Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βρέθηκαν οι τουρίστες
  • [02] Τίμησαν τους πατριώτες
  • [03] Δεν κάνει πίσω η Κυβέρνηση
  • [04] Έκλεισαν οι κάλπες στο Ιράν
  • [05] Παρέμεινε ροσονέρο ο Βερόν
  • [06] Ολυμπιακός : Επιτυχημένη τριετία
  • [07] Καλαμαριά : Ανανεώσεις και "ελευθερίες"
  • [08] Στην ΑΕ Νίκαιας ο Ντράγκοβιτς
  • [09] Δεν παύονται Ποταμιάνος-Λαμπροπούλου
  • [10] Παρέμεινε "Ρώσος" ο Ίβκοβιτς
  • [11] "Σημασία έχει να είναι φίλοι οι λαοί"

    [01] Κοινωνία

    Βρέθηκαν οι τουρίστες

    24/6/2005 10:41:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/6/2005 10:57:45 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των τεσσάρων Άγγλων τουριστών και ενός μωρού, που ήταν αγνοούμενοι στη θαλάσσια περιοχή της Κέρκυρας. Μετά από έρευνες εντοπίστηκαν σώοι στην Αλβανία, όπου παρασύρθηκε η βάρκα τους, που είχαν νοικιάσει από την Παλαιοκαστρίτσα και μεταφέρονται σε ελληνικό έδαφος. Για τον εντοπισμό τους είχαν κινητοποιηθεί σκάφη του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο σούπερ-πούμα και παραπλέοντα σκάφη, ενώ οι έρευνες είχαν επεκταθεί και στην ξηρά.

    [02] Κοινωνία

    Εγκαίνια μνημείου πεσόντων στην Καισαριανή

    Τίμησαν τους πατριώτες

    24/6/2005 9:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/6/2005 10:11:35 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Το "παρών" στα εγκαίνια του μνημείου εκτελεσθέντων πατριωτών στο ιστορικό σκοπευτήριο της Καισαριανής, όπου 694 Ελληνίδες και Έλληνες θυσίασαν τη ζωή τους από το 1942 έως το 1944, έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός, αλλά και ο Μανόλης Γλέζος. Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι, τόνισε, ότι οι νεώτερες γενιές έχουν ανάγκη από τα διδάγματα των αγώνων του ελληνικού λαού, ενώ απηύθυνε έκκληση για τη δημιουργία ενός μουσείου Εθνικής Αντίστασης. Ο Κώστας Καραμανλής επεσήμανε, ότι η επίσημη Πολιτεία άργησε να ανταποκριθεί στο χρέος της απέναντι στην ιστορία και επεσήμανε τη θέληση της κοινωνίας, για ενότητα, εθνική ομοψυχία και αλληλοσεβασμό. Συγκίνηση προκάλεσαν οι αναφορές του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Μανόλη Γλέζου, που έζησε από κοντά τις εκτελέσεις των συμπατριωτών μας εκείνη την περίοδο. Στην εκδήλωση έδωσαν επίσης το "παρών" πολλοί αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και εκπρόσωποι όλων των κομμάτων.

    "Μας ενώνουν οι προσδοκίες για μία καλύτερη ζωή"

    Μήνυμα ομοψυχίας και ενότητας απηύθυνε ο πρωθυπουργός εγκαινιάζοντας το μνημείο πεσόντων στην Καισαριανή αποδίδοντας ταυτόχρονα τιμή σε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους στους αγώνες για ελευθερίας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης.

    Ο πρωθυπουργός, εξέφρασε τη συγκίνησή του, που βρέθηκε "στη γειτονιά των αγώνων και των θυσιών, ην πόλη όπου γράφτηκε Ιστορία, με το αίμα εκατοντάδων πατριωτών", τονίζοντας, ότι υποκλίνεται στη θυσία τους.

