002 ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΛΕΙΚΕΡΣ-Νιού Τζέρσεϊ Νετς 4-0

    2003 ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ-Νιού Τζέρσεϊ Νετς 4-2

    2004 ΝΤΙΤΡΟΪΤ ΠΙΣΤΟΝΣ-Λος Αντζελες Λέικερς 4-1

    2005 ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ-Ντιτρόιτ Πίστονς 4-3

    [10] Πολιτισμός

    Η Σύμη της Μουσικής

    24/6/2005 11:16:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αφιερωμένο στην ελληνοτουρκική φιλία και στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών είναι το 11ο Φεστιβάλ Σύμης, συνοπτικό πρόγραμμα του οποίου κυκλοφόρησε στη Σύμη. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού θα έχουν τη χαρά να απολαύσουν όμορφες βραδιές κλασικής, σύγχρονης και παραδοσιακής μουσικής, αλλά και κινηματογράφο, θέατρο, χορό, φιλολογικές βραδιές, συνέδρια, εκθέσεις και αθλητικές εκδηλώσεις. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν εξήντα εκδηλώσεις ενώ παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει στην Ελευσίνα στις 24 Ιουνίου και στη Ρόδο στις 16 Ιουλίου.

    Πλούσιο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

    Η επίσημη πρεμιέρα του Φεστιβάλ θα γίνει στις 23 Ιουλίου με μεγάλη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου και συμμετοχή του Τούρκου τραγουδοποιού Fuat Saka.

    Στο 11ο Φεστιβάλ παίρνουν ακόμη μέρος: Χρίστος Νικολόπουλος, Γλυκερία, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Κώστας Μακεδόνας, Γιάννης Σπανός, Μαίρη Λίντα, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Έλλη Πασπαλά, Νάσια Κονιτοπούλου, Κωνσταντίνα, Στέλιος Διονυσίου, Στέλιος Ρόκκος, Γιάννης Βαρδής, Δημήτρης Κόκκοτας, Νίκος Μίχας, Παύλος Γιαλλουράκης, Mayuko Ozawa, Ασπασία Καραλή, Χριστιάνα Αδαμοπούλου, Άρης Γκραικούσης, Κατερίνα Θωμαΐδη, Σοφία Ευκλείδου, Άννα Κουνάδη, Ιωάννης Αναστασάκης, Μάρω Γλυκού, Αργύρης Καστάνιας.

    Επίσης, παίρνουν μέρος το Μουσικό Σύνολο "Αναίρεση", το κουαρτέτο Tangos a Quatro, τα συγκροτήματα "Ημισκούμπρια" και "Μακρινά Ξαδέρφια", παραδοσιακό κρητικό συγκρότημα, καθώς και χορευτικά συγκροτήματα από τη Σύμη, Θεσσαλονίκη , τον Τύρναβο και την Τουρκία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 24 June 2005 - 8:51:00 UTC