    Επίσης, επεσήμανε, πως η Εθνική Αντίσταση έγινε σύμβολο της ενότητας και της πάλης και μας άφησε την ευθύνη μας είναι να κρατούμε ζωντανές τις παρακαταθήκες των αγώνων και των θυσιών του Λαού, προσθέτοντας, πως είναι απόδειξη ωριμότητας και συμφιλίωσης και διαδικασία συνεργασίας και συστράτευσης σε κοινούς στόχους και κάλεσε όλους να μην επαναλάβουν τα λάθη του παρελθόντος και να κρατάνε τις φωτεινές στιγμές του χτες.

    "Μας ενώνουν οι προσδοκίες της κοινωνίας, για μια καλύτερη ζωή. Μας ενώνουν ακόμη και οι εμπειρίες, που κάποτε μας χώρισαν και μας πλήγωσαν όλους. Μας ενώνει ο αγώνας για ένα πιο δίκαιο μέλλον", τόνισε τέλος ο κ. Καραμανλής.

    [03] Πολιτική

    Δεν κάνει πίσω η Κυβέρνηση

    24/6/2005 8:15:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Τις μεταρρυθμίσεις, που προωθεί η Κυβέρνηση, όπως το ασφαλιστικό των τραπεζών και το ωράριο των καταστημάτων έθεσαν επί τάπητος ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με το γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, επεσήμαναν, ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στις τομές χωρίς να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω. Μάλιστα, ο κ. Μεϊμαράκης φέρεται να είπε στον πρωθυπουργό, ότι οι μεταρρυθμίσεις γίνονται μετά από μακρύ διάλογο και με την ευρύτατη αποδοχή από την ελληνική κοινωνία, είναι μεταρρυθμίσεις, που τις υποστηρίζουν όλοι. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά και για το θέμα που ανέκυψε με το Μιλτιάδη Έβερτ. Κύκλοι της Ρηγίλλης τονίζουν ότι δεν υπάρχει θέμα λήψης πειθαρχικών μέτρων εναντίον του.

    [04] Κόσμος

    Ανακοίνωσαν ότι μπορεί να σημειώθηκαν παρατυπίες

    Έκλεισαν οι κάλπες στο Ιράν

    24/6/2005 11:28:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ, BBC

    Εξαιρετικά αμφίρροπη κρίνεται η αναμέτρηση μεταξύ του μετριοπαθούς Χασεμί Ραφσατζανί και του σκληροπυρηνικού δήμαρχου της Τεχεράνης Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στο σημερινό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Η μεγάλη προσέλευση στις κάλπες ανάγκασε τους υπεύθυνους να δώσουν αρκετές παρατάσεις στα εκλογικά τμήματα, ώστε να ψηφίσουν οι περίπου 47 εκατομμύρια ψηφοφόροι. Τον πρώτο γύρο των εκλογών είχαν σημαδέψει καταγγελίες για παρατυπίες και νοθεία. Μάλιστα, το ιρανικό υπουργείο Εσωτερικών, είχε ανακοινώσει νωρίτερα, ότι υπάρχει πιθανότητα να σημειώθηκαν παρατυπίες και στο δεύτερο γύρο, τονίζοντας, ότι εξετάζει το ενδεχόμενο αναστολής της εκλογικής διαδικασίας σε ορισμένα εκλογικά τμήματα. Η καταμέτρηση των ψήφων αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες.

    Αισιόδοξοι οι υποψήφιοι

    Ο Ραφσατζανί προβάλλει ως μετριοπαθής μεταρρυθμιστής, που θέλει να προωθήσει τις δημοκρατικές ελευθερίες και να βελτιώσει τις σχέσεις με τη Δύση. Οι αντίπαλοί του τον κατηγορούν για υπερβολικό πλούτο και φιλοδοξίες σάχη.

    Ο σκληροπυρηνικός Αχμαντινετζάντ υπόσχεται, ότι θα κάνει αναδιανομή του πλούτου υπέρ των φτωχών και θα βάλει τέλος στη διαφθορά. Οι αντίπαλοί του φοβούνται το ενδεχόμενο να επιβάλει ισλαμικό καθεστώς, έως και τον αυστηρό ισλαμικό νόμο σαρία.

    Τα στρατόπεδα και των δύο υποψηφίων εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για το εκλογικό αποτέλεσμα.

    Πριν κλείσουν οι κάλπες, ένας από τους συνεργάτες του πρώην προέδρου, Γκολαμχοσεϊν Καρμπασί, δήλωσε αισιόδοξος, ότι "στις περισσότερες περιοχές ο Ραφσαντζανί προηγείται του Αχμαντινετζάντ".

    Την αισιοδοξία του ωστόσο εξέφρασε και ο στενός συνεργάτης του Αχμαντινετζάντ, Χόσρο Ντανεστζό. "Έχουμε την εντύπωση ότι θα κερδίσει με σημαντική διαφορά", τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν σημειώθηκαν σημαντικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

    Πάντως οι εκλογές φαίνεται να δίχασαν τους Ιρανούς.

    Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενέι κάλεσε σήμερα τους Ιρανούς να ψηφίσουν, ενώ αντίθετα, η βραβευμένη με Νομπέλ Ειρήνης, νομικός Σιρίν Εμπαντί, κάλεσε τους συμπατριώτες της να μποϊκοτάρουν την εκλογική διαδικασία, ως απολύτως αναξιόπιστη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προεδρικές εκλογές στο Ιράν

    [05] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Παρέμεινε ροσονέρο ο Βερόν

    24/6/2005 10:35:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Και επίσημα πλέον, θα συνεχίσει στην καριέρα στην Ιταλία, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός. Η Τσέλσι έδωσε τη συγκατάθεσή για την αποδέσμευση του παίκτη, στην οποία αγωνιζόταν ως δανεικός και έτσι ο 30χρονος Αργεντινός υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας κι ο τεχνικός διευθυντής της Ιντερ, Μάρκο Μπράνκα, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από αυτήν την εξέλιξη. Ηταν ένας από τους βασικούς στόχους μας να κρατήσουμε τον Βερόν, καθώς κι ο ίδιος είχε εκφράσει την επιθυμία να μείνει μαζί μας». Το ποσό που κατέβαλαν οι «νερατζούρι» δεν έγινε γνωστό, πάντως είναι σίγουρα μικρότερο από τα 15 εκ. λίρες που είχε δαπανήσει η Τσέλσι για να τον αποκτήσει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι του 2003 και φυσικά απέχει παρασάγκας από τα 28 εκ. λίρες που είχαν ξοδέψει δύο χρόνια νωρίτερα οι «κόκκινοι διάβολοι», όταν τον πήραν από την Λάτσιο.

    Δεν του έκανε

    Τη χρονιά που πήγε στην Τσέλσι, ο Βερόν δεν δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί και να κερδίσει μια θέση στην ομάδα. Ταλαιπωρήθηκε, βέβαια, και από τραυματισμούς, όμως η ιστορία «έγραψε» ότι είχε 14 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (7 πρωτάθλημα, 6 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 Λιγκ Καπ), κάτι το οποίο σημαίνει ότι, με βάση το ποσό της μεταγραφής του, κάθε αγώνας στοίχιζε στους «μπλε» παραπάνω από 1.000.000 λίρες.

    Πάντως, ο διεθνής μέσος είναι πολύ ανεβασμένος στο χρηματιστήριο αξιών, παρά το γεγονός πως έχει πάρει την κατιούσα αγωνιστικά. Άλλοι κερδίζουν (Πάρμα, Λάτσιο), άλλοι χάνουν (Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), αλλά η ουσία παραμένει ότι ο Βερόν συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους παίκτες για τους οποίους έχει υπάρξει ο μεγαλύτερος μεταγραφικός «τζίρος».

    Αναλυτικά οι μεταγραφές κι η πορεία του:

    Περίοδος Ομάδα Συμ.* Γκολ.* Τιμή (σε Ευρώ)

    1993-1996 Εστουντιάντες 60 7 Τμήματα υποδομής

    Ιαν. 1996 Ρίβερ Πλέιτ 17 4 Ελεύθερος

    1996-1998 Σαμπντόρια 61 7 4.500.000

    1998/1999 Πάρμα 36 2 19.500.000

    1999-2001 Λάτσιο 71 15 27.200.000

    2001-2003 Μάντσεστερ Γ. 75 11 42.300.000

    2003/2004 Τσέλσι 13 1 22.600.000

    2004/2005 Ιντερ 34 3 Δανεικός

    2005/2006 Ιντερ ????

    ΣΥΝΟΛΑ 8 ομάδες 367 50 120.000.000

    * Οι συμμετοχές και τα γκολ αφορούν σε Πρωτάθλημα και Ευρώπη

    ** Το ακριβές ποσό είναι 116.100.000, αλλά αν υπολογίσουμε το ελάχιστο

    (5εκ. ευρώ) ποσό που θα μπορούσε να έχει καταβάλει η Ιντερ, τότε ο «τζίρος»

    ξεπερνά τα 120.000.000!

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ολυμπιακός : Επιτυχημένη τριετία

    24/6/2005 9:44:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κατά τη διάρκειά της παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της τριετίας 2002-2005, της θητείας δηλαδή του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου. Εκεί παρουσιάστηκε τις δραστηριότητες των τμημάτων και οι επιτυχίες, τις οποίες αυτά σημείωσαν στην τριετία που πέρασε. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε ο οικονομικός απολογισμός, ενώ αμέσως μετά ο πρόεδρος της εξελεγκτικής επιτροπής παρουσίασε το αποτέλεσμα του ελέγχου στην χρήση της τριετίας. Η συνέλευση άρχισε με ομιλία του προέδρου Λεωνίδα Θεοδωρακάκη. Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο γραμματέας του συλλόγου, Παύλος Σιούφας, Στη συνέλευση μίλησε και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος τόνισε τη σημασία που έχουν για τον Ολυμπιακό αυτές οι εκλογές, οι οποίες είναι οι πρώτες για το σωματείο, μετά την έναρξη του εγχειρήματος της εγγραφής μελών. Η συνέλευση εξέλεξε και την εφορευτική επιτροπή, που θα διενεργήσει τις εκλογές, οι οποίες θα αρχίσουν αύριο στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα στις 8 το απόγευμα. Κάθε μέρα τα μέλη θα μπορούν να ψηφίζουν από τις 10 π.μ. έως τις 8 π.μ. στην αίθουσα εργασίας Τύπου του γηπέδου Καραϊσκάκη.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Καλαμαριά : Ανανεώσεις και "ελευθερίες"

    24/6/2005 8:54:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ότι λέει γίνεται ο πρόεδρος του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Ηλίας Δαμήλος, στα περί κινητοποίησης για το σχεδιασμό εν όψει της νέας περιόδου. Στα γραφεία της ομάδας βρέθηκαν σήμερα οι Νίκος Α. Παπαδόπουλος και Νίκος Χ. Παπαδόπουλος, που ανανέωσαν για ένα ακόμη χρόνο τη συνεργασία τους με τους «κόκκινους». Αντίθετα, ελεύθεροι να διαπραγματευτούν αλλού το επαγγελματικό τους μέλλον, μακριά από τον Απόλλωνα, είναι οι Γιώργος Κούσας και Βασίλης Γενιτσαρίδης. Τέλος, ανοικτό παραμένει το ζήτημα της συνέχισης της συνεργασίας με τον Αλντίν Χατζί. Η Καλαμαριά διατηρεί δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή, με τον ίδιο να φέρεται πως επιθυμεί την αποδέσμευσή του.

    [08] Βόλεϊ

    Στην ΑΕ Νίκαιας ο Ντράγκοβιτς

    24/6/2005 10:39:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Συνέχεια στην καριέρα του για τον Έλληνα διεθνή Γιώργο Ντράγκοβιτς, ο οποίος θα φορέσει τη φανέλα της ΑΕ Νίκαιας. Η απόκτηση του Έλληνα παίκτη, ο οποίος έχει πάρει πολλά τρόπαια με την φανέλα του Ολυμπιακού, ανακοινώθηκε επισήμως από τη διοίκηση του σωματείου. Στη νέα ομάδα του, ο 37χρονος (1968, 2.00μ.) παίκτης θα φορά τη φανέλα με το νούμερο 11. Ο Ντράγκοβιτς μάλιστα έχει κατακτήσει ένα τίτλο με τη φανέλα της Νίκαιας, όπου έχει ξαναγωνιστεί. Σε δηλώσεις του είπε : "Επιστρέφω σε μια ομάδα που αγάπησα και κατέκτησα μαζί της έναν πολύ όμορφο τίτλο. Θέλω να την βοηθήσω να υλοποιήσει τους στόχους της την εφετινή χρονιά και να βοηθήσω και τα πολλά νέα παιδιά που θα στελεχώσουν την ομάδα".

    [09] Κοινωνία

    Έπαυσαν την πειθαρχική δίωξη εναντίον τους

    Δεν παύονται Ποταμιάνος-Λαμπροπούλου

    24/6/2005 10:18:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Παραμένει στο δικαστικό σώμα το ζεύγος των προέδρων πρωτοδικών Νίκου Ποταμιάνου και Γεωργίας Λαμπροπούλου, καθώς η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε με συντριπτική πλειοψηφία, ότι δε μερολήπτησαν υπέρ του προφυλακισθέντα Ιάκωβου Γιοσάκη, παύοντας οριστικά την πειθαρχική δίωξη που είχε ασκηθεί εναντίον τους. Την πρόταση για οριστική απόλυση των δυο δικαστικών λειτουργών είχε κάνει ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γιώργος Κάπος, καθώς τα ονόματα των δύο δικαστικών είχαν μπλεχθεί στο παραδικαστικό κύκλωμα, ενώ εις βάρος τους ασκήθηκαν και ποινικές διώξεις για μη υποβολή δηλώσεων του πόθεν έσχες το 2000.

    Ζητά να εξαιρεθεί ο Γ. Σανιδάς

    Στο μεταξύ, αίτηση εξαίρεσης του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά, που διεξάγει την έρευνα μετά τις καταγγελίες εις βάρος του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση σχετικά με την κατασκευή εξοχικής κατοικίας στην Κρήτη, υπέβαλε ο κ. Ζήσης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Λινό.

    Ο κ. Ζήσης ζητάει να αυτοεξαιρεθεί ο κ. Σανιδάς ή να κινήσει την διαδικασία εξαίρεσής του ο κ. Λινός, καθώς δεν έχει εμπιστοσύνη στην αμεροληψία του. Ακόμη, ζητάει ο κ. Ζήσης να διενεργηθεί πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του κ. Σανιδά.

    [10] Μπάσκετ

    Παρέμεινε "Ρώσος" ο Ίβκοβιτς

    24/6/2005 9:57:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Συμφωνία με την Δυναμό Μόσχας και τον Ντούσαν Ίβκοβιτς ανακοίνωσε ο Ρωσικός σύλλογος. Ο Σέρβος τεχνικός, μετά την αποτυχία του να οδηγήσει την ΤΣΣΚΑ στην κορυφή του Ευρωπαϊκού Μπάσκετ, είχε σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την μεγάλη προπονητηκή του καριέρα, αλλά η πρόκληση να παραμείνει στη Μόσχα και το παχυλό συμβόλαιο που του πρότεινε η Ντιναμό συνηγόρησαν στην απόφασή του να ακολουθήσει μία ακόμη πρόκληση. Ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ απέστειλε υπογεγραμμένο το προσύμφωνο και την ερχόμενη Δευτέρα, 28 Ιουνίου θα ταξιδέψει στην πρωτεύουσα της Ρωσίας για να βάλει την υπογραφή του στο επίσημο συμβόλαιο συνεργασίας. Η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει την ίδια ημέρα σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο ρωσικός σύλλογος στο ξενοδοχείο «Great Marriot» της Μόσχας στις 17:00 ώρα Ρωσίας. Η ανακοίνωση δεν αναφέρει το ακριβές διάστημα συνεργασίας, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ο «Ντούντα» αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Ντιναμό για δύο χρόνια. Αναλυτικά : "Η μοναδική εμπειρία του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ίση της οποίας δεν υπάρχει άλλη στην Ευρώπη, ο επαγγελματισμός του, οι ηγετικές του ικανότητες και επίσης η έμφυτη τάση του προς τη νίκη θα βοηθήσουν αδιαμφισβήτητα την ΜΒΚ Ντιναμό να γίνει μία από τις πρωτοπόρες ομάδες στην Ευρώπη".

    [11] Κοινωνία

    Στη Θεσσαλονίκη ο Τούρκος Στρατηγός

    "Σημασία έχει να είναι φίλοι οι λαοί"

    24/6/2005 9:04:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Την πεποίθησή του ότι "πρέπει να μετατρέψουμε τη γειτονία σε φιλία" εξέφρασε ο αρχηγός του ΓΕΣ της Τουρκίας Γιασάρ Μπουγιούκανιτ κατά την επίσκεψη του στο σπίτι, που γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ και πλέον λειτουργεί το τούρκικο προξενείο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Μπουγιούκανιτ αναφερόμενος στον αρχηγό του ελληνικού ΓΕΣ, Νικόλαο Ντούβα, είπε ότι "οι ανώτεροι αξιωματικοί μπορούν εύκολα να είναι φίλοι μεταξύ τους αλλά σημασία έχει να είναι φίλοι οι λαοί". "Για να γίνει αυτό, πρέπει να εκπαιδεύσουμε τη νεολαία να μην αισθάνεται μίσος, πρέπει να την μπολιάσουμε με αισθήματα αγάπης και φιλίας" πρόσθεσε, τονίζοντας παράλληλα ότι "δεν υπάρχουν πολύ σημαντικές αιτίες ώστε να μην έχουμε καλές σχέσεις με την Ελλάδα". Παράλληλα, ο Τούρκος Στρατηγός, μιλώντας σε σπουδαστές της σχολής επιτελών στη Θεσσαλονίκη, ανέπτυξε τους γνωστούς τουρκικούς ισχυρισμούς για το Αιγαίο και τη Κύπρο. "Υπάρχουν διεθνείς συνθήκες για το Αιγαίο" απάντησε αμέσως παίρνοντας το λόγο ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Νικόλας Ντούβας, ενώ για το Κυπριακό είπε, ότι πρέπει να φύγουν τα στρατεύματα κατοχής.

    Υπό τη σκιά των παραβιάσεων

    Στο μεταξύ, σήμερα, τρίτη μέρα της επίσημης επίσκεψης του Τούρκου Αρχηγού στρατού στην Ελλάδα, η οποία διεξάγεται σε αρκετά θερμό κλίμα, οι προκλήσεις της τουρκικής αεροπορίας συνεχίστηκαν. Εικοσιοχτώ αεροσκάφη εισήλθαν παράνομα στο Αιγαίο παραβιάζοντας εννέα φορές τον εθνικό εναέριο χώρο.

    Για τις προκλήσεις αυτές και τη διαφορά λόγων και πράξεων στο Αιγαίο έκανε λόγο στον Τούρκο στρατηγό χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά τη συνάντηση που είχαν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο Υπ. Άμυνας ο Τούρκος Στρατηγός


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 24 June 2005 - 20:50:33 UTC